A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Kedves Menta!

Mennyi hálós bugyit célszerû vinni. 1 csomagban ugye 2db van, hamar megszárad, ha kimosom, remélem elég lesz.
Én TENA extra betétet vettem, 1 csomagban 24 db van. Elég lesz annyi a kórházban vajon, bár ha nem akkor a férjemet elszalasztom a patikába.
gumicukor
33+6

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Sajna nem tudlak mr titeket végigolvasni mert nagyon fáraszt a gépelõtt ülés és nagyon vizesedem is. Mi is egyben vagyunk még. Másodikáig van még idõnk.

A málnalevél teáról (én is iszom szorgalmasan, hátha mégse császár), gyógyszertárban én sem kaptam, a szüleim vették meg a budaörsi auchanban egy kis gyógynövényboltban.

A TENA betétrõl: tõlem is kérdezte a gyógyszertáros, hogy szülés utánra, igen, így õ adta a méretet. (Talán a méret egy kicsit alkat függõ is). Viszont jó drága, egy csomag kb. 1000 Ft. (A patikusnõ is fel volt háborodva az árán).

Üdv. mindenkinek.
Már én is szülni szeretnék Kép Ma megyünk CTG-re, hátha lesz már valami Kép

Norci
Norci

Na, hozzá tudok szólni a haskötõhöz, ugyanis ma kismamatorna utána az egyik mami felvett magára egy ilyen izét. Nem is tudom leírni, hogy hogy néz ki de a lényeg, hogy nagyon dícsérte. Nagy a hasa és a kötõ igen jól megtartaja tehermentesítve a hasfalat a dereka segítségével. Anita a márkája és kb. 6000,- volt. A méretnél azt kérdezték tõle, hogy a babásság elõtt mi volt a konfekciómérete. pl. 38 vagy 40.
Remélem segítettem.
Norci!
Kitartás!
Kata007, Törpi!
Dobtok egy helót?
Pusza,
Halacska
Halacska

Halacska!

a haskötõt szülés után is lehet használni, mert engem kifejezetten az érdekel, vagy ez ugyanaz?
most megyek és elkezdem a 7végét!mindenkinek jó pihenést, és remélem hallunk újabb babákról a jövõhéten!

üdv:
gumicuki
33+6

KépKép
KépKép
gumicukor

Zsanci!

Stuttgart olyan: Vagy megszokik, vagy megszökik! Gondolom a párod is így érzett. Kevesen jönnek ki ezekkel a rendkívül hideg emberekkel. Anyám is figyelmeztetett, mielött kijöttem, de úgy voltam vele, hogy a mosoly ragadós. Bizonyos tekintetben tényleg az: eleinte meglepödtek az emberek rajtam, mert olyan helyzetekben is elnézöen mosolyogtam, amikor mások zsebében már a bicska is kinyilt. Sokan kifejezetten keresik a társaságomat, mert én nem kertelek, gyorsan megmondom a véleményem, de nem vagyok mégsem elhamarkodott. Néha egy lórugás hiányzik a barátainknak és ilyenkor mindig velem akarnak csevegni. Így segítem át öket nehéz döntéseken és nem a hátrányukra. Nagyon kevés itt a nyitott és öszinte ember, a legtöbben az egojukba vannak belegabalyodva...

Puszi: Barbi
bmaass

Kedves Barbara Kép

Én Veled érzek ha ez megnyugtat, mindenki magyar a családban, de anyósom minden igyekezete ellenére is egy kisebb házisárkány Kép Kép Kép
A kisunokáját biztos imádni fogja Kép Kép Kép
Sok türelmet hozzá!!! (Mármint anyóshoz...)

Üdv.
Névtelen

Sziasztok Lányok!

Csipkebogyó! Kép

Éppen szorítok Neked! Remélem érzed!

Sasha! Kép

Én pont egy hete éreztem az elsõ mozgásokat, és három nappal késõbb már a kispapa is érezte, sõt hallotta is, amikor este odaszorította a fülét a pocimra. Ez annyira felvillanyozta, hogy azóta is minden este meg akarja hallgatni, sõt ma már egy fonendoszkópot is kért a mamájától, hátha azzal még jobban fogja hallani. Kép

Barbara Kép, Krisztinka Kép!

Hát igen, a németekkel néha nehéz az élet. Én több nyarat végigdolgoztam ott, és bár a családom egyik fele tiszta, hamisítatlan sváb (un. Donauschwaben), és én is elég jól beszélem a nyelvet, mindig is éreztették velem, (és a magyar zenészekkel), hogy mi csak "vendégmunkások" vagyunk ott... Kép

Lányok! Kép

A TENA betét olcsóbb, ha felíratjátok!

i_ancsa
19+5
i_ancsa

Gumicukor!

Ez a fajta haskötõ pont a pocakot tartja szerintem szülés utánra nem lesz jó. Van egy buggyos része és abba késõbb már nem lesz mit beletenni hacsak nem a 2. pocaklakót!

IAncsa
A fonendoszkóppal én is minden este belehallgatok a babaszobába. Olyan mintha egy boszorkánykonyhába hallgatóznék be ahol fortyog az üst! Kép

Lelépek én is jó hétvégét mindenkinek!
Halacska 32
Halacska

SziasztokKép

Bocsi lányok nem voltam itthon ésmost is megyek el, este dobom a táblicskut remélem nem baj. Csak jelentkeztemKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok,
Ma voltam egy gyógyászati segédezköz boltban és az eladó hölgy a Tena Lady Super-t ajánlotta a szülés utáni idõszakra. Azt mondta, hogy a dokimmal irassak fel, mert így kb.6.-Ft-ba kerül darabja, ha nem iratom fel akkor kb. 60.-Ft/db! Csak 30 db-os kiszerelésben kapható. Persze van többfajta is ahogy Beszti leírta, én az oldalát néztem meg és ez volt a legnagyobb nedvszívó képességû.
Gumicukor, jót mosolyogtam a bugyis véleményeden, és teljesen egyetértek veledKép. Szerintem is kell az a hálós bugyi. Ha jól emlékszem 390.-Ft/db-ért mondta az eladó.

Forti, aranyos vagy, hogy hiányolsz. Sajnos az idõm mostanában nagyon szûkre szabott, egész nap lótok-futok az esküvõ utolsó simitásai miatt. Már csak 1 hét és utánna csak a babával fogok foglalkozniKép. Azért a sok tennivaló közepette is sokat beszélek hozzá és minden nap szinte veszek neki valani szépet, így már egész jól alakul a ruhatára. Lányok, milyen elosztásban érdemes venni az 56-os és a 62-es méretekbõl, mert gondolom valamennyi mindegyikbõl kell. A pelenkázót ma este szállítják ki, kb. 1 óra múlva hozzák, nagyon izgulok, hogy milyen lesz, mert úgy csináltattuk, és csak a méreteket adtam meg.
Annyi mindenkinek szeretnék még írni, de már így is kisregény lett. Most megyek készítem a helyet a szekrénykénekKép.

Mindenkinek a legjobbakat kívánom! Kellemes hétvégét!
Pusz,
Ilke 32

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!
Na most en vagyok huje, vagy Kata007 tenyleg nem szolt ma hozzank? Csak nem?

en most jottem UH-rol KépKépKép
- be van fordulva
- a gep a sulyat 3084 grammnak saccolta
- mehlepeny meg jol birja, nincs eloregedve
- Majallomany szep nagy, megneztuk es VAN benne keringes. van majkapu is. Nandinak ugyan nem neztek, de valoszinu a keringes nem volt olyan, mint Pocoknak. Es valoszinuleg a majkaput sem lehetett volna latni.

Mi ebbol a kovetkeztetes?
- akar holnap de akar 2 het mulva is szulhetunk
- mivel vannak fincsi kemenyedesek (fajdalom nelkul) erre megint azt mondta az orvos, hogy akarmi is lehet
- pucoljak ablakot, de ne ma este, mert holnap videkre kell mennie Kép

Vert a kicsi szive, de nem mint az orult, hanem szep komotosan. Es mar most nagyobb 20 dekaval Nandikamnal.... Remeljuk, ez jo jel.

na vigyor lettem.
m
martina

Sziasztok,

ma hallottam, hogy (nálunk) lehet citromlét vinni a terheléses cukorvizsgálatra. Így elviselhetõbb az íze :-)

Pá, Lora (18+1)
Lora

Sziasztok,

azt hiszem mûködik a profilom, és van benne kép is. Bár ha jól emlékszem, akkor Kata tett fel pár képet rólam is.
lora

Sziasztok!

Ma mi is voltunk vizsgálaton. Vilike szíve már nem ver olyan hevesen, egyre többet alszik és 3 cm-re nyitva a méhszáj. Bármikor beindulhat Kép
(azé legjobb lenne hétfõn, mer akko amugy is benn van a valasztott szuleszno és a dokim Kép )

ÉS állítólag mivel szép a méhszáj, meg így elkezdett tágulni, lehet hogy menni fog ez császár nélkül is, ill. szóval még nincs elvetve a hüvelyi szülés sem.

No drukkoljatok Kép Én meg továbbra is iszom a málnalevél teát!

Norci

Ui. Most, hogy mondták, hogy bármior kispapa leült "szakkönyvet" olvasni, arról, hogy hogy is kell fogni, fürdetni, öltöztetni egy csecsemõt Kép
Norci

Sziasztok!

Megjöttem! Iszonyuan fáradt vagyok, lemerültem. Lábaim tönkre mentek a fejem megjajdult, menni alig birok. Egyetlen (ez túlzás, mert nagyon jó napom voltKép) jó dolog hogy a baba lubickolt a pocimban. Bluggyantott 3-4x meg böködött, meg bugyogott azután eluszottKép Anyukámnál voltam kint a telken de. és én barom elfelejtettem rövidnacit vinni és majdnem megfõttem. Azután mondta a párom hogy menjek be elé a munkahelyére, utána csavargunk egyet. Hát megtettük és ki vagyok mint a ... nem is tudom, de a szemem is ragad le. Végigolvastam a topikot, de név szerint most senkinek nem drukkolokKép Ezért...

Lányok!

Mindenkivel együttérzek, drukkolok és egyebek. Remélem "ismertek" annyira,hogy tudjátok mindenkivel együtt szurkolok és szoritok értetek (már akiért kellKépKépKép)

És akkor a táblicsku. Elnézést, de csak most volt rá idõm átjavitgatni.Kép

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Margaréta 39 / 6 26 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen[/size]
[size=-2]2.[/size] Mano 39 / 5 29 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]3.[/size] Vicamama 39 / 5 31 év/2.b. Pécs 05.26 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]4.[/size] Bori 39 / 2 32 év/3.b. Kisbodak 05.30 [size=-2]Mosonmagyaróvár[/size]
[size=-2]5.[/size] Kata007 39 / 0 35 év/3.b. Miskolc 05.31 [size=-2]Miskolc Megyei K. / Dr. Gyurkó[/size]
[size=-2]6.[/size] Martina 38 / 6 28 év/2.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 06.01 [size=-2]BM Kórház / Dr. Gerencsér[/size]
[size=-2]7.[/size] Norci 38 / 5 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XI.[/size] 06.02 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]8.[/size] Törpi 38 / 5 26 év/1.b. Budapest 06.02 [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]9.[/size] Marcsi 37 / 4 31 év/2.b. Budapest 06.09 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]10.[/size] Blano 36 / 6 24 év/1.b. Mezõkövesd 06.15 [size=-2]Eger Markhot F. K./Dr. Wernigg[/size]
[size=-2]11.[/size] Any 36 / 4 34 év/2.b. Debrecen 06.17 [size=-2]Debreceni Kenézy Kórház[/size]
[size=-2]12.[/size] Kato 36 / 4 27 év/2.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 06.17 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szép[/size]
[size=-2]13.[/size] Pucúr 36 / 2 29 év/1.b. Budapest 06.15 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Radványi[/size]
[size=-2]14.[/size] Katesz 34 / 4 26 év/1.b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
[size=-2]15.[/size] Gumicukor 34 / 1 25 év/1.b. Budapest 07.05 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]16.[/size] Beszti 33 / 6 27 év/2.b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]17.[/size] Dió 33 / 1 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]18.[/size] Conti 33 / 0 34 év/2.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]19.[/size] Ilke 32 / 4 26 év/1.b. Budapest [size=-2]IV.[/size] 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]20.[/size] Halacska 32 / 2 30 év/1.b. Kistarcsa 07.17 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]21.[/size] Ágota 31 / 5 30 év/1.b. Székesfehérvár 07.17 [size=-2]Mór[/size]
[size=-2]22.[/size] Sziszike 31 / 1 29 év/1.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07. 24 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]23.[/size] Nyuszi 30 / 4 32 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
[size=-2]24.[/size] Viki 30 / 0 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 08.02 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Sztanyik László[/size]
[size=-2]25.[/size] Zsanci 29 / 4 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.05 [size=-2]MÁV Kórház/Dr. Mészáros Márta[/size]
[size=-2]26.[/size] Hetty 29 / 4 24 év/1.b. Eger 08.05 [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]27.[/size] Malacka 29 / 1 36 év/2.b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]28.[/size] Csics 30 / 0 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 08.08 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]29.[/size] Forti 29 / 1 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]30.[/size] Pszi 28 / 5 26 év/1.b. Budapest [size=-2]VI.[/size] 08.11 <FONT SIZE="-2">Péterfy Kórház / Dr. Abkarovics G.
[size=-2]31.[/size] Djeszter 28 / 4 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]32.[/size] Zsani 27 / 5 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]33.[/size] Bringa 27 / 3 27 év/1.b. Veszprém 08.15 [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Pfund[/size]
[size=-2]34.[/size] Anda 26 / 3 27 év/1.b. Budapest 08.16 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]35.[/size] Petra 28 / 1 27 év/1.b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]36.[/size] Viktória 27 / 2 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]37.[/size] Iddi 26 / 3 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]38.[/size] Nóra 24 / 2 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]39.[/size] lomis 25 / 2 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]40.[/size] Zsóka 23 / 2 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]41.[/size] Kriszti 23 / 5 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]42.[/size] Nyusza 23 / 3 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]43.[/size] Dec8 23 / 4 24 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 09.17 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]44.[/size] Gyöngyöske 23 / 2 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Sándor[/size]
[size=-2]45.[/size] Katka 23 / 0 30 év/2.b. Jászberény 09.20 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Gombos Sándor[/size]
[size=-2]46.[/size] ParaZita 23 / 0 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]47.[/size] Ancsi 22 / 6 28 év/1.b. Gyöngyös 09.21 [size=-2]Bugát Pál Kórház[/size]
[size=-2]48.[/size] Lella 22 / 5 33 év/2.b. Tripoli 09.23 [size=-2]Oil Clinic[/size]
[size=-2]49.[/size] Edina 21 / 5 24 év/1.b. Portugália 09.30 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]50.[/size] Mona 21 / 5 27 év/2.b. Budapest 09.30 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Csatlós[/size]
[size=-2]51.[/size] Sasha 21 / 2 23 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 10.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]52.[/size] Bolegajudit 20 / 3 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]53.[/size] Sch_moncsi 18 / 1 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]54.[/size] I_ancsa 19 / 5 30 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 10.13 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Kocsis[/size]
[size=-2]55.[/size] Kataa 18 / 3 27 év/1.b. Budapest [size=-2]IX.[/size] 10.22 [size=-2]Nyírõ Gyula Kórház[/size]
[size=-2]56.[/size] Lora 18 / 1 25 év/1.b. Várpalota 10.27 [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]57.[/size] Krizsi 18 / 2 30 év/1.b. Ócsa 10.24 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Vermes G. Gy.[/size]
[size=-2]58.[/size] Szilcsike 17 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 11.01 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]59.[/size] Csipkebogyó 17 / 1 26 év/1.b. Németország [size=-2]XVII.[/size] 11.03 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]60.[/size] Bmaass 17 / 1 25 év/1.b. Stuttgart 11.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]61.[/size] Mj (Móni) 14 / 3 29 év/1.b. Törökbálint 11.19 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Fábián Sándor[/size]
[size=-2]62.[/size] Pilinke 14 / 0 26 év/1.b. Budapest 11.20 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]63.[/size] Kamelia 13 / 3 23 év/1.b. Helsinki 11.23 [size=-2]Helsinki Nõgyógyászati Klinika[/size]
[size=-2]64.[/size] Kisvakond 9 / 5 32 év/2.b. Budapest 12.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]65.[/size] Kamilla 7 / 2 26 év/1.b. Budapest 10.jan [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Barabás Gábor[/size]</FONT></pre>

puszi
sasha
21+2

Kép
sasha

Sziasztok!

Vagyok, még mindig....

Ma cseresznyét szedtem, de semmi jel, hogy hatásos lett volna. Kép
Viszont a fejem borzalmasan fáj ma egész nap.

Martina!
Nekem holnap kell takarítani és ablakot pucolni... Kép

Norci!
Szorítok, hogy mégse legyen szükség császárra!!!!!!

Kata (még 7 nap!!!! még 7 nap????)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok

Ilke
Elhiszem hogy sok a sürgés-forgás az esküvõ körül, de nemsokára túl leszel rajta és pihenhetsz egy icipicit! Kép

Nem tudom hogy mi jöhet még, de tudjátok mondtam hogy ma megyek vissza a rossz vércukor eredményem miatt kontrollra. Megtörtént, reggel 7-kor megcsapoltak és 8-kor is, hétfõn lesz eredmény. Gondoltam hogy ezzel lefutottam a körömet, de a nõvérke adott egy papírt, hogy a szemészetre is kell mennem. Nem igaz, hogy nem hagyják az ember lányát békén Kép

A másik nem túl jó hír, hogy ma voltam a doktorbácsinál is, és sajnos még jobban megszigorította a pihenést, a méhszájam kinyilt és a méhnyak már csak 1100-es. A frászt hozta rám. Kaptam a hasimra magnéziumot, két hét múlva vissza kell mennem hogy megnézze változott-e a helyzet. Ha romlik, akkor be akar fektetni a kórházba. Kép Kép

Remélem ez alatt a kb. 2 hónap alatt más már nem jön, izület, cukor, méhszáj stb. már elég!!!

Kata007
Te hány hetes voltál amikor fekvésre ítéltek? Egész jól kihúztad ahhoz képest Kép Kép

Kellemes 7végét mindenkinek
Forti (29+1)

Kép
Kép
forti

Kata, Norci, Martina
Nagyn szorítok Nektek, Ti már aztán nagyon a finisben vagytok! Kép Kép Kép

Forti
Gondoltam ma Rád, hogy jó legyen a cuki Kép

Sasha
Aludj jól

Lányok
Tök jók a betétes tippek, így már felkészültebbnek érzem magam. Sosem gondoltam, hogy a szülés utánra még ennyi minden marad... Kép

üdv,

bringa (27+3)
bringa

Dió,
homeopátiát próbáltál már? Ismerek olyan embert, akit kigyógyított.

Lányok, olvastam, hogy írogattatok szoptatással meg fejéssel kapcsolatban. Azt javaslom, hogy még most, pocakosan látogassatok el a szoptatás topicba, és kérdezzétek meg Ibolyt. Õ nagyon profi. Én a 4. gyerekemet szoptatom, és tudott újat mondani. Fejésrõl is kérdezzétek meg!!!!!!

Puszi:

Virág
Virág (fiore)

Zita, Nyuszi, Kato, Bringa, Csics, Barbi, Dió, I_Ancsa, Sasha és akik "csendben" szorítottatok nekem!KépKépKépKépKép

Nagyon meglátszott a vizsgán, hogy drukkoltatok!!! De annyira, hogy a többieknek is jutott belöle jócskán. Erre a témakörre elég jól fel voltam/tunk készülve, de óriási nagy szerencse is párosult a tegnapi vizsgához. Nem részletezem, de meg vagyunk mindannyian gyözödve róla, hogy a megadott idökereten belül nem lehet megcsinálni a kalkulációt és mégis sikerült, mert "véletlenül" (itt kell megdícsérjelek benneteket) megkaptuk elöbb a feladatot így volt idönk átgondolni, hogy hogyan fogjunk hozzá. Másodszor pedig azért jár a dícséret, mert nem szakították meg a vizsgát, amikor rájöttek a hibájukra!!! Biztos nagyon ciki helyzetben voltakKép. Ez a vizsga központi kidolgozású (mint nálunk az érettségi) és gondolom durva lett volna 17 ember számára új feladatot rendelni azzal az indoklással, hogy rossz borítékba rakták a cuccot. Ha-ha: a német tökéletes munkavégzés! Most látom elöször hasznát, hogy ök sem tévedhetetlenebbek, akkor sem, ha a fél világ ezt terjeszti róluk!Kép Ezt annyira ügyesen elintéztétek nekem, hogy csalódott lennék, ha nem kapnék legalább egy magyar négyesnek megfelelö jegyet! Köszönöm, Ti aztán tudtok szurkolni!!KépKépKépKép

Kamilla,
ugye milyen fantasztikus érzés amikor elöször meglátod milyen szerelmetesen dobog az Ö pici szive? Nagyon örülök, hogy már Neked is részed lehetett e látványban! Ugye, hogy szalad az idö?Kép

I_Ancsa, Halacska!
Irigylem ám azt a fondeoszkópot! Van orvos a családban?

Martina!
Örülök, hogy minden rendben! Látod, már most mosolyt csalt az a kis kedves az arcodra, az összes nehézséget le fogjátok együtt küzdeni!KépKépKép Szorítok, mert ugye most már akkor bármikor megtörténhet a csoda...

Norci!
Igen, akkor már rátok fér a drukk nagyon, minden rendben lesz!KépKépKép

Sasha!
Hú, mára megint nagyot nött a táblázat, olyan jó sokan vagyunk! Gondolom, a következö idökben majd fogy is jócskán a tetejéböl...Kép

Kata!
Remélem, ma szép tiszták lesznek az ablakaid, vagy lehet, hogy nem is akarsz elérni a munka végére?Kép

Forti!
Nagyon jó lenne, ha megelégednének az otthonfekvéssel, ugye? Ezért biztosan megéri a "fekvés rendes kislány módjára", valahogy csak sikerülni fog, ha nem is túl könnyü. Ha meg belegondolok, hogy Hóember milyen lelkes kispapa, biztos ötcsillagos ellátásban lesz részed, nehogy sikerüljön már elfogadható kifogást találnod a nyüzsire!!! Minden jót! Gondolok Rátok.

Betét:
Most, hogy ennyit olvasok a betétröl szülés utánra, érzem, hogy nagyon tudatlan vagyok még e téren. Ezek a szülés utáni apróságok eddig még nem-igen jutottak el a tudatomig. Pánikolok is rendesen, mert már vagy 10 éve csak ob-t használtam, de még éjszakára sem tudtam volna elviselni holmi betéteket... (A kis tisztasági persze más.) Szóval most sikerült rendesen rám ijesztenetek, no sebaj, majd abba is belejövök. Már csak az érdekel, hogy kb. hány napig van szüksége ilyen kényszermegoldásokra az ember lányának??? Ja, még egy kérdés: milyen az a hálós bugyi?
Kérlek válaszoljatok, nagyon nem vagyok képben!

Csipkebogyó
17+2
csipkebogyó

Sziasztok!

Emberek elment a nyákdugó, illetve elkezdett elmenni, fájásokat meg nem érzek még nagyon, no most mi van?

Norci
Norci

Norci!

Azt honnan lehet tudni, hogy elkezdett elmenni? Az nem egyszerre szokott?
Semmi tapasztalatom...

Hajrá!!!

üdv
any
any

Bocsi, de véres kocsonyás trutyi jö n belõled egy darabig, gondolom ez az lesz. bocs mindenkitõl.

Norci
Norci

Hú, akkor ez már azt jelenti, hogy igazán nem sok van hátra!
Szorítok neked!

üdv

any(37.)
any

Zita, jajj de jo, latod, mondtuk mi, hoyg minden rendben lesz!!!KépKépKépKép

Kamilla, de jo, hogy hasznal a B6!KépKépKép S ha mar a kismamisag aldott allapot, minek rontsuk a hatast az emelygessel, ha nem muszaj, nem igaz?Kép

Gumicukor, gatseb apolasa otthon langyos ulofurdovel, amibe nehany szemecske hypermangan-t teszel, kivaloan fertotlenit, gyogyit. S ha netan sokat varrtak, es meg mindig -levedzik- nagyon, akkor lehet hajszaritozni is, persze leggyengebb fokozaton, s valoban, ne oltozzetek be nagyon, jot tesz a legaramlas a gyogyulo gatnak! Ja igen, meg egy megjegyzes, en anno egy uveget vittem magammal a szules utani napokban, mikor kis ill. nagydolgom inteztem, s utana egy keveske Lifebuoy /asszem igy kell leirni a nevet/ tusfurdovel es kozben vizzel ontve a ketbetuson ulve, lemostam. Nagyon jo dolog volt. Persze zuhanyozni is lehet, de az macerasabb, nekem pld. sokszor kellett ketbetusre mennem, s 7-8x megsem zuhanyozhatok egy nap Kép.

Martina, orulok, hogy rendben van a majmukodese, milyen jo, hogy ez mar az UH-on is latszik!KépKépKép NO, mi van a fuggonnyel, fenn van mar, ahogy ismerlek, tuti, hogy nem hagytad lennKépKép

KataKépKép - cseresznye, nekem most egy piciket folyik a nyalam, mar 3.eve, hogy nem is lattam, nemhogy ettem volna cserit, errefele nem terem sajnaKép

Forti, szoritok, hogy minden rendben legyen, nezd csak meg a Katankat, nala is ez volt a gond, s meg mindig a mi topicunkban koptatja a kispadotKépKépKépKépKép

Jo-jo Kata, tudom en, hogy most mar tenyleg hamarosan atmesz a Friss anyukak topicba te isKépKépKép

Lora, mindjart irok egy mailt! A tied ugy olvastad, hogy nem jott megKép

Kedves Sasha, remelem kipihented magadKépKép. A szules datumat legyszi ird at 21-re, anno regebben azt adtam meg!KépKép

Lella 22+6
lella

Norci!!!
Ez már a vége max egy nap, szorítok sok sikert hátha nem lesz császár!!!!
Kato 37+
katalinka

Sziasztok
Én most tudom átérezni a lábikragörcsösök problémáját. Éjszaka volt, s tényleg kiálltottam, úgy meglepett, s persze fájt is. Kép Szegény kispapi úgy megijedt.

Norci
Nagyon szorítok Nektek!

Kata, Martina
Úgy látszik most indul be a roham... Kép Készüljetek! Kép

üdv, s szép napot mindekinek!

bringa (27+4)
bringa

Hajrá Norci! Kép
Valaki írta nemrég, hogy ha elmegy a nyákdugó, az egy napot, de akár egy hetet is jelenthet. Drukkolunk, hogy természetes úton jöhessen világra a kisbabád.
Csipkebogyó
csipkebogyó

Sziasztok Lányok!
Sajnos nem tudtam írni mert még mindig vizsgázom de a nyolcból már szerencsére csak kettõ van hátra. Bejelentkeztem a 3D ultrahangra, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen.
Kata007!
Régebben mondtad, hogy kértél az Erazmusztól tanácsot a megfordulással kapcsolatba. Én azt írtad, hogy az veszélyes mert rátekeredhet a köldökzsinór. Mi volt ez, mert sajnos nem találtam meg? Még azt akartam megkérdezni, hogy faros a Dóri így ritkábban érzed, hogy mocorog? A barátnõmnek rendesen fekszik és azt mondta, hogy kb. fél óránként érzi, én meg kb naponta 5-6 szor, de nekem úgy fekszik, hogy befelé van fordulva és a mocorgásait inkább belülrõl érzem nem úgy, hogy megfogom a hasam.

Petra (28+2nap)
Petra

Szia Norci!
Nem akarlak elkeseríteni , de nekem 3 hete elment a nyákdugó és azóta is 2 ujjnyira nyitva vagyok. Ja és a mai ctg-én 80%-os kilengések jelentkeztek , de Blankám csak nem askar kicsomagolódni! Nagyon drukkolok , hogy neked sikerüljön a hétfõ!!! Kép Én kedden reggel megyek megint , és ha végre beilleszti a drágám a kicsi kókuszát (már többször megtette , de mindíg vissza is uszkált) akkor a Siklós megrepeszti a burkot , mert az én "kicsinyem" sem mondható kicsinek. Csütörtökön is ezért mentünk be , de a kicsi keresztbe húzta a számításokat.
Gergõvel egy hónappal elment a nyákdugóm!
Nagyon szorítok értetek , majd érdeklõdöm a Beánál!Kép
Kanga
Kanga-Zsebibaba

Kang!

Hûha én meg itt várom egésznap a fájásokat, de max. keményedés és az is óránként. Szóval, ha a nyákdugó elmegy, tényleg nem kell rögtön jelentkezni a kórházba igaz?
Bea vizsgált tegnap 70%-os kilengések voltak a ctg-n (volt 10 perces is), Bea mondta hogy nyitva a méhszáj 3cm-re és szerinte nem húzzuk ki 2-ig.
hogyhogy a Siklós repeszt, most végül is õ az orvosod?

(Ja nõvérem szerint õrüljek, minden mm-nek amit fájdalom nélkül tágulok. Szegénykém elfolyt a magzatvíz és alig tágult, kézzel tágították, meg infúzió segített. Õ is a Siklósnál szült, de ez már 9 éve volt)

Én is szorítok nektek.

Mindenki!
Csajok akik drukkoltok nekem, nagyon köszönöm. Aranyosak vagytok Kép

V.ki nem tudja, hogy egy ujjnyi az hány cm? (Bár a cm az egzaktabb, de az orvosok többnyire ujjnyirõl beszélnek)

Norci
Norci

Szassztok Lányok!

Biztos emlékeztek, írtam, hogy a szemvizsgálat alapján császárra ítéltek. Sajnos az eddigi orvosom nem igazán vette komolyan az aggodalmamat, és ráadásul õ nem is csinálja ezt a nem-is-olyan-új-fajta császárt. Ráadásul egy barátnõm nemrég szült a Schöpf-Méreiben császárral, és elég kellemetlen dolgokat mesélt. Ezért úgy döntöttem, régi kapcsolat ide, vagy oda, orvost és fõleg kórházat váltok. Szerencsére egy másik barátnõm épp hat hete szült tervezett császárral a MÁV kórházban, és mindennel nagyon elégedett volt. (Pedig az õ elégedetségét nehéz kiérdemelni...) Ugyhogy a mai napon felkerestem új orvosomat! Nagyon szimpi hapsi. Ja, és ami a legfontosabb, úgy néz ki, kislányunk lesz! KépKépKép Remélem nem téved az UH, mert én nagyon szeretném, ha lány lenne! Persze, ha mégse, akkor is elõre imádom a kis babulit! Kép

Sasha Kép!

Remélem Te is olvastad a fentieket. Kérlek javítsd ki a táblázatban a kórházat, és adokit! MÁV Kórház-Dr. Herczegh Szabolcs. Köszönöm szépen! Kép

Kata Kép!

Küldtem az emiledre egy UH képet. Ha még van erõd, feltennéd a képtárba?

Csipkebogyó Kép!

Igen, szépen bekerültem egy orvos-családba. Anyósom gyerekorvos-bõrgyógyász, férjecském papája sajnos már nem él, de õ szemorvos volt, sógornõm keze közé viszont nem szivesen kerülnék: õ kutatóorvos, és egész nap boncol...

Jaj, már nem emlékszem ki is kérdezte a bordûr-dolgot, de ma voltam a Mammutban, és a régi részben, az elsõ emeleten hátul találtam egy kis tapétaboltot, ahol sokfélét láttam, ráadásul ki van irva, hogy AKCIÓ! MINDEN 50%! Lehet, hogy érdemes megnézni!

Pihenjetek jól!

i_ancsa
19+6
i_ancsa

Sziasztok

Most keltem fel ma elõször, hogy gép elé kerülhessek! Lella, Csipkebogyó köszönöm a bíztatást. Kép Nagyon-nagyon remélem, hogy nem lesz ebbõl kórház, igyekszem nagyon jó kislány lenni.
A mi Katánk nagyon el van tünve! Csak nem??? Drukkolok nekik nagyon.
Norci természetesen neked is, kívánom hogy nemsokára babázhass!!

Forti (29+2)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Még mi is egyben vagyunk. Nem gyõzöm nézni az idõjárásjelentéseket, hátha segít valamit. Egyenlõre nem. Egy picit már türelmetlenek vagyunk. A Kispapa minden feljajdulásomnál megkérdezni, hogy csak nem?, de ki kell ábrándítsam.

Dió és allergiások, asztmások!!

Mivel eléggé érintett vagyok a témában, ezért jó elõre utánajártam a dolgoknak. A dokik egyöntetû véleménye, hogy a fújós gyógyszereket lehet szedni minden gond nélkül. A Claritinnel vciszont csak végszükség esetén éljek. Én viszont legnagyobb örömömre azt tapasztalom, hogy a terhesség nagyon jót tett az allergiámnak. Igazából csak akkor folyik az orrom, ha erdõbe vagy a természetbe megyek. A városban egyenlõre semmi bajom, pedig máskor már hujujujuj. A dokik szerint van ilyen, örüljek neki. Szóval lehet, hogy megúszod.

Haskötõ:
Én azt hallottam szülés utánra amit aerobichoz, futáshoz szoktak használni. Egy ilyen sima öv. Biztos ismeritek.

MartinaKép!

Nagyon hasonló a helyzetünk. Igaz engem egy hete látott utoljára orvos, de gyakorlatiulag ezeket mondta. Én kedden megyek megint dokihoz, remélem addigra változik valami.

NorciKép!

Csak nem akarsz megelõzni?

Kata007Kép!
Merre jártok?

Törpi
39-40
Törpi

Norci!

Mi van veled? Nagyon-nagyon szorítok!!! Egyébként nekem is három hete ment el a nyákdugó, de azért ez nem jelent semmit.

Törpi
Törpi

Sziasztok!

Vagyok!!!!!!

Forti!
Mint látom neked még csak a külsõ nyílt ki, ez még nem olyan vészes, de feküdj amennyit csak tudsz. Nálad a méhnyak rövidült meg 3-ról 1 cm-re és kinyílt a külsõ méhszáj. Viszont a nyakcsatornád, és a belsõ méhszájad zárt. Kép Én nem feküdtem egész nap, de nagyon sokat. Magne B6-ot kellett szednem 3x1-et.
Nekem a külsõ 25 hetesen nyílt ki, a belsõ pedig 34 és látod még mindig itt vagyok. Kép

Csipkebogyó!
Elõször is gratulálok! Kép

Hát az ablakok tiszták lettek, bár nem bántam volna azt sem ha anyukámnak kell befejezni. Kép
Mellette elõkészítettem a rakott krumplihoz valókat, amit a férjem és a két lány készített el. Isteni finom lett, meg is dícsértem õket!
Aztán délután még csináltam egy tepsi meggyes, és egy tepsi cseresznyés lepényt.
Úgy voltam vele, ha már lúd, legyen kövér. Kép Remélem jól dolgoztam, és holnap a dokibácsi szerint is lesz látszatja! Kép
Most viszont már alig állok a lábamon!

Lella!
Ha most szemét lennék, lefotóznám és elküldeném mailban a képet... Kép Na szóval nem vagyok az!!!!! Sajnálom, hogy megkívántattam veled! Kép Nem jöttök mostanában Mo-ra? Akkor kicsit megnyugodnék, hogy most miattam megkívántad. Kép

Petra!
Erazmusz szerint nem veszélyes! Én hiszek neki. Ja és nem a topicba írta, hanem mailban.
Én nagyon sokat érzem a mozgást, ugyanis a pocimban a gerincemnek dõlve van, tehát a lábacskái elõl vannak. Csücsül a pocimban, mintha az ölemben ülne, nekem háttal. Én nagyon érzem és látom, minden mozdulatát.

Norci!
Én sem akarlak elkeseríteni, de ha a nyákdugó elmegy, akár 1-2-3 hét is lehet még hátra. Sheila viszont 24 órán belül megszült. Nekem már a 34. héttõl amióta kinyíltam, azóta jön valami. Hol fehér, hogy véres, hol rózsaszínû. Elõször kb. két hete volt véres. Szóval változó! A tágulás viszont tényleg jó, ha magától jön, ezt tapasztalatból mondom! Sajnos a nagylányomnál nekem is volt részem, a szülésznõ tágításában. Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Ancsa!
Még ma felrakom!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!
En is kedden megyek ujra, de mar nem gyozom dicserni ezt a Pockot....
Ez mindent kivar.... csak a valopert ne akarja kivarni, mert az meg jo fel ev ;)

De ma mar est 8 ora, a dokim azt igerte 6ra ujra pesten lesz, szoval Pocok... ha gondolod indulhatunk Kép

Kata na? na?
es a tobbiek?

Megnyugtatasul: A fuggonyt nem tettem fel (mert nem fer oda az a ki*** letra), viszont feltettem a kisszobaba a szunyoghalot, mert ma egesz nap legyekre vadasztam.

este sem jon hirtelen derult egbol hidegfront?
m
martina

Forti

Elnezest hogy keretlenul irom le en esetemet.
3 lanyom van. Elso lanyommal 17 hettol fekudnom kellett kisebb setakat leszamitva. 1 hetet korhazba utana otthon. Ki birtuk kiirasig. Sot meg egy napot ra is huztunk. En becsulettel fekudtem. Semmit nem csinaltam. De azt mondom megerte. Masodik lanyomnal kb 6 hettol 6 honapig, fekudtem. Ez mar nehezebb ugy volt hisz volt otthon egy 3 eveske. De meglepoen jol viselte. Ekkor a korhazat is megusztam. Viszont utolso 3 honapba en olyan vidam es jol levo kismama voltam hogy csuda a vegen kisholgyem olyan jol erezte magat hogy inditani kellet a szulest. El se akartam hinni. Harmadik babammal szinten kb 16 hettol fekves. Apro fentletekkel, mert mar azert volt itthol par ember akit el keleltt latni. O is idore szuletet sot o is par nappal kesobb. Viszont en tenyleg fekudtem es nem erdekelt senki mit mondanak. Cserebe visoznt hogy ilyen bonyodalmasak a kismama honapjaim. Iszonyu konnyu szuleseim voltak. Elso 4 ora, masodik 5, harmadik 1,5 ora elso jeltol szamitva.

Kivanok neked jo pihenest mert megeri es kivanom hogy ha eljonn kismanotok ideje akkor gyors es problema mentes szulesed legyen. Most harmadik babamnal a gep oda volt telepitve agyam melle, hogy elszorakoztassam magam. Nem jo szorakozas, de legalabb ezert se volt muszaj felkelnem.

Napocska
napocska

Sziasztok!

Kata, Törpi, Kanga nem keserítettek el, mert már 3 hét amúgy sincs a kiírásig és túlhordani is max. 10 napot engedik és ehhez még hozzájön amit a szülésznõ mondott. Szóval az elég biztató Kép csakindulna már be tényeg Kép
de még sehol egy fájás, legalábbis amit éreznék Kép (mert azokat se igazán éreztem, amit a ctg már 70%-osnak mutatott)

Norci

Ui. Holnap sem lesz fronthatás.
Norci

Sziasztok!

Csipkebogyó örülök hogy hatott a drukkKép

Lella, I_ancsa Javitottam a táblát!

Norci! A nyákdugó távozása talán jelent már valamit???KépKépKép

Kata, Lella! Velem az egyik haverom b...ott kiKép Persze akaratlanul. Mesélt egy sztorik amiben gyümölcsök voltak. Volt köztük ... nem mondom meg, nehogy mások is így szenvedjenekKép De annyira megkivántam, hogy csak na, jól le is teremtettem a haverunkatKép

Lányok! Apropó tágulás!!! Anyukámmal beszélgettem és elmesélte az én születésem történetét. Veszélyeztetett terhes volt, majdnem elmentem. Ezért már jóval korábban be is kellett feküdnie a kórházba. Aztán egyik reggel 8 elõtt furcsát mûveltem (szerinte) 3 helyen feszitettem egyszerre, de úgy hogy mindenki láthatta. Ez volt a tágulás kezdete. ekkor már 1 újnyit tágult a reggeli vizitig. Azután borotválás, beöntés. Mikor a beöntés hatására mennie kellett a mosdóba, bajba került, ugynis jönni akartam már én is. Mire leért a 3.-ról a 2.-ra addig újjabb 2 ujjnyit tágult. Nem is tették be a vjúdóba, egybõl a szülõszobába vitték és 1 órán belül meglettem. Jöttem mint szélvész, és az az egészben a legszebb, hogy a tolófájásokon kivül nem fájt semmi, sehol.Kép

Mindenkinek drukkolokKép

Puszi
sasha
21+3

Kép
sasha

Sziasztok!
Egy olyan "szakmai" kérdésem lenne, hogy volt -e már vkinek olyan furcsa fájdalma az oldalában, mint mikor az ember el kezd futni és oldalt szúr? Nekem ma a jobb oldalamon kezdett szúrni, nem is tudok, csak a bal oldalon feküdni, mert fájdalmas. Szóval mitõl lehet ez?
Másik: Ti hogyan is számoljátok a heteket? A betöltött hét + x nap, vagy amelyik hétben vagytok (én a 31. hétben) és ahhoz ahányadik napon (én 6. napon). Tehát nekem 30+6 vagy 31+6? Ja és még vmi - bocs, ha már tárgyaltátok ezt a témát: ha a jövõ héten töltöm be a 32. hetet (és így még van 8 hetem - 2 hónapom), akkor a 8. hónapot töltöm be, vagy kezdem meg? Hiszen mindig 9 hónapról beszélnek, de a 40 hét inkább 10 hónap. Nem? Remélem nem zagyváltam nagyon össze a dolgokat......
Üdv: Ágota (31+6?)
Ágota

Norci!
A hugomnál a nyákdugó utáni napon meglett a baba, úgyhogy én bíztatlak és szorítok! Annál is inkább, mert holnap egy csinos hidegfront jön, illetve már az éjszaka.

Lányok, az utolsó harmadban nagyon sokat pihenjetek, aludjatok, mert ami utána jön nagyon kimerítõ. A hugomnál már 3 hetes a baba, de még nem aludt 3 óránál többet egyhuzamban (a hugom). 2-3 óránként szoptatás, pelenka stb.
A doki meg a védõnõ is mindig akkor jön, amikor alszik a gyerek és fel kell ébreszteni. Persze vannak nyugisabb babák.

Velem semmi különös, ritkán írok, mert május 31-ig könyvelek mint egy kisangyal, de esténként elolvasom mi történik. Annyit tudok a 31. heti uh után, hogy a lányom medencevégû. A feje nyomul a tüdömbe és a gyomromba, emmiatt nagyon nehéz ülni a gép elõtt huzamosabb ideig. Még nem aggódom a befordulás miatt, az elsõ is az utolsó hetekben fordult be.

Diétázóknak kitartás! Én már hat hete csinálom, még bírom. Az vigasztal, hogy nem híztam ez idõ alatt.

Én is tapasztalatlan vagyok Tena témában, milyen anyagból van? Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy ilyesmit felvegyek. Én eldobható bugyit vettem, és pelenkabetétet fogok bele venni, bár elbizonytalanítottatok, hogy már nem lehet kapni. Mindenesetre körülnézek.

Mindenkinek boldog babavárást kívánok!

Finisben levõknek könnyû szülést, akár császár akár nem!

Conti 33+1

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Norci!
Nekem Koiss Róbert a dokim , de a fõorvos engedéje kell az idõelõtti repesztéshez. Mármint ha nincsenek fájások.
A saját dokim a méhszájstátuszra és és a rendszeres fájásokra (amit csak a ctg észlelt) már múlt hét végére igérte a csibét. A mai vizsgálat után meg azt mondta , hogy 48 órán belül. De ha mégsem akkor a kedd.
Annak tényleg csak örülni lehet amit fájás nélkül tágulsz!
Sok sikert!!!
Kanga
Kanga-Zsebibaba

Napocska
Köszönöm hogy leírtad a te esetedet, tényleg igyekszem én is minél többet feküdni, remélem meg lesz az eredménye!

Kata007
Neked is köszönöm hogy válaszoltál, és a te példádban bízom én is, hogy kibírom a kiírásig. Nekem is kell szednem magnéziumot, egy nap 6 tablettát. Fujjj!!! Alig bírom lenyelni. Azt még hagy kérdezzem meg, hogy ha ez egyszer kinyílik (a méhszáj) akkor már úgy is marad? Tehát jobb nem lesz a helyzet, csak stagnálhat?
Annyira jó, hogy veletek ilyeneket is meg lehet beszélni, ezeket most kitõl kérdezném meg??

Lenne még egy kérdésem: abban a topikban ahol le van írva hogy mit érdemes bevinni a kórházba a szüléshez, van egy olyan is, hogy kell 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat másolat. Ez most komoly? Tudtok róla valamit?

A betéttel kapcsolatban én is köszönöm a többiekhez hasonlóan hogy megosztottátok velünk a lényegét, mármint hogy hogy néz ki és mi a neve, én is hülyén álltam volna a gyógyszertárban mire elmagyaráztam volna hogy mit szeretnék. De így könnyebb lesz, minden lejegyzeteltem. Ha van még ilyen ötletetek, aminek hasznát vesszük elsõ babások - szerintem nyugodtan mondhatom a többiek nevében is -, hogy osszátok meg velünk.

Forti (29+2)

Kép
Kép
forti

Forti!

Az egy hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat egészen komoly (vagy nem házasoknál apasági nyilatkozat).
(Nekünk épp szeretncsénk van, mert épp abban a kerületben szülünk, ahol összeházasodtunk, és igy ök saját hatáskörükben elintézik, de egyébként mindenkinek kell!)

Conti!

A Tena hasonló anyagból van, mint az intimbetétek, vagy a pelenkabetétek. Inkontinenciabetét alakra, érzésre sokkal közelebb áll az intimbetétekhez, mint a pelenka. Tehát ha pelenkabetétet föl fogsz majd tudni venni, akkor szeritem az inkontinenciabetét nem okozna gondot.

Ágota!

Én a következöképpen számolom:
Az utolsó menzeszem elsö napja óta eltelt 239 nap (ezt pl. a www.hazipatika.com-on a tesztek között a szülési kalkulátorban meg lehet nézni az utolsó menzesz alapján, én saját Excel táblát vezetek).
Ezt 7-tel eloszva azt kapom, hogy 34 hetes és 1 napos vagyok (34*7+1=239). Azaz jelenleg a 35. hetemet taposom.
Hónap: a terhesség 10 holdhónap, de csak 9 "rendes" hónap. A holdhónap 28 napos, de a rendes hónapok, mint tudjuk, néhány nappal többek. Ezért te a 33. heted kezdetén a 9. holdhónapodat kezded. Viszont ha jól számolom, akkor a "normális" hónapszámitásban kb. 31 hét pár naposan kezded a 8. hónapot, és kb. 35 hét pár naposan a 9. hónapot.

Hogy magamat nézzem: jelenleg 34+1 napos vagyok, a 8. hónap legvégén járok (a következö hét utáni héten kezdem a 9. (utolsó) hónapomat), viszont az orvosi (holdhónap szerinti) számitás szerint a 9. holdhónap közepén járok és pont két hét múlva kezdem meg a 10. holdhónapomat.

Na, jól összekavartalak?Kép
(Egyébként ha a táblát és a kiirás napját nézem, akkor jelenleg neked Halacskával kéne megegyezö napokon lenned, azaz ma 32+4 naposnak kéne lenned, de a kérdésed szerint tegnap 31+6 ma 32+0 napos vagy, ha a te számitásodat nézzük és a kiirás napját nem.)

Beszti
34+1

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Tehát ha én is ott szülök, ahol korábban összeházasodtunk, akkor nem kell nekem beszerezni? Akkor elintézi a kórház?

Forti
(29+3)

Kép
Kép
forti

Forti!
A héten voltam benn a III.ker. anyakönyvezetõnél, és azt monda hogy ha a margitban szülök nem kell újat kikérni csak az eredetit vinni, mert olyan mintha saját maguknak állítanának ki igazolást.
Remélem igy is lesz.
Jó vasárnapot mindenkinekKép!
Kato 37+
katalinka

Sziasztok!

Velünk azóta sincs semmi. Csak megörülök a családomtól, mert naponta sokszor hívnak, hogy no van-e valami. No ez jó nagy baromság, mert ha lenne rég tudnának már róla. Meg gondolják, hogy akkor itthon vagyunk?
Tuti ha lemegyünk délután sétálni és épp hívnak, akkor meg bezsonganak majd, hogy biztos utban vagyunk a kórház fele. Meg imádom a 70-es évek védõnõinek szajkózását akarják rám tukmálni, ami talán egy kicsit idejét múlt. Pl. hogy mennyire jó lehet kézzel is fejni a tejet. no de könyörgöm, ha nem muszáj akkor minek? Erre mondta a férjem, hogy sõt nagyanyjának még fürdõszobája sem volt, szóval tkp. az se kéne nekünk se.

Forti!

A házassági anyakönyi kivonatot nem árt az adott kórházban is megkérdezni. Én nem abban a kerületben fogok szülni, ahol összeházasodtunk és még sem kell "friss" az egyik anyakönyvi hivatal hivatalból is le tudja káderezni, a dolgokat elvileg. Csak ahol lusták dolgozni, no ott ragaszkodnak hozzá.
Ja a hasznos linkek közé írtam egy litániát az ügyintéznivalókkal kapcsolatban.

No további jó hétvégét mindenkinek.

Norci
Norci

Conti!

Milyen az az eldobható bugyi és hol lehet kapni? Vagy az a bizonyos hálós?

any
any

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: