A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sok boldogságot az újszülött babákhoz!Nagy gratula az anyukáknak,meg a büszke papáknak!

Kata!
Jó lett a táblázat!

Karmen!
Orsikának boldog szülinapot!
Hanna is nemsokára ünnepel(febr.10)Kép

Üdv.:Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Kata! Irtó édes ez a kép! Ez milyen ülöke?
Szülinapom 1970.05.30

Kép
A tortán Noddy vanKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Óh, ez a kis Hercegnő Kép Gyönyörű Kép Ti hol csináltattátok a tortát?
pankata

ja, bocs, szal az ülőke Flipper névre hallgat és fürcsihez használható 6 hós kortól Kép Mini nagyon élvezi, egyre jobban Kép
tegnap együtt fürdött a Bátyussal, aki amikor kiszállt a kádból, közölte, hogy "Minike, nagy émény volt veled fürdeni, kösz" Azt hittem, megzabálom Kép
pankata

Dancsi, Melinda!

Kép Szívből gratulálok Boldizsár és Lindi megérkezéséhez, sok boldogságot kívánok nektek és családjaitoknak! Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok,
Melindának hatalmas gratula és részvét a csaszi miatt.

Mindenkinek köszönöm a gratlációkat.

Sajna nekem is császár lett, a hegem nem bírta ki. Pedig spontán beindult, célnapon, de 3 óra vajúdás (még csak lightos fájások voltak, szal nem volt brutál) után sajna a heg miatt kellett a császár.

A császárt megint ugyanúgy éltem meg, mint az elsőt, inkább no comment.... A csecsemősök mit sem változtak, de most a szopival nem volt gond, mert pikk pakk ment a cicire tevés, nem úgy, mint 1,5 éve.

Tejci 3. nap belövellt, de sajna most kissé megcsappant, de nem aggódom, vissza fog állni. Boldizsár nagy zabagép, 3-4 óránként eszik, 100-120 gr-nál hallgat el. Kb. 60-80-at tud szopizni 2 mellből, így kell egy kis pótlás. Jozsóval pont ugyanígy volt. Csak akkor holt para voltam miatta.

Most egy kis időre tuti elköszönök, mert a fórumozás most sajna nem fog beleférni az időmbe.

Jozsón eddig jele sincs féltékenységnek. Kép Kép AMúgy ma jött haza, mert beteg volt, és anyukám vigyázott rá.
Vendég

KataKép
Kösszencs a flipper bemutatást! Jó kis szerkentyűnek tűnik!Kép
Ádi duma nagyon édes!KépKép

KármenKép
Igazi kis hölgy lett Orsiból! Nagyon szép!Kép

DancsiKép
Megegyszer gratu BoldizsárhozKép, és sajnálom a csaszit - de a végeredmény a lényeg!Kép
Hú, 100-120-akat eszik Boldizsár???
Boti most - 5 és fél hetesen - eszik ennyiket, és így is napról napra kerekebb!Kép
Tök jó, hogy nem aggódsz a tejcsi kérdésen! Nekem is követnem kéne a példád, én még mindig hajlamos vagyok parázni miatta.

Pusz, Zitus

Itt egy mai kép Botmról! Már így mosolygunkKép

Kép

Kép
Kép
zituska28

Dancsi,
De jó hogy jelentkeztél Kép Azért majd ha tudsz, képet tegyél fel, jó?Kép
meg szertnélek betenni a táblicskuba, oké??
(születési dátum, a tiéd, és a Fiúk adatai Kép)
ugye, hogy a másodikkal már kevesebbet parázik az ember lánya Kép????

Zituska,
Te is így leszel ám Kép
Nagyon praktikus ez a szerkentyű és sztem neki is kényelmesebb nyugodtan, ülve fürcsizni már Kép
Tündéri a mosolya a Fiatalúrnak Kép
pankata

Dancsi! Gratulálok, nem is tudtam megszületett Boldizsár! Sok boldogságot nektek!!

Kata! nagyon tetszik ez az ülöke, mennyibe kerül? Tesónál lehet beszerzek egyet.
A torta japántorta volt, Kati cukrászda. Majd teszek fel közeli képet róla, szerintem nagyon szép lett. 20 szeletes volt, 4380ft.

Zituska! Nagyon szép Boti baba!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdv!
Én kicsiknek való ilyen fürdetővalamit néztem. Az is praktikus, kb. 1-2000 Ft infoim szerint. De itt már láttam használtan is, csak nem kérdeztem meg az árát.
De jövő héten szombaton megyünk Pestre a MiniManóba, majd ott is körülnézek, úgyis le kell vásárolni az övterelő árát. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Dancsi!
Jó hallani felőled!Klassz hogy Boldizsár "zabagép" és van is mit kajcsiznia KépSajnálom a császárt,de a lényeg hogy túl vagytok rajta és minden a legnagyobb rendben van!!! Kép
Zituska!
Ez a mosoly fantasztikus!!Ezzel mindenkit le lehet venni a lábáról!!Kép
Pankata!
Minike tündéri pancsolás közben.Párommal együtt jót nevettünk a kistesó dumáján fürdés utánKép
Kármen!
Nagyon szép kislányod van!Gondolom a tortából nem sok maradt.Kép

Szeretném megkérdezni hogy szerintetek az elektromos vagy a mikrós cumisüveg sterilizáló a jobb? Még nem tudtam eldönteni milyet vegyek.

Ciao
Kinga

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Kinga!
Szerintem ezzel ráérsz a szülés után is.Én nem vettem, csak sima fertőtlenitő folyadékot. Ha rendesen tudsz szoptatni, nem is lesz rá lehet szükség.

Karmen!
Nodit én is nagyon szeretem. Szoktam is úgy hivni a Márkot!!
Orsika nagyon csini volt.

Dancsi!
Képet kérünk Boldizsárról!
Múlt hét végén voltam bent a klinikán, látogatni az egyik barátnőmet. Kerestelek a patológián, de a nővér nem találta a neved.A Női osztályon voltál??

Melinda!
Lindi nagyon szép kislány. Gratulálok!!

Zituska!
Ez a baba tényleg egy TündérBoti!!!

Zita
zita_29

Sziasztok!

Dancsi: Jó, hogy jelentkeztél. A császárt sajnálom, nem lettem boldogabb attól amit írtál róla Kép
Képet kérünk szépen Kép
Puszi a fiúknak Kép
Majd ha szép idő lesz, mondjuk tavasz, szeretnénk elmenni látogatóba hozzátok, ha lehetséges, most hogy így pofátlanul beígérkeztem Kép Kép

Karmen: Orsi igazi hölgy már Kép Ki az a Noddy? Kép Bocsi, ha alulművelt vagyok, de tényleg nem tudom.

Pankata, zituska: Édesek a fiúk Kép

Exi: Gratula a záróvizsgához!

Szszkinga: Cumisüveg sterilizáló???!?!? Félve kérdezem: minek?
Mondjuk nem tudom a cumisüveget használóknak hasznos e...de indulj ki abból, hogy nem lesz rá szükséged Kép Mármint cumisüvegre.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Üdv!
Bea, köszi.
Cumisüveg: igazából marhára nem értem, hogy miért ellenzi mindenki??? Lehet vkinek teje, és mi van akkor, ha vhova elmegyek, és épp akkor lesz éhes az a szegény gyerek...akkor senki ne itassa meg cumiból? Hülyeség...nem lesz annak a gyereknek semmi baja tőle.
Egyébként szerintem felesleges fertőtlenítőt venni, főleg elektromosat és mikrósat, mivel gyarkorlatilag mindkettő kifőzi az üveget és a cumit, amit anélkül is meg lehet oldalni - persze kicsit több macerával.

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen,
5000 pénz volt, a Brendonban vette a Húgom, ezt kértük tőle karácsonyra Kép

Exi,
a Tommy Tube-ra gondolsz? (nem bizti, hogy így kell leírni...) Mi nem használtuk, mert Apa megnézte és hevesen tiltakozott Kép pedig nekem tetszett, de hát fürdetésben ő a góré Kép Az is olyan 5000 körül van.

Kinga,
Én nem ruháztam be sterilizálóra egyiknél sem, nem azért mert magát a cumisüveget ellenzem, megjegyzem, nekünk hasznos volt, hanem van egy egyszerű kifőzési módszerem a mikróban Kép Ezt még Ádinál kisérleteztem ki és lám cseperedik rendesen, tehát csak nem rossz.
Most beszereztem tablettákat, mert megyünk tavaszolni és a szobában nem lesz mikró, de csak ezért Kép

A dicséreteket köszi Kép
pankata

Sziasztok!
Lindi gyönyörű, mégegyszer gratula.
Dancsi!
nektek is Grat. Boldizsárhoz.
nem semmi adagokat eszik a picurka.

Vivi 70-60-al nyomulKép nekem meg égnek áll a hajamKép

Exi!
milyen igazad van a cumisüveget illetőenKép

Kinga!
nekem nem mikrós van, de azért mert nem jó a mikróKép
nem bír "dolgozni" egyfolytában 8percetKép az sok nekiKép
nekem olyan van ami melegít is., igaz ebbe csak 1cumisüveg fér bele.

Kata!
jó a fürdetőszerkentyű, Mini is édi.

Karmen!
Orsinak Boldog Szülinapot! nagyon szép kislány.

Zitus!
Boti is ilyen sokat eszik????dejóóóóóóóóóóóóóóó.
nagyon édi.

nekem nincs mosolygós képem, mire lekapom már nem mosolyog Vivi.
Vendég

Üdv!
Zozo, nem biztos, hogy igazam van, de ez a véleményem... Kép
Kata, nem tudom, hogy hívják... Láttam egy képen egy lánynál, akinél nemrég született baba. Igaz, az szűkítő volt, de hasonlóan nézett ki, és ő azt írta, hogy kb. 2000 Ft volt.
Persze nem biztos, hogy veszünk, vannak nálunk erős emberek. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Zozo,
A mikróban én két perc alatt kifőzöm a cumósüveget Kép Annyit sem bír ki? Kép

Exi,
Ez most már inkább amiatt jó, hogy szabadon tud pancsolni meg mocorogni, persze az ülőke korlátain belül Kép
pankata

Jó reggelt!
Kata, igen ezt ki tudtam venni... Kép Jó kis szerkezet. Kép
Ma megyek a diabetológiára, kíváncsi leszek, mit fog mondani a dokinő - mennyire kell összevitatkoznom vele...

Ági és
KépKép
exdeus

Köszi a sterilizálóhoz való hozzászólásokat!
Mivet mégKép teljesen laikus vagyok,csak meglátok valamit az interneten és nem tudom hogy hasznos-e,kell-e egyáltalán és ezért szoktalak megkérdezni titeket.
Ma voltam a cukorterhelésen-nemsokára vissza kell mennem a következô adag vér levételéhez.Köszi a tanácsokat a citrommal kapcsolatban!!Anélkül nehéz lett volna legyu˝rni.Az eredményre kíváncsi vagyok.Természetesen azóta hogy megittam folyamatosan pisilni kell,amit ugye nem lehet..

Zozo!
Vivinek hogy van a gumócskája?Lapult valamennyit?Remélem!!Kép

Pankata!
Jó nektek hogy mentek tavaszolni!Mi is tervezzük hogy elmegyünk kirándulni(még egy utolsót így kettesben)Márc.15-öt felhasználva.Ha kivesszük a hétfô,keddet lesz 5 napunk.Az már elég kellemes-ha az idôjárás is megengedi.

Lányok!
Hol találok klassz dekorcsíkokat gyerekszobába? Mondták a Baumaxot,Praktikert,Obit,de gondolom vannak olyan helyek ahol sokkal nagyobb a választék.

Kinga

szszkinga

Jó reggelt!

Dancsi: Mégegyszer gratu Boldizsárhoz, várjuk a képet RólaKép Neked gyors testi és lelki felépülést kívánok!! És majd beszámolót az első napokról otthon, ha lesz rá 3 perced Kép

Exi: Drukk a dokihoz!

Kata: Tényleg szuperjó ez a flipperakármi! Ha előbb tudom, hogy lehet ilyet kapni én is beinvesztáltam volna egybe, de már olyan ügyesen ül a Viola és együtt fürdik Bogival, hogy mostmár nincs rá szükségünk!
Kata jó kis hurkagyurkák találtatnak Minifiad pocakjánKép És Ádidumától kész voltamKép

Kinga: Egy lábasba feldobsz vizet forralni. Ha felforrt 2 percre beledobod a cumisüveget szilikont és ki van fertőtlenítve, de szvsz Kata 2 perces mikrós módszere is tökéletesen megfelel a célnakKép

Zituska: Tényleg gyönyörűséges mosolya van BotinakKép Érdekes, hogy Bogaram napra pontosan 5 hetes volt amikor legelőször megajándékozott bennünket mosolyávalKép, míg Viola pár hós volt amikor először (céltudatosan) ránk mosolygott! Már kezdtem aggódni, hogy nem fog nevetni a gyerekKépKép De rá kellett jöjjek ahány gyerek annyi féle, lásd fogak. Boginak tele volt a szája 1 évesen fogakkal, míg Violának egy darab sincs mégKép Majd kölcsönkéri tatától a protkóját, hogy a szülinapi tortából tudjon enniKépKép Jézus Violám mindjárt 1 évesKép Rohan az idő.....

Karmen: Gyönyörűszép kislány Orsi! Nagyon bájos, Mégegyszer gratula a szülinaphoz!

Bea: A Noddy az egy mesefilm főszereplője, a Minimaxon nyomják. Noddy kalandjai játékvárosban a címe! Aranyos kis mese! Bogaram is szereti! Ne aggódj 1-2 év múlva Te is a kisujjadból fogod kirázni a Minimaxos mesehősöket!KépKép

Csodálatosan szép napot kívánok mindenkinek Kép
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Karmen nálunk nincs Minimax Kép, de a torta szép! Kép

Dancsi gratulálok, hogy nem idegeskedsz, nagyon ügyes vagy!!!

Zitus nagyon szép az a mosoly! Kép

Kinga én is úgy fertőtlenítak, mint Enikő, de hogy rákontrázzak Kép én rakok citromsavat a vízbe, hogy ne legyenek vízkövesek a motyók. Persze aztán leöblítem őket (bár Dorka imádja a savanyút).

Kata a te mikrós módszered milyen? A fertőtlenítő tablettát forró vízbe kell rakni? Még nem hallottam róla... Ádi tök jó fej!!!

Zita, Enikő benneteket hagynak számítógépezni a kicsik? Nekem kb. 1 óra egy levél... Legjobb esetben csak beleír ő is vmit, legrosszabb esetben a mögöttem levő virágot kiborítja. Kép

Enikő Violának milyen tortája lesz? Felrakhatnál vmi jó kis receptet...

Lányok májat, halat, gombát mikortól kaphat a húsevő csimotám?

És még vmi: hogy lesz vége a tejcsinek? A bal mellemben nincs, azzal nincs is gond, de a jobban van napi kb. 5 ml. Csomósodik, tehát lefejem (Dorka nem hajlandó bő 1,5 hete foglalkozni vele). De ha fejem nem apad el soha... Béna lehet, de én azért a napi 5 ml-ért már nem fejnék, ill. nem masszírozgatnék esténként... Elapad vmikor magától?

Hajni
hajni_

Jajj nem tudom miért csak Zitát, Enikőt írtam (a kor közelség miatt talán), persze a többiek is érdekelnek! Kép
hajni_

Sziasztok!

Kinga,
Dekorcsíkokat lehet kapni még a TTL-ben, Faktumban is, és az Árkádokba ha bemész, pont szemben van valami csecse-becse bolt, ott is vannak nagyon jók!

Zituska, Karmen,
A gyerekek nagyon édesek!:-))

Erika
erika29

Bea,
A spenót-krumpli kajához te milyen spenótot használtál, melyik fajta fagyasztottat? Tegnap kipróbáltuk a spenótos bébiételt, és estére szépen ki is csapta a bőrét:-((( valószínűleg a tejpor és tejszín miatt (ezek is voltak a bébiételben). Nem nagyon akartam neki adni belőle, dehát az volt ráírva, hogy 6 hós kortól adható, csak azt nem értem, hogy miért tesznek bele ilyen adalékokat, mikor mindenhol azt olvasom, hogy ezekkel vigyázni kell...
erika29

Hajni: Én leppatintom a Violát a gyerekszobába játszani. Leülők írni mire ideér befejezem a hozzászólástKép Gyorsan írokKépKép Ugyanígy csinálom ha pl főzök, vagy ilyesmi.... Meg Viola tök jó gyerek, elég sokáig elvan egyegy játékkal. Jelenleg pedig éppen mormotát játszik, azaz szunyálKép Amióta fosizik, többet alszik napközben! Én nem ülök egész nap a gép előtt. Be van kapcsolva, de nem ülök itt egész nap, csak néha megkukkolom a fejleményeketKép

Nem tudom még milyen tortája lesz Violának, sztem egy sima gyümölcsöset fogok csinálniKép Most hétvégén anyósomék és sógornőmék jönnek köszönteni Violát. A másik mamáékkal a következő hétvégén ünnepelünk Szabadkán, ott meg Rigó Jancsi lesz ahogy őket ismeremKép

Máj az egyik első amit be lehet vezetni tudtommal, a zsenge csibemájra gondoltam! Halat nemtom de én már láttam (és adtam) asszem 5 vagy 6 hós kortól adható halas paradicsomos bébiételt Violának... nem emlékszem a gyártóra, én nem veszek bébiételt, anyósom hordta egy időben.... Gomba passz! Gőzöm sincs!

Erika: Sztem szezonban a piacon kell venni nyers spenótot, hazamész megfőzöd és kis zacsikba lefagyasztod. Vagy ha már fagyasztott akkor Iglo vagy más márkás terméket vennék, személy szerint! És nem olyat ami pépesre van vágva hanem ami egy picit darabosabb -azt még pépesítheted-. 8 hós kortól már a készen kapható bébiételek is darabosak!
Mi az az Árkád? Hol van? Nem vagyok képbenKép

Pusz
E

ceniko
Szeged

Enikő, Kinga
Hülye vagyok:-( nem árkád, hanem átrium....az árkádot én sem ismerem:-))

A spenót ötletet köszi!

Erika
erika29

Sziasztok! Sikerült visszaolvasnom a hétvégi termést Kép

Meli / Melinda Kép Óriási gratula a kis Lindihez! Kép Melinda hogy van?

Dancsi Kép Mégegyszer gratulálok neked is Boldizsárhoz! Kép Ha van egy kis időd, azért tegyél fel egy képet magatokról, jó? Mi volt a probléma a klinikán?

Pankata Kép Szerintem is nagyon klassz lett a tábli! Kép Minike tündéri a flipperben, Ádi beszólásán pedig jót mosolyogtam KépKépKép

Kinga Kép Megtudtatok már vmit a cicával kapcsolatban? Egyébként szerintem ne aggódj, azzal, hogy megsimogattad, nem hiszem, hogy bármit is elkaphattál volna.
Mi a Faktumban vettük a bordűrünket.

Enikő Kép Jobban van már Viola?

Ma elkezdtem kimosni Kristóf baba cuccait Kép

Timi

KépKép

KépKép
timika

Üdv!
Enikő, az Árkádok alatt az a Bartók téren van, arra szokták mondani. Ott van egy méterárus és egy használt ruhás is. Kép
Kinga, a Fonógyári úton vagy egy tapéta üzlet, szerintem ott is lehet találni.

Megjártam a diabetológiát. Az eredményeimet látva már nem is vitáztam a dokival, egy hét múlva megyek vissza, most 160 g szénhidrát diéta, a kontrollkor vércukor mérés, szerintem egyenesági inzulin lesz belőle.
De azokat a kerek szemeket látnotok kellett volna, amikor közöltem, hogy 22 hetesen még szedem a Merckformint. Kép Hogy voltam-e genetikai UH-n, meg ilyenek - képben van, mi? Mondom voltam, és hogy nincs baj. És hogy mi van akkor, ha agyilag lesz vele vmi? Hát akkor lesz, elvileg a kettőnk bőrét én vittem a vásárra, nem a doki. És ehhez nem is kell gyógyszert szedni, hogy egy gyerek későn érjen, nem ezen múlik. Szerintem.
Na mindegy, most itt tartunk.

Tavaly év végén meghalt az emeletünkön egy néni, és lehet, hogy átmegyünk abba a lakásba albérletbe. Az legalább közel van. Kép Persze ez még kérdéses, attól függ, hogy árban hogy lesz.

Ági és
KépKép
exdeus

Üdv csak még egy uccsó kérdés gyorsan!

Ma csótányírtás lesz nálunk du. Ti mennyivel ut. és mivel szoktatok felmosni?
Állítólag nem káros az ember gyerekére, de naaa...

Hajnalka
hajni_

Erika: Jól meg kell nézni ha fagyasztott spenótot veszel a kisbetűs írást rajta, én is vettem olyant amiben van más is spenóton kívül, tej vagy tejszín vagy ilyesmi, utólag vettem észre itthon, abból majd magunknak csinálok spenótot. Én fagyasztott pépes spenótot próbáltam eddig Iglót, de külön még pépesítenem kellett itthon, mert Gréti fuldoklott tőle, mert szálak vannak benne. Csak úgy eszi meg a spenótot ha valamilyen másik kajába belekeverem minimális mennyiségben.

Bébikajáknál vigyázz, nagyon sokban van tejpor, tejszín, tej...mi se eszünk bébikaját.

Enikő: Köszi a Noddys infót Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Exi Kép Mi baja lehet elméletileg a babának ettől a gyógyszertől?

Timi

KépKép

KépKép
timika

Hajni!
Én most is úgy irok, hogy itt ül a Márk az ölemben. Nézi a monitort, vagy a billentyűzetet.
Ha nagyon fészkelődik, leteszem, de általában akkor is itt áll, és matat a számitogépnél. Ide van rakva egy barikád, hogy ne tudja a számitógépházat piszkálni.
Májat és halat nyugodtan adjál, gombát még szerintem ne.
Én azt szeretném kérdezni, hogy a céklát csak simán meg kell főzni, és kész?
Zita
zita_29

Hajni, ezeket hagyni kell állni egy kis ideig (3-4 nap), ha jól tudom.
Timi, passz. Nincs rá kísérlet. Messziről jött ember azt mond, amit akar. Vannak olyanok, akik végig szedték, és semmi baja nincs a gyereknek!
Tehát a kettőnk bőre van vásáron, nem a dokié, aki felírta, mert nem kötelező beszedni, de én beszedtem.
Kíváncsi leszek, hogy egy hét múlva mennyire fogok gurulni. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Zita, szerintem a céklát csak meg kell főzni, de gondolom, vmi kell a vizébe. Kép
Hajni, az előbb kimaradt, hogy nálunk is ma voltak irtani.

Ági és
KépKép
exdeus

Hajni: Úgy tudom 2 napig utána nem szabad egyáltalán felmosni, 2 nap eltelte után pedig csak vízzel (no domesztosz)Kép de nem ártalmas a kölkökre ne aggódjKép Fedora megy ki? Én egy pasit hívtam utoljára aki egy fecskendőből a lambéria közé meg a konyhaszekrény zsanérjára (vagy mi az) nyomott egy 3 centis csík akármit. Na sora döglenek a dögök, míg a fedóra vitaminbomba volt nekikKépKép

Exi: de neked tul képpen mi bajod van? Cukorbeteg vagy, vagy mi??

Timi:igen kösziKép. Előbb kakált, keményetKép VégreKép Jó érzés a babaruci készítgetés ugye???? Kép

Enikő

ceniko
Szeged

Zita: Én csak simán vízben megfőztem a céklát. Készülj fel, elég sokáig tart! Főleg ha egészben főzöd!

Hajni: Gréti itt sertepertél körülöttem amikor a gép előtt vagyok. Ha az ölemben ül, püföli a billentyűzetet. Általában itt mászkál körülöttem, feláll mellettem, bemászik az asztal alá, kikapcsolja a gépet, ilyenek. Elvan. Jól el tud játszani egyedül.
És nálunk is egész nap be van kapcsolva a gép szinte, én meg bekukkantok ha erre járok Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő, ha én ezt tudnám... Már lassan én is kezdek eztet illetően elbizonytalanodni...
PCO-val kezdték, de magas volt a terheléses inzulinszintem is, ami azért ugye nem egészen normális...
De épp ma nyilvánítottak cukorbeteggé. Az apai nagyapám is az volt, lehet, hogy örököltem.

Ági és
KépKép
exdeus

Timika!
Kiderült hogy mi volt a cicával.Szegény azon kívül hogy öregecske volt,hasnyálmirígy gyulladásban pusztult el.Szegénykémnek nem volt egy szép halála,de legalább Cuki(a mi cicánk)ott volt mellette ...Kép -most már egyáltalán nem aggódunk. Kép Köszi az érdeklôdést!! Kép
Milyen mosószerrel mosod a babarucikat?kaptál jó ötletet?

Köszönöm a bordu˝rrel kapcsolatos ötleteket.Azt hiszem ma elmegyek a Faktumba,ott még úgysem voltam.(ha megtalálom)

Exi!
Az jó lesz ha sikerül külön költöznötök a szülôktôl.Remélem sikerül egy méltányos árat kialkudnotok.Csak jobb lesz úgy hogy nem kell "kerülgetnetek"egymást a szüleiddel és ôket sem zavarja az esetleges éjszakai sirdogálás..Kép

szszkinga

Exi: De ez most derült ki hogy terhes vagy??? Mi az a PCO? és mi a teendő? De terhesség előtt nem volt semmi bajod? Nem szedtél semmilyen gyogyót?

Kinga: Komolyan mondod hogy egy állatdoki felboncolta az elhullott kóbormacskát, hogy lecsekkolja elhalálozásának okát...? Kép Hé, nem kötöszködök, csak kérdem! Fizetni kellett érte?
E

ceniko
Szeged

Enikô!
Tényleg felboncolta! Szoktak ilyet csinálni ha tudni akarják miben pusztult el a kisállat.Szerencsére az állatorvos anyunak ismerôse,ezért nem kellett fizetni érteKép Kép De anyu azt mondta hogy ha kell,akkor kifizeti,ugyanis ô aggódott a legjobban...

A faktum bútorbolt a Madách utcában van?

Jön valaki tornázni holnap? Én végre megyek!!KépKép

Vesm!
Mit mondott a dokid a pocakkeményedéssel kapcsolatban???

szszkinga

Sziasztok!
Helyzetjelentés: Lindi tegnap óta "napozik", de már 50-60-akat szopizik, ha nem megy feljebb a bilirubin szintje, akkor holnap kiadják őket! Tegnap délelőtt óta lent vannak a gyerekágyas osztályon, 4 ágyas szobában. Melinda is egyre jobban van.
Röviden ennyi.
Meli
meli27

Kinga, anyukámat és aput se zavarná a gyereksírás! Sőt, anyu lenne az első, aki felkel. Kép
És még nem biztos, hogy megyünk...
A Faktum a Madách u.-ban van, jól tudod.
Ha időben eszembe jut, akkor én megyek holnap tornára.

Enikő, a PCO a policisztás ovárium rövidítése. Annyit tesz, hogy a peték nem jutnak ki, hanem ciszták jelennek meg a petefészekben.
Erre Clo... gyógyszert adnak elvileg, de el kezdték kutatni az összefüggéseit más betegséggel, és kimutatták, hogy a PCO-s betegeknél magas a terheléses inzulinszint, ami a Merckforminnal az esetek többségében jól kezelhető, és a peteérés a rendes medrébe kerül, tehát teherbe lehet esni.
Tehát ezt én elég régóta szedem, DE mivel a dokiknak a lovakéhoz hasonló szemellenzőjük van, csak azt adják, ami biztos. Az más, hogy két egyforma beteg nincs, tehát a biztos is árthat...
Annyi, hogy hathetesen még jó volt a terheléses cukrom, ami most 21 hetesen magas lett. Ezért a diéta, aztán meglátom, mi lesz.
Már csak az a lila köd, hogy szülés után mi lesz, mert magamat ismerve 1000%, hogy bogyó nélkül mensim se lesz a PCO miatt...de ez a jövő zenéje.

Ági és
KépKép
exdeus

Kinga,

kösz az érdeklődést. Azt mondta, hogy babával minden rendben van, lehet, hogy csak nagyon erős izomfeszülésről van szó a pocaknövekedés miatt...nem tudni. Látni nem lát semmi eltérést, hál'Istennek. Azért örülnék neki, ha mihamarabb megszűnne ez a mozgáskor fellépő valami (utálom bénának érezni magam, s általában 10 percnél tovább nem tudok megülni a sejhajomon;) Egyébként pihenést javasolt rá, meg hogy menjek táppénzre, mert az tuti, hogy rosszat nem tesz a babának sem meg nekem sem, ha pihengetek. Úgyhogy már megyek is haza és kifekszek, hátha gyorsan elmúlik a "feszengésünk"...

A vérvétel szerintem egész kibírható volt, azt leszámítva, hogy a 2. körben szinte mm-pontosan ugyanoda kaptam a szúrást, mint reggel, s így egy kicsit izomlázas érzésem van a kezemben is.

A tornát még majd meglátom holnap: lehet, hogy most nem lenne jó nagyon "feszíteni" a dolgokat, majd ahogy érzem...

Üdv:

Mónika

vesm

Sziasztok!

Nem tudtam lemmeni Dorkát altatni (vésik a falat a szomszédban Kép), mert nem találom a kulcsom. Persze előtte beöltöztettem szegényt... Most nyitott ablaknál alszik, a kőművesekre csúnyán néztem, és most nem csinálják egy darabig. Kép

Köszi az info-kat. Lányok és győzitek kitörölni a begépelt szövegeket? Kép Dorka is jól eljátszik, de csak ha vele egy szinten ülök. Főzés közben lehúzza a gatyim, aztán meózza, hogy borotválkoztam-e. Kép Általában vmi nyers zöldségféle az elterelő, de nem mindig jön be. Ma rakott krumplit csináltam, hát tiszta hajaskrumlpi az egész lakás...

Zita megmosom, hajastól főzöm, elég sokáig kell (mintha savanyúságnak csinálnád). Villa beleszúrásával tudom, hogy mikor van kész. Még melegen jó pucolni.

Bea eddig nem is gondoltam, hogy mirelit spenótban is lehet tejpor, szerencsére eddig nem etettem vele úgy néz ki!

Erika sajnálom, hogy kipöttyösödtetek. Igazán nem értem, hogy miért raknak 6 hónapos kajcsiba ilyeneket!!!

Enikő, Bea tök ügyesek vagytok, hogy nem adtok babakaját a kicsiknek, de nem igazán tudom, hogy tudjátok meglogisztikázni a dolgot. Én főzök neki minden nap, csak néha rámköpi, hogy mit gondolok én... Kép Ilyenkor jönnek a vésztartalékok. Ill. ha sok program van pl..

Lányok ha kitaláltok vmi jót az első szülinapra (ajándékot) akkor leírjátok? Már akiknek a babájuknak hamarosan szülinapjuk van. Mi annyit gondolkozunk rajta, de még nincs meg az igazi ötlet (névnapjára egy hintalóra összedobunk a családdal ez már biztos).

Exi tényleg az most terhességi vércukor, vagy a terhességre jött ki??? Sajnálom! Remélem nem kell tényleg most elklezdened inzulinozni magad!

Kinga örülök, hogy kiderült semmi baj!!!

A csótányos infókat is köszi! Én még nem láttam, de nem is akarok! Remélem elbújnak rendesen, ha vannak. KépKép

Valaki nem akar nyitni egy babapedikűrt? Kép Néha olyan jó lenne! Kép Enikő te úgyis olyan ügyes vagy! Biztos lenne kuncsaftod, mellette tarthatnál tanácsadást (jó pénzért)! Kép

Hajni
hajni_

Hajni, babapedikűr? Na ezt kéne látni az okosoknak, rögtön nyitnának egy boltot. Kép
A vércukorra passz. Eddig jó volt a bogyó mellett, most meg nem lett az. Tehát a magas cukor valszeg a terhesség miatt van, az inzulin eddig is az volt, de a belgyógyász szerint a terhesség alatt megnövekedett inzulinszint normális, holott az egészséges emberek szervezetében két óra után vissza kéne állnia az éhgyomrihoz közeli értékre.
Ez nálam sem hathetesen nem volt meg, sem most (most még rosszabb).
Babakaja: én rájöttem, hogy ráérős időmben inkább én csinálom. Jó leendő anyuka módjára már kipróbáltam egy párat, de aztán mikor megcsináltam eredetiben, akkor jöttem rá, hogy a másiknak tartósítóíze volt, vagy nem tudom, de nem volt az igazi. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Hajni,
Micsoda nagyszerű ötlet Kép Én már jelentkezem is Minivel kuncsaftnak ha vki megvalósítja Kép

Exi,
Már bocs, lehet én nem értem jól, de bennem ez úgy csapódott le, hogy szedsz valamit, igazából nem is tudni mire aminek nem lehet tudni a hatását a magzatra... És most folyamatosan járnod kell majd kontrollra a cukrod miatt? Hát nem irigyellek...
pankata

Sziasztok!

Itt egy kép a szunyáló, majdnem 3 hetes Déneskéről! KépKép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Gyorsan átfutottam az utóbbi pár napot (főleg a képeket néztem Kép),a gyerkőcök nagyon édesek! Kép

Kata, jó lett a táblázat, Mini ülőkéje is tetszik!

Kezdek egész jól belejönni az anyaságba KépKép, bár közérzetileg még nem vagyok a helyzet magaslatán, a műtét alatt olyan sok vért vesztettem, hogy extra vérszegény lettem, ezért lassan javulok. Szerencsére Déneske jól szopizik, nappal 3 óránként, éjszaka 4 óránként, szopcsik között általában nyugodtan alszik, pár napja délelőtt már ébren van 1-1 órákat és kitartóan szemez egy piros ruhát viselő macival. Kép Megyek, mert ébredezik!
Üdv mindenkinek: Zsuzsi

Rikáról nem tudtok valamit?

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Hajni,
ja bocsi, a mikrós módszer KépA kimosott cumósüvit tetetöltöm vízzel, beleállítom a cumiját fejjel lefelés és beteszem a mikróba kb. 2 percre. Méretfüggő az idő Kép Ennyi Kép És a mikró szépen elvégzi a "piszkos" munkát Kép

Zsuzsi,
nagyon édes Déneske Kép És jó hallani hogy ilyen jó kisbaba. Neked meg gyors felépülést!
pankata

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: