A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Annácska!
Hihetetlen, hogy még mindig milyen csinos vagy! Neked aztán nics miért izgulnod a súly miatt!Kép

Nancsika!
Nagyon helyesek a képek! cuki kis dundi pofija van a kis tökösnek!!Kép

Babetta!
Örülök, hogy jók lettek az eredmények, méretek, miegymás. Csak így tovább, Levike!!Kép

Ildikó!
Szegény, remélem már jobban vagy! Vigyázz magadra, jobbulást!Kép

Nekem most kicsit jobb lett a kedvem.Kép Tegnap fürdés közben bejött a párocskám, és csinált pár "művészi" fotót rólam. Azt mondta, nagyon szép vagyok pocakosan!KépKép Annyira jólesett!
Bár reggel megint csak egy röpke puszival hagyott itt. Tudtam, hogy nem oldódik meg minden egy szempillantás alatt, de ez is haladás. Jót fog tenni ez a pár nap, amíg együtt leszünk, nem kell a munkával sem foglalkoznia. Ja, és hétfőn együtt megyünk a dokihoz! eddig még csak egyszer kísért el, a 12.heti uh.-ra.

Olyan szépen süt a nap, merítsetek belőle vidámságot!
Kép

Adri+Levike
28+2

Kép

Kép
adriana

Tényleg Babetta: 93 a BPD már most??? Nektek lesz már óriás fiatok! Gratula a méretekhez, és hogy jól vagytokKép Kókuszvizsgálat nekem sem lesz, nem szokásKép Azt mondta a doki, hogy majd a babánál nézik...

Adri: örülök,hogy jobb a kedved!!!

Még mindig csak én tartom be a no fürdést???

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Nancsi nagyon édes Alex, gratula hozzáKép Azért ahogy ezt a fejméretet elnézem, nem lesz könnyű dolgodKép

Annácska csini a pocid, neked aztán tényleg nincs miért aggódniKép

Adri ne aggódj, tényleg nem vagy egyedül...tegnap este (ma hajnali háromkor) sírva aludtam el, mert a párom közölte, hogy ő még játszik, majd odabújuk hozzám ha elaludtam. Kösz, gondoltamKép És mire felkeltem megint nem volt mellettem, pedig tudja hogy ez nekem nagyon fontos. Bár utána kicsit kiengeszteltKép Most meg kávét hozott, és csinálja a reggelit. Szóval nem rossz ember, csak értitekKépKépKépKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Anita, én se szoktam fürdeni, még a Bencével való terhességem idején szoktam le róla. De most bűnöztem párszor, mert fájt a hasam, és iszonyatosan jólesett ellazulni a nagy kádbanKép Szóval én fürödtem, de csak kétszer-háromszor eddig...

De most már csak akkor fogok ha azt szeretném hogy jöjjön ki KaticaKép

Nem írigyelem Babettát se, ekkora fejmérettelKépKépKépKépKép
De neki biztos hamarabb jön a kicsi, nagyon fejlett. Gratula hozzáKép Megsúghatnád hogy mivel növeszted, mert az én mini pocaklakómra is ráférneKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok

Teljesen beálltam hogy 9-kor kelek, igaz hogy 2 és 4 között csak félálom van, akkor én se vagyok annyira álmos és Levi akkor szokott jelentkezni.

Lyly
Szóval ezzel nem vagy egyedül!

Marinnka
Van már valami jó hír?

Csema
Ma mi van a cukroddal? Nekem tegnap nézték 5.8 volt délután. Az normális?

Anita
De jó már te is beléptél a finisbe.Kép
Te nem mész már dokihoz? Mekkora lehet most Boti?
Már nekem is csak 1 hét és ott leszek a 36-ba KépKép

Angi
Minden reggel úgy jövök, hogy talán ma? De Lidi nagyon nem akar jönni, tudja ő, hogy bent jobb, mint kintKépKép

Annácska
Nő a pocid rendesenKépés napi 10 tábla csokit is ehetsz, az se látszana meg rajtad.Kép
Holnap jön nővérkém és keresztlányom, elvileg varrunk, de majd kiderül, ha valamit sikerül összehozni majd mutatom.:9

Vok
Még egy talit bevállalnék szerintem az Árkádba pénteken.Kép Beljebb már nem akarok menni, mert a Laci lehet, hogy így se enged, azt mondja, maradjak a seggemen nyugton és feküdjek. De még beugranék az Ikeába is egy picit. Azután már biztos nem megyek talizni sajnos.Kép

Sully
Milyen helyes a kiscsajKépKép

Nancsi
Alex se semmi már pont gondoltam magamba, hogy csak kukacot mentetek lesni.KépKépKép
Helyes a kölök.Kép

Ildi
Most majd szedem a vasat, eddig nem nagyon szedtem, mert egyből változott a székletem, ha nem szedtem tők jól ment minden. Így nem szedtem, mert nem akartam erőlködni. Szerintem ahhoz képest nem is gáz, hogy kb10 tablettát szedtem be egész terhesség alatt. Mondtam a dokinak, hogy olyat írjon, amitől nem lesz szorulásom ,majd megyek kiváltani.

Szelevi
Te sem vagy semmi kaja ügybe ,mintha csak magamat látnám!KépKépKép

Adri
Nuttela nálam is bejön de én palacsintába szoktam rakni, szerencsére simán nekem nagyon tömény.Kép

Ma szerintem somlóit vagy méterest csinálok,mert imádják a nővéremék és ez egy jó indok, hogy én is egyek.KépKépKép:

Közi lányok a méhszáj vigaszt remélem nem lesz semmi.Kép

Most megyek, mert már megint 2 órája írok és nem birok ülni már.

Babetta és Levi 34+6

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Nancsika!!! Gratula Alexhez!!! Nem semmik a paraméterei... Kép
Vas Ildi! Megy a drukk, hogy csak átmeneti hasmars legyen! Igyál sokat! Nehogy kiszáradj!
Mi ma megyünk UH-ra délután, már tűkön ülök annyira mennék. Kép
A festő meg épp itt van, festi Pötty szobáját, olyan vidám lesz, ahogy most is besüt a nap, tiszta napsugaras hatása lett így... Remélem a végeredmény is tetszeni fog. Kép

Annácska! Nagyon szép a pocid! Te kenegeted valamivel? Olyan szép barna is vagy, ilyen típusú a bőröd?

Most már ne beszéljetek ennyi nasiról, mert tisztára rákattantam a gundel palacsintára!!! Beszéljünk inkább répáról, meg saliról, vagy ananász??? Kép

Na megyek ebédet főzni.

Mindenkinek napsugaras szép napot kívánok! Csak ne menjetek ki, mert iszonyat hideg van!!!!!

Puszi:

Barti+Pötty
30+4

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Babetta!!! Mi az a méteres? Valami kalács féle??? Totál felzaklattál vele, írd meg!!! Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Én már látom, ma nutellás palacsintát fogok enniKép

Mindig így járok veletekKép a múltkor emlegettétek a kókuszgolyót ,egész héten minden nap csináltam, mert hol én kívántam meg, hol Bence (ő nem terhes, csak édesszájúKépKépKépKép)

Lányok Mamacka írt? Csak én nem látom?? Aggódom miatta..

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

33+4Kép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Csajok
Ne hozzátok rám a frászt már, de különben mondta a doki, hogy nem szereti ezt a gépet ill programot, mert nagyobbat mutat, mint a másik gép. Hát majd meglátjuk, hogy csak vigasztal vagy igazat mond.

Zsu
Nem szedtem semmi vitamint direkt, hogy ne legyen nagybabám, és tessék. A barátnőm végig szedte a Maternát ,hízott 17 kilót ,és 2600 lett a gyerek.

Mit vagytok kiakadva ,örüljetek hogy puszit kaptok ,én reggel a talpamra egy pacsit kaptam ez volt a köszönés.KépKépKép:

Anita
Én 8 hónapja csak zuhanyzóm,Kép már alig várom ,hogy beüljek egy kád vízbe, és leázzon a bőr rólam, és csak akkor jövök ki ha már vízihullának látszom.KépKépKépKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

BabettaKép
Az 5.8 teljesen normális érték.
A reggeli utánim jó volt, pár napja az ebéd utáni emelkedett, de még nem ettem így nem tudom ma milyen lesz.
Kicsit kókadt vagyok, most ébredtem, bő másfél órát szundiztam.
BartikaKép
Meg sem dícsértem még milyen szép kismami vagy, láttam ám a művészfotód csak tegnap depis voltam!

KépKép
csema

Ami fürdést illeti, én sem fürödtem vagy ezer éve, csak a zuhanyzás megy, pedig időnként olyan jól esne elmerűlni egy kád vízben.
Annó, ha kényeztettni szerettem volna testem lelkem, ment a kád víz, a kád szélén valami illóolajat égettem, félhomály és kellemes zene:
Próbáljátok ki (ne most)
csodákra képes!!

KépKép
csema

Bartika
Hát azért méteres, mert kb 1m lesz belőle, bár soha nem mértem le de ránézésre akkora. Ez egy macerás süti idöben, de megéri mert nagyon finom ,az egyik fele barna tészta a,másik fehér nagyon finom krém van benne ,és az egész le van öntve csokival. Ha ezt csinálom majd rakok képet róla.

Most már tényleg megyek

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Anita: félidő óta én is csak zuhanyzom. Azóta van, hogy ujjbegynyire nyitott a méhszáj. Nem merek kockáztatni Kép De február 16-ától fürdök, ez tuti Kép)

Babetta: Deákig sem enged be? Nekem az Árkád 1,5 óra és ha napközbeni tali, akkor még gyereket is rángatok magam után.

cory 33+1

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Ildi: én is szorítok, hogy gyorsan átszaladjon rajtad!

Babetta: nekem végig kell járni a dokimhoz! Hétfőn NST lesz, csak röviden beszélek vele, de csütörtökön mennem kell terhesgondozásra. 2 hete (34 hetesen) 2600g-ra becsülte a gép Botit, az olyan 36 hetes körülinek felelt meg. (BPD-t mindjárt megnézem, de "csak" 8-assal kezdődöttKép)

Babetta, Zsu: eddig én is csak 1x fürcsiztem, de már én is annyira várom. De lehet 2 hét múlva már gyakrabban meglátogatom ülve is a kádatKép

Nem hiszitek el, én is palacsintára vágyomKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Csema, ari vagy, köszi a bókot! Kép

Én nem tudom miért riogatnak amúgy annyira a fürdéssel. Én egy héten olyan 2x azért elmerülök egy kád vízben, mert belegondoltam, hogy a testhőmérsékletünk, 37 fok, akkor ha beleülök egy kád vízbe, ami 38 fokos, attól még nem görcsölök be. Nem is volt soha bajom... persze normél esetben 40-42 fokos vízben fürödnék, imádom a forró vizet, de most kiegyeztem ezzel is, hőmérővel meg szoktam pontosan mérni, meg amúgy is termosztátos a csaptelep, beállítom 38 fokra és annyi is lesz. Lehet, hogy pocakkeményedősöknek, görcsölősebbeknek nem való, de én úgy éreztem ettől nem lehet bajom. Kép

Babetta!!! Kérlek írd meg mi az a méteres és hogy kell csinálni!!!

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Nem érhető el a tábla, biztos Nici frissítKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Bartika: én a fertőzésveszély miatt nem fürdök, nem a görcsölés miatt. A 20. hét óta nem tök zárt a méhszáj, nem merek kockáztatni.

cory
Budapest

Na jó megint cukkoltok itt a palacsintával:
Igaz azt készülök ebédelni, de hortobágyi husost, de most édeset szeretnék!!!!!!!!!!!

KépKép
csema

Anna! Nincs mit megköszönnöd! Ha van időm akkor mindenki képeit berakom, még kérni sem kell! Kép A 30 hetes pocidat is be fogom ám rakni! Kép Már tényleg nagyon kerekedsz! Nekem csucsosnak tűnik a hasad!

A visszaolvasás itt félben marad, ugyanis megyek anyuhoz varrni! Majd jövök! Pusza mindenkinek! Kép

KépKép
nicika

Cory, no igen, a fertőzés kérdése megint elég ok a zuhanyzásra, megértem. Nekem szerencsére a méhszáj is teljesen zárt és még csak gombát sem szedtem össze a 12. hét óta, pedig azelőtt nagyon hajlamos voltam rá... hiába, tényleg van benne valami, hogy a terhesség bizonyos fokú védettség is. Kép

Na jól van, akkor én is könyörtelen leszek veletek: a mai menü karfiolkrémleves sajtos zsemlekockákkal, spenótos lasagna és citromos-mandulás süti!!! Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Látom, jó kis dilemmákat indítottam a kádban füdrésemről.
Nekem a dokim azt mondta, hogy nyugodtan, csak ne túl forró vízben, és ne túl sokáig.
nem is viszem túlzásba, kb. kéthetente egyszer ülök be, és én amúgy sem szeretem a forrót zuhanyozáskor sem.

Lányok, lenne egy kérdésem:
Elmennénk a testvéreimmel jövő hétvégén valahová pihenni. Azt tudni kell, hogy a nővérem is babát vár, egyidőset velem. ez egy olyan "lányos" hétvége lenne, mert ritkán tudunk együtt lenni. Szóval ki is néztünk egy helyet, ami wellnesshotel.
És a kérdés: Vajon egy kismamának mi a megengedett? Szauna? Sóbarlang? Masszázs(az szerintem biztos lehet), Pezsgőfürdő? Uszoda?
Ha tud valaki segíteni, megköszönném!
Adri

Kép

Kép
adriana

Adriana
Mi most voltunk wellnesbe (36 hét) és a szaunán és a termálvizen kívül mindent lehetett csinálnom. Csak azt mondta a dokim vigyek magammal Floragyn kúpot, esténként tegyek föl egyet, mert az kitisztít.
Nagyon jó a kúp szerintem, mert eddig bárhol voltunk a terhességem alatt (nyaralások,strandok,fürdők) semmit nem kaptam el, most is csináltattam egy kenetvizsgálatot, abszolút negatív lett. Úgy hogy ezt szerintem vigyetek magatokkal.Kép

Annácska
Nagyon szép a pocid, és milyen kis vékony vagy egyébként!Kép

Nancsika
Gyönyörű a kisfiad! Milyen kis formás!Nagyon jól látszik!Kép

A. 37+2
Vendég

Adriana
A termálvízbe fürödni nem szabad, ezt elfelejtettem odaírni!Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!

Annácska!
Nagyon szép a pocid! Az enyém is kb ekkora, csak nekem van rajta plusz egy réteg hájacska.

Nancsika!
Nagyon jók a képek a kis tökösről! Igazán nagyon szép babuci.

Ma korán keltem, de be kellett menni a melóhelyi orvoshoz, mert ő tart táppénzen. Aztán összefutottam egy-két kolléganővel, akik fél délelőtt a saját szülési élményeikkel borzolták az idegeimet. Nemrég értem haza.

Én nem fürdök kádban, de olyan forró vízben zuhanyzok, hogy csak na!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Cory
Most kapcsoltam hogy a Laci itthon lesz csütörtökön, pénteken.
Hétfő, kedd, szerda, elvileg oké, de csak ½ 3-ig érek rá, ha a Deákra megyek, mert akkor a Lacival jövök haza kocsival, így biztos elenged. A teázóra gondoltál?
Kérdés másnak jó e? De ha lemaradok, akkor sincs semmi baj ,majd jöttök hozzám, a kórházba!KépKépKép

Levente szétrúgja az oldalam ,és közben úgy szurkál a hüvelyembe, remélem ilyenkor nem nyílik a méhszáj ugye lányok?

Barti
Majd írom és fényképezem a menetét, úgy könnyebb lesz csinálni. És csak hogy sok képet nézegessetek. HI-HIKépKépKépKépKépKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta! Köszi! Várom! Kép
A szúrkálás szerintem amiatt van, mert nyomja a méhszájadat Levi! Nekem is akkor szúrkált, ne aggódj! Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Köszi az aggódást, igazán jól esett. Tegnap voltunk háziorvosnál. Annyira gyenge voltam, hogy 300 m-t kocsival kellett megtenni és az első emeletre lifttel kellett felmennem. A doki adott gyógyszereket, amitől jobban vagyok. Kopp-kopp. Kép Ma már ettem egy kis kenyeret is, ami egyelőre bent van. Kép

Különben valóban vírusfertőzés, a háziorvos szerint a szülészet közelébe se menjek, mert fertőzök. Kép Ma annyit iszok, mint egy kacsa. És olyan jól esik. Kép Szóval jobban vagyok.

A vérnyomáson is kezd egy kicsit normálisabb lenni, talán azért, mert a gyógyszer is bent marad.

Képzeljétek, kaptunk ajándékba egy csomó babaruhát. Annyira örülök neki. Kép

Nancsi: nagyon klasszak ezek a képek, és a cerka sem kutya.

Vas: jobbulást Neked. Minél hamarabb lát doki, annál könnyebben átvészeled. Engem tényleg nagyon levett a lábamról. Megy a drukk. Kép

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

MariannKép
Szuper, hogy jobban vagy!
A lényeg hogy a folyadék és a gyógyszerek bennt maradjanak, aztán majd a kaja is
PusziKép vigyázz magatokra!

KépKép
csema

Sziasztok

Mariann
Örülök, hogy jobban vagy! Kép

Zsuzsófi
Jól esett, hogy gondoltál rám! Kép

Mi most egy kicsit el vagyunk havazva. próbálunk rendezkelődni, pakolászni de még rábólintás nélkül... apósnak nemnagyon tetszik... no majd meglátjuk... állandóan azzal jön, hogy hova teszi aludni a vendégeit.... no de, hogy a gyerek hol fog aludni az nem izgatja.
Ráadásul egy bélyegpályázat van kilátásban, két hetes határidővel, arra is készülni kell... és persze a lakáskeresés...

Azért biztos néha bekukkantok... de ezt a gépet is költöztetni fogjuk valamikor...
Olyan aranyos a férjecském, olyan kis lelkes... nekem is jobb kedvem lett. Vettünk egy összecsukhatós ágyat ami kinyitva is csak 140cm széles így jobban elférünk... veszünk egy bölcsőt, abban fog az elején mellettünk aludni babó. A kis szobát meg kialakítjuk gyerekszobának, komóddal pelenkázóval kisággyal... (ha após nem vétózza meg Kép )

Mindenkinek minden jót

Mamacka és Áronbaba
30 Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka: kitartás. Meglátod, előbb vagy utóbb minden rendeződni fog. Nagymamám idézete: "Ha a Jóisten ad báránykát, ad hozzá legelőt is."

Itt vannak a babaruhák, amit ma kaptunk.

MariannKép

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Mariann
nagyon aranyosak a kis holmik!

Most épp nem vagyok úgy elkeseredve, inkább örülök, hogy elkezdtünk valamit csinálni!
Szombaton festeni is fogunk... bár lehet kár rápazarolni apósra azt a festéket de férjecském ettől olyan jól érzi magát! Olyan lelkesen vásárolgattunk tegnap is.

...és hiszem, hogy ad hozzá legelőt! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Alina!

Köszi az infót! Bár pont most olvastam egyik régebbi Kismamában, hogy szaunázni szabad rövid ideig, sőt, még jót is tesz, csak utána langyos vízzel kell zuhanyozni, nem hideggel. Hát nem tudom.
És ezt a kúpot a doki írja ki, vagy lehet vény nélkül kapni?

Adri

Kép

Kép
adriana

Lányok!
Megyünk haza vidékre! Nem leszek pár napig. Vasárnap este azért rátok nézek! Addig is legyetek jók!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem és egy témával kapcsolatban reagálnék csak. Nem vagyok annyira tapasztalt én sem, bár van egy gyerekem akit 25 hónapig sikeresen szoptattam. Mindenkinek más jön be, de szerintem szükség van mellszívóra. Amikor beindult a tejem nagyon fájdalmas volt, hiába maszíroztam beödémásodott és kisebesedett. A lányom ekkor természetesen besárgult és csak mosdatással lehetett felébreszteni, hogy legálabb egy minimálisat szopizzon. Nah itt jött jól a mellszívó, mert elég jól beindította a ciciből a tejet és szegénykéim kezdtek "belerázódni a feladatukba". A lefejt tejet pedig a lányom elkapta kispohárból, így legalább nem tápszerezték. A kórházban vettem meg a mellszívót és a mellvédő kenőcsöt is , mind a kettő medela. Otthon is nagyon jól jött a mellszívó, a bedurrant cicit be lehetett jól indítani vele és szopi után is a maradékot kiszippantotta, amit lefagyasztottam. A kereslet-kínálat szeintem jó pár hét után áll be és bármi közbe jöhet és a lefejt, lefagyasztott zsírdús tej még később is jól jöhet. Ez nem jelenti azt, hogy éjjel nappal csak fejtem, mert az azért számomra képtelenség lenne, de a cici mindig jelez szerintem . Annyi még, hogy én a tejet a gyógyitárban kapható 100ml kis műanyag tégelykébe raktam. Bocs ha hosszú lett, remélem nem untattam senkit.....

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok Kép

Mariannka, örülök, hogy jobban vagy! Kép
Ildi, te meg nekem nehogy lerohadj! Kép
Nancs, elámultam a kukis képeken, nagyon faja! Kép És neked is nagyon husis arcú fiacskád van! Kép
Anita, én még mindig fürdök, kétnaponta, de nekem a dokim nem tiltott el, jó, nekem tök zárt a méhszájam. Nem is volt eddig semmi probléma.....és olyan jó kicsit meglebegtetni a pocimat, olyankor nem érzem magam annyira bálnának. Kép
Ja, kézödéma visszajött! Kép Úgyhogy én meg egy kis gesztenyepürével oltottam "bánatom". Kép
Annácska, szupcsi a pocid ám! Kép
Titatival mi újság? Régen jelentkezett ő is! Remélem minden ok!
Tünde, te gonosz anya Kép, fincsi volt a Nutella?
Mamacka, jó pakolást, örülnék, ha megoldódna végre nektek ez a mizéria! Küldök sok energiát! Kép
Babetta, Levi nem gyenge hallod! Elképedtem! Barátnőmnek a becslés fél kilóval kevesebbet mutatott, szóval neked is van esélyed, hogy esetleg még ennél is nagyobb lesz Levi.....Kép Kép Csak vicceltem! Kép Mert ma ilyen vicces, vidám napom van, és úgy örülök ennek. Régóta volt ennyire klassz napom. Pedig semmi nem történt. Lehet, hogy megnyugodtam, mert végre tényleg minden kész a szülésre??? Kép

Na puszi, és akinek kell, annak küldök vidámságot!

Eszti
36+2
Vendég

Barti
Én a karfiolkrém leves receptjét kéremKép
Köszi

Nem sokára rakom a méterest, csak még hűlni kell neki kicsit.:o

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Eszti
Azért remélem nem nekem lesz a legnagyobb gyerekem a topikban! Valaki nyugodtan megelőzhet. Szívesen átadom a dobogó tetejét másnak. Tegnap a kórházban beszeltem egy anyukával aki 3 éve szült a dokimnál neki 3800-ra mondta a kislányt és 4600 lett. Mondtam neki, hogy én ekkorára nem gyúrók. Remélem tényleg csak végig nagyot mér a gép. Bár tegnap néztem apum fejét elég golyó neki ,mondtam is biztos, ráfog hasonlítani.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Barti

Tészta:
4db tojás
25dkg porcukor
8 evőkanál melegvíz
10 evőkanál olaj
1 csomag sütőpor
2 lapos evőkanál kakaó

A tojássárgáját a cukorral kikeverni ,utána bele a melegvizet, aztán az olajat. Ha ezt jól összekeverted ,akkor mehet bele a liszt és a sütőpor, ezután a felvert tojásfehérje.
Viszont kell hozzá 2db őzgerinc forma a sütéshez. Ezt kivajazni, lisztezni és kicsit több minta fele tésztát az egyikbe öntöd. A másik felébe rakod a kakaót, és úgy öntöd a formába. A kakaó miatt kicsit nagyobb lesz a tészta ezért hagysz a fehértésztából kicsit többet, hogy egyforma nagyságú legyen. És már sütheted is. Időt nem tudok, ránézésre megy nálam.

Krém
Valaki pudinggal készíti, de a főzött krém sokkal finomabb.

0.5liter tej
5 evőkanál liszt
Ezt csomómentesre kikeverni és megfőzni.

30dkg vajat 20dkg porcukorral jól kikeverni, és ezt összekeverni a megfőzött tejes lisztel.
A tésztát 1 cm körüli szeletekre vágod, és elkezded megkeni őket egy fehér egy barna. A képen majd látod. Ügyesen kell beosztani, hogy elélegyen a külsejére is.

Csoki
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál víz
5dkg vaj
1 tábla Ét katica tortabevonó
Kakaót, vizet megfőzöd bele tördeled a bevonót, ha felolvadt bele az 5dkg vajat ,jól összekevered, hogy a vaj teljesen beleolvadjon ,és mehet a tésztára. de ne túl forrón, mert le folyik róla. Na ezt nehéz megcsinálni az elején nekem soha nem sikerült.

Hát ennyi, ha még van kedved hozzá sok sikert. Elsőre nem biztos, hogy jól sikerül, de minél többet csinálod annál szebb lesz , és finomabb ,szerintem megéri vele szórakozni. Én is így kezdtem.

Kép

Kép

Kép

Kép
és összekeverve a kész krém

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

És a végeredmény

Kép

Ez Babetta konyhája, remélem mindenkinek tetszet a műsor.KépÉrek annyit mint Sthal Judit?KépKépKépKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Adriana
Nem kell hozzá recept.

Babetta
Jézusom, félelmetesen jól néz ki!!Kép

Tejfejős témához annyit tennék hozzá hogy a tégelyek helyett lehet venni a gyógyszertárban tejtartó kis zacskókat, és ez olcsóbb, és kisebb helyet foglal el a mélyhűtőben!
Vendég

BAbetta: de hovavalósi vagy? A pasiméknál megy nagyon a méteres. Õ zalai Kép

cory
Budapest

Cory
Én Pesti vagyok. Ezt anyósomtól tanultam .
Nem válaszoltál a Deákra! Vagy nem láttad amit írtam?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta: de láttam. Nekem a teázó már tökéletes Kép És ha korán van tali, akkor úgyis húznom kell BAluért az oviba, úgyhogy jó a 3-ig. CSak találjuk ki, mi legyen Kép

cory
Budapest

Sziasztok!!

remélem elmegy majd amit írok, mert ma valami iszonyat ez a babanet. Legalább is nálam... Tetű lassú... Kép

Babetta,
király, hogy király a pisid! Kép Az, hogy a méhszáj 2100, az pontosan mit jelent? Mennyire vagy nyitva és a méhszáj melyik része?: Külső? Belső?
Guszta lett a süti, megszületett Stahl Babetta! Kép

Adri,
akkor tegnap este párod nem véletlenül engedte a fürdővizet oly lelkesen! Már készült a fotózásra! Kép Na de biztosan volt benne simán kedvesség is! Kép
Irigyellek a wellness-napok miatt, biztosdan baromi jó kényeztetés lesz! Kép

Annácska,
nagyon szép a pocakod, csini vagy! Kép

Nancsi,
nagyon helyes lesz Alex, de én a cerkás részeknél eltakartam a szemem! Kép Nem vagyok ilyesmihez hozzászokva! Kép Jujj, majdnem fel is háborodtam... Kép Kép Kép

Anita,
gratula a 36. héthez! Ez tök jó! Kép

Angi,
engem is fel szoktak köszönteni Viola napon decemberben, de én Violetta vagyok és az nyáron van. Ahogy én tudom... Kép De azért én is meg szoktam köszönni! Kép

Mariannka,
örülök, hogy jobban vagy és hogy a lényeg (folyadék és gyógyszer) megmarad már benned! Kép

Szelivi,
kellemes hétvégét! Kép

Csoki: én annyira a tegnap esti csoki-téma hatása alatt voltam még ma reggel is, hogy elmentem boltba csokiért! Na jó, hoztam mást is, de a lényeg a csoki volt.. Kép Van most egy Milka, és valamilyen másfajta, ami eperkrémmel töltött... Kép Nyamika! Kép

Fürdés: lehet, hogy most lecsesztek, de én minden áldott nap fürdök... Igaz nem kérdeztem soha a dokit, hogy baj-e, de ő sem mondta. Attól még persze tudom, hogy nem ajánlott nagyon, de nekem semmi bajt nem okozott. A vérzésre sem ezt az indokit mondta. Soha nem volt és most sincs görcs vagy bármi, szóval én így minden nap merülök. Épp tegnap kora este említettem páromnak, hogy én már úgy várom, hogy mehessek ma is fürdeni... Olyan jó... nagy baj ez?
És ha majd megindulnak a fájások normális időben, akkor be lehet még mászni kicsit a vízbe itthon, mielőtt indlnánk a kórházba? Bár lehet, hogy én úgy be leszek sz...a, hogy azonnal indulandusz lesz... Kép

Nadine és Dorka 28+1 Kép

nadine81

Hopp... Megnéztem a kiskönyvemet. Aznap este, amikor véreztem és a doki megvizsgált, írt valamit iszonyat rondán a könyvembe. Olyasmit hámozok ki belőle, hogy ma reggel véreztem, jelenleg friss vérzés nincs, élő terhesség, stb. És van ott olyan ami azt hiszem a méhszájra vonatkozik, de hogy mit jelent a szám, ti biztosan meg tudjátok mondani! Kép C2000. Ez lehetséges? Mi a "C" és mi a "2", mert az eddig "3" volt. Nagyon gáz? Mert nem mondta, hogy az baj lenne.

nadine81

Sziasztok!
Csak egy gyors helyzetjelentésre jöttem.
Velem minden oké, egyenlőre semmi jele, hogy szülnék, ma pl még csak nem is keményedtem Kép
Viszont lányomat lázasan adták haza az oviból Kép Most kúráljuk..és reméljük míg meg nem gyógyul nem szülök meg.
Bárányhimlőnek szerencsére jele sincs.

Titati 39+1
titati

Nadine
Én se vágom annyira a számokat méhszájnál ,de vannak itt, akik köpik vágják.
Szerintem Cory is tudja.

Cory
Nekem mindegy melyik nap feltesszük körkérdésbe!
Lányok!
Ki akar jönni talizni és melyik nap?
Kérdés hánykor nyit a teázó?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Titati,
örülök, hogy minden rendben veled, most már nagyon közeleg az idő!! Kép Izgi!! Kép)
Kicsi lányodnak jobbulást, még "szerencse", hogy "csak" láz, és bárányos dolog nincs benne! Kép

Nadine

nadine81

Sziasztok! Hazaértem! Elkészítettem a pelenkázó elejére a függönyt és csináltam egy zsebes tárolót is a kiságyra! Nem a legtökéletesebb, de ezt én csináltam! Kép
Kép

Ja és ma csináltunk egy fotót anyósék szobájában! Az egész piros fényben úszott, mert piros a sötétítő függönyük! Nagyon homályos lett de azért nekem tetszik! Kép
Kép

Nicika 36+4

KépKép
nicika

Mindjárt megnézem a táblában, kinek mekkora... A méhszáj! Kép

nadine81

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: