A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Jó reggelt!

Majd jövök, csak olvasok. Még egyben vagyok, nincs semmi. Szombaton nst. Ó, csak ne hordjam nagyon túl.

Kép

Kép
cukkermáz

Bea, Lilla főnökasszony nagyon édes már megintKép!
Ha kivajazod a muffinformát, mikor kiveszed a sütőből, tedd egy hideg vizes ruhával-ez lehet a mosogatórongy, vagy törlőkendő is-letakart tálcára 10 percre, és akkor simán ki tudod venni a muffinokat, én a hurkapálcát is bevetem, azzal alányúlok és úgy. A papíros jobb, de a Kaisersben kapható papír(Duni) nem passzol teljesen a formába, van még a Fackelmannak papírja, de az meg nagyon drága, 6-700 ft, igaz múltkor pont leárazták a Tescoban.

Syg, a tv-ben mondták, vmi régen ott dolgozó felismerte a helyet. Mino mondta az üveget, de azt hittem vmi más, mert Hanci se nagyon iszik folyadékot, sima pohárból se, és a varázsitatóból se-mert azt meg szívni kéneKép! Nem is nagyon hordom a szemüveget, mert "csak" messzire kell, vagyis isiben, kocsiban, moziban.

Lina, hogy vagytok?

Nana, én hiába adom a Sinlacot vacsira, fél és 3/4 8 között, utána fürcsi, cici, akkor is felébred éjjel Hanna. Lehet, h nem jókor adom?

Virág, dehogy utálunk! Ikrekkel meg főleg nem lehet egyszerű, és teljesen igazad van, akkor kell elkezdeni, mikor már totál készen van az ember, és elszánja magát. Mondjuk az sem mindegy, h kapnak-e cumit vagy nem. Mert sztem ha eddig elkerültük, én már nem adnám odaKép. Nyugodtan írd meg a véleményedet, ez nem az a topic ahol megsértődünk, vagy utálunk bárkit isKép! Egyébként én most a nappali alvásnál kezdtem ezt, h nem cicin, vagy ringatva alszik el, hanem magától, mondjuk hiába írják, h 3 nap, és mindennappal rövidebb ideig tart, nálunk még ezt nem nagyon érezni. Bár 3 napig félóráig tartott, tegnap d.e csak 20 percig, du meg csak 10-ig, de én nem jövök ki a szobájából, csak mikor álmos beteszem az ágyába, persze rögtön felpattan, és áll , akkor visszateszem, megint, meg persze sirdogál, de nem üvölt, csak nyilván nem tetszik, h eddig ringatta anya, most meg nem. Akkor megölelem, ha kell kiveszem, megnyugtatom, aztán vissza.És ez így megy, míg el nem alszik.
Nem azért írtam, hogy bárkit meggyőzzekKép.

Kép
seriff

Nana!

Írtam egy hosszú választ,de elszállt.Szóval!

Hasfájás még szokott lenni,ha olyat eszek vagy iszok,ami miatt nehezen emészti a tejcsit.Pl.ha tejet iszok,akkor fájdogál,nyűgösebb.Eddig is csak akkor fájt a pocakja,ha nem megfelelőt ettem.Csak mire rájöttem mik azok...Utána már nem volt gond,csak ha elgyengültem.Egyébként most már hogy elmúltunk 3 hónaposak,elkezdtem szoktatni,és eszek egy kis füstöltet,napi 1 deci tejet,paprikát..Ettem egy golden almát kedden délben,és este 6-8-ig üvöltött a lány.KépIlyen még nem volt,h.ne tudtam volna megvígasztalni néhány percen belül.Azt hiszem nem is fájt neki eddig még soha igazán.

Csajok!Ti miket nem esztek/ettetek a szopiztatás miatt?Én már teljesen behülyülök ettől.Nem tudom már mit főzzek,meg aztán annyira szeretem a tejeskávét,meg a füstölt husis leveseket.Ha ez így marad,akkor biztos csak 6 hónapig szoptatok,mert már nem bírom.Biztos én vagyok a gyenge,de szeretnék már végre egy jót enni!!!Kép
mrege

Jó reggelt! Kép

Ma egyszer keltünk. Kép De ez is nagyon jó volt. Kép

Erszényes, jó vasalást! Kép Tényleg én is nagyon szeretem a mini cucokkal nézni a szárítót. Kép

Mrege, hogy aludtatok?

Mvirág, erről a könyvről itt kemény viták folytak dec.-ben. Már kitárgyalták a lányok....De azért köszönjük. Kép Az én sógornőm végigcsinálta, és szerinte ha én nem bírom, gyenge vagyok. Hát akkor inkább gyenge maradok, de szerintem, ha érzi a gyerek, h. mindig számíthad rád, akkor ez egy idő után javulni fog. legalábbis nálunk javulni látszik. És pszichológiailag is nagyon mély nyomot tud hagyni a gyerekben szerintem, ha sírni hagyják a picit. Én is szioktam nyüszizni hagyni, de sírni, üvölteni nem. Nem bírnám.

Cukker, gondolunk mi is mindennap Rád! Kép
birolili

Syg!

Egyszer kelt a lány enni éjszaka fél3-kor utána fél7-kor.Közben kétszer nyöszörgött,de elég volt a fejére tennem a kezemet,meg a kezét a szájához irányítani egy kicsit,és aludt tovább.Még nem az igazi,de még kísérletezek.Én mindenesetre elájultam már 8 órakorKép,úgyhogy rám biztos nyugtatólag hatott.Kép Te is próbáltad már ezt citromfűteás dolgot?Jól értettem a múltkor?

Lina!

Hogy vagytok?Tudod szoptatni Lilit?A dokit kérdzném meg,de már biztosan későn reagálok a kérdésre!Én amikor az első héten lázas lettem,akkor a család egyik dokiját kérdeztem meg.De ha a hasmenés,hányás vírus miatt van,akkor nem tudom,h.mi a teendő.Lázad van?

Virág!

Én sem itéllek el egyáltalán emiatt a módszer miatt.Én el sem tudom képzelni,h.lehet bírni ikrekkel.Én még ezzel az áldott jó,nyugodt gyerekkel is nehezen bírkózom meg.Rege nappal is és éjjel is nagyokat alszik,ha meg ébren van,akkor is egész hosszan elvan egyedül(akár 3/4órát is)-mosolyog,dumál.KépKop,kop,kop,nehogy elkiabáljam!Persze nem volt ez mindig így.Eleinte én is azt hittem,h.folyton ringatni kell,meg hurcolni.Lehet,h.kellett is akkor még.Amióta kinyílt a világra(kb.2 hónapos kora óta),egészen nyugisak a napjaink.
mrege

Lili!

Sygnek címeztem,de természetesen mindenkinek szól,akit érdekel.Szóval viszonylag jól!Egyébként most is úgy alszik,mint a fene.Reggel elvittük Petit dolgozni,a kocsiban hazafelé elaludt,és itthon sikerült úgy levetkőztetnem és hasra fektetnem az ágyában,h.fel sem ébredt.Lehet,h.még a tea hatása.Még kísérletezek az adaggal!
mrege

szisztok: köszi a gratulációkat: fiú, Keszi és nagyon szép (rakok fel képet)

Bea! gratula Lillának nagyon ügyi.
Lina! remélem ma már jobb.hogy vagytok?orvosnál voltál?

Benedeket ma éjjel és reggel is keltettem mert majd szétpukkadtam...most is magától aludt el.majdnem az etetőszékben....remélem nem kapott el semmi betegségetKép

KépKép
KépKép
bepa77

Dehogyis vagy gyenge Mrege! Szia! Kép

Én is átestem ezen a mit ehetek mit nem mizérián. Én beteges tejeskávé rajongó vagyok, anélkül nem indulhat a nap. Amikor megszületett Dani ittam is. aztán jött a hasfájosság, lemondtam róla. Szörnyű napok voltak. Aztán azt mondta a doki nem attól fáj a baby pocija. Szóval szerintem néha minden (na jó, majdnem minden) belefér. Kép

Én teljesen egyettértek azzal hogy 8 hónaposan el kell kezdeni "nevelni" a babát, én csak azt nem tudnám megcsinálni hogy hosszú perceken (esetleg 10-20 percen át) sírjon a baba. A nyüszi, panaszkodás teljesen más! de Az emlitett könyv az akár 1/2 órán át tartó sírást is elfogadhatónak tartja. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Egyébként Én is...MINDEN ELISMERÉSEM Virág! Kép Akinek ikrei vannak...én ugy érzem bizti belediliznék.

KépKép
KépKép
nana09

Sbea!

Ti mindig ilyen jókedvűek vagytok?Nagyon jó!Úgy feldob,mikor látom Lilla képeit,ahogy bohóckodik!Nagyon sok örömet adhat!

Hogy van a térded?

Syg!Hogy aludtatok?
mrege

Bepa!Ez a neve hogy Keszi?
mrege

Mit főztök ma?
mrege

Mire elolvastam mindent írtatok egy csomót. Na majd legközelebb. Én jól vagyok, de Bencének sajnos kétoldali tüdőgyuszija van. Iszonyú, annyira aggódok érte. Tegnap kapta az első szurit, és még lesz 3. Nagyon sírt, mint egy kis gyerek. Így jobb is, ha még nem jön a baba, majd, ha meggyógyult Bence.
Szombaton nst, aztán még nem tudom.

Roz

Nekem szerencsém volt a szemüveggel, mert cég állt belőle egy részt. Kell a számítógéphez, még gyorsan elintéztem nyáron.

Lina

Ez iszonyú szar betegeség, már én is átestem rajta. Amíg ki nem megy a vírus belőled, addig ez lesz. De nekem ilyenkor az ágyba menni sem volt erőm, csak lefeküdtem a klotyó előtt.

Seriff

Ezek a sportok. Kép Bence tegnap este 10-ig nézett egy foci meccset mellettem az ágyban. Így tudom, hogy Barcelona-Saragosa 2:4 Kép Úgy tudja a futtbalisták neveit is.

Bea

Milyen nagy már Lilla. Majd mikor elindul, azt hogy foja élvezni meglátod. Amikor Bence elindult, egész nap csak kinyújtott kézzel egyensúlyozva járkált fel és alá a lakásban és , ha jött vki annak is büszkén mutatta.

Hú most mennem kell, sziasztok

Kép

Kép
cukkermáz

A tévében harcsapaprikást csinálnak kapros túrógombóccal.

A Kesziről jut eszembe!Vasárnap volt Rege keresztelője,és a papbácsi azt hitte,h.fiú.KépEz az első ilyen élményünk,remélem nem sok lesz!Pedig Rege olyan kis csajszis.Szerintem már az arcán is látszik,h.lány.Nem baj.Majd ha nő a haja...már várom,hogy cicomázgathassam!Kép
mrege

Bea,
Mennyi idős Lilla. Ugy saccra hasonlo koru lehet mint az enyémek. Én is küldök egy képet, nem bírom megállni. Panka mos:-)
mvirag

igen a neve:Keszi
Szopinál én nem nagyon nézem mit eszek, káposzta egyedül az amit nem eszek meg de amúgy minden jöhet

Kesziről kép: bepa:Bendek fotóalbumban

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok!

Lina, jobbulast! Szerintem szopiztass nyugodtan, csak igyal eleg folyadekot (enyhe cukros teat)! A noverem szalmonellasan is szoptathatott!

Nana, volt este orrporszizas?

Mvirag, egyre inkabb erosodik bennem az, amit eddig is gondoltam, nem szabad sirni hagyni tartosan a babakat. A mostani Kismama ujsag cikke es a Nok Lapjaban Csanyi Vilmos is ezt irja.

Mrege, en napi min. 2,5 dl tejet megiszom, es eszem tejtermekeket is. Nalunk a hasfajossag teljesen elmult a 3. honapra. Azert vigyazom mit eszek, tovabbra is kerul a puffaszto eteleket, citrusfeleket, nem iszom szensavas italokat sem.

LillaKép

Lili, es mit tortent, vagy hogy csinaltatok, hogy ujra csak egyszer-ketszer kel Zsofi?

Lanyok, a Sinlac melyik ceg termeke? Nem talalok rola semmit a neten.

D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Felébredt a Manó,úgyhogy be kell rekesztenem a társalgást!Majd még lehet,h.jövök ma.Addig is Szép Napot!KépKépKép
mrege

rege
nálunk sójaszószos csirkemell lesz tésztával ( kedvencem de ugy is kibirom hogy ne egyek Kép Kép ) ákinak meg borso főzi husival nekem 2 kétszersült meg egy nari meg egy csupsz tea

bepa
nagyon jó név ez a keszi név

Kép

Kép

Kép
roz23

dora nestlé a sinlac

Kép

Kép

Kép
roz23

Beszélget még úgy hallom!Amíg bírja addig még kérdezek!Mi az a Sinlac?
mrege

Dora,
Ha jól láttam a Sinlac Nestlee.
Nem este nem volt orrporszizás. Kép Kép Megbeszéltük a férjemmel hogy olyan szépen és erősen kifújja. Ilyen gyengék vagyunk mi...
Aztán alig birtunk aludni Daninak a fekvéstől teljesen bedugult az orra. 2 kispárnával a feje alatt aludt, de igy is még magasabbra fesitette a fejét és nyitva volt a szája. Kép Hajnaltól pedig rengeteget köhögött.

KépKép
KépKép
nana09

Roz!Elismerésem a fogyókúra miatt!KépÉn azt hiszem nem bírnám!Látod már ettől a szopi miatti megvonásoktól is kivagyok!
mrege

Bepa!Tudsz valamit a Keszi név eredetéről,meg hogy miért választották a testvéredék?
mrege

bepa
én nem találom

Kép

Kép

Kép
roz23

Nem,nem gondolnám, h ez a könyv a hagyjuk magára pártján állna. Ez a magyar könyv, igaz a Madarász utcai? Nem félórát üvölt egyhuzamban,mert mindig meg kell nyugtatni. NA mindegy, sztem mindenkinek más válik be,hiszen minden baba más, úgy ahogy mi is mások vagyunk.Mindenkinek meg kell találnia a neki legmegfelelőbb módszert.

MRege, sztem nyugodtan idd a tejeskávét, amennyi tej abban van,attól biztosan nem fájhat Rege hasa, és 1-1x füstöltet is nyugodtan. Nekem azt mondta a védőnő,h inkább mindenből egyek egy kicsit,ha cseresznyét,cseresznyét, minthogy bármit megvonjak magamtól,és így Hannától. Jó,én sem ettem káposztát az eeljén, de Karácsonykor már nem hagytam ki.Kép Ma borsófőzelék és tükörtojás lesz az ebéd. Vagy kelt tészta,még nem tudom.

Kép
seriff

mrege
a inlac a tej és szójamentes rizspép szentjános kenyérmagból és rizsből
olyan állagú mint tejbegriz és fini laktató Kép
fogyi hát ... birom már 5 naja hogy ilyeneket eszem cska de nagyon -nagyon -nagyon hiányzik az édesség ezt 15 napos los-angelsi diétát csinálom most 3 kúra -20 kg ha ez bejönne már tök jól éreznémmagam

Kép

Kép

Kép
roz23

Mostmár tényleg megyek Regéhez,meg főzni!
mrege

Dora,Mrege: Nestlé Sinlac szentjánoskenyérmag, és rizsalapú "tej"pép. Elsősorban szója és tehéntejallergia megelőzésére és kezelésére adják, receptköteles. Olyan az íze,mintha sokáig áztatod a háztartási kekszet a teában. Kép
Mi azért adjuk,h hátha ettől jobban hízik-ezt csak én gondolomKép!

Kép
seriff

még nem tudtam felrakni valami miatt..megpróbálom doksiba berakni és feltölteni ide
Keszi: fogalmam sincs de majd megnézem...szerintem ősmagyar név lehet

KépKép
KépKép
bepa77

És még vmi, pont, h Anya-vagy apa-mindig megy,és lehet rá számítaniKép.

Kép
seriff

Örülök, ha ez nem az a könyv. Kép

Seriff,
ma nem teniszezel? Kép

KépKép
KépKép
nana09

Szép Napot,

MRege,
én is ettem karácsonykor töltött káposztát, igaz, hétköznapokon nem annyira. Tejet viszont imádom, abból akár fél litert is megiszom. Egyetértek Seriffel, hogy megvonni nem akarok magamtól sem semmit kórosan, inkább mértekkel, de mindenből eszek. Talána szénsavas üdítők, amikből egyáltalán nem, bár lehet, hogy azért, mert én sem rajongok érte? Kép

MVirág,
elismerésem az ikrek miatt, az éjszaka átalvása szerintem is összefügghet a szopival, tanítani én sem akartam Kamillát, bár Õ extra hosszú ideig, 3 éves koráig szopott. Az éjszakaikról akkor szoktattam le, amikor Emesével terhes lettem, viszont még most is ébred, igaz, nem olyan sokszor, mint előtte. Lehet, hogy csak a mi közelségünkre vágyik. Bízom benne, hogy előbb-utóbb ez is elmarad. Szépan lassan.

Bioptron lámpások: most jöttem rá, hogy nekünk is van itthon, örököltük, viszont még sosem próbáltam ki. Aki már kísérletezett: hogy használjam? Hány percig? Vannak hozzá olyan kis színes üvegek is, azokat is cserélgessem? Nem muszáj offolni a topikot, talán Nana, mintha Te írtad volna, hogy Danival használtátok, msn.ben lírod, vagy mailben? Előre is köszi.

Szép napot mindenkinek, Cukker szorítok!

Kép

Kép
kobudo

kob

engem nem zavar ha offoljátok topikot lámpával engem is nagyon érdekel ami nektek van az em bizti hogy bipront lámpa az szerintem más ami nektek van nekemis csak az bajom ezzel a lápával hogy olyan drága

Kép

Kép

Kép
roz23

Kob!Léteznek a Bioptronhoz is színes lencsék!Mindegyik más-másra jó,de nem tudom mire.Létezik hozzá leírás.Nekem nincs,de nézd meg hátha a neten találsz róla leírást.Jó,mert sokszor a gyógyszerezést kiváltja.(gyereknél ez külön előny)Szülés után nekem nagyon bevált.Pedig már hangom sem volt.Így nem kellett gyógyszert szednem,és a csecsemősök sem vették észre,h.meg vagyok fázva.
mrege

Roz,

mi lehet, ha az van ráírva, hogy Zepter Bioptron? Ebből gondoltam, hogy az...

Kép

Kép
kobudo

MRege,
köszi, a leírás is megvan, most tanulmányozom. Már nézegettem egyszer, van állvány is hozzá, de nem mertem kipróbálni Kamillánál eddig, ezért kérdezem a tapasztaltakat.

Kép

Kép
kobudo

Lina, a masik topicon is betegedtek meg igy szulok, gyerekek (ketten korhazba is kerultekKép).
Ott a Smecta nevu port? ajanlottak, vizben kell feloldani, hasfogo.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok!

A tegnap éjjel jobb volt, de ma is csak 3* szopizott, ebből 2* kellett kelnem, az elsőnél még ébren voltam.

Nálatok is eltűntek a tegnapi és ma reggeli hozzászólások?Kép Így én most nem értem, miért kellene "utálni" Virágot és hogy jött most megint ez a Madarász utcai alvástanítás.

Egyébként nem tudom, megvan-e még a cikk, amit egyszer Mino küldött nekem, ha igen, felteszem. Volt egy gyerek, aki egész éjjel üvöltött, nem aludt semmit. Ana-apa 5 percenként mászkált be hozzá, gyerek szart rájuk. Nem mindenkinél "csak" 20-30 percig tart a sírás.

A gyerekek 10 %-ánál nem működik a módszer, nekik pszichés probléma az alvászavar oka. Ha őket 1 hétig sírni hagyom (hiába megyek be hozzá, akkor is sír), akkor erre rátettem még1 lapáttal.

Aztán volt egy műsor, szintén Mino látta, ahol azt mondták, hogy a nyomonkövetéses vizsgálatoknál kiderült, hogy az ezzel a módszerrel aludni "tanított" gyerekek 75 %-ánál pszichés károsodást okozott.

A másik módszer, amivel mostanában többen is próbálkozunk. A 3 napos csodához annyit, hogy 3 hete kínlódunk és még mindig nem értette meg, hogy úgysem kap cicit, nem érdemes felébredni. Talán majd 3 hónap alatt felfogja.

Lina,
hogy vagy?

Seriff,
Manóm se iszik, de ha szopizik, akkor ez nem is csoda, nem?
Nem tudom, ki volt az a nő, nem ismerte fel Robi.

Virág,
én rettegtem attól, h nehogy ikreim legyenek. Sztem náluk kénytelen az ember sokmindent máshogy csinálni, mert nem tud kétfelé szakadni. Le a kalappal az ikres anyukák előtt!

Mrege,
Leona nem volt hasfájós, így én mindent ettem.
A hasfájás vmikor el fog múlni, onnantól úgyis ehetsz mindent, nem? Emiatt nem kell majd elválasztani.
Citromfűteát hónapok óta használom időnként. Néha bejön, néha nem. Nekem jó, ő nem reagál rá mindig.

Cukker,
Bencének jobbulást!

Nana,
nem próbáltátok még ilyenkor párnák helyett az ágy fejvégét megemelni? Néhány könyv a lába alá. Hátha jobban aludna.

Kob,
majd előkeresem én is, mit tanultunk a Bioptronról. De elméletileg van hozzá egy füzet, amiben benne van, hogy mire jó és mennyi ideig kell kezelni, abban a színterápiák is benne vannak. Orrfolyásra, náthára 2-4 percet mondanék. 1 csippantás 2 perc.

Kép
sygnum

Tényleg Lina,
Smecta nem szívódik fel, sztem beveheted a hasmenésre.

Kob, akkor már megtaláltad a füzetetKép Nyugodtan használhatod, nincs mellékhatása, nem tudsz vele bajt csinálni.
Én is szeretnék egy ilyet örökölniKép De nem baj, majd ha visszamegyek dolgozni, leírom az adómból.

Kép
sygnum

kob Kép ja bocsi Kép akkor az Kép omkerben szokoták hirdetni az ilyen lámpát ( akkor nem iylen annak cserélhetőek lapjai de az valami más bocsi Kép nem akartam okos lenni na ennyir enem értek hozzá

Kép

Kép

Kép
roz23

Nálunk mindig van itthon Smecta. Daninak volt 1-1,5 éves kora körül 1-2 szer hasmenése és mindig azt kapta.

Bocs Kob, Ahogy Syg is írta, ...mi is 2*2 percet használtuk a füléhez odatartva

KépKép
KépKép
nana09

Valamiert nem sikerul a kepkuldes. Meg probalkozom
mvirag

Syg,
köszi, nézem a füzetet. A doki azt mondta, hogy Kamilla arcüregét lámpázzuk, így most kerersem a megfelelő színt is hozzá.

Kép

Kép
kobudo

Kob,
a színekhez nem értekKép Talán kék kell gyulladásra.

Mvirág,
le kell kicsinyíteni a képet. Nekem is mindig túl nagyok, a 25 %-ára kell lekicsinyítenem, hogy elfogadja.

Kép
sygnum

Ha már a képeknél tartunk, úgy néz ki, mégsem hagyja ki a mászást. Tegnap esti kép:
Kép

Kép
sygnum

syg
nagyon édes és nagyon ügyi Kép
te jól vagy kedved ? jobb már ?

kob
tudsz tanulni a csajoktól mikor is lesz következő viszgád ? ez az utolsó vagy lesz még ?

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,
napközben nem tudok tanulni, csak este, ha alszanak. Szerencsére már csak egy vizsgám van, jövő szerdán.

Syg,
nagyon édes Leo!

Kép

Kép
kobudo

Milyen aranyos Leo! Kár,h nem volt nálam a telefon a séta alatt, mert ha akkor beszélünk, még nyugodtan jöhettetek volnaKép. NA, kellett nekem panaszkodni,h nem iszik, a csodacsőrös pohárból igaziból ivottKép délelőtt, vagy 20 ml-tKép.

Kép
seriff

seriff
milyen poharatok van -?
nekünk van aventes meg disny s egyik sem kell ákinak csak pohár ezzel nincs is gond csak akkor ha el megyünk akkor em tudok mindhova poharat vinni áki nemszívja ezeket a csőrős poharakat viszont a szívoszált már egyzser megszívta

,egyek vissza pakolom ki az étkezőt olnap csinálják villanyt utánna meg szigetlig meg festik kicsit elcsuzstunk ez dec elejér evolt tervezve

Kép

Kép

Kép
roz23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: