[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Túl a szigorlaton még ez a fene hideg is szebbnek látszik...köszi a válaszokat.

Lehet, h félreérhető voltam, de a igaziból az lett volna a kérdésem, hogy a dokin és a szülésznőn kívül ki az, akinek a segítségét nélkülözhetetlennek tartjátok bent a szülésnél és utána.

A 'mit vigyünk a kórházba, mit adnak ott' kérdéskör engem is izgatna!

Ginus 19+5
ginus
 
 


Jó reggelt!

nekem egy egész listám volt,hogy mit vigyek magammal,amikor szülni megyek,de ebben csomó olyan van,ami gondolom,hogy másnak is természetes.

Amikor bementek,akkor csomagot viszitek a szülőszobára,veletek lesz végig.
Szülőszobán hálóinget adnak,de kell papucs,zuhanyzós papucs,türcsi,ha valaki fázós,és szülésnél ez még intenzívebb tud lenni ajánlom a zoknit.Amúgy meleg van bent nagyon a babák miatt,de szerencsére van állítható klíma mindegyik szülőszobában.
Én nem ettem,és nem is ittam semmit,de nem is hiányzott.Hogy szölőcukrot lehet-e bevinni,ezt meg kell beszélni -ha van- a fogadott szülésznővel.Mindenestre fogkrém fogkefe jó,ha kéznél van.Pár órás nem evés után jól jön egy fogmosás.
Rötyipapírt én 4 tekercset vittem be!!Ez komoly.A 3 és fél nap alatt majdnem el is ment mind.Nedves,azaz intim törlőkendő nagyon jól jött,azt mindkétszer vittem.Ha betét,akkor TENA!Ha valakinek burokrepedéssel indul a szülés,kalkuláljon úgy,hogy akár egy csomi is elmehet vajúdás alatt a szülőszobán belőle.
A többi az a szokásos:köntös,evőeszköz,bögre,egy tányér,p.zs..bugyik hálóing,vagy pizsi...
Osztályon is adnak hálóinget,de az förtelem szerintem.Meg nekem szoptatásnál jobban bejött a pizsi,csak felhúztam és kész...
Ajánlom egy pár darab melltartó betét bevitelét is,mert lehet,hogy pont a hazamenetel napján kezd el dőlni a tejci.
Babáknak:elvileg minden kórteremben adnak alkoholt,steril gézt,hexacl. hintőport a köldökápoláshoz,popsikencét,és van popsitörlő is.Naponta osztanak ki pelusokat,minden kocsiba,de volt olyan ,hogy naponta 2x hoztak.Nekem,amit adtak elég volt.De,ha esetleg kevés lenne,át kell venni a gyermekágyas nővérszobában az ajándék csomit,és abban is van egy pár termékminta.Pelusból is popsitörlőből is,meg másból is.És ,ha még ez sem lenne elég,akkor kérni kell a csecsemősöktől.De szerintem az első pár napban 5 (max. 6 db) bugyingónak elég kell lenni!
Annyit pedig adnak.

Ginus,

szakmai szinten ugyi a legtöbbet ők tudják segíteni.Lelkileg is fontosak,főleg a doki,ha már jó pár hónapja hozzá jártál.Bár én a szülésznőmet régóta ismertem már,és nekem ő is max. biztonságot nyújtott!Sőt,tőle olyanokat is kérdeztem,amit dokitól nem akartam...
nekem az elsőnél a férjem és anyukám voltak bent felváltva.Éjszaka volt.Na,nem volt nagy jövés-menés,2 x cseréltek.A végére Gábor maradt.
A másodiknál,már természetesen csak a férjem volt,anyum ittthon az elsőszülöttel.
Én nem akartam,hogy Gábor bent legyen,ő sem akart bent lenni-az elsőnél.De aztán menet közben máshogy alakultak a dolgok,meggondoltuk magunkat,és mostmár azt mondjuk,hogy jobb volt ez így,hogy bent volt!Másodszorra már semmi pénzért nem hagyta volna ki.Õ nem az a típus,aki premier plan nézte a dolgokat,csak csendben meghúzódott mellettem,és én meg szoríthattam a kezét.Aztán köldökzsínórt vágott,és teljesen el volt ájulva,hogy apa lett,fia(i)született(-ek),stb...
Szóval lelkileg jó,ha bent van egy családtag,és mostmár tudom,hogy az a legjobb,ha az a leendő apuka.

Ha még van kérdés jöhet.

Dóri
angelheart
 
 


Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy TB kártyát akkor is adnak-e a babának, ha nincs lakcímkártyája?
Pont szülés környékén költözünk, nemkünk se lesz még meg addigra az új lakcímkártya. Csak 1-2 hét múlva tudjuk elnitézni.
Esetleg adásvételi szerződést tudunk mutatni azon rajta van a cím meg a dátum meg név meg ilyenek.
Viszont a TB kártnya kell mert addig ugye nincs pénz...
Szóval mit tudtok?
Katica
katicuska
 
 

 
 

Katica,

kérdezd meg bent a klinikán ezeket!Asszem a klinikai gondozókat kell keresni,de Beke doki megmondja.vagy másik tippem,TB-felhívni!

Dóri
angelheart
 
 


Katica

Azt már nem tudom, hogy a TB kártyához kell-e a lakcímkártya, de azt nem értem, hogy a ti nem lévő lakcímkártyátoknak mi köze a babaáéhoz. Azt a Baross utcában adják ki, és szerintem arra a címre amit kértek, és ott biztos elég az adásvételi bemutatása. Én úgy emlékszem Adélnak annak idején tök gyorsan megcsinálták. Én úgy emlékszem 1 nap alatt mindent sikerült elintézniük a férjemnek és a papának.

Ginus

Nekem a kórház hálóing jött be jobban, de én is vittem és fogok is bevinni most is sajátot is, mert vizitkor esztétikusabb, de a kórházit szívesebben piszkoltam.
Ha akarsz fényképeket azt se felejtsétek otthon, és legyen a párodnál, mert nem biztos, hogy lesz rá idő és mód utána előkeresni a nagy táskából.
Egyébként érdemes úgy pakolni, hogy a szülőszobára szánt dolgokat külön egy kisebb táskába, és azt betenni a párod mellé a földre, a széke mellé.
Legyen nálatok inni-enni való, hogy a párodnak legyen. Az én férjem sokkal szomjasabb volt mire vége lett, mint én.
A szülésznőm is azt mondta érdemes bevinni, hogy amíg ott vagy szülés után tudj inni-enni, mert nem biztos, hogy épp kajaidő lesz. Nekem Adéllal szerencsém volt pont hozták az ebédet mire megfürödtem és rendbetettem magam.

Detti 33+3
nyfdetti
 
 


Ginus,

azt kifelejtettem,hogy nekem pl. dúla,na az szóba sem jöhetett volna!Nem csípem őket.Maradjunk a bábáknál,legyen az övéké a munka jelentős része,a legjobban ők értenek ehez!!!

dóri
angelheart
 
 


Detti,

esztétikusabb??? Szerinted ezzel foglalkoznak az orvosok? Persze saját magad számára lehet komfortosabb a saját hálóing, de akkor miért veszed fel a béna kincstárit???Vagy kinek számít itt az esztétikum vizitnél? Nem értem...

Katus
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a kimerítő válaszokat!
Csak arra van időm, hogy elolvassalak benneteket!

Mégegyszer köszi!
Hnap szabadabb leszek....

Ginus
ginus
 
 


Katus,

Egy nő legyen minden helyzetben nő! Még kórházi körülmények között, Tena bugyiban is! Kép

Zs. születése előtti éjjel, mikor elindultunk szülni, én még gyorsan hajat mostam, diszkrét smink, vizálló szempillaspirál, hogy majdan a könnyeimtől meghatottan se nagyon maszatolódjon el a művem...Nem fogom elfelejteni azt a látványt, ami az intenzív osztályon a tükörben fogadott, miután felébredtem az altatásból és röpke 6-8 óra múlva elvonszoltam magam a mosdóig. Kép

Kópé
Vendég
 


Kópé,
Kép

Különben én is letusotam még éjjel,igaz nem akkor ,de aznap mostam hajat,mert de. még amnioscopián voltam.És a smink!Nekem szépen lefolyt a szemem alá.Úgy néztem ki,mint akit összevertek,pedig csak szültem...

Dóri
angelheart
 
 


Kép Csajok!

Nem vagytok semmik, de lehet, hogy magam is diszkrét sminkkel próbálkoztam volna...csak a rend kedvéért, mert ha a NÕ elindul valahova (és nem takarítani) legalább egy csábos pillantást tudjon produkálni.
Azt hiszem szemléletesebben és tanulságosabban le sem írhattátok volna!
Tehát: Tena bugyi, no smink. Tudom már mitől lesz jó egy szülés! Kép

Most voltam pocaktornán. Minden óra végén gyakorlojuk a légzéstechnikát....tapasztalatokat kérnék, ki, mennyire tudta megvalósítani/mennyire segített?

Ginus
ginus
 
 


Kópé,

nem erre gondoltam! Persze, hogy legyen esztétikus egy nő mindig. Én pl. Lizával való bent fekvésem idején szülés előtt 1 hétig a tehesoszt.-on egész nap rendes ruhában voltam, nem pizsiben. A mostani szülésemre pedig-mint tudjuk- kisminkelve, egy Nők Lapjával érkeztem, mert én csak CTG-re mentem, de szülés lett a vége...Kép Jelzem, az én sminkem sem volt a topon a 2,5 órás babakilövés utánKépKép
Csak azt nem értem, hogy Detti írta, hogy a kórházi hálóinget választotta, de vizithez átöltözik. Szerintem ez jó nagy ellentmondás, mert ha nem érzi jól magát vki, eleve súlyosbító tényező a kórházi hálóing. Abból elég a szülószobán. Szóval én pont az igényességet értem meg. De azt még mindig nem értem, hogy a viziten miért kell csinosnak lenni, ha egyébként jó a kórházi cucc??? Tehát akkor vagy állandó a csinosság iránti igény, vagy végig mindegy, csak túléljük.

Katus
Vendég
 


Katus,

Nehogymá komolyan vegyél! Kép Az előző hozzászólásom első mondatát ironikusnak szántam.

De vannak helyzetek, amikor tényleg tök mindegy, hogy van-e smink, csatakos-e a hajam, vagy melyik hálóinget vérzem össsze... Aztán akkor kezd helyreállni a világ, amikor már nem mindegy.

Aztán -nem okulva a korábbiakból- a másodiknál persze megint volt diszkrét smink, reggel, műtét előtt hajmosás...Kép

Kópé
Vendég
 


Kópé,

úristen, már elveszett a humorérzékem, vagy mi???Így vizsgaidőszak végén ilyen elvetemültté válok.KépAztán lassan visszaalakulok.

Katus
Vendég
 


Katus

Tudod én voltam már olyan helyen is kórházban, ahol a főorvos megkövetelte, hogy a betegek rendet tartsanak maguk melett: nem lehetett kint törülköző vizit alatt, a szekrénykén max egy pohár víz lehetett kint. És ha nem így volt a nővérkék igencsak nagy leb.szást kaptak. Én ezért gondoltam úgy,hogy jobb ha a dokik előtt normálisabban nézek ki. Egyébként bár nem szeretem a kórházakat, szerencsére még nem is sokszor kellett bennük vendégeskednem, de nekem a gyerek akkora örömet jelentett, hogy nem izgatott a dolog, hogy rosszul érezzem magam. És a szobatársaim is nagyon jók voltak. Bocs de nem tudom miért olyan nehéz azt a pár napot elviselni odabent, amikor az élet legnagyobb ajándékát hozzuk világra. Valószínűleg velem van a baj. Mindenesetre inkább 100x mennék szülés miatt 3-5 napra kórházba, mint 1,5 hétre epeműtét miatt a 4,5 hónapos gyerekem mellől. Ráadásul az említett kórházban a szexuális zaklatástól kezdve az egyik doki lebecsmérlő szavaiig minden végig kísért. Engem a gyerekem mindenért kárpótolt. A kórházi hálóing pedig szerintem praktikum. Miért én mossak ha nem muszáj? De amint modtam ez mindenkinek a saját maga dolga eldönteni...

Detti 33+4
nyfdetti
 
 


Kedves Detti,

valószínűleg azért volt számomra olyan drámai az a pár nap a kórházban, mert először 17 hetesen kellett megszülnöm a Down-kóros, lyukas szívű kisbabámat. Másodszor egy évvel később a lányom letüdőzte a meconiumot, ha utánanézel, rájössz, hogy ez is lehet életveszélyes állapot. Ezenkívül streptococcus agalatiae tenyészett ki a magzatvízből, ami nem utolsó sorban agyhártyagyulladás és szövődményei okozója. Nem teltek hát felhőtlenül a napok, és nem az volt a fő problémám, hogy az orvosom előtt szuperül nézzek ki. Örülj annak, hogy neked nem jutott beteg baba, és nehéz, hosszú, drámai szülés. Egyébként örömmel jelentem, hogy a harmadik szülésem után minden rendben volt a babával és a szoptatással egyaránt, nem érdekelt a csecsemősök ESETLEGES közömbössége, én segítettem az összes először szülő szobatársamnak, és elröpült a 3 nap, 3 éjszaka, a saját, szépséges hálóingemben...

Katus
Vendég
 


Lányok,mi van itt??
Forr hangulat!

Különben elsőre engem is sokkal jobban megviseltek a dolgok a klinikán.Maga a szülés is,10 óra éjszakai vajúdás,egész napos fennlét után,aztán az,hogy eléggé magamra hagytak a csecsemősök...Azt nem értem,hogy elég nagy a szám,mégsem szóltam nekik semmiért,de így is túléltem.Másodszorra már lesz@rtam mindent,gyors szülés,tapasztalat,gond nélküli mell dolgok,elrepült az a pár nap.
Én ilyen téren egytértek Katussal,de valamilyen téren meg megértem Dettit is.
Mindenesetre az a hálóing,vagy mi valóban borzasztó.Tehénnek és nem nőnek éreztem magam benne.Amikor nővér koromban ilyet kellett a betegre adni,mert nem volt sajátja,a szívem szakadt meg...De, a szülőszobán elvoltam benne.

Dóri
angelheart
 
 


Leányok, Asszonyok!

Nem akartam én ekkora kalamajkát....
Katusnak
köszönöm, hogy megosztottad velünk (bár nem minden indulat nélkül), azt amit Neked át kellett élned, és nekem fogalmam sincs róla.

Dettinek
pedig jól esik a 16 éves lelkületed, amiért vizitre kicsit kirittyented magad, a nap többi részében topizol a kórházi göncben.

Végül is azt szűrtem le belőle, hogy tök mindegy mi lesz odabent rajtam, a lényeg hogy a magam minimális szintjét közelítsem, minimális erőráfordítással és maximális babárafigyeléssel.

Katusnak még,
szertném, hogyha valóban így alakulnak a dolgok (csecsemősök 'nagy odafigyelése'), ha lenne a szobában egy hozzád hasonló Anyuka, aki segít majd nekem is az első napokban.
Nagyon megrázott a 17 hetes babád elvesztése.

Ma vagyok 20 hetes, de sehol a hasam, mint valami jóllakott óvodás úgy nézek ki...inkább tűnik derékra-hízásnak, mint az 5. hónapot kezdő kismama-hasnak.

Kérdés: mikor kezd nőni a has?

Ginus 20
ginus
 
 


Ginus,

hasad mérete tőled függ. Vagyis milyen magas-alacsony vagy, milyen széles csípőd, mekkora odabent a kismedence, és hasonlók. Azt mondják a hozzáértők, hogy az első terhesség később kezd látszani, mert még oly feszesek a hasizmok. De a has méretéből nem lehet semmiféle következtetést levonni. Kópé és Dóri láttak 36 terhesen, akkora pocakkal, mintha tegnap kellett volna szülnöm. Aztán őt is túlhordtam...De ha a derekad már eltűnt, jó úton haladsz...Kép

Hol van Kataa???

Katus
Vendég
 


Sziasztok!

Nocsak, eltűnök pár napra és mik történnek itt, kérem szépen? Kép

Képzeljétek, kopp-kopp, úgy néz ki, sikerül eladni a lakást és február 15.-ig el is költözünk az új házba Tápiószelére, nagyjából ezt intézzük már régóta, ezért vagyok kevesebbet de azért igyekszem.
Úgy fest, jövő hét kedd-szerdán megyünk vmikor ügyvédhez aláírni.
F*sza lesz így költözni, pláne, hogy férjemnek kijött vmi randa ekcéma a kezén, kötöüzésre jár, kenni kell, mittudomén, és gyakorlatilag félkezű még minimum 1 hétig.
Na mindegy, valahogy megoldjuk Kép

Hálóing-téma:
Én részemről a kórházi mellett vagyok, annál az egyszerű oknál fogva, hogy inkább azt retkelem össze mint az otthonit.
A Nyírőben feküdtem benn egyszer 10 napig, egyszer 5 napig, akkor saját cuccban voltam, de a szülés azért nyilván más, ilyenkor gondolom, literszámra ömlik az emberből mindenféle.
Na meg úgy gondolom, hoyg szülés után szerintem sem engem, sem a férjemet, se senkit nem az fog érdekelni, hogy éppen hogy festek, úgyhogy tökmindegy.
Sminkelni amúgy sem sminkelem magam, úgyhogy ezzel sem lesz problémám Kép

Most már nincs más hátra, mint hogy Eszterke nyugton maradjon, amíg el nem költözünk. De ha így haladunk, nem hiszem hogy gond lesz ebből, mert még esze ágában sincs lennebb menni és nyugiban lenni, kirúgja a ház oldalát most is. Kép

Zsuzsa (34+1)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Pocak-méret:
Hát ez tök változó, alkati krédés teljesen.
Én hogy úgy mondjam nőies alkat vagyok, széles csípővel meg minden, viszont jó izmos hasam volt mindigis, mert sokar sportoltam.

Ennek ellenére már 13 hetesen látszani kezdett a pocakom, 20 hetesen akkora volt, mint másnak 25 hetesen, most 34 hetes múltam és mindenki elhűlve néz, hogy nekik akkor is kisebb volt, mikor szülni mentek. Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Ginus
ne aggódj a pocakod miatt. Hidd el az sem jobb, ha már 5 hónaposan mindenki9 azt kérdezi mikor mész már szülni. Ráadásul nagyon nehéz az utolsó 3 hónapot akkora hassal elviselni, ami úgy néz ki hogy mindennapos vagy. Én már 1,5 hónapja alig kapok levegőt, nem tudok sokáig se ülni, se állni, plusz alig alszom éjszaka. És a lányom ugyanúgy felkel minden reggel 6-kor és vinni kell oviba, hiába tudnék reggelre elaludni az éjszakai nam alvás miatt. Szóval örülj amíg nem nől túl nagyra. Nincs meg annak sem a veszélye, hogy a súlypontod nagyon átrendeződjön. Ez ilyen klassz jeges utak mellett igen előnyös. Majd nől amekkorára nől, a lényeg, hogy a baba méretei legyenek jók.

Detti
nyfdetti
 
 


Katus
ilyen előzményekkel biztos én sem vágynék annyira sem a kórházba, de hidd el az sem jobb, ha egy doki tök fölöslegesen el kezd fogdosni... Egy másik pedig azért cseszeget, mert éppen nem nála és nem az ő kórházában szültél, miközben amúgy is ki vagy egy olyan műtét miatt, ami egész életedre elrondítja a tested látható helyen, ráadásul olyan fájdalmaid vannak, hogy alig tudsz megmozdulni. Szóval szerintem mindenkinek megvannak a maga bajai az élet bármely területén is éljünk....

Detti 33+4
nyfdetti
 
 


Detti:
Egyetértek. Tőlem 3 hónapja mindenki 2 dolgot kérdez: "nincsenek mégis ketten??" esetleg "nem számoltátok el egy hónappal??" Lassan kiírom pirossal a homlokomra, hogy "nem számoltuk el és nincsenek ketten!"
Arról nem is beszélve hogy vagy 2 hónapja katasztrófálisan szarul alszom és még mindig van 1 hónapom..
Én is ezt mondom mindenkinek aki panaszkodik, hogy kicsi, addig örüljön! Kép Kép

Most hogy nézem, mi majdnem egyidősek vagyunk! Én most vagyok 34+1. Scullyx is 2 vagy 3 nappal jár előttem. Tömegelés lesz március elején a SOTE-n úgy tűnik. Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Zsu,

speciel én ismerek még egy csajszit,aki szintén márciusra van kiírva,és ő is itt a klinikán fog szülni.De egyébként mostanában is,meg itt mindig tumultus van.

Dóri
angelheart
 
 


Dóri:
Igen, én is ismerek, még 3 márciusi csajt is máshonnan, akik szintén itt szülnek. Ebből egyik van előttem 2 nappal kiírva, a másik kettő valami 2 héttel későbbre. Nem baj, ha embereink nem érnek rá, majd támogatjuk egymást a szülőszobán Kép Kép Kép
Tömegelés lesz, ez tuti Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Sziasztok Lanyok

Bocsesz hogy csak igy eltuntem,de teljes havazas volta munkahelyemen mar 2 hete,de hetfotol vegre jon a kis pihi es ujra tudok jonniKép
Amugym eg delutan olyan faradt voltam hogy orultem ha jatszok Alexxal+vacsit fozok anelkul hogy ulve el ne aludjak.
Ugyhogy szuleim latva ezt tegnap elvittek Alexet magukhoz,es ma delutan ig ott is lesz,akkor megyunk erte.
Voltak uszodaban is tegnap,hihetetlen hogy siman ugral a medence szelerol a vizbe,persze gyerekmedence de akkor sem fel ha esetleg lemerulKép
Ovikeresesben is vagyok,majustol kene mar kezdeni neki az ovit,2 johet szoba,Az egyik gyalog 5 percre van,viszont kicsi az udvara es 25-en vannak a csoportban ,a masik messzebb van viszont hatalmas udvar es 18-an kesznek a csoportban.Ugyhogy most eppen ezen is dilemmazok.

Viszont nemileg megcsaltam a dokimat,mert ajnlottak egy maganrendelest itt a kozelben.Egy fiatal no (velunk egy koru )es az Istvanban dolgozik egyebkent.Elmentem hozza rakszuresre,meg vizsgaltra es nagyon szimpi volt,idopontra mentem es 15 perc alatt vegeztem.Egyszeruen nem fer bele most az idombe hogy a Klinikan varjak orakat,mert ugye Alexre is vigyazni kell valakinek.Ugyhogy most hezitalok hogy hogyan legyen tovabb....
Persze amig nem vagyok babas addig nem egeto a valasztas.

Haloing temahoz annyia hozzafuzni valom,hogy ha visszagondolok hogy milyen igenytelenul neztem ott ki nem vagyok magamra buszke,de valahogy az oxitocin izekkel az orromba es kisirt szemekkel+ko cickokkal valahogy ez nem erdekelet...Es a korhazit hordtam,de ha kimentem akkor a kopeny ugyis mindent eltakart...
Ja es nekem is magatol indult a szulesde elotte gyors zuhany meg belefert,viszont sminkelni nem tudtam mert ugy remegett a kezem az idegessegtolKép

Latom azert mindenki unja mar ezt a telet.En vettem mar kis primulakat a lakasba hogy
legalabb itt tavasz legyenKép

Zsuzsa
Nagyon szep nagy a hasadKépKépGondolom hogy idegesta a sok hulye kerdes...

Katus
Le a kalappal elotted a vizsgak miattKép

Dori
Dolgozol meg heti rendszeresseggel?

Kope
Latom Aniko mozgekonysaga teges nem szogez a gephez marKép

Detti
hogym egy az otthon let??

Hoka
Akartam mar irini hogy ez a kislany nagyon szepseges,gratula hozza megeyszer,es gyer ha idod engedi a szules storyval.

Na megyek mert most aktiv pihin vagyokKép
Puszi mindekinekKép
kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Zsuzsa
Hát nincs eredetibb kérdésük az embereknek sehol? Nálam is ez a két kérdés vezeti a palettát. Hihetetlen... Már alig várom, hogy elteljen ez az 1 hónap. Remélem nem lesz több, és max márc 5-ig kibújik.

Kata
Hát ez az első hónap az itthonlétből úgy elment, mintha nem is lett volna. Sajnos itthon is rengeteg munkám van, ami persze a pénz szempontjából jó, csak nagyon fogy az idő a szülésig. Azért így is többet tudok pihenni, mintha bejárnék. Holnap pedig a változatosság kedvéért Adélnak lesz szüli és névnapja 16 fővel. Így egyedül kész élmény rá készülni. Még szerencs, hogy holnap apa itt lesz segíteni.

Detti 33+5
nyfdetti
 
 


Kataa,

megnyugodtam,hogy jelentkeztél,és nincs baj!
Pihizzél,amennyit csak tudsz!
Mostmár kétszer én is odaadtam anyóséknak Marcit,meg anyuék is elszokták vinni,és olyankor "nosztalgiázom" egy gyerekkel...
Már nem dolgozom.Mostmár csak készenlétben vagyok,ha kell beugrok egy-egy helyettesítésre.

Detti,

Adélnak sok-sok boldogságot szüli-és névnapja alkalmából!!!

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. Teljesen új vagyok a topicban, és minden valószínűség szerint a Klinikán fogok szülni. Most 11 hetes terhes vagyok, és a Dr. Hruby Ervin doktort ajánlották. Valaki tud infót küldeni róla, és egyáltalán a Klinika " légkörérő"? Privátba is várom válaszotokat. kispajti@citromail.hu Köszi!
kispajti
 
 


Kispajti,

gratulálok a bébihez!
Én nem hozzá jártam,de úgy hozta a sors,hogy a második fiam repült ki belőlem,és a dokim meg éppen császározott,így az éppen ügyeletes Hruby doki jutott nekem.Nagyon sok dolgunk nem volt egymással,de a szülésnél max. meg voltam vele elégedve.Gátat nagyon jól vágott,naggyon jól varrt,szóval egy rossz szavam nem lehet vele kapcsolatban.Mivel a dokim elöbb-utóbb nyugdíjba megy,azt hiszem Hruby dr. lesz az utódja.
A klinika szemléletéről rengeteget írtunk,és nagyon megoszlanak a vélemények,ha lesz egy kis időd olvass vissza-sok mindent meg tudsz majd a hozzászólásokból.

Dóri
angelheart
 
 


Ginus,
nekem is a 6. hónapban kezdett látszani a pocakom és most se látszik rajta, hogy már a nyolcadik hónap...

Zsuzsa,
gratulálok a házhoz!!
mi is kerestünk azon a környéken házat de csak vályogok voltak és elég rossz helyen anniyért amit rá tudtunk volna költeni. így maradt az új lakás, fészekrakó program meg szoc pol. De a párom fizuja nem elég, úgyhogy anya meg apósom jön adóstársnak.
Így elég bonyolult az intézkedés és lassan is megy, szüléskor lesz a költözés.

Katica
katicuska
 
 


Sziasztok!

Katicuska:
nekünk baromi nagy mázlink volt, szerintem fönntről valaki nagyon ránk nézett. 5 éve épült téglaház, 3 szoba konyha, fürdő, WC, nagy előszoba, olyan áron, hogy el sem hinnéd szerintem, csak annyi az egész, hogy a gázat be kell vezetni (csonk a ház előtt), és ki kell csempézni a fürdőt és a klotyit, valamint lefesteni a házat kívülről. De amúgy tök funkcionális most is, laknak benne jelenleg is.

Én is 1 hónap múlva szülök, elég necces a dolog, de ha minden jól megy, most már túlleszünk rajta 2 héten belül. Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Szorítok, hogy időben át tudjatok költözni!
Nekünk már biztos nem jön össze addigKép
katicuska
 
 


Kép Zsuzsa!

A rémálmaimat váltod valóra...egy költözés és egy szülés egyszerre. Vagy csak majdnem..az is elég.
Én nem voltam ennyire bevállalós, de minden elismerésem a Tiéd, mi halasztjuk a költözést.

Kispajti!
Nekem is az volt a célravezető, hogy egy csomó ideig csak ültem és olvastam a 'nagyok' levelezését és amikor már nagyon nem bírtam magammal, írtam először. Tényleg rendeteg infó van az archívumban, és én is már kérdezgettem , azok még nem olyan régi válaszok, ami Neked is fontos lehet Kép Üdv itt, gratula a bubához!

Köszi a pocakos válaszokat, lehet, hogy ennek hatására, vagy csak azért mert ideje volt, már magam is meglepődök, de reggelre mindíg nagyobb a pocim, mintha egész éjszaka lakmároztam volna Kép


Ginus 20+3
ginus
 
 


sziasztok!
képzeljétek ma bekerültem megint sürgősen a klinikára ugyanis bevéreztem.
kicsit frásztkaptam mert olyan lassan telnek a napok igy a 8. hét körül. már a pisiléssel is minden rendbe jött megnyugodtam ,erre ma délelőtt nyilaló fájások és egy órával később vér.igaz dokimnak még nem volt rendelési ideje de ahogy beadtam papirt, mondtam kihez tartozok jött fél óra múlva de ,ami azután történt.
iszonyatosan fájt a vizsgálat bocsánatot is kértem mert kétszer feljajgattam.
10 perc múlva ultrahangoztak hüvelyi és hasi uh is volt kiderült van egy 50X55MMES CISZTÁM.
majdnem elbőgtem magam de szerencsére sikerült elfolytani.annyi mindent mondott utána, hogy a felét se tudtam megjegyezni, mert zakatoltam ugyhogy most ott tartok ,hogy szegény páromnak is össze -vissza mondtam mindent és már magam se tudom mit, hogy mikor.szigorú fekvés mert fenyegető vetélésem van.ezt is mondta dokibá .eddig is ideges voltam mikor telik már le a veszélyes idő ,de most méglassabban fognak telni a napok eddig tanítással lefoglaltam magam de most mit fogok itthon csinálni?
beleőrülök a tétlenségbe Kép
Nektek nem volt véletlenül hasonlo problemátok?persze nem terhesség alatt.beszélt az adjunktus Úr a görcsökről vérzésről de az szerintem a vetélésre értette ,de honnan tudom hogy a ciszta levált vagy megmaradt.18hétig nem is nyúlnak hozzá mert babát veszélyezteti.ha semmi panaszom nincs jöv héten kell mennem a profhoz.de hogy alakulhatott ki ez a ciszta és, hogy nem vettem észre és vajon mikortól lehet az ott.....
na jó nem traktállak Titeket ilyen problemákkal csak leírtam, hogy nem volt elég az elején a véres pisilés most meg ez a ciszta meg a következő dolgok ami ezután még vár Rám.
tényleg irigyellek Titeket nagypocakos kismamák bárcsak én is ott tarthatnák már.
jó éjt mindenkinek
Zsuzsi

KépKép
suezika
 
 


Su,
ezek nagyon nem jó hírek...
Pihenj sokat,most ez a legfontosabb.Olvassál amennyit csak bírsz.
Cisztád akár már évek óta is lehettek,és eddig nem okoztak panaszt.Az is lehet,hogy a terhesség hozta elő az eddig "sunyin megbúvó" cisztádat.
Kitartás,és szorítok nagyon.

Dóri
angelheart
 
 


Katicuska:
Köszi Kép

Ginus:
Köszi, hát nekem sem egy leányálom ez az egész, de kénytelenek vagyunk végigcsinálni, mert itt fizikailag nem férünk el gyerekkel együtt tudniillik.. Sajnos képtelenség elhalasztani a dolgot, muszáj költözni.. Azért remélem, ti is rendbejöttök lakás-ügyileg Kép

Suezika:
Nem jó ilyen híreket hallani.. Kép
Hallgass a dokidra, tarts be szigorúan mindent, amit javasol és szorítunk, nincs más hátra.
Én is egy myoma-műtéttel a hátam mögött és újabb 2 myomával csináltam/csinálom végig a terhességet, bár nálam szerencse a szerencsétlenségben, hogy kifele nőnek és nem okoztak kölönösebb problémát, eddig legalábbis. Kopp-kopp. Nagyon drukkolok Neked is, hogy minden rendben legyen!!

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Kedves Dóri, és Ginus!
Nagyon jól esett, hogy azonnal válaszoltatok, és köszönöm. Nagyon sok kérdés foglalkoztat, hiszen az első babánkat várjuk, és nem egészen problémamentes a terhességem,ezért is küldtek át a Klinikára.Sajnos senkit nem ismerek, és nagyon idegenül fogom valószínűleg érezni magam, mert az eddigi orvosommal max. meg voltam elégedve, és most egy számomra ismeretlen helyre kerülök. Akihez küldtek doktor úr, ő pont most van szabin, úgyhogy várakozó állásponton vagyok. Itt van az orvosoknak magánrendelése? Akihez küldenek orvos, hol találkozik először az ember? És kell fizetni? Bocs ha ilyen kérdéseket teszek fel, remélem nem bántó. Különben minden kismaminak gratula, akiket még nem ismerek, és remélem lassan belejövök én is a társalgásba. Puszi: Kispajti
kispajti
 
 


suezika,
az nem tesz jót ha idegeskedsz, bár ezt könnyű mondani...
Én is azt tudom javasolni, hogy próbáld elterelni a figyelmedet!
katicuska
 
 


Suezika,

Bár egyátalán nem vagyok szakember, de ismerek olyat, aki egymás után 2 terhességet csinált végig miomával (egyátalán mi az a ciszta és mi a miómaa?), a másodiknál ikreket várt, és semmi gond nem volt, "csak" annyi, hogy a végén mindkétszer császár volt. Igaz, a második terhességet szigoorúan végig kellet feküdni. Ki is húzta a 38. hétig!

Kispajti,

Hruby doktorral én is találkoztam egyszer-kétszer, ő vett fel a terhesosztályra a műtét előtt. Nem egy negédes típus, de nekem szimpi volt. És nem aggodalmaskodja túl a dolgokat. Pl. a sógornőm mikor egy hétig benn feküdt túlhordás miatt, nem erőltette a szülés megindítást, hanem amíg minden rendben volt, békén hagyta.
A dokiknak nincs magánrendelése, de ha a vizsgálatokkor rákérdezel mivel tartozol, többnyire az "amennyit gondol.." válasz hangzik el. Fizetni sehol nem "kell" a hivatalos magyar egészségügyben, de nem árt... Kép

Kópé
Vendég
 


Kópé,

ciszta üreges, belül ált. folyadék van benne. Mióma tömör, a méhizomzat burjánzása. Mindkettő jóindulatú.

Elnézést a szakszerűtlen megfogalmazásért az olvasgató nőgyógyászoktól...

Katus
Vendég
 


Suezika
Nyugalom ez a legfontosabb!!! Feküdj amennyit csak tudsz, bízz a dokiban! Ha lehet legyen veled mindig valaki, aki szórakoztat és kiszolgál! Szorítunk!!!
Nekem is volt cisztám olyan 19 éves koromban, de azt sem tudom mikor fakadt el, vagy szívódott fel. Egyébként semmi gondot nem okozott. Amikor a dokimnál rákérdeztem azt mondta gyakran a fogamzásgátló okozza, és sokaknak nem okoz problémát és magától fel is szívódhat, el is fakadhat.
Kitartás, idegeskedj kevesebbet, ha bírsz!!!
Detti 34+1
nyfdetti
 
 


Sziasztok!

Suezika, nekem még babavárás előtt sem kellett cisztával szembenéznek, de szurkolok nektek!

Kispajti!
Semmi ne tántorítson el! Az innen jövő infók szerintem reálisak, ne félj a dokitól, de a boríték tényleg segít a dokik arcmemóriáján Kép, de szerintem nem ezen múlik a hozzá-állásuk.

A rendszer egyszerűen működik, egyszerűen ahol a legtöbb pocakost látod a klinikai földszinten az a terhes-ambulancia. Leülsz/támakoszkodsz és vársz, míg az ajtón kijön a nővérke és kéri a kis kékkönyveket. Na ekkor lendülsz mozgásba, érdemes utolsónak lenni (m jobban odafigyel Rád a nővérke) és elmondod, hogy neked még nincs olyan.
Ekkor azt hiszem készítenek neked is, amit a köv. alkalommal már csak a kezébe kell nyomni, mikor mindenki megrohamozza. A behívás kijelzőn történik az egykori szem.szám utcsó 4 számjegyével. Ha már bent vagy...az nagy királyság. Változó, hogy meddig kell várnod. Volt amikor érkezéstől behívásig 15 perc telt el, de nem ritka a 1,5 óra.
Szerintem mindenképp egyeztess a dokival időpontot, mert mindennek ellenére nem biztos hogy ott van az ambulanicián.

Szerintem így működik a klinika. Tényleg nincs magánrendelés.

Gina 20+4
ginus
 
 


Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek az aggódást és szurkolást.
Ma elmentem a körzeti orvoshoz Õ mondta ,hogy nem jár fájdalommal a felszívódás vagy a leválás tehát kicsit megnyugodtam.Én kis buta azt hittem a méhemben van a ciszta ma mondta a körzeti, hogy a jobb oldali petefészekben van.csak azt nem értem miért nem az adjunktus doki mondta.ugylátszik kérdezni kell mindig és mindent mi mit jelent.Ma bejelentkeztem a védőnőhöz ugyhogy pénteken oda is elsétálok.Suerencsére vérzés megszünt csak amikor dokihoz mentem jött egy kis barna folyás.Szóval kezdek megnyugodni és megpróbálok nem is gondolni a bajra csak arra hogyha eddig nem ment el a picurka akkor mostmár csak nem babrál ki Velünk.

Kispajti!
Én Dr.Krasznai István dotor Úrról hallottam sok jót Õ fiatal kb 35 körüli.keresztlányom Nála született és nagyon megvoltak Vele elégedve.De szimpatikus még Dr.Bán Zoltán ,csak egyszer vizsgált meg nagyon finom keze van és kedves kézséges volt.Õk ketten tanár segédek
De nem felejtem megemlíteni az Én orvosomat Dr.Hidvégi János Adjunktus Õ igazi nagypapa tipus és eddig is amíg csak gyógyszert és szokásos rákszűrést csinált rendes volt, de mióta terhes vagyok és most jött ez a problemám teljesen más lett a szememben.tegnap egy órán keresztűl ide oda hurcolászott mondta a dolgokat szóval tudom meleg szívvel ajánlani.
sok a fiatal doki ahogy ezekből a pár alkalmakból megfigyeltem.Mikor megkérdeztem hogy mennyivel tartozok és nem fogadott el semmit a doki és az Adjunktus se fogadta el tegnap a pénzt pedig én magánba járok hozzá.
itt ezen a címen megnézheted a fényképeket is
http://www.noi1.hu/tart.htm
ja és igaz Én zongora tanár vagyok komolyzenével foglakozom de szerintem a jóból is megárt a sok.Ti nem gondoljátok hogy borzasztó az az állandó zene?10percig vagy fél óráig még elviselhető de tegnap is míg várakoztam vagy háromszor megkérdeztem magamba mikor szakad már el a hegedűs húrja?Képmég jó hogy nagyon halkan szól bár lehet hogy csak engem idegesít?na mindegy
hu látom késő van megyek lefeküdni.
jó éjt mindenkinek.
Su

KépKép
suezika
 
 


Suezika,

képzeld el, én egyik szombaton szülés előtt egyedül ültem a folyosón, vártam az orvosomat, nagyon jól lehetett hallani a zenét, mivel nem volt tömeg. És képzeld el, Mozart Requiem-je szólt. Azt hittem rosszul hallok. Halotti mise a születés fellegvárában??? Amikor megszületett a kisfiam, a szülőszobán is szólt a zene, és a doki mondta a hirtelen jött nagy csendben, hogy mennyire depressziós ez a zene. Nem cenzúrázzák gondolom, mindegy, csak komolyzene legyen...
Sok sikert a pici babához!

Katus
Vendég
 


Halihó!

Ma reggel valami jazzes cuccot nyomtak a Klinikán, persze halkan. Tényleg fárasztó a sok várakozás során ezeket hallgatni.
Szóval ma voltam 2.UH-n, egy kedves doki néninél (dr. Pászkányné Jenei Katalin). Kérdezte, tudni akarom-e a gyerkőc nemét.
Doki néni szavát idézem:"....most látható a gyermek a fülétől a farkáig...".
Persze annyira izgultam, hogy először fel sem fogtam, mit mond, aztán érthetően is közölte, hogy fiúcska van a pocakomban. Kép
Nagy öröm ez az Apjának, mert ő nagyon fiú-párti!
Persze már nem is próbálkoztam azzal, h engedjék be, de így is nagyon lelkes volt Kép

Suezika,
Jó hogy picit megnyugodtál, ha pihensz, és félelmeidet nem erősíted, akkor minden rendben lesz. Nagyon erős vagy és ezt a babád is megérzi és biztonságban érzi magát Kép Így tovább!

Ginus
ginus
 
 


Ginus,

gratula a kis hapsihoz!
Pászkányné,nem doki néni,"csak" szonográfus asszisztens.De ők is magasan képzettek,biztosan tudják a dolgukat,szóval ,ha látta,allor jól látta a baba nemére vonatkozó dolgokat.


Su,

azért ez jó hír,hogy a méheddel minden rendben látszik!

Dóri
angelheart
 
 


Katus,

Ez tényleg döbbenet, mármint ami a gyászmisét illeti. Biztos hallották, hogy Mozart zenéje milyen jó hatással van a magzatokra, látták a borítón ez is Mozart, jó lesz azoknak odakinn, oszt berakták.

Szülni készülő kismamik! Ne felejtsetek el valami optimista zenét vinni a szülőszobára! Kép

Kópé
Vendég
 


Nekem (éjjel) SEMMILYEN zene nem volt-hála Istennek!!!
angelheart
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: