A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ildi: illetve van még egy lehetőség Kép Én túlhordom, te egy picivel előbb szülsz, és egyszerre leszünk kórházban Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Oké, Cory!

Én megszülök 20.-án, a dokim is itt van, te meg túlhordod pár napot, és együtt leszünk bennt.
Ezt megbeszéltükKép

Nem is nagyon akarok bimbóvédőt semKép
vas

Ildi: okés, annyit még befektetés nélkül túlhordhatom Kép

cory
Budapest

KépKépKép
vas

Sziasztok Kép
Borcsa Kép
Néha én is jót mosolygok, mikor kivesézünk egy-egy témát Kép Azért van olyan amit nem tennék ki a világhálóra ezért fel sem hozom a témát Kép

Ildi Kép
Az Aventes tényleg nagyon drága és nem is vagyok benne boztos, hogy jobb mint a Madela mini electric. Egyenlőre még úgy vagyok vele, hogy várok a vásárlással az utolsó pillanatig, hátha lesz olyan aki tapasztalatból voksol valamely tipus mellett Kép
A kézi fejés nekem nagyon jó volt, bár sokszor már fájt a kezem, de most tuti esélytelen ennyi időt fejéssel töltenem mint annó.
Remélem azért kapsz segítséget és sikeresen fogod tudni szoptatni Natasát Kép

Vikó Kép
Orrszívó ügyileg nekem csak az elején volt jó a pesztonka, utána csak a porszívós volt a nyerő. Mostanában láttam olyan szívót, ami úgy néz ki mint egy fülhőmérő, de azt nem tudom milyen hatékony annak a szívóereje Kép

Nici Kép
Komolyan kezdek megnyugodni, hogy máshol is hasonló helyzet van mint nálunk Kép Már azt hittem velem van valami nagy baj, hogy túl érzékeny vagyok Kép
Remélem hogy a helyzet jobb lesz miután megszületik a baba Kép

Annácska 30+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Nicika!
Írnál nekem egy mélcímet, ahol kérdezhetek tőled valamit?
Együtt kezdtünk a Babát szeretnék topikban, ha emlékszel esteleg.Kép
Jó babavárást nektek!
Vica

Kép
Kép
Kép
vica1982

Annácska: és az is lehet, hogy tök felesleges pénzkidobás lenne a fejő, mert a babád gyönyörűen fog szopizni Kép

cory
Budapest

Sziasztok lányok,

Hát, tegnap nem jutottam el az istvánba előadásra...és a héten jógán sem voltam....
A helyzet az, hogy annyi helyre rohangálok mostanában, hogy teljesen kidőltem, és elaludtam tegnap.
De már megvettük a kiságyat, a babakocsit (Peg Perego Pramette), ágyneműt (Kikában billerbeck), lepedőket, stb.
A Kikában láttam egy derékaljat, aminek tulajdonképpen az a funkciója, mint a gumilepedőnek, de nem gumiból van, hanem pamutból, és alatta valami speciális anyagból. Szóval nincs befülledés, stb. Hallottatok már róla?
A baldachint illetően és is eldöntöttem, hogy nem lesz. Ne álljon ott porfogónak...

Mamacka, tök szép ágygarnitúrát varrtál. Ezt én is tervezem. Ha összeállítottuk a kiságyat,akkor pontosanmegtervezem, és indul az anyagvadászat!

Te milyen vastag töltőanyagot (flíz) raktál bele? És hol lehet ilyesmit kapni?

Most megint rohannom kell, pedig még nem is tudtalak benneteket teljesen visszaolvasni.

sok pusz

Betti, a vas-lady (most, hogy már napi kettőt szedek...)

Kép

Kép
bettiflame

Sziasztok
Ma nem fogok pörögni, mert mindjárt jönnek a szüleim és megyek át hozzájuk, Laci jön értem délután és este megyünk dokihoz. Drukkoljatok, hogy oké legyen minden ,este jövök és beszámolok. Baromi hideg van kint gyalog nem is mennék sehova.

Adri
Neked is jó nagy hasad van Leventével ,majd este én is rakok 34 hetest.
Csak hogy tud mi vár még rád.KépMert a Leventék itt nagyra babák lesznek!KépKép

Babetta és Levi 34+5

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Csak nagy babák lesznekKépKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Megjöttünk a 2. CTG-ről, ahol is a baba szívhangja teljesen jó, a fájásmérő alíg ingadozott ki, viszont utána a dokimnál is voltam aki megállapította, hogy a méhszájam FELPUHULT.!!???
Kérdeztem ez mit is jelen, mire ő: Jövőhéten már 2 CTG eredménnyel menjek hozzá.
Vagyis jövőhéten kedden és csütörtökön is megyek CTG-re.

Aki tud valamit a felpuhulásról írja meg légyszi, én is most utána fogok nézni, és utána persze vissza is olvasok.

A. 37+1
Vendég

AlinaKép nem a szeméremcsontod puhult fel? Az gyakorio a harmadik harmadban, ahogy tágul. ÉS eléggé fájdalmas időnként... Méhszáj felpuhuláshoz nem tudok hozzászólni, de ha gáz lett volna, akor doki nem enged haza úgyse, de legalábbis jól ágyba parancsol, nem?

indianyo

Nyf!
Ok, emlékszem rád! Tök jó! Legközelebb viszek névtáblát. Szerintem dilis volt az a vénasszony, ahogy ott elnyávogta magát. Tök lenézően mondta, hogy nem tudja egészséges-e. Hát szabad ilyet?

Vikó!
Tudom, hogy nem a "magánügyeimre" vagy kíváncsi, elvégre mindenki annyit mond itt el, amit jónak lát.
Az iskola technikai okok miatt ilyen. Van egy oktatási épülete, meg egy tanulmányi hivatal épülete, és a kettő kb félóra gyalogút egymástól.

Fejő: apának megmutattam a tecsóban az Avent Isist, mert erről hallottam a legtöbbet, hogy majd esetleg ilyet kell venni, ha balhé van. De előre még véletlenül se fogjuk megvenni.

Ma megyünk dokibácsihoz, erre reggelre bedagadt a kezem. Szóval ma megint krumplizok, hátha estére lemegy. Ma rákérdezünk a dokitól a "piszkos anyagiak"-ra. Meg, hogy szokott-e szülésznővel együtt dolgozni, mert úgy tervezzük, hogy fogadunk egyet, legalább lesz valaki ismerős, ha nem érne be Vácról időben. (merthogy pár perc alatt is lehet ám szülni!)

Egyébként ma vagyunk 30+0!!!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Alina: nem jelent semmit. Illetve annyit, hogy közeledik a szülés. De hogy mennyire, azt nehéz megjósolni.

cory
Budapest

Vikó
Nem, biztos hogy nem a csontra mondta, most inkább abban nem vagyok biztos hogy méhszájat vagy méhnyakat mondott.Kép

Mindenesetre utánanézve a következőt találtam:
A 37. héten teljesen normális a méhnyak- és száj felpuhulása, a hormonokváltozások felpuhítják ezeket, de a méhnyak még zárt.
Ezután a méhnyak elvékonyúl, kezd tágulni és kinyílni. Amikor a méhszáj 10 cm-re tágult, a méhnyak teljesen kinyílik.
Sok pihenés, fekvés ajánlott.Kép

Nahát. 1-2 hét és szülünk??Kép

A.
Vendég

Cory
Igen ennek így is kell lenni, én inkább azon lepődtem meg hogy a dokim meglepődött ezen, és kérdezte mikorra is várjuk pontosan a babát, és mikor én mondtam hogy 15-re, azon is meglepődöttKép
Vendég

Sziasztok!

Tényleg elég vicces az archiv, de végre rájöttem, hogy működik, így visszaolvastam.

Még a tegnapi témához, "problémához" amit Vikó vetett fel annyit fűznék hozzá, hogy Eszti gondolatmenetével értek leginkább egyet. Általában mindannyian a várandósság azon szakaszában járunk, amikor is elmúltak a különböző hülye vizsgálatok eredményei miatti, esetleges vetéléstől való félelem miatt...stb. izgalmak. Most mindenkit leginkább az köt le, hogy milyen környezetet alakít ki babája fogadásához. Nem gondolom, hogy ez felszínes dolog lenne, hiszen véleményem szerint ugyanúgy hozzátartozik a babaváráshoz. Azonban ezek a dolgok heteken belül lecsengenek, és sorban jönnek - a babák érkezésével - az olyan mélyebb ihletésű dolgok, mint. pl. szüléstörténet, szoptatás, altatás, sétáltatás...különböző problémák kitárgyalása, amelyekben gondolom hathatós segítségre számíthatunk mi kezdő anyukák a tapasztaltabb társainktólKép

Babaméretekhez, szobákhoz továbbra is gratulálok! Nekem ezt is jó látni, hogy ki hogy készülődik a kisbabája fogadásáraKép

Alina: úgy tudom a felpuhult méhszáj azt jelzi, hogy közeledik a megnyílása. Legalábbis mielőtt nekem kinyílt a külső méhszáj, előtte mondta a doki, hogy felpuhult... Ha nem, akkor sorry... Inkább Coryékra bízom Kép

Livi: gratula a 30-hozKép

Eszti: örülök, hogy ilyen élménnyel tértetek haza a CTG-ről. Méhtevékenység miatt nyugi, lehet hétfőn már közel 60-as értékeket produkáltokKép

Mi hétfőn kezdjük az NST-tKép

Puszi:

Anita (35+6 - holnaptól finish!!!Kép )

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Sziasztok Lányok!

Kicsit punnyatt vagyok, írkálás terén. Bocsi. És bocsika, ha nem írok névszerint.

Mellszívó: Én is gondolkozok rajta, h kellene, vagy nem kellene. Nem merem még megvenni. Elég, ha akkor veszek, ha megvan Alex, és szükség lenne rá?
Anyukám jön majd, ha szülök, és segít nekem vagy 2-3 hétig. Azt mondta, minek az a mellszívó, majd úgyis segít fejni, ha nem mutatnák meg a korházban. Cory, Te meg azt írod, h annyit kell, h ne feszüljön. Az mennyi? Mert, ha pl 2 óra hosszáig kell gyurmázni a cickót, h annyi kijöjjön, akkor lehet, megéri a mellszívó? Vagy akkor is csak annyi tejcsi jön, mintha fejném?
Hűű, de nem toom mit tegyek...Kép

Cumi: Erről is sok jót, sok rosszat hallok, olvasok mostanába. Kicsit tanácstalan vagyok ebben is. Vegyek, h legyen, h megnyugtassam magam? Vagy csak kanalat. És mi van, ha nem is lesz tejem. Toom, ez így hülyeség kijelenteni, de most ez is az egyik parám. Nagyon szeretném sokáig szoptatni a kistökimet. Mondjuk még előtejnek sehíre, de remélem ettől még tejcsárda leszek.Kép Ekkora cickókból, azé ciki, ha nem jön semmi.Kép

Mi a véleményetek arról, h adni kell vizet is a babónak. Szülésfelkészítőn, most egy csecsemős tartott, és az újszülöttről volt szó. Azt mondta, ha kínálni kell neki a vizet is (vese működés, és egyéb hisztik miatt), de azt meg hogy? Cumisüvegből, vagy kanállal? Mondjuk azt úgyis Õ fogja eldönteni, h kell-e neki vagy sem a víz. Kép

Amúgy jól vagyok/vagyunk. Ma megyünk 4D-re. Nem tegnap voltunk.Kép Este próbálok képeket is prezentálni. Ha nem jönnék, akkor majd holnap délután valamikor, mert holnap nagygenerálra megyek a kozmetikusomhoz, meg a fodrászomhoz, mert lassan olyan vagyok, mint egy majom, meg olyan fejem, mint egy lesz@rt kilométerkő.Kép
Nagyon kíváncsi vagyok mekkora már a kis óriás Alexem.Kép Lehet fogadni hány kila már.Kép

Lakásunk alakul. Várom a hiteles csajom hívását, h mikor kaptunk időpontot a banktól, h mehetünk oda is szerződni. De azt már látom, h február elején még itt fékezünk az albiban.Kép De nagyon költöznék már. Nem csak amiatt, mert saját, hanem mostanában bebunkósodtak a lakótársain.Kép Az az újabb hepjük, ha nem takarítja egyik sem a közös helyiségeket, és csak a saját cuccait mosogatják el. Hogy lehet úgy mosogatni, h kiválogatod, h miből ettél? Én, ha mosogatok, akkor mindent, meg tűzhelytakarítás, miazmás. Ezek, meg még a konyhát is lusták felsepregetni. Uram meg velem veszekszik, h miért csinálom meg, hagyjam a fenébe, ne foglalkozzak vele. De nem érti meg, h bakker hányingert kapok, ha bemegyek a konyhába a mocsoktól. És akkor velem veszekszik.Kép Aztán már kiborultam múltkor, h nem vagyok hajlandó ezek miatt azzal az emberrel veszekedni, aki a legfontosabb nekem. Szal NAGYON MENNÉK MÁR INNEN!!!!

Na nem panaszkodok.
Megyek reggelizek valamit.Kép

Pussz,

Nancsika & Alex 32+3</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Anita: ha a babaszobák kerültek volna csak fel, tökéletesen egyetértenék. De elgondolkoztam azon, hogy pl mit szólnátok ahhoz, ha fognám, lefényképezném az összes babaruhánkat, és megtöltenék vele cirka 4 arhívot Kép Persze, van 1-1 édes darab, de a többi igazából úgyis majd a babával együtt lesz igazán szép Kép

cory
Budapest

Nancsi: nekem a feszülésmentesítés kb 5 perc volt, és kb 1 hétig csináltam naponta 2-3-szor.
Cumi: ha nem lesz tejed, vagy Alex nagyon cumizna, még mindig elszaladhat valaki venni Kép

cory
Budapest

Adri: tényleg jó nagy a pocidKép

Mi is elektromos orrszívót vettünk így elsőre, mert apa nálunk sem nagyon tolerálja egyelőre a porszívóst...majd rájönKép Mondjuk tegnap a szülésfelkészítőn az újszülött ápolásról volt szó, ahol azt mondták, hogy ezek az elektromosak is elég jók... meglátjuk! (Bár ahogy olvastam, tény, hogy a lemakacsabb cuccosokat a porszívós szedi ki!)

Nagyon ajánlották a bimbóvédőt...akkor szerintetek ezt csak akkor szerezzem be, ha tényleg szükség lenne rá (kireped ...stb)

Ami még felkeltette az érdeklődésemet, hogy említettek egy biz. mell-fertőtlenítő kendőt, amit régen lehetett kapni. Ez létezik még? Jó ez? Vagy jobb, ha szopi előtt gyorsan lemossuk a mellet?

Még egy kérdés: napok óta jobban csöpög a tejcsim, de ugyanakkor kezd nagyon égni a bimbó...Természetes? Tudok ellene tenni vmit?

Köszönöm!

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Cory: ebben van igazad.Kép Csak tudod, első babánál ezek is olyan izgik,és szívesen mutogatjuk, ki mit vásárolt! Bár tény, hogy néha már túlzás...
Abban egyetértek, hogy pl.a kisrucik babával együtt lesznek igazán szépek!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita: bimbóvédőt ne! Egyrészt az is okozhat cumizavart, másrészt nem éri elég inger a mellet és kevés lesz a tej, harmadrészt ha jól van mellen a baba, akkor nem reped ki a mell. Inkább szerezz be valami bimbóvédőkrémet (pl garmastan), ha fájna a melled, akkor kend be azzal.

cory
Budapest

Nancsika!
Együttérzek veled a lakótársak miatt. Régebben mi is laktunk együtt +2 pasival, a párom ismerőseivel. Borzalmasak voltak, főleg a fiatalabb. A csirkecsontot a könyvespolcon tartotta, mert nem volt kedve kimenni vele a konyhában a kukáig, a büdös mosatlan zoknijait a tiszta ágynemű mellé dobálta, és a legrosszabb az volt, hogy bejárt a mi szobánkba. Ja és kisajátította a párom tévéjét, mondván nehogy én döntsem már el, hogy mit nézünk.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Anita: engem egy-egy kisruha nem zavar, de tömegében nem több, mint egy brendon katalógus Kép

cory
Budapest

Köszönöm mindenkinek a szoba és rucik dícséretet!Kép

Zsófi
Nagggyon jól néznek ki a kajaképek. Megenném én is.Kép

Borcsa
Jó hogy minden renben veletek, és hogy jövőhéten nektek is indúl a CTG TÖK JÓKép

Eszti
Gratula az első CTG-hezKép

Ildi
Ne ijeszgess minket, hogy te most akarsz korizniKép

orrszívó
Én porszívóra tehetőt vettem, mert a tapasztalt anyák azt mondták, higgyem el hogy ez a legjobb, mégha szarul Kép is hangzik hogy orrporszívó!Kép

A.
Vendég

Babetta Kép
Drukk az esti doki látogatáshoz Kép

Alina Kép
Gratulálok a 2. CTG-hoz Kép
Bizony közeledik már a szülés neked Kép Erre utal a felpuhult méhszáj is Kép

Szelivi Kép
Gratulálok a 30. héthez Kép
Este várunk a hírekkel Kép

Eszti Kép
Jó, hogy ilyen klassz élményekkel tértél haza az első CTG-ről Kép

Nancsika Kép
Kitartás, nemsokára költözhettek Kép
Vizzel a lányomat csak nyáron nagy melegben kínáltam, bár a mostani felfogás szerint akkor is inkább tejjel kell oltani a szomját Kép
Este téged is várunk a képekkel Kép

Cory Kép
Kizálólag a maradék lefejése miatt szertnék mellszívót venni, de most hogy ennyit beszélünk róla kezdek elbizonytalanodni Kép

Annácska 30+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Anita
Köszi.
Nemsokára neked is finish és CTG szuper!Kép
Bimbesszel kapcsolatban...passz. Egy csöpp előtejem sincs.

Nancsika
Várjuk a képeket nagyon! Szerintem lesz 3000g a fiacskád!Kép

Cory
Én még az 5 oldalt is szívesen átnézném ha megmutatnád a ruhákat. IMádom megnézni ki mit vett!Kép
Vendég

Szép Jó reggelt Mindenkinek!

Szandra!
Mi oda tartozunk a Ráskay Lea utcába, a gyerekorvosunk nevét nem tudom, de a szomszédban van egy baba, és az ő anyukája mesélte, hogy nagyon rendes és ő elégedett vele, szóval nem izgulok. Kép

Alina, Rita! Nagyon szép dolgokat vettetek! Alina! A kiságy és komód színe különösen tetszik! Nagyon vidám! Kép

Bori! Gyönyörűek a lányok! És az normális ugye, hogy még nem híztak?

Ildikó! Nagyon szép a pocid neked is! Ez még pont az a méret, amivel el lehet lenni, nem? Nekem mindenki hüledezik, hogy milyen kicsi, de én nem bánom, elég ezt is cipelni... ott van végül is mind a 7,5 kg, elég azt cipelni. Kép

Mellszívó ügyben én is tanácstalan vagyok. Egyik oldal kézi Avent-et ajánl, a másik szerint meg csakis szigorúan elektromos Medela-t szabad venni. No és akkor most döntsem el. Kép

Babetta, ezen a magzatvízbe pukizós mondatodon nagyon jót mulattam&#8230; Nehogy már eltűnj egy hétre, kin fogok vigyorogni Kép

Lányok! Az, hogy nincs mellettetek a párotok, azt jelenti, hogy hiába is meséltek nekik az érzéseitekről és lepereg, vagy csak önmagában nem törődnek eleget veletek? Én mindent el szoktam mondani a férjemnek, a félelmeimet, az érzéseimet és mindent, ami aznap történt a pocakban. Így ő is átérezheti egy kicsit és talán e miatt nincsenek gondjaink. Vagy másról van szó?

Zsu! Ne tedd ezt velem! Ilyen 3 fogásos menüvel izgatni minket&#8230; Nekem mostanában annyira nincs kedvem főzni, hogy csak hidegeket eszem. &#61516; Magamra hót uncsi. Apa meg bent eszik a munkahelyén, meg rohangál az országban. Kép

Szelivi! Gratula a 30-hoz!!! Kép

Én tegnap őrületes tempóban megvettem szinte mindent a babának. Voltam a Mini Manóban, a Megatoysban, Intersparban épp akciós volt a pelus és törlőkendő is, szóval egy kicsit megnyugodhatok. Már csak a bútort kell megvenni jövő héten. ÉS a kórházi cuccosom hiányos, de ezzel még csak ráérek. Kép

Nagyon izgulunk, mert két hónap után végre holnap találkozhatunk Babóval, megyünk UH-ra. Sokan kérdezik, hogy mekkora már most és hány kiló, de fogalmam sincs, annyira régen néztük utoljára.

Ma pihi napot tartok és csak talpmaszira mozdulok ki. Olyan szépen süt a nap!
Mindenkinek boldogságos kelli napot!

Nancsika! Kitartás! Gondolj arra, hogy már látod az alagút végét! Kép

Bartika+Pötty
30+3

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Köszi Cory! Kép

Anita, ez a mell-fertőtlenítő kendő engem is érdekel. Tényleg mennyire kell fertőtleníteni a cicit? Vagy mivel? Gondolom kifőzés felejtős KépKépKépKépKép

Livi, azért ennyire nem drasztikus a helyzet, csirkecsont még nincs.Kép Aztán lehet én vagyok rendmániás egy kicsit. Vagyis nem rend, csak tisztaság, mert a rumli nem zavar, csak a kosz.Kép

Annácska, de elvileg nem baj, ha kínálom neki, max nem fogadja el?
Igyekszek képekkel jönni.Kép

Alina, 3000 még ne legyen, mert akkor rekorder babám lesz.Kép

Pussz,

<font color="ff0000">
(\__/)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Anita, Nancsi: nincs szükség mellfertőtlenítésre, csak a normális tisztálkodásra!

cory
Budapest

Köszi Cory! Kép
Szal iszapbirkózás után nem tanácsos szoptatni?KépKépKépKépKép

(kicsit hülye vagyok ma, bocs. De ez azért van, mert Cory nem hámozott nekem pisztáciát :P)

Pussz,

<font color="ff0000">
(\__/)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Drukkoljatok, h hívjon már a hiteles csajom. Azt mondta tegnap, h 9-10 körül hív, erre már fél dél, és sehíre.Kép Megvadulok mingyá.

Pussz,

<font color="ff0000">
(\__/)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok kismamák!

Mamackáról még mindeg semmi... ?

Vikó! Még a nagy hármasfogat hátra van: k-sz-cs, aztán vége!!! Kép

Voltam ma a védőnéninél, aki nagyon jó dolgokat mondott. Ami kifejezetten feldob, hogy abszolút támogatja a szoptatást, olyannyira, hogy adott egy halom prospektust, de a cumisüvegeset direkt nem adta ide.
Leírom, amik számomra újdonságok voltak (hátha valakinek szintén jól jönnek.)
Bimbóvédő krém helyett ő azt javasolja, hogy egy csepp anyatejet kell hagyni rászáradni a mellbimbóra és az tökéletesen regenerálja.
Mellszívók, fejők és egyéb praktikus szerkezetek beszerzését nem javasolja, csak ha végképp szükség lesz rá. Õ bíztat a kézi fejésre, ami bár hosszadalmasabb, jobban kíméli a mell szöveteit.
Semmiféle pótlást nem javasol, sőt még a szois teák bezserzését is akkor, ha szükség lesz rá.
Ja és ha majd főzelékes-korba érnek a picik, akkor érdemes, sőt kell is anyatejet tenni a főzelékbe.
Hátha valakinek szintén tetszenek ezek a dolgok...
Tapasztalt mamik, várom a véleményeket! Kép

Melitta

Kép
nyf

Napfényes szép napot nektek!

Megjöttünk a dokitól, kicsit izgultam, mert 2-3 naponta elfognak a kisebb menzigörcsök hajnalonta, de a doki mindent rendben talált (zárt méhszáj, rendben van a méhnyak is, vizelet negatív, vérnyomi 120/70, ctg ok), viszont Kisbence 2 napja hajnali 4-kor ébreszt, hatalmas nyomakodással, ficánkolással, bordarugdosással. Remélem, befordulását végzi éppen, és ezek miatt feszít a méhem. A doki szerint már ha szülnék, se lenne nagy vész, mert szép, nagy baba, tehát ne izguljak. Így próbálok nem izgulni.Kép

Vikó,
én egyetértek veled is, Anita nézetével is, asszem, most a vége felé sokan elbizonytalanodtunk (aki nem így érzi, attól elnézést), és inkább rucikat mutogatunk, főzünk, mint a belső életünkkel foglalkozunk. Itt. Mert szerintem magában mindenkit ez foglalkoztat elősorban. Én például rettentően parás vagyok, kicsit félek a szüléstől, de egyben nagyon várom is már, bizonytalan vagyok a szoptatásban, abban, hogy jó anya leszek-e, jó feleség tudok-e maradni, és itt a nyakunkon az építkezés is. Olyan hülye vagyok, mert az is megfordul a fejemben, hogy túlélem-e a szülést (nagyon parázósak, ne olvassátok), aztán a következő pillanatban vigyorgok ezerrel, hogy persze, hogy túlélem.Kép Más is túlélte. Kép

Látod, én sem a szopihoz, sem az orrszívóhoz, sem a baldachinos ágyhoz és babakocsi-témához sem tudtam/tudok hozzászólni, mert a vékony anyagiak miatt nekünk az utóbbi kettő használt lesz, az első kettőben meg egyáltalán nincs tapasztalatom, így abban bízok, hogy majd időben minden kiderül.Kép Egyébként nem panaszképpen írtam a használt cuccokról, nekünk a párommal az a véleményünk, hogy a szeretetteljes, nyugodt család a legfontosabb, és a rokonság pedig nem éppen felajánlkozós szinten van (pedig megtehetnék). De az is oké, aki vadiúj cuccokat vesz a kicsijének, ha megteheti. Mindenesetre gyönyörködtem a szépséges rucikban, kocsikban, szobákban.

Tegnap voltam tornán is (így a vége felé már csak illik elkezdeniKép), hát... eléggé kiképző-edzés volt, de nagyon aranyosak a gyógytornászok. Kb. 50 perc jó kis dolgoztatás, súlyzó is nekünk kitalálva + bordásfal + szőnyeg, aztán 20 perc légzőtechnika, aztán 20 perc intimtorna, és 20 perc relaxálás a végén. Szóval teccett, Kisbencének is, csak kicsit ugrált a torna idején.Kép Lehet, ezt adja vissza nekem hajnalban...

Nancsika, kitartás, és szerintem próbálj meg úrrá lenni a takarítási kényszereden, mert teljesen rádkapnak.

Lyly
34+2

Kép

Kép

Kép
lyly

Cory: kösziKép Akkor ez is még a régmúltból való dolog...vagy vmi ilyesmiKép

Nancs: kifőzés...KépKépKépKép Hozzál majd kafi képeket AlexrőlKép Drukk!

Barti: fú, a te képedet meg még meg sem dícsértem, pedig nagyon profi! Szépek vagytokKép Uh-hoz drukk!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Nyf,

nekem teccenek, mégha első babás vagyok is.Kép

Kép

Kép

Kép
lyly

NAncsi: gondolatot olvasol? Mikor elküldtem, kimentem ebédet melegíteni a fiúknak, és közben eszembe jutott, hogy leírom, azért a homokózba ne lógassátok bele a melleteket Kép

cory
Budapest

Alina: igazából szerintem az ideális az lenne, ha NEMCSAK erről szólna. Szóval tőlem lehet sok szép ruha (nekem a babaszobák és a babakocsik más kategória, mert függő vagyok Kép), de legyen más IS. De úgy tűnik, megy ez Kép

cory
Budapest

Helloka!

Zsu,
nagyon guszták lettek a kaják, nekem a főfogás tetszett (volna Kép) a legjobban! Kép

Szelivi,
gratula a 30. héthez! Kép Mi ma vagyunk 28 hetesek! Kép

mellszívó:
nemtom mi lesz velünk és hogy lesz e rá szükség... De pont ezért nem akarok venni, mert mi van, ha nem kell?? És sógornőm már úgyis felajánlotta, hogy odaadja az övét, neki már nem kell. Hogy az milyen, azt nem tudom...

orrszívó:
nekünk még az sincs, de valószínű én is porszívósat fogok venni, mert hangos-nem hangos, jól kihoz mindent a nóziból. És a babának az a legfontosabb.

Tegnap Apa kiszámolta véglegesen és pontosan, hogy mennyi és mekkora bútorlapok kellenek a pelenkázóhoz és a fiókos szekrényhez, illetve csavarok, polctartó gombok, fiókcsúszók, miegymás. Ma viszi be megrendelni, szóval nemsokára meglesz az is, csak össze kell tenni! Kép

Vasárnap pedig elhozzuk unokatesóméktól a kiságyat, így az is meglesz! Alakul, alakul minden szépen lassan! Kép

Megyek takarítok picit. Már elkezdtem, de kicsit elfáradtam és meg is untam, gondoltam idejövök kicsit pihenni... Kép

Jövök még! Sziasztok! Kép

Nadine és Dorka 28+0 Kép Kép Kép

nadine81

A szülés folyamatáról elvégzett Istvános szabadegyetemen Kép a legjobban az tetszett, hogy a babák, a saját csontjaik védelmében a bőrük alatt magzatvizet raktároznak el. Ezt úgy kell elképzelni -mesélte a néni-, mint a tevék biztonsági tartaléka a sivatagban. Ezáltal egyrészt könnyebben kicsusszan, másrész 1-2 napra biztosítja magának a folyadékot és az ásványi anyagokat. Így, ha a "sivatagban" töltené az első napot, azt is átvészelné. Ez a folyadék 1-2 nap után a vesén keresztül kiválasztódik és távozik - amely hozzájárul a születés utáni súlyveszteséghez.
Olyan furmányosan van megalkotva az emberi test, nem? Kép

Melitta

Kép
nyf

Annácska
Köszi, és szerintem isKép

Bartika
köszi ari vagy, nekünk is nagyon tettszikKép(persze ezért vettük)Kép

Nancsi
Mé' nekem 31+6 naposan volt MÁrk 2800-2900gr.
Akkor lehet neked is 3 kg! Úgy emlékszem hasonlóak voltak eddíg is a fiúk adatai!!!Kép

Cory
Mármint elég szopi előtt sima vizzel lemosni nem? Mármint a cicitKép
Vendég

Lyly
Minden rendben, akkor tényleg ne izgulj!Kép
Súlyát nem mondták?
Vendég

Lyly, de kira, h jól vagytok! Kép De azé ne szüjjél még! ;)

Cory, ok, nem lógatom.Kép Pedig mókás lenne a homokos, panírozott cickó.Kép

Alina, ne idegelj.Kép Ok, h nagy babát szeretnék, de 4 kilónál ne legyen már nagyobb, mert jövőre se szülöm meg.Kép

Pussz,

<font color="ff0000">
(\__/)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Alina: még az sem kell Kép Elég a normál, szokásos napi egyszeri fürdésed Kép

cory
Budapest

Alina,

uh nem volt, súlyt nem mondtak, de két hét alatt 60 dekát híztam, vagy a baba. legutóbb dec. 21-én nézték uh-on, akkor a 29. héten 1400 gr-ra becsülték a súlyát. Gondolom, olyan 2,5 kg már biztosan van. Hú, neked jó nagy babáid voltak a 32. héten!Kép

Nancsika,
még nem szeretnék szülni, Kisbencének is mondtam, hogy nagggyon hideg van itt kint, szuper jó helyen van egyelőre bent.Kép

Ja, szóltak, hogy mehetünk a hitelszerződést aláírni, de a kért 9 milcsi helyett csak 8,35 milcsit ad a bank. Szerintük a hiányzó 650 ezret fél zsebből is kirázzuk. Ez oké, de kinek a zsebéből???

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly

Helló!
2 napja nem jártam erre, nincs időm visszaolvasni, de megnéztem a táblát, úgyhogy nagyjából képben vagyok.
Sajnos a hitelünk csúszik, szüléskor tudunk kb. költözni, úgyhogy most elkezdtem zsákolni olyan cuccokat amit nem nagyon hordunk, így lett hely a babaruháknak. Vsz. ide az albiba fogunk hazajönni sajos. Így marad a babakocsiban alvásKép

30. heti vérképem rossz, vizelelet nagyon rossz, nem részletezem, nem szedhetek se Magne B6ot se semmit, csak Zinnatot (antibiotikum)
Jöv. héten kontroll vér-, vizelet vizsg.
Első CTG: feb. 15.

3 hete nem híztam és a hasam sem nőtt semmit.
Remélem a baba ettől függetlenül rendesen fejlődik.

A SOTEn is 1 hónapos házass. a.kiv. kell.
Sztreptokokkuszra nem szűrnek, de ha koraszülés van, vagy elhúzódik a szülés meg ilyesmi akkor automatikusan adják az antibiotikumot.

Katicuska
32+nemtom
katicuska

Jézus Alina, most olvasom mekkora volt Márk 32 hetesenKépKépKép (mi 33+4 naposan voltunk 2600 g körül ,de állítólag ez sem rossz súlyKép)

Kata: sajnálomKép Vigyázz nagyon magadra! Nyugi,babó biztos rendesen fejlődik!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok Kismamik!

Eszti!
Szerintem is jó a topik és a benne a témák így, ahogy vannak! Sokan vagyunk és tök természetes, hogy 30-40 embernek más-más dolog fontos egy adott időben, pont ezért nem egysíkú a társalgás.
Örülök, hogy jó lett az első CTG-tek!

Cory!
Egyáltalán nem értek veled egyet. Szerintem azért írunk ide, hogy megosszuk a többiekkel az örömeinket, bánatainkat, szorngásainkat.
Nekem pl. nagy öröm, látni, hogy mások milyen babaszobát, milyen ruhát, milyen cumit, kocsit szerztek be a Babájuknak. És ugyanilyen örömmel mutatom én is meg a szerzeményeimet, annál is inkább, mert eddig (a 30. hét betöltéséig ) nem mertem venni semmit.
Sajnálom, hogy ez Téged untat, a többséget (a reakciókból ítélve) egyáltalán nem.

Ildi!
Most 100%, hogy sokáig fogod szoptatni Natasát, csak minden percben pozitívan állj ehhez a dologhoz, soha egy percig se gondold az ellenkezőjét.

Annácska!
Említeted, hogy 3 mélyhűtő rekesz megtelet anyatejjel. Miben fagyasztottad le?

Betti!
Hú, jó sok mindent vettetek, biztosan nagyon szépek! Ügyi vagy!

Alina!
Örülök, hogy jó lett a 2. CTG is!

Szelivi!
Gratula, Isten hozott a "30-on túliak" társaságábanKép

Anita!
Teljesen el vagyok hűlve, hogy már szinte a finishben vagytok!!! Nektek gyorsabban megy az idő, mint nekünk?Kép

Nyf!
Nekem az anyatej a kisebesedett mellbimbóra nem vált be, kevés volt. Próbáltam mézzel is, az sem jött be. Végül egy méhviasz+körömvirág tartalmú krém hozta rendbe. Mindez az első gyermeknél volt, még a kórházi első napokban, a másodiknál nem sebesedett ki. Tehát semmi sem tvszerű.

Lyly!

Nyugi, túlélési gondolataim nekem is vannak, de hamar elhessegetem őket (én a 2. szülésnél, a lepényleválás miatt eléggé betojtam, hogy egyáltalán túléljük-e, de az ember életösztöne sokkal nagyobb, mint gondolnánk.

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Na most megint rossz kedvem van, de mindegy...Kép

Zsuzsófi! Nagyon guszta vacsit rittyentettél! Olyan éhes vagyok, úgy megenném, itthon meg nincs normális kaja! Kép

KépKép
nicika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: