A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Adri: mi baj?

Tünde: nem semmi Kép

Eszter: nem lehetne inkább valahol beljebb a városban? ÚÚÚÚÚgy mennék.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Tünde! Sajnos nincs már cicám! Még tavaly karácsony előtt eltűnt az utolsó is! Kép

KépKép
nicika

Ja, csináltam ma egy pocakképet én is, felrakom.
Kép

Most már tényleg jóéjt!

Kép

Kép
adriana

Adriana! Csak azt tudom írni hogy fel a fejjel és még azt amit a lányok nekem tanácsoltak mikor hasonlóan depis voltam mint te: ott van a pocidban a kisfiad Levike, aki nagyon szeret téged! Épp ezért soha nem érezheted magad egyedül! Beszélgess vele, figyeld a rezdüléseit és így talán elvonod a figyelmed azokról a dolgokról amik most bántják a lelkedet! Ha a pároddal is probléma volt (mind nekem múltkor az enyémmel), próbáljátok megbeszélni! Nekünk sikerült és utána sokkal jobban éreztem magamat! Fej a fejjel! Élvezd a kismamaságot és foglalkozz sokat a babával! Persze azért a férjedet sem hanyagold el! És próbáld vele éreztetni hogy szükséged van rá! Hidd el hogy hamar felvirrad újra a nap! Kép

KépKép
nicika

Sziasztok! Kicsit benéztem, hátha megtudok valamit Mamackáról, mert nem volt előadáson, annak ellenére, hogy ígérte... Tudtok róla valamit?
Nagyon sok érdekes dolog hangzott el a szülés folyamatáról. Holnap írok róla egy kicsit.
Mindenkinek szép álmokat!
Mamacka, ha olvasod, légy szíves jelezd hogy minden OK. Kép

Melitta

Kép
nyf

Adri Kép
Hű milyen nagy a pocakod Kép Kiváncsi leszek mekkora lesz a végére Kép
Ne legyél depis, inkább meséld el mi a baj és mi majd felviditunk Kép

Eszter Kép
Még nem tudom hogy alakul a jövő hét, de megbeszéljük Kép

Annácska 30+2

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Nici Kép
Nagyon szépen írtál Adrinak Kép

Annácska 30+2

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Nem tudom mi lehet Mamackával Kép

Annácska 30+2

annácska

Na, csak írok pár sort még.

Nicika!
Nagyon köszi amit írtál! Kicsit a kedvem jobb lett, de sajnos nem olyan egyszerű a helyzet. Pont a párommal vannak a gondok. Hiányzik. Itt van mellettem, de nem velem, ha érted mire gondolok. Próbáltunk erről beszélni, de pár nap után megint ugyanolyan lett a helyzet.
Lehet, hogy tényleg a hormonok teszik, de törődésre vágyom. Dehát minden kismama erre vágyik, nem? Á, mindegy, még próbálkozom, hátha jobb lesz...

Kép

Kép
adriana

Sziasztok Lányok!

Bekukkantottam!

Nálam a mai 15:10-es hozzászólás az első, úgyhogy nem nagyon tudom mi volt azelőtt.

Alina és Rita!
Nagyon ügyin vásárolgattok!

Na közben rájöttem, hogy nekem fordítva vannak a topicok!

Bori!
Gyönyörűek a babák! Főleg, hogy (gondolom) apa fürdeti őket! Kitartás! Lesz ez még könnyebb is!

Csema!
Köszi a képet a zsákról! Nem is tudtam, hogy ilyen kombinált is van.

Mamacka!
Nem láttalak az előadáson, de lehet, hogy csak figyelmetlen vagyok. Mi apával elmentünk szülőszobát látogatni, ma nem tornáztam.

Babnapló: mi vettünk egy könyvet a Terhesség hétről hétre-t, abba írogattam, főleg az éppen aktuális aggályaimat (gyógyszerek, kórház, tüdőgyuszi, babamocorgás, kilók, stb).

A mai napom: kimentem gödöllőre, ahol kiderült, hogy csak körülbelüli címet kell írni a mérnöki dolgozatra, de ezért gyalogoltam a jéghidegben összesen vagy egy órát. Aztán itthon bealudtam, de apával félórás késéssel beértünk az elődadásra az Esványba. Utána megnéztük a szülőszobát is, apa halál meg van nyugodva, hogy nem laboratórium-jellegű, úgyhogy még a végén lehet bejön velem szülni és végig bent marad. Azt mondta, hogy fogalma nem volt, hogyan zajlik egy szülés, talán ezért félt egy kicsit. de megegyeztünk, hogy mielőtt beájulna, akkor kimegy. Viszont az első fürdetést ő akarja csinálni! Tök boldog vagyok!

Vikó!
Én nem nagyon szeretek az érzéseimről beszélni, a férjecskémmel is csak azt osztom meg ami látszik rajtam. Igyekszek minden nehézséget egyedül feldolgozni, már egy pár éve eljutottam oda, hogy a "depis" jeleket egyértelműen felismerem magamon és ki is tudom kezelni!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Adri Kép
Remélem még olvasod.
Nálunk is ugyan ez a helyzet Kép Hiába van "mellettem" még sem érzem hogy igazán velem lenne.
Elhiszem, hogy a hormonok befolyásolják az ember érzéseit, de ilyenkor még többet lenne szükségünk arra, hogy igazán velünk legyenek az apák. Nekem ez sokszor nagyon nehéz és igazán megbeszélni sem tudom vele, inkább elbújok és jól kisírom magam Kép
Lehet hogy mi látjuk ilyen drasztikusan a helyzetet?

Annácska 30+2

annácska

Annácska!

De akkor hogy bírod? Valóban elég néha kisírni magunkat? Levike nagyon megérzi ha sírok, olyankor szinte elbújik a hasam legmélyebb zugába, és meg sem moccan. Ilyenkor lelkiismeret-furdalásom lesz, és inkább abbahagyom a sírást, és őt simogatom. De a problémák sajnos ezzel sem múlnak el...

Most már tényleg lépek, elmosogatok, és elpakolom apa holnapi ebédjét. Hátha még beszélgetni is jut még ma idő.

Adri

Kép

Kép
adriana

Adri, Annácska: szerintem a pasiknak ezt méginkább tanulniuk kell. Az én pasim az első babánál nagyon nem tudott még mit kezdeni a dologgal, míg bent volt Balu. Aztán egyre jobban belejött. Most, hogy a harmadikat várom, már egész jól hozza azt, amire vágyom Kép bár még most is lenne hova fejlődnie

cory
Budapest

Helloka! Kép

Babetta,
nem értem a fényképes kérdésedet... Kép Bocsika. Milyen számok és milyen betűk? Kép Elakadtam...
Kádas dolog Kép: én még csak rúgásokat érzek, kicsiket nagyokat vegyesen. De pukihoz hasonlókat nem... Kép

Indianyó,
nem is arról van szó, hogy nem szeretek vagy nem tudok ilyenről írni, hanem csak egyszerűen nem írok, mert megtartom magamnak. Szóval úgy magamtól nem kezdek bele, de ha valaki kérdez, akkor mesélek, sőt előfordul a szóf...s esete is! Kép

Tünde,
én írok majd babanaplót, de majd csak szülés után. Vannak ezek a csini kis kék vagy rózsaszín könyvek, amik pont erre a célra vannak és én kaptam egy fülest, hogy valaki már megvette nekünk, csak még nem adta oda, mert anyu Kép még lefújta babonából. Azt mondta majd később adja oda. És ez már jó pár hete volt... Előbb-utóbb csak megkapom! Kép

Adri,
mindannyian törődésre vágyunk amúgy is, mert nőből vagyunk! Kép És most, hogy kismamák vagyunk, ezt talán erőteljesebben akarjuk, csak mi nem vesszük észre és váltig állítjuk, hogy "Nem is vagyunk érzékenyek, csak ti, férfiak nem értetek meg minket, mert nem is tudjátok igazán milyen érzés ez... stb..." De abban is biztosan van valami, hogy ők nem mindig tudják, mit kezdjenek a helyzettel, hogy áldott állapotban vagyunk. Én még néha most is érzem, pedig már jól elmúlt a fele... Mondjuk nálam is nehezen indult maga a tény, hogy baba lesz, de páromnál még később. Úgy láttam. Szóval mindkét félben ott lehet a pici hiba, csak meg kell találni... Kép És meg is lesz az! Kép

Mindenkinek jó éjszakát kívánok, megyünk alukálni, mert Apának délelőttös hete van, holnap is korán kelünk és ráadásul ma már edzés (foci) is volt, fáradt... Igaz ma "csak" futottak, de a lehető legrosszabb időben. Iszonyat hideg van, fúj a szél is. Alig fért be a táskájába a cucca. Egy csomó réteg ruha! Kép De jobb is, hogy fel volt normálisan öltözve...

Szóval legyetek jók, holnap jövök!

Nadine és Dorka 27+6 Kép

Kép

nadine81

SziasztokKép

Köszönöm a segítséget, azt hiszem a végén egész finomat sikerült összehozniKép

Itt vannak a képekKép
Kép

Kép

Kép

cuppp

Zsu
33+2

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szelivi,
lelkiekben én is hasonló vagyok, mint te... Kép Kicsit feljebb ki is fejtettem "pár" sorban... Kép

Sziasztok!

nadine81

Nadine!
Igen olvastam a te hsz-t is. Emlékszem, amikor Tatabányán dolgoztam, a kollégák állandóan a magánügyeimre és a magánéletemre voltak kíváncsiak. Én meg mindig azt mondtam, hogy Magánügy. El is neveztek "magánügy"-nek.

Megyek kiegyengetem a hátam az ágyikóban!
Jó éjszakát mindenkinek!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Cory Kép
Biztos, hogy a pasiknak nehezebb a babára hangolódni míg a pocakban vannak, hisz minden bennünk történik, mi vagyunk azok akik minden apró rezdülésre elmosolyodunk... Valahogy ebbe próbáljuk meg belevonni őket, de ez sokszor nem is olyan egyszerű Kép

Zsu Kép
Nem küldenél át nekem fénypostán ebből a sok finomságból? Kép Istenien néz ki, gondolom az íze is az volt Kép

Nadin Kép
Igazad van Kép Amúgy is sok törődésre van szükségünk, de ilyenkor még többre Kép

Vikó Kép
Látod bele tudunk mi lendülni Kép

Annácska 30+2

annácska

Annácska, szívesen küldökKép Mi a fénypostaszámod???

Apa szerint altatót is raktam bele, mert a másodikat már alig bírta megenni, majdnem bealudt, sütit holnapra hagyta, és lefeküdtKép Õ aki mindig hajnalig játszik ha másnap szabadnaposKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szelivi! Most, hogy írtad hogy voltál az előadáson, megnéztem a profilodat... mi álltunk mellettetek apával, amikor a furcsa-friss nagymama ki akarta válogatni a piros gyerekeket, emlékszel? Kép
Mamacka nem jött. Titati volt, de ő a szülőszobanézést nem vállalta be végül.

Melitta

Kép
nyf

Annácska néha én is kiakadok hogy hányszor mondjam el hogy foglalkozzon velem többet, nemigaz hogy nem képes megtnaulni, ez már nem az első gyerek. De aztán mindig rá kell jönnöm, hogy de, neki ez az első...a Bencét készen kapta...

Olyan rosszKép Néha totál úgy hiszem hgoy az övé, hasonlóságot kezdek felfedezni köztük, meg minden, aztán vmi zöld kis emberke ott bent mindig szól hogy nem ő az apjaKép

A múltkor ő jegyezte meg, hogy mér kell ezt hangoztatni, mert igenis Bence az övéKép Annyira aranoys voltKép Azt mondta többet nem akarja meghallani hogy ezen rágódok...mert Bence az ő fia és készKép

ImádomKép

Most meg megjegyezte vacsi után, hogy nem bánja meg hogy elvett, mert ha nem lenne ő szakács, akkor se halna éhenKép ez kétszeresen is jólesett, egyrészt mert ritkán dicsér, másrészt mert ő szakács. És egy szakács szájából sokat jelent hogy finom a kajaKép

Na megyek én is aludni, apáhozKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

ZSU!

Jól néznek ki a kajcsik! Ügyes vagy, biztosan fincsik lettek!

Babetta!
A bébiőrző 8900 Ft volt, kuponnal (Anyák Lapjából) a Brendonban, egyébként 14.000. lett volna.

Adriana!
Jó "hegyes" a pocid. Csini, szerintem.

Tünde!
Mindjárt szülsz, 1 hét! Nem semmi!

Cory!
Említetted, hogy eladtad az "elfekvő" babakocsit(kat).
Veszel most? Ha igen milyet?

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Rita: majd csak sportkocsit veszek, az meg még odébb van Kép Jelen állás szerint valszeg PP Aria lesz a nyerő, de még nem tuti.

cory
Budapest

<font color="aa00aa">LiviKép én NEM a magánügyeitekre és a legmélyebb érzéseitekre voltam kíváncsi. Csak annyit szerettem volna, hogy forduljon ismét olyan értékessé a társalgás, mint amilyen korábban is volt ahelyett, amit mostanában én szomorúan tapasztaltam. És lőn Kép
A sulid meg... vannak ott emberi lények alkalmazásban? Ez már a sokadik rémtörténet, amit mesélsz Kép Remélem, nem fáztál meg ilyen hidegben.

AnnácskaKép köszönöm és bizony Kép

NadineKép Akkor én most biztatlak Kép

AdriKép Az én férjem ugyan hihetetlenül ragaszkodó, utálja, ha egy percre is külön vagyunk, főleg otthon, de azért a belső életünket tekintve nagyon különbözünk és sokszor vele sem lehet megbeszélni dolgokat - mert kínaiul van neki, amit mondok(nincs hozzászokva az ilyen dolgokhoz). De azért előbb-utóbb megérti. Szóval, ne add fel! Ahogy Cory is mondja: folyamatos tréning KépKépKép
Ja, még csak annyit, hgoy szerintem nem baj a babának, ha sírsz... a visszafojtott feszültség lenne inkább káros, a sírás mindig feloldása feszülségnek... Persze az oka nem örömteli, de a következménye - a megnyugvás - annál inkább Kép</font>

indianyo

Jártam ma dokibácsinál.
A helyzet: bébi fejjel lefele, méhszáj zárt, kezdődik a ctg szezon - bár csak jövő csütörtökre kaptam az első időpontot.
Uh úgy tűnik, nem lesz már több - kicsit olyan, mintha időgéppel járnék pocakgondozásra: várandósságom 3. méhszájvizsgálata esett meg ma, és a második is csak azért, mert panaszkodtam, uhu utoljára az afp után volt - Rékával még az volt az egyetlen uhu, bár vele ctg se volt, csak babarádió (szívhang hallgatás)
Amit viszont nagyon bírok ebben a dokiban, hogy nem tekinti orvosi vészhelyzetnek a terhességem. Ma is kapott pirospontot, mert szerinte a gyerköc pont jó méret Kép, se túl kicsi, se túl nagy. És még a vizsgálószékről lekepeckedni is segített Kép.
(Ha viszont vele akarnék szülni is, akkor meg kell győznöm Kis Kiváncsiságot, hogy akkor jöjjön, amikor a doki épp a szülészetre van beosztva. Ugyanis szabadidejében nem szül.)

Kis Kiváncsiság meg attól lett az ifiúr, hogy mostanában gyakran nyomkodja kifele a lábacskáit a jobb oldalamon, mint aki ki akarja fúrni az oldalam.

Ez jó hosszú, és csupa egó - hiába igyekeztem visszaolvasni, amit addig írtatok, amíg dódozni jártam, mire az írásig elértem, már nem nagyon tudom mi mindenre akartam válaszolni.

Borcsa
36+1

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa! Ez a név nagyon szellemes és kedves! Kép

Melitta

Kép
nyf

Belegondoltam, mókás dolog, hogy itt elcsevegünk a beleinkről, méhszájunkról, ezünkről-azunkról, és ezt tulképp közkinccsé teszzük a világhálón.
A megpocisodásomat is először megtudta a párom - mivel rutinos a témában, már gyanakodott Kép, aztán közzé tettem a neten Kép, bár először csak egy zártkörű fórumban, végül azért beavattuk a rokonokat, munkatársakat is KépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa!
Tök jó, hogy minden rendben! Már nincs sok idő a szülésig, az olyan jó!
Akkor most nem biztos, hogy a doki dolgozik, amikor Te szülsz?

Rita
32+3

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

<font color="aa00aa">BorcsaKép Jövő csütin a Szentimrébe mész reggel ctg-ügyben esetleg? Kép Én meglátogatom a tündibündi doktornénit ottan Kép Aztán meg megyek kedvenc Győrfy Mátyásomhoz pocakkukucskáraKép
Ezeket a gyakori ctg dolgokat én is kihagynám, kicsit inzultusnak érzem. Azért jó sok mindennel piszkáljuk a csemetéinket a pocakban...

NYfKép vizsgáknak vége?</font>

indianyo

Viko: Nem reggel, délben, de a Bártfaiba.
Rita: ha Farkas folytatja a családi hagyományt, akkor tuti épp a Fehérvári úton rendel Kép, de nem is várom el tőle.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

<font color="aa00aa">BorcsaKép Nem is értem, miért gondoltam, hogy csak reggel mehet az ember a Bárfaiba Kép Te mit mondasz az elektromos orrszívóról? Mert porszívó nincs Indiában, kézi meg nem ér egy kalap vackort se Kép És ugyan nem vennék előre ilyesmit, meg hiszek is a szoptatásban a végsőkig, de ha mégis kéne mellszívó, tudnád az elektromosat jó szívvel ajánlani? Nekem akut ínhüvelygyulladásom van évek óta a kézművességtől, nehéz lenne kézzel fejniKép

Már végeztem tapasztalt mamák között közvéleménykutatást, a tiéddel együtt öszesíteném az ereményeket Kép</font>

indianyo

Sziasztok! Bocsi hogy ide tolom a képem kéretlenül , de engedjétek meg hogy 2005.tavaszán született kisfiam Boldi kinőtt ruháit megmutassam nektek hátha valakit érdekel innen.

a honlapomon megkukkanthatjátok! Mindenkinek kellemes babavárást és jó egészséget kívánok Kép

Juszti

http://www.gportal.hu/portal/boldirucik/

Kép

Kép
juszti75

Viko: A porszívós orsszívót erős gyomorral lehet tüdővel is üzemeltetni (Bioelektromos verzió Kép), az elektromosokat nem ismerem.
Fejő: egyszerűen megjósolhatatlan, hogy kinek mi jön be. Mondjuk a Medelának van olyan rendszere, hogy ugyanahhoz a végződéshez csatlalkoztatható lábpumpától a szivattyúig mindenféle + kompatibilis a tölcsére az Avent stimulációs párnácskáival.
Itt a BabaNeten olvastam poz. dolgokat a Medela Mini Elektric-ről.
A nap tippje: a Tiva-med-esekkel (www.tiva-med.hu) felvenni a kapcsolattot. Snoopy néha szokott is ide írni, az Anesztes, meg a szopis topikba is. Nekik azért van többlettapasztalatuk, mivel már jó ideje árulnak/kölcsönöznek mellszívókat + Snoopy volt tejadó anya, és fejt is többféle kütyüvel sokat. Én meg lusta malac vagyok, és csak hébe-hóba fejegettem kézzel.
És mivel tényleg csak két saroknyira lakom a Szt. imrétől, tudunk találkozni attól, hogy délre megyek. Esetleg befűzzük Coryt is Kép Kép. Meg aki még akar csatlakozni, és csapunk egy mini talit. A Központban a Burgerben még le is tudunk ülni.

Borcsa 36+2

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok.

Az archív eléggé viccesen működik mostanában, de azért vissza tudtam olvasni.

Vikó, az én vélemény az, hogy ez a topic kezdetektől fogva nem sekélyes, és felszínes, és úgy érzem, hogy most sem az. De ne feledjük, hogy amíg a terhességünk első időiben senki sem mer vásárolgatni, most az utolsó időkben megszaporodott a sok babaruha, babaszoba kellék vásárlás, mert most már merünk, és nagy boldogság is. Ezért talán többet olvashatunk arról, hogy ki mit és hol vásárolt, de én ezek mellett sokminden más témát is olvastam. Ebben a topicban eddig még mindenki kapott választ, bíztatást, együttérzést, akár a boldogságát, akár a bánatát osztotta meg, és ez szerintem most is így van. Én így gondolom.

.....

Na, mi meg tegnap voltunk első CTG-n, minden rendben a fiacskámmal, aranyosan mocorgott, csak egyszer aludt be, de akkor is csak picit kellett a testhelyzetemen változtatni, rögtön feléledt. Kép Fájástevékenység zéró, dehát még ugye azért van 3-4 hetünk, szóval minden rendben. Legközelebb hétfőn kell mennünk.
Kicsit várnunk is kellett, mert a szülésznőnk pont szülesztett, hááááát, amikor meghallottuk párommal a kicsi sírását, olyan izgatott boldogsággal néztünk egymásra, hogy csak na. Tök jó volt. Kép

Mindenkinek szép napot! Kép

Eszti
36+1
Vendég

Jó reggelt!!!

Először is, Cory, Tünde Vikó, Annácska kösz a szopis tanácsokat.Kép
Anna,én is pont tegnap néztem a neten az avent isis elektromos mellszívót, tényleg elég durva ára van.De láttam chicco-ban is , az kb.18 körül van.Szóval kézibe én se nagyon gondolkodok.
De tényleg mennyivel jobb egy elektromos????

Vikó, ha nincs Indiában porszívó, akkor létezik egy elemes orrszívó is ahelyett, elvileg ugyanúgy kiszedi a cuccot a nóziból.A kis kézi nem ér semmit.Kép
Babetta, nekünk van a f.gépen egy fekete-fehér progi, meg még különböző színekben is lehet csinálni fotókat.
Nézd meg, hátha a tiéteken is vanKép
(amúgy meg dehogy vagyok vékonyKép, jó nagy hátsót növesztettem márKépKép)

Adri, szép nagy pocakKép

Köszi mindenkinek a poci dícsérteketKép

Hétvégén lehet, lemegyünk Balatonra, vagy a Velencei tóra csúszkálni.
Évek óta vágyam, hogy a befagyott tó jegén eszetlenkedjek.Persze, lehet, hogy nem 31 hetes hassal kellene ezt megtenniKép
Kép

Na, megyek, csinálok kakaót a kisebbik gyermekemnek.Ma ő is felébredt 6.30-kor, hosszú lesz a délelőttKép

Ildikó 30+6
vas

<font color="aa00aa">BorcsaKép Köszi, akkor még Snoopyt is megkérdezemKépCory is a humán meghajtású orrszívót ajánlja, én meg utálom magamat, amiért nem visz rá a lélek Kép Persze, fogalmam sincs, hogy milyen mellszívó meg kell-e egyáltalán, nem gondolnám egyébként, csak mivel én vidéki és nem túl mobil, ezért nem elég, hogy leugrunk a sarki gyógyszertárba venni egy Aventet akármikor. Szóval inkább most körüljárom a témát, aztán majd a kórház ideje alatt úgyis kiderül, hogy hogy állunk.
Még egy kérdés szopihoz: Ha túl sok a tej (mazeltov!) akkor azt azért ki kell fejni, ugye? tehát mondjuk több termelődik, mint amennyit a baba kipumpál... akkor az fájdalmasan feszül és nem maradhat bent...? Jó lenne, ha kézzel megoldhatnámKép

Nekem rohanni kell 10.20-ra a Praxisba és hát nem vagyok a magam ura, a tesóm hoz-visz, és persze sose ér rá... Kép Viszont ha van tali épp ott és végzek még időben - és tesó is vásárol valahol, akkor becsatlakozom- de jó lenne Kép Talán ez lenne az uccsó alkalom, lévén a harmincas hetek száma rohamosan nő Kép</font>

indianyo

<font color="aa00aa">EsztiKép köszönöm, hogy megosztottad velem a véleményedet. Nyilván sokak osztják - mint ahogy velem is többen egyetértenek. Engem valami nagyon bántott és szerettem volna elmondani, akár úgy is, hogy nem is érkezik rá reakció.

IldikóKép sajnos az elektromos/elemes se kapott egyértelmű pozitívat egyelőre, ezért is érdeklődöm utána... bízva benne, hogy nem lesz rá szükségKép És mivel nagyjából egyidőben jönnek a kölkeink, majd jól együtt megtanuljuk a dolgokat a két csemetén: egy Vas és egy Napsugár Kép</font>

indianyo

Jó reggelt Kép

Viko: ha sok a tej, és feszül tőle a melled, akkor elég pont annyit fejni, hogy a feszülés elmúljon. Aztán szépen beáll a kereslet-kínálat.

Én kedd reggel megyek a Bártfaiba. Akkor senki?

cory 33+0 Kép (még 6 nap Zsomáig)

cory
Budapest

<font color="aa00aa">CoryKép Neked is jó reggeltKép Én is ezt gondoltamKép De ugye ti tapasztaltak mindig tudtok újdonsággal szolgálni a megszerzett ismeretekhez képest Kép
Vérszívásra mész kedden? Akkor jár le a 6 nap KépKépKép

Borcsa által ajánlott honlapon találtam ezt, olyan szép és megnyugtató:

1. Az egészséges baba pontosan annyit és akkor eszik, iszik, amikor és amennyire szüksége van.
2. Az édesanyák melle annyi tejet termel, amennyi elfogy belőle.
3. Az anyatej az az utánozhatatlan táplálék és ital a baba számára, amely kifejezetten neki készül (korra, kórokozókra, napszakra való tekintettel).
4. Szinte az összes szopizavar visszafordítható, sok-sok türelemmel, önbizalommal és esetleg külső segítséggel. </font>

indianyo

Viko: nem, uh-ra Kép A 6 nap meg szerdán jár le Kép

cory
Budapest

CoryKép ja, én már a mai napot is beleszámoltam Kép

indianyo

Jaj, Cory ez milyen szépen hangzik, amit leírtál!!!Kép

Én is-én is akarok végre már egy gyereket normális ideig szoptatni.

Na, majd most.
Ez lány lesz,sokkal ügyesebb lesz, mint a fiúcskák, és sikerülni fog, ha beledöglök is!!!!
(kislány jó szopótechnikávalKépKép )
vas

Bocs, nem is Cory, hanem Vikó írta KépKép

(már reggel hülye vagyokKép )
vas

Ildi: mikor jöttek a gondok a fiúkkal? Csak mert azon gondolkoztam, hogy Borcsa is meg én is elég közel lakunk a kórházhoz, és akár meg is látogathatunk, mikor a kiscsajszival bent vagy Kép És ezt most teljesen komolyan mondom!

cory
Budapest

<font color="aa00aa">IldiKép én úgyis Corytól tanulom a mesterséget nagyrészt, úgyhogy jó helyen volt a dícséret neki Kép És nem döglesz bele Kép

A nap legfontosabb híre a reggeli híradókban: Michael Jacksont női lepelbe öltözve látták bevásárolni Bahreinben Kép ehhez képest a közel-keleti helyzet smafu Kép</font>

indianyo

Leventével ugye még totál béna voltam, ott egy hónapig szenvedtem, persze mellette tápoztunk, se a védőnő, se a gyerekrvos nem segítettKép
No comment
(nem mintha nem ez lenne a feladatuk)
azt mondták, hogy ha a télapó nem hozza meg a tejcsit,akkor ne is várjam(nov. végén)
Persze januárra már az a maradék kis tej is elfogyott, amit lefejegettem, és üvegből megetettem vele.
A cici sosem kellett neki.

Olivérrel kicsit más volt a helyzet, őt 3 teljes hónapig sikerült bimbóvédővel szoptatni( a kórházi védőnő tanácsára).Aztán az utósó időkben abszolút nem hízott semmit, nem is volt kakija sem, muszáj volt hozzátáplálni, 2 hétig még azért szenvedtünk a tejjel is, de pikk-pakk elapadt a maradékKép

Egyébként nekem elég soká indult be a tejtermelés.Kedden szültem Olivért, pénteken este-éjjel éreztem először a tejbelövellést, addig semmi.
Viszont akkor hatalmasak voltak a cicik, tele volt tejjel.
Nem tudom, hogy előtejem egyáltalán volt-e.

Bőven ennyiKép

Cory, kösz a látogatás felvetését, de te akkor már otthon leszel a pár hetes bébivel, nem várhatom el tőlet(tőletek ezt).Aranyos vagyKép
vas

Adriana! Hidd el teljesen átérzem a helyzeted, mert nálunk ugyanez van! Én is több törődésre vágynék és megértésre, ami néha hihetetlenül hiányzik! Biztosan a hormonok is rájátszanak, hisz kismamák vagyunk és a mi lelki világunk ilyenkor talán bonyolultabb. Nehezebben lehet megérteni az érzéseinket, a vágyainkat! A lányok mondták hogy vannak apák akik nem tudnak annyira azonosulni az anya érzéseivel, de hát ez érthető is valamilyen szinten, hisz nem az ő pocijukban van a baba! Nekem is néha olyan jó lenne ha beszélgetne vele, vagy picit figyelné a reakcióit, vagy tudom is én! Nehéz dolog ez! Majd szülés után megváltoznak! Én hiszek ebben! Meg hát akkor mégiscsak kézzel fogható már az apaság! Kép
Ja és tényleg jó nagy már a pocakod!

KépKép
nicika

Adriana! Ja és még valami: a te párod bent lesz veled szülésnél? Vagy elzárkózik? Erre kíváncsi lennék! Az én párom jelen pillanatban tartózkodó állásponton van. Még nem tudja! De ez már haladás, mert eddig egyértelműen elzárkózott! Nagyon remélem hogy amellett dönt hogy velem/velünk marad a szülés idejére is!

KépKép
nicika

Ildi: a pár hetes bébit magamra kötöm, és 10 perc alatt a kórháznál vagyok Kép Ez komoly! Szóval ezen ne küzdj Kép
Első körben a bimbóvédő az, amit tuti kihagynék, és ha kell is az elején pótlás, akkor azt nem cumiból adnám, hanem pl kiskanállal.
Másrészt a kórházban most úgy tűnt, nagyon korrektül állnak hozzá, és nem nyomatják, hgoy pótolni kell az első napokban stb.

cory
Budapest

Ildi: ja, és az első napokban néhány milis a gyomruk (pontos adatot talán Borcsa tud), és pont annyi előtejük van az anyáknak. Szóval simán lehet, hogy fel sem tűnt, hogy van előtejed, de a baba kiszívta Kép

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: