A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!!
Kata!!
Mail ment!

Törpi!

Garantáltan nem fogod átaludni, erre én vagyok az élõ példa, már 2x sikerült felébrednem az "igazi" fájásokra!!!
Ne izgulj, aludj nyugodtan!

puszi:

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Törpi és a többiek!

Nekem azt mondta a szülésznõ, hogy amíg tudok aludni, azok nem az igazi fájások. Ha majd nem tudok, no akkor elkezdõdtek az igaziak. Sõt, ha úgy érzem, hogy már a fájások jönnek feküdjek és próbáljak meg visszaaludni, ha nem sikerül ésa fájások sem málnak egy órán belül. No akkor induljunk a kórházba.

Van v.ki köztetek aki imádja az erõset (pl. almapaprika,erõs zöldpaprika). Én imádom, de apuci szerint az ennyire erõs az méreg. Nem tom igaza van-e, tény, hogy ma ettem minkettõt és mindkét alkalom után elég aktív lett a pici (pedig az almapaprika nem is volt olyan erõs, és azt annyira szoktam kívánni). A zöldpaprika vacsira történt, no az nekem is túlzás volt kicsit. Szerintetek az tényleg nem tesz jót a pocaklakónak?

Norci
Norci

Norci
Én csak annyit hallottam, hogy azért nem ajánlatos, mert beindulhat a szülés. No de ha épp ez a cél... Kép
bringa
bringa

Norci!

Nekem foggalmam sincs hogy árt vagy nem. Viszont arra kiváncsi lennék, hogy hogy érezheti az izét az ételeknek? Senki sem figyelmeztetett (orvos, hozzáértõ), hogy ne egyek erõset és egyebekKép Addig meg...Kép

cupp
sasha

Kép
sasha

Sziasztok nagypocisok,
remélem azért a császár gondolata mellett van még egy kis energiátok az utolsó heteket-napokat valamelyest átpihenni, olyan sokszor tanácsolják ezt a friss anyucik, biztos tényleg sok energiát kell gyüjteni az elsö idökre... Nekem még vígan jár az a lepcses, mi? Pedig már kezdek beijedni. Hathetesként jöttem és már tizenhat vagyok. És úgy tünik, mintha egyik napról a másikra szaladt volna el ez a tíz hét. Persze nem csoda, ha nem ültem nyakig a tanulásban és a munkában, akkor itt töltöttem azt a pár szabad percemet mint most is, vagy a várószobákban nézegettem a babás lapokat. A hasam az utóbbi három héten óriási nagyot domborodott - na eddig sem volt piskóta -, a puha pociból az utóbbi napokra nagy és kemény has lett... Egy-egy nyugalmas és persze szerencsés pillanatban pedig úgy vélem, hogy érzem a picilány mozgását. Ez majd két hete történt meg elöször, amikor barátainknál ültünk a kertben és beszélgettünk, azóta néha érzek egy kis lehelletnyi nyomást belülröl. Ezt ugyan nem minden nap és csak egy-egy másodpercre, de nagyon fel szoktam vidulni töle.

Kata,
tudom, tudom, Te már vagy öt hete írtad, hogy jössz még vissza ebbe a topikba vigasztalni, ha eljön az ideje.Kép Kívánom, hogy nemsokára már a születéstörténeteteket olvashassam és nektek is, mint most Sheilának és Andinak, mint visszajáró anyukának örülhessünk!!! Lényeg, hogy legyetek ügyik! Ha ritkán is jelentkezem az utóbbi idöben, mégis olvaslak benneteket, ráadásul szorítok állandóan, hogy végre megforduljon Dóri aztán ki is akarjon bújni! Remélem hamarosan egymásra csodálkozhattok!!!

i_ancsa!
Akkor Te vagy a zenész! Gyakran gondoltam ám rád, csak nem tudtam melyik névhez kapcsoljam a fura, néha kicsit kényes munkahelyi szitukat. Olyan sokszor eszembe jutott, hogy mit érezhet a baba, ha az estéket veled együtt a zenekari árokban tölti (mert ugye neked ott van a munkahelyed?), biztos felveszi ezt a bizonyos napi ritmust. Nomeg ugye, nem egyszer jutott eszembe a melóhelyemen - amikor már félóránként szaladtam a kétbetüsbe -, hogy hogy sikerült megoldanod a pisi-témát (bocs) a bizonyos hosszú felvonások alatt! A találkozót én is próbálom kicsit elösegíteni, de én sajnos csak júliusban érkezem valamikor Magyarországra, akkor biztos kéne egyet rendezni. Ja, hol muzsikálsz és milyen hangszeren?

Viki!
Hol marad a mi egyetlen ikres kismamánk? Sajna nem láthattam a képet a babáidról, mert én nem tudom megnyitni azt az oldalt, de olyan szívesen megnézném, ha elküldenéd a csipkebogyo@index.hu -ra. Cserébe küldenék magamról egy képet, de még nincs egy sem a gömbölyödö hasamról...

Csipkebogyó
16+4
csipkebogyó

Kedves Ágota!

Örömmel olvastam,hogy Fehérvári vagy,és Móróm fogsz szülni.Én is fehérvári vagyok,és Mórra készülök szülni.Hogy tudtál bemenni megnézni az osztályt?Miért mész ki mórra szülni?Egy csomó kérdésem lenne,ha van kedved irj magánba!Szidi723@freemail.hu

Teddy
Teddy

Jo reggelt mindenkinek !
én nem tudom hogy jotesze a pocaklakonak az eröspaprika mert én nem szeretem egyátalán .viszont azt tudom hogy a klofolo hangját nem igazán csipi Kép mert husklofoláskor jo nagyot rugot Kép .ma megyek megint a dokinöhöz és elhozom a leleteimet kiváncsi vagyok mienek letek remélem nem letek roszak nagyon .
na megyek mert még egy futo konyhát is rendbe kell tenem
Pusz Csics 30+ Kép
csics

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást, sasha kedves felvennél majd engem is a táblicskudba?
adatok:
Katka
22/4
30/2.b.
09.20. terv. császár
Jászberény
Rókus kórház/Dr. Gombos sándor

remélem nem hagytam ki semmit Kép

Nagy drukk a nagypocis finiselõknek na és persze szép napot/hetet mindenkinek. Kép
én már nagyon vártam, hogy kicsit hûvösebb legyen.

puszi
Katka (22+4? talán Kép )
Katka

Jo reggelt Pocakosok Kép

Tegnap voltam az elso "igazi ultrahangon" !!! Itt ez egy genetikai ultrahang, kb. fel ora es nagyon alaposan megnezett lemert a dokineni mindent. Kicsi kukacnak mindene a helyen van , es remekul erezte magat odabennt. Hatalmasakat bukfencezett es forgolodott Kép Csuklott is egy sort , vagy talan a magzatvizbol ivott... Olyan jo volt latni, kispapa is el volt buvolve !!!
Annyira feldobott a latvanya , meg most is vigyorgok ha ragondolok !

Sasha ,

Legyszi javitsdd ki a tablazatban , elorebb hoztak a datumomat nov.23-ra.

Lella, Sasha ,

Koszi, hogy gondoltok fagyoskodo sorstarsaitokra itt eszakon ... nallunk meg a hetvegen jeges eso is esett, ma van vegre ujra 18 fok ! Lella, ugy latszik ,lassan kezdd ideerni a meleg amit kuldtel Kép))

Nagypocisok ,

Kitartas ! Drukkolok annak a hidegfrontnak, hogy erjen mar oda, es mellesleg lophatna egy kis meleget errefele Kép

En pont azon aggodok, hogy ket het mulva megyek haza (Bp.) es mit fog szolni a szervezetem a 18-fokbol 30-fokba csoppeneshez aztan ujra vissza a 18-ba ?!?

udv mindenkinek Kép

kamelia + kukacka
14 het Kép
kamelia

Sziasztok,

Eddig tartott, amíg átrágtam magam a pünkösdi hosszúhétvége termésén...

Kata007,
Ha esetleg mégis császár lesz, vigasztaljon az, hogy ha neked nem is lesz kellemes, de a babának abszolút biztonságos, mert így biztosan nem eshet semmi baja szülés (születés) közben, és szép kerek lesz a feje...Kép (Én is mindig erre gondolok, ha eszembe jut, hogy a szemem miatt nekem is kinézhet egy császár)

Pénteken voltunk magzati szívultrahangon, és nagyon kellemes csalódás volt: a docens asszony, aki csinálta, nagyon-nagyon kedves volt, és nem csak az ürhajós szívét nézte meg (ami hál' istennek kifogástalan), hanem mindent megmutogatott és elmondott, s mindezt nagyon jó humorral, derüsen és türelmesen... Most már biztos, hogy kisfiú készül!!!

Mindenkinek szép napot,
Zita
ParaZita

Kata, azon ragtam a kormom, hogy mi lehet veletek e nehany napban, amig nem voltamKép. Orulok, hogy a nagy-nagy pocilako jol erzi magat, en igazan megertem, hogy amig lehet, halogatja a kibujast, hisz a legszupibb hely a foldon az anyameh - meleg, fincsi, soha ehseg-szomjusag, trutykos pelus a feneken nem gyotri - ugye te is a szived csucskeben igazat adsz neki, es megerted KépKépKépKépKép

Martina, vajon most mit csinalsz? Remelem, jol vagy! 2 in 1 vagy tan kulon-kulon?KépKépKépKép

Norci, en is rakerdeztem a csaszarra, a dokim elhulve nezett ram, azt mondta, mar hosszu evek ota igy csinaljak. Ez nem egy mai talalmany! Tenyleg csak a szenzacio-hajhaszas volt a cel, bar en igazan nem ertem, hogy egy magara valamit is ado doki ilyen szoveggel kepes lejaratni magatKép Hat, megvan a velemenyem rola! A lenyeg, hogy nem kell aggodni, ha netan oda kerul az ember lanya!KépKépKép

Tudjatok, van akinel a palacsinta a sztar, nalam meg mar majd egy hete lecso van napi rendszeresseggel. Nem-nem Norci, nem eros, hanem edes paprikabol csinalom jo sok paradicsommal, hogy legyen leveKép Aztan neki a kenyerrel /rizst fozni lusta vagyok hozza/. Ugye mindenki ismeri az alvatlansag hazi ellenszeret, a langyos mezes tejcit, kulon orom, hogy fentebb olvastam rola, hogy jo a labikra-gorcsre isKépKép.

A pocikemenyedes ha napi rendszeresseggel, es olyan -koszikla lett a hasam helyen- erzettel parosulva jelentkezik 6-8-10x is egy nap, az normalis szerintetek?

Lella 22+2
lella

Lella,
A 19-21. héten nekem is elég sokat keményedett a hasam, de érdekes módon mostanra sokat enyhült. Szedd a magnéziumot, és ha érzed a keményedést, próbálj pihenni, lazitani - nekem a védönö azt mondta, hogy polcoljam is fel a lábam ilyenkor. A sok pihenés amugy is fontos!

Az ürhajos mostanában nagyon aktiv - tegnap a moziban és este TV-nézés közben majd' kirugta a ház oldalát Kép Nagyon szórakoztató a dolog, kivéve, amikor a hólyagomra kapok egyet. A kispapa is örül, mert oda szoktam hivni, amikor nagy ficánkolás van, hogy érezze egy kicsit a fiacskája ugrabugrálását.

Üdv:
Zita
(22+4)
ParaZita

Hali!
joreggelt

meg egyben, kedd van, ma megyek ctg-re, dokihoz, remelem lesz UH is....
huh de rosszul aludtam Kép
m
martina

Ja mielott elkezdenetek szurkolni, nem azert aludtam rosszul, csak hangulatilag voltam toprongyos Kép
martina

Szia Martina,
Remélem, már megjavult a kedved!!!!! Kitartás!

Lella,
Ja, és igyekezz nem hajolgatni! Nekem az sokszor még most is bepöccenti a hasamat.

Zita
22+4
ParaZita

Segítség! Nekem is olyan rossz kedvem van! Olyan sokat vagyok egyedül, pedig kispapa többnyire itthon melózik, de akkor csak a hátát látom, mert a gép elõtt ül.
Néha félelem fog el milyen is lesz itthon babucival kettesben. Tudom, hogy jó, de valahogy én olyan pörgös típus vagyok alapvetõen. Most meg a nagypocimtól a napi házimunka is olyan nehezen megy.
És hát a barátok is felém se néznek (no jó tisztelet a kivételnek). De akkor is. Kép

Norci
Norci

Norci,

Ezzel en is nagyon igy vagyok ... nekem is eleg pörgös az eletem alapbol, eshat felek mennyire fogja a pici megvaltoztatni. A szulestol stb. kevesbe felek mint a "gyesbetegsegtol" ! Nem azert mert nem lesz turelmem a picihez, ne ertsetek felre. Csak en annyira megszoktam , hogy a munkahelyen is pörgök mint egy bugocsiga, egesz nap emberekkel ugyfelekkel dolgozom. Hogyan fogok en otthon ulni a kicsivel 1 evig kettesben ... Felek , hogy en is "elsarkanyosodom" es egyfolytaban az orat lesem majd, mikor er haza apuci.Ha meg vegre hazaer, akkor lerohanom a pelenka-torteneteimmel es erre majd szep lassan ramegy a hazassagunk. Dilis vagyok mi Kép ?

De azert jo tudni, hogy nem vagyok egyedul a gondolataimmal ... Kép

puszi ,
kamelia
kamelia

Lella!
Ne is emlegesd azt a lecsót! Már hetek óta sóvárgok érte, ráadásul igazi magyar, ropogóshéjjú fehérkenyeret képzelek mellé. Erre Te is kezded részletezni a dolgokat... Kép Itt most elég megfizethetetlen lenne napi rendszerességgel fözni, de azért sem csinálok, mert nam az igazi ezekböl a német meg holland paprikákból. Node sebaj, már csak hat hét és tegnap megígérte egy barátom, hogy bográcsban fog rotyogni, amikor hazamegyek!KépKépKép (Mellesleg mi csempészünk majd egy kis eröset is bele.)

Csipkebogyó
16+5
csipkebogyó

Sziasztok Kedveseim!

Volt tanárom kért tõlem egy anyagot, emiatt bekényszerültem a tanszékre (munkahely), így jelentkezem. Valószínûleg utoljára. Mármint pocakosan, mert még egyben vagyunk. Így egyezkedtem a manókával. Ugyanis a kisebbik bátyókájának ma van a szülinapja. Én meg a hétvégére szeretnék randit a legkisebbel. A pocakom hatalmas (115cm), a meleg engem is megvisel. Sokszor vagyok fáradt, türelmetlen. Persze mnost kell a legtöbbet menni dokihoz, NST-re. Eddíg minden rendben, egyetlen egy "mintha" fájásom volt. A cuccomat meg még csak ma kezdtem összerakni. (De már felírtam mindent.)
Örömmel olvastam, hogy nem felejtettetek el, és hogy Kata is egyben van még és Törpi is megvan. Mármint az élvonalban. Az nagy meglepi, hogy a 4. vagyok. Legutóbb a 18. voltam. Lassanként minden öszeállt a baba fogadására, kisebb elmaradások még vannak, különösen a vasalás terén, de mire odáig jutnék mindíg közbejön valami. Ha történik valami, akkor jelentkezem Sheilánál, vagy Besztinél. Minden jót Nektek, még egy kicsit maradok, az irodámat almolom.
Puszi:Bori
39. hét
Bori

SziasztokKép

CsipkebogyóKép
Rég hallottam felõled, jó hogy jöttélKép

KatkaKép

Táblázatba beirtalak, és ha péntekig nem változik a felállás, akkor a 42. vagyKép

Kamelia!

Gratulálok a ficánkádhoz, örülök hogy minden okKép A táblicskuban javitást elvégeztemKép
A meleg meg remélem már odaért, ugynis nálunk jó idõ van, de a napocska elbújtKép

Puszi
sasha
20+6

Kép
sasha

Kameila!

Hát nem csodálom, és amint látom ráadásul ti Finnországban éltek, gondolom ott még nehezebb. Nekünk is úgy volt sokáig, hogy kimegyünk, most örülök, hogy végül nem sikerült, ott méginkább tele lennék ezekkel a félelemkkel. Szerencsére megkeresett egy hölgy, hogy tud nekem itthoni munkát ajánlani. Kíváncsi vagyok, mit. Írtam neki, hogy most nem aktuális, de majd pár hónap múlva és képzeljétek tök pozitívan reagált rá! (Nem akarok elkiabálni semmit, de ma olyan nehéz munkát találni, féleg ha megtudják, hogy csemetéd is van.)

Nálunk esõre áll és én hidegfrontra vagyok érzékeny, de úgy látszik Vilike nem. Meg ma apuci este fogorvoshoz megy és ha be lesz lidokainozva, akkor nem tud bevinni a kórházba.

Norci
Norci

CsipkebogyóKép

Anyukám egy pár éve fõzött nagyon finom lecsót és kitartott kb 6-9 hónapigKép Befõttesüvegekbe rakta (azt nem tudom tartósitotta e valamivel) és csak hagymát kellett alá vágnom egyet rottyantani rajta és már kész is voltKép Ha itthon leszel akár meg is próbálkozhatsz pár üveggel és vihetsz ki a hazai izekbõlKép

Kamelia és mindenki aki attól fél hogy besavanyodik a babával!

Az az igaszság, hogy átérezni a problémátokat nem tudom, de megértem. Egyke vagyok és sokat voltam egyedül (szülõk 2 mûszakba dolgoztak), aztám mikor Anyukámék megvették a telket ki is költöztek. Ekkor 16-17 éves voltam és imádtam egyedül lenni!!!! Sokszor napokig nem kerestem a társaságot (pedig akkor még nagyon sokan voltak) és olyan jó voltKép
Szerintem ne gondoljatok arra hogy mi lesz ha... Hát mi lenne? Ott fogtok ülni a kiságy mellett és bámulni fogjátok a csodát ami belõled és a párodból fakadtKép Ez nem tragédiaKép Az egyedüllét sem tragédia, ha nem tragikusan fogod fel!!! Csak lazán, nem kell mindent véresen komolyan venniKép Olyan kár hogy nem tudom megfogalmazni és leirni milyen nagyszerü néha a magányKép

Puszi mindenkinekKép
sasha

Kép
sasha

Sziasztok
Segítsetek!Tudom, hogy nem kéne idegeskedni, de van egy dolog, ami minden reggel és napjában többször is felhúz Kép Az erkélyemet nem hagyják békén a galambok, már évek óta. Összet..k az egészet, kicsipkedik a virágaimat, és amikor egyszer hagytam, hogy odatojjanak, összenyomták a kisgalambokat. Nem tudtok vmi módszert az elkergetésre? (bocs, hogy off voltam)Szegény babucit nem akarok ilyen buta idegeskedésekkel zargatni.

Norci
Gondolj arra, hogy nemsoká babáztok! Ez biztosan felvidít! Itt meg sok mosoly Nektek: Kép Kép Kép Kép Kép
És persze mindenkinek, akinek rossz a kedve!

Norci, Kamélia
Én is félek egy kicsit az itthonlevéstõl, ráadásul a párom úgy dolgozik, hogy két hétig nincs itthon, majd két hétig igen Kép
Szerintem az nagyon fontos, hogy más kismamákkal összejárjunk, programokat szervezzünk, éspedig ezt kezdeményezni kell, aktívan, akkor talán elkerül a depi. Szerintem tök jól lehet akár nagybevásárlást, vagy bármit csinálni együtt (ezt egy tapasztalt barátnõmön látom). Akinek már van babija, az biztos tudja. Kép

Lányok
Van valaki, akinek nagyon alacsony a hemoglobinja, esetleg vérszegény? Nekem valószínûleg vasinjekciókat kell majd az utcsó pár hétben kapnom. Tud vki errõl vmit?

Bringa (27+0)
bringa

Lányok !

Tudja valaki, hogy hány hét szülési szabadság jár? Arra az idõre rendes munkabért kapunk?

Köszi

Szami
Szami

Szia Bringa!
Nekem is nagyon alacsony lett. 3 hónap alatt az elsõ 97 a második 100 a harmadik 96. Mindezt napi 2 Vastabletta ellenére. Egyenlõre csak fenyegetõznek Kép a vasinjekciókkal.
Az ajánlották, hogy egyek olyan magas vastartalmú ételeket, amikbõl jól felszívódik a vas. Spenót, sóska, vöröskáposzta, búzacsíra, zabpehely...
Neked mennyi az az alacsony?
Üdv.
Malacka
malacka

Szami!

Szülési szabi idejére terhességi gyermekágyis segélyt (tgyás) kapsz. Szülési szabira pedig, a kiírás napjától vagy az azt megelõzõ 1 hónaptól mehetsz el. A tgyás összege: a tárgyévet megelõzõévi (ha pl. 2002. májusban szülsz, akkor a 2001. évi minden adózott jövedelmedet beszámítva) jövedelmed összegének 70%-a, de max. 83ezer Ft (ez bruttó). Ezt a felsõ plafont most akarják emelni, bruttó 95ezerre.

Elég silány meg, hogy ezt a plafont megkapja az ember elég magas bruttóra be kell jelentve legyen. (Vagy jó pár éve kell dolgozni államiszférába, vagy multinál, mert hát a félország minmálbérre van bejelentve).

Sasha!

Én is szeretem a magányt, imádok olvasni, tanulni, olyankor legjobb egyedül lenni, de pörögni is szeretek, szóval kell egy egészséges egyensúly is, de majd igyekszem megtalálni.
Sziasztok.

Norci
Norci

Norci !

Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél.

Szami
Szami

Malacka
Az elsõ vérvételnél (vastabletták nélkül) még 116 volt (de ugye 120 az alsó határ). Azóta szedtem a tablettát (addig csak egyet), mégis lement 102-re. Most napi két tabletta, és kontroll vérvétel kb. 3 hét múlva. Ha nem indul el felfelé, akkor kapom a szurikat, mert a doki szerint máskülönben a szülésnél úgy legyengülnék, hogy baj is lehetne.
Én úgy tudom, hogy ugyan a zöldlevelû növényekben sok a vas, mégis, a vörös húsokból és a májból sokkal jobban felszívódik, mint a zöldségekbõl. A zöldségek viszont azért jók, mert a vas C vitaminnal együtt szívódik fel jól.
No, azért én most sok mazsolát eszem, meg az aszalt gyümölcsök nagyon jók még (csak hízlalnak).
Egyébként milyen gyógyszert szedsz? Én Maltofert.

Forti
Hogy bírod a diétát?

Sasha, Norci
Egyetértek, viszont úgy gondolom, hogy a Babanet miatt igazán egyedül sosem vagyunk, s ez nagyon jó! Kép

bringa (27)
bringa

Szia Norci!

Ezt nézd meg:
javascript:jump('[url=http://www.orvosok.com/korhaz/peterfy-szul-no/csaszar.htm" TARGET="_top]http://www.orvosok.com/korhaz/peterfy-szul-no/csaszar.htm[/url]')
Meg akit még érint a császár.

Üdv,Mariann
(nekem is így csinálták)
zmariann

Sziasztok!

Most akadtam rá erre a topic-ra, és megtetszett az egésznek a stílusa. Ha nincs ellenetekre, akkor szivesen csatlakoznék én is.
Sasha felvennél majd engem is a táblázatodba?
adatok:
Pszi
28/2
26/1.b.
08.11.
Bp. VI.ker
Péterfy/Dr. Abkarovics Géza

Remélem nem hagytam ki semmit.
Azt szeretném kérdezni mg tõletek, hogy szerintetek meddig lehet illetve érdemes dolgozni szülés elõtt. Az biztos, hogy a májust még végig dolgozom, de kezdek hajlani arra, hogy még a júniust is. De a júliust most még nem tartom túl valószínûnek.
Bár az orvosom azt tanácsolta, hogy jó lenne ha pihennék néhány hetet, mert egy kicsit kicsinek találta a méhnyakamat.
Szerintetek az veszélyes dolog?
Mert ettõl eltekintve jól ettõl eltekintve jól érzem magam, meg a baba is jól van.

Puszi
Pszi (28+2)
pszi

Sziasztok!

Mi még mindig... A hidegfrontnak semmi hatása. Kép Dóri csücsül a pocimnban. Hátát a gerincemnek támasztva élvezi a magzatvizes életet. Kép
Ma megvettük a hordozós gyerekülést is, hátha ez hiányzott neki... Kép

2-re megyünk NST-re, utána a dokihoz, kíváncsi vagyok tudok-e meg valami újat.

Mindenkinek köszönöm a vígasztaló szavakat a császárral kapcsolatban. Ma egy anyuka is megvígasztalt az oviban, hogy a kisfia akkor fordult meg amikor a fájások elkezdõdtek. Kép

Csipkebogyó!
Én is szeretném mihamarabb írni a szüléssztorit, de most már annyira nyugodt vagyok, hogy majd jön amikor õ akar. Kép

Kata (39.)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok
Norci, Kamelia
en is így képzeltem az elsõ gyerek elõtt, hogy be fogok otthon kattanni. De az az igazság, hogy én a 10 hónapos gyerkõc mellõl akartam vissszajönni dolgozni, amikor a legédibb kezdett lenni. Aztán dolgoztam két hetet, és maradtam otthon még egy félévet. Ezzel a babával már eszembe semn jut visszajönni - legkorábban is 2 éves korára, de inkább még akkor sem.
Csak jó szervezés kérdése, hogy élvezzétek az otthonlétet, meg nem árt egy kis házi segítség (fõzés, ez a rémálom...csak mert rengeteg idõt vesz el).
Tény, hogy Apucit mi is lestük az ablakból, de ez természetes - csak ne panaszkodjunk, hanem élvezze õ is a gyerekét (meg persze minket is, ha marad még energia...).
Szóval én már alig várom, hogy otthon maradjak. Remélem, más is meg tud erõsíteni az otthonlét örömeiben.

Mi különben jól vagyunk, csak éppen a pocakom akkora 10 hetesen, mint az elsõ terhességben volt 4 hónaposan. 3 kiló már fel is ugrott, úgyhogy most megint HAmlet-kefír kúra van, ha rámtör az éhség. De irigylem, aki lesi a kilóit, hogy szaporodnak-e már...
Kisvakond
Kisvakond

Most olvasom, amit Sasha ír a magányról, hát erre azért nem annyira kell számítani, mert a gyerkõc az egész napos program egy idõ után - vagy legalábbis az én kisfiam nem annyira volt hajlandó kedvesen gõgicsélni a kiságyban. Addig van magány, amíg egész nap alszik, vagyis kb. 6 hét, azalatt van idõd, hogy aludjál egy kicsit Te is, vagy fõzzél, vagy elpakolj vagy netán magaddal foglalkozz. Úgy eltelik a nap, hogy észre sem veszed.
Úgyhogy csak óvatosan a kiságy mellett való gyönyörködéssel...
És feltételenül ápolgatni a kismamákkal való kapcsolatot, az nagy segítség - pl. ez a babanet, ez szuper.
Kisavkond
Kisvakond

Sziasztok!

Norci, Szami!
A gyásnál nincs meghatározva a felsõ határ csak a gyednél(az most a bruttó 83e).
Kisvakond!
Igen, otthon lenni nagyon jó Kép bár én az elsõ baba után gyorsan visszajöttem dolgozni. Mi nem néztük apát az ablakból anno, hanem telcsiztünk neki a város épp melyik vége felé csavarogtunk el Kép így aztán nagy családi séta lett a vége és mindenki jót aludt éjszaka.
Nem tudom jól emlékszem-e de ha valaki sok magnéziumot (vagy magneb6-ot)szed ott esetleg gátolhatja a magnézium a vas felszívódását.. de ha hazaértem majd utránanézek.

puszi

Katka (22+4)
Katka

Katka!

Én is azt hittem, de a pénzügyes felvilágosított, hogy tévedek. Vagy rosszul emlékszem? (Bár igaz a TGYÁs u.annyi mint a betegállomány és ott sincs felsé határ.)

Norci
Norci

Sziasztok!

Pszi! Szia!Kép Én is úgy tervezem, hogy májusban még dolgozom, júniusban pihi, és július elején szülünk. Az orvosok is általában egy hónap pihenést szoktak javasolni, ha minden rendben van. Mindenesetre szerintem ha közben fáradtnak érzed magad, 1-2 napot vegyél ki.

Norci,Kamilla!
Ezek a félelmek bennem is megvannak: apa sokáig dolgozik, mi sokat vagyunk magunk, én unalmas leszek, mert nem lesznek érdekes élményeim, és állandóan pelustémával jövök...Persze, jó otthon a picivel, de szükség van felnõtt társaságra is, szükség van értelmes elfoglaltságokra, márcsak azért is, hogy a férjünkben fenntartsuk az érdeklõdést. Én ezért próbálok meg már szeptembertõl elkezdeni egy továbbképzést, hogy legyenek új emberek is körülöttem, legyen más elfoglaltságom és beszédtémám is, ne csak a baba, és hogy továbbra is tájékozott legyek stb. Majd meglátjuk, sikerül-e.

Sasha!
Szerencsés természeted van, hogy birod az egyedüllétet. Én nem. Nekem már az is elég, ha a párom otthon dolgozik, tanul. Igaz, nem tud velem foglalkozni, de ott van velem. Nagyon rövidek azok az idõszakok, amikor jólesik egyedül lennem.

Bori! Szia! Kép Jó, hogy jelentkeztél, és hogy minden rendben van!

Törpi, Csipkebogyó! Jó volt újra hallani rólatok!Kép

Lányok, akik a XIV. kerületben laktok! Nem tudjátok, hogy az önkormányzattól lehet-e egy kis pénzt leakasztani a baba után? Vannak kerületek, ahol létezik ilyesmi...

Mindenkinek további jó pocakosodást!

Dió (és Almamag 32+5)
Dió

Norci, Szami!

A TGYÁS-nál és a GYED-nél is ugyanaz az igaz, hogy csak a fizetésed bizonyos százalékát kapod (70 % (TGYÁS esetében lehet 60 % is bizonyos esetekben)). A különbség a kettö között, hogy a TGYÁSnak nincs felsö határa, a GYEDnek meg jelenleg 83 ezer.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Én épp ma kérdeztem meg a munkaügyist, a GYÁS az elözö évi jövedelem 70%-a, ennél elvileg nincs felsö határ, viszont a GYÁS-t csak a szüléstöl számolva 168 napig adják, utána jön a GYED, ami viszont maximálva van 83e Ft-ban.
Van még az egyszeri anyasági támogatás, ami 30.150,- Ft.

Üdv:
Zita
22+4
ParaZita

Norci!

megkérdeztem, rosszul emlékszel Kép
és csak szja elõleget vonnak belõle. ez csak akkor "gond" ha magánnyugdíjpénztárnak is tagja vagy (folyamatosság!)
egyébként a Kismama újság áprilisi mellékletében van egy elég jó melléklet ezekrõl a pénzügyi dolgokról.. bár mire én odakerülök tuti kezdhetem elõrõl a tanulmányozást Kép

Katka
Katka

Sziasztok Pocakosok!

Bevallom már hónapok óta olvasgatlak Titeket és lévén, hogy egyre inkább közeledik az a bizonyos idõpont, szeretnék én is csatlakozni Hozzátok. Lehet? Sasha, bekerülhetnénk mi is abba a bûvös táblázatba? Elõre is köszi!

Adatok:
Sziszike
30/5
29+/1.b.
Bp. XVIII.ker
07.24.
MÁV Kórház /Dr. Petõ Zsolt

További szép napot mindenkinek és az éppen befutóknak sok sikert!

Sziszike 30+5

sziszike

Bringa!
Én is Maltofert. Korábban ettem a sok finom aszalt sárgabarackot. De most sajna a vércukrom magas, úgyhogy ez nem járható út.
az elõzõ terhességemnél a hozzád hasonló 116 ról tornáztam fel tökéletesre a napi egy tablettával. Nem értem, most mi van. A vörös húsokkal igazad van, csak azokat nem nagyon szeretem.
Neked mondta a doki, hogy a szurit milyen rendszerességgel adják?

Üdv.
Malacka
malacka

Sziasztok,

kicsit eltûntem, pihiztem. Ma megkaptam az AFP eredményt, eléggé alacsony lett (0,5 MOM) kitört rajtam a sírógörcs. Most hallottam, egy volt munkatársamnak is alacsony lett az eredménye, és a kislánya Down-kórósan született. Pánik hegyek, futás a dokihoz, majd 2 óra 45 perc az uh-on. Szerencsére semmi baj, minden rendben van. Most kicsit jobban vagyok. Jövõ héten újra AFP.

Nagyon hiányoztatok nekem. Sokat pihentem, feküdtem és sóvárogtam utánatok. Holnaptól megint rendesen leszek.

Lella, mail ment.

Pusz, Lora
Lora

Malacka
Azt hiszem, hetente, de már olyat is hallottam, hogy volt, aki kétnaponta kapta. De ez biztosan sokmindentõl függ. Ha megtudok vmit, megírom mindenképpen.
Ja, a védõnõ azt mondta, hogy a szoptatás alatt is szedjem a vasat, mert akkor a babucinak is jut vmi, mert biztosan õ is hajlamos a vérszegénységre, ha én igen.
üdv,
bringa (27)
bringa

Lora és lányok akik AFP elött vannak!
Ne aggódjatok az AFP miatt!!!! Nekem jövö héten lesz, vagy azután? nem emlékszem. Felkészültem még a rosszabb eredményre is, mert tudom, hogy nem megbízhatóKép NYUGI!!! Az UH-n eddig mindent rendben találtak miért lenne ez másként?

Lora, ilyenkor tudod, hogy nagyon szeretik ilyesztegetni a kismamákat. Halljuk a rémtörténeteket és iszonyatosan rányomják bélyegüket arra, hogy mit érzünk. Ugyanilyen pl. amir valaki azt mondja:
"de nagy a hasa" v. a "nem is látszik, hogy terhes" szöveg.

Kamélia, NorciKép
Most én csak úgy írok, hogy példák vannak elöttem, amit követni szeretnék besavanyodás és depi ellen, de soha sem próbáltam még!

Szóval az egyetlen megoldás az, hogy a gyereket nem úgy kezeled, mint egy törékeny, mindenre vigyázni kell, még a szellöre is nehogy véletlenül megérintse, eltúlozva azt, hogy az én kicsi egyetlenegy bogárkám mindentöl megvédelek, ki nem vihetem az utcára, vagy emberek közé, közösségbe, étterembe, hanem úgy, hogy már az életed része, és bizonyos mértékig a Te életedet fogja élni, vagyis inkább egymásét.

Persze a gyerek a fönök, csak azt ne felejtsd el, hogy "ne a kutya vigyen sétáltatni Téged, hanem Te a kutyát" Szóval egészséges odafigyeléssel el lehet menni kirándulgatni, kiruccanni egy jó vacsira, ebédre, kávéra, sétálni, elmenni úszni vagy mittudoménmi, havonta 1x leadni a gyereket 1-2-3 órára nagyihoz, tesóhoz, és nem bezárni magad a 4 fal közé.

Tudom nagyon nehéz megvalósítani, föleg az elsö hónapokban (3-4 hónap), amíg ki nem alakul egy bizonyos rutin ami mellé be tudod illeszteni ezeket a dolgokat. Addig ne is eröltesd!

Tudjátok a házimunka mindig megvár! Inkább hanyagold a mosogatást, mintsem depis legyél és a 4 fal között sírjál, hogy egyedül vagyok, soha sem mozdulok ki, és persze mondod a férjednek "neked olyan jó, mert te legalább emberek közé jársz én meg itt a 4 fal között". Ez tönkretesz téged is meg a férjeddel való kapcsolatodat is. Ha így lesz, akkor azt nagymértékben magadnak köszönheted.

Persze most nagy a pofámKép, ez igaz. Mindenesetre látom a jó és a rossz példákat és tudom mit szeretnék megvalósítani és mit nem belölük. Ez már fél siker! Nem?KépKépKép

Norci,
Eröset szerintem nyugodtan egyél eröset. India, Mexikó és Kína szecsuán tartománya már rég kihalt volna, ha az erös íz vetélést okoznaKép Persze lehet, azt mondani, hogy ök hozzá vannak szokva!!! Ez igaz, de te is hozzávagy szokva, hiszen szereted az eröset. Én is szeretem. Persze nem kell túlzásba vinni, de lemondani sem kell rólaKép

Most megyek pusszancs mindenkinek,

Ja igen van egy kérdésem. Az AFP-t kinek mikor vették le? No nem heteket kérek, hogy írjatok, hanem azt, hogy 15+1; vagy 16+1???? Melyik a jó??? Mert ugye a 15+1 már a 16. hétnek számít! Így számolják a kórházban is?

Pusszancs,
Moni
15
mj

Sziasztok!
hazaertem. Ctg rendben. voltak csini oszehuzodasok (80-asig) nezett is nagyot a szuleszno hogy mit vigyorgok, de sajna a tobbi cucc nagyon a helyen van, nem akartak ottfogni szulni Kép

penteken UH, saccolunk egy meretet Kép
es hat a hidegfront is akkor jon....

m
martina

Sziasztok!

Bringa!

Erkélyszomszédom kis könnyü zörgõ zacskókat ragasztott fel a korlátra oly módon hogy a füle lebeghessen. Nem a leg esztétikusabb, de beválikKép

Szia PsziKép

Beirtalak a táblázatunkbaKép Örülök hogy idetaláltálKép Aztán látogass el ide sûrünKép
Az hogy ki meddig dolgozik változóKép Van aki szinte a munkahelyérõl megy szülni, de ha a dokid úgy itéli akkor pihengess otthonKép És persze ahogy erõd engediKép

DióKép

Ez nem szerencsés természet kérdéseKép Nincs testvérem, ezért egyedül kellett játszanomKép Egyszerüen ebben nõttem fel, vagyis ígyKép Nekem az a természetesKép

SziszikeKép

Beirtalak a táblázatbaKép SziaKép

LoraKép

Nem törvényszerü, hogy az alacsony AFP Down-kórt jelent, nagyon sokszor tévednek. Próbálj megnyugodni a következõ eredményig, hiszen az UH-on minedt rendben találtakKép

Lányok én úgy tudom, hogy a vas C-vitamin nélkül nehezen szivodik fel. Ha meg a magnézium gátolja benne akkor lehet hogy több c- vitamint kellene enni?Kép Ártani nagyon nem árthatKép

Móni!

16+

Pusz
sasha
20+6

Kép
sasha

Sziasztok!

Vas(+c-vitamin) és magnézium bevétele között 2-3 óra teljen el, akkor már nem zavarják egymást.
ld

Móni!

16+3!

Beszti
33+3

KépKép
KépKépKép
beszti

Sasha, BesztiKép
Köszi. Most látom én a 16+1-re vagyok beírva. Akkor ez így bizti jó lesz.

Most már elindulok haza!

Képzeljétek,
Voltam UH-n pénteken. MÁr 8 centis a gyerek és 180 fokot megfordult. Most ott a feje, ahol eddig a lába volt. Nem is gondoltam volna, hogy egy ilyen kis manó már erre is képes. Kis édesKép Párommal megállapítottuk, hogy rá hasonlítKép. Az arcocskáját profilból lehetett látniKép Már nem UFÓ formája van mint volt 2 hete, hatalmas hosszúkás fejjel, szemgödrökkel, meg szájjal, hanem kész kerek fejü, már hasonlít egy normális gyerekreKép

Tegnap észrevettem, hogy gömbölyödik az alsó hasmim. A felsö részröl ne beszéljünk, mert az hájasKép Szóval elkezdödöttKép Páromnak büszkén mutogattam ám az alig láthatót, de megerösített, hogy tényleg. Ezt elkönyvelem a 14+1. napra.

Most megyek, pusszancs,
Üdv,
14+2
mj

Sziasztok!

A hosszú hétvégénk nagyon nyugisan telt, megvettük a kiágyat és a belevalókat, most már csak a lakója hiányzik. Kép De nem sürgetem, vasárnap estig mindenképp szeretnék egyben maradni, kispapának ne kelljen lemondania a programját. Nem tudom mi van velem két napja, néha úgy elönt a meleg, és ilyenkor a hasam borzalmas figurákat mutat. Kép Lehet, hogy készülôdik??

Bori,
jó hallani rólad, hogy minden rendben. Kép Kívánom a továbbiakra is! Kép Én is a hétvégén állítottam össze teljesen a csomagom, bár a szoptatós melltartó még mindig hiányzik belôle.

Pszi,
a munkáról annyit szerintem, hogy addig ameddig jólesik. Én szombatra vagyok kiírva, de most is itt bent ülök. De ha otthon vagyok, akkor is teszek-veszek, takarítok, még jobban lemerítem magam, mint így.

Én a rossz alvók közé tartozom, valahogy alig megy. Napközben meg teljesen reménytelen. (Mivel itt a gép elôtt furcsa lenne. Kép )

Ingerültség általános tünet így az utolsó napokban? Kép

Margaréta 39+3
margaréta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: