Most voltam tanácsadáson! Megdícsértek, mert csak 1 kilót híztam. Most ennek örömére eszek egy kakaóscsigát és egy meggyes müzlit!
Nyami...2006.01.25 08:28
Voltam a nődoki javaslatára az üzemorvosnál is, aki azt mondta, hogy már réges régen el kellett volna mennem hozzá. Adott igazolást, hogy nagyon veszélyes anyagokkal dolgozom, és hogy vegyenek táppénzre. Megbeszéltem a főnökkel, hogy kiveszek 25 nap szabit, utána jön majd a táppénz. Nem ellenkezett. Igazából még rendes is volt, megértette (vagy úgy csinált mintha...). Zsombi nagyon örült eme ténynek, egész délután ficánkolt!

2006.01.25 10:10
Azt mondják egy anya mindig megérzi, ahhoz képest, hogy én szinte meg voltam győződve arról, hogy fiunk lesz... Bár anyám is mindkettőnket fiúnak várt (húgom van).
Boltszag. 2006.01.25 10:19

.Az elkövetkezendő időszakunk nagyon zűrös lesz. Egy csomó dologról le kellett mondanunk a lakással kapcsolatban is, mert egyszerűen nincsenek olyanok a kínálatban,amit keresnénk. Szóval néhány kívánságunkról lemondtunk, de így sem lesz könnyű. Már van egy olyan lakás, amit fenntartunk szükségmegoldásként. De mostantól az a feladatunk, hogy keressünk. Ma is megyünk nézegetni ingatlanossal, holnap talán nem, de pénteken megint. Ilyenkor 3-7 lakást nézünk meg, jól az eszünkbe véssük az alarajzot, és otthon leírunk minden tapasztalatot. Én lerajzolom a lakást (nem vagyok rajztehetség, csak nagyon vizuális, mint a nők általában
), Zoli írja az infókat róla, és ez alapján fogunk dönteni. Persze számít az ár, a környék és a fűtés tipusa is, de mindent mérlegre kell tennünk, és úgy dönteni. Nem lesz könnyű, de remélem hamar sikerül találni egy megfelelőt.
A fenekem növesztése így elmarad, köszönhetően az előttünk álló néhány 10 kilométernek, amit naponta megteszünk majd. 
2006.01.25 10:55
2006.01.25 11:06
2006.01.25 11:18
(És a Jerikón is
) A mi lakásunk hasonló elrendezésű, mint az ottaniak, csak kisebb a konyhánk.
Szerettem ott lakni, minden közel volt. Csak ezek pont az egyetemek közelsége miatt drágábbak, nem?
A 100 nm-es családi házzal nem értik, hogy hogy lehet ekkora területen élni?
Az se nagyon világos nekik, hogy miért problémázok azon, hogy hová tegyem a babakocsit
.2006.01.25 16:13
2006.01.26 08:22

2006.01.26 09:56
. Amúgy mi úgy voltunk vele, hogy olyan mind1, pillanatok alatt átálltam fiúról lányra. A vicces az lesz, ha mégis fiú,de akkor majd csak itthon hordja a rózsaszínt..
. Holnap megyek NST-re meg dokihoz megint (az utolsó hónapban ez a legszarabb), szerintem most nem lesz UH. Bár nekem úgy tűnt, hogy kismókus még nem "állt fejre", akkor viszont meg addig nézik, amíg meg nem történik.
. Apánk meg is ijedt, hogy szülés lesz, de mondtam neki, hogy addig amíg röhögve próbálom hajnali 4-kor meggyőzni a gyereket, hogy aludjon, addig ne aggódjon. Majd ha eltorzult arccal vele veszekszem...akkor igen. Ennyitől fosok az egész szülésben. Én az a típus vagyok, hogy ha valami bajom van, akkor behúzódok egy sarokba, és hagyjon mindenki elpusztulni
. Rosszul tűröm, ha ilyenkor "foglalkoznak velem". Nem tudom, fenyeget-e ez a veszély a szülőszobán, de a végén csak rámnéznek... Sanyi végig velem lesz, úgyhogy ő fogja kapni az egész áldást tőlem. "Hagyjál békén, ne szólj hozzám, ne simogass, ne nyúlj már hozzám..." Jaj, de borzalmas tudok lenni
.2006.01.26 10:12
Aztán mikor hazaértünk semmi, egész lakásnézés közben semmi, na akkor aludjunk - hajrá, jöhet a mehet! 

Egyszer a jobb oldalamon akart kibújni, 10 másodperc múlva a balon, aztán a púpomnál, majd a hólyagomnál. Eszméletlen, milyen gyorsan mozog! Akkor szóltam Zolinak, hogy tegye a hasamra a kezét, és várjon türelemmel. Kb. 10 percig bírta, de semmi. Mihelyst levette a kezét, rögtön nekikezdett ez a kis csibészke! 
2006.01.26 10:32
), másrészt meg közel van. Itt csak a szülőszobára beosztottak közül lehet szülésznőt választani, amúgy nem. A szülésznők nem tudom milyenek, egyet ismerek látásból, de a nővérkék között van egy-két gázos.
), ő nagyon javasolta az EDA-t. Most úgy vagyok vele, hogy megpróbálom fájdalomcsillapítás nélkül, max. gázzal, de ugye soha ne mondd, hogy soha. Mindenki mást mond arról, hogy mennyire fáj. A barátnőm szerint nem gázos, anyám elmondása szerint azt se bánta volna, ha agyonütik...
. Nem a látványtól fél, azt a barátnőm párja elmondta neki, hogy mire számítson, hanem a tehetetlenségtől, meg hogy lát szenvedni. Van olyan doki, aki nem szereti, ha apuka bent van, amert akkor anyu tombol. Ez szerintem marhaság. Én sokkal jobban uralkodom magamon, ha ő ott van. Most az dobja fel, hogy ő kapja meg először a babát, lemérheti, ráírhatja a szalagra a nevét...
, amíg anyut összefoltozzák.2006.01.26 10:56
2006.01.26 11:18
Nem tudnám elképzelni, hogy anya legyen bent velem, vagy akár anyósom. Vagy Zoli vagy senki! Persze járhat úgy is Zoli, mint az az apuka, aki a lakásunkat vette meg. 3 éves a kislányuk, tündéri kiscsaj! Bevitte az asszonyt a kórházba, aztán már a kezébe is nyomták a zöld szerkót, hogy oké apuka, ezt vegye fel. A srácnak még ellenkezni sem volt ideje a meglepetéstől és már ott is volt a felesége mellett a szülőszobán. 
Ahogy fogalmazott, nem az "érkezési oldalon" állt, de nagyon jó volt, hogy végülis bennmaradt. Láttam Zolin, hogy gondolkodóba esik
. Aztán az ingatlanos csaj is mondta, hogy ő kétszer látta sírni a férjét, a gyerekeik születésekor.
Érik Zolit a pozitív tapasztalatok.2006.01.26 11:37
, nem az orvosnak kell a segítség, hanem nekünk.
Egyébként szerintem az ismeretlentől félnek, meg, hogy kínlódni látnak minket. Ezért igyekszem felkészíteni, mesélek neki, hogy mi fog történni, hagyom, hogy elmondja a szorongásait. Na és persze nem árulok neki zsákbamacskát: fájni fog, szenvedni fogok, de nem ez a lényeg. Ettől függetlenül továbbra is fél, de nem mondja azt, hogy "tudod mit anya, mégse megyek én be." És nem azért mert tudja, hogy rossszul esne, hanem mert ott a helye.2006.01.26 12:15
Bajos. 2006.01.26 12:45
2006.01.26 13:20
Sanyi is azt nézte, hogy mintha ott senki nem rendelne, vagy 8 különböző doki be, beteggel. Takács is elment a szülőszobára, erre jött egy csaj, bekopogott,mondta, hogy ő XY doktorurat hívta telefonon, mondta neki, hogy jöjjön ide, mindjárt jön. Adott esetben ha én vagyok bent, amikor XY doktor úr bejön a hölggyel, lehet, hogy kizavarom őket. Én azért jártam eddig magánrendelésre, mert utáltam azt, hogy járkálnak rajtam keresztül, ordítani lett volna kedvem, amikor egy szál picsában álltam az öltözőben (ami ugye közös a másik rendelővel) és a kollegina minden szívfájdalom nélkül átgrasszált rajtam tűzőkapocsért, majd fellökött. Legalább annyi legyen már bennük, ha egyszer átjön, akkor jöjjön az ajtón...Így is megvan az esélye annak, hogy olyan pozícióban lát, amilyenben anyám se látott közel 30 éve, de akkor se az öltözőn kereszül. 2006.01.26 14:50
2006.01.26 16:33
2006.01.27 12:39
Kicsit lusti volt, de ez belefér. Azonban ennek örömére, meg, hogy jövő héten 37. hét, kedden is mennem kell, merthogy a babuci érett súlyban van, minden o.k. vele, és az NST alapján lassul. Ami elvileg annak a jele, hogy kibújásra készül.
Nem reggel pörög a csaj, hanem este, de ez senkit sem hat meg. 
2006.01.31 13:08
2006.01.31 17:21
. Tegnap pihi-napot tartottam, mert Lili átbulizott két éjszakát, meg elkapott az utolsó időszakos anyukák réme, az aranyér
. Ma NST-n voltam, 8-ra értem oda, voltak előttem vagy 600-an, 11 után végeztem, erre a dokim akkor ment be a műtőbe.
Két órás műtét. Közben meglátogattam minden kórházban dolgozó ismerősömet
. Dokim a lépcsőn száguldva ránézett az eredményre, közölte, hogy "a nyugodt hétvégénk érdekében" jöjjek már pénteken is, és ennyi.
Lili tiszta süsüske, úgy pörög egész nap, mintha fizetnék érte.
. De még mindig nem szaladgálok óránként WC-re, és többnyire aludni is tudok...
Még 4 hét. Elvileg. Egyesek szerint 3. 
2006.01.31 18:11

Már "csak" annyi a dolgunk, hogy megvárjuk a miénk után járó pénzt, és odaadjuk ezért a nekünk újért! Na de nem aggódom, úgyis rendben lesz minden!
Kérdezd meg, nem mehetnél-e este NST-re, akkor hátha leesne nekik, hog ykora reggel a babu még alszik.
2006.01.31 19:00
. De még mindig jobb, mint annak az anyukának, akit 3-szor hívtak vissza, mert nem mozgott a baba semmit...Nem tudom mi van ma vele, szinte semmit se aludt egész nap, csak ficánkol
.
A barátnőmék a Daraboson laknak, és a Plázában vettek egy hűtőt. Kérdezték, hogy kérnek-e házhozszállítást. Kértek. Kitöltötték a papírokat, a pasas meg felháborodott, hogy hülyének nézik. Ezek meg erősködtek - szerintem tök jogosan -, hogy ők miért cipeljék a cuccot haza, azt se tudják hogyan, amikor JÁR a házhozszállítás. Aztán nagy kegyesen valami kerekeskocsival áttolták nekik
.2006.02.01 10:50
2006.02.01 11:06
Persze, ha nem derül ki a végén, hogy Bálint
. Én úgy vagyok vele, hogy az is előfordulhat, annyira nehezen mutatta meg, hogy mije van.
, vannak jóslófájásaim. Engem inkább az izgat, hogy a gyerekkel nem legyen semmi baj. Én nagyon fostam a császártól, de egyelőre úgy néz ki, hogy nem lesz rá szükség. Jobban szeretném, ha Lili a hagyományos úton jönne világra, egyszer már át van vágva a hasam, kösz, ha lehet kihagynám mégegyszer. Tegnap a szennyestartón hagytam az egyik babamagazint, és apu üldögélés közben elolvasta a "hogyan segítsünk a vajúdásban?" c. cikket.
Marha büszke magára, hogy már fog tudni segíteni, és lesz neki is dolga.
Szerintem Sanyi sokkal jobban fél. Éjszaka többször is arra kelek, hogy ébren van, meg állandóan telefonál, ha a munkahelyéről ki kell mennie a városba, csak, hogy tudjam hol van- holott 2 telefon van nála.

2006.02.01 12:20