A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

a fehérvári úti piacon is árulnak tejet, és mindenféle finom sajtot, tejfölt, vajat!

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzmo, köszi, de az még messzebb van Kép
soosoo

Soosoo,
sajna arrafelé tényleg nincs közelebb semmi tejes bolt, vagy termelő Kép sajnálom
macskanyu

BogárkaKép
Én is megfigyeltem unokahúgomnál ezt a cukorevés=aggresszivitás dolgot, de azt hittem, ez csak az én mániám Kép
OFF:
Kérdezhetek egy szakmait? amióta gyereket várok, olyan mohón eszem, tömöm magamba a kaját (nem többet eszem, csak gyorsabban). Szorongok, hogy nem kap meg a baba minden szükségeset? VAgy hogy én nem kapok meg mindent? Egyébként nem vagyok ilyen, elgondolkodtam.

Köszi, Macs, majd zargatlakKép

indianyo

Soosoo, bio is lehet a tej? Már nem hergelni akarok senkit, csak tudom, hogy van egy bioházhozszállító, aki tejtermékeket is szállít. Ha érdekel, megkérdezem az elérhetőségét. ÉS akkor azt is meg tudom majd mondani, hgoy mennyivel drágább, mint a bolti tej.

indianyo

Soosoo, tenyleg a svabhegyen laktok? dejoKép gyerekkoromban arrafele laktunk. de szerettemKép

Bogarka, ez a cukoreves utani bigyo tok durva! olvastam nemreg valami hasonlot, es elkepzelhetonek is tartottam, de igy azert teljesen mas hallaniKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

na meg is talaltam, bar itt nem cukorrol van szo, hanem adalekanyagokrol:
"Sajnos csak a BBC honlapján volt megtalálható az a hír a tavalyi évben, hogy Angliában egy kísérlet keretében gyermekek egy csoportjának a szokásos étkezést biztosították, másik csoportjuk két hétig minden adaléktól mentes élelmiszereket kapott. A szülők nem tudták, gyermekük mely csoportba tartozik, de egy részüknek hamarosan feltűnt, hogy csemetéiknél -akik között akadtak hiperaktív gyermekek is- eltűnt vagy jelentősen csökkent a szorongás, a dekoncentráltság, az idegesség."

Coolio
recca

Indianyó,
remélem, az ominózus biotej,nem a Moór Ferencék Biofarmjáról származ..
macskanyu

Soosoo,
örülök, hogy Zsombi jól van!!! Kép Én ált. bio dobozos tejet veszek (nem a tartósat), ennek apósom szerint (aki echte saját tehéntejen nőtt fel) igazi tejíze van Kép és ami nagyon izgalmas, hogy páromnak, aki egyébként elvileg tej-érzékeny, semmi baja nincs ettől a tejtől... hmmm...

Recca,
teszek rá magasról Kép

Votiv,
Isti gyógyuljon gyorsan!!!! Kép És szerintem egy gyerek bárhol-bárkitől elkaphat egy betegséget, egyáltalán nem biztos, hogy a játszóház a "ludas" Kép

Moose,
én teljes nyugalommal viszem Dócit sétázni ilyenkor is, sőőőőőt: ha beteg, de csak hőemelkedése van, akkor is sétálunk, persze ilyenkor gyerekek közé nem viszem, mert nem akarom körbefertőzni a fél világot Kép de tapasztalatom szerint gyorsabban gyógyul, mint ha bent kornyadozna Kép És még csak babakocsiban sincs, kint tombol a szabadban, jól felöltözve természetesen Kép Egyébként erős szélben mi sem nagyon megyünk ki.

Most csak ennyi, mindenkit pusszantok Kép
kisün

Rec,
mármint a nyavaLYára
kisün

Macskanyu, nem tudom, mert nálunk bolti van csak... de barátnőm kapja házhoz a tejtermékeket, megkérdezem. Mesélj, milyen disznóságot tudsz? Kép Jó kis infoforrás ez a topik Kép

indianyo

Moose,
én mindenképp tervezem, hogy benézek a relaxációs csoportba, pedig nem is félek, meg laza is vagyok Kép egyszerűen csak érdekel. Majd szólok előre, hátha el tudsz jönni Kép
kisün

Ada, jol lesarkitvaKép azert az allergia sem ilyen egyszeru nyilvan. ennel azert tobb dologtol fugg. es barmikor elojohet. esetleg csak felnottkorban. de azert erdekes meglatasKép

Neet, persze igazad van. de a multik es egyeb szemetet gyartok es forgalmazok ellen egyfelekeppen lehet felvenni a harcot: "ezt nektek! toletek nem veszek semmit". es ez a mi felelossegunk. ami nem kicsi, elvegre a gyerekeink (meg a gyerekeink gyerekei) eleterol van szo!
na de nem akarlak/akartalak en teged izelgetni, csak arra kaptam fel a fejem, h annyira haritasz meg sorolod a kifogasokat. de miert is? nem baj az, ha te olyan vagy amilyen vagyKép

Moose, nem birja mindenki a hideget. eroltetni nem kellKép.
dejo, h jo az uj dokineniKép es at is vett titeket?
bimbovedo? kell az neked?

Kisun, attol meg...

Coolio
recca

Rec,
attól még mi? ly/j váltakozásnak csupán nyelvtörténeti jelentősége van, már nem külön fonémát jelölnek vele. Nyavaja vagy nyavalya... oj mindegy Kép

v
kisün

Bogárka!

Petra elképesztően hasonlít rád!

Dora!

Jegyeztem,bár Metroba ezer éve nem voltam.De talán most el kell mennem.

Ada!

Jól beszélsz ,én bírom ha idegroncs vagyKép

ZSan!

Tényleg nagyon klasz a kép!

Juc
20170114224602

Ezek új közmondások és szerintem az első és az utolsóelőtti a legjobb.
Szeresd az ellenségedet - be fog dilizni tőle!

Jobb egy pillanatig gyávának lenni, mint halottnak életünk végéig.

Ne felejtsük el, hogy amikor seggbe rúgnak, egy lépéssel előbbre jutunk!

A sör lassan butít, de nem baj, én ráérek.

Bármi, amiben egy csöpp élvezet is van az vagy erkölcstelen, vagy hizlal.

Az élet olyan, mint egy motor: be kell rúgni, különben nem megy.

Halhatatlan vagyok - egyelőre.

Láttam az igazságot. Semmi értelme.

Csoportmunka az, amikor sokan csinálják, amit mondok.

Aki velünk van, az nincs magánál.

A csikkek is fellázadtak. Eddig csak elnyomásban volt részük.

Okos enged, ha már szenved.

Ne okozzunk baleseteket az utakon. Vezessünk a járdán!

Senki sem olyan okos, hogy mindig tudja, mit csinál.

Ha egy nő meg akar tanulni vezetni, ne állj az útjába!

Volt már, hogy gondoltam az öngyilkosságra, de amilyen szerencsém van, az én esetemben ez is csak átmeneti megoldásnak minősül.

A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

Egyik szemem sír, a másik üveg.

Valószínűleg nem véletlen, hogy a nagy mesemondók mind férfiak voltak.

Egyetlen baj a semmittevéssel, hogy sohasem tudod, mikor végeztél.

Azt hiszem, felfordulok és megnézem, mi van odalent.

Nyeregbe pattant és elvágtatott a szélrózsa minden irányába.

Teljesen egyetértünk: te szeretsz engem és én is szeretem magamat.

Nekem nincsenek előítéleteim. Mindenkit gyűlölök.

Van-e a Földön értelmes élet? - Nincs. én is csak éppen beugrottam ide.

A pokol üres, mert minden ördög a felszínen van.

A nőnek jobb, ha szép, mint ha okos, mert egy férfinak még mindig könnyebb nézelődnie, mint gondolkodnia.

A legrosszabb, amikor a hülyeség akaraterővel párosul.

A méhek nem olyan szorgosak, mint hisszük. Csak nem tudnak lassabban zümmögni.
20170114224602

Hová tűntek a 20-a utáni arhívok????????????????? Kép
Apaaaaaa!!!!!! Help!

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Hopp, csak most látom, fejjel lefelé kerültek be...na, máskor jobban szétnézek Kép

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Furcsa volt fejjel lefelé visszaolvasni Kép

Jucus nagyon jók a közmondások az utolsó előtti nagyon találó.

Ada, még mindíg sok mindenben egyet értünk, csípem a dumád, csak valamiért nem állsz szóba velem mostanában.

Votiv, jobbulást Istinek.

Kisün voltál mostanában dokinál?

Bogárka, elfelejtettem mondani, hogy múltkor tök jót beszélgettem anyukáddal Kép Kép Kép
zsebi2004

Zsebi!

Aligvagy mostanában,hogyan álljunk szóba veled,baby?
És ugye,hogy ugye!?Ismersz valakit esetleg akire illik az a közmondás?Mert én igen,azért tetszik nagyon!

Juc
20170114224602

Jucus,
Jó lenne többször jönni, de néha nagyon hulla vagyok, és több nap után amikor beleolvasok, annyira kivülállónak érzem magam. Aki akar az azért elér Kép
És igen ismerek olyat akire illik a közmondás, ezért hangoztatni fogom úton útfélen. Lehet, hogy van közös ismerősünk akinek együtt hangoztathatnánk? Mert akkor csinálunk egy közös projektet Kép
zsebi2004

Zsebi!

Csak nehogy kiderüljön,hogy olvas minket!Kép

Juc
20170114224602

Jucus,

akkor mindent letagadunk Kép

Zsebi
zsebi2004

Sziasztok!

Elolvastam a mai termést, nem is tudom, rendes anya vagyok-e Kép
Nem állok le már kötekedni senkivel, jobb a békesség. Kép
Mindenkivel egyetértek, szvsz mindenki igyekszik a legtöbbet kihozni magából, kompromisszumokkal.
Én bevallom, hogy a pelus eldobható, mert ez Apával volt kompromisszum. Autó kicsi, de nekem kell, mert különben nemhogy a biopiacon, de a kínaiban sem tudnék vásárolni. Már nem nagy autó, csak kicsi, kisfogyasztású. A számítógépalkatrészeket is a megfelelő helyre gyűjtöm, a gyógyszereket is.
Főzök a lánynak általában, igaz néha botmixerrel, amikor lusta vagyok, vagy hiszti van, vagy nem is tudom, hogy lehetne máshogy aprítani, de én ilyen háziasszony vagyok, mindigis kihasználtam a konyhagépeimet. Kép
Így viszont nem termelek üveghegyeket.
Jah, és mosógéppel mosok, meg mosogatógéppel mosogatok, használok tusfürdőt is. Viszont tök ritkán sminkelek, nem kenem magam mindenféle mesterséges kencével, az jó pont? És az ügyfeleim is természetes anyagokat kapnak a bőrükre. Kép

KépKép
oxigen
Györköny

hahó!

Akiket megmaszot Oxi!Milyen volt?Részleteket priviben is fogadok!Kép

Juc
20170114224602

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ELSZÁLLT AZ EGÉSZ HOZZÁSZÓLÁSOM!!

Ada!
leírtam, hogy hiába mondod, nem fogom bevenni ezt a megalapozatlan állítást, hogy a turmix miatt lesz allergiás valaki. anyámnak is volt turmixa, aztán én se lettem allergiás.
nem régen meg azt olvastam, hogy a tápszeres babák allergiásak lesznek. aha, ezt is higgyem el? csak mert én tápszeres is voltam.
szóval az allergiáról annyira keveset tudnak, mint a vírusokról, csak találgatnak összevissza, rémisztgetik az anyákat, hogy én érezzem milyen egy szar anya vagyok, mert nem akarok passzírozni, csak mixelni, meg mert nincs elég anyatejem. legközelebb azt fogom olvasni, hogy azért allergiás a gyerekem, mert eldobható pelust használtam.vagy fordítva.
egyébként a cikkben leírt tünetek (mixelés miatt sűrűbb székelés, híg kaki, stb.) abszolút nem jelentkeztek nálunk. gondolom gyereke válogatja.
a 1,5 éves korban való eper adásnak és a turmixnak nem tom mi köze, ezt kifejthetnéd jobban is, még ha tök ideg is vagy rám Kép , mert én már 1 éves korában terveztem epret adni Lencsémnek.

Oxi!
most teljesen veled pendülök egy húron. sajna még nincs kis kocsim, de szeretnék egyet. Kép

Zuzmó!
hiába szereti 1-2 gyerek a meggyet, a többi utálja. tök savanyú, jóhogy kiköpi! úgyhogy először csak 1-2 szemet tégy a kajájába!

Jucus!
mondásaid rulzanak. lehet, hogy az utolsó előtti rám vonatkozik, de nem sértődöm meg Kép

ancsipancsi

sziasztok!Kép
mellgyulladás vs. influenza.
tippeket kérek, pliz!!!
magas láz, derékfájás, hányinger, DE NEM fájó mell, viszont vizesedik a kezem...ja, fájt a mellem, mikor szoptattam.
sztetek mi ez???

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zuzmo,
ne aggódj, amit ma kiköp, holnap a kedvence lehet. Kép
Többet holnap.
neet
neet

Jucus!
szerinted milyen lehet egy masszázs??? engem sajnos nem masszot meg, és sajnos az utóbbi időben másik masszőr sem vette kezelésbe fóka testemet, viszont már a gondolattól is megőrülök, hogy végre valaki ellazítson. úgyhogy nyomatékosan felhívom figyelmedet (a múltkori szalonnás lepény képe után), hogyha Oxi megmasszíroz, nem kérünk képeket!

ancsipancsi

Indi,
a bio részemről nem baj, sőt! Én csak az árakkal nem szoktam kibékülve lenni...
Macs,
tényleg mesélhetnél, mi a nem bio abban a tejben. Különben nekem is van ismerősöm, aki biotermesztés területen dolgozik, tőle is hallottam már, hogy hát azért nem minden tökéletes... Én szoktam járni a XII. kerületi ökopiacra, veszek olyan dolgokat, aminek nem túl elszállt az ára, meg ami máshol nemigen szokott előfordulni, pl. csicsóka meg mángold. De mondjuk hatszáz forintos almát vagy négyszáz forintos krumplit soha nem vennék.
Neet,
neked meg szerintem igazad van. Szép ez az alulról jövő, tudatos vásárlásra ösztönzés, én is próbálkozom vele, mégis sok mindent megveszek, amiről tudom, hogy ezt nem kellene. S hogy belássa mindenki, hogy nem lesz jó vége ennek a mérhetetlen fogyasztási mániának, ahhoz kell legalább két nemzedék, addigra meg talán léső... De nézz meg egy nagy bevásárlóközpontot akár egy egszerű hétvégén, de méginkább három napos ünnep előtt és után! Nézd meg a tv-reklámokat (ha nézel tv-t, mert én nem), mindenhol azt nyomják az agyadba, hogy vegyél, fogyassz, dobd el s végy újat... Sokkal hatékonyabban lehetne védeni a környezetet, ha eleve csak azt vehetnél az üzletekben, ami környezetbarát. De hát az nem üzlet.. S a multi valószínűleg jókat röhög a neki beintő vásárlókon, mert ott van neki még x millió. A legszebb pedig, hogy ha valamiről el tudják hitetni, hogy ez könyezetbarát, akkor eladhatják kétszer annyiért, mert akkor ezzel most a tudatos vásárló is nekem pengeti a lóvét. Brrr.... nem folytatom. Az egyes szám második személy meg itt általános alanyt helyettesít, nem neked szól Kép
Apropó, ki tudja megmondani, hogy miért sokkal drágább a teljes kiőrlésű liszt, amikor józan paraszti ész szerint azt könnyebb előállítani? Petőfi idejében még a fekete kenyér volt a szegények eledele...
Ada,
allergia: az ipar által százezres(!) nagyságredben használt mesterséges vegyületek vajon teljesen ártatlanok a sok allergia kialakulásában? S hogy senkinek ne legyenek illúziói, ezek már a köldökzsinóron és az anyatejen keresztül elkezdenek bekerülni az újszülöttekbe.
Na, itt kell abbahagyni, s átváltani optimista gondolkodásra.
Bocs a hosszas litániáért, csak ezek jutottak eszembe napközben a témát olvasva.
soosoo

Ancsi!

Hidd el,ha rád (vagy bárki másra )gondolnék akkor ide írnám de nem mindig foglalkozom ám veled. Zsebivel van közös ismerösünk rajtad kívül isKép!
Elképesztő,hogy mennyi üldözésimániás van itt!Kép
Most komolyan!

Engem akkor ki utál és beszél ki a hátam mögött?

Zsan!

Hát valami gebasz az tuti,de nem vagyok doki,hogy távdiagnosztizáljak.Képmagas láz vírusra hajaz,csillapítsd!

Juc
20170114224602

Ancsi,
amerikai kutatók szerint az eldobható pelust hordó fiú csecsemők később hajlamosabbak lesznek impotenciára, Na, ehhez mit szólsz? Tudom, neked lányod van, de nekem két fiam, s eldobható pelust használok. Csak hogy megnyugtassalak, én is milyen rossz anya vagyok... S jobban szeretem kocsival vinni a gyerekeimet, mint a koszos buszon a hajléktalanok mellett, tehát még emberileg is erősen kifogásolható vagyok.
soosoo

Ancsi!

MAssz:lehet rövid vagy hosszú.
Lágy vagy kemény.Fájdalmas vagy kellemes.Érzed azt is,hogy milyen biztos kézzel masz a masszőr vagy csak tapogat.
Szóval valami ilyesmire gondoltam.
20170114224602

Zsanci,
anyám orvos, de én ebből nem sokat örököltem. De ha nem fáj, nem csomós a melled, kétlem, hogy mellgyulladás (az volt nekem többször is, nem kívánom senkinek Kép )
soosoo

Soosoo!
hát persze! meg aki mobilt tart a zsebében, annak lánya születik!!! Kép

Ada!
még az jutott eszembe, hogy anyuci éppen minap fejtette ki viszont, hogy ne merjem fagyasztani a baba kajáját, meg mikrózni, mert mindkettő tönkre vágja az összes értékes cuccot benne. hajlamos vagyok, hogy higgyek neki, kíváncsi vagyok neked mi a véleményed. (persze továbbra is fagyasztok és mikrózok Kép )

ancsipancsi

Jucus!
tapogatás rulez, ha azt a férjink csinálják. Kép értem én, hogy mit akarsz,csak belepofáztam. egyszer egy masszőr valami távolkeleti csodával próbálkozott nálam, AMI ANNYIRA FÁJT, HOGY MAJDNEM ... (<--- nem írom le, mert Oxi szétver)

ancsipancsi

(Ide sem nézek)

KépKép
oxigen
Györköny

Oxi!

Még itt vagy?Rólad kértem referenciákatKép
20170114224602

Ancsi,
nem engem kérdeztél, csak most ilyen belepofázós kedvemben vagyok, s még amatőr is a témában Kép Szóval szerintem is elég sok mindent tönkretesz a fagyasztás meg mikrózás, de hogy milyen mértékben, azt nem tudom.
Erről viszont újabb gondolat jutott eszembe: akkor miért hírdetik a mélyhűtött termékeket árusító cégek, hogy technológiájuknak hála a mirelit zöldség olyan vitamindús, mintha frissen szedted volna, a mikrógyártók meg azt, hogy készülékükben k.va egyészséges kajákat készíthetsz? Hmmm?
soosoo

Sziasztok!

Zsanci!

Ha nagyon nem vagy jól, akkor hívj ügyeletet szerintem! Valaki írta itt, hogy úgy is lehet mellgyuszi, ha nem csomós meg feszül a mell! De a kézvizesedés?! Passz!Kép Elég rosszul hangzik!

Votiv!

Istinek jobbulást! Mi is ezt a vackot nyaltuk be Szilveszterkor!Kép Készüljetek fel, hogy Ti is átestek rajta! Nem lehet megúszni! Nálunk az egész famílián végigment, akárhogy is vigyáztunk meg fertőtlenítettem!

Én még mindig nem látom a 20.-a utáni hozzászólásokat, úgyhogy ma visszaolvasni sem tudok!

ILdi
ildi76

Zsan!
Derekad hogy fáj??? Vese nem lehet??? Vizesedés, hányinger belefér...cici meg egyszerűen a láztól is lehet érzékeny, sztem...
De inkább menj dokihoz!!!

Juc!
Oxi nagyon jól maszíroz! Egyáltalán nem fáj, nagyon kellemes, teljesen ellazít...a baj csak az, hogy utána 2x ölbekapom a gyereket, és a hátam ugyanolyan, mint előtte...
Tényleg Oxi! Ezzen tartósan nem lehet valamit csinálni??? Tudom, hátizomtorna, mi??? Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ildi!
hsz-ek fejjel lefelé vannak az archívban Kép
B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka!

Ja, már látom, visszafelé vannak!Kép Köszi!Hiába néztem nem láttam semmit fejjel lefelé, ezért nem értettem mit írtok!Kép
ildi76

Kislányt váró mamik!

Panna nyári rucijait nem szeretném már tartogatni,ezért ha valakit érdekel annak belinkelem a képeket.
GIGI!Te is shoppingolhatsz Adélnak!Kép

Juc
20170114224602

ZS!! Ki kell, hogy javitsam Soosoot, mert nekem ketszer volt mellgyulladasom es nem fajt, meg egyaltalan nem volt csomos, se kemeny, csak piros a cici es magas a laz. De szornyu volt Kép Es szoptatast a problemas cicivel kell kezdeni. Es szoptatas elott meleg borogatas, szoptatas utan meg hideg. Es en kaptam ra antibiot (asszem augmentin). De hivj dokit, ha nem vagy biztos benne, mid van! Vagy ha nagyon rosszul vagy!
moose

Soosoo,
erre meg férjem azt mondja, hogy a vitaminok jó része már alacsony főzési hőfokon is megdeglik, nem hogy hosszú ideig forraljuk. tehát gondolom a főtt cuccokban nem sok marad. és én azt fagyasztom le üvegcsékben. persze anyukámnak is igaza van,csak hát... Kép

ancsipancsi

Es most lattam, hogy penteken kimaradtam a Szabolcsot megcsodalok es a Timi szulinapjahoz gratulalok kozul! Utolag is mindenfeleszuperjokat! Kép Kép

Beet, ez a Levo...ize, ez is hashajtofele?

Kisun, a Zold Farmos biotejet nyakaljatok? en is szeretem (es nem is sokkal dragabb, mint egy barmilyen masfajta "tejital"), de nem mindig kapok (kaiser es interspar tart, de sokszor elfogy, mire megyek).

Es mi ilyen fazosok vagyunk es kesz Kép

Igen, Bogarka, az agyam allandoan kattog mindenfelen. Meg ha alszom is Kép ha meg tudom oldani, akkor majd elmegyek relaxra.

Ancsi, augusztusban mar nincs eper. Vagy mirelit? En meg olyan hulye vagyok, hogy tartom magam az "apromagvasokat ketev felett"-hez, de persze mar regota egy csomo joghurtot etetek a gyerekkel, ami tele van eper- meg malnadarabokkal...

Indi, ezt talaltam arrol, amit irtal: http://www.naturprodukt.hu/article/articleprint/62/-1/23/ de egyiket kapasbol nem lehet pocival
moose

Mivel pofázkodós kedvemben voltam, ezért word-ben írtam meg a hsz-t...mit ne mondjak, hosszú lett Kép.

Előszöris: nagyon fellengzősen hangzott, hogy én mekkora szakértelem vagyok táplálkozástudomány terén,ami egyfelől igaz Kép ;, de természetesen nem úgy gondoltam ám
Mindenesetre szivesen válaszolok azokra a kérdésekre, amikre tudok de nem vagyok ám olyan áptudét, ezt be kell valljam. Azaz nem olvastam el a legfrissebb szakcikkeket, meg nem irodalmaztam és legfőképpen nem ástam bele magam ebbe a speckó témába.

Zsan: árulkodós vagy, Te némber és tudjátok meg, a krémessel telepakolt tányér bazi nehéz, és azt emelgetni igazán jó zsírégető edzés Kép

Macs: máskor vágd fültövön a dokinénit ha fel akarja Fülit ébreszteni Kép ne hagyd magad

Zuzmo, Macs és mindenki: passzírozás a héjat és az aprómagvakat hivatott távoltartani a nedűtől és a belső rostoktól, ergo pl. az almánál nem kell passzírozni, csak legyen megpucolva, meg kivágva a magház. Persze ugye a 'héjában van a vitamin' valamennyire igaz, mert a héj alatt közvetlenül dúsulnak fel az antioxidánsok és egyébb barátságos és jótékony izék, de mivel papírt sem eszünk, ezért könnyű belátni, hogy a csecsemő kicsi pocakjának igen megterhelő egy lórugásnyi cellulózt (gyümölcshéj) ide-oda tologatni, lévén megemészteni még mi magunk sem tudjuk ezeket az anyagokat, nemhogy ő.
ada007

Moos: te kismami vagy, menjél aludni!!!!!!
Mars
ada007

Zsan: gyógyulj
ada007

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: