A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Gyöngyi: nem lehet és nem is szabad semmit sem csinálni a csuklás ellen - és később sem... a csuklás a pocakban a levelgővétel gyakorlásakor lenyelt víztől van, telejesen normális. Utána is az, vannak csuklós gyerekek, de mint annyi más is, ez csak bennünket, balga felnőtteket zavar, a babákat egyáltalán nem. Kép Ahogy Cory felhívta rá a figyelmet: a citrom allergizál!

indianyo

Csuklás
Nekem is tegnap a védőnőm mondta, hogy a csuklás a babáknak nem kellemetlen, nem rossz dolog, és nem is kell egyből citromléval itatni, majd abba hagyja,Kép minket jobban zavar mint a babát.

Pgyöngyi
Most látom a neved, te új vagy, vagy kihagy az agyam is már?Kép
Vendég

Cory Kép

indianyo

AlinaKép lehet, hogy szűköcske a hely már az ifiúrnak Kép}

indianyo

Vikó
Én is azt hiszem.És ha belegondolok hogy még 3 hetem van. TE jó ég!Kép

Viszont a hátam 2 napja nem fáj.Kopp-kopp.Olyan jó!
Olvastalak, hogy elég érdekesen alszolKép
Vendég

Alina
Igen, most csalakoztam, eddig nem volt netem.
Meg ahogy nézem most is lement a pénzem, szóval, majd jövőhéten csatlakozom újra.

Megnyugodtam, hogy a babának ez nem rossz, egyébként engem nem zavar, csak ez már anyai aggódás a pici miatt.

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi
Akkor gyorsan írom hátha még olvasod, üdv itt köztünk!!!!!KépKép
Vendég

AlinaKép én mindig hason vagy oldalt felhúzott egyik lábbal - félhason - alszom egyébként is. Csak most kell a babának egy kis segítség, úgyhogy a puha kispárnák alápolcolásával kevésbé nyomom - bár ha nyomnám, se lenne baj neki - és kényelmesebb nekem is. A félig ülés a szopipárnával a hát mögött megy, amikor tévét nézek és jó nagyokat szunyálok közben Kép Egyébként szakkönyv szerint teljesen szakszerű az alvástechnikám Kép

indianyo

Sziasztok!

Megjöttem az orvostól. Kép Ismét szabadlábon vagyok egészen hétfőig. Kép A legújabb vizeletvizsgálat eredménye sokkal jobb lett, mint a korábbi, bár így is határeset. Ezért folyamatosan nézni kell, vagyis hétfőn megint laborban kezdem a napot. Akkor lesz az UH és a kókuszvizsgálat Kép is. Ha minden jól megy, akkor hétfőn vagy kedden lesz az első NST. Ráadásul most jöttem rá, hogy eddig nem jól számoltam a napokat és mensi szerint is idősebb vagyok egy kicsit. Nem mintha ez bármit is számítana. Addig is marad a nagyon szigorú sómentes diéta, bár a semminél nem lehet kevesebb sót enni. Kép

Ma jártam DM-ben és elég sok mindent megvettem azok közül a termékek közül, amit Nicika ajánlott. Elég korrekt volt az áruk.

Köszi a málnalevél teás tippeket, de még mindig nem találtam. Kép

Cory, Indi: a szülésznőm Vastagné, Éva lesz. Nagyon aranyos volt tegnap. Kép

Angi: én is rengeteget gondolok rátok. Nagyon közel van a jövő hét...

Képzeljétek, totál ki vagyok akadva. Mindenki azzal van elfoglalva, hogy mennyit híztam eddig. Összefutottam a 7-es buszon egy kollégával és nem az volt a kérdés, hogy vagyok, hanem hogy hány kilót híztam. Kinek mi köze van ehhez? Olyan gáz, hogy ez a központi téma az egészség helyett. Mit gondoltok?

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Mariannka
Tőlem is mindíg ezt kérdezik, tényleg érdekes hogy ez miért számít!
Örülök hogy még kint maradhatsz!Kép
Mit vettél a DM-ben?
Vendég

Mariannka! Örülök hogy neked is bejöttek a DM-es vásárlási ötleteim! Kép Szerintem is jó árak vannak ott! Tőlem még soha senki nem kérdezte meg hogy mennyit híztam! Csak én szoktam dicsekedni vele! Kép

KépKép
nicika

<font color="aa00aa">Mariannka: ha megnézed ezt az oldalt alaposan, a babaszoba külleme mellett itt is a pluszkilók a központi téma.. Ne zavarjon ez téged szerintem... neked meg más a fontos és ez így van jól Kép

A sómentes diéta az agyamra megy nekem is Kép De örülök, hgoy van haszna, és nem kellett bent maradnod a hában. </font>

indianyo

<font color="119911"> Mariannka,
azt hittem, hogy csak nekem vannak ilyen ismerőseim, de engem is mindig ezzel faggatnak. Tök jó, hogy nem kellett kórházban maradnod. Remélem találsz teát.
Alina,
menj csak csavarogni! A szőnyegek között van fiús is, de olyat vegyetek, ami hőkezelt. Ez csak egy tipp, azért, hogy könnyebb legyen tisztítani. Van egy kockás, kék színekkel, szerintem az is nagyon szupi. Na, kiváncsi vagyok, hogy mit választatok.
Receptek nekünk is megvannak, de a keresztnevet nem mertem ráírni. Kép
Nici,
kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz a többi fal.</font>
angi79

Lányok! Köszönöm a drukkokat, tutti ettől lettem jobban.
Mamacka! Ne ijesztegess, ha Lyme lett volna, csak nem múlik el ilyen hamar és nyomtalanul, nem? Amúgy vettek vért, meg pisit és minden negatív lett. Kép

Angi! De jó, akkor beszabadulunk a Diegoba! Ma megyek kikevertetni a festéket is a szobához, lehet, hogy a szőnyeghez alakítom. Vasárnap megvettük az autós hordozót, amilyen nektek is van, a Concorde X Linet, meg vettem apróságokat: hőmérő, fésű, orrszívó!
Ágynemű pont nem volt, mi azt a süniset néztük ki (Brandonban voltunk) és csak huzatot, rácsvédőt és hálózsákot vennénk belőle. Egyedül itt láttam így, ebben a formában.

Engem is érdekelne a gátolaj! Jobb ha most rendelem meg, amikor itt szó van róla, mert aztán, mikor én oda kerülök, itt már mindenki babázik és nem fogom tudni visszakeresni. Kép

Ágiboszi! Van annak valami oka, hogy a teát reggel és délben kell inni?

Nici! Ami a vásárlást illeti, egy-két hónap és mehetsz még venni Szintinek dolgokat! Ez benne a szép! (anyagilag, meg a ronda dolog) Kép

Az alvásról meg annyit, hogy végre AKKORÁT aludtam, hogy Apa nem is mert felébreszteni reggel, annyira aludtam. Éjjel 1-től ma reggel 10-ig fel sem ébredtem. És se pisi éjszaka, se forgolódás, aludtam, mint egy tök és ma reggel meg is dicsértem az én kis törpémet (bár tegnap apukája elbeszélgetett vele, hogy ez így nem lesz jó, éjszaka kell aludni!)Kép

Na ma be kell mennem a munkahelyemre a papírokkal, pedig most látom, hogy kint -9 fok van. Brrr!!!!!

Szép napot! Este jövök!

Puszi:

Barti+Pötty

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Ágiboszi: a Vaterán gyakran listás az említett könyv. Én most rendeltem meg az Ebayen, még így is árban leszünk - szállítással együtt se lesz kétezer - csak hét ez angolul van... de egy csomó könyvtárban is megtalálható, a Google keresőben listázza ki a bnődKép

indianyo

Mariannka! Hipp-hipp hurrá!!! Mit vettél a DM-ben, engem is érdekelne! Kép

A súlyommal engem is piszkálnak, be kell venni a leszarom tablettát... Kép

Angi! Van ugye honlapja is a Diegonak! MI az hogy hőkezelt?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Angi
Köszi, akkor olyat nézünk.Kép
Vendég

http://www.naturashop.hu/
<font color="119911"> Bartika,
lehet, hogy ezt tette fel Vas is. Akkor bocsi. Elvileg innen lehet rendelni.
Jókat vettetek. A sünis tényleg aranyos, láttam én is.
Nekem is mennem kell a házidokihoz táppénzes papírért.
Puszi.</font>
angi79

<font color="119911"> Bartika,
az eladó mondta, hogy a hőkezelt jobb minőségű és könnyebb tisztítani, mint a műszálast. Van honlapjuk, de ott a 2005-ös midellek vannak.</font> wwww.diego.hu
angi79

Barti
Ne haragudj nem ijesztegetni akartalak, de lehet érdemes lenne megnézni... azt automatikusan nem szűrik a vérből speciális helyen lehet megnézetni... amúgy nem olyan veszélyes betegség ha időben észreveszik, nekem rengeteg barátom fertőzött... jó nem kellemes mint ahogy semmi betegség sem az... kezelni kell.
Lehet kár volt írnom csak már pár napja motoszkál bennem a tünetek nagyon hasonlóak... biztos csak az én hipohonderségem...

...kész vagyok egy kakassal, már csak ki kell tömni, most varrom a békát aki épp egy legyet készül lenyelni! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Olyan buli van a pocimban! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kiakadtam ezen a ki hány kiló és mennyit hízott témán. Ki a lóf...t érdekel ez? Én hiszek abban, hogy ha valakinek gondja van a súlyával, akkor vagy saját maga tudja és tesz ellene, vagy pedig az orvos felhívja rá a figyelmet. Értem én, hogy oda kell figyelni, de miért hívja fel erre a figyelmemet minden nő, aki 50 év felett van? Brrrrrrr. Undorítóóóóóóó. Sikítok.

Szóval amit ma beszereztem: babylove melltartóbetét és pelenkázóalátét utazásokhoz, bradoman fertőtlenítő kendő, papírülőke WC-re, és tejelválasztást serkentő teakeverék. És mindez összesen 2400 Ft sem volt. Nicika, tényleg jó dolgokat ajánlottál. Kép

Lányok: csíkosodom, pedig kenem magam egy avonos krémmel. Mit lehet tenni?

KépKép
mariannka

Mamacka, ez nem hipohonderség, egészséges szkepticizmus a hazai orvosi ellátással szemben. Nekünk kell vigyáznunk az egészségünkre, mások úgysem fognak. Kép

KépKép
mariannka

MariannkaKép
Szuper, hogy otthon maradhatsz még!
A kg-okkal meg ne foglalkozz, a férjemet is mindíg erről kérdezik, mekkora a hasam és hány kg-ot híztam, mert ugye Velem nem találkoznak, mert szobafogságra vagyok ítélve.

KépKép
csema

Köszi Csema. Kép

KépKép
mariannka

Mariann
A babylove melltartóbetét mennyibe került?
Én Fixies nevűt vettem a Brendonban, 30db-os és 600-Ft volt.
Vendég

Na most indulunk szőnyeget nézni meg függönyt, majd jövök délután.
Vendég

Mariannka
Engem az anyós zrikál ha látja, hogy eszem valamit máris kérdezi, hogy jó az neked? nem fogsz nagyra nőni tőle?... olyan idegesítő!
Könnyű neki meg a lányának ők olyan alkatúak, hogy semmi sem látszik meg rajtuk... ez nem az ő ügyességükön múlik... no mindegy...
Jövő héten én is elmegyek védőnénihez... kiváncsi vagyok mennyi az annyi... itthon már rá sem merek állni... Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

...ja és szerintem a csíkok ellen nem lehet tenni semmit, kenegetni nem árt, lehet ha az ember nem kenné jobban repedne... de ha már reped az sajna vissza nem fordítható Kép majd kivilágosodik! Kép ...biztos, hogy én is szanaszét fogok repedni... sajnos olyan a bőröm... még a térdemen is vannak fogyáscsíkok.... pedig oda mikor híztam????

Kép
Kép
Kép
mamacka

Alina: a melltartóbetét 30 db-os és 369 Ft volt.

Mamacka: ne törődj velük. A védőnő és az orvos úgyis nyünnyögni fog, ha sokallja.

Most alszom egyet, mert délután indulunk vidékre, és a 160 km nagyon sok már nekem.

Holnap temetés. Kép

KépKép
mariannka

Á még van pénzem, ha eltünök akkor már elfogyott
Mariannka
Az én hasam lassan már olyan mint a zebrának. Szerintem ez így is marad, max. a szülés után halványodni fog. Én is kenem, de ez valószínüleg alkati dolog.
A kiókról meg annyit, hogy én 12 kg-ot híztam, de látszólag csak a pocim nőt. Mondjuk nem vagyok egy sovány alkat. A dokim annyit mondott, hogy jó lenne ezt a súkytöbbletet a szülésig tartani, más véleménye meg nem érdekel. Én is bevettem a leszarom tablettát.
Gyöngyi 35+1

Kép

Kép
pgyöngyi

ezeket ma gyártottam
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Bartika: ha félsz, hogy lyme, nézz körbe itt: www.kullancs.hu Nekem tavaly nyáron volt, de hamar jelentkezett a bőrtünet, és azonnal kezeltek is.

Súlykérdés: félelmetes, hogy ez a központi téma. Engem szerencsére nem zaklatnak vele. Nálunk mindig az jön, hogy és mi lesz? Vagy akartátok? Brrrrr.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Gyöngyi
Az utolsó hetekben még fogyni is lehet! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

MamackaKép
Nem semmi! nagyon ügyi vagy!Kép
Közben megjött pár ruci amit rendeltem, kimostam őket, fotó, majd vasalás után!
Ja és várom az üvegest, mert viszi el a szoba ajtónkat, még nyáron kitőrt az üvege, most már muszály beüvegeztettni!

KépKép
csema

Ja a béka tetszik nagyon! A léggyel!!!!Kép Kép Kép

KépKép
csema

Na indulunk szülőszobát látogatni! Kép

KépKép
nicika

Sziasztok!

Alina: én a Rossmannban vettem melltartóbetétet: 30db/299,-

Bartika: örülök nagyon, hogy meggygógyultál!
Minket is a drukkok gyógyítottak meg!!
Én úgy alszom, hogy állandóan forgolódom, egyik oldalról a másikra és félig ülve.

Csema: köszi, szólok, ha konkrét lesz az ügy!
Februártól tuti a kórház, vagy maradhatsz otthon?

Angi: jövő hétfőn este megyek NST-re, aztán 2 naponta
szerintem nem fogsz előbb szülniKép

Ági: örülök, hogy jó lett a szívhang, a fájással mi volt a gond??

Mariann: nagyon örülök Neked is, hogy otthon maradhatsz!Kép A kilós kérdésekkel ne foglalkozz, vagy kérdezz vissza, hogy miért érdekli??

Nicika: lehet, hogy csak most volt szófogadó, aztán kint a tiéd lesz azKép

Tünde 37+5

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Mariannka
Itt vagy még? Hol lehet kapni WC ülőkére ilyen papírt. Ez még eszembe sem jutott, hogy kellhet, de nagyon praktikusnak hangzik.
Lassan én is megyek, elkezdem összecsomizni a kórházba valókat, nehogy meglepetés érjen (este görcsölgettem, de ez csak jóslófájás volt)

Kép

Kép
pgyöngyi

Mamacka: nagyon aranyosak a műveid!! Sokkal jobb, mint amit készen lehet venniKép

Nicika: remélem tetszeni fog a szülőszoba!

Gyöngyi: tényleg alkati kérdés, nekem már az elsővel kirepedt, azóta nem foglalkozom vele.

A köldököm körül olyan sugárirányú, a kis 2 évesem mindig azt mondja: "anya ott egy virág",KépKép, ebből látszik ők a szépet is meglátják a csúnyában isKép

Dorina legutóbbi beszólása:
Patrícia szegény hányt egy tálba, Dorina pont ott volt és azt mondta: "jé anya, a Patrícia kiöntötte a pociját!" KépKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

TündiKép
Februártól tuti!
Csak azt nem tudom, hogy 6.-ától-e vagy azon a héten melyik nap

KépKép
csema

Jaj bocsi TündiKép
Közben dobtam egy milánói szószt!
Szóval arra gondoltam, hogy megadom az eimail címét vagy az msn címét, ha Õ is beleegyezik, s akkor pontosan meg tudod kérdezzni Tőle, mikor volt a felvételi, miből kellett felvételizni, pontosan mennyi a gyaki amit le kell tölteni stb,
De szólsz ha gondolod érdekel!

KépKép
csema

<font color="aa00aa">MamackaKép A te kisfiad biztosan nagyon boldog lesz ezzel a sok melegséget árasztó kézimunkávalKép Azt is jó látni, hgoy miközben sok a gondod, nem ülsz le a sarokban sebeket nyalogatni és magadat sajnálni, hanem ilyen gyönyörű dolgokba ülteted át a szereteted és az energiáidat Kép

Gyöngyi, minden nagyobb drogériában (DM, Rossmann, nagyáruházak illatszer- és vegyiáru osztályán) kapható a vécéülőkepapír.

TündeKép Jó fej a lányodKép
Nekem csak fogyás után jönnek a csíkok, de én nem látom őket csúnyának egyáltalán... Szép gyöngyházszínűek Kép

A csíkok hiánya miatt nincs miért büszkének lenni, de szégyellni sem, ha vannak: alkati kérdés a bőr rugalmassága.

És hát végülis a gyerekeinkért nőnek rajtunk...</font>

indianyo

Dorinának csúcs szövege van! Kép Kép

KépKép
csema

Csema, Tünde: unokahugi most végezte a kérdéses iskolát - nem a szülésznőit, hanem a csecsemőápolóit. A bizonyítvány feltétele 5 hét gyakorlat kórházi csecsemőosztályon, 12 órás műszakokban Kép Ezért nem tudja befejezni (1 éves kisfiát neveli egyedül, napi 15 órát senki sem tud rá vigyázni, míg ő gyakorlatozik) és a helyi bölcsődébe NEM VESZIK FEL!!!! Nem mintha egyetértene a bölcsivel, de gyes+csp-ből élnek ketten Kép Ez csak megjegyzés volt a bölcsődék segítőkészségéről Dunaharaszti városban, lényeg a gyakorlat.

indianyo

Sziasztok!

Zsuzsófi,
gratula az eddigi magyarhoz, megy a drukk a matekhoz is! Kép Magyarból mit írtál?

Tünde,
ha nem mocorog NST közben a Babó, akkor tényleg csak beszélni kell hozzá? Pocisimogatás vagy nagyon enyhe nyomkodás és hasonlók? Azt lehet?

Bartika,
örülök, hogy jobban vagy, és látom te is tiszta lázban vagy, hogy készülődnél már mindennel! Kép Én is! Kép

Mariannka,
gratula a jó eredményekhez, tök jó, hogy még mindig szabadlábon vagy! Kép

Mamacka,
nagyon aranyosak az állatkák, ügyes vagy, nekem maga a kockás légy is bejön! Kép

Nadine 27+5 Kép

Kép

nadine81

Sziasztok!

Zsuzsófi,
gratula az eddigi magyarhoz, megy a drukk a matekhoz is! Kép Magyarból mit írtál?

Tünde,
ha nem mocorog NST közben a Babó, akkor tényleg csak beszélni kell hozzá? Pocisimogatás vagy nagyon enyhe nyomkodás és hasonlók? Azt lehet?

Bartika,
örülök, hogy jobban vagy, és látom te is tiszta lázban vagy, hogy készülődnél már mindennel! Kép Én is! Kép

Mariannka,
gratula a jó eredményekhez, tök jó, hogy még mindig szabadlábon vagy! Kép

Mamacka,
nagyon aranyosak az állatkák, ügyes vagy, nekem maga a kockás légy is bejön! Kép

Nadine 27+5 Kép

Kép

nadine81

Gyors helyzetjelentés:
Mai CTG-n minden oké volt, Bogyó meg se állt, folyton elmozdult za érzékelő alól, már a ctg-s csaj is röhögött rajta Kép Vizelet tiszta, vérnyomás tökéletes (120/80), szóval már nem diétázok Kép Tök jó...most gyorsan puffasztókat főzök, meg fűszereseket, amiket szopi elején majd úgy sem lehet...ma pl tejfölös fejtett bableves készült Kép
Na megyek, mert még ezer házimunka vár....

Istvánosok: holnap előadás előtt tali valakivel?

Titati 38+5
titati

Egy gyors kérdés: a gyerekorvosnak mennyit illik adni, ha kijön lakásra? Pl. a babát átvenni kórházból hazaérkezéskor, oltáskor, stb?
titati

Sziasztok!

Mariannka!
Örülök, hogy nem kell kórházba menned!

Az én "kedves" ismerősömet konkrétan nem a súlyom érdekli, hanem állandóan riogat, hogy "majd el fogsz bálnásodni, alig bírsz majd menni" A legjobb "mert én a hatodik hónaptól véresre vakartam a hasam úgy viszketett" Erre mondtam neki, hogy én már a hetedikben vagyok és nem viszket. Erre "mert csak színleled, hogy nem érzed".
Egyébént csak engem meg a dokit foglalkoztat a súlyom, a páromat nem idegesíti, a védőnő szerint meg egy kicsit kell hízni. Kép

Cory!
Nekem a főnökeim kérdezik, hogy véletlenül jött össze? Mert ők azt szerették volna, ha előre bejelntem és akkor át tudnak tenni olyan munkakörbe, ahonnan nem lehet elmenni az elejétől betegácsiba. Hát nehogy már nekem jó legyen!

Mamacka!
Nagyon ügyi vagy! Tök jó az a békuci a léggyel!

Pgyöngyi!
Gyógyszertárban is van Wc-ülőke. Pontosan nem tudom mennyi, de pár száz Ft. Amikor a párom hasmenéses volt akkor vettük (10 db-os), meg két szájmaszkot és így volt öszesen 270 Ft.

Vikó!
Igen a bölcsődék már csak ilyenek. Párom falujában a munkanélküliek gyerekét nem veszik fel, mert ott az anyuka ráér babázni. Csakhogy így nem tud az általában mindenhol lévő próbaidős munkára elmenni. És az arrafelé nem egy-két nap, hanem általában egy hónap.

Nekem a Fixies melltartóbetét jött be (muszáj használni, különben egy nap elmennek 3 meltartó), mert annak vékony a széle. A préselt szélűek viszketnek.

Az én babám is csuklik most. Leglábbis nem hiszem, hogy ilyen ritmusérzéke lenne.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: