A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Csema! Nagyon örülök hogy nincs kókuszod! Kép

KépKép
nicika

Csema, az ember lánya várandósság alatt mindennek örül, ami az egészséggel kapcsolatos jó hír, főleg, ha egyébként van miért aggódnia, ugye KépKép Szerintem ez nagyon jó hír és én is veled örülökKép

indianyo

Sziasztok Lányok!

Ma megyünk pótszilveszterre, úgyhogy rövid leszek, max hétig érek rá.

Esztipeszti!
Én a héten még iskolában leszek, úgyhogy csak a jövő héten tudok menni előadásra.
Én személy szerint a digitális lázmérőre teszem a voksom, a higanyoson gyakran észre se veszem, hogy elszakadt benne a szál. Egyébként állítólag ajándékba kapunk 3 másodperces fülhőmérőset.

A hétvégén lefogytam két kilót, úgyhogy megint 81 vagyok. Kép Jövő hétvégén megint krumplizok. Kép

Mamacka!
Igenis tessék bepofátlankodni! Illik egyébként is hogy előreengedjenek, főleg a poci miatt, meg a pontos idő miatt is!

Katicuska!
Nálunk már romlott meg sör! Egyébként apa a két héttel ezelőtti hétvégén iszogatott én meg csak úgy elkezdtem szédülni (vérnyomás a béka seneke alatt) ő meg be volt tojva, hogyan menjünk kórházba. Aztán lefeküdtem és kialudtam magam.

Csema!
Gratulálok a negatív pisiteszthez.

Ma nem fájt a hátam és a farokcsontom se, úgyhogy egész fitt vagyok. Még szaladtam is kb 10 métert az egyetem előtt a járdán.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Szelivi
Ott szinte mindenki pocakos! Kép
De azért kellene tanulnom egy kis magamért való küzdést.

Bartika
A másfél órásat aki utánnam jött már haza is küldték!

Lehet baj van a papírokkal tudjátok... az összetört kocsi... újra ki kellett töltetni a nőcivel és nem akarja ráírni, hogy ő a hibás... a biztosítónk azt mondta, hogy szerinte nem számít mert elég egyértelmű és ha kekeckedik csak mégtöbbet kell fizetnie... jaj ez nagyon nem hiányzott! ...remélem azért jó vége lesz.

Apukámat meg felkereste a kerületi védőnő, majd szomorúan vette tudomásul, hogy nem lesz újabb kisbabája! Kép Jót beszélgettek aztán hazament. A leleteimet oda küldték ugyanis neki, azt hozta házhoz pedig előre szóltam, hogy mindenképpen Kőbányára, vagy a dokinak küldjék ki no mindegy... Egy kicsit zazi vagyok máma, legszívesebben egész nap csak aludnék.

A szülőszobát megint adják a tv-ben tegnap este láttam az íriszen.

Holnap megyünk dokihoz UH-ra Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Eszter: ZSoma már nem alszik velünk mióta átalussza az éjszakát (kb 1 éve).
Nekünk sima digitális lázmérőnk van, és hónaljban mérem nekik kezdetektől vele.

cory 31+4

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

<font color="aa00aa">Mamacka: ne küzd, csak szólj, amikor szükséges! Eleinte én is sokszor sírdogáltam, mert végig kellett állnom a zsúfolt héven az utat és mindenki a pocimba akart könyökölni. Aztán elkezdtem megkérni valakit, hogy adja át a helyet, azóta nincs gond, rájöttem, hogy mindenki magával van elfoglalva, de azért a legtöbb emberben van jóérzés, és segít- ha megkérik rá. A laborban is ugyanígy voltam és konfliktus nélkül megoldódott... Attól, hgoy megkérszv alakit, hgoy segítsen vagy engedjen előre, még nem vagy önző Kép
Vigyázz magadra, meglátod, ha meglesz a baba, a ti életetek is a legjobb irányba fordul majd KépKépKép

Livi, tök jó, hogy ilyen jól érzed magad, mulass jól a buliban!

Sajnos változó fronthatások várhatók mostanában - msot nyugtatott emg egy locsifecsi meteonéni a tévében Kép

Isten nyugosztalja szegény Rebekát és adjon erőt a családjának elviselni ezt a szörnyű tragédiát!</font>

indianyo

Csema,
hát egy negatív vizeletnek már lehet örülni! Kép

Szelivi,
jó szórakozást a pótszilveszterhez! Kép

Mamacka,
az ilyen cukorterheléses vérvételen elvileg nem is kéne tolakodnunk, mert az a fontos, hogy pontos legyen. Nekem külön mondták, hogy amikor letelik az időm, egyszerűen nyissak be és közöljem, hogy nekem letelt a két óra. Így is tettem. Kép
Sajnálom, hogy nem egyszerű a kocsidolog, remélem megoldódik különösebb utánajárások nélkül!

Én mondjuk nem szeretem a biztosítókat. Nekünk a kocsi kötelezőjét és a Cascot Gáborom folyószámlájáról vonják, és ugye ilyen esetben nem a sárga csekkeket kell betennünk a forgalmiba, hanem egy olyan igazolás-félét, amit a biztosító küld, hogy igen, mi befizettük, mert ők levonták. Na már most mi még ebben a hónapban/évben nem kaptunk semmit erről. Gábor hívta a biztosítót, hogy mi van, miért nem vonták még le (pénz van elég a számlán), azt mondták azért nem, mert most volt valami havi vagy évi vagy mittomén milyen zárás, és ezért nem vonták le. Ami minket még érdekelt az az, hogy mit mondjunk a rendőrnek egy esetleges igazoltatáskor... Azt mondta a nőci, közöljük a rendőrrel, hogy folyamatban van és ő ezért minket ebben a hónapban nem büntethet meg. Most képzeljétek el azt a rendőrt, akinek én erről kezdenék mesélni... Szép! Kép

Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúlt! Kép

nadine81

Lenne egy kérdésem!

Létezik az, hogy egy babakocsihoz nem jár pelenkázótáska? Azért gondolom, hogy igen, mivel láttam neten, hogy valahol lehet külön pelenkázótáskát kapni. Szóval fontos az a tatyi, ugye? Anélkül nem nagyon boldogul az ember, igaz? Dokibácsinál, védőnéninél, stb...

nadine81

Nadine: persze. Nekem volt már néhány babakocsim (számszerint 7), de pelenkázótáskám még sosem, és nem is hiányzott Kép

cory
Budapest

Nadine: Létezik bizony, és ami azt illeti, neked kell kikisérletezned, hogy molyen szütyőben szereted tartani a babakellékeket. Azért egy csak szopizó baba esetében ez nem olyan sok: pár pelus+törlőkendők - én ezt egy sima, női kozmetikai táskában tartottam, egy textilpelus, egy váltás ruha - ez is csak akkor, ha baleset esetén van hol átöltöztetni. Ezt egy nagyobbacska retikül is el tudja nyelni, vagy egy hátizsák, vagy... Na jó, egy övtáska nem KépKép

Mamamcka: sok-sok Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép nektek, hogy sorban rendeződjenek a dolgaitok!

Csema! Gratula a kókusztalansághoz Kép

Hőmérő: én a sima digitálisat szeretem, a fülhőmérőnkkel (Omron) nem tudok bánni Kép De leginkább puszi-hőmérővel dolgozom Kép Mondjuk, fanatikus lázcsillapító se vagyok.

Amúgy meg nyaf-nyaf! Fáj a derekam, a lábam mintha ki akarna zuttyanni tőből, és ráadásul amíg dolgoztam, a BabaNet elnyelte a tegnap esti/ma napközbeni archívokat. KépKép

Az egy jó dolog, hogy holnap betöltöm a 35-öt Kép

Borcsa 34+6

Borcsa
KépKépKép
borsts

Nadin! A pelenkázó táska amit a kocsikhoz (némelyikhez) adnak azok egy sima válltáskával egyenértékűek! Javasolni szokták hogy ne ilyet vegyen az ember, hanem kifejezetten pelenkázáshoz kialakított táskát, amelyről mondjuk lenyitható egy pelenkázó rész, stb. Annyira nem is tudom milyen ez, csak azt tudom hogy jó drága! Van pl. az Aventnek is ha jól tudom!

KépKép
nicika

Annácska
Tök jó hogy minden rendben volt a dokinál, szép nagy kisfiad leszKép

Mamacka
Csak elfogadják!? Jó lenne, nem kéne újból csinálni!Mikor derül ki?

Zsandi
Én megkérdeztem a dokimtól hohy normális-e hogy már van hogy napjában többször is csuklik a kisfiam, és azt mondta teljesen, nyeli az oxigént, és emiatt magzatvizet is nyel ami félremegyKép

Scullyx
Nagyon szép a babakocsitok, és a babaruhák is.Kép

Nadine
A babakocsihoz álltalában nem jár a pelenkázótatyi, de szerintem nem létfontosságú. Mi nem is vettünk, bár mi elég sokat jövünk-megyünk utazgatunk, lehet hogy kell majd vennem, majd megmondom fél év múlva hogy kell-e jó?Kép
Vendég

Cory, Borcsa, Nici
Köszönöm!
Azért kérdeztem, mert láttam a www.bebibolt.hu oldalon egy pelenkázótáskát, 4.790,- Ft. És ha több mindent rendelek (rengeteg mindent betettem már a kosárba), akkor ezt is megérné. Ha jó dolog. Megpróbálok betenni egy képet róla.

Kép

nadine81

Alina,
köszönöm neked is, de azt hiszem fél évet nem várok rád, ha nem haragszol!! Kép Kép

nadine81

Nici,
te tuti vettél már pl. melltartóbetétet, és vágod az árakat is! Kép Ezen az oldalon van Chicco márkájú 32 Ft/db. Az olcsó, jó, vagy drága?

Bár az az igazság, több mint valószínű, hogy az ilyen kozmetikai cuccokat, mint pelus, törlőkendő, melltartóbetét, Tena betét, és még bármi, ami gyógyszertárban is kapható, azt ott fogom "megvenni". Azért írtam így, mert párom cégénél a tavaly év eleji fizetésemelést úgy oldották meg (hogy a cégnek is jó legyen), hogy nem KP-ban kapnak többet, hanem kapnak minden hónapban egy kajajegyhez hasonló utalványt 4.000 Ft értékben, amit többek között gyógyszertárban is be lehet váltani, recept nálküli és receptes dolgokra is. Akár az én nevemre, akár a baba nevére kiállított receptet is. És mivel nem vagyunk nagy betegeskedők, már rengeteg összegyűlt, kb. 20E Ft értékben. Szóval valószínű, hogy az ilyen dolgokat ott fogjuk beszerezni.

nadine81

Nadine
Na jó, megbocsátok!Kép
Nagyon jól néz ki a tatyi.
De nem akarsz olyat venni amilyen a babakocsid?Mármint színben?
Vendég

Nadine: ezt neked kell átgondolnod. Nekem egy sima hátizsákom van, és amíg picik voltak a dm-es pelenkázóalátétet használtam útközben pelusozáshoz. Ha lepisilték, kidobtam. Meg én utálom az oldaltáskákat, valahogy nem kényelmesek nekem.

cory
Budapest

Spanyolul tudóknak van itt pár érdekes cikk a szülésről:
http://www.holistika.net/parto_natural.php

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Alina Kép
Hát tuti nem lesz egy apróság Kép

Mamacka Kép
Kitarás, remélem azért nem kell megisételnia vérvételed.
Holnapi uh-hoz drukkolok Kép Biztos jó lesz újra látni a kismanót Kép

Csema Kép
Hogy miknek tud az ember örülni Kép Jó, hogy nincs semmi gond Kép

Ági Kép
Remélem tudok menni holnap, csak előtte még a kocsimat kell szervízbe vinnem Kép De igyekszem Kép

Scully Kép
Mennyiért vettétek a Römer ülést?

NadineKép
A 3 trimeszter a 28 héttel kezdődik, így már lassan te is ott leszel Kép

Eszter Kép
Az alvással egész jól állok, tudok pihenni mostanában, pedig már jól fenn van a Manócskám Kép
A dokim szerint ennek örülni kell, így örülök Kép

Pelenkázótáska:
Valóban nem jár a babakocsival, de vannak olyan tipusok amikhez adnak. Általában a nagyobb márkákhoz csinálnak ugyanolyan színűt mint a kocsi, hogy a divatosak lehessünk Kép
Egyébként nekem annó nagyon jól jött a pelenkázótáska, igaz mi nagyon sokat voltunk úton. Sőt annyira, hogy kettőt is hazavágtam Kép, így most vehetek újat Kép

Délután voltam dokinál is. A méhszáj teljesen zárt még mindig Kép
Kaptam laborra beutalókat, három hét múlva kell mennem, uh-ra meg február 13 megyek legközelebb Kép
Rákérdeztem a sztreptokókuszra is, nekem leveszi a 36. hét körül.

Annácska 29+0

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Még nincs is ám kocsim! Kép Csak ábrándozok itt ezekről! Kép Különben ezekben a mintákban lehet rendelni:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Szóval ha megvan a babakocsi és hasonló ezekhez, akkor esetleg... De tényleg nem biztos ám...

nadine81

Zsugyu/Zsuzsi, el tudnád küldeni a babaváró hímzéseket az email-címemre? Mert babanet ugye döglődik -- szokás szerint - és így még akkor se tudnám leírni, amit kértél, ha lenne rá időm... vikofulopkukacyahoopontcom

indianyo

Sziasztok Kép

Csema,
örülök a jó eredménynek! Kép

Barti,
a terhesség második felétől a dokid UH nélkül is megtudja állapítani az elölfekvő részt a hasfalon keresztül tapintással.
Biztos nagyon szuper volt a pihenésetek. Kép

Nadine,
a hátizsák szerintem kényelmesebb megoldás,mint a pelenkázótáska. Bár kétségtelen láttam már én
is nagyon szép pelenkázótáskákat. Kép
Olgo+Heni

Kép
olgo

SziasztokKép

Nem hiszem el, de még mindig nem tudok aludni, holnap vagyis ma olyan leszek megint mint a mosott kaki....

AnnácskaKép
akkor holnap tali, ha addig sikerül elintézned a szervizt.

CsemaKép
Ugye milyen kis apróságoknak tudunk örülni, mint egy negativ pisiKépKépKépKépKép

NadineKép
Csatlakozom az elöttem szólokhoz, egy jó pofa hátizsák sokszor praktikusabb mint a pelenkázó táskák , tavaly spec a kismamaujság előfizetéshez adtak ajándékba niveás hátitatyót ami pelenkázó lappal van ellátva, tök jó belül is a kiképzése mert tele van fakokkal. Sokszor praktikusabb a háton vihető mint a félodalas, főleg ha manót is vinned kell a karodban.

Nah én már ugy belezavarodtam a sok fajta babakocsiba, hogy már azt se tudom milyet lenne érdemes vennem... Lehet hogy majd azt csinálom hogy ránézek és ha ugy érzem gyere velem, akkor az lesz a mi babakocsink.... (elötte azért megnézem az árcetlit is rajtaKépKépKépKép)

Nah megyek megprobálok aludni, vagy legalább ugy tenni mintha...

Ági
32+5

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Kezembe akadt egy tesco újság, és holnaptól vannak babás dolgok akciósan:
fa kiságy 60x120-as 7990
összecsukható utazóágy (emelhető fekvőfelülettel) 9490
Hordozó 8599
gyermekkád 1049
Cseh Tetra pelenka 10db 1790
szoptatós melltartó (75-95/B, C, D) 2199
És még egy csomó minden.

cory 31+5

cory
Budapest

Sziasztok!

Csak bekukk, nincs idöm visszaolvasni semmitKép
Viszont lehet, hogy jan végén távozom táppénzre!Kép Már alig várom!Kép

Voltam cukorterhelésen, szuper eredmények.
Tegnap megnéztük Babókát is, mindenét láttuk, tökéletes, mint az anyukájaKép. Már 1196 gramm! Mit szóltok?Kép Remélem, nem lesz belöle óriásbébi!
Megvettük az első rugit, kaptunk pelusokat is meg fürdölepedöt, szóval beindult a bizniszKép Most éppen kiságyra vadászunk.
Küzdök a derékfájással, de nagyon, mert éjjelenként is arra ébredek fel, hogy nem tudok feküdni, mert szétszakad...Kép Nincs valakinek ötlete?
Mindenkinek szép napot!

Maminti
27+2

Kép
Kép
maminti81

Annácska
A Römer 147 Euro volt, kb. 37000 forint.

Scullyx
33+1

KépKép
KépKép
scullyx

Jó reggelt.

Maminti
Gratula a jó eredményekhez!Kép
A hátfájással sajna én is szenvedek, nekem csak akkor volt jobb, amikor reggel vagy este úsztam, és akkor nem fájt, ill. csak picit.
Gyorsan menj táppénzre, hihetetlen jó nem dolgozni.Kép

A. 35+6
Vendég

Istvános lányok és Bartika!

Az előadások időpontja: minden szerda 15.00 óra
Helyszín: István kórház, ebédlő
A ciklus 6 előadásból áll. Ha befejeződik egy ciklus, indul újra.

Pont most ért véget egy ciklus, és most szerdán indul egy új. Tehát most érdemes csatlakozni!
Az első előadás témája: az István kórház bemutatkozása, személyzet, stb (ez viszont megkérdőjelezi azt, hogy aki nem istvános, annak használ-e valamit ez az előadás).

Viszont ezzel párhuzamosan, a szülészet előterében lesz egy előadás a szoptatásról. Ez kiscsoportos, tehát a létszám korlátozott (gondolom érdemes időben odaérni).

Hát ennyi infót tudok. Én szerdán menni fogok.

Titati, Esztipeszti,
kismamatorna? Mi Annácskával voltunk hétfőn, jó volt.

puszi mindenkinek
Betti
27

Kép

Kép
bettiflame

Jó reggelt!!!!

Maminti, grat. a jó cukreredményhezKép
És a szuper méretekhezKép

Nekünk sem volt soha pelenkázótáskánk, nem is hiányzott soha.
Hiszen van a babakocsinak alul bevásárlóhálója , nem? Egy másik tatyóban szoktam tartani a cuccot, és azt alulra beleraktamKép
Engem idegesítetet volna, ha a hátamon, oldalamon,babakocsin lóg.Így meg mindig kéznél volt, és bármilyen táska megfelelt erre a célra(na, nem tescós nejlonzacskóra gondoltamKépKép )

Csema, tök jó, hogy örülsz a negatív pisidnekKépKép
Anna, neked is grat., hogy a doki is jó dolgokat mondott tegnapKép

Pusz
Ildikó 29+4
vas

Köszönöm Mindenkinek a pelenkázótáskára vonatkozó tanácsokat! Kép A tapasztalat a legfontosabb, lehet, hogy az lesz a mérvadó! Kép

Cory,
meddig érvényes az akció a Tescoban? Ez mindegyik áruházára vonatkozik? Vagyis ezek a prosik országosak?

Maminti,
szuper, hogy jók lettek az eredmények és hogy a Babával is minden OK! Kép A súlyát automatikusan mondják? Vagy úgy kérdeztek rá? Én még sosem hallottam a mi lánykánk súlyát...
A derekam nekem is szokott néha fájni. Kép Én azt találtam megoldásnak, hogy gyakrabban mosogatok! Kép Nem várom meg, míg magasan van az edényhalmaz a mosogatóban, hanem minden este nekiesek, így kevesebbet ácsorgok felette! Kép De komolyan nézve a dolgokat, nincs okos ötletem a derékfájás csillapítására. Kép

Alina,
hány hetes voltál, amikor úszni voltál? Most is jársz még? Nem aggódtál, hogy elkapsz valamit? Én is szívesen járnék, de tartok a fertőzésektől...

Nadine és Dorka 26+5 Kép

Kép

nadine81

És lenne még egy kérdésem! Ha nem baj... Biztos nem baj... Kép
Szóval gátmetszésnél milyen mélyre vágnak? Nem is a vágás hosszúsága érdekelne, mert arról vannak elképzeléseim, hogy honnan meddig, hanem az, hogy az a rész, maga a gátizom milyen vastag testrészünk? Remélem jól fogalmaztam és nem írtam hülyeségeket... Kép

Köszönöm!

nadine81

Nadine, tapasztalataim szerint nem mondanak semmit se automatikusan, ezek is orvosfüggő dolgok... A hórházi uh-kon nekem még semmit se mondtak súlyról,mint ahogy a számmal jelzett méhszájadatok se általánosak, nálam szööveg van és enm számok. A magán-UH-n pedig azonnal, kérés nélkül is lökte kedvencem, hogy mennyi a súlya - ez 20 hetesen nálunk 450 gramm volt. Szóval kérdezz rá, ahogy minden másra is, amire kíváncsi vagy. Jogod van tudni mindent, ne feledd! A hosszúsági és szélességi adatokból becsülik egyébként meg a súlyt- legalábbis nekem úgy tűnik.

indianyo

Maminti: Derék alapesetben attól fáj, hogy a súlyelosztás megváltozik, a gerinc másképp terhelődik, hiszen a pocak miatt most a deréktáji részek tartják az egész pocakot-hátat... erre vannak jó kis terhestorna-gyakorlatok, amik erősítik a hát izmait és ellazítják a derekat, hátat - Ezeket (NADINE!) méhszáhjproblémákkal tilos végezni!

indianyo

Jó reggelt! Na lassan elnyammogtam itt a reggelit, nagyon élvezem az itthonlétet... hogy nem kell dolgzoni... ugyanakkor kelek, mint Apa és így enyém az egész nap... KIRÁLY!!! Kép

Bettiflame, köszi az infót!!! A többi előadásról nincs híred? Vagy valakit akit meg lehetne kérdezni? Mert itt az Uzsokiban, csak olyanról van szó, mint jogi háttér, stb... Meg 12 előadás, ennyi időm már nincs... Kép

Maminti, nem akarlak elkeseríteni, de Alinának igaza van... amíg dolgozol és gondolom sokat ülsz, addig fájni fog... nekem is azóta javult, hogy itthon vagyok... Kép Gratula az eredményekhez! Szép kis súly, mit ne mondjak... Kép

Olgo, sajnos a dokim tegnap nem tudta megmondani milye hol van a gyerekemnek, mert annyira kitöltötte a hasamat... ez most nem tom jó-e.. Kép De jövő pénteken UH, akkor majd kiderül... minden esetre méhszáj zárt, minden rendben és a nyilalások is a rugdosásnak tudhatók be, mondjuk néha már csillagokat látok olyanokat rúg a kiscsaj... Volt egy kisebb műtétem és a végbélen is van egy heg, ami a lapar után maradt, no a mi gyerekünk azzal focizik, gondolom, amikor kitámaszt, nekifeszül... hát mit ne mondjak nem jó érzés... Kép

Borsts!!! Gratula a 35-höz!!! Kép

Puszi:

Barti
29+1

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Cory,
na marha jó....
néhány napja vettük meg a TESCOban azt a 10 db-os pelust 2400ért!!! Kép(
De a kád jóval olcsóbb, mint szokott, így lehet, hogy megvesszük.

Valami olyan táska kéne, amit a babakocsi tolókájára rá lehet akasztani....
katicuska

Indianyó,
akkor kikérdezem én is legközelebb a dokibácsimat a gyerkőc súlyáról!! Kép
A mozgásról... Kép azt hiszem akkor marad a mosogatás! Kép Ez jobb a lakásnak is! Kép

nadine81

Nadine: január 18-án reggel 6-tól január 31-ig tart az akció, és a felirat szerint:
Budapest: campona, Csepel, fogarasi, Pesterzsébet, Pesti út, Pólus, Váci út
Vidék: Budaörs, Debrecen, Gödöllő, Miskolc, Pécs, Nyíregyháza

cory
Budapest

Sziasztok Kép
Nadin Kép
Semmit nem mondanak maguktól, így nekem is már felállt a dokinő és indult volna át a másik vizsgálóba mikor kérdeztem, hogy és mi van a súlyával Kép Persze ezek csak becsült adatok améretek alapján és a gép (dokinő szerint ) akár 10%-ot is tévedhet Kép

Cory Kép
Köszi az infót, én is ma láttam, hogy holnaptól indul az akció Kép
Mi tuti benézünk holnap Kép

Scully Kép
Köszi, hasonlóra számítottam Kép

Lassan megyek a kocsimmal a szervízbe. Este még benézek Kép

Annácska 29+1

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Lehetne egy kérdésem a nem első babásokhoz és 35. héten túliakhoz? Kép
A 35. hét után igaz, hogy kevesebbet mozognak a babók? Vagy akkor miért kell feljegyezni a mozgást ettől az időszaktól? A kiskönyvben is van ennek a feljegyzésnek hely kihagyva... Mert ha így marad, nekem azt kell majd feljegyeznem, hogy mikor NEM mozog... Kép
Normális dolog ez?????

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek a jó eredményekhez!

Lányok, lenne egy csomó kérdésem:
1. Nincs valakinek szabásmintája olyan kis, ágyra köthető tartótól, ami bélel anyagból van, és mondjuk 4-5 zseb van rajta? Minden ötletet szívesen veszek! Kép

2. Szerintetek 3-4 hálóing elég a kórházba? Miben érdemes szülni? 7-800 Ft-osokat vettem, pamutosokat.

3. A párom kapott ruhapénzt, inkább a babára szeretnénk költeni, de férficuccról kell a számla. Nem tudtok ilyen boltot Pesten vagy Budán, ahol ez megoldható, azaz van gyerekosztály és férfiruha is?

4. Tornázós lányok, ti miben tornáztok? Hol lehet kapni olcsó melegítőalsót nagypocakosoknak? Sajnos, Apa alsója is szorítja már a pocakomat, nem kényelmes.

Na, egyelőre ennyi. Kép Újabban vannak rövid ideig tartó, menzesz szerű görcseim, napjában kb. 3-4 alkalommal. Szerintetek ezek a szokásos összehúzódások?

Lyly
33+0

Kép

Kép

Kép
lyly

<font color="aa00aa">Csatlakozom Bartika kérdéséhez, többgyerekes mamák: van összefüggés a bab pocakban tapasztalt természete és a születés utáni maga között? Azaz, ha Bartika Pöttye folyton mocorog, ahogy ő maga is, az jelentheti azt, hogy majd kint is ilyen sajtkukac lesz? Az enyém baba komótosan, lustán, csak bizonyos és kellemes dolgokra mocorog, egyébként naphosszat szunyókál és sose fáj a rugdosása. Szóval akkor jelenheti ez azt, hogy majd kint is ilyen béketűrő természet lesz? Ránk férne, két ilyen szenvedélyes tűzrőlpattant szülőnek megnyugvás lenne Kép

Nadine, helyes, mindig kérdezz meg mindent, az a megnyugtató Kép</font>

indianyo

Bettiflame, Annácska, holnap torna. Tutira. Tegnap is mentem volna, de be kellett mennem a munkahelyemre, az adós papírokat intézni, meg rákérdeztem a Tgyásra is, szüléstől fogom igényelni, így tovább jár. Kép

Előadásra is tuti megyek, ha apa ráér, ismét vele. Engem érdekelne nagyon az a szopis tréning is. Betti, ez pont egyidőben lesz az előadással?

Barti, nekem pl. egyáltalán nem kell feljegyeznem a mozgásokat, ha ez megnyugtat. Egyébként tényleg változott a mozgása Bencusnak, most már nagyobb mozgásokat érzek, nem pici sok rugdosást, viszont így szinte ki lehet tapinta néha a lábacskáját, annyira kinyomja. És picit visszanyomom, nagyon finomam, inkább csak simizve, akkor visszahúzza. Kép Kép
Pl. Anitánál úgy tudom, hogy szólt a dokija, hogy figyelje a mozgást. Ez is dokifüggő ezek szerint, mint minden. Kép

Puszi
Eszti
34+6

Ildi, elképzeltem a babakocsi aljában a nÁjlonzacskót.... Kép Kép
Vendég

Szerintem nincs összefüggés a pocakban mocorgás és a kinti aktivitás között. Nekem legalábbis a pocakban nyugisabb gyerkőm az aktívabb.

cory
Budapest

Vikó! Jaj nekem, ne fesd az ördögöt a falra... Kép Én nagyon pörgős vagyok, tűzről pattanok Kép és nehezemre esik egy helyben megülni... ha a gyerekem is ilyen lesz... megőszülök. Egy babás barátnőm mesélte, hgy a hasában foci VB-t tartó porontya szülés után kiegyensúlyozott, nyugodt baba lett, de ő állítja, hogy minden a következettességen múlik, mennyire kiszámítható a baba napja, hogy mindig ugyanaz következzen a nap folyamán... lehet benne valami, az én gyerekkorom meglehetősen zaklatott volt, soha nem tudtam hol fekszem le és mikor jönnek értem anyáék (a nagyszülők neveltek, mert anya suliba járt).

Jaj nekem, Nigella főz a Speltrumon... csorog a nyálam.

Lyly! A C&A olyan bolt, ahol pasi cucc is van, és most elég jó akciók vannak...
Én apa sígatya alá vehető Fess fekete hosszú szárú csini gatyájában mozgok... Kép Bár nekem még nincs nagy pocakom, de hajolgatni kényelmesebb egy túl erős gumi nélküli cuccban, pl. harisnya.
Hűha Lyly! EZ úgy hangzik, mint a jóslófájás!

Hol vannak a többiek? Mi van ma? MIndenki alszik? Vagy fel sem kelt? Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: én meg a baba diktálta napra esküszöm Kép Az első időszakban abszolút az anya jelenléte a lényeges számára, legyen az bárhol. És ha hozzászokik, aludni is tud akárhol, nemcsak besötétített szobában.

cory
Budapest

Cory, a kettő nem zárja ki egymást... én is úgy tervezem, hogy a baba kialakítja magának a saját rendjét, de utána mindig ehhez alkalmazkodunk majd. Persze az ésszerűség határain belül...
Szerintem a lényeg, hogy a baba TUDJA mi következik és mire számíthat.

KépKép KépKép
Kép
bartika31

<font color="119911"> Bartika,
az én lányom most is nagyon aktív, így a 38. héten. Sőt a barátnőim is azt mesélték, hogy nekik se lett nyugisabb. Igazából az a fontos, hogy akkor, amikor szokott mocorogjon. Ez már nem rúgás, hanem nyomkorászás. Szóval, azért figyelgetni kell.
Lyly,
3-4 hálóing elég lehet. Attól függ hány nap a kórház. Tudjátok e mosni? stb.
Puszi.
Angi</font>
angi79

Bartika, a következetesség és a kiszámítható ritmus alapvető fontosságú minden gyereknél, egyetértek veled. És az is igaz, amit Cory mond, hogy eleinte viszont ezt a ritmust ő alakítja Kép Azt viszont nemigen lehet befolyásolni, hgoy mennyire lesz családkifárasztó energiabomba vagy szemlélődő típus, szerintem... szóval én most kezdem mindenre elszánni magam Kép

indianyo

Látom, babanet még mindig királyKép

Nem is nagyon látom az előzményeket, de hétvégén azért bele-beleolvastam az irományokba, csak szivacs az agyam!

Pocik nagyon szépen nőnek, egytől-egyig szépségesek: Babetta, Annácska, Nicika, Bartika... remélem, nem hagytam ki senkitKép

Vásárlásokhoz is grat: babakocsi, kiságy, ruhácskák... Lassan mindenki belelendülKép

Alina, Bartika: üdv itthonKép Király, hogy jól sikerültek a pihenések! Most én is szívesen elmennék pár napra vhova...

Bartika: jól tudja Eszti, nekem vezetnem kell a magzatmozgásokat a 32. héttől! A megyei kórház szülészeti osztálya készített egy ilyen kis nyomtatványt (tehát nem a kiskönyvbe kell), amin be kell jelölni,hogy reggel 9 és este 9 között, mikor (melyik órában) érte el a baba a 10 mozgást. (1 nagy sorozat egynek számít, tehát nem minden egyes box, rúgás...stb). Ha nincs meg a 10, be kell telefonálni egy megadott számon a kórházba, aztán irány be...Hát, ilyenekkel töltöm a napjaimatKép

Ildi: teszkós szatyi a babakocsi hálójábanKép

Puszi!

Anita (34+4)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Szia Angi: "nyomkorászás"??? - ez aranyosKépKép

Anita
Kép
Kép
_anita_