A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

És egy másik kép a fiúkról:Kép

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Éva!
Köszi szépen!Kép
Milyen nagyok már a gyerekek!!! Ez a második "pub"-os fotó csúcs!Kép

Erika

KépKép
herika

Szia Éva!

Nekem is nagyon tetszett az italozós kép!!!
GYere, várlak, ha pihenni szeretnél egy kicsit, egyébként pedig drukkolok!

Herika!
Isten éltessen! Én a nagy képeknek is örülnék!

Képzeljétek hétfőn kezdik a fiúk az ovit! Nagyon ambivelens érzéseim vannak... Néha alig bírom kivárni, már számolom a napokat, máskor meg elbőgöm magam, hogy végetért ez az időszak, itt maradok nélkülük... (Mintha ovi után már nem is együtt lennénk...) Nagyon kis drágák, ők már úgy várják, bármit sikerül megcsinálniuk már hónapok óta azt mondogatják, hogy "én már mehetek az oviba, meg az óvodába!". Csabinak volt egy kis visszaesése a szobatisztaság terén, Marci úgy drukkolt, hogy újra a WC-t használja, mondta, hogy ő félni fog az oviban a Csabi nélkül...

Majd megírom, hogy sikerült beszokniuk.

Sziasztok,
Mimóza
mimóza

Sziasztok!

Mimóza!
Köszi szépen Neked is!Kép
Én is örülnék, de sajna a nagy képeket nem engedi feltenni a babanet...Kép
Ovi ügyben (igaz nálam bölcsi voltKép), én is ezekkel az érzésekkel kűzdöttem, sőt az első napokban a skacokkal együtt sírtam, mikor elindultam az ajtó felé Õk meg üvöltöttek utánam a távozó gondozónők kezében, karjaikat felém nyújtva...KépKép
De van aki első nap már mosolyogva beszalad az oviba, s az anyjának 1 percig se kell bemennie, mert szinte a gyerek küldi haza... Igaz olyan is, aki most aludt először az oviban - mert eddig "szokta"...
Szóval gyereke válogatja. Arra gondolj, a mieinknek mindig ott lesz a másik, s szerencsére az egyik kicsit mindig bátrabb, vagányabb, szóval lesz aki miatt nem érzi majd elhagyatottnak magát a lelkizős gyermek sem.Kép

Erika

KépKép
herika

Ez így igaz, Erika! Én is mindig egyre több előnyét látom az ikerségnek. Azért köszi a bíztatást, rámfér... A könnyeimet pedig megpróbálom majd "dugdosni" a fiúk elől... Kép

most aztán igazán "Mimózamami"
mimóza

Sziasztok!

Erika!

Boldog SZületésnapot! Kép
http://www.origo.hu/szoftverbazis/multimedia/grafika/index.html itt a szoftverbázisban csak találsz egy olyan programot amivel lehet képet átméretezni. A fényképező drivere mellé nem adtak? nNekem a Fujihoz anno egy nagyon jó kis programot adtak, amivel egyszerre sok képet is tudsz kicsinyíteni.
nemá ezen múljon a dolog! Kép
Az overált tavaly ilyenkörül vettem ákciósan az auchanban. Jó kis vétel volt, mert még jövőre is jó lesz talán. Kép
Mimóza!

Ne aggódj! Biztosan minden jól fog menni. Nekem is összeszorult a szívem mikor beadtam őket, és kicsit haszontalannak is éreztem magamat, mikor otthon "nem volt" munkám, csendes üres lett a lakás. De aztán a fiúk hamar hozzászoktak az ovihoz (haza se akarnak jönni....), én meg a csendhez délelőttönként. Kép
Éva!
Nálatok sem maradt el a növés! KépDrukkolok a vizsgák miatt! Kép

A gyes-melletti munkáról senki nem tud semmit?

Vikics

KépKép
vikics

Marcsi segedelmével dobok képet a bitangokról.Kép
Ricsi, amikor imádnivalóKép
Kép

KépKép
herika

és Riki, mint a mini Kásás!Kép
Kép

KépKép
herika

Kép

KépKép
herika

sziasztok!

Na ma végre dobtam két fotót a skacokról, hála Marcsinak.Kép

Vikics!
Köszi a szülinapit!Kép
Nekem sajna ilyen átméretezős balhé nem volt a géphez (olympus), de lehet csak én vagyok béna.Kép
De érdekes, hogy egyedül a babanet nem kicsinyíti automatikusan le a képeket, sehol máshol nem volt ez soha gond, csak itt...Kép
Mi sajna csak Corába járunk, így akkor a jó kis overallról nem véletlenül maradtunk le...Kép
No majd jövőre már szeptembertől keresek!Kép Szokás szerint 1 már most van, de persze még hasonlót sem fogok kapni, pedig ez a meglévő tuti meleg, ilyesmi kell majd a másiknak is. Idén nadrág+kabi összeállítás van - soha többet! csak vastag egybe overall jöhet amíg ovisok.Kép Fél óra min. mire felöltözünk...Kép

Erika

KépKép
herika

Sziasztok! Szépek a kölykök. A kicsinyítést majd én is megpróbálom.
Mimóza, együtt érzek, én már most nem várom, hogy mind vmi intézményben legyen. Mér a nagyok is itthon voltak a héten. Néha persze kiborítóak, de azért szeretem őket magam körül tudni. Ha az ikrek is akkorák lesznek Kép...
claire
claire

sziasztok!
vikics!
http://www.magyarorszag.hu/100lepes/csaladtamogatas
7. lépés: A gyermek egy éves korától az édesanya a GYES teljes összegének megtartása mellett is teljes munkaidős állást vállalhat
valami törvény biztosan van róla, annak a számát nem tudom Kép
mi jól. hasam csak növekedik Kép
puszi, marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!
Jól teszi! :-)

Erika!
Látom neked már kívül nőnek, de nagyon! Rikinek már olyan nagyfiús képe van, Ricsi is gondolom csak azért tűnik babásnak, mert alszik!

Claire,
lehet, hogy nem is bírom sokáig és jön a folytatás! Kép Kép Kép Kép
csak előbbb az építkezésen legyünk túl épen, egészségesen...

Tegnap felhívott az óvónő, hogy megbeszéljük a családlátogatást, erre én majdnem elsírtam magam a telefonban... Pedig eddig nem voltam ilyen érzékeny, csak akkor hatódom meg mindig, ha a jelent összehasonlítom a szörnyű kezdettel...Egyébként már a kórházban kiszámoltam, hogy a fiúk is Panka kedvenc óvónénijéhez fognak kerülni és úgy is lett! Kép

Éva!
Hogy sikerültek a vizsgák? Nem jöttél!

sziasztok,
Mimóza
mimóza

Sziasztok!

Úgy néz kis sikerültek a vizsgáim, a szóbelim 4es lett, az írásbeli eredményét még nem tudom, de remélem sikerült, és ha sikerült, akkor februárban kezdem a harmadikat!!!!! Olyan jól hangzik!!!

Mimóza!
Bocsi, hogy nem mentem, de csak pénteken délelőtt tudtam volna átmenni és nem tudtalak felhívni, mert a telefonomban maradt a számod, így váratlanul nem akartam beállítani, pedig jó lett volna már látni benneteket!!
Építkeztek? Hol tartotok?
Megértelek az ovival kapcsolatban, én úgyanígy voltam , bűntudatom volt, hogy beadom őket én meg itthon "lazsálok", de most már látom, hogy nagyon jó nekik ott. Eleinte sokat sírtak, de aztóta már boldogan mennek reggel. Ma is megkérdezték: "ma van ovi?" és mikor közöltem velük, hogy majd csak holnap szomorúak voltak.
Az egyedülléttel én is így vagyok, sokat gondolkodtam a negyedik babán, de most úgy döntöttem inkább tanulok és majd talán a suli után jöhet a következő.

Köszönöm mindenkinek a vizsgadrukkot, hatott!!

Tegnap voltak a fiúk 4 évesek, jól sikerült a bulijuk, teszek fel egy képet.

Puszi

ÉvaKép

Kép

Kép
éva75

sziasztok!
éva, vikics! isten éltesse a fiúkat!
mimóza! hogy ment az első nap?
ma kicsit megijesztettem a környezetemben élőket. a munkahelyemen jócskán rosszul lettem, ájulás közeli állpotban. most aludtam egy jót és már jobban vagyok. remélem a kicsit nem zavarta meg nagyon.
puszi, marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi! Vigyázz magatokra! Vérnyomásod?
Mimóza, Vikics! De mi már nem is tervezünk következőt, így távoli bíztatás sincs. Eddig mnidig volt. Kép. Na, majd az unokák Kép. Perzse az egészen más. De mégsem szülhetzs 20x azért, mert olyan jó, meg olyan jó egy pici újszülöttet fogni, szagolni, és tudni, hogy a tiéd! Kép
Isten éltesse a szülinaposokat. Nálunk a nagyoknak volt, 5 és 7 évesek, pedig még csak most születtek!
Üdv: Claire
claire

claire, mikor volt a nagyok szülinapja?
vérnyomásom alacsony, legutóbb 100/55 volt, de cukrosságtól nem lehet ájulni? holnap megyek a terheléses cukorra, és persze e körül forog az agyam, de a környezetemben most csupa cukros kismama van. talán ez is közrejátszik, abban, hoyg ettől félek.
majd meglátjuk.
m-

KépKép

KépKép
2in1

Kép
ma ádám oviba menet észrevett egy élénkpiros hajú nőt.
vigyorogva közli: anya, ez a néni kirúzsozta a haját!
Kép

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Erika!

Nagyon szépek, nagyok a fiúk. Kép Én is csináltam ilyenre Nándi haját hajmosás után, de nem marad meg ha megszárad.
Nekünk amúgy sokkal jobban bejön a kétrészes téli motyó. A fiúk már szépen öltöznek egyedül mindenhol, és mikor esetleg az egyik már felhúzta a gatyáját, addíg nem pukkad rá, amíg a másik is felveszi. Ebből a szempontból praktikusabb. Illetve mindíg CSAK az alja lesz disznómód összekoszolva.

Éva!

Gratulálok! Ügyes vagy! Én "csak" angolt tanulok, de az is annyira nehezemre esik.Nálunk holnap lesz a afiúk szülinapja, de szombaton tartjuk nagycsaládosan. Aztán egyszer egy későbbi időpontban gyerekzsúrt is csinálunk.

Marcsi!
Növögessetek csak! Kép És vcigyázz magatokra. Ne ájuljgassál el. Kép
Ezt a cikket én is olvastam, de az ikresekről semmit nem ír. Elvileg így is csak 4 órában járhatnának oviba törvény szerint (gyes mellett), és ha ez nem változott, akkor fura az az új törvény...
Na mindegy... gondolom, hogy ha én nem találtam róla semmit, akkor nem is nagyon van.
Clarie!
Én az egészbe csak azt sajnálom, hogyí sosem tudhattam/om meg milyen ha egy kisbabám van. Mertha netán lenne mégegy annak már lennének testvérei. Kép
De mondjuk, ha a dolog másik oldalát nézem, a többiek meg sosem tudják meg milyen ha egyszerre két babája van az embernek. Kép Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi jókívánságokat!!! Viszont kívánjuk minden szülinaposnak!!!

Marcsi
Vigyázz magadra!!! NEm kéne inkább már otthon maradnod betegállományba egy ilyen ájulás után?!!!

Mimóza
Mi volt az oviban? A Mályva utcaiba jártok?

Vikics
Szerintem már lehet nyolc órában dolgozni a gyes mellett.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Éva, Vikics!
Sok boldogságot kívánunk a szülinaposoknak!KépKépKépKép

Éva!
Hány fős zsúrt rendeztetek? Már illik meghívni a "barátokat" is?Kép 8-án mi is követünk... hihetetlen, hogy már 4 évesek lesznek...

Mimóza!
Igen, már a Ricsi is nagyon pasi - de ha alszik, a husmós arca még ilyen babás.Kép
Ovival miújs?Kép

Marcsi!
Szerintem is hanyagolhatnád a melót ezentúl - képzeld, ha az utcán jön rád egy ilyen ájulás...Kép Vigyázz nagyon magaTOKra!KépKép
Ott a pocaklakó, a 2 örökmozgó, a háztartás, a maradék időben szerintem pihizzél és készülj a nagy mutatványra (3 skac nem lesz semmi)!Kép

Vikics!
Köszi.Kép
Sajna neki sem marad meg, elég liha haja van, rögtön lefekszik...
Én ha felöltöztettem Õket, már engedem is ki a gangra, mert tudi besülnének, míg a másikra várnak. Nekem sajna alig akarnak itthon öltözni (esetleg a kabit, néha a nacit felveszik... ja és a kesztyűt a Ricsi!Kép), pedig az oviban szépen öltöznek - állítólag.KépKép Igaz ott szót is fogadnak - míg itthon kvázi soha.Kép

Én is úgy tudom, hogy 8 órában lehet(ne) melózni jan. 1-től.
Én már 6-nak is örülnék, de nem tudom mikor jön össze...Úgy volt januártól, most márciusnál tartunk.Kép

Erika

KépKép
herika

sziasztok!
köszi az aggódást. holnapra meglesz a vérkép és vizelet, meg cukros eredményem. ha rendben van, akkor még melózok. annyira nem megerőltető. a 3 gyerekeks mutatványra pedig már jóval a kicsi megfoganása előtt kellett volna tréningeznem magamat. meg persze a következő 50-60 év is kevés lesz rá Kép

lenne egy kérdésem:
kicsi az autónk, kéne új ülést venni a fiúknak. nézegettem az árakat és lementem hídba.
15 kg fölötti ülések alapból olyanok, hogy a háttámlájukat ki lehet venni. és később ülésmagasítónak lehet őket használni. szerintetek az ülésmagasító nem elég 4 éves kortól? vagy erre törvény is van, hoyg mit kell használni. persze a fiúk biztonsága az első, de ha van biztonsági öv és egy jó minőségű ülésmagasító az még kevés?

lszi osszátok meg a véleményeteket, tapsztalatotokat ebben a témában!

vagy ha tudtok szuperolcsó 15-36 kg-os ülésről, akkor azt is... Kép
köszi, marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

Nekünk már simán ülésmagasítóban ülnek a fiúk és nem valami szuperdrágában, 990-ért vettük az Auchanban, szerintem a biztonsági öv a lényeg, hogy megfogja őket, és az ülésmagasító nem is foglal olyan nagy helyet, mint egy ülés.

Remélem, azóta nem voltál rosszul és vigyázol magatokra!!! MIkor is fogsz szűlni?

Erika!

Köszi szépen!!! MÉg csak szűk családban ünnepeltük a zsúrt, 21-én lesz a Lora szülinapja és akkor egyben megünnepeljük az egész családdal, nagyszülők, keresztszülők stb, a barátokat még nem hívtam meg, úgy volt, hogy most hétvégén tartunk egy kis zsúrt, de úgy néz ki ma meglesznek a kutyusomnak a kisbabái(úgy izgulok, mintha én szülnék!!!) és nem akarom felzaklatni azzal,, hogy egy csomó idegen gyerek itt rohangál és kiabál, mert úgy is az lenne a vége a zsúrnak. Majd jövőre. Ti hívtok meg ovis barátokat is?

Doris!
Merre vagy? Olyan rég írtál nekünk!!! Remélem, jól vagytok!

Képzeljétek, ma kaptam meg a vizsgáim eredményét, mindegyik sikerült, így februárban kezdhetema harmadik évet!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Erika!
Köszönjük a szülinapi jókívánságokat! Kép
Van valami meló kilátásban, jól értem? Csak húzódik valami miatt? Nem árulsz már a babszobán? Bár abból meggazdagodni gondolom nem lehet. Kép
Én is úgy tudom, hogy lehet 8 órában dolgozni gyes mellett, csak azt nem tudom van-e valami kizárás ami esetleg ránk vonatkozna, mert ugye mi ikergyest kapunk. Remélem azért nincs. A könyvelőnk megígérte, hogy utánanéz.

Marcsi!
Mi pár hónapja vetztünk 15-36kg-ig ülést, mert tudtuk, hogy idén a téli hacukával már newm fognak beleférni a kisebbe. Szerintem, legalább is nekünk a magasító kevés. Ha elalszanak a kocsiban, akkor szegények összedőlnek amint a bringák a kocsma előtt. Kép Nem tudják hová támasztani a fejüket. Én ilyet vettem.:
http://cgi.ebay.de/GRACO-2005-Autositz-Junior-Plus-Kindersitz-4Farben-NEU_W0QQitemZ7351925824QQcategoryZ47675QQrdZ1QQcmdZViewItem

Vagyis ebből kettőt. Ha jól csal az emlékezetem, akkor 20 euro volt a pk, és az ajtónkig hozák pár nap alatt! Ez amúgy olyan 22-25e ft kb. itthon. Már nem emlékszek pontosan. Van ilyen amúgy egyel kevésbé komfortosabba is. Remélem sikrül megtalálni amijet szeretnétek.
Vigyázz magatokra, sokat pihenj! Kép

Éva!

Gratulálok az eredményeidhez! Kép Legyen legalább ilyen a következő évi is!
Nálunk ma volt az ünnepség az oviban. Vettem tortát az auchanba, meg üdítőt, és ebéd után megünnepelték őket. Húú, hogy az a torta milyen jó volt! Egy morzsa nem maradt belőlük. A fiaim 2X repetáztak belőle és nem tortásak amúgy.

Kép

És voltunk délelőtt 5 éves vizsgálaton is. Kép Megmérték a súllyukat, mell, fejkerületüket, magasságukat, vérnyomásukat. Kellett féllábon ugrálni (Levi nem volt hajlandó), meg embert rajzolni. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Marcsi!
Jók lettek az eredmények?Kép
Ülést mi is mostanság tervezünk cserézni, bár nekünk 9-36kg-os van, de már akkorák a skacok, hogy téli cuccban baromira nem lehet nekik kényelmes, így sokszor (pl. oviba menet) már be sem tesszük...Kép
Természetesen, ha nem 2 buszmegállót (mint az ovibaKép) kell menni vhova, akkor ülésben ülnek.KépKép Viszont úgy összenyeklenek mikor elalszanak (egy hosszabb úton), hogy nálunk még sajna nem elég az autó biztonsági öve...KépKép

Éva!
Megszülettek már a kutyik??Kép
Fotót kérünk!Kép
Zsúr szerintem nálunk még nem lesz, csak a szűk (sajna eléggé szűk, Apu halála óta már csak Anyu és mi...Kép) család. Inkább jövőre, amikor már 5 évesek lesznek és remélhetőleg lesznek ovis barátok is. Most csak a csoport egyik leg"élénkebb,verekedősebb," kiscsaja a favorit, amit nem igazán díjazok, de hát ha a skacok rá buknak (ráadásul mindketten!), akkor mit tehet egy anya?Kép

Vikics!
Jó az ülés!! Mi is ilyesmit néztünk anno, csak feketét, de a bordó nagyon tetszik!Kép mennyi volt "cakkumpakk"???
Meló elvileg jan-tól lett volna egy utazási irodában (6 órás), de sajna még nem tudnak nyitni, nincsen meg 1-2 engedély még... Talán márciusban...
Ti vihettetek tortát??? Nálunk nem lehet vmi hülye uniós rendelet miatt...Kép Én majd az ovin keresztül rendelek bentre - az ebédet is szállító asszem Juniortól...
Ez az 5 éves vizsg. a körzetinél volt? nem is hallottam még ilyenről... születésük óta nem mérte még a hosszukat sem, csak néha a kilót.Kép

Erika

KépKép
herika

Vikics!

Ha esetleg mi is innen rendelnénk (ha jól "értem" 45??? EUR az ára??) - segítenél?Kép Sajna nem beszélek németül...Kép
Anno kb. 2 éve regisztráltam már az ebay-re (persze nyelvismeret hiányában nem vettem semmitKép), de ma már fogalmam sincs mit és hogyan kellett tenni...
Előre is köszi.

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Az ülések... 2X45 euro volt a két ülés +20 euro pk +3 euro amit asszem a kinti posta elkér a kinti utalásért. Szóval összesen 113 euro volt a kettő cakli-pakli. 2-3 nap múlva itt csöngettek az ajtónk előtt. Nagyon profik voltak.
Nekünk van egy barátunk kint akinek mindíg ha jön adok pénzt, amit szépen fel is adatok vele a megfelelő helykre, ahol aukciót nyertem. Ezért mivel kint adjuk fel a pénzt az utzalás költsége csak 3 euro. Ha OTP-bebn adod fel mondjuk a pénzt, akkor 3e ft legalább (általában) a bankok által lesápolt pénz. Kép
Sajnos németül én sem nagyon tudok, de már az évek során azért rájöttem a dolgok menetére. Kép Ha meg megnyerem az aukciót angolul írok. AZt azért megértik. De lehet kérdezni is az eladótól vétel vagy licitálás előtt is, és válaszolnak. Ahol az ár mellett ott van a "sofort kaufen" annak az az azonnal elvihető ára.

Torta...
Nálunk úgy van, hogy bolti, számlás tortát lehet bevinni (de azért nem hajítanak ki a sajáttal se), úgyhogy az auchanos teljesen tökéletes. És nagyon finom volt!!!!
5 éves vizsgálat...
A háziorvosnál van igen! Nálunk mondjuk ki is van írva minden ajtóra, hogy kötelező minden 5 évét betöltött lurkót vizsgálatra vinni.
Nem mérte őket soha????? És akkor mit írt a kiskönyvükbe? Amúgy az oviba is mérik öket évente, meg csinálnak szűrővizsgálatokat. Fog, szem, fül... Jövőre meg vizeletvizsgálat is lesz.
Ha valamit newm értesz ebay ügyileg, csak írj.

Vikics

KépKép
vikics

KépKép
vikics

Vikics!
Köszi a gyors és kimerítő válaszokat!Kép
Marcsi nyomozottKép és talált tőlünk kb. 5 villmegállóraKép egy boltot, ahol szintén lehet kapni ezeket (a 37 euros)17000-ért és van egy továbbfejlesztett változat 19900-ért. Ki is számolta, hogy ha mindent összeadunk: posta, kinti utalás, esetleg hazai is hozzá (ez nem tudom nekem mennyi lenne, mert bankos vagyok, de még nem utaltam külföldre...) így már nem akkora a különbség, hogy érdemes lenne a macera, látatlanban, garancia nélkül (ill. soha nem tudnánk érvényesíteniKép hiába van esetleg rá) kintről hozatni...
Ráadásul most olvastam a magyar "használatit":
"Háttámlával 25 kg-ig, és a felett a háttámálát leszedve ülémagasítóként használjuk az ülést."
Nálunk a Tudi 19,5, a Ricsi meg már 21 kg, így akkorlehet nem is kell vennünk, mert a mostani Concord Fixmaxnak is levehető a háta és ülésmagasítónk így már akkor lenne is.Kép MindjártKép itt a tavasz, a nyár, s akkor újra elférnek a mostani ülésben - télre meg lehet már nem is lenne jó a másik sem...
Szóval fel van adva a lecke!Kép

Orvosi vizsg. Nem kilót, cm-t nem mértek soha!KépKép Egyébként az ovis orvosin sem - mert épp rossz volt a mérleg...................Kép

Erika

KépKép
herika

Erika!

Nerkünk megérte a mutatvény 110 euroért. Nem volt egészen 13.700ft darabja a jobb modellnek. AZ akkor 2Xezresnek.
Nálunk most Nándi 19kg, Levi 18,5kg. de nem mondhatnám, hogy rohamosan híznak. Kép Egy év alatt 1/2 1-2kg. Messze még az a 25. Addígra meg már lehet, hogy tudnak mit kezdeni a fejükkel ha elalszanak. Kép Most még nagyon nem. Nekünk is van ülésmagasítónk. AZon esznek az étkezőben. Kép És ha a barátnőmmel elugrunk a corába vagy valamová a közelbe, akkor visszük azokat. Illetve ami nekem az ülésmagasítóban nem tetszik, hogy a nyaka mellett megy el az öv. brrrr Mindíg berakom a hónuk alá. Nézni sem bírom. A háttámlásnak meg van elvezetőgyűrűje, amit oda állítasz ahol jónak látod.
De ha csak télre kell megoldani a problémát, akkor én sem vennék. Mindjárt itt a tavasz! Kép
Pár hetet kibírnak hónaljalatti biztonságiövvel. Kép Gondolom hosszú útra addíg nem mentek minden nap. Kép

orvos.... én lehet, hogy rákérdeznék nála, hogy nem-e szokás amúgy súlyt mérni, mert az a fejlődésben egy elég érdekes adat lehet. Fúúú de utálom az ilyen slendrián orvosokat. brrrrrrrrr.

Remélem összejön a meló! Nemsokára itt a március! Kép

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!
Igen, ez az elalvás dolog a kocsiban nálunk is húzós - el sem tudom képzelni ülés nélkül... Lehet mégsem ússzuk meg a cserét.Kép
Apjuk reggel meló után megnézi a linkeket, aztán jelentkezem, ha tetszik neki vmelyik.Kép
A Brumiban sajna nincs, amit itt kinéztem...Kép

Jó éjt!
Erika

KépKép
herika

Meló: most annyi a dolgom, így igazán nem is bánom, hogy még nem kezdek.Kép De a pénz nagyon kellene, így a pénztárcámon kersztül már jobban idegesít...Kép
De tényleg olyan ripsz-ropsz eltelnek a napok, hetek, hónapok, hogy valóban nem sok van már hátra - feltéve, ha márciusban nem tolják ki a nyitást újabb hónapokra:Kép

Éva!
Kutyuk?????Kép

Doris!
Merre vagy??Kép

na megyek, mert ma nem voltak a skacok oviban és kicsit lenyóztak...KépKép

Pusza Mindenkinek!
Erika

KépKép
herika

mondom én, hogy hulla vagyok - már írni sem tudok...
szóval lenyÚztak:o

Jó éjt!

KépKép
herika

vikics!
köszi az infókat! én beleszerettem az e-bayen talált 2 db / 97 eurós (postaköltséggel) verzióba, de férjem úgy tünik megvétózza. szerinte 10.000 Ft spórolásért nem éri meg. hmmm, mitől ilyen nagyvonalú, azt nem értem.
én úgy vásárolnék újra... ez már valami szenvedély. 2 babakocsit is onnan szereztem anno Kép
a kicsinek is a neten vettem, de egy siófoki lánytól, és elmentünk érte. full extrás maxi-cosi Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok Lányok!

Nem is tudom, hogy kezdjem, nagyon kivagyok.
Tegnap szörnyűség történt nálunk, meghalt a Szimókánk (az anyakutya)!!!!
Reggel elkezdődött neki a szülés, egy órát vajúdott, nem
tudta megszűlni a kiskölykét, rohantunk vele az orvoshoz,
ott kiszedték belőle a kicsit, aki már halott volt, aztán
kapott infúziót, hogy attól induljanak be a tolófájások,
beindultak, de nem tudta megszűlni a következő kicsit sem,
mert beszorult, meg kellett császározni, a benne maradt
kicsi is halott volt már, sikeres volt a műtét, még aludt,
mikor hazahoztam, itthon vártuk mikor tért magához, de csak
nem tért, hívtam az orvost, mondta, hogy mérjem meg a lázát,
nehogy kihűljön, sajnos már 35fokos volt a 38helyett,
gyorsan infralámpa alá tettük, de már késő volt, pár perc
múlva elkezdett rángatózni, aztán meghalt a kezemben, a
szívünk szakad meg, annyira szörnyű, hogy ez
megtörténhetett. Egész éjjel csak bőgtünk, a gyerkeket is
nagyon megviselte, nem tudom mi lesz velünk a Szimó nélkül,
hiszen ő is a családunk része volt, nemrég temettük el,
iszonyatos volt. Idővel biztosan könnyebb lesz, de most
megszakad a szívem a fájdalomtól.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Jaj, Éva, nagyon sajnálom!!! Borzasztó lehetett ezt átélni! Nagyon együttérzek veletek. Tudom milyen, amikor hiányzik egy kiskutya...Nekem az első kutyámat elütötte egy autó az egyéves születésnapján, a másodikat megmérgezték, sokáig szenvedett...

Majd még írok másról is, most nem tudok...Szegény kis Szimó!

M.
mimóza

Mimóza!

Köszönöm együttérzésedet, de még mindig nagyon kivagyok, gyerekeket leadtam anyósomnál, így egy kicsit magamba lehetek, nem kell a gyerekek előtt sírdogálnom, mert ők még annyira nem értik meg a halál fogalmát. Lorena viszont már nagyon okos és őt nagyon megviselte Szimóka halála, velem együtt sír, együtt temettük el, még rajzot is készített neki a sírjára, lerajzolta a családunkat és mellé a négy kutyánkat, amikor még boldogok voltunk együtt.
Hát neked se lehetett könnyű, sajnálom, hogy nálatok is ilyen tragédiák történtek.
Mindenki mondja, (anyuék, anyósomék), hogy ne sírjak, de egyszerűen nem bírom abbahagyni, mindenről ő jut eszembe, pedig már elraktuk a róla készült képeket, hogy ne fájjon annyira, de fáj.
Na, nem veszem el mindenki jókedvét, az az egy vígasztal, hogy ez a rövid kis élete alatt nagyon boldog volt velünk, és most is remélem, már nagyon jó helyen van.
Lora olyan édes volt, odaállt a sírja mellé és imátkozott, kérte a Jó Istent vigyázzon nagyon a mi kiskutyánkra.
Ádámkám, meg azzal vígasztalt, hogy ha majd öregek leszünk és mi is meghalunk találkozunk a Szimóval. Olyan kis okosak, az ember nem is gondolná.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Éva!
Nagyon sajnálom, ami a kiskutyáddal történt...Kép
Maximálisan megértelek, én a 12!éves imádott gyönyörű németjuhászomat vesztettem el 6 éve........KépKépKép Egy kicsit belehaltam... pláne hogy akkor nyáron vesztettem el a kisbabámat is (12hetesen) - így nagyon sok volt a tragédia abban az évben...KépKépKépKépKép
Sajnos Alex szinte lebénult, menni sem bírt már a végén, csak húzta magát nyüszögve - diszpláziás volt - a csípője nem bírta a túltenyésztés hátrányait... Iszonyú volt látni a szenvedéseit, a fájdalomtól szomorú szemeit.. Sajnos el kellett altatni - senkinek nem kívánom azokat a szemeket látni, amikor el kellett búcsúznunk tőle, hogy elengedjük utolsó útjára, hogy szenvedésétől megszabadítsa az orvos egyszer s mindenkorra... Szörnyű volt...........................................KépKépKépKép
Most mennem kell mert itt bőgök már, rá a billentyűkre...
Veled vagyok lélekben!

Puszi
Erika

KépKép
herika

Erika!

Nagyon aranyos vagy! Köszönöm együttérzésedet.

MÉg mindig kivagyok, pláne, hogy beszéltem egy másik orvossal és azt mondta ennek nem szabadott volna megtörténnie, lehet, hogy valamit elszúrt az orvos az altatásnál, Szimókám még csak két éves volt, ez fáj a legjobban!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

SziasztokKép
ÉvaKép
Nagyon sajnálom ami kis kutyuskátokkal történt...KépKép

Ne haragudjatok, hogy igy eltűntem de nem vagyok jó formában.
A szülinaposoknak utólag is nagyon sok Boldogságot kivánokKép A képek igazán édesekKép Nagy Gratula NektekKép

A Férjem Karácsony elött 3 nappal szólt, hogy kiszeretett belőlem és válni akarKép Azóta folyamatos lakáskeresésben vagyok mert itthon Anyósomék tetőterében lakunk úgyhogy meg kell oldani ezt a "problémát" mielöbb.

Ne haragudjatok, egyszerűen most csak ennyire futja tőlem de igérem ha rendeződik az életünk és talpra állok visszatérek aktivan.
Gyerkőcök fantasztikusakKép!! Édesen játszanak szerepjátékokat és ragozva próbálnak beszélni, tündériekKép Nagyon sok örömet adnakKép

Puszi:Doris
doris

Doris!

Köszönöm együttérzésedet!Már egy kicsit jobban vagyunk.
Nagyon sajnálom, hogy nem jöttek rendbe nálatok a dolgok, sőt?!!!
De talán ez majd segít, hogy nem vívódsz tovább, hogy most mi lesz veletek, talán,ha lezárjátok könnyebb lesz, nagyon sok erőt és egészséget kívánok neked és a gyerekeknek.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Doris!

Nagyon sajnálom, hogy így alakult...Kép
Remélem mielőbb sikerül egy nyugodt, meghitt, szeretetteljes otthont találnod és varázsolnod a Magadnak és a gyerekeknek.KépKép
Benned annyi erő, kitartás és optimizmus van, mint 10 másik emberben sem mindig - én érzem, sőt biztos vagyok benne, hogy mindezek átsegítenek a jelenlegi völgyből a hegycsúcsra jutni ismét!Kép
Én sem vagyok sokszor a toppon - de a Te soraidból gyakran merítettem erőt, s hiszem, hogy nem voltam ezzel egyedül...
Évához hasonlóan nagyon jó egészséget kívánok (hidd el a legeslegfontosabb!!) és rengeteg erőt az elkövetkezendő időszakhoz...Kép

Sok puszi
Erika

KépKép
herika

ErikaKépÉvaKép
Köszönöm szépen a kedves és biztató sorokatKép Már nagyon szégyenlem, hogy ennyire siránkozom és összetörtem az egésztől...
Igen, igazatok van, az egészség a legeslegfontosabb dologKépKép

ÉvaKép
Remélem már jobban vagytok...bár a gyász hosszú folyamat...

doris

Doris!

Ma meghalt az a 4 éves kislány (Rebeka), akinek az édesapja máját beültették pár napja, majd tegnap külfödről is kapott májat - de sajnos már későn...Kép
Szétbőgtem magam... Annyi idős volt, mint a fiaim... Nem tudom (és soha nem is akarom megtudni), ezt hogy lehet egy Anyának túlélnie...Kép
Ilyenkor szégyenlem csak igazán magam, hogy olyan piti dolgokért emelem fel a hangom és üvöltök esetenként velük, hogy: pakolják már végre el a játékokat, vagy menjünk végre fürdeni este 9-kor, vagy öltözzünk fel végre reggel 8-kor, mert folyton szinte úgy esünk be az oviba 9-kor az utolsó pillanatban...
Ilyenkor jön rá az ember: SEMMI nem számít, csak az EGÉSZSÉG!!! (Csak az a baj, hogy az ember az egészséget természetesnek veszi, s csak akkor döbbenünk rá az "értékére", amikor éppen elvesztjük, mert lebetegszünk...)
Legyen inkább kupi, ne fürödjön a gyerek esetleg vmelyik este, vagy késsünk el esetleg az oviból. Nem ezek az igazán fontos dolgok...
MINDENNAP hálát kellene adnom a sorsnak, hogy van 2 EGÉSZSÉGES (legalábbis remélem, hogy semmi rejtett betegségük nincs...kopkopkop) gyönyörű fiam - s akármilyen szófogadatlanok, rosszak (persze csak velem, mással illemtudó, kedves, csendes gyerekek), BOLDOGGÁ tesz, hogy léteznek, hogy vannak, hogy élnek, hogy az enyémek...KépKép

Bocsánat, hogy ezekkel a gondolatokkal terheltelek, csak olyan jó volt egyszer végre kiírni magamból...Kép

Puszi
Erika

KépKép
herika

Erika!

Mintha csak az én gondolataimat írtad volna le!!!
MI is nagyon sajnáltuk a kislányt és az én fiaim is pont egyidősek vele. Szörnyű lehet most a szüleinek, a családjának.
Szimóka elvesztésekor mi is arra jöttünk rá, hogy sokkal jobban oda kell figyelnünk, vigyáznunk kell egymásra és szeretetben, türelemmel kell nevelnünk a gyermekeinket, mert ez tényleg csoda, hogy ők itt vannak nekünk és egészségesek, ennél fontosabb tényleg nincs is a világon!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

ErikaKépÉvaKép
Teljesen igazatok van...ilyenkor szégyenlem el magam, hogy összeomlok időnként pedig nincs rá okom...
Egészség legyenKép

doris

Sziasztok!

Nem tudom hogyan, de az előbb eltünt a topikunk!!! Más is észrevette? Írtam is a szerkesztőnek, most előkerült.

Doris!
Ne viccelj, nem kell szégyelned magad, hiszen azért az is nagy tragédia, ha az embert elhagyja a társa, a gyermekei apja! Igenis nagy a problémád, de te olyan erős vagy, hogy túl fogsz lépni rajta, és nem is érdemli meg a párod, hogy ő miatta kikészülj!!
És a gyerekek hogy viselik?
Irj!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Marcsi! Én a babaaprón tök jó üléseket vettem, az nem megoldás? Amíg a kicsi elől utazik a hordiban, addig még használják a nagyok, addigra meg tényleg elég lesz a magasító.
Bocs, majd olvasok tovább is: Claire
claire

Sziasztok! Aktuális katasztrófa elhárítva, végre elolvastam nem túl vidám soraitokat!
Éva! Nekem sosem volt saját kutyám, mint szegén ylakótelepi gyereknek, be kellett érnünk egy hörcsöggel. Én azt is megsirattam, amikor végig asszisztáltam, ahogy vmi influenza szerűben elhúnyt. nyugodtan sírd ki magad, valahol ki kell jönni a gyásznak.
Más: a 4 éves kislányt én is megsirattam. Milyen iszonyú, hogy egyik nap még van egy vidám, egészséges kislányod, aztán pikk-pakk beteg lesz, az orvosoknak fogalmuk sincs mitől, és.... Belegondolni is rossz, hogy ez bárkivel megtörténhet! Ilyenkor én is mindig elszégyellem magam, hogy az ember milyen dolgokon idegeskedik, veszekszik, aggódik. És milyen ritkán hálás...
És a Zavadszki 7 éves iker fiai apa nélkül??

Doris! Semmi szégyellni valód nincs. Természetes, hogy összetört vagy és kétségbe esett, még ha a gyerekekmiatt tartod is magad. Szerintem mindenki él vagy élt át mélypontokat a házasságában, és rettegett attól, amit te most megélsz. Ráadásul , ugyan nem tudom, hány éve voltatok együtt, de amikor vkivel az ember tiszta szívvel megosztja az életét, és olyan dolgokat végig küzd együtt, amiket ti végig csináltatok, akkor nem erre számít utána. Azt merné hinni, hogy ezek eltéphetetlen szálak. És iszonyú szembesülni vele, ha még sem. Mit tudsz mondani a gyerekeknek? És a párod?
Jaj, nagyon drukkolok nektek, mert ebből nagyon nehéz relatíve jól kijönni.! Szólj, ha tudunk vmiben segíteni. Claire
(pl lakás: hol kerestek és milyet? Azt ki fogja fenntartani? Óbudán van kiadó lakása a szüleimnek, szólj ha esetleg érdekel.) (Biztos jól meggondolta ezt az egészet a párod? Folyton ez motoszkál az agyamban.)
claire

Sziasztok!
Könnyes szemmel olvastam a szomorú híreket!Kép
Éva, Doris!
Õszintén sajnálom a történteket!Kép

Erika!
Szívemből szóltál...
Sokszor elgondolkozom azon, hogy mire fognak emlékezni a fiaim gyerekkorukból. Legtöbbször arra a következtetésre jutok, hogy biztosan anya kiabálására.Kép Néha szembesülök önmagammal, amikor Gergő úgy szól rá valamelyik öccsére, ahogy pár nappal előbb én. Ilyenkor szégyellem el magam igazán. Próbálom szépíteni a dolgot, de már késő. Sokkal többet tanulnak a viselkedésemből, mint a szónoklataimból. Jó lenne, mindig eszembe jutnának ilyenkor szavaid:
SEMMI nem számít, csak az EGÉSZSÉG!!!
Meg a SZERETET!!!

Egyébként jól vagyunk, úgy néz ki, mindenből levizsgáztam, január 31-én kezdhetem a hatodik félévet. KisRobi rohamosan önállósodik, de azért még éjjel egyszer-kétszer szopizik.Kép

Marcsi!
Vigyázz magatokra!Kép
Ülést én a bababörzén vettem a fiúknak 9000 Ft-ért olyat, aminek van saját öve is, de később szét lehet szedni csak magasítónak.

Gabi
efgabi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: