A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Erika: Gréti hízik, minden rendben vele, csak a sűrítés miatt mondta a doki. Akkor majd kipróbáljuk. Köszi.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zituska!
Nagyon jó volt olvasni a történetedet!Én is nagyon meghatódtam.Klassz volt olvasni!Gondolom mindenki abban reménykedik hogy ilyen szépen zajlik le a szülése!!

Zozo!Ha 20.hétnél csak 4 kg-nál tartottál,hogy lett belőle a végére 20?

Úgy látszik nem olyan nehéz ilyenkor is fogyózni!Kép -2kg-nál tartok KépKép

Jégvirág!Gratulálok Grétihez nagyon szép kislány.Látszik rajta hogy huncut Kép

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Bea!
Gréti nagyon aranyosKép

Zitus!
gyönyörű volt a Boti születése.Kép

Kinga! dobj egy emilt és áruld el, hogyan csináltad a -2 kilót??????????
Én ügyes vagyok ám, nem volt nehéz magamra varázsolni a + 20-atKép vagyKép
Vendég

Zozo!
E-mail ment

szszkinga

Pankata!
A picik mindketten fiúk! Olyan egyformák, mint két tojás.

Szszkinga!
Szülői segítség.... na igen az bizony nincs, illteve anyukám nagyon ritkán ugyan, de szokott segíteni. Anyósom rémálom, inkább nem is ecsetelem, még a tejcsi sem jön rendesen, ha meglátom. Van egy szuper barátnőm, rá tudunk számítani, de ő dolgozik, igy nem bővelkedik szabadidőben.

Jégvirág!
A jogi karon tanulunk, levelezőn. kész rémálom, bár szerintem minden suli az, főleg a vizsgaidőszakban. te hol tanulsz?

Most látom, duplán küldtem a legelső hozzászólást, bocsi, bénáztam.

A pocimódiban én egy jó gatyót fogtam ki, igaz húzós volt az ára, de legalább tényleg jó volt (főleg, hogy blokkot nem kaptunk mi sem).

A hízásokról annyit, hogy az elsővel 19 kg-t híztam, a másodikkal 5kg-t(de "ebből" 3860 gr volt a picur!)

Zitus!
Csodás volt Boti születése, könnybe lábadt a szemem. Gratulálok!

Kép

Kép
romy1

Ó, köszönjük a szép szavakat, jól esnek Kép

Szszkinga: 1 év múlva a ti babátok is ekkora lesz már és huncut, mint Gréti Kép Hihetetlen, meglátod. Én a mai napig nem tudom fölfogni, hogy itt egy pici emberke aki belőlünk van...

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Hajni, Bea: Vagyok, csak pocsékul. Köhögök,láz...stbKép Párom is dögrováson van, a csajok tartják a frontotKép)

Zituska: Gyönyörűségesek vagytok Botival, és csodás szülésed volt. Gratulálok még egyszer Kép
Timi jól van? Egy ideje nem írtKép. Remélem még egyben vannak!!!!!

Bea: naon cuki a GrétiKép Kitartás a sulihoz!

Romy: Üdv! Fotók egyéb infók a gyerekekről?

Zozo: Violával a 22. hétig én is -6 kgnál tartottam a napi kb 5x-i sugárba hányástól!!!! Inkább + 22, mint - akármennyi! Szvsz!

Gerika: Puszi Nektek! Kép Negyedik???? KépKép

Nekem a bnőm küldött szuperjó kismamanacikat Angliából. Itt nem találtam olyanokatKép Tutti oldalzsebes divatos nadrág bazi nagy gumis derékrésszel, meg egy mezei kék farmer szintén gumis derékkal. De itt a boltokban csak ilyen béna kantárosokat láttam, akkor..... Mostmár vannak csinosak, a Micimackóban is pl. Árakat nem tudok, nem tervezek mostanában venniKépKép

Jóccakát
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Cenikő!

A 17 hónapos picur koraszülött volt, de szerencsések voltunk azt kell mondjam, látva azt a sok mindent körülöttünk. A 4 hónapos picur 39. héten született 3860 gr-mal és 56 cm-rel. A "pici"picurnak mostanában sokat fájt a pocija, így sírdogált, de elmúltak a gondok szerencsére e tekintetben. Örülök a télhez képest jó időnek, mert így nagyon sokat tudunk sétálni.
A te picurod/picurkáid mennyi idősek?

Kép

Kép
romy1

Romy! Hát nem lehet semmi a jogon tanulni 2 csöppség mellett. Le a kalappal!
Én 1999-ben végeztem ott, baba nélkül ugyan, de a szakvizsgáimhoz már asszisztált Lotti.Kép
Hogy hívják a picúrokat? Merre laktok?

Bea! Tündéri a lánykád! Tényleg hihetetlen miből is lesz a cserebogár!Kép
Én a mai napig rácsodálkozom Lottira, pedig ő már 3,5 éves lesz a jövő hónapban, és ugye nemsoká jön Hugi.

Zituska! Na, kellett zsepi az olvasáshoz.Kép Sok boldogságot Nektek!

Lassan nekünk is aktuális lesz az ebédrendelés. Kérlek titeket, akinek van infója, telcsiszáma cégekről, írjátok meg nekem a profilomban található címemre. Előre is köszi.

Egyebekben jól vagyunk. Ma megyünk megvenni az utolsó hiányzó dolgokat, feltölteni a hűtőt stb.

Melinda
37+4

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Hajni,
Tündér Lala? Hehehe. Kép

Bea,
nagyon ügyes Gréti és milyen nagylány már! AMikor itt voltatok még kisbaba volt!

Zitus,
Klassz szülésed lehetett, én is ilyet szeretnék most! Még egyszer gratulálok!

Romy,
üdv itt! Én nem tudnék gyerekek mellett tanulni, az tuti.

Mennyire volt korababa a nagytesó?

Enikő,
neked jobbulást.

Melinda,
Jövő héten még nekem is lenne egy uccsó köröm a Corában, feltéve ha el tudom kunyizni az autót a férjemtől. Pelus, mosópor, Jozsónak tápi meg ilyesmik kellenének még.

APropó tápi: írtam már, hogy teljesen le voltam döbbenve, mert a Brendonban pár 100 Ft-tal olcsóbb a Beba 2+, mint a Corában? Meg a tejpépek is olcsóbbak. És nem is akciós volt!
Én is dögrovásom voltam, de 2-3 nap alatt teljesen kilábaltam belőle, valszeg azért, mert egyéb ok miatt kell szednem antibiotikumot és valszeg ez light-os lefolyásúvá tette a dolgot.

Lehet írtam már, nemtom, de csütörtökig kaptam haladékot, akkor sajna be kell feküdnöm a klinikára. De a dokim megígérte, hogy 7végére még hazaenged, ha minden okés. Pár napig várnak, és ha nem indul be a szülés, akkor sajna császár lesz megint.
Jövő hét vége felé szerenték szülni amúgy. Kép Kép
Vendég

Kajarendelés engem is érdekelne. Nyáron rendeltem pár hétig egy helyről, de nem jött be, mondjuk akkor voltam a hányós periódusban, szal lehet az volt a gond.

Lehet kipróbálom a Fasort, asszem ott van házhozszállítás.
Vendég

Sziasztok!Kép

Köszönöm a kedves szavakat!Kép Még nekem is könnybe lábad a szemem, ha a szülésre gondolok!Kép

LányokKép, akik még szülés előtt álltok!
Szívből kívánom, hogy hasonló élményekben legyen részetek!!KépKép

Mivel visszaolvasni csak most volt időm, így a régebbi hsz-ekre csak most tudok reagálni!Kép

BeaKép
Gréti tényleg csodaszép kislányKép, és nagggyon nagyot nőtt! Még csak most született!Kép
Istenem, Boti is nemsoká ekkora lesz...

Kilók:
Minden elismerésem azoknak, akik csak pár kilót híztak a terhesség alatt!
Nekem 17 kilót sikerült magamra kapnom a végénKép Igaz, ebből 10 már le is ment - valszeg ez víz volt, na meg a gyerkőc meg egyéb tartozkaiKép.
Hogy a maradék mikor megy le, elképzelésem sincs, de megpróbálok most ezzel nem foglalkozni! Sokkal fontosabb, hogy minnél tovább tudjam szoptatni Manócskámat!Kép

Tanulás:
Szintén elismerésem a gyerkőcök mellett tanulóknak!Kép
Én asszem egy mellett sem tudnék már tanulni!Kép

Kajakihordás:
Sajnos nekem nincs tapasztalatom!
Ha mi szállítanánk ki, akkor most reklámoznám a mi éttermünketKép, de sajna még nem szállítunk.
A Fasornak jó a konyhája, az biztos, mert szembe vele dolgoztam, ezért sokat kajáltam ott, de hogy szállítanak-e, azt nem tudom...

EnikőKép
Örülök, hogy meglettél, már hiányoltalak!Kép
Sajnálom a dögrovást, gyógyuljatok gyorsan!Kép Akkor most a csajok ápolnak titeket?Kép
Timiék jól vannak, egyben persze!Kép
Voltak Uh-n, Kristóf baba jó nagyra nőtt: 2100 g a 31. héten!Kép
De nem pletyizek többet, mert biztos jön Timi is nem soká!Kép

Azért lenne kérdés is!Kép
Valamelyikőtök használt Medela Mini Electric melszívót?
Most Avent kézim van, de nem vagyok vele megelégedve, mert nem tudom vele rendesen kiszippantani a maradék tejcsit, és ez miatt megint csomó volt a mellembenKép
A párom valszeg hoz hétfőn egy ilyen elektromos Medelát, csak kíváncsi vagyok van-e vele valami tapasztalat!

Pussz,
Zitus

És egy kép TündérBotirólKép

Kép

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Zitus! Nekem van Avent is és Medela elektromos is, de az Avent kézi jobban bevált.

Melinda29!
Dávid és Ricsi baba! Mikorra vagy kiírva? Hol fogsz szülni, kinél? /Szorítok!/

Nálunk mindkét alkalmommal papás szülés volt, az első a Női Klinikán, a második alkalommal a II-ben.

Dancsi!
A "nagyfiú" 32. hetesen született. 2300gr és 47 cm volt.

Kajakihordás:
Egy helyet én is kipróbáltam, de túlságosan fűszeresen főztek, sok hagymával tarkítva, igy nem vált be.

A Fasorban tényleg jó a kajcsi, nem tudom, szállítanak-e ki. Volt ismerősöm, aki a Sellőt próbálta ki, neki bevált, de azt nem tudom, házhoz is szállítanak-e. Valami megoldást én is keresek, mert nálunk is 24 órából áll egy nap ,és a 2 gyerkőc, a tanulás mellett ez már végképp fér bele.

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Zitus! Nekem van Avent is és Medela elektromos is, de az Avent kézi jobban bevált.

Melinda29!

Nálunk mindkét alkalmommal papás szülés volt, az első a Női Klinikán, a második alkalommal a II-ben.

Dancsi!

Kajakihordás:
Egy helyet én is kipróbáltam, de túlságosan fűszeresen főztek, sok hagymával tarkítva, igy nem vált be.

A Fasorban tényleg jó a kajcsi, nem tudom, szállítanak-e ki. Volt ismerősöm, aki a Sellőt próbálta ki, neki bevált, de azt nem tudom, házhoz is szállítanak-e. Valami megoldást én is keresek, mert nálunk is 24 órából áll egy nap ,és a 2 gyerkőc, a tanulás mellett ez már végképp fér bele.

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Melinda29!

Dancsi!

Kajakihordás:

Kép

Kép
romy1

Jajj csajok, ezt ismét elbénáztam! Azt hiszem kicsit fáradtabb vagyok, mint az normális.

Zitus!
Boti tényleg tüdéri!!!!

Kép

Kép
romy1

Zitus,
én is többféle mellszívót próbáltam de messze az AVENT volt a leghatékonyabb. Esetleg próbáld kézzel, ha már fejővel nem jön.

Romy,
amikor nemrég voltunk a Fasorban kajálni, akkor láttam ott, hogy hamarosan lesz házhozszállítás.

Mondjuk nekünk kb. 2 hónap múlve lesz aktuális, az első hetekben úgysem ehetek majd bármit meg.

32 hetesen a 3200 gramm nagyon szép. Mi volt a baj amúgy?
Vendég

Dancsi!
Köszi az infót, a Fasort akkor kipróbálom. Dávid 4 hónapos, de még mindig vigyázok arra, hogy mit eszek, mert nem akarom, hogy miattam fájjon a pocikája. Mondjuk nálunk még Ricsi is kap tejcsit, de ő cumisüvegből. 32 hetesen 2300 gr, tényleg jó súlynak számít.
A történet szomorú:ikerterhes voltam, de 19 hetesen a másik picike, elhalt. Így a koraszülés veszélye végig fent állt, szerencsésnek mondhatjuk magunkat hogy a másik pici ilyen sokáig bent tudott maradni.
Ilyen előzmények után különösen nagy öröm, hogy hamar jött a kistesó Dávid személyében!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
romy1

Sziasztok lányok!

Küzdök a lassan szokásossá váló álmatlanságommal, ráadásul még a fejem is fáj Kép A hétvégén fent voltunk Bp-n, vettünk egy pár cuccot a KIKA-ban és IKEA-ban és a tesóméktól elhoztunk egy vagon babás cuccot, úgyhogy most az egész lakásban tiszta felfordulás van Kép

Enikő Kép Jobbulást kívánok nektek a pároddal! Még szerencse, hogy a lányok nem kapták el, vagy pont fordítva történt és ők fertőztek meg titeket? Köszi, hogy hiányoltál, jól vagyunk, voltunk csütörtökön UH-n, ahol kiderült, hogy Kristóf valószínűleg nem lesz egy csenevész baba, de Zitus ezt már írta Kép

Kinga Kép Én is voltam kedden kismama tornán Kép Fehér nadrág és póló volt rajtam, ha így esetleg emlékszel Kép

Vesm Kép Elmentél végül csütörtökön a szülésfelkészítőre?

Jégvirág Kép Jobbulást kívánok Grétinek!

Zozo Kép Nálatok mi újság? Hogy van Vivi?

Dancsi Kép Miért kell megcsászározni, ha nem indul be a szülés?

Zitus Kép Itt is jó volt olvasni a szüléstörténeted Kép

Szép napot mindenkinek!

Timi+Kristóf

KépKép

KépKép
timika

Timi,
azért, mert az első is császár volt, ami után nem lehet indítani ha ő sem indul be magától. Célnap után pár napot várnak és ha nem történik semmi, akkor császár.

Romy,
Hát sajnálom, nem lehetett könnyű nektek!
Vendég

szia Timi,

nem voltam csütörtökön a szülésfelkészítőn, mert a du. 3 óra az nagyon korai (fél 5-ig ugyanis dolgozok). De valamit mihamarabb össze kellene hozni, mert azért teljesen "tudatlanul" nem szeretnénk odaállítani szülni...

Úgyhogy, ha esetleg valakinek lesz valami infója, hogy hol indul ennél "emberibb" időben felkészítő, akor nagyon megköszönném, ha jelezné.

Vesm

vesm

Jégvirág!
Bizosan fantasztikus élmény egy kisbaba.Én még csak ott tartok hogy megpróbálom felfogni:ami mocorog az egyre nagyobb pocakomban,abból igazi baba leszKép Nekem már az is fantasztikus hogy bennem feljôdik ez a kis lény.Ha kijön,az biztosan leírhatatlan élmény lesz Kép

Timika!
Emlékszem rád a tornáról(pontosabban a szerkóra,de az arcodra nem 100%-ban.)Rajtam rózsaszín gatyó volt fehér apró feliratos felsôvel.Megyek holnap is.Jót tesz ez a torna.

Vesm!
Indul szülésfelkészítô az újklinikán Jan.18-án d.u. 6-tól.Szerintem ez nagyon jó idôpont.Azt hiszem mi is elmegyünk a párommal.Holnap megtudakolok részleteket is errôl.Azt még tudom hogy ingyenes és aki oda jár,annak nem kell fizetni a terhestornáért sem.Heti 1 alkalommal lesz 5 héten keresztül.

Romy!
Szerencse hogy van olyan barátnôd akire tudsz támaszkodni.Gondolom a párod is sokat segít!!

Lányok!
Ti mikor vettétek meg a mellszívót?Már szülés elôtt,vagy megvártátok hogy kell-e egyáltalán és csak utána?Egyenlôre fogalmam sincs hogy mit kell ténylegesen majd a szülés elôtt megvennem.

Kinga

szszkinga

Dancsi Kép Akkor nagyon drukkolok, hogy Boldizsár időben elinduljon Kép

Kinga Kép Szerintem akkor én is tudom nagyjából, ki vagy Kép Próbálok majd holnap is elmenni, bár fogdokihoz is megyek.
A szülésfelkészítőt nem a Női Klinikán tartják?

Vesm Kép Kinga írta fentebb, hogy jan. 18-tól indul egy másik szülésfelkészítő tanfolyam, de én úgy hallottam, hogy amit az Inci tart, az sokkal részletesebb és emberibb. Esetleg Zitus tudna véleményt mondani, mert ő mindkettőre járt, én csak az Inciét ismerem.

Timi

KépKép

KépKép
timika

TimikaKép
Lehet hogy rosszul emlékszem a felkészítô tanf.helyére.Igazán nem figyeltem oda,mert azt gondoltam hogy korai még nekem-de közben nem is..
Én is természetesen a jobbikra vagyok kíváncsi.Ki az az Inci és Ô hol tartja?
Zitus!
Írd meg nekünk légyszi a véleményedet a tanfolyamokról!! Köszi Kép
Kinga

szszkinga

Kinga,

ha lesz infód a szerdán induló szülésfelkészítőről, akkor légyszi oszd meg velem, akár itt, akár e-mailen (m_and_v@citromail.hu), bár ha tudok, akkor lehet, hogy a holnapi tornát már meglátogatom én is...

Timi,

Inci mindig ilyen kora du-i időpontban tart ilyen felkészítőt? Ha lesz esetleg infód, hogy mikor indul legközelebb, akkor szólj kérlek, mert a Klinikaitól függetlenül lehet, hogy az is érdekelne. A későbbi azért jobb, mert egyrészt én is könnyebben elszabadulok a munkahelyemről, a másik meg, hogy úgy terveztük, hogy arra a férjemmel együtt megyünk, s ő ráadásul nem Szegeden dolgozik, szóval neki még kb. jó 3/4 órát rá kell számolni arra, hogy ideérjen...

Egyébként kösz mindenkinek az infókat.

Vesm

vesm

Sziasztok!

Zituska: Nagyon-nagyon tetszik Boti Kép Gyönyörű kisfiú, és még olyan kis pici, törékeny....férjem is megnézte, jót nosztalgiáztunk...amikor még Gréti is ilyen pici volt. Kép No nem mintha már óriási lenne...Kép Olyan gyorsan múlik az idő.
Nekem is kézi Avent mellszívóm van. Szerintem nagyon jó.

Romy: Sajnálom a történteket, nem lehetett könnyű. Kép Megkérdezhetem kinél szültél a kórházban?

Enikő: Jobbulást!

Vesm: Ifjúsági Házban is van évek óta szüléselőkészítő keddenként, ha jól emlékszem 4-től, (vagy 5-től ?!?!?)....bár neked az sem jó akkor Kép Én ott is voltam 1x, tetszett.
Amikor én jártam, akkor 1-től volt csütörtökönként az Inci-féle, és soha nem jött egy apuka sem. Anno mi is úgy terveztük, hogy majd együtt járunk a férjemmel, de aztán mégsem jött, meghittebb is volt a hangulat szerintem, hogy nem voltak apukák. Azt meg úgyis elmeséltem mindig neki, hogy miről volt szó.
Ezzel nem lebeszélni akartam egy apukát sem a szüléselőkészítőről, csak a véleményem/tapasztalatom mondtam. Kép

Kinga: Igen, én sem tudom felfogni, még mindig, és szerintem soha nem is fog sikerülni felfogni ezeket a dolgokat. 2 kis miszmaszból lesz egy emberke, aki most épp ül a szoba közepén és egy zöld fa kockát csócsál nagy sikongatások közepette.
Mellszívó: Mi hazajöttünk a kórházból és utána rohant a férjem vissza venni egy mellszívót. A csecsemőosztályon árultak ilyesmit.
Előre nem vettünk, mert úgy voltam csak akkor veszünk ha tuti kell. Van akinek nincs is rá szüksége, és van rendesen teje.
De aztán jó szolgálatott tett nálunk is. Már hónapok óta nem találkoztam vele szerencsére.
De egy biztos, nekem legközelebb benne lesz a kórházi csomagomban. Az első időszak rémálom volt, nem győztem fejni annyi tejem volt. Fájt, minden baj volt.

No megyek mert kockarágcsáló lányom elindult világot felfedezni.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, mert bár nem szegedi vagyok (Kiskunhalason lakunk), de szegedi az orvosom és a Klinikán fogok szülni is. Talán a régiek közül emlékszik rám valaki (KarmenKép, EnikőKép meg most ZituskaKép a "megint megjött"-ből). Magamról/magunkról csak annyit, hogy a második babót várom, az elsőt - Juci lányunkat - is a Klinikán szültem, SikóKép áldásos közreműködésévelKép. Már elmúlt 21 hetes a mostani pocaklakó, aki az UH tanúsága szerint fiúcskaKép lesz, párom legnagyobb örömére!

Két dologban is szeretnék tanácsot kérni, hátha Ti helyiek többet tudtokKép
1. Az első babánál volt gátmetszésem (pedig babó csak 2840 g volt), ha lehet, ezt most szeretném elkerülni, nagyon megszenvedtem vele, mert beödémásodott, megváltás volt a varratszedésKép. Ha ismertek olyan szülésznőt, aki gátvédelemmel vállal szülést, akor a vele kapcsolatos véleményeket nagyon megköszönném, meg az esetleges elérhetőségeket. Mivel csak időnként, a vizsgálatokra járok Szegedre, csak így tudok infót gyűjteni.
2. Volt-e valamelyikőtök a klinikai 4D-s UH-n? Mik a tapasztalatok? A II-es kórháziról nem hallottam sok jót...

ZituskaKép
jó volt olvasni a szülés-sztoritKép, én is meghatódtam...

KingaKép
ha így ismeretlenül adhatok tanácsot mellszívó ügybenKép: én nem mertem előre megvenni, mert nem igazán tudtam, hogy fog-e kelleni vagy sem, de miután a klinikai elektromostól jól beödémásodott a cicim (isKép), ugrasztottam a páromat. Avent-es kézit vettem, és bár nem volt olcsó, nem bántam meg, mert "az életemet mentette meg" az első pár napban, meg utána is jól jött otthon, hogy a nagyon feszülő cicit megfejjem szopi előtt. Amúgy én külön a "hűtőnek" nem fejtem. Bent azért jött jól, mert az így lefejt - igaz, minimális - előtejet is oda tudtam neki adni, mivel újszülöttként még nem igazán tudott szopizni, így kevesebb tápis pótlást kapott.

Na, eldugulok, mert dolgoznom is kéneKép Egy picit irigy vagyok, hogy nálatok van ingyenes szülésfelkészítő, itt nálunk csak fizetős van, 13.000,- Ft Kép a 10 alkalom (előadás meg terhestorna).

Üdv,

KnéRita
knérita

ZituskaKép
Csak egy tipp az Avent-hez: sógornőmnek úgy vált be, hogy levette róla a szilikon-részt, próbáld ki, hátha Neked is jobban szív úgy. Ezt még az előbb akartam írni, csak "már nem maradt hely a csekély méretű agyamban" (idézet: MicimackóKép, most ez a sláger JucinálKép)

TimikaKép
Te is Sikóhoz jársz, ugye? Első babátok lesz? (nem igazán vagyok képben, sorry) Ajánlott szülésznőt?

Üdv,

KnéRita
knérita

Sziasztok csajok, csak gyorsan írok! A barátnőmnek van egy eladó kismama farmer nadrágja. 38-as méret, vadiúj!!!!! Gumis pocakrésszel, NEXT márkájú. Ha valakit érdekel, írjatok mélt, tudok képet küldeni! Jóval bolti ár alatt adná el!
Kössz
Enikő

KnéRita: Már jön a 2.?? Ezt örömmel hallom! Kép Puszi nektek, most rohannom kell....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Rita,
a klinikára semmiképp ne menj 4d-re! Inkább Pest vagy Kecskemét. Én 2* voltam a klinikán, no comment inkább. Jót még senkitől nem hallottam róla.
Vendég

Kinga Kép Inci=Benkovics Irén, védőnő a Vasasban és csütörtökön 3-tól tart szülésfelkészítőt. Ha jól tudom, múlt héten volt az 1. foglalkozás, de ilyenkor még csak azt mondja el, hogy miről fogunk beszélgetni a foglalkozások alkalmával.

Vesm Kép Próbálok majd szólni, ha indul a következő, bár szerintem én pont akkoriban fogok szülni Kép Úgy tudom, az Inci féle tanfolyam mindig 3-kor kezdődik. Az előző csoportban nagyon sok apuka kísérte el a párját, az enyém is majdnem mindegyiken ott volt Kép

Rita Kép Igen, én is a Sikóhoz járok Kép Nekem ugynazt a szülésznőt ajánlotta, aki Zitus szülésznője is volt (Szűcs Julianna). Ha gondolod, megírom az elérhetőségét. Mi az első babánkat várjuk márciusra, aki kisfiú lesz Kép Ti tudjátok már, hogy fogjátok hívni a picúrt?

Timi+Kristóf

KépKép

KépKép
timika

SziasztokKép

Köszi az infókat mellszívó-ügyben!Kép
Apa közben meghozta a Medelát, de még nem próbáltam.
Ma délelőtt is maradt tejci a mellemben, mert Boti csak 60-at szopizott. Megint nem tudtam kifejni, és délre már alakult a csomóKép. Két óra múlva a következő evésnél arra tettem Botit, és ki is szívta a csomót.Kép Igaz, rá kellett tennem a másik cicire is, mert a problémásban így nem volt neki elég.
Az az érzésem, hogy nekem nem jó helyen nyomja a melbimbómat össze az Avent - föntebb, mint kéne - ezért nem jön ki a tejci.
Az a gáz, hogy én kézzel egyáltalán nem tudok fejni, csak bénázok. Honnan lehetne ezt megtanulni, hogy hogy kell??

RitaKép
Örülök, hogy írogatsz ide is!Kép
Remélem sűrűbben jelentkezel!Kép
Én nagyon meg voltam elégedve a Julcsival!Kép

Szülésre felkészítő:
Amit a Klinikán tartanak az egy kalap sz..rKép
első alkalommal lesokkolták a kismamákat azzal, hogy minden előkészítés nélkül betettek egy videót egy szülésről.
Második alkalommal elsorolták - szép orvosi nyelven, hogy milyen vizsgálatok vannak a terhesség és a szülés alatt. (én felét nem értettem)
Egy előadás tetszett, amit egy csecsemős nővér tartott a baba ápolásról, meg a kórházi napokról!

Az Inci féle tényleg kicsit korán van sajnos, de klasszisokkal jobb, mint a klinikai!
Amikor én jártam, mindíg voltak kispapák is!Kép

Puszi,
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Zitus,
a védőnőnek meg kellene mutatnia, ha kéred. Hívd fel, biztos segít.
Vendég

Jégvirág!
A II-ben Tarnainál, és a szülésznő Szabó Kata volt. Csak jót tudok róluk mondani, rendkívül elégedett voltam velük. Mennyi idős a "kockarágcsáló" kislányod? Te is ott szültél?

A Klinikai 4 D UH-ról nem hallottam jókat, de igazából a kecskemétiről sem. A hugom Pesten volt, ő dicsérte őket.

Szerintem az egyik legjobb dolog terhesnek lenni a világon. Mikor mocorog a bababunkerban az az iciri piciri lény, és mikor megszületik olyan, mintha már ezer éve ismernéd, csak nem ölelhetted még meg. Nekem rögtön odaadták, és ez élmény annyira bennem maradt.

Más : Mit tudtok a "bölcsihelyzetről", gyermekfelügyeletről Szegeden? Az érdekelne, hogy van-e olyan bölcsi, ahol eseti jelleggel elvállalják a kicsik felügyeletét. /Tarifa, megbízhatóság, vélemény/ Állítólag a Siha közi bölcsiben van ilyen, de semmit sem tudok róla.

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Dancsi!!!!!Hogy eltelt az idő!!!!!Szorítok nektek nagyon!

Zituska!irigyellek nagyon az élményekért!

Bea!A Grétik mindig édesek ,ügyesek,aranyosak....o:
Persze a többi baba is!!!

Nálunk csak ugy pezseg az élet!

Balázs megkapta a 2 hónapos védőt,amit elég jól viselt.Rá kellett jönnöm,hogy ehez nem lehet hozzászokni.Nagyon sajnáltam szegényt egyik pillanatban még nevetet,a másikban pedig nem is értette mi történt vele.Na de utána!!Ami belefért,ugy üvöltött!

Blanka elkezdte az ovit!Olyan kicsi a többiek között!Nagyon gyorsan beszokott,most már ott is eszik.

Gréti és Csongi pedig készül a sulira.Pontosabban el kéne döntenünk,hogy mennek vagy maradnak 1 évet még az oviban.Márciusban 6 évesek lesznek!!!Nagyon gyorsan eltelt ez a 6 év!

Balázs forgolódik hasról hátra!A védőnő szerint biztos,hogy véletlen!Ja!!! Naponta 2-3-szor?
Szeretnék kérdezni!

Akik szopnak babák,azoknak milyen a székletük?Balázsé nagyon híg.Blankáéra meg már nem emlékszem milyen volt,a nagyok pedig tápot is kaptak.Sajnos tejérzékeny ő is.Szerintem nem is hízík már ugy mint az elején.Holnap viszem mérni,akkor kiderűl minden.Szegény elég sokat bukik is,ha pedig megpróbálok tápot adni neki,ami teljesen tejmentes,akkor sugárban hány!:-(
Nektek van tapasztalatotok ilyen téren?Ha igen kérlek írjátok meg!

Köszi előre is!

Mindenkiknek szép napot!
Évi
révi

Zitus: http://www.lll.hu/node/9 oldalon találsz infókat a Marmet módszerről.
Nem biztos, hogy a mellszívóval van gond. Sajnos nekem 1 évnyi szoptatás után is gyakran van gondom az egyik mellemmel, és egyedül csak a kézi fejés segít. Ez a legkíméletesebb, ráadásul nagyon alapos. És persze a legjobb problémamegoldó a babád: ha az álla a csomó felé néz szoptatás közben, akkor szinte biztos, hogy megszűnik a probléma.
A többit már biztos írták: masszírozás, szoros ruhák kerülése, olajos pakolás, különböző testhelyzetekben való szoptatás stb.
kissvirag

DancsiKép
A héten elvileg jön a védőnő hozzánk, legalább valami hasznát is veszem...remélem!Kép (nem nagyon csípem szegénykét)

VirágKép
Köszi, már ki is nyomtattam!Kép
Remélem sikerül megtanulnom!Kép

ÉviKép
Boti kakája is nagyon híg! Szerintem ez így okés anyatejes babáknál!Kép

Z.

Kép
Kép
zituska28

Zituska! Tényleg tündéri!

Zita! én Chicco elektromosat használtam, imádtam.

Rita! várom még mindig a levelet!Kép

Orsi meggyógyult én is jobban vagyok végre.

Évi! Orsit naponta 3-4x is át kellett öltöztetni a kaka miatt, amig csak anyatejet kapott

Melinda! Örülök hogy jol vagytok, kitartás!

Én Orsival +20kg, majd szülés után -30kg. Most bármit eszek nem tudok hizni, nyáron nem tudom mi lesz, mert gebe vagyok, már szégyellem megint annyira. De örülök legalább a fogyás megállt egy ideje

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Képzeljétek, ma kiderült az egyik legjobb barátnőmről, hogy nyolchetes terhes. Kép Néhány hónap különbséggel remélhetőleg együtt fogunk babázni!

Holnap jön vki az Újklinikára tornázni? Én négyre megyek fodrászhoz, de onnan nincs messze, remélem, odaérek!

Ági és
KépKép
exdeus

Szülésre felkészítő: mi az IH-ba jártunk a férjemmel Gyémánt Andreához. 8 alkalmas, és bármikor be lehet kapocsolódni, mert mindig újra kezdődik, így bármikor kapcsolódsz be a 8 különböző előadás lesz. Nagyon klasz, van klinika és kórházlátogatás, apával is lehet menni, mi is együtt csináltuk végig. Videókazit is kölcsönadnak. Csak a székek nagyon kényelmetlenek terhesen, de ez nem az ő hibájuk. Egyébként az előadások élvezetesek, lehet kérdezni, és hasznosak amiket elmondanak. Hívjátok fel az IH-t ott adnak felvilágosítást.

Más: ne haragudjatok, nincs időm visszakeresni. Néhány hete valaki írt a szocpollal kapcs, hogy írt egy e-mail címre a kérdéseivel és nagyon gyorsan válaszoltak is neki. A kérdésem az lenne, hogy hová küldte az e-mailt?????
Szerencsére aktuálissá vált a probléma, így hamarosan költözünk. Kérlek segítsetek.
Köszönettel MIM
pomat

Exdeus Kép Én lehet, hogy megyek és szerintem Kinga is jön.

Timi

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Hajni, Bea!Kép

Nagyon jól esik, hogy hiányoltok!
Itt vagyok, de inkább olvasó üzemmódban. Sajnos én még nem tudok hozzászólni a babás dolgokhoz!
Sajnos semmi jó hír nincs!Kép Talán csak annyi, hogy még egy hét és megyünk a Káaliba konzultációra. Megvan minden eredményem, amit kértek, úgyhogy egy hét múlva okosabb leszek!Kép
Egyébként nagyon sokat dolgozom. Pénteken jöttem haza az iskolai sítáborból, ahol síelést oktattam. Ráadásul itt a félév. Dolgozatírások=javítás, le kell zárnom a gyerekeket, pénteken osztályozó, aztán bizonytványt írni, stb. Szóval van dolgom.
De itt vagyok ált. ilyen késő este!

Puszi:Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Knérita: Üdv Kép

Romy: Igen, és én is Tarnai Kép Gréti, a kockarágcsáló pénteken lesz 8 hónapos. És én is szerettem "terhes" lenni. Nekem nem is volt terhes szerencsére.

Révi: Amíg csak szopott Gréti, az ő széklete is elég híg volt. Bukáshoz, hányáshoz nem tudok hozzászólni.

Karmen: Nekem van 10 kilóm amitől szívfájdalom nélkül megválnék. Ha gondolod Kép

Csibe: Sajnálom, de azért majd írj, hogy mi volt a Káaliban.

Grétim mindig is jó evő volt, de ez a legutóbbi láz elvette az étvágyát, és már pár napja nem lázas, de még mindig nem eszik, csak pár falatot, azt is ímmel-ámmal. Szopni szopik rendesen. De olyan rossz hogy elkészítem neki a kaját és nem kéri. Ugye visszajön az étvágya?!?!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Csibe!

Nyugi, minden ok lesz a Kaáliban. Mi is "megjártuk", a tapasztalataink nagyon pozítivak, ha pedig ránézek az első gyermekemre, már látom is, hogy megérte a sok orvoshoz járást. Ráadásul teljesen spontán lett kistesója is!!!!!!!!!!!!!!! Szóval kitartást és őszinte szívvel szurkolok nektek, majd irj mi volt, és kinél voltál.

Jégvirág!
Szerintem Gréti étvágya vissza fog térni, mi sem eszünk mindig egyforma kedvvel és lendülettel. Szerencsére Ricsi lelkes az evésben, de azért nála is akadtak olyan napok, amkikor bizony hiába főztem. És igen, én is úgy éreztem, hogy a terhesség "édes teher".

Amúgy rajtam is vannak még plussz kilók, ha kell valakinek...............

Kép

Kép
romy1

Exdeus!
Én tutira megyek tornázni,Timika jól mondta.

Timika!
Gondolom az Inci-féle szülésre felkészítôt X hetente újraindírják?! Nemsokára úgyis kell mennem a Vasasba a védônômhöz és akkor kifaggatom.

Mindenkinek köszönöm és is a mellszívóval kapcsolatos hozzászólásokat.!!

Rita!
A 4D UH-al kapcsolatban én Febr.14 után tudok bôvebb információkat mert akkor megyünk Kecskemétre.Egyébként én is itt faggattam ki a lányokat és ezért választottam a kecskemétit.

Pár kilótól én is szívesen megszabadulnék még így szülés elôtt.Kép Én még fizetek is érte csak vigyék Kép Kép

szszkinga

Üdv!
Kinga, én még nem 100%, hogy megyek, attól függ, hogy a fodrásznál hogy végzek. Kép
Viszem a cuccom, de ha nem végzek időben, akkor csak a jövő héten kezdek...
Ha nem taliznánk, jó tornát!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Január 11-én 16.25-kor, (37 hetesen) megszületett az én tündéri kisfiam Kovács Dénes Árpád, 3090 gr és 47 cm. KépKép Déneske egészséges, kis pocifájást leszámítva nyugodt baba, sok tejem van és szépen szopcsizik.
Császárral született, mert egy régi petefészek gyulladás miatt a jobb petefészkem szövetei összetapadtak más szervekkel, és a növekvő méhem nyomása miatt elkezdett a méhkürttel együtt maga körül megcsavarodni, majdnem teljesen leállt benne a keringés.

11-én borzalmas alhasi fájdalmakra ébredtem hajnalban, délelőtt bementem a klinikára, ahol megállapították, hogy nem szülési fájdalmak, erre kitört a "pánik". Tippeltek vakbélre és vesekőre, az uh kimutatta a petefészek torziót, közölték, hogy azonnal meg kell műteni különben elhal, természetesen a babát is azonnal ki kell venni.Közben a fájdalom és a stressz miatt a fájások is beindultak, már nagyon szenvedtem mire du. 4kor megműtöttek.
Hála istennek Déneskének nem lett baja és a petefészkemet is megmentették, de a probléma bármikor kiújulhat.

A klinikáról és a nővérekről annyit, hogy a posztoperatív osztályon csupa angyal dolgozik, az újszülöttes nővérek segítőkészek, a gyermekágy meg elég vegyes, van ilyen is meg olyan is. Nekem ez a tapasztalatom.

Nem olvastalak titeket 2 hete, szóval ha valakinek közben megszületett a babája akkor nagy gratula!
Zsuzsimami

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Kinga Kép Igen, 8 alkalmas a felkészítő és gondolom utána indul a következő, vagy max. 1-2 hét szünetet tart Inci, nem tudom.

Zsuzsi Kép Gratulálok Déneskéhez! Kép Tudsz képet felrakni róla? Te kiheverted már a műtétet?

Timi

KépKép

KépKép
timika

Zsuzsi!
Gratulálok én is Déneskéhez!!!Remélem nem távoztál a korházból negatív élményekkel és máskor is belevágtok a babyprojectbeKép Kép
Pihenj sokat-ha tudszKép
Várjuk a képeket!!Kép

Aki nem tud ma jönni tornázni,én ahelyett is tornázom majdKép

szszkinga

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: