A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok,

Babák még mindig csodálatosak. Nyúlné szupi képeket készítesz Kisnyúlról. Persze egy ilyen cuki fiúról nem nehéz jó képeket készíteni. Csajok is gyönyörűek.

Szülinaposoknak sok boldogságot, Tündi unokatesóhoz pedig gratulálunk.

Roki, mél ment

Napirend: Hajnali 3-4-kor rövidke kaja aztán alvás tovább kb 7-8-ig. Akkor nagy duma az ágyban, pelusozás és végül kaja, utána ált. hinta-játszószőnyeg-babatornáztató, mert a Marcit is öltöztetem, reggeliztetem stb. 10-11 körül kaja és akkor indulunk sétálni kb 2 órát. Mikor hazajövünk van, hogy tovább alszik a Barnus, de van hogy fent van. Akkor játszunk - eszik és kora du. megint alszik egyet. Mikor felébred már nincs több szundikálás úgyhogy onnantól szórakoztatni kell. És reggeltől estg be nem áll a szájuk. Este fél9-9 körül fürcsi - kaja és alvás. Kb így néz ki a napunk. De csak ha itthon vagyunk. Mi elég sokat mászkálunk és szerencsére mindkét fiú nagyon bírja. Most ráadásul a költözködés miatt hivatalos ügyeket is intézünk és persze őket mindig magammal kell vinnem. Ilyenkor csak a szopi a gázos, mert az autót be kell melegíteni - mindkettőnket kicsomagolni a 80 hacukából és diszkréten elintézni az egészet. De én megőrülnék, ha állandóan itthon kellene ülnöm.

Úszás: nem emlékszem ki írta a Ficánkát. Mi is oda jártunk a Marcival és nagyon tetszett. Mindenki bent lubickolt a vízben, az oktató csaj körbe járt és mindenkinek egyesével mutatta ki mit gyakoroljon aznap. Én ha meg tudnám oldani járnék a Barnussal is, de csak ilyenre. Tulajdonképp csak lubickoltunk kettesben egy nagyot és jól éreztük magunkat.

Reggeli pelus: nálunk is nagyon tele van. Sokszor mi is ruhacserével kezdjük a napot.

A Barnus egész nap beszél, ő is csak a tengelye körül forog, hasról-hátra vagy fordítva még nem fordult meg 1x sem. Hason szépen emeli a buksiját bár többször kéne hasra raknom napközben. Ügyesen ül. Mindent megfog és elkezdett mindent a szájába rakni. És ha tudná egész nap a bátyját nézné mit tesz-vesz a lakásban.

Egy kérdés: egyre többen írtok a hozzátápiról. Ki mikor kezdte/kezdi. Főleg anyatejes babák. Mert nekem is mondta már a védőnő, hogy elkezdhetem adni az almát a Barnusnak, de én egyelőre nem akarom. Ezt neki is megmondtam. A Marci sem kapott semmit a tejen kívül 6 hónapos koráig. Viszont nála nagyon nehezen indult be a kanállal evés. Kb 10 hónapos koráig minden nap próbálkoztam és 2-3 kanálnál több nem csúszott le. Lehet hogy azért mert túl sokáig vártam vele? Érdekelnének a tapasztalatok.

Most mennem kell mert nyügizést hallok meg nagy-nagy durrogásokat.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Sziasztok!

A kis Rebekáért mi is szorítunk a férjemmel, gyógyuljon meg szegényke! Mielőbb!

Kuha!

Peti is kitornázik a hordozóból, de azt hittemminden baba ezt teszi! KépGondold el, tök unalmas lehet egy helyben ülniKépKépKép

Peti legújabb kedvenc póza, amikor az ölembe veszem, előrehajol, és a lábai lefelé lógnak, a háta vízszintes és a padlót kémleli ezerrel, de így perceken át elvan ám!Kép Nagyon vicces egy helyzet, el nem tudnám képzelni magam így. Kép

A babák nagyon édik a képeken! Mindenkinek gratula ismét a gyönyörű babájához!Kép

Viki+Peti 4 hó-1 nap

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

KépKépKépKépKép
Így aludt el rajtam kb. 2 órája, azóta alszik, kíváncsi leszek mi lesz éjszaka?Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Mi is szorítunk a kis Rebekának!!!!!!!

Ma mi is anyuéknál voltunk egész nap.
Jól esik kimozdulniKép

Viszont Lívi nem tud csak a kiságyában aludni.
Segítsetek, mert sehova nem lehet vele menni.
Hogy altassam el máshol, látom h nagyon fáradt énekelek neki mint itthon de egyszerűen nem alszik el asohol, még a babakocsiban sem....

Ti hogy csináljátok???

Mea
mea

Brigi!

Nálunk mindhárom gyereknél hat hónaposan indult a hozzátáplálás. A fiam azonnal evett lelkesen, bár nem őrült nagy mennyiségeket. A lányaim meg 10 hónapos korukig, nem hogy 2-3 kanál, de még egy kanál egyebet sem kértek az anyatejen kívül. Csilla tízhónaposan rágerjedt a pépesre, Réka viszont rögtön a darabossal indított. Nem hiszem, hogy a késői kezdés volt nálatok a gond. Egyszerűen nem volt rá valószínűleg szüksége Marcinak, ezért nem ette, főleg, ha mindezek mellett jól fejlődött.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok,
köszönjük a gratulációkat, és még egy hír, most vettem észre, hogy bújik ki az első foga, jobb, alsó, első! Még csak épphogy áttörte az ínyét! Kép
Így már értem, miért nem alszunk már egy hete! Kép

Remélem a szopizás nem fog fájni később.

Duda, ne aggódj,még Tündike sem fordult meg sehogy! Csak az oldalára tud fordulni és kész.

Most nézem a naplót és azt mondják, kész a műtét...reméljük sikerült!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

mi is drukkolunk nagyon!!!!!!!!!

Göndörzsófi,Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Mi is drukkolunk Rebekának!

Az imént benéztem a kiscsajomra, elaludt-e Kép:
Kép
Vendég

Brigi:

Zsuzsa most 4 hónapos (és 1 hetes), de én kivárom a 6 hónapot. Azt olvastam egyébként, hogy ujjról jobban elfogadják az új kajákat mint kanálból, mert a bőröd ízét már megszokták. Azt is olvastam, hogy jobb hagyni őket pepecselni a saját kajájukkal. Igaz, jó nagy koszt csinálnak, de hamarabb tanulnak meg önállóan enni. Én már alig várom, hogy új ízeket mutogassak neki, meg most olvasom az amcsi fórumokon, hogy milyen édes dolgokat hoznak össze a tipegőkorban levő gyerekek, úgyhogy most azon "nosztalgiázom" Zsuzsa vajon milyen aranyos lesz mikor már elkezd beszélni. Kép A másik oldalról viszont nem akarom siettetni, mert olyan rövid ideig kicsi, próbálom kiélvezni minden pillanatát.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Brigi!

Szerintem is várd ki a 6 hónapot, teljesen független attól, hogy mikor kezded a hozzátápit, hogy milyen evő lesz. Gergő 6 hónaposan kapott először szilárdat, és imádta, már a második héten benyomott két egész krumplit.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Tegnap este én sem tudtam elküldeni amit írtam, íme:

Tünde Kép Na, most gutaütést kaptam! Meg akartam nézni a Zongoristát, és tök elfelejtettem! Most már mindegy... Amúgy én már nem bőgök mindenen, nem is tudom, mikor bőgtem, karácsony előtt volt az már biztos. De ha beteg gyereket látok, megszakad a szívem nekem is. Most, hogy voltunk a klinikán Balázzsal, elég sok beteg gyerkőc volt ott. Akik járóbetegként jöttek, azokon általában nem látszott, hogy betegek, de akik bent feküdtek... Borzasztó. Volt egy kislány, aki alig állt a lábán, pedig magasságra akkora volt, mint Balázs, de fele olyan "vastag", pedig Balázs is sovány. És tiszta sárga volt a bőre szegénykének, gondolom, májbeteg Kép És ez a Rebeka, akin májátültetést végeztek, és most megint kell. Annyira izgulok érte, sosem szoktam híradót nézni, de most miatta lesem állandóan, hátha jó hírt hallok.

Ennyi volt, azóta hallottunk a kislányról jó és rossz hírt egyaránt, továbbra is szüksége van a szorításunkra...

Cleo Kép A Feketefülű Fehér Bimre én is emlékszem! Akkoriban állandóan azzal húzott a családom, hogy érzéketlen vagyok, mert amin ők bőgtek, én azokon egyáltalán nem tudtam. Na, ezen a filmen vagy egy órát zokogtunk mindannyian! Nem emlékszem rá már igazán, de a címét, és az élményt nem felejtem el soha.

Van néhány új kép a srácokról:

Kép
Ezen Gergő épp a kezét keresi...
Kép
Itt Balázs el akarja venni a fényképezőt az apjától.
Kép
Itt indultunk sétálni, de Gergő nem tudta kivárni az indulást Kép
Kép
Megy a szeretgetés Kép
Kép
Tövig rágja a kezét...
Kép
repülőset játszottunk.

Eldugulok!
Jó éjt!

Ja, Hari írt SMS-t, hogy menjünk együtt a talira, ezek szerint tervezi, hogy jönnek Kép

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Szerintetek vihetem Zsuzsát fürdőbe? Nem babaúszásra a hideg medencébe, hanem valamelyik melegvizes fürdőbe pancsolni. Egyáltaláb beengedik őt a medencébe?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Rebekának megy a drukk!

Göndörzsóf,
Mátéval szoktunk olyat játszani, hogy megfogja a hüvelykujjamat kinyújtott karral, és izomból felhúzza magát ülő helyzetbe, aztán ugyanígy lerakom vissza. Nagyon élvezi. Szerinted ez is árthat neki?

Nyúlné,
akkor az ezeréves pelust láttam, nekünk is van olyan, még a férjem nagy, szőrös popóját fedte annak idején KépKépKépKép
Nem értem, miért nem tudnak ma is ilyen jó minőségű holmikat gyártani. Kép

Duda,
sikítófrász KépKépKépKépKépKépKép

Kuha, Viki,
Máté is kimászik a pöcögtetőjéből (ahogy mi a hintázót hívjuk Kép)

Brigi!
Mi is csak hat hónaposan kezdünk majd kajálni, szerintem menni fog, Máté már most sasolja ezerrel, amikor eszünk.

Pusztok

Sisotris és Máté
13+4

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis!

Zsuzsa is szereti nézni mikor mi az asztalnál ülünk és eszünk. Szinte transzba esik tőle. Kép De még nem próbálta kivenni a kaját a kezemből. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a reggeli pelusos válaszokat.Kép

Zsóf!Kép

A babák gyönyörűek. Kisnyúl egy zabálnivaló tündérgombóc.Kép Kincső nagyon cuki a kosárban.Kép Petin már most látszik, hogy egy belevaló vagány srác lesz, olyan magabiztos a mosolya.Kép Zita pedig a legolvasottabb kis szakácsnő a világon.Kép

Jucc!Kép
Gergő mennyit nőtt! A legalsó képen meg már egész kissrácos. Gyönyörű szép baba. A bátyja is nagyon jóképű.Kép

Maja sem produkálta még az átfordulást egyik irányba sem, csak oldalra fordul, ha valamit el akar érni. Különben nagyon aktiv, játék közben egyfolytában jár keze-lába, no meg a szája.Kép Eszméletlenül sokat magyaráz és vigyorog. Reggel általában őt is keresztben találom a kiságyában, rajta a félig lerángatott fejvédővel, ami alatt huncutul vigyorog.Kép Hát ezért a látványért érdemes felkelni.Kép Majd lefotózom!
És ő is nagyon igyekszik felhúzni magát ülő helyzetbe, mikor megfogom a kis kezeit.

Roki!Kép A repesés nagyon ismerős, imádom amikor csinálja, és olyankor vigyorgás közben egy kicsit el is fordul, mintha szégyenlős lenne. Zsuzsa baba is?

Rebekáért mi is nagyon szoritunk. Szerencsére már működik az új máj.KépKépKép

Jó éjt!

Cleo + Maja (4hó+1hét)

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Rokica!
Szerintem konkretan hivd fel a helyet elotte, ahova vinned Zsuzsat, mert nagyon sok helyen nem engednek be piciket egylatalan. De nem termalfurdore gondolsz, ugye? Mert mintha azt olvastam volna, hoyg azok kozul tobb sem mind jo a babaknak es kisgyerekeknek. Szoval szerintem elore telefonalj oda, nehogy foloslegesen menjetek.. Ja! es a multkor irtad, hogy nem szereti a cumisuveget Zsuzsa. Vegul nem vetettek olyan ujjrol eteto szerkezetet, amit regebben irtal?

Sistoris!Kép En sem ertem, hogy miert nem lehet olyan regi jo pelusokat gyartani most, mint nekunk volt. Sajnos az enyemekbol csak ketto maradt, de hihetetlen nagy kulonbseg van minosegben..

Tunde Kép Kép
Hat ez a kep hihetetlen edes Zitarol!!

ppanna es David 3 ho es 3 nap )Mai meres 6300g es 64cm)

Kép

Kép
ppanna

Ppanna:

De vettünk, de még ott figyel bontatlanul, mert David nem volt hajlandó használni. :-/ Most azon vacilálok, kibontsam-e vagy inkább próbáljam eladni, amíg steril. Eddig ugye azért kellett volna használnia, mert Zsuzsa a cumisüveget szerette inkább mint a mellemet, most fordult a kocka és az ellenkezője van. Lehet most már hajlandó lenne kipróbálni. Mert azt mondja, ha éhes Zsuzsa akkor minden további nélkül bekapja a cumisüveget és kiszipkázza belőle az adagját. Szerintem tényleg a komfortszopi hiányzik neki, arra meg lehet elfogadná ezt az ujjszopogatós bigyót.

Fürdőben melegvizes medencére gondolok. A termálfürdő nem az amiben természetes ásványok meg ilyesmik vannak? Mondjuk nekem mindegy, ha találok egy olyat, ahova be lehet vinni a pici babát, és nem veszélyes. Mert azt is olvastam, hogy pl babaúszásnál azért 30 fokos a víz, mert abban nem szaporodnak olyan gyorsan a kórokozók. Lehet hogy elvetem az ötletet, bár nagyon szívesen vinném őt valahova vízbe, mert az itthoni pancsolást nagyon élvezi! De lehet megvárom vele a nyarat meg a Balatont. Kép

Cleo:

Bizony! Zsuzsa is "szégyellős" Kép Ez is biztos valami velükszületett dolog, mert nem hiszem hogy egy 4 hónapos baba tényleg azért csinálja ezt az elfordulósdit mert szégyenlős. Szóval ha gügyögnek neki, és tetszik, akkor vigyorog egy hatalmasat aztán "szemérmesen" elfordul. Zabálnivaló! Kép Néha meg csak néz nagy kerek szemekkel, hogy na már megint micsoda hülyét csinál magából az a felnőtt... aztán olyan is volt, hogy elpityeredett a nagy gügyögésre. De szerencsére ezt csak egyszer tette, és idegen volt neki a néni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Roki, a meleg vizes medencékre a strandokon ki szokott lenni írva, hogy 14 éven aluli gyerekek nem mehetnek be.
(Legalábbis a termálvizeknél).
Tényleg jobb megkérdezni a kiszemelt helyet, hogy van.-e lehetőség babát bevinni.

Uxi
Emi 11+3

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok, Virnya vagyok a 2005/2006 téli babáktól.
Baby björn kengurut vennék, ha van valakinek eladó.
virnya kukac freemail hu

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár

Jó reggelt Kép

Róki,
mi is megvárjuk a nyarat, természetes vízben sokkal kisebb az esélye, hogy bármit elkaphat a baba, mert ugye nagyobb vízmennyiségben oszlik el az embertömeg, a másik fele meg az, hogy azt legalább nem vegyszerezik.

Máté édibébi volt reggel.
Szopizott, rotyizott, nekiálltam magamnak reggelit csinálni, megyek vissza, felveszem, erre nagy vigyorgás közben lehány, de úgy telibe KépKépKép
Most átöltöztettem, és a kiságyában játszik egy hang nélkül. Lehet, hogy elkezdem beleszoktatni ...?

Pusztok

Sisotris és Máté
13+5

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Róki,
nem jött még mindig mél Kép
Nézd meg plz!

Köszi!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Roki!Kép

Köszi a listátKép

Ja nem válaszolt nekem senki a kiruccanásról, hogy nálatok hogy működik...Kép

Szép napot mindenkinek!Kép

Mea
mea

Mea,
boooooocs! Kép

Szóval, mi úgy szoktuk, hogy szopi és böfi után elkapom Mátét, felöltöztetem, zsupsz, bele a kendőbe, rá a kabátot, hátamra a zsákot, és már futunk is Kép
Lassan vissza kell szoktatnom a babakocsiba, mert már nehéz a segge őkelmének Kép

Pusz

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Halihó!

Prüntyi!Kép
Képzeld, Nati tegnap este óta töbször is átfordult a hasára!Kép
A kezét nem tudja mindig kihúzni a pocija alól, ezért sokszor sivít, de így legalább vissza is tud billenni a hátára!Kép
Semmi előjele nem volt a dolognak, az oldalára már régóta fordul.

Viki!Kép
Úgy irigyellek, hogy tudsz mosolygós képet készíteni Petiről! Ha Natasa meglátja a fényképezőgépet, egyből morci lesz. Nem vigyorog.Kép
Nagyon édes Peti, igazi kis kópénak látszik!

Jucc!Kép
Nagyon szépek a srácaid! Szerintem hasonlítanak egymásra!Kép

Tünde!Kép
Édi Zita szakácsnő, ahogy álcázza magát a kutyus alatt.Kép

Brigi!
Nati 3 hét múlva tölti a 6 hónapot.
Mi a múlt héten kezdtük el a hozzátáplálást a dr. néni és a védőnő javaslatára, miután éjszakánként 2 óránként ébredt a leány.
Egyelőre nincs nagy sikere a dolognak, de azért próbálkozunk. Én is szerettem volna várni 6hós koráig, de ezen a 3 héten talán már nem múlik semmi. Ráadásul egy egész éjszakai alvásért már sok mindenre hajlandó lennék.
Nati mióta megszületett, 1x sem aludt végig egy éjszakát sem és a terhességem utolsó 2 hónapjában is inkább vergődtem a párnáimmal az ágyban, mint aludtam. De gondolom, ezzel nem vagyok egyedül!Kép

Pelus téma:
Nati bugyogója is csurig van reggelre, egyszer lemértem digi mérleggel és 300gr-ot nyomott.Kép
Ez kb. 10 órás mennyiség.
Érdekes, hogy milyen sokan írjátok, hogy nektek bejött a liberó. Na, nekünk nem!
Szinte mindig kifolyt belőle a pisi, a kaki is többször elöl és hátul is.
Már megfordult a fejemben, hogy nem tudok pelenkázni.
Úgy hogy mi maradunk a pampersnél, nekünk ez jött be a legjobban. Ja és a huggies is egy botrány! Naponta 3-4x öltöztettem át a gyereket.Kép

Roki!
Megkaptam a mailt, köszönöm!
Bár Nati idősebb, mint Zsuzsa baba, de szerintem lehet, hogy Zsuzsa nyújtja feléd a karját!Kép
Esténként a mi ágyunkban altatom Natit és szinte mindig az oldalára, felém fordul és nyújtja a kis kezeit. Odabújok hozzá, megölelgetem és megnyugszik! Annyira édes!Kép

Andi&Nati 23+1

Andi&Nati

KépKép
duda

Jóvanakkó, agyas vagyok...
Most ugrott be, mit is kérdeztél pontosan...

Máté sem alszik túl sokat máshol, de azért jobb a helyzetünk, mint ahogy te leírtad. Általában túl mizgalmas neki a világ ahhoz, hogy aludjon, de így legalább éjjel alszik. Ha mellé bújok, akkor viszont alszik bárhol, tehát szerintem akkor sem lenne gondunk, ha ottalvós helyre mennénk.
Hozzá kell tenni, születése óta velünk alszik. Nem biztos tehát, hogy ez a módszer jól sülne el, hacsak nem akarod szándékosan magad mellé szoktatni Lívikét Kép

Pusza!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Duda,
libero nekünk sem jött be, a huggies viszont az első perctől jó volt, a kaki is nagyon ritkán jön ki, inkább a reggeli rotyiknál szokott, amikor is az én kis lötyikém úgy erőlködik, hogy az égnek emeli a lábát, a háta meg begörnyed, olyan, mint egy lógó nyelvű kifli Kép
Szerintem egyébként ez a pelus dolog leginkább alkatfüggő, minden baba más fazon, van, akinek ez a jó, van, akinek meg az Kép

Cupp

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sisotris!

Én is így gondolom! Úgy néz ki, az én manóm nem igazán kompatibilis egyik pelussal sem.:o

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Duda! Köszi Kép

Mea!
Én eddig összesen egyszer aludtam máshol Petivel, de akkor én is magam mellé vettem az ágyba és úgy aludtunk, nem volt gond! Szerintem 1-2 éjszaka alatt nem szokik hozzá, hogy Veled alszik, főleg, ha otthon újra az ágyába teszed le.

Viki+Peti, aki ma 4 hónapos Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Több perces bohóckodás után ennyi mosolyt sikerült kicsikarnom Natiból, aki ha nem fényképezik, sokat vigyorog!Kép
Kép
Jön a fogunk, rágunk mindent!Kép
Kép

Andi&Nati 23+1

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi,
Nati annyira aranyos Kép Mindig hívom páromat, jöjjön, van új kép róla Kép

Mátén most vigyorgok ezerrel, úgy néz ki, mint valami vásári erőművész, a piros csíkos kombidresszben+harisnyában KépKépKép
Apámtól meg megint elfelejtettem elkérni a gépet Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Tünde!
Nagyon édi a kép, de hol van Zita???Kép

Duda!Kép
Én próbából vettem Majának most pampers pelust, de kevésbé jött be, mint az eddigi lebero. Szóval, ha gondolod át adhatnám neked jutányosan.Kép Ha szeretnéd irjál: ildiyossi kukac yahoo pont com

Cleo

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Duda!Kép
Nagyon cuki Andi mosolya.Kép Tudom, nagyon nehéz kicsikarni belőlük egy mosolyt kamerával a kézben, nekem is ritkán sikerül. Itt éppen sikerült:
Kép

és mostanában ilyen képet vág játék közben, mikor koncentrál:
Kép

Cleo + Maja (4hó+8nap)

Kép
CLEO&MAJA
cleo

szép napot mindenkinekKép

részben tudtam visszaolvasni, a képeket viszont alaposan megnéztemm sőt, apának és megmutogattam. régen hidegen hagyták a kisbabás képek, most imádja ő isKép
Havtunde! Zita és a Pluto kutya(?) zabálnivaló! a szakácsnőalkaton jót röhögtemKép újságolvasás apával nálunk is nagyon megyKép
Cleo! Eszti is így szokta mostanában becuppantani a száját, olyan aranyosak. kis fogatlan tündérkékKép és Esztinek is ilyen "őszibarackos" feje vanKép bár magához képest már rengeteget nőtt a haja, de samponra még nem kell költeniKép
Gergő, Peti és Kincső is tündériKép

Szombaton rekordot döntöttünk alvásban! több, mint 10 órát aludt egy huzamban és 11 órát bírt ki a két kaja között. másnap csak 30-40 perceket aludt, már azt hittem itt a kánaán, alakul a napirendünk, na jól átrázott a kiscsaj... hajnali egyig pörgött és még fél2-kor is evett egyett. aztán fél6-kor, meg 8-kor, szóval azóta 2,5 óránként kb. kicsit gyors volt a váltás.
pedig becsszó tegnap hagytam volna aludni, nem is ébresztgettem (mert szoktam, amikor már 4-5 órája nem evett). ez most a 3 hós ugrás? vagy mi? ez az a megkergülés, amit írtatok nemrég? ja és persze mikor kezdi el, persze vasárnap, amikor apa dolgozik másnap, még föl sem ébreszthettemKép kíváncsi vagyok a folytatásra.

Rókica! én tuti nem merném melegtvizes medencébe vinni Esztit. Te is írtad, hogy jobban szaporodnak benne a bacik, és mennyi féle ember fordul meg benne, ki tudja milyen baci álommánnyal. én amiről hallottam babaúszásról, ott korán reggeél kell vinni a babákat, amikor még üres az uszi. de én mondjuk para-mama vagyok.
Nem lenne rossz kimozdulni nekem sem, sőt, pl a derekamnak biztos jót tenne egy kis úszás, amit utálok egyébként, de erre is azt mondta valaki, hogy szoptatós anyának nem javsolt, az agyonklórozott víz miatt. ez lehet, hogy már túlzás.

Prüntyi! nagy-nagy gratula és jó egészséget a családnak!

Mea: pont ezen gondolkoztam ma, mert tök nehezen tudtam elaltatni Esztit az előbb. Eszti meg csak a járókában alszik el, ha azt tologatom. legalábbis legkönnyebben úgy. talán kézben is elalszik, csak tovább tart, és van, hogy már nagyon üvölt. szóval nem tudom mi lesz Barbiéknál...
szerintem az nem baj, ha csak a kiságyában alszik el! én ennek örülnék! ha máshova mennétekesetleg lehetne egy utazóágyat venni és abba beleszoktatni előtte. vagy magatokhoz venni. mi most bükfürdőn vittünk utazóágyat, és bevált. ezt később a nagyszülőknél is tudjuk használni

múlt héten elkezdett fordulni, még csak annyira megy, hogy a testét teljesen kicsavarja, de a fajét nem tudja még megemelni hozzá, ilyenkor visít, akkor kicsit segítek és hason szépen megemeli a fejét és nézelődik elégedetten. majd teszek fel képet.

Nyúlné! milyen digitális fényképezőtök van?? annyira szuper képeket csinálsz! én nem akarom elhinni, h én vagyok ilyen béna, már belevetettem magam a mienk használati útmutatójába is (így 5 év után itt volt az ideje), de így sem az igazi. pl. sosem akkor exponál, amikor én szeretném, hanem vagy egyáltalán nem, vagy később, és a legtöbb kép homályos, főleg a közeliek.

A Zongoristát megnéztem, mert nagyon kíváncsi voltam rá, de sokszor csak hallgattam, úgy elvislhetőbb volt. én is nagyon érzékeny maradtam...
és hajrá Rebeka!!!! én is gondolok rá sokat!

miközben ezt írtam, már megint felébredt és megint evett. én már annyira örültem, hogy túl vagyunk az első 2 hónapon-az éjszakai nehézségek miatt- remélem nem kezdjük újra.

and és Eszter 15-1

KépKép
KépKép
and

Újságolvasás apával:
Kép
Eszti hamarabb unta meg...:
Kép
próbálok megfordulni, de afejem nehéz...
Kép
anya segített kicsit, és most nekem nagyon jóKép:
Kép

KépKép
KépKép
and

Duda!Cleo!And!Kép

Nagyon helyesek a babáitokKép

Sisotris!KépAnd!KépViki!Kép

Köszönöm a válaszokatKép
Tök jó, hogy ilyen lazán veszitek a kiruccanástKép
Jó lenne, ha én is így venném.Kép

Ma elmentem végre a tejadó anyukánkhozKépKépKép
Tök jó volt, Lívi fent volt persze végig pedig előtte nem aludt egész délelőttKép
Utána a végén üvöltés aztán hazáig aludt(1/2 óra séta) és ahogy megálltam itthon már fel is ébredtKép
Na erről beszéltem nektek, nem semmi a kiscsajKép

Aztán megetettem és már aludt utána a KISÁGYÁBANKépKépKép

Képzeljétek a 7 hónapos tejtesónál NAGYOBB már Lívi még a feje isKép

Fogyóznia kellKépKépKép

Mea
mea

Jucc!Kép

Nagyon aranyosak a te gyerekeid isKépKépKép

Mea
mea

Sisotris!Kép

Nem, az biztos nem, mert ő húzza fel magát, nem te húzod!Kép Nagyon erős Máté!Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

And!Kép
Õszibarackos fejű! Nagyon tetszik!KépKépKép Igen, mi is határozottan az őszibarackos fejűek törzséhez tartozunk. Eszti nagyon ügyes, Maja még ennyire sem forog, pedig idősebb.

Cleo

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Mea!Kép

Mi is eljárkálunk, ha tudunk, még két gyerkőccel is. Vagy autóval pl. a Corába, ott Gergő a bevásárlókocsiülésébe, Bubus, meg marad a hordozóban. Ha gyalog megyünk babakocsival, akkor Gergő gyalogol velünk. Vszg. a talira is így megyünk. Bubus elalszik akár a babakocsiban, akár a hordozóban, de anyósoméknál az ágyon is elaludt.

Rokica!Kép

Ne vidd Zsuzsát "közfürdőbe", csak babamedencébe, azt nem klórral fertőtlenítik, és sokkal több kritériumnak kell megfeleljen, mint egy sima medence. Sajnos az uszodákban rengeteg mindent lehet kapni, én is ott kaptam szemölcsöt, de lehet még gombát is és egyéb szörnyűségeket is. A meleg 37-40 fokos termált meg még nagyobb gyereknek sem igen ajánlják, ott is rengeteg fertőzést lehet kapni.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Szegény Rebeka, nagyon sajnálomKépKépKépKépKépKép

KépKép
KépKép
and

eddig 8 evésen vagyunk túl, ami legrosszabb esetben éjfélkor szokott lenni, de mostanában csak 6-7x ettünk egy nap. anyu kezdi beleültetni a bogarat a fülembe, hogy biztos nem jó m inőségű a tejem, mert neki is valami ilyen gondja anno. egyáltalán van ilyen? én nem is értem mit jelent az, neki persze van rá válasza, de akkor sem értem...

köszönjük a dícséreteketKép

Mea: dehogy vagyok laza! állandóan tele a gatyesz, csak nem mutatomKép csak férj van kiakadva néha, hogy mennyit bírok aggódni. de hát én helyette is kénytelen vagyok, mert ő aztán tényleg laza..
and

KépKép
KépKép
and

jaj lányok,ez nagyon szomorú!KépKépKépKépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kuha!
Részvétem a férjed rokonainak! Borzasztóan sajnálom!KépKépKépKépKép
Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

And!
Ne haragudj,hogy csak úgy beleszólok a topikotokba,de kerestem valakit és olvastam a leveled a napi 8 evésről.Ne csinálj belőle gondot.Nincs olyan,hogy rossz tej.Nyugodtan etesd bármikor,amikor csak kér.(Persze,ha neked nem okoz gondot)Nem fog elhízni és a tejtermelést is serkenti.Kergesd csak el azt a bogarat Kép Nagyon szép baba!!

Kép
flocika

Sziasztok!

Sisotris, Mea, Cleo! Köszönjük!KépKép

And!
Én is úgy tudom, hogy nincs olyan, hogy rossz minőségű valakinek a teje! Eszti nagyon édes!
Nati 23 hetesen 3x4x kel egy éjszaka!
A dr. nénink az mondta, anyatejes babáknál ez gyakori!

Davallia!
Én is hallottam egy másik topikban erről a láncról, ott volt aki dicsérte. Nekem kicsit fura az egész, idegenkedem attól, hogy láncot tegyek a gyerek nyakába. Ott egy lány azt írta, csak nappal használták és nem tud bajt okozni, mert rövid. A mostani Kismamában láttam, hogy hirdetik 3100 ft-ért. Van egy honlap is:www.borostyanko.tar.hu

Mea!
Nati aug. elején született és mi már 4 hetesen kerthelyiséges étteremben ettünk vele. (mondjuk senki nem ült a közelben!)
Szóval, mi az elejétől fogva visszük, így elég mobil a baba, bárhol elalszik és imádja az autózást. A szilvesztert egy baráti párnál töltöttük, náluk is aludtunk és semmi gond nem volt. Vittük azokat a dolgait, amihez úgy vettem észre jobban kötődik (plüss cuccok) és simán aludt.
Szerintem próbáljatok minél többet kimozdulni, ez neked is jót tesz!Kép Én megbolondulnék állandóan itthon.

Andi&Nati 23+2

Andi&Nati

KépKép
duda

Én meg csak most reggel olvastam, szegény kislányKép
Annyira szomorú.....

Köszönöma válaszokat kimozdulás témában
Igyekszünk többet menni

Mea
mea

Sziasztok,

Rebeka Kép Kép Kép

Szóval akkor nem én vagyok a hülye hogy csak 6 hósan adok hozzátápit egy anyatejes babának. Persze az a +/- pár hét már nem számít, de a Barnus még csak most 3 hónapos!

Duda, Én a Marcival csak Pamperst használtam. Aztán most a Barnussal egyáltalán nem vált be. Ráadásul jól bevásároltam belőle + anyóstól is kaptunk úgyhogy alig vártam, hoghy elfogyjon. Vettem egy csomag Liberot utána és az sem volt jó. Most Huggiesunk van és azóta talán 1x-2x folyt ki belőle a tartalom. Leht, hogy tényleg gyereke válogatja.

Mea, Szerintem próbálj néha Livikével elmenni otthonról, hátha megtanul máshol is szundikálni. A tesóm kisfia is mindig csak ágyban aludt ráadásul kuka csendben és ha máshol voltak alvásidőben bizony szenvedtek. Most 2 éves és most már kisebb zajban is el tud aludni. Az én fiaim bárhol elalszanak ha álmosak. Itthon is mindig megy a tv mellettük és nyitva vannak az ajtók. Viszont én a Barnus 3 hetes kora óta állandóan hurcolom őket, és ugyanazt csináltam a Marcival is 2 éve. Ráadásul a Barnus sem alszik végig sem a sétán sem az autóban. Egy piros lámpa, és már hallom hogy mocorog Kép

Megyek készülődni, mert ma pl. játszóházba megyünk.

Minden baba gyönyörű! Már várom, hogy élőben is láthassam őket.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Brigi!Kép
köszi a tippetKép

Érdekes, nekünk bevált a Libero, a Huggies, Helen Harper.
a Pamperst csak újszülöttkorban használtuk de az nem volt annyira jó.

Mea
mea

Sziasztok!

Még mindig nincs archivumKép Segitsetek lécci, Duda pár hete érdeklődött a fogzással kapcs homeos szerekről és Valamelyiktek írt 1 szert valamint adagolást is erre lenne szükségem!

Köszi

Heni+Ajsa 11+2

Kép
hencsi

Heni!

Mi végül chamomilla vulgarist 15ch-st vettünk. A patikus szerint napi 1x 3bogyót kell vízben feloldani és megitatni (?) a gyerekkel.
Nekünk nem jött be, Natasa nem tud még kanálból ennyire híg lötyit meginni. Vagy félrenyelte, vagy kiköpte.
Ajánlották még a viburcol kúpot is, ez is homeós.

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: