A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

<font color="aa00aa">Mamacka, mi volt ebben a bűn? Csupa egészséges dolgot ettél, már ha nem vagy sómentes diétán... És ha nem vagy szigorú orvosi diétán akkor szerintem ne hagyd, hogy a vévőnő ilyenekkel ijesztgesen! Méghogy kihagyni a vacsorát?! Husika/tojás/halacska gyümölccsel vagy zöldséggel, tejtermékek, ilyesmi kell vacsira. Szénhidrát kihagyható, legalábbis krumpli, rizs és lisztfélék. De nem a vacsi! A savanyúság is tök jó. Én ma tejben fahéjjal párolt almát ebédeltem-vacsiztam húsgombóccal, nagyon fincsi volt és egészséges. De volt már, hgoy csalamádét ettem mikróban olvasztott sajttal (a sütőben még jobb, csak fél óra, mire bemelegszik). Vagy leveseket.
Nemhogy egy étkezést kihagyni, hanem ötször enni - igaz, nem annyit, hogy ne tudj felállni az asztaltól... Bocs, hogy így rádrivalltam! Mármint a védőnődre, nem rád. Érzékeny vagyok a diétákra...Kép Van valami fejlemény munka-lakás-egyéb ügyekben?

NYF, szerintem a gyakorlatlanság miatt érezte a baba bizonytalanságban magát, azért óbégatott.. mert az anya testi közelsége mindenképpen megnyugtató és ez a tatyó pont ezt nyújtja. Bár a babák se egyformák... Nekem tetszik... Kép</font>

indianyo

Nyf, mit tanulsz?

indianyo

Mesi, ez zseniális, életet mentettél! Asszem feltámadtam depressziós haláltusámból KépKépKép

indianyo

De ezt mind most éjfél előtt ettem!!! érzem ahogy hízok! Kép no mindegy
Normál időben (hat körül) vacsoráztam is... kocsonyát... de annyira kívánom mostanában, hogy borzasztó... ebédre egy zsömlét ettem zöldséggel... reggelire meg lekváros kenyeret....

Az is aggaszt, hogy mindenki azt mondja aki meglát, hogy nem húzzuk ki áprilisig, meg hogy milyen óriási nagy a pocakom...márpedig nagyon ki van centizve a biztosításom.... kb április 20 hoz viszonyítva ha egy hónappal elöbb jön akkor már nem kapok gyedet...

Munka lakás... nincs fejlemény... szerdán megnézünk egy lakást...
Az a baj, hogy úgynézki csak újépítésűre kapunk elég hitelt viszont abból csak nagyon kicsit tudnánk megvenni... Tényleg Nancsi a tietek mekkora?

Kép
Kép
Kép
mamacka

<font color="aa00aa">Mamacka, én is hasonlóképpen vagyok a biztosítással Kép Szerintem ne hallgass az aggódókra, nekem az elején folyamatosan ikreket jósolt mindenki a pocakméretem miatt. Azóta viszont mindenhol hozzánőttem Kép Tudod, focihoz, terhességhez és gyerekneveléshez mindenki ért KépKépKép
Na akkor elárulom, hogy én az imént elfogyasztottam 1 liter tejecskét melegen, mézzel. Abban biztosan több volt a kalória, mint a te sós uborkáidban Kép
Próbáltad Annácska hiteles emberét? emlékszem, nagyon dicsérte...</font>

indianyo

Mamacka!
Szerencsére nem attól függ, hogy mikor jön a baba, hogy mit mondanak az ismerősök Kép
Lucára a doki mondta, hogy előbb fog jönni - hát végül is előbb jött: május 27. helyett már május 24-én Kép
(Ja a 36 heti vizsgálaton már c2111 voltam Kép)
Móni, NyF legyetek üdvözölve KépKépKép
Móni, én is Szent Imrés vagyok. De csak kórházat választottam, dokit meg szülésznőt nem.

Ma elhoztunk egy óriási adag rucit a pocoknak anyuéktól KépKépKép
Egy oylan pólyahuzatot is, amiben még anyukám volt baba KépKép

Borcsa 34+4

Borcsa
KépKépKép
borsts

Mamacka, csupa finom dolgot ettél! A kocsonyáért gyalog is elindulnék most... megyek, keresek valamit a hűtőben. Ez nem ér! Kép
Vikó! Olasz szakra járok. Most történelmet és nyelvészetet tanulok. A történelem még hagyján, de a nyelvészet... és természetesen erre a nyelvre fordítok. Csak én most! Kép nem szoftver-, hanem táj- és műemlékleírást.
Akkor bag-ügyben felbátorodom, ha mindannyian bíztattok. Ahol én néztem, ott már 8-10 e ft-ért hozzá lehet jutni, úgyhogy nem kell a Mtoysos! Kép

Melitta

Kép
nyf

Szia Borcsa! Te is bagoly lenni... ? Kép

Melitta

Kép
nyf

Nyf, én is szívesebben fordítanám a kultúrtörténet/turizmus/gasztronómiát, ami a fő erősségem, de hát...szoftvertdoksit meg könnyű fordítani, csak halálunalmas. Én is olaszos voltam/vagyok, csak az angollal lehetett jobban boldogulni, úgyhogy az maradt a végén a szakom: a Waldorfban csak angol- és németszak volt Kép Aha, nyelvészet az minden nyelvszakon mumus - meg a fonetika, bár az utóbbi talán olaszon nem olyan gáz - nem úgy mint angolon Kép Hát, akkor sok türelmet és kitartást a tanuláshoz Kép

indianyo

Borcsa, szerinted hol lehet pólyát kapni ma még egyáltalán? Én sehol nem láttam, egyetlen boltban sem...

indianyo

De jó! Te is olaszos? Kép A másik kedvencem a romanisztika. Abból sajnos új kört futok, nagyon beleválasztottam a tételekbe... Kép
Pólyát a Baross utcai Elefáni bababoltban láttam a legolcsóbban. 990 maga a pólya, de 4 e körül volt a huzat. Van egy kismama, aki angolpólyákat készít. Megkeresem a honlapot...
Ja! És kókuszbetétes pólyát a Corában láttam. Az is 3-4 e körül volt.

Melitta

Kép
nyf

http://www.varrohaz.hu/main.php?menu=baba-sarok
Ezt nézzétek, mit találtam! Kép

Melitta

Kép
nyf

http://www.nemetdog.hu/angolpolya/angolpolya.htm
Erre gondoltam, de ez angolpólya. Az elefániban a másik van. A hagyományos, merev, aminek nem tudom a típusnevét. De azt hiszem elefani.hu...

Melitta

Kép
nyf

Ja, én mondjuk egy szuperszerencsés csodabogár vagyok, mert úgy szívom a nyelveket magamba, mint a levegőt..remélem, majd a gyerekeim is kapnak ebből valamit, ez hasznos képesség Kép de az olasz a szerelmem Kép meg hát én magam is olyan olaszos vagyok Kép

indianyo

sajnos ezekkel a "pólyákkal" az a baj, hogy pont a célnak nem felelnek meg. Mert ugye a babó a magzatvízben szabadon és védetten mozog, aztán aha kikerül, nincs a folyadék, ami tompítaná a hirtelen mozdulatokat és egy darabig keze-lába-teste összerándul... régebben én divatjamúlt dolognak gondoltam a pólyát, de aztán láttam, hgoy mennyivel jobban alszanak azok a babák, akiknek sapka van a fején és be vannak pólyázva az első hónapban.

indianyo

spektrumon épp valami babás dolog megy. én meg be az ágyikóba. jójcakát!

indianyo

Olyan nagy volt a szám, de most valahogy leragad a szemem. Azt hiszem az ágyban folytatom a tanulást.
Jó éjszakát nektek! Kép

Melitta

Kép
nyf

Sziasztok
Mindent olvastam, de rövid leszek, szívesen beszélgetnék, de így írásba mire mindent leírok 3 órát ülnék itt, és ahhoz most nincs kedvem.

Szépek a pocik lányok, és tényleg nem látszik semmi plusz súly.Kép
Kádak és a babák is szépek.Kép

Vikó
Tegnap kaptam anyóstól pólyát + egy huzatot ,majd délután teszek felképet Kép

Üdv az új mamiknak! KépKép

Azt hiszem éjszakai pisilésben ma én nyertem ,mert nem hazudok óránként mentem.Kép
Lehet hogy felfáztam? Kép

Most megyek is vissza feküdni ,remélem délután kipihentebb leszek és lesz kedvem írni. Addig olvasó üzemmódban leszek, írjatok sokat.Kép

Babetta és Levi 33+1

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok lányok!Kép
A tegnapi nyüzsinek az lett a vége, hogy este görcsöltem így ma tényleg pihizek!
Viki ahol pólyát tudsz rendelni:
http://gportal.hu/portal/bababutor/
az ágyneműk árlistájára menjél rá, azt nem tudom hogy kép van-e róla valamikor volt
Ne dolgozz sokat
PusszancsKép

KépKép
csema

<font color="aa00aa">Sziasztok, köszönöm az öszes pólyás és egyéb tanácsot! Azt hiszem, bár ezt csak tényleg egy rövid ideig használjuk, azért egy fontos és jó dolog, úgyhogy be fogok rá ruházni.
Szép napot Kép</font>

indianyo

<font color="119911"> Jó reggelt!
Trose,
ez nagyon jó, ez a papás napló. Annyit röhögtünk apával. Kép Sokerült megtalálni a bordűrünk képét?
Lassan teszek majd fel újabb képet a szobáról.
Babetta,
de én vagyok pisiben a 2. Kép, nem hiszem, hogy felfáztál. Szúr valamid? Milyen a pólya?

A babák nagyon tündériek csajok!!!

Puszi. Ma jönnek anyukámék, így csak este jövök talán.
Szép napot!
Angi 38+</font>
angi79

Sziasztok!
Trose, itt csücsülök hálóingben, egy órája, és olvasgatom a naplót. Már az lenne a csoda, ha nem fáztam fel. De nem bírtam abbafejezni. Nagyon jó! Kinyomtatom, és a párom kezébe nyomom. Kíváncsi vagyok, mit szól.
Vikó!
Segítesz nekem egy kicsit? Már kb. 2 éve van egy olasz nyelvű magazinom, amiben babás dolgok vannak. a szabást és egyebeket értem én, de vagyon benne 2-3 hímzett levélke, amit naaagyon szeretnék érteni. Ez olyan, babás levél, és biztos tündéri. Viszont én az olaszhoz csak a francián keresztül értenék valamit, az pedig kevés. Lefordítod nekem, pihenésként? Szerintem neked is jó szórakozás lenne. (Kép) /Ez itt akorrumpáció helye/

Az este nagyon megijedtem. Egyszerűen nem bírtam felülni, aztán meg lábra állni. Annyira fájt a derekam. Még ilyen eddig nem volt. Aztán, talán sikerült kialudnom. Most mozgóképes vagyok. Van valakinek ötlete, vagy -na adj Isten- hasonló tapasztalata?

Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Zsuzsi, segítek én szívesen, bár határidőt ne szabj, az a munkánál se nagyon jön be Kép küldd a linket vagy szöveget vagy képetKép

indianyo

Olgo! Szerintem nagyon fontos hogy egy babakocsit élőben is láss! Megpróbáld tolni, stb. Szóval ha már élőben kiválasztottál egy tipust és az jónak tűnik akkor szerintem simán érdemes online megrendelni és még a helyedbe is hozzák! Meg aztán 3-6 ezer forint is pénz, abból már simán megvan pl a kiskád! Szóval hajrá!

KépKép
nicika

Vikó!
Kösszi, előre is. Scannelem és küldöm, talán még ma. Mert ugyebár család, stb. dolgom van. Ja, és határidőt nem akartam szabni. Bár ahogy látom ezeket a képeket, kíváncsi leszel annyira, hogy se perc alatt lefordítod. (lehet, hogy csak fejben. Nem gondolom, hogy nagyon veretes szövege lenne, valszeg konyhanyelv, de bizti aranyos. Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Sziasztok,

nem tudom, hogy ez az utolsó hónapban változik-e (és gyorsan le is kopogom), de miután lassan hónapok óta nem volt egyetlen átaludt éjszakám sem, most már zsinórban 3 éjszakát végigaludtam. Kivéve a pisiket (éjszakánként 2), de aztán ugyanúgy ment tovább az alvás. Kép
Remélem marad ez továbbra is így.

Cory, jó a kádas kép, édes a bébi. Kép

Zsu, tiéd gyerek is tuti, és még ilyen szerkentyűt nem is láttam. Kép

Angi, nem is mertem tőled kérdezni, hogy milyen kádatok van.... Kép

További szép vasárnapot!

Eszti
34+4
Vendég

Eszti: nekem átaludt éjszakáról az az emlékem, hogy Baluval a finisben már sehogy sem volt jó. Egy pózban max 4-5 órát tudtam aludni. Aztán a szülés előtti éjjelen egyben (pisilés nélkül) aludtam 7 órát. Fitt is voltam a szüléskor Kép
cory 31+3

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

http://kanga.internode.hu/odema2

Ezt találtam az ödémáról... érdekes, hogy azt írja a sót nem kell megvonni!!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Köszi lányok a bíztatást... azért én is remélem, hogy nem szülünk előbbb, csak amikor már az ember mindenkitől ezt hallja... kezdem magam irdatlan nagy bálnának érezni... a hétvégén ráadásul találkoztam egy kismamival, aki vagy egy hónappal előbb van kiírva és akkora a pocija mint nekem 13 hetesen... ( azt is mondta, hogy max 9 kilót akar hízni... és a 12 milyen sok Kép ...én meg boldog lennék ha ott megállnánk...)
Tudom ez sem mérvadó, mindenki másmilyen... csak bogarat ültettek a fülembe ezzel a korábbi jövetellel... így is korábbra vagyok kiírva mint a mensi szerinti időpont.

Köszi Viko a diétás bíztatást is... engem is kicsit idegesít a téma.... biztos mert okom van rá, hogy idegeskedjek miatta Kép
Az ubit a só miatt gondoltam, hogy nem igazán jó... észre is vettem, hogy kevesebbet pisiltem... viszont rengeteg innivaló után is szomjasnak éreztem magam... megsem merem mérni magam. Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kép Vikó, ez a lányka kép. Az oldalak találkozásánál soronként a következő szavak vannak: si; vestitini; preferiti; nanna; suo;
Szóval ez az egyik, mindjárt jön a másik. Kép

Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Kép Õ a másik, a nehezen látható szavak: portato; dei (?);pappe; e il; e il; siamo; Remélem azért a többi rész élvezhető. Ja, azért így küldöm, mert talán mást is érdekel, és kedvet kaphat az öltögetésre. Kép
Szerintem szép emlék lehet.

Zsuzsi

Előre is köszönöm a segítségedet Vikó!

Kép
KépKép
zsugyu

Kép
Ezeket az 50-es cuccokat vette anyósom az Árkádba!
Különösen a vizipacis tetszik!

KépKép
csema

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Napot!

Trose!
Köszike a linket. Apával ezen mosolygunk.Kép Nagyon teccik neki.Kép

Látom jó sokat termeltetek éccaka. Azér néha aludjatok is! Kép

Én meg most nagyon bánatos vagyok.Kép Reggelre még egy herpesz lett a számon, most kivételesen pont középen.Kép Mostmár hárman vannak, és baromira fáj ez a legfrissebb. Kezd a szám egy nyíló rózsára hasonlítani.Kép
És menni akartunk még tekeregni, Kikába, Scontoba. De olyan kedvetlen lettem.Kép
Na segond, majd csak túlélem ezt a mai napot. Csak ne a szám szélén dobogna a szívem.Kép

Pussz,

Nancsika & Alex 30+6</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

NancsikaKép
Azt hallottam, mint népi gyógymód, hogy ha bekened sima fogkrémmel, az is szárítja!
Mármint ha nem akarod gyógyszertári krémmel kenegetni. Én még nem próbáltam ki, de veszteni nem vesztesz semmit! Kép
MesiKép
Tényleg nagyon jó a link! Én is kinyomtattam azzal a céllal, hogy apa elolvassa, de Õ Bőszen fest, így lehet du felolvasást tartok Neki!

KépKép
csema

<font color="aa00aa">Halihó! Herpesz: Fogkrém csak addig jó, amíg ki nem sebesedik sajnos, azaz amíg nem jönnek ki a hólyagok, csak viszket, Ha már hólyagos, de még nem sebes, akkor a sós citromlé is tud segíteni, sebesedésnél már csak a vazelin/körömvirágkrém/szőlőzsír - hogy ne repedjen, amert akkor hónapokig is eltarthat a gyógyulás.

Csema, nagyon aranyosak a rugik Kép Árkád C&A???

Zsuzsi, ezzel tényleg hamar megleszek Kép Olaszországban egyébként az a szokás, hgoy midnenkinek hírüladják a babák születését a következő módon: az ajtóra/kapura feltűznek egy rózsaszín vagy kék szalagcsokrot - egyes helyeken zoknit. Ez olyan aranyos... És ami még nagyon tetszik: az emeletes házakban sokszor látom az ajtóra kiírva: itt egy baba alszik... és persze, akkor még a leghangosabb emberek is észbekapnak és nem csörtetnek végig a lépcsőházon Kép Indiában naná hogy nincs ilyen, ott ordítanak még akkor is, ha a gyerek épen egy centire próbálna aludni.. Kép
Na megyek egy kicsit az ágyba, msot mentek el a tesóm csemetéi és nemsokára jönnek vissza, addig gyűjtöm az erőt Kép</font>

indianyo

VikiKép
A kenguru-goldba vette. a 6db cucc 9000ft volt, szóval nem épp olcsó, de azt mondta nem-igen lehet 50-es ruhát kapni!
Mindjárt megpróbálok egy képet feltenni, ami a babaszületését hírdti az egyik praktikában volt, s én szeretném is megcsinállni!

KépKép
csema

Kép

KépKép
csema

Mindjárt megy a kislányos is csak csökkentenem kell a képméretet

KépKép
csema

Kép

KépKép
csema

<font color="aa00aa">Most látom, hogy az említett kék szalagcsokor a fiús lapon ott is van a jobb felső sarokban: Luca (Lukács nevű baba születettKép)

Csema, tényleg nem lehet 50-es méretet kapni, szerintem nincs nagyon rá kereslet, azért, mert itt inkább nagyobb babák születnek, bezzeg a indiai babák olyan icipicik a vashiányos vérszegénységtől Kép nekik lehet, hogy még az 50-es is nagyon elnne Kép</font>

indianyo

hozzávalók:
hungarocell koszorú és szív, némi festék, apró plüss, kockás és szatén szallag

KépKép
csema

Pedig az újszülött babák többségére, kb 4000gr-ig rá lehet adni, tudod írtam, én bevittem Krisztiánét, és az otthagyott babák abban voltak, s az olyan más már...
hacsak 56cm-rel nem születik, de a legtöbb bébi 48-54cm jön a világra,

KépKép
csema

Csema, köszi. Ezeket ismertem, és gondolkodom is az elkészítésén. Egyébként nagy praktikás vagyok, teli ötlettel. Csakhogy a megvalósításig ritkán jutok el. Az idő ugye, meg sokszor a kedv is hiányzik.
Viszont szeretnék egy képet készíteni a manónak, és visszamenőleg a meglévő kettőnek, ami -ha jópofa a szöveg- a fenti képek alapján készül. A barátnőmnek már készítettem egy keresztszemes képet, a baba adataival és Isten hozott felirattal. Bekeretezve azóta is a szobájában virít. Kedves emlék, pedig már 6 áéves a gyerkőc. Azóta van egy 3 éves lánykája, és naaaaagyon várják a kép párját, csakhogy építkezés, és meló mellett nehéz lett volna nekiállni. talán majd most lendületet veszek, és elkészítem ezt az adósságomat is.

Kép
KépKép
zsugyu

ZsuzsiKép
Én is nagyon szeretek mindenfélét készíteni, most ágyban fekve ez nehezen megy, Nálam ez egyfajta kikapcsolódás is,és önmegvalósítás!

KépKép
csema

Sziasztok! Szép délutánt mindenkinek!
Nem tudom kit érint a herpesz, de én is folyton áldozatául esem... Nekem a levendulaolaj vagy a tört fokhagyma segít, amikor kijövőben van és a körömvirág krém, amikor már sebesedik.
Édesek az olaszos képek. Kép Még naplónak is jól jöhet. Kép És mesélni is lehet róla a picinek. Tetszik! Kép

Melitta

Kép
nyf

Mindenem elszállt, megpróbálom még egyszer Kép

Tegnap vettünk a babának pár dolgot, néhányat lefényképeztem, megpróbálom feltenni őket, nem tudom, hogy sikerül-e. Ezeken kívül végre sikerült autósülést is venni és persze ezer apróságot.

Sajnos holnap mégsem megyünk 4D-re, mert a férjem nem tud elszabadulni, úgyhogy majd 26-án. Pedig már annyira vártuk.
A drága babó nem nagyon akar befordulni, úgyhogy azt hiszem lelkiekben felkészülök a császárra. A lényeg, hogy egészséges legyen.

Scullyx
32+6

KépKép
KépKép
scullyx

Sajnos nem sikerült elküldeni a képeket. NA mindegy. Valaki esetleg tud segíteni?

KépKép
KépKép
scullyx

Csema Viko
A macis bodyt-rugit a C&A-ban (is) lehet kapni, és csak ezervalahányszáz a három db.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Csema, aranyos, ezt tényleg nem nagy kunszt megcsinálni, bár tartok tőle, hogy egy itthoni emeletes házban rövid életű lenne egy ilyen, mert hipp-hopp eltűnne Kép Legalábbis emlékeim szerint a karácsonyi kopogtató koszorú se élt meg egy napnál többet Kép

indianyo

SziasztokKép

MóniKép
Tegnap még kérdezted a szoptatást témát. Nekem anno mivel késő délután volt a mütétem már csak másnap tudtam megszoptatni a babát, amit most nagyon szeretnék elkerülni, szeretném minél előbb látni és megfogni, megszoptatni. A tejem kb a harmadik napra lövelt be rendesen, de addig is volt előtejem, babó tudott mit kortyolni.

MamackaKép
Azzal az ubival aztán nem bűnöztél semmit se, valamiért kellett, megetted, jól tetted, ne legyen lelkiismeret furid.
Viszont ezt a biztositásos témát amit irtál nem igazán értettem pontosan. Körbejártad már rendesen a témát? Tudod az indexen ott van Szakbarbár és nagyon felkészült ezen a téren, érdemes nála érdeklődni minden eshetőségre, ha még nem tetted volna meg.

VikóKép
A dokim mondta hogy ugy a legkényelmesebb a mütét ha kicsit hátradöntenek majd a mütőasztalon, mert ugye van egy jó nagy hájbájkötényem a pocakomon, és ugye azt a mütétnél hátrafelé kell huzni, hogy tudjon vágni bikinivonalban, nah már most a természetet is felhasználva ha döntve vagyok akkor a pocakom is követi a döntési szöget igy könnyebb lesz és gyorsabb a mütét. Ebből kifolyólog viszont altatni fognak, hogy mért azt ne kérdezd a doki tudja... nah persze ez mind csak akkor ha császár lesz és nem születik meg hüvelyi uton babó.

Lányok ma front van vagy csak egszerűen a nátha miatt akar szétesni a fejemKépKépKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: