A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Anna!

Elöször is kitartást kivánok neked erre az utolso idöszakra,tudom,hogy ez a 'legrosszabb"!
Várod is ,félsz is,de nemsokára tulleszel rajta!
A baba nemének megállapitásához nekem van egy saját történetem.
Mikor a lányomat vártuk nem kérdeztük meg,hogy milyen nemü lesz,én tudtam,éreztem,hogy lány.A fiamnál sem kérdeztünl semmit,de mivel hogy faros volt,kétnaponta jártam UH-ra.Olyan 38.hétben jártam,amikor a dokit mégis megkérdeztem,hogy akkor most fiu vagy lány.Erre közli,hogy lány!Kimentem az autohoz és mondom apjuknak,hogy ez a hülye doki azt mondta,hogy alexandránk lesz az öcsi helyett,meg van ez bolondulva!Nekem most fiam lesz!!!!!!!!
Hát pár nap tulhordással,az összes idöt számolva amit 'szenvedtem (2 ora) megszületett a kisfiam:D

Azt még azért elmesélem,hogy agusztus 26-ra voltam kiirva,29-én a névnapomat tartottuk(haverok stb)30-án 0 ora 15 kor mentek el(addig semmi bajom nem volt,jo bekajáltam hurkát kolbászt miegymást)0.30-kor lefeküdtünk,rá pár percre éreztem,hogy valami nem stimmel,mert vérezgetek,táskacsomagolás stb.A kedves férjem elág jo "komásan'pár perc alatt beért velem a szülészetre,és 01ora 23 kor megszületett a fiam farosan!!!!!!!!!!

Neked is ilyen szülést kivánok!!!!!!!
Ja!A lányommal is csak 1.5 orát szenvedtem!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Anna!
Akkor én is leírom, talán még nem írtam eddig: én szept.15-re voltam kiírva. Reggel mentem POSE-ra, ott azt mondták, ebből még egy hét múlva sem lesz gyerek! Aztán 16-án hajnali 03.13 kor fájásra ébredtem, kb. 04.10-re értünk a kórházba és 05.57-kor meg is volt az én gyönyörűséges kisfiam. Szóval az sem jelent semmit, hogy az NST-n, vagy POSE-n produkálsz-e valamit!Kép

Kitartás, már tényleg nincs sok hátra!Kép

Mindenkinek szép napot!Kép

Viki+Peti 16+2

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Holdviola!

Igen, Petike nagyon jó kisfiú!Kép Igaz éjjel még mindig 3x kel szopizni, de nem érdekel, mert nappal meg lehet zabálni olyan édesen nevetgél, és olyan kis vidám baba, ezért bármikor felkelek neki, ha rosszabb napja van!Kép Mostanában volt két olyan éjszakánk is, hogy 22 órától 06 óráig óránként fent volt kb 10 percet, de tuti front volt, vagy a foga fájt, kicsit fáradt voltam, de akkor sem lehet rá haragudni!!!!KépKépKép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Viki, Bea!
Én is így akarok szülni!!! Áruljátok már el a "titkos receptet"! Lécci-lécci! ch{Kép}

Anna!
Én is úgy vagyok, mint te! Már tavaly is nézegettem a felvételi tájékoztatót, de egyszerűen nem tudok dönteni. Nálam pszichológia, környezetmérnök, humán menedzser, kémia tanár szak jön szóba. Tudom, kicsit távol állnak egymástól, dehát mind érdekelne!!!!!
Én köszönöm, kezdek jobban lenni, remélem most már hamar kikeveredek ebből a fránya náthából. Te jól vagy?? Bírod még?

Monee!
Hova költözött a cégetek? Milyen a ház, amit vettetek? Fel kell újítani? Ha tudsz, küldj képet róla.

Marcsy!
Gratula a kislányhoz!!! A nevét kitaláltátok már?

Alig várom a szerdát, mert akkor megyünk megint UH-ra! Talán most az én huncut Kisfiam nem csak a hátát lesz hajlandó megmutatni!

Mindenkinek jó pihizést!

Ildikó
26+2
Vendég

Holdviola!

Hát, ha tudnám a receptet nem félnék attól, hogy a második már nem lesz ilyen "könnyű"menet. KépKép
Tényleg, Te a klinikán, vagy a Megyeiben fogsz szülni???

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Viki
Átkukkantottam ide.
Peti milyen szép, eleven baba. És milyen kis huncut.

P
pitypalatty
4+4
az őszi babákból
pitypalatty

Viki!

Én a klinikán fogok szülni, mert az ottani orvosokat jól ismerem, és szinte mindegyikben 100%-ig megbízom. Meg a saját dokimban is. És nekem ez a legfontosabb...

Ildikó
Vendég

Holdviola!

Igazad van! Én is a Klinikán szültem, azt nem is volt olyan rossz!KépKépKépKép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Holdviola!

Köszi a kérdést!

Ócsárdon lesz a mi házikónk. Kb. 80 m2, 2 szoba, pici nappali, konyha-spájz, fürdőszoba, wc, szuterin, nagyon nagy kert. Tulajdonképpen miután megcsináltattuk a fűtést bármikor be lehet költözni, lakható állapotban van, dehát ugye természetesen nekünk így nem tetszik, utyhogy lesznek átalakítások. Csak a szokásosak: festés, burkolás, fürdőszoba átalakítás, parkettázás, vakolás. Nem kis meló, de én nem félek tőle, aztán meg szerencsére sok ügyes kezű ember vesz minket körül, utyhogy lesz segítségünk. Pénzünk ugye mint rendesen nem sok van, de ez lesz az első közös otthon, ez bármennyi pénzt megér. Nagyon nagyon várom már... bár lesz a felújítás, ott lesz csak igazán nyugalmunk. KépKép

Mi a Kedvesem révén 1 plusz gyerekkel indítunk, de szerencsére akkora a ház hogyha lesz közös babánk akkor az is el fog minden gond nélkül férni. Kert is van bőven, lehet küldeni a gyereket-gyerekeket hová játszani. Ez egyébként nekem nagyon fontos, ezért is ágáltam nagyon az emeletes ház ellen, amikor szóba jött a költözködés. Kép

Kép Kép

Holdviola, Annaviola!

Én annyira nem vagyok messze ezektől az iskola dolgoktól, asszem 2003ban éretségiztem (nem mintha tudnám hogy Ti mennyi idősek vagytok Kép) de ha megengedtek egy tanácsot ezzel kapcsolatban, akkor én elmondanám hogy meglátásom szerint CSAK olyan iskolába érdemes járni ami valamilyen szakirányú végzettséget ad. Rengeteg humbukk tantárgy létezik ahol tanítanak mindenféle általánosságot, de messzire nem lehet vele menni. Bocs, hogy ezt mondom, de nekem ez a humán manager szak is ilyen. Szokták mondani emberek hogy azért járnak ilyen olyan szakokra hogy legyen diplomájuk, aztán ha az megvan akkor jóvilág, de szerintem ez nem így van. Csak azért nem érdemes 5 évig küzdeni valahol hogy legyen egy papírod arról hogy Te milyen okos vagy mert diplomás lettél. Én többek közt azért nem járok sehova, mert most úgy gondolom hogy a munkával (pláne a mostani munkámmal) sokkal-sokkal többet tanulok mint akármelyik iskolában és ráadásul pénzt is keresek vele. KépKépKép

Lányok!

Egyszer kérdeztem már, de akik közel vannak a szüléshez azoktól újra megkérdezném, tényleg mindenki számára elfogadható dolog a szülőágyon fekve szülés? (Lehet hogy én vagyok egy különleges nőci, de nekem a hajam égnak áll tőle és már most próbálok olyan helyket keresni a környéken ahol ennek nem kell így lennie. Kép)

Hú, jó sokat írtam!
Tündi ismeri ezt, de akit zavar attól bocsi! Kép

Üdv:
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!

Én 1999-ben érettségiztem, már van egy diplomám, de jó lenne gyed alatt egy másikba is belekezdeni. Mert ugye gyed alatt nem kell fizetni... Te hol dolgozol és mit?
Mi is házvásárlás előtt állunk, én is úgy vagyok, mint Te, szükségem van egy kis kertre, ahol a kisfiam hancúrozhat, én meg kiélhetem kertész hajlamaimat. Mi már több, mint fél éve keresgélünk, nem sok sikerrel. Amelyik ház tetszik, arra nincs pénzünk, amit meg kölcsönnel meg tudnánk venni, arra meg nagyon sokat rá kéne fordítani... Hát ez van.
A szülésről annyit, hogy állítólag a megyeiben van többféle lehetőség, de én nem tudom, mik. Akikkel beszéltem eddig erről, mind azt mondták, hogy szülés közben nem nagyon fordult meg a fejükben, hogy bordásfalazzanak, labdára üljenek, stb... Ti mikorra várjátok a Bébit? És mi lesz a neve?

Ildikó
Vendég

Holdviola!

Nemzetközi kereskedelemmel foglalkozok egy pécsi cégnél akik felvonó ajtók gyártásával foglalkoznak. Egyébként ezt állati jó ötletnek tartom ha valaki a Gyed alatt kezd bele az iskolában. Anyagilag (is) 100%-osan megéri.

A házvásárlással mi úgy voltunk, hogy mérlegeltük hogy mink van. Kb. 5 millió forintot tudunk összekaparni kölcsönnel együtt úgy hogy még bele sem gebedünk a visszafizetésbe. Ez a pénz csak arra elegendő a tapasztalataink szerint hogy egy Pécs közeli faluban vagyünk házat. Nemrég megnéztük a 15-20 km-es körzeten belüli településeket, végigjártuk őket egytől egyig és így bukkantunk rá erre a házra. Pont annyibe kerül amennyiért meg tudjuk venni és ehhez képest rengeteg helyünk is lesz mind kint, mind bent. Ha másnak nem, egy ugródeszkának tökéletesen jó, aztán meg erre van pénzünk és kész. Egy garzon lakás is most ennyibe kerül... akkor inkább...

Egyébként nem várok babát, de az 5 éves tervben mindenképpen benne van. Kép Ilyet nem lehet mondani (meg persze tragédia sem lenne ha lenne), de most nem jönne jókor a kicsi, túl sok dolog van előttünk még. Majd ha megnyugodtak a körülményeink, akkor menhetetlenül nekiállunk a dolognak... KépKépKép

Tudod, azért érdekel ez a dolog, mert én szörnyen korlátozva érezném magam, ha valaki rámparancsolna szülés közben, hogy "anyuka, maradjon fekve, lábat ide fel, aztán nyomjon". Erre azt mondta az egyik ismerősöm, hogy próbáljon csak meg a doktorúr is egy jó kis székrekedés után fekve valamit produkálni, aztán majd meglátjuk hogy mi lesz... Szóval nekem fontos dolog lesz valószínű az hogy kontrollálni tudjam a testem és ne valaki mondja meg hogy nekem és a babámnak hogy jó. Tudod, lehet hogy kicsit önző vagyok, de nekem nem csak az a fontos hogy a gyermeknek és az orvosnak hogy jó száz százalékosan, hanem hogy nekünk, nekem és a babának hogy a legkönnyebb. Nehéz ezt elmagyarázni, nekem az is nagyon fontos tényező hogy a szülés utáni életben ezek a dolgok hogy fognak visszaköszönni rám és a gyermekemre és szeretnék mindent megtenni annak az érdekében (persze ezt én teljesen kezelni nem fogom tudni majd) hogy olyan dolgok ne történjenek amit nem akarok, csak azért mert ez itt így szokás. Ezért rettegek pl. iszonyatosan a gátmetszéstől... Az nem érdekel hogy mennyire fog fájni a szülés, mert az megtörténik és majd elmúlik, de a gátseb okozta szekszuális problémáktól őrülten félek.

Jah, de hogy legyen egy kis jó is. A nevek már nagy vonalakban meg vannak. Lány: Noémi, Triza, Anna, Zoé (ez kilőve, a kutyámat is így hívják). Fiú: Balázs Kép

Monee

Monee

monee85

Monee!

Én azért a két dolgot nem hasonlitanám össze,mert amig az egyiktöl csak fájdogál a hasad,a másik tutira ki is jön amikor akar:D
Na komolyra forditva!
Ha sokáig vajudsz,nem birod a fájdalmat,nem tágulsz és még sok dolgot sorolhatnék ide,akkor ugy is kérsz érzéstelenitést.Ha pedig kértél,akkor már ugy is fekve kell maradnod,mert nem is tudsz lábra állni!
Ha nem kérsz,szerintem akkor is az utolso idöszakban azt sem fogod tudni,hogy mit csinálsz,mi a jo,mert annyira fájni fog már mindened.Ilyenkor már szerintem tök mindegy,hogy mit mond a doki.
Ezek a segédeszközök azoknak a kismamáknak vannak kitalálva,akik nagyon lassan vajudnak,és még nincsenek oltári fájdalmaik.
Persze más megint egy otthonszülés,de itt meg nagyon nagy a rizikofaktor.(ha még valaki emlékszik rá,akkor kb 2002 tavasz környékén volt egy ilyen cikk a kismamában,de utánna kiderült,hogy ez azért volt lehetséges,mert a nagymama volt a szülész).

Szoval szerintem felkészülni igy nem lehet,hogy márpedig én igy és igy fogok szülni.Fel kell készülni mindenre,és nem ér csalodás.de csak pozitivan.

én is felkészültem rá,hogy a lányokat spontán megszülöm(fejvégüek is voltak)csak a dokik nem engedték!Csalodás volt,de tudtam azért elöre,és az volt a fontos,ami a gyerekeknek jo!

Uh!Megint sikerült egy jo hosszu monologot irnom,de nem okoskodásbol tettem,csak tapasztalat

Bea

Kép
beatrix2

Viki!

Nagyon szép baba Petike,csak két hibája van!
Nem született 3 évvel korábban 3-as kiadásban:D
mert nálunk ugye csak az jöhet szoba:D:D:D

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Ildikó
Köszi a gratulátKép Még nem találtuk ki a nevét, de már vannak amik szóba jöhetnekKép
Viki
Remélem nem nézte félre a doki, mert már nagyon beleéltem magam, hogy kislány leszKép De persze ha fiú lesz annak is ugyanúgy fogunk örülni.Kép
Marcsy
31+0

Kép
Kép
Kép
marcsy

Bea!

Hát igen, szerintem 3 évvel ezelőtt még egytől is megőrültem volna, nem ám 3-tól!!!Kép

De tényleg le a kalappal előtted, hogy végigcsináltad a 3-ast!!!Kép Petike nagyon jó baba Kép, de néha aludhatna kicsit többet is!KépKépKépKépKépKép Szóval milyen telhetetlen vagyok ugye? Kép

Mielőtt Peti megszületett még én is szerettem volna, ha ikreim lennének! Aztán a kolléganőmnek lettek, és már annyira nem is jött be a dologKép Szóval van sok jó és sok rossz oldala is, de a sors úgyis eldönti, szerintem nekem azért nem lettek ikreim, mert a sors tudja, hogy nem bírnám a "kiképzést" egyszerre két (netán 3) kicsivel.
Még egyszer én mindig is csodáltam azokat az édesanyákat, akik egyszerre több kicsit szépen képesek nevelni és közben nem veszítik el saját egyéniségüket, céljaikat. Biztos nagyon jó anya vagy, Kép kicsit irigykedek is Rád a kitartásod és türelmed miatt!KépKép
Én még egy babát szeretnék majd, de csak ha Peti már legalább oviba megy! Kép Én úgy érzem, egyszerre nem bírnék 2-t sem. Bár tudom, Te sem választottad, hanem így alakult.Kép De nagyon helyesek a lányokKépKépKéptuti megéri, meg ha úgy alakulna én is végigcsinálnám, azt hiszemKép

Viki+Peti 16+3

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

S.O.S:
Akinek kicsi babája van: nem maradt véletlenül pár ampulla Konakion valakinél???? Petinek hétfőn adtam be az utolsó ampullát és két hete bent a recept a gyógyszertárban, de országos hiánycikk ez a sz.r, hétfőre már kéne megint és sehol nem lehet kapni!!!KépKépKép Előre is köszi mindenkinek!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

KépKépKépKép
Ezek a mapokban készültek az én boldog, de éjjel nem alvó bébimről!Kép

Viki+Peti 16+4

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok,
őrült régen nem jártam már erre. Üdv nektek, akikkel még nem ismerjük egymást.

Monee,
szülés: az elsőnél én fekve szültem, gátmetszéssel, nagyon nehezen (nem így terveztem), de gátsebem jóformán alig volt, és semmibe nem zavart be Kép A másodikat két és fél évvel később ülve, teljesen spontán, gátvédelemmel. A gyógyulás így persze sokkal könnyebb volt, viszont kétségtelen, hogy ezután jobban megváltoztam belülről...nem mondom, hogy rosszabb, de más.
Humán menedzser szak: hát én ismerek belülről ilyen képzést, és szerintem helytől és szándéktól függ. Van, ahol sokat lehet tanulni -ha az ember akar. És van, ahol a képzés jellege olyan összedobált, hogy csak neve van, nem készít fel semmire. De ez ugyanígy igaz egy csomó más szakra is...
A munkád nagyon izgalmas lehet, bár azt hiszem, én belebolondulnék Kép

Bocs, most megyek, a kölök éhes Kép
Üdv
Kriszi
(31 - ez én vagyok , 3 - ez a lányom, 7,5 - ez a fiam, hónapban Kép )
kriszi

Sziasztok!

Kriszi
Örülök, hoyg te is újra csatlakozol a brigádhoz Kép Hol szülted a babákat? Jól hangzik ez a második pozíció, a Megyeire vall Kép Szeüléssel kapcsolatban nekem csak annyi elképzelésem van, hoyg kihasználhassam a gravitációt, a többit a dokik tudják Kép

Hogy vagytok többiek? Anna????????

Ti tudtok valamit a Dr. Bédi Beatrixről? Õ a régi dokim, és nem tudom, hogy hozzá menjek-e majd vissza ha babás leszek vagy maradjak a Vargánál, aki műtött.

Tündi
Vendég

Ja...

Viki
Nekem sajnos nincs ilyen cucc ami kell Petikének Kép Nem lehet helyettesíteni valamivel? Amúgy tényleg gyönyörű és mosolygós még mindig Kép Nagyon fáradt vagy?

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Tündi!
Köszi a kérdést, de jól vagyok!Kép Azt, hogy lehet-e helyettesíteni a konakiont nem tudom, titkon még reménykedek, hogy péntekig lesz a gyógyszertárban! Ha nem, akkor felhívom a gyerekdokit, és megkérdezem, mi legyenKép

Dr.Bédi Beatrixet sajna nem ismerem, de Dr. Vargát sem. Kép

Szép napot mindenkinek!Kép

Viki+Peti 16+5

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Végre gépközelbe kerültem. Sajna a héten "fejtágításon" vagyok, így nincs időm napközben írni. Remélem mindenki jól van.
ANNA, MIZUJS????? Egyben vagy még????

Tündi!
Sajna nem ismerem a régi dokidat, úgyhogy nem tudok segíteni.

Viki!
Nekem sincs ilyen cuccom, még nem volt rá szükség... Petike hogy viselkedik? Még mindig nem hagyja az Anyukáját aludni éjjel???

Többiek, merre vagytok? Nagyon lanyha a topic, fel kéne kicsit éleszteni, nem?

Ildikó
26+5
Vendég

Sziasztok,
Tündi,
iiigen, a Megyeiben szültem mindkettőjüket, Varga Tamásnál Kép csak nem ő műtött téged??? Bédi Beatrixnál egyszer voltam, még az ősködben valamikor... egy barátunk felesége szült nála kétszer, és tőlük úgy tudom, hogy most már nem is vállal szülést, de lehet, hogy ez téves infó. Varga Tamással én nagyon meg voltam elégedve, főleg a második szülésnél, igaz, ott nem sok dolga volt Kép De azért az is sokat mondhat, hogy amikor az elsőt szültem, a gyermekágyas nővérek csodájára jártak a gátsebemnek, hogy milyen szép Kép a másodiknál pedig az osztályon csaknem egyedül én voltam gátseb nélkül (persze kivéve a császármetszéssel szülteket). A gravitáció pedig tényleg csodákat tud művelni Kép

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!

Viki: sajna Konakionnal nem tudok szolgálni, viszont infoval igen. Mégpedig, hogy orvostól függő, hogy ki meddig ajálja, ill. írja fel a Konakiont. A mienk pl. csak 1 dobozzal írt fel, vagyis össz. 5 ampullát kapott, pedig 6 hónapos koráig csak szopizott a fiam. És így is egészséges. És nem is hallottam róla, hogy bármelyik babának gondja lett volna abból, hgoy kevés Konakiont kapott.

Dandy
dandy

Sziasztok!

Holdviola!

Hát, most volt egy jobb éjszakánk, de sokszor felkel!Kép Annyira nem baj, mert most a párom is szabin van, így neki sem kell reggel időre mennie, meg alhat akár napközben is. Egyébként Peti egy tündér, napközben meg lehet zabálni, igaz, egyre többet igényli a társaságot, mármint hogy valaki üljön mellette és játszon vele, vagy beszéljen hozzá, vagy cipelgesse a popóját! Kép De olyan cukiKépKépKép Na jó, azért van, hogy nyügizik, de akkor meg úgy gondolom, hogy a sok nevetés, meg gügyögés után miért ne kényeztethetném egy kis cipelgetéssel? KépKépKép

Te hogy bírod, jól vagy, minden rendben?

Viki+Peti 16+5

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Dandy!

Köszi! Én is úgy vagyok vele, hogy nem hiszem, hogy bármi baja lesz attól, ha nem kap már többet belőle, csak azért ha már felírta a dr.nő, gondoltam valami oka csak van! Szerettem volna még ezt a dobozt adni neki, mert úgyis a köv. hónapban tervezem a hozzátápit elkezdeni! Na mindegy, belenyugszom, hogy nincs és kész!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kriszi
Igen, a Varga Tamás műtött Kép Szerintem irtó jó fej, nagyon bírom a humorát Kép Amikor varratszedésre mentem, mondtam neki hoyg nem nagyon bírom a varratszedéseket (régen rosszul lettem egy ilyentől), erre azt mondja nekem: "hát akkor ne szedjen varratot" KépKépKép Kész voltam tőle teljesen Kép Meg a műtét előtt is oldotta a feszkót bennem, ugye feküdtem az ágyon a műtő előtt, ahol a szülőszobák is vannak a 7.-en asszem, és mondja, hoyg ez jó hely, köben mutat a szülőszobára, ez a cél Kép Aranyos volt, persze ettől még 140-es vérnyomásal toltak be Kép
A Bédi Bea szülész-nőgyógyász, érdekes lenne ha már nem vállalna szüléseket Kép Na, hezitálhatok tovább hoyg kihez menjek majd vissza Kép De van még egy kis időm eldönteni Kép

Ildi
És milyen agytágításon vagy? Kép

Cerka Móni
Te is jól elbújtál Kép Gyerkőcök rendben? És te? Kép

Szép napot midnenkinek!

Tündi
Vendég

Sziasztok csajok!

Sorry, kissé elmaradtam az irogatással, pedig még egyben vagyunk, s várjuk a legkisebb közös többszöröst Kép Nagyon örülök azoknak, akik írtak a szülésről, nagyon jól esett. Bea, tényleg igazad van, nem igazán ezt az időszakot mondhatnám a legeslegjobbnak, de kibírható Kép

Ildi, a suli kérdésem nagyjából megoldódott egy kényszer dologgal. Tegnap telcsizett az egyik kolleganőm, hogy azok a tanárok, akik 98 után kezdték meg a főiskolai tanulmányikat a diplomához (2003) képest 10 éven belül egy szakvizsgát is fel kell mutatniuk. Nagyszerű Kép Most kezdehetem pl a közoktatási intézmény vezető, vagy valamilyen ellenőr (pl minőség értékelési stb) szakot. Nem igazán ez volt az álmom, de ez is köztük szerepelt. Nálam is a zeneterápia szak után (amiből már 1,5 évet elvégeztem) a pszichológia szak következett volna. Majd meglátom.

Tündi!
Én is találkoztam 1x Bédi Beával, a Megyeibe, de nekem csak ultrahangot készített. Azt, hogy vállal-e szülést arról sajna fogalmam sincs.

Sorry, akiknek nem írtam, de mindenkire gondolok, csak már semmihez nincs igazán türelmem.
Milyen furi, ha holnap születne, akkor péntek 13-án jönne a világra Kép Bár még van ideje jan. 23-án kezdődik majd a 41. hét.
Anna és a 38 hetes+4napos pocaklakó Kép
HUUUUUUU jövő hét az uccsó Kép
annaviola

Anna
Jó hogy írtál! Mit jelent az hoyg nem éppen a legjobb időszak ez? Fárasztó a pocakcipelés, meg ilyesmik? Kép Nem alvás, vagy kevés alvás, étvágy?

Tündi
Vendég

Tündi!

Minden éjjel fel kell kelnem pisilni, a jó ebben az, hogy csak egyszer/éjszaka, de hogy ez mennyi megerőltetéssel jár azt elmondani nem tudom. Reggelente úgy ébredek, hogy az ujjaimat egyáltalán nem tudom használni, teljesen be vannak dagadva és rettentően fájnak. Esténként a lábaim vannak totál káron, úgy néznek ki, mint valami hobbit tappancsok KépMár két hete nincs cipőfűző a bakancsomba, így járok boltba, orvoshoz stb. Fürdeni, zuhanyozni csak gondos körültekintéssel lehet, el ne essek, meg ne csússzak, de ilyen elefánt méretekkel igen nehéz. Az igazság az, hogy rengeteget híztam, mert amint megtudtam, hogy terhes vagyok lerakta a cigarettát, így ebből kifolyólag + 7 KG. Így egy kisebb viziló elbújhat simán mögöttem Kép De minderre mondtam azt, hogy kibírható, csak nem a legkényelmesebb időszaka a terhességnek, viszont a legvárakozás teljesebb. Úgy szeretném már a karjaimba tartani, látni és szeretgetni és sok-sok finom puszit adni neki Kép
Anna
annaviola

Anna
Köszi, így már van némi fogalmam az utolsó hetekről Kép Hát tényleg nem lehet egyszerű Kép Összesen mennyit híztál egyébként, ha megkérdezhetem? Kép Én rettegek hogy mennyit fogok, és hoyg mennyi marad rajtam utána Kép NA de ezen még ráérek görcsölni Kép
Kitartás, már csak max 2 hét!!!!!!!!!!!! YES! Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok!
Annaviola
Látom még egyben vagy. Én még csak a 31.héten vagyok, de már most híztam 22kg.-tKép Már kb. úgy nézek ki mint egy bálna. De az éjszakai pisilések nálam is vannak.
Marcsy
31

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!

Viki!
Köszi, én jól vagyok, bár néha már kezdem érteni, miért is hívják terhességnek ezt az állapotot... A láb és derékfájás kezd mindennapossá válni. De azért ennek van jó oldala is: így legalább minden este masszíroztathatom a hátamat a Férjemmel! Kép

Tündi!
Az ELTÉ-ről jött le Pécsre egy oktató, Õ tartott előadásokat, és azokra kellett bemennem. Nem azért, mert annyira kapcsolódik a munkámhoz, hanem mert a Főnököm hívta meg. És hát ugye elég ciki lett volna Neki, ha nem nagyon vannak emberek, úgyhogy kötelezően elküldött jópárunkat. Szóval mi voltunk a "tömeg".

Anna!
Hát, a pisiléssel én is így vagyok, csak én egy éjszaka legalább 2szer kimegyek. A rekord az 7 pisilés/éjszaka. Bevásároltatok már mindent a Bébinek? Kiságy, babakocsi, meg ilyenek már megvannak??? Remélem szülés után majd úgy számolsz be nekünk, hogy úgy "kipottyant" a Picúr!!

Ildikó
Vendég

Sziasztok!

Pocakosok! Én a vége felé már min 4-5x jártam pisilni éjszakánként, viszont a vizesedés szerencsére teljesen elkerült végig, a lábam egyetlen egyszer sem volt bedagadva, és a kezem is csak egyszer dagadt meg, de az sem volt vészes! Kép

További jó pocakosodást!Kép

Viki+Peti 16+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

KépKépKépKép

Ezek ma készültek!

Viki+Peti 17-1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Anna!

Olyan jó hallgatni Téged, komolyan!
Persze-persze sajnálunk a kellemetlenségek miatt, de (szerintem többek közt) én is sárgulok az irigységtől, hogy Te már egy hét múlva a karodban tarthatod a babád! KépKépKépKép

Számomra a mai napban az eddigi egyetlen szép-jó dolog az írásod elolvasása volt. Talán most mosolyodtam el először... KépKépKépKép

Szurkolok Neked! Remélem amint lehet írsz majd nekünk a babuci megérkezése után is!

Monee

Monee

monee85

Hahó,
Tündi,
akkor miért nem jó Varga T. szülni? Én ilyen szempontból csak jót tudok róla mondani Kép

Viki,
Zeze csak két hónapig kapott Konakiont, azaz két dobozt. Asszem a Kismamában olvastam egyszer egy olyat, hogy megoszlik a magyar gyakorlat ezzel kapcsolatban.

Pocakos Lányok Kép
az utolsó hetek nekem leginkább a várakozás miatt voltak rosszak, egyébként imádtam pocakos lenni - és ami utána jön, az összehasonlíthatatlanul nehezebb Kép

Na megyek, bőg a másodszülöttem (az első is, mert nem aludt délután, de ő most Apa ősz hajszálait gyarapítja Kép ), éhes meg álmos, megyek szoptatni Kép

Üdv
Kriszi
kriszi

Viki
Beleszerettem a fiadba! Hozzám adod férjül? Kép Jaaaajjjj csak a férjem meg ne tudja Kép

Kriszi
Jó a Varga, csak nem tudom elvállalna-e, mert azt hallottam most, hogy túl sok betegére hivatkozva már nem biztos hoyg vállal Kép Azért lehet hogy majd megkérdezem alkalomadtán.

Marcsy
22 kiló? Az nem semmi! Drukkolok, hoyg ez mind lemenjen majd idővel!

Ildi
Hát akkor a "tömeg" biztos nagyon érdekelt volt az előadáson Kép

Monee
Nem írtááááááá Kép Mi a baj hoyg mosoly sem hagyta el a szádat tegnap? Aszittem már jó dolgok jönnek.

Tündi
Vendég

Hello Lányok!
Kicsit eltűntem ebből a topikból, de most megint itt vagyok! Kép Üdv. mindenkinek!

Kép
Kép
banya1

Szia Banya!

Hogy vagy? Mizujs?

Tündi
Vendég

Szia Tündi!
Jó híreim vannak, bebabásodtam. Kép
Ez eddig szép és jó, dehát meglátjuk mi lesz később. A félidőtől rettegek, az az időszak lesz nekem a legveszélyesebb. De próbálok bizakodó lenni, és pozitívan hozzáállni.
És Te? Hogy vagy? Szoktam Rólad olvasni a másik topikban is. Mikor kapod az utsó szuridat?

Kép
Kép
banya1

Banyaaaaaa!
Gratulálok, fantasztikus! Kép Drukkolok hoyg ne legyen semmi gond! Kép Hány hét+nap? Otthon vagy tp-n vagy melózol?
Én jól vagyok, köszi, jól bírom a mellékhatásokat, csak kezd rusnya lenni a bőröm Kép Pláne hogy eddig sem volt valami jó Kép Január 30-án az utolsó szuri Kép
Vigyázz magadra nagyon! Kép

Tündi
Vendég

Szia Tündi!

Nagy baj nincs, sőőőőt!!! Kép de mindkettőnket annyira széthajszol a munka hogy estére már csak lézengünk össze-vissza. Kezdek öreglányos lenni Kép, csak az ágy érdekel meló után. Õőőő... sajonos nem (csak) úgy. KépKépKépKép

De télleg jók a hírek, a Kedves valszeg legkésőbb jövő hétvégén többnyire ide költözik hozzám, a pénz is meg lesz nagyon hamar és utána már semmi nem állhatja utunkat! Irány Ócsárd! :D

Mindenki, valaki!

Monnyátok már meg lécci nekem hogy hogy kell olyan széles mosolyú szmájlit csinálni, mert én nem tudok gyártani. A nagy pocakú D betűvel nem működik valahogy a dolog. :/

Monee

Monee

monee85

Monee85!

Kép = : O space nélkül!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kriszi!

Köszi a kimerítő választ, igazából engem az ilyen tapasztalatok érdekelnek. Kép
Az az igazság hogy nem tudom eldönteni hogy ez a terhesség alatti és utáni sex dolog a nők nagy részének nem jelent egyáltalán problémát, vagy vannak "gondok" otthon, csak senki nem beszél róla...

Viki27!

Köszi a segítséget, erre nem jöttem volna rá sehogy magamtól! Kép

Pfu csajok, olyan taknyos vagyok hogy ihaj. Tele az orrom, felválltva fáj a torkom meg a fülem, ráadásul most a fejem is szét akar menni.

Viszont az újdonsült kis családom itt van velem és ez nagyon jó dolog. A Kedvesem édesdeden alszik, a lánykája tanul mellette az ágyon. Nyugi van. Kép Nagyjából átpakoltuk úgy a lakást hogy a Kedves napokon belül ide tudjon költözni hozzám. Tök jó lesz!!!! Végre együtt fogok lakni a cerelmemmel. Jah és mégjobb hír hogy jövő héttől elkezdhetjük intézni a saját házunkra a kölcsön. Ha minden jól megy a tavasz már a házunkba fog jönni hozzánk! Kép

Egyébként hol vagytok? Nekem azt írja a gép hogy péntek óta senki nem járt erre felé...

Üdv:
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Monee! Sok sikert a hitelügyintézéshez, a költözéshez és a vidéki élethez!Kép

KépKépKépKépKép

Így aludt el rajtam kb 2 órája, talán éjjel is alszik majd valamennyit!???Kép Kép

Viki+Peti 4 hó - 1 nap

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Szült már vki Dr. Vizer Miklósnál?
Jó és rossz vélemények egyaránt érdekelnek!
Mi a véleményetek az Édesanyák úti Klinikáról?

rambóka

Sziasztok!
Szült már vki Dr. Vizer Miklósnál?
Jó és rossz vélemények egyaránt érdekelnek!
Mi a véleményetek az Édesanyák úti Klinikáról?

rambóka

Na most meg kétszer is berakta! Bocs!

rambóka

Sziasztok!

Most először írok nektek, bár régóta olvaslak benneteket kisebb-nagyobb rendszerességgel (újabban gyakran azért). 1-2-tök közül már találkoztam a cseten (Cerka, Gabi32, Tündi30...bocs ha valakit kihagytam), de a többieknek azért bemutatkoznék.

27 éves vagyok, 7 éve élek Pécsen, itt ismerkedtem meg a férjemmel, már majdnem 7 éve. 2004 augusztusában házasodtunk össze, de már régóta együtt éltünk.

Néhány hónapos próbálkozás után sikerült teherbe esnem, az első babámat várom, most a 16. hetet taposom, július 4-re vagyok kiírva.

Jelenleg még dolgozom, de ennek ellenére úgy érzem lassan telik az idő.

Biztosan rengeteg -főleg- helyi kérdésem lesz majd dokikról, terhestornáról, baba-mama klubokról, rólatok, hogy ki hogyan viseli az örömöt, izgalmakat, esetleges problémákat.
Egyenlőre ennyi, jövök hamarosan.Kép
Sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: