A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

TöndeKép Igen, puszilgatja, és olyankor kacsává változik.

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!
Nem tudok írni, Apa beteg, gyerek nyűgös.Kép

Tzsuzsa!
Küldtem neked mailt! Remélem megkaptad!?

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Köszönöm a konakion tippeket, fel is hívtam apát, h hazafelé ugorjon be az örsre a patikába, mire mondta, hogy az irodában az asztalon hagyta a receptet, hogy ne felejetse elKép sebaj, lagalább már úton van haza, ez is valamiKép

aki az utazásra kérdezett: mi voltunk szilvesztekor bükfürdőn, és én ragaszkodtam, hogy vigyük a kiskádat. mondjuk úgy mentünk 3-4 napra, mint más 3-4 hónapraKép de én nem szívesen rakom bele egy idegen kádba, egy melegvizes medencébe meg pláne! ki tudja kinek a mije van abbanKép szóval én mindent vittem, lepedőt, takarót, kádat, kádba beülőt, stb. esztinek külön bőröndje voltKép

képzeljétek eszti ma a kezemben fölfelé kakiltKép fogtam a kezemben és éreztem a trottyot, aztán meg kibontottam és az egész háta csupa kaki volt, ilyet még nem csinált, persze vigyorgott, hogy ő milyen ügyes volt, meg is dícsértemKép

Nemesek, örülök, hogy írod ezt az esti "altatást", nálunk is ez a helyzet. persze nem lenne rossz, ha este aludna egyben 10-12 órát, de így legalább napközben is van egy szuszanásnyi időm, amikor alszik, és este meg az apa segít. nálunk a járóka tologatás vált be egyébként. ha cicin sem alszik el - mert egyébként én örülök, ha elalszik legalább a cicin - akkor be a járókába, amikor fárad és tologatjuk, erre elalszik és be az ágyikóba. tudom, hogy ez így elég gáz, de képtelen vagyo racionálisan nevelni a három hónapos gyerekemetKép amiket próbáltam, ahogy Nemesek Te is rod, egyrészt nem vált be, másrészt tök nyűgös lett tőle eszti. így most elvagyunk.

a babák egyszerűen gyönyörűek!!!!!

and, eszter 14+1

KépKép
KépKép
and

Teszek fel én is 2 képet.
Kép
Kép
(Itt sikerült elfordulnia a rácsoságyban, és lerugnia a zokniját.)

KépKép
KépKép
oréka

Davallia! mi a helyzet Pandával, mit mondott a másik doki??

Cleo, Saci: Üdv itt Kép

KépKép
KépKép
and

Oréka, te mit csinálsz, ha nyűgös és csak sir, ha leteszed? Hagyod sirni?
Nem tudom, eel kell-e kezdeni már ilyenkor a nevelést. Nincs szivem sirni hagyni, olyan lüke kicsi maki még!
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Tzsuzsa!
Ugyanezen szoktam gondolkodni, hogy el kell- e már kezdeni a nevelést. Mert néha tényleg hisztinek tűnik, vagyis kezdi észrevenni, hogyha kiereszti a hangját, akkor történik valami. Idáig csak pátszor hagytam bömbölni a járókában, akkor is cak 5 percig. Tovább nem merem, mert annyira belelovalja magát, hogy az ölemben is csak hüppög percekig. De nem tudom, nem rontom- e el ezzel, hogyha nem tetszik neki valami, akkor kikapkodom.

KépKép
KépKép
oréka

Évianyu:

Ha ez megnyugtat, én is bálna vagyok. Kép Ugyan rólam lejöttek a terhességgel magamra szedett kilók, de rajtam eleve volt 10-15 plussz, úgyhogy azzal még küzdök.

Spanci, Havtünde:

Én annyiból csinálom máshogy, hogy éjjel Zsuzsa a mellemből szopizik félálomban, de ő sem ébred fel. Nyöszörög, kiveszem a bölcsőjéből, magam mellé fektetem, és ő eszik és alszik tovább. Hacsak be nem alszom én is, visszarakom a bölcsőjébe. Reggel hatkor kel, este nyolckor elalszik. Volt olyan periódusa, hogy ezt végigaludta, ez kb 1 hónapig tartott, irtó jó volt, de most újra ébred éjjelente. Állítólag ez is 4 hónapos korban egy természetes stádium, hogy még a jól alvó babák is újra elkezdenek éjjelente kelni. (Látom azóta ezt PZita meg is írta.) Próbálkoztam egy párszor az időre etetéssel, de mivel ő a szopit nemcsak evésre hanem megnyugvásra is használja, mindig ott vetem el a dolgot, hogy úgy érzem, szivatom. Majd ha elkezdjük a hozzátápit, akkor bevezetem a rendszert a kajálásába, addig nincs szivem hozzá.

Ja, még annyit, hogy este én sem szoktam se beszélni hozzá se villanyt gyújtani, sőt még pelenkázni sem, hacsak be nem rottyantott, de nem szokott. Akkor is ha ez előfordul, sötétben gyorsan tisztába teszem, tehát próbálom a legkisebb bolygatással elintézni a dolgot. Arról nem is beszélve, hogy akkor én is annál hamarabb alhatok tovább. Egyszer-kétszer fordult elő, hogy egy ilyen éjjeli szopinál teljesen felébredt, és akkor ott gügyögött teljes gőzzel meg kalimpált, azt se tudtam, sírjak-e vagy nevessek, mert olyan mulatságos volt. Végül ilyenkor mindig visszarakom a bölcsőjébe és ő álomba gügyögi magát. De mondom, ez egyszer-kétszer fordult elő.

Cleo!

Nálunk is általában komfortszopira alszik el Zsuzsa, vagy legalábbis félálomba szenderül, és akkor be lehet rakni a bölcsőjébe, vagy otthagyni a nagy ágyon, és elalszik. Viszont kisértetiesen magunkra ismerek a leirásodból, mert ő is egy ideje elkezdte, hogy fürdetés után, amit imád, öltözés közben elkezd hisztizni, és csak akkor hagyja abba, mikor már kint vagyunk a nagyszobában, ő a szopipárnán... de nem szopizik ám hanem nézelődik! Na most erre varrjál gombot! Mi baja van a fürdetés utáni öltöztetéssel? Szóval nem tudom. Viszont ha Zsuzsa azt produkálja amit a te Majád, akkor az első gondolatom hogy büfi van. Akkor felkapom, a térdemre rakom, meglovagoltatom, és ez általában meghozza az eredményt.

Lányok!

Lehet az, hogy egy 4 hós baba már anyás? Ugye nálunk David sokat van otthon, sokat foglalkozik a babával. Mégis úgy veszem észre, hogy Zsuzsa kezd anyás lenni, és nemcsak akkor amikor szopi van. Pl megesküdtem volna hogy legutóbb mikor anyukámnak odaadtam, nyújtotta felém a kis karját. Bolond vagyok? Beleolvasom? Meg nálunk ünnepek előtt szokás volt, hogy Zsuzsát anyura hagyjuk egy héten egy este, hogy mi el tudjunk menni moziba vagy vacsorázni vagy valami. Na most legutóbb anyukám arról számolt be, hogy éktelen hiszti volt fürdetés után, amibe beleájult, de nem hagyta abba. Ma meg tanfolyamon voltam, és ilyenkor David vigyáz rá, de mondja, hogy nem szereti a cumisüveget (ez se érdekelte régen, sőt, volt hogy a cumisüveg kellett neki, nem a mellem) és este olyan éktelen kétségbeesett ordításra értem haza, hogy majd megszakadt a szívem. Még szopi közben is újra-újra elkezdett sírni, aztán elaludt, aztán megint felriadt és elkezdett sírni. David azt mondja, du 2-ig tündérbaba volt, onnantól nyűgi, és negyed hétkor mikor hazatelefonáltam hogy indulok, onnantól kezdve majdnem végig ordított amig haza nem értem kb 7 órakor. Szóval lehet "csak" 30-40 perc volt, de mind Zsuzsa mind David tök kikészültek idegileg. Nem értem, nem először tölt egy-egy napot az apjával, és azelőtt ilyen hisztit sose vágott le. Igaz, most az ünnepek alatt nem csináltuk egyiket sem, se azt hogy anyu vigyáz rá, nekem meg nem volt tanfolyamom. Lehet hogy elszokott tőle? Olyan lelkiismeretfurdalásom van, és már előre félek mi lesz két hét múlva. Kép

Tzsuzsa! (Majola :D)
Kezet foghatunk. Zsuzsa is "elromlott." Már úgy értem, hogy én úgy látom rajta, hisztizik. Sikít. Ha jó baba, akkor vigyorog ezerrel, meg el is van magában, de régen ez a fajta nyűgizés nem volt, ami szemmel láthatóan arra megy ki, hogy foglalkozzanak vele. Mert ő is (mint Kuha is írta), addig csinálja, amig egyikünk le nem ül vele játszani, énekelni neki, sétálni vele, stb. Szóval igényli a foglalkozást. És ha nem kapja meg, akkor kezdi a visongást. Én egyébként már arra is gondoltam, hogy kevesebbet van mostanában a kenguruban (mert rohadt nehéz a kis feneke, 7,15 kg) és lehet azt hiányolja. De azt is észrevettem, hogy ma reggel David kérte hogy kerüljük a nappalit mert dolgoznia kell, ezért 5-től 9-ig mikor indulnom kellett az ágyban maradtunk, és egy szava nem volt!!! Hatalmasakat vigyorgott rám, eljátszogattunk, stb. Máskor ha kijövünk a nappaliba és leteszem a játszószőnyegre, akkor azért szól, hogy már elege van. Lehet egyszerűen több foglalkozást igényelnének. A másik vége a dolognak viszont az (hogy most jól belekavarjak), hogy egyre gyakrabban van az, hogy kézben is nyűgös, lerakom az ágyba, és álomba tutolja magát. Ilyenkor meg mintha azt kérné, hagyjam már békén.

Lehet az egyszerű megoldás az, hogy nem igazodunk ki a babáink jelzésein. :-/

Egyébként dettó a hamis énekléssel... Zsuzsa is szereti, pedig ritka pocsékul énekelek!!! Ezért a múltkor betanultam egy pár dalt meg mondókát és most ezeket gyakorlom vele. Amit már felismer, arra vigyorog ezerrel.

Ja, hogy hogy telik a nap.

5-6 kelés
kb 1-1,5 óra játék... vagy a játszószőnyegén, vagy kiültetem a konyhába az etetőszékébe
7 körül 45 perc alvás
innentől kezdve kb minden két óra ébrenlétre jut 45 perc alvás KIVÉVE ha lefekszem vele, mert akkor 2 órát is képes szunyálni
Délután van általában egy hosszabb alvás kb 2 és 4 között. Időközben ha elvan egyedül, lerakom vagy a kiságyába, vagy a játszószőnyegre, vagy a nagy ágyba, mert ott is szeret lenni. Ha nyűgös akkor cipelem a fenekét. Legalább egyszer megpróbálok vele kimenni. Általában a séta alatt is bealszik.
6-kor fürdetés
8-ra elalszik

Közben mikor reklamál, megetetem, de ebben totál nincs rendszer, hogy mikor eszik.

Na most abbahagyom mert tutira túllépem a szólimitet... ha van ilyen

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Oréka, Tzsuzsa:

Én általában ha csak vonyítás meg nyüszítés meg nyekergés megy, és a kezemben is azt csinálja, akkor lerakom. Úgy gondolom, ha itt is, ott is nyűgös, akkor nem fárasztom magam. Viszont ha tényleg sír, akkor felveszem és vigasztalom, mert úgy gondolom, ok nélkül nem sír. És inkább a karomban sírjon, de érezze, hogy van neki valaki aki vigasztalja, még akkor is, ha nem tudom megoldani neki. Most már azért ismerem annyira a különféle sírásait, hogy rájövök, melyik az igazi sírás és melyik a műbalhé. Aztán van hogy tévedek és a műbalhé átmegy igazi mérges sírásba, de akkor meg felveszem. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Lányok!!!!

Már nagyon régen jelentkeztem be hozzátok! Remélem hogy mindannyian jól vagytok! Én is jól vagyok, tervezzük a babát a férjemmel. Nagyon szép karácsonyunk volt és minden erőnkkel azon vagyunk hogy gyarapítsuk ebben az évben a családunkat. Sokat gondoltam rátok az ünnepek alatt, és remélem azt is, hogy babáitok is nagyon élvezték az ünnepeket, hiszen nekik ez volt az első karácsony! Mindannyiotoknak kívánok utólag is nagyon Boldog Új Évet, és kívánom hogy minden amire vágytok valóra váljon!

Üdv
Zsuzska

Kép
pgsuska

Róki, de jó, hogy ilyen hosszan válaszoltál. Jó tudni, hogy más baba is hasonlóan viselkedik. tulajdonképpen azt hiszem, Julcsi sem nyügi egész nap, csak ma boritott ki szegényke a sok sivalkodással.
A napközbeni együttalvást kipróbálom, hátha ő is hajlandó lesz kicsit többet alukálni, mint 20 perc.
Kis druszám milyen korán kel fel? Nem fársztó mindennap korán kelni vele?
Julcsi estére úgy elfáradt a sirásban, hogy mikor letettem az ágyba, másodpercek alatt elaludt. Olyan aranyos kis erőtlen, védtelen volt, olyan lelkiismeretfurdalásom volt, hogy kicsit haragudtam már rá a nagy sirások miatt.
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa!

Van hogy nekem is elegem van belőle, ezért is volt jó az a kimenő rendszer, meg az is kész felüdülés számomra, hogy minden második héten egy napot felnőttek között tölthetek. Szerintem tök normális ha az ember egy nyűgösebb nap/hét/hónap után kikészül ha nincs kimenője. David egy háromnegyed óra visítás után idegroncs volt, mondjuk nem csodálom, olyan kétségbeesetten sírt az a szegény pici baba. Kép

Amúgy az alvásai Zsuzsának is kiszámíthatatlanok, amit írtam, az a nagy átlag. Ma pl azt mondja David, össz-vissz másfél órát aludt reggel 9 és este 7 között. Viszont reggel 5 és 9 között kétszer is aludt velem. Kedden meg álomkóros volt és szinte alig volt ébren. De azt észrevettem, ha vele alszom, akkor többet alszik, akkor is ha éppen "elaprózós" napja van. Meg azt is, hogy van hogy felébreszti magát valamivel, de ha nem kapom fel azonnal, vagy ha fel is veszem, de magam mellé veszem egy kis komfortszopira, akkor még visszaalszik. Rá kell érezni, mikor ébred azért, mert kialudta magát, és mikor ébred azért, mert csak felriadt és tkp még visszaaludna. Sztem Davidnek ezért aludt ilyen keveset, mert egyet nyikkan és ő már rohan felkapni. Szóval mintha a baba se lenne tisztában azzal, mit is akar jelezni. Nem csoda ha David is meg én is összezavarodunk. Van, hogy vigyorog, közben meg nyifog/nyekereg. Szóval nem könnyű kiigazodni rajtuk.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

halihó mindenkinek!
voltunk ma is méricskélni,Kisnyúl ma 15+0,6050gés nő a két első-alsó fogaKép)))),nagyon komoly a pite!még nem nagyon nyűgösködik miatta,csak literszámra nyáladzik,nyammog és mindent rágcsál!már kúszik is ,kinéz magának vlmi érdekes cépontot,elindul felé,majd a kis kezét nyújtja és hammmm bekapjaKép,a fürdővízben is felfedezte a lábait,mindig kiemeli,megnézi és visszateszi vagy pancsol velük!egyszóval szépen fejlődünk!ja és udvarolKépKépKép,eszméletlen hódítóan somolyog a barátnőmre,akinek a hasában ott lapul hosszúcombú Fanni,már most leveszi a lábáról az anyós jelöltetKép!
jó éjt,Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Ja, és a koránkelést már megszoktam. David is korán szeret kelni, meg tkp én is. Magamra se ismerek, én azelőtt igazi éjjeli bagoly voltam!

De Zsuzsával úgy vagyok, inkább aludjon el este 8-kor, és akkor az este a miénk Daviddel, kikapcsolódhatunk egy picit baba nélkül. Cserébe nem bánom ha korán kell kelni vele. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Rokica!

Az első 12 hónap c. könyvben olvastam, hogy ez a 4-5 hós körüli kor "az anya csak egy van" időszaka a babáknak. Zsuzsika is biztos most csak Téged akar.
Érdekes amit írsz, milyen mások a babák! Nálunk pont fordítva van: ha Zitával próbálok aludni, akkor velem van elfoglalva, és nem alszik el. Neki az kell, h betegyem az ágyikójába, és akkor bevágja a szunyát. Egyébként ő is jelzi, ha elfáradt, akkor kézben sincs el; jöhet az alvás.

Nyúlné!
Gratulálok Kisnyúl fogacskáihoz! Már látszik is vmi?

TZsuzsa!
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ezek tök normális reakciók tőlünk!
Vendég

Sziasztok!

Rókica!
Peti dettó Kép kb. 6-kor kel, minden 2 óra ébrenlét, játék, popócipeltetés után alszik óramű pontosan 45 percet, dél körül megyünk sétálni, így levegőn néha alszik 1-2 órát is! Kép(csak én addig sétálok vele ugye Kép) aztán megint játék (nagyágy, vagy játszószőnyeg, de szinte csak úgy, ha ott vagyok én is, délelőtt jobban elvan egyedül) este 6-kor fürdetés, Õ viszont nem alszik el 8-kor, hanem alszik még egy 45 percest, és mostanában ált. pörög 22.30-ig. És innentől már nem olyan mint Zsuzsababa, mert mostanság szinte óránként fent van kb. 4-ig, onnan 6-ig alszik.Kép Kép Pedig 3 hete még fixen megvolt a két éjjeli ébredési időpont, és amúgy meg aludt!

A nyála neki is literszám folyik, már előkét kötöttem fel neki, hogy ne kelljen átöltöztetni állandóan! Kép

Esti altatás: általában a cicin történik meg sajna mostanában. Régebben ha 8-kor letettem a kiságyba fél 9-re elaludt egyedül, tök csendben, na ennek is fuccs már! Kép na mindegy.

Viki+Peti 16+5

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Oréka, Majola (Tzsuzsa), Havtunde!

A babák nagyon helyesek!Kép

Nyúlné!

Gratula Kisnyúl fogaihoz! Észrevettél valamit belőle, mármint másképpen viselkedik, vagy nyügös, vagy mindent meg akar enni! Mert Peti azon kívül, hogy iszonyatosan nyáladzik, mindent a szájába töm. Amikor elkapja az ujjamat azt, ha az apja keze van közelebb azt, vagy a pelenkát, a paplanhuzatot, ha más nincs akkor a saját öklét, és huzogatja a szájában, komolyan olyan, mintha vakarná az ínyét vele! Másnak is csinál ilyet a babája???

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ja és azt elfelejtettem az előbb beírni, hogy én még nem látok fogacskákat!!!, sőt még fehéredést sem!!!Akkor miért?

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Viki, Balázsnak anno 4 hós korától ömlött a nyála, rágott mindent, biztos voltam benne, hogy jön a foga, és 8 hónaposan bújt csak ki az első. De ettől még lehet, hogy ők már érzik. Gergő is ezt csinálja már most egyébként, és semmi jele a fogaknak, még duzzanat sincs.

Kati, sajna borzalmasak Balázs fogai, már írtam, hogy szerintem a gyümölcslevektől elsősorban. Nem fájnak neki, de csinálni kell velük valamit. Amúgy is rossz fogakat örökölt, és még rá is tettünk egy lapáttal Kép Két fogát egy éve már betömték, nagyon jól tűrte, de ott nem kellett fúrni. Kíváncsi vagyok, holnap mi lesz. Én is utálom a fogorvost, de nekem is van egy kiesett tömésem, minimum azt meg kell csinálni, ha mást nem is talál.

Barbi Kép Sikerült a bébiszitterrel egyeztetnem, Balázs elintézve, úgyhogy megyünk Gergővel a talira, ha nem jön közbe valami addig Kép Lassan közzé kéne tenni, hogy ki mit visz, hogy ne legyen sok egyforma, meg hogy tudjuk, mi kell még. Nem, lányok?

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Judit!

Köszönöm a választ!Kép
Remélem Balázs könnyen megússza a fogdokit!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

sziasztok!

Viki is nyűgike du. Kép Ömlik a nyál a szájából. Tesó is beteg, köhög iszonyatosan, de remlemnem kapja el a pici. Anyu mondta nekem 3 és fél hósan kibújt az első fogam, lehet, hogy Viki is korán fogzó lesz... Gergőnek 4 hósan volt meg az első (alsó) fogacskája.

Áll a bál ezerrel itthon, ha lesz időm még benézek. Kép

Dóri & Viki (12+6)
Vendég

Napirend nálunk (3 hósan):

ébredés negyed 8 és 8 között, megetetem. Az első etetés (és az utolsó) mindig a nagyágyban történik. Aztán a nagyágyban beszélgetés, gügyörészés, és fél 10 körül újra elalszik. Utána játszószőnyegére rakom, evés 11 körül. Utána öltözés (üvöltés a sapka+overál miatt) és babakocsizás anyuékhoz. Ott ált. még alszik a kertben egy jó órát. Kaja 2-fél 3 körül, ahogy igényli, és elsétálunk a suliba a bátyóért. Hazajön, tanul, hugicázik Kép. Ilyenkor nem szokott aludni Viki. Hazasétálunk hármasban, vagy férjem ha úgy végez bejön értünk és együtt haza. Etetés fél 6-6 körül, ahogy kéri. Kép

Ilyenkor van, hogy alszik egy fél órát, de van, hogy semmit. A legnyűgibb ált. 4-től és kézben is sírt (tegnap, tegnapelőtt is) és tiszta nyál. Olyan szinten, hogy tegnap 2 kardigánt szedtem le róla du, annyira vizes volt.
Aztán mi vacsizunk, teendők a nagyobbal, ő lefekszik 8 negyed 9-kor, aztán jön Viki fürdetése a dézsában (még mindig nagyon élvezi) fél 9 körül, ált. 9-kor eszik, és utána vagy azonnal elalszik vagy kb 10 fél 11-kor, de csendben a kiságyában fekszik, cumizza a hüvelykujját. Kép Alszik egész éjjel egy hang nélkül.

PL. még most sem ébredt fel, pedig Õt várom. KépKép

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Aki még bele akar kerülni a telefonos listába küldjön emailt a rokica kukac yahoo pont com-ra. Holnap szétküldöm a listát.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kingának a tavasziból!Kép

Hát eddig nem igazán áll rá a németre a szám, meg van egy kis gond, az hogy ugye egész nap anyuka van a gyerekkel, még ha valóban be is tartom a csak német beszédet, akkor jobban tudna németül mint magyarul az elején mivel azt hallaná többször.
Így nem tudom h jó ötlet volt e, de tény hogy a kisgyerekek simán megtanulnak 2-3 nyelvet is pici korban.

Valaki írta 7 éves korig nem szabad tanítani nekik, ha az ember anyanyelvi szinten mindig azon a nyelven beszél akkor simán megtanulja, és ez nem is tanítás akkor.

Unokatesóm kint él németeknél és ő magyarul bezsél a srácokhoz apukájuk meg németül és mindkettő szépen megy nekikKépKépKép
Egyik 3 éves másik 6Kép

Én is így tanultam meg anno a németet, hogy 4 éves koromtól 10 évesig éltünk Bécsben és volt hogy egy mondtatban két nyelvben beszéltem de később ez már nem volt.

Mea
mea

Tehát ha valóban csak németül beszélsz és szuper vagy németből akkor hajráKép

egyébként rokiéknál nagyon klassz, mert ugye ott két nyelven folyik a beszélgetés a kicsivel is, ugye?Kép
Vagy csak angolul?

Mea
mea

Rokiék- bocsánatKép

Havtünde!Kép

Nagyon édes ZitaKép

Mea
mea

Sziasztok!

Kicsit megnyugodtam, ahogy olvastalak Titeket, Tomi is elromlott.
A mi napirendünk:
Felkelés: fél 9, 9 körül, szopi, játék a járókában, 11 körül nyűgi, sírás, felveszem, tekergeti magát, lerakom sír és így tovább. Egyszer csak alszik 40 percet, 12-kor szopi, aztán séta, alvás 40 percet, majd 3-kor szopi, játék anyával és a játszószőnyegen. 6-kor megint szopi, nyűgi, de már itthon apa. Kép
8 fürdetés, szopi és 9-kor általában alszik. A nappali alvás mindig egy küzdelem, se az ágyban nem jó, se kézben, nem tudom mi a baj. Kép
Ja és 5 körül még kelünk egy gyors szopira.

Más
Muszáj kiírnom magamból mert felrobbanok!!!

A doktornénink nem vette észre, hogy Tominak rosszul áll a lábfeje, ill. azt mondta elég masszírozni, mert ez normális. (nagy baba volt és nem fért el a pocakban, ezért rosszul tartotta)
Ma voltunk csípőszűrésen, ahol a doktornő egyből kiszúrta és kaptunk rá egy cipőt, amit éjjel-nappal hordania kell 4 hétig!!!!!!!!!
Ja! és szerencsénk van, mert nem gipszelik be!!!!
Nagyon rosszul érzem magam! Azt hittem, az én babámnak soha semmi baja nem történik!! Szerencse, hogy férj ott volt velem!

Köszönöm a felületet, mennem kell Tomi ébredezik, ráadom a gyógycipőt! Kép

Thomasanne és Tomi (16 hét)

Kép
Kép
thomasanne

Mea
Köszi a választ. Mindenképpen meg akarom próbálni, mert rajtam kívül egyelőre úgyis minden magyar lesz körülötte, úgyhogy szerintem még kevés is lesz az, hogy én beszélek vele. Ezért akarom majd német oviba iratni.
Igazából nekem is csak jó tapasztalataim vannak. Barátnőm Hamburgban él német férjével és a gyerekeivel magyarul beszél. A magyart kicsit törik, de mindent ki tudnak fejezni, németül perfektek. Ennyit számít, hogy hol él az ember.
Még egyszer köszi.

Kinga

KépKép
KépKép
scullyx

Thomasanne !

Napirend ügyben, látom vannak hasonlóságok. Kép

Sajnálom Tomit Kép, még jó, hogy az ortopédián legalább kiszűrték!! Egy gyerekkel sajnos sok baj történik, jobb, ha ehhez hozzászoksz. Kép Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. És ez így is van, persze van hogy a naggyal van kisebb gond, a kicsivel meg nagy. De jó, hogy erre fényderült és a cipővel helyrejön biztosan.

Gergő jobban van szerencsére. KépKép
Vendég

Thomasanne!

Sajnálom, ami Tomival van, bízom benne, hogy a cipőtől helyre jön!
Nővérem fiával ugyan ez volt, tornától nem javult, és gipszet kapott 1 v. 2 hétre, nem emlékszem. A kissrácot csöppet sem zavarta, ugyan úgy rugdalt a lábacskáival, pedig combig gipszben volt. Tesóm kidekorálta, jól nézett ki.
Persze Nálatok ne legyen így! Azóta 5 éves a nagyfiú, és egyforma mindkét lába.

Megyek takarítani, Kép holnap munkatársak jönnek kölöknézőbe.

Dóri
Gergő Kép
Vendég

Sziasztok!

Ti ebben a ködben kiviszitek a babákat levegőzni? És, ha igen, mennyi időre?

Ayse

ayse

Thomasanne!

Én is sajnálom a kis Tomit, de kitartás, végülis "csak" 4 hétről van szó. És ha belegondolunk, akkor ez egy cipőcske, nem pedig kengyel.
Szóval hajrá, észre sem veszed, és elszáll a 4 hét.

Napirend:

Gergő minden nap 5 és 6 óra között ébred. Soha nem alszik vissza. Ilyenkor áthozom hozzám a hálóba, mert apa vagy ilyenkor megy, vagy már nincs is otthon. Reggel van egy pici tejem, azt megkapja mindkét ciciből. Utána alvás. Általában 8-ig, 9-ig alszunk még. Korábban soha nem kelünk.
De Gergőtől függ, hogy mikor ébred. Ilyenkor jöhet a hami megint, ez sajnos már tápszer.
Aztán indul a nap, én elkezdek tevékenykedni a konyhában, Gergő addig velem van az étkezőben, amíg meg nem főzök. Ilyenkor vagy elalszik, vagy nem.
Ha kibírja ebédig, akkor kaja közben alszik el.
A másik topikban írtam, hogy ugye mi már kiváltottuk a déli tápszert, kanállal kapja Gergő a hamikát, és SOHA nem bírja ki, mindig bealszik a végére.
Sajnos nem egy nagy alvó, max. fél- egy órát alszik.
Ezután jöhet a délutáni séta. Szerencsére ezt mindig végigalussza.
Séta után újabb tápszer.
Ilyenkor nagyjából már Apa is otthon van, úgyhogy megy a bohóckodás, kacarászás. Gergő nagyon imádja az apját, néha úgy érzem, mintha lenne köztük egy titkos szövetség. Kép
(Biztos van benne valami, mert Havtunde a rövid elemzésben azt írta Gergőről, hogy nagyon jó kapcsolatban lesz az apjával)
Olyan 5-6 óra körül általában egy kicsit nyűgi Gergő, ekkor kap egy kis cicit, de szerintem már csak megnyugtatás végett, mert nem sok minden jön belőle.
Fürcsi nálunk úgy alakul, hogy a Híradót elkezdjük nézni fél 7-kor, (persze tiszta Kékfény az egész), majd háromnegyed 7- 7 felé fürdünk.
Utána megint tápszeres hami, és lehet menni alukálni.
Ami sajna mostmár nem megy zökkenőmentesen.
Tegnap részleteztem , hogy miért, és hogy Gergő nálunk is "elromlott" ezügyben.

Mea!

Hogy vagytok? Gyógyultok már?

kuha és Gergő (18 + 5)

Kép
kuha

Ayse!

Én viszem Gergőt, és ugyanúgy sétálunk, mintha nem lenne köd. Jól felöltöztetem + bundazsák.
Nem lehet baja.

Kép
kuha

Jucc!

Szegény Balázs! Le vagyok maradva a visszaolvasással, nem is tudtam, hogy puffadt a hasa. Jöjjön helyre hamar! A lisztérzékenység téma nagyon érdekel, mert szerintem a férjemnek is az van, de a felnőtteknél nem olyan egyszerű a kivizsgálás. A körzeti orvost nem tudtam rávenni a vérvételre (mármint a vizsgálatkérésre). Most találtam egy magánklinikát, ott elvégzik jópénzért (ez egy másik történet, de teljesen ki vagyok akadva, hogyha rendes ellátást akarsz, akkor fizethetsz, utálom az egészet). Pedig a vérből nagy biztonsággal meg lehet állapítani a lisztérzékenységet és az emberek 1 %-át érinti. (Most már csak a férjemet kellene rávenni, hogy el is menjen az orvoshoz.)
Balázsnak milyen tünetei vannak a puffadáson kívül?

ayse

Nyelv:

Mi általában angolul beszélünk Zsuzsával, bár tőlem azért hall magyart is. Énekeket, mondókákat, stb, kifejezetten próbálok neki mindkét nyelven. Azért nyomatjuk inkább az angolt, mert magyar a környezet, oviban, bölcsiben, nagyobb családtól a magyart fogja hallani, az angolt csak tőlünk, esetleg a TV-ből.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc!

Boldog születésnapot!

Látom, eléggé kiveséztétek a Konakion-témát, de hadd szóljak én is hozzá!
Konakiont már 4 és fél éve is kellett adni Lilinek, akkor még heti 1 volt az adag. Azóta ez megváltozott (lásd betegtájékoztató) és havi 1-t kell adni, addig, amíg a baba csak anyatejes. A legtöbb orvos, védőnő még nem állt át a változásra. Gondolom akkor sem lenne nagy baj ha egyáltálán nem adnánk, de hát jobb a békesség.

ayse

Sziasztok!

BKriszta Kép Boldog szülinapot!!!

Ayse Kép Én is kiviszem a gyereket, de ilyenkor Balázs nem szeret annyit kint lenni, úgyhogy hamarabb jövünk / max. egy óra/.
A puffadáson kívül a hasa is gyakran fáj, és többször volt hasmenése is. Ismerek olyan nénit, aki 60 évesen tudta meg, hogy a panaszait lisztérzékenység okozza, de őt kivizsgálták rendesen. Érdekes, hogy egy ilyen vizsgálatot visszautasíthat egy orvos. Mibe kerül az neki???

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Ne haragudjatok rám, hogy újra kezdem, de olyan rossz érzésem van a múlt heti vita miatt. Nagyon sajnálom, hogy Zsófy elment. MEA, EZ MOST EGYÁLTALÁN NEM ELLENED IRÁNYUL! Nem ismerlek egyikőtöket sem, és nem szeretnék igazat adni senkinek. Csak sajnálom, hogy valaki elment innen, nem kellett volna. Visszaolvatam régebbi napokat. Sokunknak írt sok szépet és kedveset és szórakoztatót. A profiljában nincs emilje, a telefonját meg lecserélte, nem tudom, hol érhetném utól. Szerintem nem kéne hagyni, hogy valaki csak így elkullogjon, inkább próbáljunk meg elférni egymás mellett.

Ez már napok óta nyomasztott.

Lehet, hogy maga idézte a fejére a bajt. Dehát nem vagyunk tökéletesek.

ayse

Ayse:

Zsófy-t a nyári babásoknál megtalálod.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ayse, egyetértek, nekem is hiányzik Zsófy!
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Nekem meg hiányzik Megann, Hari, Penna, Bkrisztina, Sisotris! Kép Meg azok is akik vannak de csak ritkán: Dudukly, Nyúlné, Vrucsincá! Biztos van akit kifelejtettem... Csináljunk sztrájkot, hogy visszatérjenek akik szétszéledtek.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Jucc! Köszönöm szépen.
Hihetetlen, de betöltöötem a 36. Öregszem, de nem érzem.

Apa is itthon van a héten, mert arc és homloküreggyulladása van, de ma már jól van.
Sokat segített a gyertyázás is.

Thomasanne, mielőbbi javulást! Tudom, hogy most soknak tűnik a 4 hét, de el fog szaladni és minden rendben lesz Tomi lábával.

Tegnap 1,5 órát aludt Kincső napközben a többit szinte végigordíttta.Éjjel hál istennek aludt.

Nyúlúrfinak gratulálk a fogacskához!

No megyek, mert kiabál

puszi Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Na jó, Róki, de hogyan kell virtuálisan sztrájkolni? Félek, az lesz, mint a cigány lovával.
Nekem is hiányoztok, Hari, Megann és a többiek. Aki teljesen eltűnt, az Kismama2004, pedig olyan megható volt, ahogy csendben odafigyelt másokra.
Julcsi mára meg megjavult. Egész délelőtt a textilkönyvecskéjével játszadozott, van rajta kutya, macska, kisgyerek, akváriumból kilógó halacska, zizegő kép...és neki mi tetszik rajta a legjobban?... a tájékoztató fülecske a márkanévvel és egyéb információkkal. Most meg itt szuszog rajtam a kendőben, nyitott ablaknál, mert elaludt az utcán és nem akarom felébreszteni.
Ma eléggé kiakadtam a Madarász utcai kórházon. Beutalót kaptam hasi UHra, vesemedencetágulat miatti kontrollra. Erre közlik, hogy ez magánrendelés, 4000 forint, hétfőn jöhetek. Gyorsan visszahivtam a gyerekorvost, mégis hol van itt tb-támogatottság, már készültem balhézni, hogy közalkalmazottként mennyi tébét befizettem, satöbbi, de rögtön mondta, hogy ragaszkodjak ahhoz, hogy ez kontrollvizsgálat, beutalóval. Kórházat visszahivtam, erre már ingyenes volt, legkorábban február 17-re. Valami ilyesmi lenne, ha privatizálnák a kórházakat?
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Kriszta, Isten éltessen! Én pár napja lettem 36Kép Julcsikával az ölemben már nem bánom a kort sem!

KépKép

KépKép
majola

Tegnap este, fürdés előtti nyálcsorgatás:
Kép

Séta előtt, a szexi sapiban:
Kép
Vendég

Tzsuzsa!
Vicces, hogy Ágoston is megjavult mára, és ő is olvasós kedvében van.
Ezt a képet elalvás előtt csináltam. Magához húzta a könyvet, elolvasott belőle egy altatót, és mar aludt is. Igaz csak egy 1/2 órát. Kép

KépKép
KépKép
oréka

Hát Lányok, Zita meg mára romlott el, de nagyon!
Nagyon nagy hisztiket csinál a járókában, de én egy kicsit hagyom. Van, amikor elhallgat, vagyis átmegy gügyögésbe.
Tehát hány napig tart az elromlás? Kép
Szerintem újévi fogadalmat tettek a gyerkőcök, hogy vége a nyugis babakornak, egész nap Anyát és/vagy Apát akarom látni!!! Kép Kép Kép és Kép

Oréka
Ágoston nagyon ügyes, Zitának még nincs is papírkönyve.
Vendég

Sziasztok!

Gyönyörűek a BabákKép

BKriszta!
Utólag én is Boldog Szülinapot KívánokKép

Rokica!
Én is már 2 napja is hiányoltam a csajokatKép
Benne vagyok mindenbenKép
Küldtem mailtKép

Jucc!
Balázsnak szorítok, hogy minél előbb gyógyuljon meg.

Thomasanne!
Sajnálom Tomi lábát, de szerintem is jobb most 4 hét alatt rendbe hozatni, mint később műtetni.
Még időben vették észre!
Hamar elszalad a 4 hétKép

Viki!
Már én is kb. 2-3 hete előkét kötök Erhardra, mert ömlik a nyálaKép

Nyúlné!
Kisnyúl szépen fejlődikKép
Gratula a fogakhozKép

Erhard nyűgi.
Mostanában felvett egy új szokást és nyekereg szinte egyfolytában.
Olyan okos, hogy 1 hónapja is szórakozott, hogy kóstolgatta a fürdővizet.
Azt hittem, hogy leszokott róla, erre tegnap megint elkezdiKép
Persze rászólok és nem hagyom, de a lábaival sokat játszik és oldalra dönti a fejét, mint aki csak játszik és belenyal a vízbe.
Olyan édesen próbál kicselezni, hogy ne vegyem észreKép
Meg tudnám zabálni, de nem hagyom, hogy igyon.

Igazából még nem olvastam vissza, csak ezt az oldalt nézegetem.
A Babákat megcsodáltam.
Nehéz mindenkinek név szerint reagálni, de tetszik az olvasós kép is, a nyálcsorgás isKép.....
Nem akarok senkit sem megbántani ha kihagyomKép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani&Erhard
18+2

Kép
angelani

Sziasztok!

A babás képek nagyon helyesek!Kép

Bkriszta, Tzsuzsa (Majola)! Boldog szülinapot!Kép

Thomasanne!
Tominak jobbulást, Neked kitartást!!!Kép

Jucc!
Balázsnak jobbulást!

Nekem is hiányzik Megann, Hari és Zsófy is, ők írtak a legtöbbet akkor, amikor még nagyon sokat itt tudtam csücsülni (az utsó 2 in 1 hetekben) a gép előtt, így én (bocs a többiektől, akiket annyira nem ismerek) őket jobban megismertem. Talira sajna nem valószínű, hogy eljutok, úgyhogy marad a néha jövök, néha nem, néha vissza tudok olvasni, néha nem!Kép Bocs!

Viki+Peti 17-1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ayse!Kép

Nem haragzsom, de Zsófy már a mostani vita előtt egy jó ideje nem jött ide csak mikor írta ezt a kedveset!
Felőlem írthatna ide akármennyit csak engem hagyjon végre békén, és ne rám célozgasson minden fitymáló szövegében!!!

Úgy-hogy én írtam is neki, ha akar írjon ide de ne rólam.

Sajnálom, ha a többiek is miattam nem jönnek, de azért én sem tűrhetek minden sértő dolgot el.
Szerintem mindenki kiakadt volna, csak esetleg nem ennyire, ami nem volt jó de kijött.

Na csak ennyit akartam írni erről.

Amúgy Lívi megkapta a a szurit, hát most nagyon nyűgös volt 1 órán átKép
Nem tud aludni és csak sírt.
De sajnos még köhög is szegénykém, viszont a szurit már nem lehetett halasztani.

BABÁK NAGYON ÉDIK!!!!KépKépKép

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: