inkabb irtam mailt
Eniko
2005.12.29 09:49
2005.12.29 22:08
2006.01.04 11:46
2006.01.05 15:14
Karácsonyra jó sok ajándékot hozott a Jézuska, az előkészületek során a gyereket alig bírtuk visszatartani, hogy be ne rontson idő előtt a szobába.
Pedig egyáltalán nem ijesztgette vele senki, nem is sulykoltuk bele, hogy így, meg úgy lesz majd az oviban..., bár persze volt már szó róla, de igyekeztünk mindig csupa jót mondani.
, de nem nagyon tudom kivel megbeszélni ezeket. 2006.01.05 17:22
, igyekszem reagálni rájuk. 2006.01.07 15:38
), megtanult egyedül enni rendesen, egyedül öltözködik a legtöbbször, könnyebben nyit az emberek felé(most inkább gyerekekre gondolok), élménybeszámolókat tart, az elején alig lehetett kiszedni belőle harapófogóval, hogy mi történt aznap, egyedül alszik el(!), folytathatnám...
: szerintem ne aggódj, a lányod is beszokik majd, persze nehéz lesz majd, talán két hónapba is beletelik majd, de meglátod, hogy enni is fog, aludni is, a délelőtti udvarozás alkalmával el fog annyira fáradni, hogy nélküled is elaludjon,talán az ovónéniket meg lehet kérni, hogy üljenek mellé, ha nagyon muszáj.
(néha rámjön a szófosás, bocs) 2006.01.08 00:13
Köszönöm szépen!
Vagy inkább
Nnna, mindegy, ez voltaképp már tényleg teljesen off.
) hogy Eszti látja az auránkat. Én korábban teljesen szkeptikus voltam ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, magyarán nagy humbugnak tartottam az egészet. De ő nagyjából két éves kora óta pontosan meg tud nevezni kb. 8-10 színt, és igen ritkán téved. A vicces az volt, amikor még régen, egyszer megjegyezte, hogy jéé, a nagyinak most sárga a háta. Mi meg csak néztünk, hogy mivan? Hiszen a nagyin lila pulóver volt. Erre ő mondta, hogy igen, de a nagyi elöl zöld, hátul meg sárga a háta. És akkor végigkérdeztük az összes jelenlevő színét is, és azt is, hogy milyen a ruha ami rajtunk van, és ő a ruhák színét mindet jól mondta, es amikor meg arra kérdeztünk, hogy az illető személy milyen színű, akkor egész más színeket mondott. Sárgát, zöldet, kéket. És nem vagyunk ufók, hogy ilyen színesek lennénk.
Ez most itt ebben az esetben azért érdekes, mert gondolom más-más színe van az embernek, ha szorong, vagy mérges, stb.. így aztán nehéz eltitkolni előle érzéseket. Úgyhogy nemcsak mutatva, de valóban nyugodtnak és pozitívnak kell/ene lennem. Hát majd mepróbálom.
Úgy látszik nekem is sikerült egy másik kisregényt összehozni.
Nehéz lehet otthon, bezárva. Se séta, se semmi.
Vagy azért ki tudtok kicsit mozdulni? Igaz, ezekben a ronda, hideg nyirkos napokon az sem leányálom, bár ma azért nem volt olyan vészesen rossz az idő. 2006.01.08 13:44
Viszont nálatok vszínű komoly lehet a dolgo, főleg, hogy magától mondta először. Kicsit hátborzongató is. Akkor vajon a szellemeket is látja???
2006.01.08 20:55
. Yoan, kaja ugyanez, bar lehet emlekszel meg a masik topikrol, sajnos nalunk sem javul a helyzet...sot, ahogy irod, egyre valogatosabb, szerencsere az en fiam megeszi a csibefalatokat, vagy ilyesmi a neve, de ezen kivul abszolult semmi fott etelt nem hajlano enni, hidegen se, csak olyan dolgokat ami egyfele, pl. megeszi a kenyeret, a parizsit es a sajtot kulon, de ha szendvicset csinalok ezekbol ugy nem. En mar feladtam, gyakran alig eszik valamit egesz nap, mar suti se kell neki vagy keksz. 2006.01.09 09:13
2006.01.09 13:07
Lehet, hogy csak koncentrálnia kellett kicsit. Szellemeket viszont eddig Eszti nem mondta, hogy látná. Szerencsére.
Ez az aura dolog végülis inkább csak jó móka, de a szellemesdi már elég félelmetes. Õ egyébként a bogaraktól fél. Még a hangyától is. Ilyen éjjeli sikítozás nála akkor volt, amikor egyszer azt álmodta, hogy valami pók mászott a takaróján. Azóta azt a takarót nem is hajlandó használni. -Még az is lehet, hogy tényleg mászott ott valami, bár amikor beszaladtam a sikításra, akkor nem volt ott semmi, de ő váltig állította, hogy ott van, nézzem meg.
Tavaly, amikor ősszel Eszti csomót náthás volt, akkor nekem a betegeskedésre azt ajánlottták, hogy kapjon Béres cseppet. Amit végülis nem adtam, mert mire a tanács jött, addigra meggyógyult és azóta sem volt beteg. Illetve egyszer volt influenzás, de azt homeopátiás szerekkel pár nap alatt legyűrtük.
Akkor bocs. És tudom, hogy marha nehéz türelemmel lenni, de ha ennyire nem megy, akkor úgysem igen tehetsz mást, hiszen helyette nem tudsz pisilni. Ez egy olyan dolog, ami az ő kompetenciája, és ha nem akarja, akkor te tehetsz bármit, nem fog menni. Muszáj lesz megvárnod, hogy ő is akarja a dolgot. 2006.01.09 14:59
2006.01.09 22:00
Ez nagyon rossz lehet. Nagyon sajnálom.
Enyém gyerek válogat ugyan, és rettentő kevés félét hajlandó megenni, de legalább eszik. Nálunk korántsem ilyen rossz a helyzet, mint nálatok. Ha egyik nap mondjuk alig eszik, akkor másnap azért mindig behozza. 2006.01.10 11:20
. Na persze ugyis kivizsgaljak, az sose art. 2006.01.10 11:47
2006.01.10 14:43
Norcika már régóta szobatiszta nappal, éjszak nemrég hagytuk el a pelust, de azóta sokszor bepisil. Az első 1-2 hétben ügyes volt, talán 1-2x ha becsurgott, aztán onnantól jött a kalamajka. párszor bepisilt, de csak hajnalban valamikor. akkor úgy döntöttem hogy megpisiltetem hajnalban. ez ment is egy darabig, aztán már éjszaka elkezdett bepisilni
2006.01.10 18:01
2006.01.11 14:46
na meg az sem elhanyagolható hogy gyalog max 5 perc az ovi
(ugye-ugye téli beszoktatás..)aztán beszaladt vele a dadus én még maradtam 2-3 percet, de mikor mentem el már semmi sírás nem volt. Mikor érte mentem mesélte az ovónéni hogy végig nagyon jól elvolt, sőt, reggelizett is 2 szelet fonottkalácsot meg egy bögre karamellás tejet!! Ki érti ezeket a porontyokat? szóval nagyon úgy néz ki tényleg hogy a reggeli hiszti az nekem szólt, hátha beadom a derekam... 2006.01.12 00:07
Hamar be fog szokni, biztosan. Nekünk még van szűk két hét az oviig, eddig csak annyi volt, hogy kedden besétáltunk, és körülnéztünk. Sajnos pont amikor bementünk, egy gyerek rettentesen zokogott, és ettől Eszti is rögtön fordult volna ki az ajtón. Kapaszkodott belém, mint akit vesztőhelyre visznek. Aztán persze megnyugodott, de látszott rajta, hogy nincs túl sok bizadalommal az ovi iránt. 2006.01.12 15:50
a legnagyobb meglepetés akkor ért mikor öltöztettem fel, ugyanis közölte hogy ő még maradni szeretne. így megbeszéltük az ovónénivel hogy holnap már 11 körül megyek érte
, 1/4 4 felé battyogott át a mai ágyunkba, akkor még száraz volt, 3/4kor szólt hogy bepisilt
2006.01.12 19:59
, beszállnék
Néha sikerül bele is pisilni (kakilni már régóta nem), de ennek nem így kellene működnie, ugye? Hanem akkor ráülnie, amikor kell neki, és nem üdülnie rajta, amikor én úgy gondolom... Kisvécén ott sem marad. iztosan belejátszik, hogy pont amikor próbálkoztunk volna, azaz nyáron, akkor volt Zeze pici, úgyhogy se időm, se energiám nem volt folyamatosan erre figyelni. Most meg már megy a féltékenységprojekt, aminek amúgy nincs sok jele, de talán ez is egy (amíg nem szobatiszta, addig garantált a figyelem)? Nem tudom, de már elég tanácstalan vagyok. Most próbálom nem macerálni ezzel, ennyit tudok tenni.
2006.01.12 23:00
2006.01.13 10:56
Nyáron, amikor nálunk is előtérbe került a szobatisztaság téma, akkor pont így álltunk, mint ti. Ha nem volt rajta pelus, csak bugyi, vagy kisnadrág, akkor simán bepisilt, annyi különbséggel, hogy nagyon nem szerette a vizes bugyit, úgyhogy rögtön szólt. Mármint utólag. Akkor nekem Bocsi itt azt javasolta, hogy bugyit se adjak rá. Úgyhogy jött a félmeztelenkedés. Csak egy kis póló, se bugyi, se szoknya, se nadrág. Ez aztán hipp-hopp megoldotta a dolgot. Feltekertem a szőnyegeket pár napra. Az első pisi, és az első kaki persze ment ki a földre, de utána a kis fejében összekötődött a dolog, és 1-2 hét alatt már elég megbízhatóan szobatiszta volt. Persze voltak utána még balesetek, de nem sok. Az első pár napban nem is igen mentünk sehova, hogy ne kelljen ráadnom pelust egyáltalán, és ne zavarodjon össze, hogy most pisilhet-e, van-e rajta valami, vagy sem. Mondjuk ilyenkor télen azért elég nehéz félmeztelenül tartani a kölköt. Bár ha jól befűttök, és nincs hideg a lakásban, akkor lehet, hogy meg lehet próbálni.
Mostanában már néha igen.
Csak így tovább! Kevés ilyen gyerek van, akinek ez ilyen könnyen megy. Nagyon örülök.
2006.01.14 09:14
A péntek hogy sikerült?
)is sokat segíthetnek.
Örülök neki.
), és meg is volt a látszatja: délután több, mint két és fél órát aludt
És olyan édes volt, tök boldog volt, amikor rájött, hogy ő is jöhet velem induláskor
2006.01.14 11:51
Sikerült elvakarás nélkül megúszni? 2006.01.14 14:57
kicsit vonakodva jött ki a szobából mikor megérkeztem
egyszerre voltak bárányhimlősek a tesóval?
. én tervezem beadni Lilit 2,5 évesen bölcsibe, aztán 1 év után mehet majd oviba. már előre félek...mondjuk ő teljesen más típus mint Norci, már most látszik hogy nem lesz olyan anyás
2006.01.15 08:58
2006.01.15 13:33
2006.01.17 14:24
itt hátul elég gyorsan el lehet evickélni oda.
).az alvás még nem tudom hogy lesz ott, ugyanis a csaj csak velem hajlandó aludni délután, néha velem sem
elég nyögvenyelős a dolog. sokszor csak úgy alszik hogy énekelgetek, ölembekucorodik aztán elalszik....hááát. e téren mi a tapasztalat?
ma mondjuk szólt hogy hozzam a bilit, de ilyen nagyon ritkán van
én meg már mosómasa lettem, állandóan ágynemük lógnak a szárítón... 2006.01.17 16:35
2006.01.18 21:28
2006.01.19 09:28
2006.01.19 09:32
2006.01.19 19:59
Igaz, Cicó is igyekszik, de még nem az igazi. Felváltva dugdosom beléjük az orrszívót
), a wc-lehúzás viszont abszolút hidegen hagyja. Talán a bugyiviselés az, amivel meg lehet majd fogni. Bár amiatt sem izgatja magát, ma is a fején viselte, elmondása szerint báli fejpántként
2006.01.21 11:06
A múlt hét óta egyébként nem volt egy baleset sem, lehet, hogy tényleg az oltás miatt volt. Vagy esetleg többet ivott a szokásosnál lefekvés előtt. Nem tudom.
Örülök.
Eszembe jut, hogy oviba kell menni, és összeszorul a gyomrom, elkezdek szorongani, hogy nehogy ő is afféle partvonalra szorult gyerek legyen, mint én voltam. De teljesen hülyeség ezen rágni magam, mert ahogy elnézem eléggé extrovertált egy kis kölök. Meg fogja oldani. 2006.01.23 10:37
no comment... 2006.01.23 11:14
2006.01.23 17:33
Bár már szerencsére túl vagyok a holtpontomon, ma már erősebb voltam, mint az előző két napban, az halál volt. Balukám meg ma igen elkezdett köhögni, meg kis hőemelkedése is van, hát remélem nem lesz lázas, összeszedtem most mindenféle cseppeket, amit itthon találtam és náthára van. Egyébként Tündi túl van egy kötőhártyagyulladáson, Balun tegnap este jött ki, úgyhogy még azzal is szenved.
Tök ari volt. 

!!! Mi is tervezünk majd hasonlót, csak nekünk augusztusban lesz, és a hetedik! Jó korán kezdtük. ez is olyan masszázsos hétvége volt? 2006.01.24 09:22
a kaja is finom nagyon és nagyon kedves a személyzet
2006.01.24 12:25
) Ami azt illeti még egy teljes napot se sokszor.
2006.01.25 10:24
2006.01.27 10:20
Tényleg mindenkinél más válik be.