A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Banánnak a kálium-tartalma magas, de K vitaminból szinte alig van benne:
http://www.tarowarfarin.com/uploadFiles/warfarin%20vitamin%20k%20chart.pdf

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Dejó,épp holnap akarom kiváltani a Konakiont, akkor meg sem lepődök, ha bejelentik, hogy hiánycikk Kép Nálunk is azt mondja dokinéni, hogy amíg csak anyatej, addig kell a konakion. Tesóm az első gyereknek egyáltalán nem adott, és semmi baja nem lett, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nincs rá szükség. De hallottam egy eőadást egy dokitól, aki azt mondta, hogy ezeknek az ampulláknak szájon át történő beadása tök fölösleges, így nem szívódik fel, csak izomba adva. Na? Okosak lettetek?

A banánban nem magnézium van sok?

Dudukly Kép Pálma nagyon édes! Sajnálom, hogy elment tőlünk a kedved... Ezek szerint mégis kevés lett a tejecske Pálmának, hogy kell a kiegészítés?

Benianyu Kép Nagyon édik a srácok továbbra is Kép

Ildi Kép Neked is köszi!

Jó éjt!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!
Boldog szülinapot Juccnak utólag, és Krisztának előreKép! (ugye jól emlékszemKép)

BCG-t nálunk ismételni kell lassan, mert Kornélnál se híre, se hamva... másnál nincs ilyen gondKép?
Kati
Vendég

LányokKép,
mi az a 90 napos diéta? Én nem hallottam, pedig jól jönne...
Akinek nem fáradság megírná az e-mailemre, vagy, hogy hol találom?
nemesek@citromail.hu

RokicaKép,
küldök mail-t én isKép.
Vendég

Jó reggelt!

Barbi köszönöm, megkaptam a mailt.
Szerintem jó lenne egy egyeztetést csinálni, hogy ki mit visz nem?
Én nem vagyok nagy konyhatündér, ezért jobban járunk ha beszerzem készen amit mi viszünkKép

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Évianyu

Sziasztok,
Tündikém lefáraszt minden nap, alig alszik...kivagyok! Kép csak pár szóra tudok beugrani.

Barbi, úgy néz ki mi is tudunk menni a talira!

Íme egy kép az örökmozgóról!
Kép
Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Jó reggelt!

Prüntyi,Benianyu,Dudukly,Jucc!
Nagyon édik a babák!KépKép

Mi összesen 10 ampulla konakiont kaptunk, azóta se többet. Amikor rákérdeztem a dr. nénitől, azt mondta ennyi elég, függetlenül attól, hogy anyatejes a baba. Ki érti ezt?
A kórházban, ahol Nati született, azt mondták, így minden nap kell kapnia egy kis gyümölcsöt.
Megmondom őszintén én nem adtam neki, remélem még 3 hetet kihúzunk és akkor kezdődik a hozzátápi!
Szerintem nagyon szomorú, hogy ennyi féle álláspont van! Ez vonatkozik a szurikra is!Kép

Prüntyi!Kép
Úgy néz ki te vagy az én emberem!
Nati is szinte óránként ébred éjjel, már teljesen kivagyok. Ráadásul sokszor nem is éhes, csak cicizne. Tiszta "ciciperverz" ez a gyerek.
(Brigdet Jones után szabadon)
Nem tudom, mit csináljak vele, csütörtökön megyünk tanácsadásra, majd ott "beárulom" a dr.néninek!Kép
Tapasztalt mamik! Nálatok nem volt ilyen? Akár az első gyereknél?
Mondjon valaki valami bíztatót!Kép

Andi&Nati 22+2

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Pálma és Tündike nagyon szépek!

Prüntyi! Kép
Mi van a hasfájással? Javult a helyzet?

Hát Lányok, néha nem is bánom a tápszert! Ha mindenki összedobná a dokija véleményét a Konakionról, sztem nem lenne 2 egyforma! És akkor persze legyetek okosak, válasszátok ki, hogy most mi a jó...
Vendég

Barbi!

Férjemnek a péntek az egyik szabadnapja(+aznap tarunk anyós szülinapot és névnapot is)............úgyhogy akkor tud ő is normálisan babázni.
Majd legközelebb, de azért köszönjük a meghívástKép

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!Kép

Sapnci!KépItt vagyokKép
köszi a hiányolástKép

Benianyu!Kép

Nekem van még pár darab konakionom, de nem bizti h tudok menni talira, elküldjem postán???
Vagy rizikós, hogy eltörik???
bbb@vipmail.hu-írj ha kellKép

Nagyon édik a babákKépKépKép

Prüntyi!Kép
Nekünk is van ilyen rugink, szeretjük nagyonKép
Olyan kis édiKép

Mi megvagyunk, én még benne vagyok a betegségeben,de lehet Lívi megússza csak egy kis piros totokkal, legalábbis tegnapelőtthöz képest nagyon édi és nem sírKép

Na megyek, mert jött anyumKép

Puszi nektek, szép napotKép

Mea
mea

Sziasztok,

Csak futtában tudtam benézni. Mi is mennénk a talira.
Időpont, cím, mit vigyünk? benko.brigitta@freemail.hu

Remélem ma alszanak egy kicsit együtt a fiúk és akkor olvasgatok meg írok is.

Mindenkinek szép napot, Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Dudukly, Prüntyi!

Babák nagyon szépek! KépKép

Lányok!

Nem tud valaki NORMÁLIS!!!!!!! gyerekfogorvost?

köszi,
Dóri & Gergő (nyáron 8 éves) & Viki (12+4)
Vendég

Sziasztok!

Jó ez a sok álláspont mind Konakion, mind az oltások terén!Kép Mi 3 hósan is az Infanrix IPV+Hib-et kaptuk és most 4 hósan is ugyanezt fogjuk kapni!

Vrucsincá!
Hát, a szülés részével semmi gondom nem volt, mind az ügyeletes doki, az ügyeletes szülésznő és a fogadott dokim is nagyon rendesek, kedvesek voltak Velünk, mert apa is bent volt!Kép
Jó mondjuk szerencsére nem is foglaltam lent a helyet sokáig!Kép

A gyerekágyon már elég rossz tapasztalatokat szereztem, de mit tegyek, a dokimat nem fogom lecserélni, így következőre is marad a Klinika, a lényeg úgyis a szülőszobán történik, a többit meg már csak el kell viselni!Kép Pl. 2.napon (gátsebbel) felültetett a kórházi védőnő az ágy legvégébe törökülésbe, hogy majd biztosan úgy fog tudni szopizni a kicsim, cicire tette, de azt már nem várta meg, hogy szívjon 2-t, mert mondtam, az a baj, hogy 2 szívás után kiköpi és üvölt, mint a sakál! Szóval amikor a gátseb miatt az ágy végében törökülésben, gyerekkel a kezemben szinte mozdulni sem tudtam, a gyerek üvöltKép én nem tudom mit csináljak vele, én is sírni kezdtem! Azt meg másszak onnan le valahogy!Kép De ez csak egy eset volt, mondhatnék még jókat, de szerintem sokan nem kíváncsiak rá, na meg elmúlt szerencsére és túl vagyunk rajta!
Összességében nézve szerencsés vagyok, hogy ilyen gyorsan, simán megszületett az én kis gyögyörűségem, azt a pár (5) nap kellemetlenséget meg majd elfelejtem!Kép

A babás fotók nagyon helyesek!Kép

Viki+Peti 16+4

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok,

Tündike végre elaludt, de ehhez az kellet, hogy kb 1/2 órán keresztül könyörtelenül hason volt és egyfolytában nyögött, panaszkodott, és végül elfáradt és elaludt (persze simiztem a hátát)...lehet, hogy ez lenne a kulcsa? Kép

már kb fél órája alszik, és nyitva van az ablak, hogy jó friss levegője legyen, én meg be vagyok öltözve és itt kucorgok a gép előtt Kép
Mit meg nem tesz az anya a gyerekéért!? Kép
Lekopogom (kopp, kopp, kopp)

Duda, sajnos mi is sűrűn fent vagyunk...ma pl 1/2 3-1/4 4 ig nem lehetett elaltatni...a szerencse a dologban, hogy nem sírt, hanem fent volt és vigyorgott ezerrel, én meg nem tudtam éppen sírjak-e vagy nevessek, végül apa besegített és álomba simizta Tündikét. De amikor félálomban fent van izeg mozog és nyög...olyankor nem tudom mi baja, de látom, hogy nyugtalanul alszik és általában ébredés a vége, és vagy pukisorozattal, vagy cicivel végződik a dolog. Szóval én is tanácstalan vagyok.

Havtunde,
Köszönöm kérdésed, úgy tűnik ez a vízbevállt, bár én tartom a 4-5 ml-es adagot, de 2x max 3x egy nap, minden cici után nem akarom elvenni a szája ízét! Kép Nem akarom elszólni magam! Kép

Mea,
Igen én is nagyon szeretem ezt a rugit, végre egy olyan szabás, ahol a váll-hónalj közti távot nem szabják túl rövidre, kényelmessen kalimpálhat, bizony a hasonló brandonos rugik nagy részével ezért nem voltam megelégedve. De lehet, hogy ez csak Tündike hurkáira nem jók Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Köszönjük a bókokat! Kép

Kép

Kép
prüntyi

Alvás: Mostanában Peti is éjjel szinte óránkét ébred fel! Nem tudom mit tegyek vele, hogy aludjon, hiszen nem kakis a pelusa, cicizni sem akar, csak 2x a sok ébredésből, szerintetek miért csinálják ezt a babák???Kép Egyébként meg tök jókedvű, és nappal minden kaja előtt, vagy után alszik 40 percet, de nem többet ám. Még sétálni is elviszem dél körül, de akkor is 40 perc után kipattannak a szemecskéi és nézelődik! Ma reggel meg 7.40-től aludt egész 10 óráig, Ti értitek ezt??? Ez több mint 40 perc, talán ma séta alatt is alszik egy nagyot!Kép

Viki+Peti 16+4

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

CsajszikákKép, kössz a dícséretetKép.

JuccKép, dehogy "tőletek" ment el a kedvem, csak tök jókedvűen leültem megnézni, hogy mi van a babákkal, erre haragtól és dühtől fröcsögött (nagybetűkkel teleírva!)az oldal. Na, talán nem kell mondanom, hogy erre nem vagyok kíváncsi. Ebben a világban pont elég szemétség van (gyakran meg se nézem a híradót se...), talán nem ezt a fórumot kellene felhasználni a rejtett indulatok kiélésére... Persze, hogy egy csomó embert nagyon szeretek (ismerve vagy ismeretlenül) innen is, és az ilyen kedélyes oldalakat szívesen olvasgatomKép.
Tejci ügyben az a helyzet, hogy sikerült a nagykönyvbéli dolgokat felülmúlni... Pálma sokszor és sokat eszik, mégis plöttyedt a combija (a dokinénink szerint alacsony a turgor, néha úgy beszélget velem, mintha én is orvosdoktor lennékKép). Ezért kellene valami zsírosabb kosztra szoktatni. Meg persze az se lenne utolsó, ha az uzsiját megenné üvegből, egy egész délutánt tudnám anyunál deponálni, nem kellene hazaszaladgálni szoptatni...

Duda, mint írtam, itt a faluban is ez a helyzet, a mi dokinénik gödöllői, ő az egész szopi alatt javasolja a konakiont.

Róki, a coli bacikkal igazad van, csak az a gond, hogy az anyatejtől nem szaporodnak... asszem a legutóbbi kismamában volt erről szó, ha lesz egy kis időm, megkeresem.

Valaki régebben írt a k-vitamin porról. Az nem megoldás? Persze látom, hogy Benianyut elhalmoztátok konakionnal, ha valaki másnak kell a doboz (5 ampulla), anyuhoz, újpalotára be tudom vinni a héten, pustázni én se merném...

Dudukly + Pálma
dudukly
Isaszeg

Dudukly!
Köszi, nekem kéne, de nem postázható, én meg ugye Pécsett vagyok, szóval lemondok róla!Kép

Ha nem jön a gyógyszertárba péntekig, akkor felhívom a dr.nénit, hogy mi legyen, mert én mindig hétfőn szoktam adni Petinek.
Egyébként a legforgalmasabb belvárosi patikában van a recept már kb.2 hete, ha ők nem tudnak szerezni.....Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Konakion cirkusz: a mi gyerkdokink azt mondta (most hívtam fel), hogy untig elég az a 4 db ampulla, ami nekünk még itt van, nem is fog felírni többet, És 3 hónapos Viki.
Vendég

Sziasztok!

Most csak 2 gondolat.
A dokinéni azt mondta tegnap, hogy adhatunk Erhardnak almalét a konakion helyett!
Én felirattam, de Õ mondta, hogy adjak helyette az almának a kifacsart levét egy kávéskanálnyit.
De azt nem mondta, hogy ezt minden nap?
A végén bementem a patikába, hogy kiváltsam és én tegnap jöttem rá, hogy hiánycikk. Na ekkor jöttem rá, hogy miért mondta az orvos, hogy almázzunkKép
Még van 3 ampulla, az 3 hét.
Azt mondta a doki, hogy jövőhónapban elkezdhetem "hozzátáplálni", persze csak gyümit esetleg krumplit, de csak szopi után keveset.
Nem lesz baj a K-Vitamin hiányával, mert akkor ezeket megkapja a gyümölcsből.

Rokica!
Tudod, hogy én is Bababarát kórházat választottam!
Csak nekem a doki volt a szemét és nem tudtam másik orvost az István kórházban.
A másik, hogy azért mert én nem úszkálok a pénzben (amit a lombiknak köszönhetek és NEM Bántam meg), azért én miért nem vállalhatnék gyermeket?
Erhardnak mindene megvan!
Úszkál a játékokban, van elég ruhája.
De amit legtöbbet kap az a VÉGTELEN SZERETET!
Szerintem nagyon fontos, hogy megbízzak a dokimban. Hiába történt, ami történt de még mindig azt vallom, hogy jó a dokim.
Viszont mindenféleképpen azt Istvánból is lehet, hogy átszállították volna Erhardot másik kórházba. Lehet, hogy pont a szabolcs utcaiba, mert ott van PIC.
Igaz, nem volt koraszülött, de "különleges" orvosi ellátásra szorult.
De most már jól van (leszámítva az oltási nehézségeket).
Én vagyok, aki nem tudja feldolgozni a császárt és nem a BabaKép
Szerintem az Istvánban a volt dokim már előbb megcsászározott volna. Ott is ki tudja, hogy mi lett volna a vége.
Szóval nem biztos, hogy csak az én hibám, hogy így lett.
Szerintem ez a kórházak hibája, hogy egyáltalán megtörténhet ilyen és, hogy vannak Bababarát és nem Bababarát kórházak. Mondhatnánk, hogy ez diszkrimináció!
Vannak fajgyűlölő és nem fajgyűlölő kórházak (nem akartam csúnyán leírni).
Szerintem minden szülészetnek "ugyanolyannak" kellene lennie. Természetesen ez függ a kórház anyagi ellátásától. De most ne is a korszerű felszerelésekről beszéljünk hanem a hozzáállásról. Hamár itt tartunk, akkor egy PIC-el felszerelt kórházról szerintem nem kellene, hogy elmondhassuk, nem bababarát.
Pedig én ilyen kórházba szültem és látod, mi lett a végeKép
Na erről ennyit!
Csak kérlek ne engem okolj, hogy rossz helyen szültem és ezért ne siránkozzak (tudom, nem ezt írtad csak én így érzékeltem).
Mert ha az Istvánt választom a rossz, hozzá nem értő dokival, akkor még lehet, hogy valamelyikünknek nagyobb kárt okozott volna.
Végszóra! Nem veszekedni szeretnék, csupán leírtam a saját véleményemet! Bár bizos csak én vagyok mostanában túl érzékeny.

Bocs lányok!

Sziasztok!
Angelani&Erhard
18+0

Kép
angelani

Még egy gondolat!

Rokica!
Én nem arra célosztam, hogy ti úszkáltok a pénzben!
Én soha sem irígykedtem senkire semmire, főleg az anyagiakra nem!
Tehát, nem rosszindulatból írtam!
De én eddig úgy érzékeltem, hogy te is jól tudod értelmezni a dolgokat és nem értesz mindent félre.
Csupán én arra céloztam, hogy tudom, az Istvánban a dokik 90%-ának a szülési díja igen magas. Én a dokimnak havonta kifizettem a vizitdíjat. Sőt! Volt, hogy pofátlanul 2X is elkérte.

Na befejeztem!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Angelani!

Én nem tudom, miért volt császárod, mert akkor még nem voltam a topicban. De a minap feltett fényképből és az írásokból ha jól gondolom, toxémiás voltál?
Akkor nem is nagyon volt választásod se Neked, se a dokidnak; mert akkor ez életmentő császár volt mind a kettőtöknek.
Vendég

Sziasztok!

Havtüne!
Nem volt toxémiám.
A képet szülés utánról tettem fel, mert az ergamra voltam allergiás.
A császár abból adódott, hogy nem tágultam.
14 és fél órát vajúdtam. Felferőztek mindkettőnket.
Erhard streptococcusos lett.
Szóval megjártuk a hadak útjátKép
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Duda

Marci is felébred éjszakánként legalább ötször. Jön a foga. Már kettő ki is bújt.
Lehet, hogy nálatok is ez a helyzet.

Dóri
Az én fogorvosomat tudom ajánlani. Felnőtt és gyerek fogorvos is. Újpesten van.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Angelani!

A nem tágulásról se Te tehetsz, sztem ne okold magad!
Hát tényleg nem semmi, min kellett keresztülmenned mindjárt az elején, és ezek szerint addig is, amíg pocakba került Erhard!
Örülök, hogy most már minden o.k.!
Ti is a régi oltást kapjátok?
Vendég

ha van még fölösleges konakionja valakinek, engem is érdekelne! nekünk még 2 ampulla van, ma adjuk be az egyiket. már felhívtam egy csomó gógyszertárat és nincs, és azt mondták ilyen még nem volt, nem tudják mikor lesz, mert a nagykereskedőnél nincs, ezért nem tud egyikőjük sem rendelniKép

visszaolvasgattam, most csak egyet írnék. a sotét én nem fikázom, igaz, én a sote I-en szültem, és nem volt minden tuti (csecsemős nővérek- volt, hogy a férj leordibálta az egyiketKép)- de egészségesen megúsztuk az egészet, és igaz, sokszor szólni kellett, de segítettek, ha kértem. a futószalag itt is áll, de pl. én szóltam, h éhes a gyerek, ordít, vegyék előre a fürdésre. volt, amelyik szájhúzogatás nélkül megtetteKép és eszti is kapott tápot vagy cukros löttyöt, pedig én is megfogadtam, hogy szólok, h ne kapjon, de jó, hogy kapott, mert alacsony volt a vércukra, és semmi baj nem volt utána a szopival (körülményekhez képest). és a PIC-en fantasztikusan aranyosak voltak! szóval, a lényeg, hogy eszti jó kezekben volt, nekem ez volt a legfontosabb.
már 3 hónapos az eszti, de még mindig nehéz nekem is visszagondolni az egészre. küldtem is a dokimnak egy karácsonyi lapot (eszti fényképével)...
na mindegy, kikívánkozott.

and, eszter 14 hetes

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Rokica, Dudukly, Mea Kép
Nagyon köszönöm a KONAKION felajánlásokat!

Dudukly,
Írok mélt, hogy hogyan tudjuk majd megkapni. Én szeretnék mégis még legalább egy doboznyit beadni Daninak, ő még csak vasárnap lesz 3 hónapos.
Pálma nagyon helyes, ahogy integet. Kép

Azt hiszem az a fair, hogy mindenkinek jusson a felajánlottakból. Talán a talin is át lehet majd adni a fennmaradó darabokat.

Prüntyi,
Tündike is nagyon édes! Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Még nem sikerült visszaolvasnom mindent, mert jó pár nap kimaradt.
Tegnap voltunk intézni a lakáshitelt, mondhatom 2 gyerekkel nem egy leányálom, ráadásul pont leállt a rendszer a bankban, kb 3óra hosszat voltunk ott.

Mea,
Én is a közös baba képet akartam feltenni nekedKép

Egyébként én megvoltam elégedve szülés szempontjából a Klinikával. De szerintem ez az elégedettség orvos függő is. Az én orvosom mindig mindenről tájékoztatott. Nekem ez a szülés programozott császár volt. Viszont az első normál szülésnek indult, de mivel nem sikerült fájásokat produkálnom még az oxytocin ellenére sem ezért muszály volt a császár, mivel Bálint szívhangja többször leesett. Nekem akkor jól döntött az orvosom, mert Bálint nem tudott volna megszületni normál úton, a köldökzsinor teljesen rátekeredett. Én 12éve járok ehhez az orvoshoz, szerintem ez is sokat számít. Mindkét terhességem során a férjem is velem lehetett az összes vizsgálatnál, ami engem megnyugtatott. (nem magánrendelőbe jártunk)Soha nem volt a pénz téma, és amíg a kórházban voltam minden nap bejött hozzám, és a babát is megnézte, hogy minden rendben-e. Sőt, amikor Márkkal korházba kerültünk akkor is felhívtuk, és ő is beszélt a sebésszel aki műtötte. Én a harmadik babát is nála fogom szülni. Szóval azt akartam ezzel kifejezni, hogy szerintem egy jó orvos is kell, nem csak kórház.

Mennem kell, folyt köv

Edina

nedinabp

Dudukly,
küldtem mélt

benianyu

Lányok, mie ez a kavarodás a K-vitamin körül? A mai adagon kívül, még 3 amp.van. Addig csak hoznak még... meg mi az hogy nem is kell? Vagy félreértettem valamit? Én eddig úgy tudom, hogy 1 éves koráig kell.

Pr. és Tündike (17.)

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!

A mi dokink 5 hós korig javasolta a csak szopis babáknál! A receptem már két hete a gyógyszertárban van, akkor még volt 2 amp.nekem is.Na az hétfőn elfogyott, és nem igazán hívnak, hogy lenne már!

Jó biztos nem lesz baja Petinek, ha nem kapja tovább, de azért valamiért felírta a dr.néni, vagy nem????Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Prüntyi!

Én is úgy tudtam!

Roki!

Ismered a Suttogó c. könyvet? Egy amerikai védőnő írta. Sok jó ötlet van benne, de nem is ez a lényeg. Õ pl azt írja, hogy Amerikában az anyák csak az első pár hétben szoptatnak, aztán adják a tápszert. Nem lehet, hogy ott ezért nem adják külön a K vitamint?
Egyébként a banánban az a kevés K vitamin is annyi, hogy akinek trombózisa volt és véralvadásgátló gyógyszert szed, számolnia kell a banánban lévő K vitaminnal.
Vendég

Prüntyi!
Addig kell a babának adni, amíg csak anyatejet eszik.
Gondolom, ez nem 1 éves koráig van, csak 6 hónapig.....
De pl. Noelnél ezt nem tudtam, dokinéni nem említette, úgyhogy csak egy dobozzal (5 ampulla) kapott. Nincs semmi baja.
Egyébként Leon se kapott már vagy 2 hete......Feledékeny anyukája elfelejtette...
Ha nem írjátok ezt a problémát, nem is adtam volna többet, úgy elfelejtettem!

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Lányok!

Ha el tudok menni, én is tudok vinni 5 amp.! Van egy (és gondolom még több is Kép) csendestársunk, aki szintén 2005. őszi, csak olvas minket (mi e-mail-ezünk), mert az ikrei mellett nincs sok ideje írni. Szal Õ ajánlotta fel.
Vendég

Sziasztok Anyukák!

Már egy ideje olvasgatlak benneteket és mivel igy látatlanul is nagyon sokat segitettetek, rengeteg kérdésemre kaptam itt választ (amit utólag is köszönök szépen), gondoltam megkérdezem, hogy csatlakozhatnék-e hozzátok?

Rólunk röviden: Bp.-en (V.ker)lakunk, Maja az első babánk, aki szeptember 8.-án születtet az Istvánban (mindössze 4 óra alatt Kép). A gyors szülés után viszont keményen megszenvedtünk a vércsoport összeférhetetlenség miatt kialakult súlyos sárgaságtól, de az kb. két hét tortúra után elmúlt és azóta szerencsére makk egészséges.

Konakion téma: Én ezen már az elején kiakadtam, ugyanis a mi dokinénink összesen 1 dobozzal irt fel, amit Maja igy össz. hat hetes koráig kapott (pedig anyatejes). Azt mondta, hogy nem kell belőle több, mert több gyermekorvos kollégájával együtt megtárgyalták, hogy a Konakion szedésének kötelezővé tétele (mindössze 3 évvel ezelőtt) inkább egy gyógyszergyártó cég és az állam business-éről szól, mint a K-vitamin elengedethetetlen fontosságáról a babák számára. Na erre varrjatok gombot!

Igy elsőre ennyit. (előre is bocs, de nincs hosszú i-m).

Sziasztok,

Cleo + Maja (17+5)

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Sziasztok!

Ma kapta meg Bubus a 3 hós oltást, kicsit sírt utána,Kép de azóta alszik.Kép (Egyszer fölkelt enni.)
Úgy nő, mint a gomba, már 64 cm és 7 kiló!

Benianyu!Kép

Megalakíthatjuk a Baba Security-t! Már két kis biztonságiőrünk van! Aki akar, csatlakozhat!KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Zsóf+Bubus(3hó+3nap)+Gergő(hamarosan két éves)

Kép
Kép
göndörzsóf

Cleo!

Üdv. a csapatban!

Göndörzsóf!

Nem semmik a méretek! Kép
Vendég

Barbi, Megkaptam a mélt. Köszi

K-vitamin: Nekünk 2 dobozzal kellett beszedni. A Marci tovább szedte, de megkérdeztem a tesóm és ők is 2 dobozt szedtek be, amiből neki még maradt is 2 db. Úgyhogy szerintem nem kell aggódni. Egyébként én a D vitamint is rendszeresen elfelejtem, úgyhogy szegény Barnusnak soha nem fog benőni a feje lágya. Viszont helyette az elmúlt napokban kint "napoztattam".

Na megyek, mert a Marci már keres. "Anya nem jó itt." - felszólítással tessékel éppen kifelé.

Este apát ráveszem egy kis bébiszittelésre, mert már nagyon hiányzik az olvasgatás.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Cleo!Kép

Üdv. ittKép

Sajnos most nem tudok jönni mert elég beteg vagyok + a bébit is kúrálomKép
Meg kell kapnia jövő héten a 4 hós szuriját, úgy hogy remélem elkerüli a betegségKép

Addig is mindenkinek jó babázástKép

Mea
mea

KépKépKépKép
Ezek a napokban készültek, az én boldog, de éjszaka nem alvó bébimről!Kép

Viki+Peti 16+4

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Dudukly! Kép

Jó úrja itt látni! Már azt hittem, elvesztél. Kép

Angelani!

Sajnálom a rossz kórházi élményeket! Szerintem se emészd magad miatta, ott van a "végeredmény" és ő a lényeg. Amit az anyagiakról írsz, sajna nagyon is igaz a legtöbb esetben, és teljesen megértem, hogy nem mertél csak úgy ügyeletes orvoshoz beesni. Én se mertem volna. A dokim magánrendelése tényleg nagyon (szinte arcátlanul) drága. Viszont én ezek után egy üveg whiskey-t adtam neki köszönetképpen, és a szülésznőnek adtam annyi pénzt amennyit akkor meg tudtunk engedni (egy doboz csoki társaságában), mert úgy éreztem, ő dolgozott inkább meg érte. A csecsemősnővéreknek meg vittem egy nagy szatyor cuccot: kávét, teát, csokit, nasikat. Nem vagyok elégedetlen az orvosommal, pont azt tette, amire számítottam: benézett pár óránként, hogy mi a pálya, a kitolásra ott volt, és kész. Erzsike viszont végig ott volt a 13 órán keresztül amit a kórházban töltöttem, mondjuk nem ült mellettem és fogta a kezem, de hát erre ott volt a párom. Kép De mondom, én erre számítottam.

A streptococcus meglep, nem szűrtek előtte? Bocs, már nem emlékszem, ha írtad.

Most visszaolvasok, mert du 2-kor néztem utoljára a hozzászólásokat, ezt azóta írom.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Juci!
Hát, nem tudom. Mostanában nem annyira nyűgös a foga miatt. Lehet, hogy melege van, szomjas, éhes, magányos, unatkozik, úgy gondolja, anya ne aludjon ennyit stb. Na jó, ez csak vicc!KépKép
Csak elmúlik egyszer!

Viki!
Igazi kis huncut pasid van! Nagyon helyes!Kép

Hol vagytok többiek??!!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Rokica!
Örülök, hogy nem bántottalak megKép
Ezt a képet neked küldömKép
Olyan édes Zsuzsa Baba a "dézsában" és a haja is cukorKép
Kép

Streptococcus szűrésem volt, pont a szülés előtt 2 nappal volt negatív.
A dokim is kiakadt, hogy Erhard "elkapta", mert szülés után rögtön tőlem is vettek "mintát" és nekem az is negatív volt.
Gondolom valamelyik tanuló bénázott vagy szülésznő.
Mert a tanulók is belémnyúlkáltak. Megmodnom őszintén, hogy a fájások nem voltak annyira kellemetlenek, mint a rengeteg vizsgálat.
Meg, hogy mindenki engem bámultKép
Pedig a gép az utolsó 4 órában már full-on volt. Onnantól már végig tolófájásaim voltak, úgy éreztem, hogy (bocsi) beszarok, de nem tágultam kiKép
Erhard fején már daganat lett (ami lehúzódott másnapra), azt mondták ez természetes ha sok időt tölt a szülőcsatornában.
Szegénykémet az utolsó napig naponta 4X antibiotikumozták.
Szerintem a dokimat félretájékoztatták a szülés menetével kapcsolatban.
Amikor megérkezett, akkor ott veszekedett, hogy neki kell a műtő, mert Erhard szívhangja nagyon "magas".
Egész éjjel 2 takaró volt rajtam és az erőlködéstől (szerintem normális volt) 37C°volt a hőmérsékletem. Ráfogták, hogy belázasodtam.
Na mind1.
Itt nem tudom, hogy lehetett-e volna szülésznőt választani, de szerintem nem lett volna semmi különbség.
Az Istvánban meg azt mondták, hogy általában az orvosknak úgymond megvan a szülésznőjük akivel együtt dolgoznak.
Na most tök ciki lett volna az otthagyott dokim helyett másikat keresni.
Hisz tudod, a holló a hollónak a szemét nem vájja kiKép
De igen, Örülök a végeredménnekKép
Erhard Maximálisan BOLDOGGÁ TESZKép
Csak nehezen dolgozom fel a történteketKép
Nem tudtam elbőgni sem magam, mert benyugtatóztak.
A férjemnek 1 kép erejéig 1pillanatra mutatták megKép
Az elején szörnyű volt a kórház.
Szinte csak menekültünk onnan.
Na befejezemKép

Még jövök!
Ezt Mindenkinek küldömKép
Kép Kép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani&Erhadt

Kép
angelani

Pussz, megtaláltam a cikket, ami sajna nem a Kismamában, hanem a Baba magazinban van, olvasói kérdésre adott válasz (21. oldal, Dr. Szabolcs Andrea). Röviden a lényeg: a K-vitamin több fajtája is fellelhető, a K1 előfordul a sertésmájban, kelkáposztában, paradicsomban és spenótban. A K2 a vastagbélben keletkezik, ahol az E. Coli baci termeli. A magzat a méhlepényen keresztül kapja a vitamint, de csak kis mennyiségben, ezért az újszülöttek k-vit. hiánnyal születnek. A k-vit. élettanilag a véralvadásban részt vevő faktoroknak kell. Ezen faktorok szintje az újszülöttnél csökken és csak a 8-20. napon normalizálódik. Ezért kapnak a kicsik a kh-ban k-vitamint. Az anyatej kevés k-vitamint tartalmaz, plusz bifiduszossá teszi a bélflórát, ami a Coli elszaporodása ellen hat, ezért a hozzátáplálás megkezdéséig a kizárólag anyatejes csecsemőknek heti 2 mg k-vitamint kell kapniuk.

Na nagyjából ennyit a tudomány és technika érdekességeibőlKép.

A szüléssel kapcsolatban, én csak azt akartam megírni, hogy nekem nem voltak elképzeléseim, hogy hogy s mint akarok szülni, de a szülőszobalátogatáskor pl. nekem elmondta a doki, hogy nem ő fog először megvizsgálni, hanem az ügyeletes orvos. Ez korrektül így is történt, az ügyeletes orvos, és utána a szülésznő is mindannyiszor szólt, hogy megvizsgálna, és beleegyezek-e. Szerintem ennek így is kell történnie, nem is értem, hogy szegény Angelaniban hogyan turkászhatott a fél khKép. Én megértem, hogy a doki csak a másik orvos véleménye alapján jön be, hiszen attól, hogy a mama úgy érzi, itt a pillanat, még sok idő eltelhet. Tőlem megkérdezték, hogy ki gondozott, és hogy tud-e róla, hogy bejöttem. Ezután az ügyeletes doki és a szülésznő folyamatosan beszélt vele telcsin. Én is tudtam, hogy csak a végére fog befutni, ő is mondta, és itt a babaneten a kh-s forumban egy kedves kismami, aki szintén nála szült, részletesen elmesélt mindent. Szóval bár én nem váltottam orvost, alaposan tájékozódtam, hogy jó helyen vagyok-e Kép. A másik, hogy én simán a rendelőbe jártam gondozásra, de kedvesek és alaposak voltak, pedig soha nem adtam semmit. Szóval szerintem kicsit túldimenzionálják ezt a kérdést. A szülészeten mi a szobatársakkal is egyeztettük, hogy ki mennyit ad (késöbb Pennával is), mert ott is voltak, akik nagyon nagy összegekről tudtak...

Megyek babusgatni a kiscsajomatKép.

Szép estét!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Én úgy tudom, ha vki oktató kórházban (mint pl a győri is) szül v. fekszik betegen, az hozzájárul ahoz, h a medikusok is vizsgálják, stb. Ez itt a győri kórház beleegyező nyilatkozatában benne is van, amit alá kellett írni felvételkor. Az más kérdés, h nyilván nem mindenki betegén gyakorolnak...
Nekem is mindig bejelentette a doki, h most megvizsgál, amikor meg operált, megkérdezték, hogy más orvos megvizsgálhat-e, v. megvárom, amíg az enyém végez. Hát én megengedtem, hátha elvisznek végre császározni!
Vendég

Velem is írattak alá valami hasonló papírt, de érdekes, hajnali 4-6-ig egy tanuló sem volt, sem nézelődni, sem más, úgyhogy a következő babát is szeretném hajnalban megszülni, ez tök jó időpont, csend is van, és nincs nagy rohangálás!KépKépKépKép

Hahó, ma este már senki sincs itt!!!???Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Havtünde:

De lehet... a Suttogó nekem is ott figyel a polcomon, de még nem olvastam el. Amerikában tényleg nagyon sokan tápszereznek. A párom ex-felesége meg se próbálta szoptatni a babáját, kijelentette, hogy ő nem akarja tönkretenni a melleit. A második babájával már megpróbálta legalább de akkor azt mondta, utálja, tehát nem folytatta. Mondjuk emlékszem, hogy Zsuzsa szoptatása 4 hetes koráig nekem is szenvedés volt, és akkor írtam ide, hogy fogamat összeszorítva számlálok vissza a 6. hónapig, amikor már nem kell. De azóta rendeződtek a dolgok.

Azon is elgondolkoztam amit azelőtt írtál, hogy Amerikában mást esznek az emberek, ezért nem biztos, hogy ugyanaz a vitaminpótlás kell, és ez mondjuk igaz. Pl nem tudom, hogy Magyarországon dúsítják-e D vitaminnal a tejet, vagy folsavval a lisztet és pékárukat, de Amerikában ez előírás. Meg a só jódozása is, de azt már láttam itt, jódozott sót.

Nem azért hasonlítok mindent Amerikához, mert ott feltétlenül jobb a rendszer, hanem azért mert ott éltem 16 évig, és azt ismerem. A szakiroldalmat is csak angolul vagy magyarul tudom olvasni, ezért a legtöbb forrás amivel itt előhozakodom, általában angol nyelvű.

K-vitamin és banán:

Továbbra sem értem, miért pont a banánt emelték ki mint veszélyes gyümölcsöt, mikor a legtöbb húsban, és sötétzöld salátában 200-300-szor annyi K vitamin van mint egy banánban.

Zsuzsa új tudománya:

Bekapja a hüvelykujját. Kép Az ökle már nem elég kifinomult neki. Néha szopi közben mikor már nem annyira éhes, szokása szerint elfordul a mellemtől, ad egy csatakiáltást, meglátja a kezét, elkezdi bekapni, aztán eszébe jut, hogy hé, ennél van jobb is, és visszafordul szopizni. Kép

Fejés:

Kezdem megérteni azon sorstársaimat akik utálnak fejni. Felajánlottam egy ismerős ismerősének, hogy adunk tejet, mivel nekem van elég, és most bejelentkeztek, hogy heti 1 litert vinnének. Igen ám, de én közben leálltam a fejéssel, mert volt elég a hűtőben, úgyhogy most ezerrel el kellett kezdeni újra fejni, és hát nem könnyű felturbózni magam a heti plussz 1 liter kitermelésére. :-/

Zsuzsa baba mostanában nagyon nyűűűűűgi és könnyen elkezd unatkozni. Szórakoztatni kell. Ezzel együtt egyre gyakrabban van az, hogy ha lerakom akkor álomba tutolja magát, kézben meg nyűglődik csak. Közben meg mikor jókedvű, akkor vigyorog ezerrel és csapkodja a karjait ha meglát. Szóval mintha mindent sokkal nagyobb beleéléssel csinálna. Ha jókedve van, azt, ha nyűgi, azt.

Cleo:

Üdv közöttünk. Kép Amit a Konakionról írsz nem lep meg. :-/

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hová tűntetek?

Gergőt az Uzsokiban szültem, de mivel a dokim Bubussal való terhességem felénél nyugdíjba ment, úgy gondoltam, akkor nem csak dokit, kórházat is váltok. Így esett a választás a MÁV-ra, mert az bababarát és sok jót hallottam róla. A dokit pedig egy volt egyetemi évfolyamtársnőm ajánlotta. Meg is voltam elégedve a dokival is, szerencsére ő volt az ügyeletes éppen, úgyhogy más nem is vizsgált meg, a szülésznővel is, pedig nem volt választott, meg a kórházzal úgy általában.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Cleo!Kép

Üdv. köztünk, Benianyu majd betesz a táblába.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: