[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Dóri:
És azt mikor szokták? Ha most csütörtökön szólok a dokinak, mikor megyek, az jó valyon?

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


izé.. már nem tudok helyesen írni.. Szóval "vajon" Kép Kép

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Én úgy tudom a 36. héten kell
katicuska
 
 

 
 

Szólhatsz most is,egy megbeszélést megér.
angelheart
 
 


Diana,

ha van időd, leírod, hogy mi volt még olyan rossz élmény? Engem nagyon érdekel. Liza születésénél én is idegroncs voltam már a 2 hét bennt fekvés alatt is , de sokat nyomott a latban, hogy első baba volt, minden nagyon új, elesett voltam, béna és tanácstalan. A második szülés utáni 4 napban már hiába vártam, nem jött a sírógörcs...KépKép

KormosZsuzsi,

nálunk is van hiszti, bár Liza imádja Benit, de lényegesen többször veti magát a földre. Szerencsére a kistesót nem bántja. Ha extra nyűgös napja van -pl. nincs séta- akkor egész nap nyávogva kommunikál, du. már én is nyávognék legszívesebben olyankor. Ha hisztizik, akkor meg átlépek rajta, és azonnal abbahagyja.
Te mit csinálsz hisztirohamkor?

Kópé,
igen, annyira egyformáknak tűnnek nekem is a gyerekeim. Persze Benedek férfias. Apjuk azt mondta rá fürdetés közben, hogy már adoniszi testalkata van a gyereknek...Szerintem meg csak Döbrögi.

Tanítottuk Lizának, hogy hol laksz? Egerben. Sokszor ismételgettük, majd este közölte: Hol laksz? CIN-CIN Kép Mert hát az egérnek van értelme, az Egernek meg nem sok...

Katus
Vendég
 


Sziasztok!

Macskavati

Én hisztikor ugyan azt teszem, amit te is, nem veszek róla tudomást, vagy ha észreveszem mi lehet az oka, akkor megpróbálok megoldást találni rá. Van amikor nem jön be semmi sem és eldúrvúl a helyzet, no akkor jön a büntetés, azaz a járóka. Ez legutóbb nem volt a legeredményesebb megoldás, mert szegény dührohamot kapott tőle, én is és a pici is kikészűltünk. Aztán lefeküdtünk aludni mind a hárman. Többnyire csak annyi az elvárásom, hogy hiszti helyett próbálja elmondani, hogy mit is akar igazából, mert akkor én is értem mi a gond. Sajnos Martin még mindíg nem kommunkikál rendesen, pedig ha nem figyel oda, akkor igen is és ki tudja mondani a szavakat. Előfordúl olyan is, amikor kiborúl a bili és kiabálok, pedig utána lelkiismeret furdalásom van és sajnálom szegényt, de akkor már nem bírom tovább a hisztit. Ez akkor van, amikor már nem tudja mit is akar igazából és semmilyen megoldás nem felel meg neki, még az sem, amit előzőleg ő maga kért.

Dinab

Gratula Gáborkához! Ha lesz, kérünk több fotót!

Skála_kópé

Martin most 22 hónapos, Albert pedig 4 hónapos. Mi is csak a játszótértig szoktunk menni, bár ahól mi lakunk elég sok a durva gyerek, ezért szeretek egy kicsit messzebbre menni, egy zártabb és kultúráltabb játszótérre, és művelődési ház is egyben. Mi tízemeletesben lakunk Csepelen egy eléggé lerobbant környéken, de remélhetőleg nem életünk végéig.
Főzni én sem szeretek, csak ha nagyon éhes vagyok, esetleg megkívánok valamit. Nekem sincs sok időm a főzésre, de azért általában összejön a dolog. Igaz volt már olyan is, hogy ki kellett dobnom a kaját, mert odaégett az egész. Nekem szerencsém van, mert a párom imád főzni, pedig nem szakács és szívesen besegít. Most már a fürdetésben is segít, ha itthon van. Bár emiatt veszekednem kellett vele egy kicsit. Martin mindíg kérte, hogy menjen be hozzá, de ő félt,hogy valami baja lesz a gyereknek, ha ő fürdeti. Most már ügyesen megoldja ezt a helyzetet is.

Dóri!

Hogy kicsinyíted a képeket?

Üdv mindenkinek!

Zsuzsa
kormosmzs
 
 


Katus:
Eger - cin-cin: jaj, ez nagyon édes!! Kép Kép Kép Kép

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Bargul
Azt a márkát nem ismerem, amit írtál babakocsi téren. Bár nekem Roan van mivel akkor az tűnt a legelérhetőbbnek a számomra, jelenleg a Bergon és a Simbaba tetszik igazán. Na attól függetlenül nem fogok új kocsit venni, még Adélé is nagyon jó állapotban van. Egyébként ezek mind 2,5 funkciósak, tehát lehet mély, sportkocsiként is használni, de nem vehető le a mózeskosár része. Én nagyon szerettem, és nekünk sokáig volt fekvőként alkalmazva, mert a félülő helyzet nem jött be. Egyébként is 4 hónapos korától csak hason fekve, elől nézelődve volt hajlandó Adél elaludni a kocsiban. Egyébként a kocsi is olyan, hogy ahány anya annyi vélemény, és minden kocsinak használat közben jön ki a hibája. Volt olyan ismerősöm, aki megvette a Chicco 3 funkciósat, és a gyerek még nem volt 2,5 hónapos, amikor vett egy Simbaba-t, mert akkora volt a gyerek, hogy abba fért bele. A Simbaba a legszélesebb kocsik közé tartozik. Nekem egyébként alap kikötés volt, hogy nagy kereke legyen a kátyúk miatt.

KZsuzsa
Nekünk is a gyógyszertári készítmények jöttek be a legjobban. Ha Adélnak kipirosodik valami miatt a feneke még most is azzal kenem be. Sőt mivel elég száraz bőrű testápolót is olyat használunk. Nem beszélve az áráról, ami nem összehasonlítható a Márkás dolgokéval, amiknek ki kell fizetni a nevét és a csomagolását is jócskán. Nekünk össz 1 csom Pampers újszülött pelus fogyott, a második felét csak kényszerből használtuk, mert anyósomtól kaptuk, végül elajándékoztam. Mi amúgy végig a Pampers-t használtuk, és csak az vált be, meg a végén a LIDL-s, amikor már leszokóban volt. Igaz abból csak felet használtunk már el. Popsitörlő nekünk bevált, de abból szinte mindegy volt melyik, bár a Huggies kicsit túl vastag volt, a Johnson's kicsit túl nedves a csomag végén, de azzal nem sok gondom volt. Mi csak 20 textil pelust vettünk, de annyi kellett. Tényleg sok mindenre jó. Nekünk volt játszószőnyegünk, mert a járókát nem igazán tűrte Adél, és azon is el volt egész nap. Õ alig mozgott, amíg két kezét fogva el nem indult 8,5 hónaposan. Akkor meg már nem volt hajlandó megtanulni mászni, mindig csak járni akart. Az orrszívó fontos, de erről is volt szó már valamikor feljebb. Mi a nem törékeny porszívósra esküszünk. Dig. hőmérő viszont nagyon nem jött be. Bár a fülhőmérőket nem ismerem, viszont most olvastam, hogy a legbiztosabbak még mindig a hagyományos higanyosak. Nekünk még két perces van, de azt ritkán lehet kapni. Fültisztító biztonsági legyen ha vesztek, bár arra sem nagy szükség van. Mi NUK-os etetőcumit használtunk. Volt 2 tejes és 2 teás kezdetben.A gyümölcslének később kitágítottam forró tűvel az egyiket.
Egyenlőre ennyi jutott az eszembe, majd ha lesz még valami még leírom. Én még át sem néztem nekünk mire van szükségünk. Mellszívó: Medela vagy Avent. Nekem Medela van, mivel nem volt plusz 10e Ft-om az Aventra.

Detti
nyfdetti
 
 


Szai Detti!

Köszi, hogy elmondtad a véleményedet! Én Hollandiában élek, így sajnos az általad említett márkákat nem ismerem, de láttam az interneten, hogy otthon is lehet Quinny-t kapni, ezért gondoltam, hátha van valakinek.
Én is nagykerekűt szeretnék (bár itt szerencsére nincsenek kátyúk), bár mivel sokat utazunk, fontos, hogy könnyen és kicsire össze lehessen csukni. Ez a kocsi, amit kinéztünk 3 funkciós (mélykocsi, sportkocsi és Maxi Cosi), de a mélykocsi részt külön kell megvenni és az (is) egy vagyon, ezért gondolkodom, hogy vajon meg lehet-e úszni nélküle.
Bár tudom, hogy igazából ez anyuka-, és babafüggő dolog, mert ha az én babám is majd csak hason akar aludni, akkor muszáj a mélykocsit megvenni. Hát ezen még gondolkodom egy darabig Kép
bargul
 
 


Bargul

Akkor az általam említett márkák tényleg nem neked valók, mert bár könnyen össze lehet csukni, de nem igazán kicsire. Bár ez kocsi függő is, hogy ki mit nevez kicsinek. Mindenesetre a mamáék Mazda 323-ába belefért a csomagtartóba, de a mi Suzukinkba nem. Vagyis csak nagyon nehézkesen, és a második gyerekkel már sehogy sem fog, ezért is használtuk 1,5 éves korától az esernyőkocsit. Tudom, hogy sokba kerül a mély rész magában is, de mint mondtam, én nagyon sokáig használtam, még a következő télen is felcsatoltam a leszerelhető mély részét, mert a lábzsákot könnyebb volt arra rárakni, a lába pedig még akkor is elég rövid volt. (Adél februári)

Detti
nyfdetti
 
 


Macskavati,
nem a terhesség miatt voltam depis, hanem a történtek, és talán nem is depi volt, hanem egyszerűen kikészültem. Ennek több oka volt. Az egyik, h a család piszkált már dec. elejétől, h szüljem már meg a picit, miért nem bújik már ki, stb + anyós azzal gerjesztett az utóbbi pár hétben, hogy biztos lány lesz, mikor 16 hetes kora óta tudtuk és láttuk a kukacát.....ráadásul amíg nem tudtuk h fiú, addig azzal húzott, hogy jaj, csak kukis legyen. szóval no comment...
Aztán beutaltak a kórházba. A terhesosztály kultúrált, csak a nővérek lópokrócok, és ugye a sok problémás kismama+ a család nyomult. Nem a legjobb közeg.
Utána a gyermekágyas rész.... kritikán aluli volt! A szülés másnapján mehettem le. Kezembe nyomták a gyereket, mondták, melyik a szobám azt kész. A szobában egyik kismamának se mondtak semmit, magunkra voltunk hagyva, egymástól tanultunk, ha volt mit. A pici első két nap szopizott amit talált, aztán 3. napra megmakacsolta magát és nem akart, és 4. napra bedurrantak a melleim. Két kókuszgolyóm lett. Délután 2-ig masszíroztam őket, meg próbáltam beindítani a tejet, de a pici akkor se akart szopni. Megkértem a főnővért, h segítsen, közölte lejárt a munkaideje. Végül anyu kiverte a balhét, és egy nővérke segített. Utána végig őt kértem meg. Ami a végső csapás volt, hogy 4. nap délben derült ki, hogy utsó elötti nap-ami nekem aznap volt- mérni kell mennyit szopik a baba, és 4 mérésnek kell lennie min. hogy elengedjenek a kórházból. Tehát még erről se tájékoztattak minket.
És akkor az elhelyezés: kis zokni szobák, két 4 személyes szobára 1 füri+wc. Huzatos folyosó, levegőtlen szobák. Büdös és sötétség. Állatnak éreztem magam egy istállóban. Iszonyat.
Aki mostanság szül:
vigyetek a babának egy nagy pokrócot és kissapkát, ha ki akarjátok vinni a folyosóra. És nem árt a saját ruha. Pólyába rakják a babát, de az enyémnek egy totál gagyit adtak, nem tartotta a picit, akárhogy kötöttem meg, és állandóan kimászott belőle és a kisinget leszedte magáról. Beleraktam sajátba, nem volt gond. Mondjuk nem érdekli azokat semmi.

Kép
dianab
 
 


Sziasztok!

Nyfdetti: köszi Neked is Kép Orrszívóból mi is porszívósat akarunk venni, mindenki azt dícséri, meggyőztetek Kép

Dianab: szegény fejetek, ez kemény lehetett tényleg.. Kép Kép
Lényeg, hogy jól vagytok és már otthon vagytok!!

Csajok, hogy tegnap mit éltem át este.. hát ez katasztrófa volt..
Otthon sem voltunk ráadásul, mert éppen elmentünk fagyizni a Westendbe, ami itt van közel, 10 perc gyalog. Annyira elkezdett feszülni a hasam, mintha egy 1 kilós gyerek helyén egy 2 kilósnak kéne elférni.. Közben meg "túrt" ott alul, mint aki ki akarja ásni magát.

Közben állandóan szorongattam a combjaimat, mint mikor nagyon kell pisilni, tudjátok, mert állandóan olyant éreztem mintha a baba ki akarna potyogni.. Nyilván nem, de nagyon tyar volt akkor is..
Azt hittem, sose érünk haza...
Ez normális? Eztán már gyakan lesz ilyen a végéig?

Üdv:
Zsuzsa (31+5)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Sziasztok!

Már elég rég írtam hozzátok, páran nem is emlékezhettek. Két hírt szeretnék közölni veletek.
Január 2-án a 37. héten megszülettek kislányaink: Eszter (2250g/50cm) és Luca (2450g/51cm). Sürgősségi császárral jöttek a világra, mert Luca méhlepénye levált. Egy hét után tegnap jöttünk haza.
Január 8-án pedig Hoka kislánya született meg: Chiara (2,5kg/51cm). Egy szobába kerültünk - milyen kicsi a világ! Ha minden igaz, csütörtökön őket is hazaengedik.

Bori

Bori

Kép
borkadorka
 
 


Hoka!!!!!

Febr. 4-ről volt szó!!!!De biztos minden ok!

borkadorka,

gratulálunk Nektek! És köszi az infót! Neked milyen élmény volt?

Katus
Vendég
 


sziasztok

én is gratulálok nektek, sok boldogságot a picikhez. élménybeszámolót kapunk? persze csak ha kicsit több időtök lesz. AMugy tényleg kicsi a világ, ezt én is alátámasztom.

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok megint!

Na mi is megjártuk az ügyeletet a klinikán, annyira eldurvultak a keményedéseim, hogy felhívtam Fekete dokit, és azt mondta, menjünk be biztos ami biztos.

De szerencsére zárt a méhszáj, hazaengedtek, annyit mondtak, hogy ha rosszabbodik vagy stagnál az állapot, akkor menjek vissza..

Hoka:
Nocsak, nocsak, itt suttyomban-alattomban megszülünk csak úgy? Kép
Hatalmas gratula Chiara-hoz!! Kép Kép Kép
Remélem, jól vagytok mind a ketten!!

Borkadorka:
Neked is nagy gratula!! Kép Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


MINDEN KISMAMÁNAK ÉS KISPAPÁNAK HATALMAS GRATULA A KISBABÁKHOZ!
Ennyi kislányt hirtelen?!Végre!

Zsuzsikám,

vigyázzatok magatokra a kis Esztivel!!!

KormosZsuzsi,

van SlowView programunk,én azzal kicsítek képeket...Kb.500 alá,és akkor be tudod nyomni őket ide is...

Dóri
angelheart
 
 


Szia Detti,

Hát amit írtál a kocsik összecsukásáról, az tényleg meggyőzött, hogy nekünk ezt a Buzz nevűt kell megvennünk, ugyanis nálunk nem az a kérdés, hogy befér-e a csomagtartóba, hanem hogy befér-e a csomagtartóba a kocsi mellé a háromtagú családunk összes motyója, ha éppen két hétre Magyarországra megyünk. Mondjuk mi a férjemmel az évek alatt már megtanultunk csomagolni, így eléggé "össze tudjuk húzni magunkat", de a babónak azért lesz egy-két holmija, amit vinnünk kell magunkkal. (tekintve, hogy Mo-on semmi cucc nincs, ami egy babának kell - se kiságy, se kád, se semmi). Egyébként azon gondolkodtam, hogy a mélykocsi ilyen esetben megtenné talán ágynak is, de aztán rájöttem, hogy a mélykocsi rész nagyobb helyett foglal, mint egy összecsukható utazóágy. Úgyhogy ez ellene szól.
bargul
 
 


Gratulálok én is a babákhoz! Jó a sok lány, legalább tud majd a fiam válogatni.... Majd kérünk képeket meg beszámolókat!

Kép
dianab
 
 


Nahát! Egy napig nem nézek felétek, és mi minden történik itt! Kép

Gratula a babákhoz!

Bori, ez a lepényleválás durva lehetett! Benn voltál már a kórházban? Nem is kicsik a leányzók! Kép

Hoka, lehet élesíteni a webkamerát! Kép Gondolom előbb autóba pattannak aaz olasz rokonok! Kép

Kópé
Vendég
 


Sziasztok

Zsuzsa
Azert a vett dolgokat sem kell kodobni,kedobb ha nagyobb lesz hasznalhattok nyugodtan ilyan furdetoket.Mi 9 hos koraban hagytuk el a gyogyszertarit es semmi baja nem volt a boltitolKép
Na akkor a lenyeg hogy mindek Ok odabent,pihej sokatKép

Hoka
Hatalmas gratula kicsi lanyhoz,sok szepet kivanunk nektekKép

Bori
Neked is gratula,ugyi vagy hogy idaig huztad az ikrekkelKép

Pusza
Kata

Bargul
Nekunk Craco kocsink van,ket funkcios de jo nagy,es kenyelmesene viszintesen fekudt benne a baba az elejen is.Visyont kicsire osszecsukhato+befer kisebb kocsiba is es csak 4 kgKép

Katus
Liza cuki ezzel a Cin-cinnel ahogy asszocialKép

Kép
Kép
kataa
 
 


Dianab,
ez elég szörnyen hangzik....
kösz a tippet, sapit meg pokrócot terveztem bevinni, de így viszek be saját ruhát is.
csak 4 ágyas szobák vannak?
A szülőszobában kell vajúdni, vagy van egy külön szoba, ahol egyedül lehetünk, és csak a kitolásnál visznek át a szülőszobára?
tele vagyok kérdésekkel...
tuti megszülök hamarabb, érzem, hogy már alig fér el a pici termetem miatt a babó. Már majdnem akkora mint én meg tesómék, amikor megszülettünk... A méhszájamat is nagyon nyomja a feje néha.
Múltkor voltunk a tanfolyamon, szerettük volna megnézni az osztályt meg a szülőszobát, de épp szültek többen is...
Nemtom, ha legközelebb megyek hogy tudnám megnézni.
katicuska
 
 


Katica,

szerintem tényleg érdemes szülésznőt felkérni!!!Õ végig vezet a szülőszobán,és amikor szülsz,tényleg számíthatsz rá!!!
Ha még bővebben érdekel vmi ezzel kapcsolatban,írhatsz mailt.Ott mondok tarifát,stb...
Nincs közös vajúdó,hanem van egy folyosó a szülősz.-n belül.Ott,meg a szülőszobákban lehet mozogni.De egy fogadott szülésznő ezzel kapcsolatban is mindenben segít...

Dóri
angelheart
 
 


Szia Dóri,
írtam mailt.

Kinga

KépKép
KépKép
scullyx
 
 


Katicuska

Én vasárnap megyek megnézni a szülőszobát (akkor dolgozik a szülésznőm), ha minden jól megy. Nagyon kiváncsi vagyok.

Scullyx
32+2

KépKép
KépKép
scullyx
 
 


Katicuska,
a szülőszobák szépek, de semmi extra. Pasztel színek,1 személyesek: barack, kék, zöld, sárga, több személyesek: rózsaszín, barack, az hiszem. Egy ágy egy fotel és egy szék gondolom a dokinak. Van szekrény, akasztó is, be lehet pakolni. Vigyél tusfürdőt és törcsit és gumipacskert. A beöntés olyan gigászi, hogy ott nincs mese....összef....od magad....
Egy hozzátartozót engednek be, az néha kimehet, de a személy nem cserélődhet. Az ajtón, melyre ki van írva, h szülőszoba, tudod az ambulancia után, na ha oda bementél, csak babával jössz ki, és oda se nyithat be senki, csak az egy választott ember. Nekem ez volt a mázlim, különben az anyósommal kellett volna szülnöm, annyira erőszakos volt....mindegy.
Bemész és tulajdonképpen egy nagy terem lett szobákra leválasztva, kultúrált, szép, és megnyugató. A műtő is bentről nyílik, tehát a kintiek semmit se látnak, v tudnak.

Kép
dianab
 
 


Diana
Miért nem cserélődhet az ember? Meg kell adni, hogy kivel akarok szülni?

KépKép
KépKép
scullyx
 
 


Diana
Bocs, de kérdeznék még valamit. Van alapítványi szoba a klinikán? Vagy csak 4 ágyasban lehet lenni?

KépKép
KépKép
scullyx
 
 


Sziasztok!

Na úgy tűnik, jobb már a helyzet a tegnapihoz képest, de még mindig nem az igazi.. Keményedgetek eléggé, de sokkal jobb.
Holnap este megyünk dokihoz, elregélem neki, mi volt, mi nem, aztán várom a fejleményeket..

Ja és tegnap láttam egészen friss husi újszülött babócát, mikor benn voltam hogy megvizsgáljanak. Olyan kis lila volt még.. Édes volt nagyon ott visított a nővérke karjában.

Szerencsére én már meg tudtam nézni a szülőszobát az egyik előadás után. Tényleg kulturált, tetszett nekem is.

Kataa:
Dehogy dobom, valamikor 2007-ben járnak le, úgyhogy elfér, enni nem kérnek Kép

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Sziasztok lányok!

Nagyon összejött mostanában, így időm sem volt nézegetni Titeket!
Gratula minden újszülüttnek és Mamájának!
Küzdünk a hasfájással, nem sok sikerel! Talán tejérzékenység. Ezt még nem lehet tudni, van hogy a bőre ekcémára utaló jeleket mutat, ilyenkor nem eszek tejtermékeket, aztán semmi.
A dokim szerint csak hús, krumlit és rizs.
Nálatok milyen a szoptatós étrend?
Mit esztek egy hasfájós babánál? Milyen gyümölcsök, zöldségek a megengedettek?

Kép

Nyuszimami
nyuszimami
 
 


Szia Nyuszimami!

FIgyu, nekem van egy ismerősöm, áprilisban lesz 1 éves a kisfia és nála ugyanez volt, hogy szoptatás alatt nem tud semmi tejterméket enni, mert minden baja van a gyerkőcnek, de ha nem eszik tejterméket, minden OK, szerintem próbáld ki Te is ezt.

Zs.-

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Danika tündéri amúgy, növöget szépen, ahogy látom Kép

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Sziasztok!

A klinikának van valami előírása, hogy szüléshez mit kell bevinnünk? Magunknak és a babának?

Scullyx
32+2

KépKép
KépKép
scullyx
 
 


Nyuszimami,

tényleg édes Danika!
A mostani elvek szerint mindent ehet a kismami,persze normális határokon belül.Ki kell tapasztalni,hogy melyik baba mit bír!
angelheart
 
 


Hello.
Nem tudom van e alapítványi szoba.
Mikor levittek a szülőszobára azonnal megkérdezték, hívtam e már a hozzátartozót és figyelmeztettek. Nálam inkább az volt a lényeg, hogy csak a férjemet engedjék be, és ezért szóltam is, de mint kiderült fölöslegesen, mert oda más úgyse juthat be.
Én nem kaptam semmi papírt a klinikától, hogy mit vigyek, a védőnőét vettem alapul.
Fontos!
Mindenki vigyen lázmérőt, mert azt nem adnak.
Tena betétből a legnagyobb elöttit jó nagy csomaggal. Ajánlom a nedves törlőkendőt, 2 db fürdőlepedőt, sok bugyit, sok wc papírt és szappant a kézmosáshoz.

Kép
dianab
 
 


Alapítványi szoba nincs, én is akartam, de nincs. Nekünk mindig adtak lázmérőt, csak higiénikusabb a saját.

Katus
Vendég
 


Helló!
Köszönök minden infót!!!

Nyuszimami,
nem próbáltatok ki vmilyen cseppet a hasfájásra?
Láttam a gyerekorvosnál plakáton, szopi előtt kell a szájába csepegtetni, de a nevére nem emlékszem.
katicuska
 
 


Sziasztok!

Eszembe jutott valami. A klinikán adnak betétet vagy vinnem kell mindenképp?

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Betétet vigyetek otthonról, mert nem adnak. Kórházi hálóing van, de én nem venném fel.

A hasfájás elleni csepp sajnos nem csodaszer. Próbál az ember varázsolni mindenfélével, de Isten tudja mi hat igazán...

Katus
Vendég
 


Katus: köszi Kép

Hát azért az ilyen kincstári hálóingeket rendesen tisztatják/mossák.. Remélem, legalábbis..
Inkább azt koszolnám, mint a sajátot..
Na mind1. SZülni amennyire tudom, ígyis-úgyis kincstáriban kell, utána majd meglátjuk..

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Zsuzsa,

Betétet az intenzíven adnak elég rendesen, de a gyerekágyason nem jellemző. Tena betét + hálós bugyi, de erről már korábbaan többször is szó volt. Ha császár, akkor mindenképpen jobb a kórházi hálóing, mert ugye fürdeni sem olyan könnyű, minden csupa vér, én is azt mocskoltam az első két nap. Igaz, az intenzíven úgyis abban van mindenki. Császár esetén is jó a Tena bugyi, kíméletesebben lehet felhúzni. De reméljük nem az lesz!

Scullyx,


Előírás nincs, hogy mit kell vinni, de mindenképpen érdemes egy szülésznőt fogadni, különösen ha 2 ágyas szobába akarsz kerülni.

Alapítványi szoba: amikor én még anno megkérdeztem hogy megy ez, az volt a válasz, hogy hivatalosan be lehet fizetni a Klinika alapítványának a számlájára azt az összeget, ami a tájékoztató füzet utolsó oldalain lévő térítési díj listában van, és akkor elvileg odakerülhet az ember. (ennyibe kerülnének a "szolgáltatások", ha nem lennénk biztosítottak.) Nem tudom ilyen tájékoztató füzet van-e még... (egyéb: mailben)

Nyuszimami, Katus:

Egy dolog hat: az IDÕ! Kép Mire minden csodaszert kipróbálunk, addigra magától is megoldódik a hasfájás probléma...

Kópé
Vendég
 


Szia Kataa,

Köszi az infót, nagyon jól hangzik amit a babakocsidról írtál! Fel fogom kutatni, hogy lehet-e kapni errefelé is.

Olyan irigykedve olvasom a beszámolóitokat a szülésekről/élményekről, meg hogy ki hány ágyas szobában feküdt stb. Én Hollandiában fogok szülni, nagy bánatomra, és itt kettő(!!) órával a szülés után kidobják az embert a kórházból a babával együtt. Ja, és ha minden ok az egész terhesség alatt nem lát nőgyógyász, és a szüléskor sincs jelen. Csak egy szülészcsoport van, ahhoz kell járni kontrollra. Az összes vizsgálat a kilenc hónap alatt: 1db UH, 2 db vérvétel, és vérnyomásmérés a kontorollokon. Úgyhogy ha valaki úgy érezné, hogy a magyar EÜ rossz, akkor azzal tudom bíztatni, hogy itt a nagy nyugaton ezerszer rosszabb az ellátás. Mert jó, hogy itt van csilivili kórház, szuper berendezésekkel, de ha az ember nem jut hozzá, akkor mit érünk vele?! Egyébként itt nincs az embernek "saját" nőgyogyija sem, mert még a kenetet is a háziorvos veszi le!
Na jó, nem sajnáltatom magam tovább, hanem megpróbálom pozitívan nézni a dolgokat: szerencsére most még havonta járok haza, ahol a saját dokim vizsgál és megkapom az összes magyar vizsgálatot is, úgyhogy csak a szülés lesz gáz. Bár a holland nők is túlélik valahogyan, nemde? :-)
bargul
 
 


<font color="0000ff">Sziasztok.

Mindenkinek BUÉK. Elég régen voltam már itt.Felteszek pár képet Marcellről+ a születéstörténetet.

Kép anyával
Kép apával
Kép egy kis virgonckodás

Hoka
Remélem minden OK. Lassan itt az idő, hogy a kis Chiara kidugj a kis nóziát.Szurkolok nektek.

Inci</font>

Kép
Kép
incike
 
 


<font color="ff0000">Marcell baba születése

2005 december 15-öt írunk, péntek van. Szép napos idő van oda kinn.
Reggel riadva kelek és keltem a férjemet,hogy elaludtunk és már rég az orvosnál kellene lennünk. Felkelünk, berobogunk a SOTE I. Klinikára. Persze nagyon sokan vannak és a terhes ambulancián az asszisztens is csak 1 óra múlva jön ki, hogy összeszedje a kis kék könyveket. Eltelik már páróra, mire bejutok, ekkor 14:30-körül jár az idő. Még nem ettem semmit és korog a hasam is, innivalóm van, de azzal nem lakom jól. Bemegyek a nagy pakkommal.
Na nem is kell mondanom, hogy úgy néznek rám az asszisztensek mintha UFO lennék. Következik a CTG,vérnyomi és vizeletvizsgálat. Minden okés. Ki küldenek, hogy kicsit várni kell a dokira, ahogy kimegyek, már hívnak is be. Kérdez a fájásokról, és én vázolom a helyzet változatlanságát,hogy szinte folyamatosan vannak, hol kisebb, hol nagyobb intenzivitással. Na akkor 2-es vizsgálóba tessék befáradni. Vetkőzés, magzatvíz megtekintése, hogy nem e zavaros , de minden ok.
Közli a doki,hogy már ne menjek haza, ha nem sétálgassak 1 órát a folyosón és találkozzunk a szülőszobán. Szerencse, hogy itt a cuccom.
16:30 - Bemegyek a szülőszobába. Adatokat felveszik majd még vagy 3-man is, megvizsgálnak(nagyon rossz volt, kb., mintha próbababa lennék vagy kísérleti nyúl), hogy tényleg szülünk e ma. Egyértelműen szülünk
19:30 - Borotválás, stb.
20:00 Fürdés. Rám teszik a gépet, és olyan csúcsokat produkálok, hogy csak, na. Közben folyamatosan ellenőrzik a hüvelytágulást. Mindenki repes az örömtől kivéve engem, aki már farkas éhes + szomjas + elviselhetetlen fájásaim vannak. A páromnak könyörgök 1 falat ehető valamiért, de nem engedi, hogy egyek.
22:00 és 23:00 között kapok cukros infúziót, hogy legyen energiám. Később kaptam oxitocin injekciót + kis idő elteltével fájdalomcsillapítót.
23:00-00:00 között már olyan erősek lettek a fájások, hogy szinte időm nem volt levegőt venni 2-t fájás között. A szülésznő arra kért,hogy még bírjam kicsit és ne nyomjak. Közben a párom folyamatosan diktálta a levegővételt és együtt lélegzett velem.
2005-12-16. szombat
00:30-01:00 között megvizsgálnak, a burok nem akar megrepedni,hát segítenek. Nem kellemetlen érzés,
sőt az alatt a maximum 1 perc alatt kész felüdülés, amíg elfolyik a víz. Na de, ami utána jön az igazi emberpróbáló.
01:30-02:00 között gátmetszés lesz, mert nem fér ki a feje. Nem fáj, olyan mint a szúnyogcsípés.
Jön a doki mögém térdel és most már tényleg nyomhatok. Folyamatosan azt hallom, hogy a 3. nyomásnál kinn lesz, de minden nyomásnál úgy kifáradok, hogy az utolsóra már szinte nincs is erőm. Kicsit pihenek és kezdődik elölről. Most az orvos is segít és teljes erővel, ahogy én nyomok Õ is nyomja a hasamat lefelé. Kint van a feje és hallom ahogy, a párom repes az örömtől majd kis szünet, talán 1 perc, de nekem legalább 1 órának tűnt. Bíztat a szülésznő, hogy fogjam meg a fejét,de már szinte nincs erőm megmozdulni.
02:58 - Na még 1 nagy nyomás és kint van Marci. Azonnal felsírt. A hasamon pihen magzatmázasan és még mindig kap tőlem is oxigént. Kicsit várnak még majd apuka elvágja a köldökzsinórt, ami szép kék színű az Õ elmondása alapján. Elviszik megfürdetni, kitisztítják az orrát, torkát stb. közben megszületik a placenta. Kitisztítanak és össze varrnak.
04:00 &#8211;Vissza kapom pólyába csomagolva ezt a kis falatka babát, aki ott szuszog a cicin.
Adataim:
Név: Papp Marcell
Súly: 3140g ,
Hossz:55cm,
9/10apgar .
Hát így születtem ÉN anya és apa boldogsága.
Kép

Minden néninek és bácsinak sok puszit küld: Marcell baba és Inci</font>

Kép
Kép
incike
 
 


Amikor én szültem Adélt én is vittem saját hélóinget, de csak akkor volt rajtam, amikor jöttek vizitre az orvosok. Egyébként a kórházit hordtuk mindannyian, mert nekem abban szoptatni is könnyebb volt, és azt azonnal kicserélték kérésre, ha összekentük. Persze ennek már 3 éve. A sok bugyi az jó ötlet, mert bár lehet ott mosni, de attól függetlenül kényelmesebb mindig a teljesen tisztát felvenni.
Nekem is a TENA-t ajánlották, én is azt fogom bevinni. Egyébként ők is adnak "betétet" azaz gézbe csavart vattát, de abból annyit amennyi kell.

Detti (31+4)
nyfdetti
 
 


Sziasztok!

Kópé: köszi Kép

Nyfdetti:
Akkor mégiscsak adnak? Én is pont erre gondoltam, a Nyírőben mikor műtét után megjött a mensim és 10 napig folyt mint a csapból, akkor azt használtam és kiválóan megfelelt. Arról nem is beszélve, hogy sima betét kissé érvágás lett volna, minimum napi 1 csomaggal használtam volna..

Incike:
Gratula Marcellhez, tündéri kis csákó!! Kép Nagyon kis pasis arcocskája van!
És édesek nagyon ahogy apával együtt alszanak Kép Kép

Mi tegnap voltunk dokinál.
Hát úgy tűnik, ha Eszter-baby így folytatja, lesz 1 db óriásbébink.. De legalábbis 4 kiló tuti lesz..
Most vagyok 32 hetes és 2340 g a kiscsaj!! UH adatok szerint 2 héttel idősebb a mensi szerinti koránál. Nézett méhszájat, zárt, pisit, hüvelyváladékot, mindent, amit hirtelen meg tudott nézni, minden rendben van, nem tudja, miért keményedek ennyit..

Viszont diétára fogott, merthogy sokat híztam.. Brühhühhűűű...

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Zsuzsa,
gratuláloka szép nagy babához. Elfér rendesen a pocidban? Az enyém nemm...

Incike,
neked is szép nagy fiacskád született!
De sajnálom, hogy majdnem 1 napig tartott a szülés.
Én is a kaja-pia elvonáson aggódom. Ha éhes vagyok mindeig rosszul leszek.

Katica
31. hét
katicuska
 
 


sziasztok

valamikor én is ugy tudtam h nem lehet enni,inni vajudás alatt, de ugy látszik némely korházban már igen. ahol én szültem nem volt gond,h ettem előtte , meg még akitolás szakaszában ittam is. Nem volt tilos, de mondjuk én nem itt szültem. A lányomat sem, viszont akkor minden tilos volt. szerintem semmi gond nem lenne, ha engedné a korház, meg az orvos h lehesen enni, inni vajudás közben, persze ha valaki szeretne és van hozzá ereje..

csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Csilla,

ezt nem olyan régen kiveséztem,hogy miért jobb ha nem eszel vajúdás alatt.Elsősorban szakmai indokokat soroltam-altató asszisztens lévén...

Dóri
angelheart
 
 


angelheart

köszi, de én azt nem olvastam, nem mindig olvasok vissza. ÉN természetes uton szültem mind a két alkalommal, és csak ebből indultam ki. A császármetszéshez, meg az epidurálhoz sem tudok hozzá szólni, mert nekem egyikre se volt szükségem. Nem vonom kétségbe a szakmai hozzáértésedet, mert fogalmam sem volt rola h ez a szakmád. Meg amihez én nem értek arról minek vitatkozzam?!Csak saját véleményemet osztottam meg veletek.

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: