SZIASZTOK!
Hú, de sokat írtatok

!
Haga, mi lenne, ha nem aggódnál végre?
Tüneteid vannak, pozitív tesztjeid vannak - lehet, hogy nem ittál eleget UH előtt...
Ha hasit csináltak, akkor pláne fennforgás lehet ilyen apróság miatt is, hogy 2 deci teát küldtél le reggel vagy fél litert?
Ha meg hüvelyi uh-n voltál, akkor pont a fordítottja miatt nem szokták látni rendesen...
Ahogy nekem se... Megittam fél litert, mire kiderült, hogy nem hasi lesz. Fél óra alatt kiizzadni se tudtam, pedig nagyon meleg volt, nyár 35 fok árnyékban...
FElesleges hergelni magad, pont azért nem írtam semmit, hogy nem kell ilyeneken agyalnod.
MErt akkor meg azért nem aludtál volna.
Lazíts és nyugodj meg, sétálj, kapcsolódj ki, nézz rengeteg vígjátékot.
ERRE VAN SZÜKSÉGED.
Ami a lisztérzékenységet illeti:
már írtam, de megismétlem, ahányszor kell.
Nem a kezelt lé-vel van probléma. Aki diétázik, az ki teherbe tud esni, ki tudja hordani, meg tudja szülni és fel is tudja nevelni.
Ha viszont kezeletlen a lé, mert:
- nem tudja magáról (Istenem, de sokan vannak!)
- nem tartja a diétát,
akkor sajnos két dolog történhet.
1. nem esik teherbe - és Istenemre mondom, ez a jobbik, mert ezt a legkönnyeb orvosolni. Elkezdi a diétát és fél év múlva jöhet a baba.
(3 hónapig kell laktóz- és gluténmentes diétát tartani, 3. hónaptól "csak" a gliadinmenteset, de azt egy életen át!!!)
2. teherbe esik, és különböző időintervallumok után elvetél.
Pl: Tündér11, az osztálytársnőm édesanyja és sorolhatnék még neveket reggelig... SAjnos.
Ugyanis, de már ezt is mondtam, ha a nő nem tud arról, hogy lé és terhes, a bélbolyhai olyan extrém módon károodnak, hogy képtelen felvenni a tápanyagot.
Ez az életébe is kerülhet.
Vagy életveszélyes állapotba: ld. Tündér11.
Amikor legutóbb elvetéltem, még nem tudtuk, hogy miért történhetett.
Sejtettük, miaután kitisztult az agyunk a műtétet követő 5. hónapban.
Addig ezerszer átrágtuk magunkban, hogy mit tettünk és mit nem.
Mert a 6. vetélés után, harminc előtt az ember igencsak kétségbe tud esni. (előtte is, de azután jobban)
Aztán ahogyan napra lebontva felgöngyölítettük a történéseket, kikristályosodott a sejtelem.
Ekkor kezdődtek a lé-re a kivizsgálások.
Most már csak abban bízom, hogy időközben nem keletkeztek hormonális problémáim...
Bemásolok ide egy rövid cikket:
Cöliákia és spontán vetélés összefüggése
Pro Patiente Hírek 2000;1(4) Medincorp
Ha egy asszony ismételten elvetél, vagy a magzat növekedése méhen belül visszamaradott, elképzelhető, hogy a búza, a zab és a rozs felszívódási zavara áll a háttérben.
Olasz kutatók 3 csoportot vizsgáltak: több spontán vetélésen átesett asszonyokat, növekedésben visszamaradt gyermeket szülő nőket, és egészséges kontrollokat. Mérték a glutén (a fenti gabonafélék közös alkotórésze) elleni antitestek szintjét. Az első csoportban 8%-ban, a másodikban 15%-ban bizonyosodott be, hogy az anya cöliákiában (a glutén felszívódási zavara) szenvedett, míg az egészséges gyermeket szült nők között egy esetben sem volt pozitív az antitest-teszt.
2002-07-12 08:52:29
Megjelent: Lancet 356 (2000), 399-400
Bárkinek van a témáról kérdése, nagyon szívesen megbeszélem vele emilben.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett.