Sziasztok!
Sajna még nem tudtalak visszaolvasni benneteket, de rajta vagyok az ügyön.
Bentfogtak a kórházban december 28-án, de ma hazaengedtek

azzal a feltétellel, hogy napjában többször meg kell mérni a vérnyomásomat és vezetni kell az eredményeket. A kórházban elég komoly megfigyelés alatt álltam, mert arra gyanakodtak, hogy toxémiás vagyok, viszont a vérképem és a vizeletem folyamatosan rendben volt, ezért egyelőre nem vagyok toxémiás. Még szerencse, mert különben komoly gondok lennének...
Az orvos szerint a toxémiát csak akkor kerülhetem el, ha gyakorlatilag egész nap a bal oldalamon fekszem, mert a vesék működése így a legmegfelelőbb. A vérnyomásomra gyógyszereket adtak, ezzel most sikerült beállítani úgy 140/80 körüli értékre. Ha 150/90 fölé menne, akkor megint kórház következik. (Amikor bementünk a kórházba, 190/100-at mértek. Elképesztő volt...)
10 nap múlva vissza kell mennem újabb vizsgálatokra (vérvétel, vizelet, áramlásos UH), viszont amennnyiben bármi gond van, akkor Babó és saját magam érdekében megint be kell feküdni. Most mindent meg kell tennem, hogy képes legyek nyugodtan a seggemen maradni és pihenni.
A kórházban (Szent Imre) a személyzet hozzáállása kifogástalan volt, mindent megtettek, hogy rendezzék a vérnyomásomat, és emellett olyan emberi magatartást tanusítottak, amiről álmodni sem mertem. Kedvesek voltak, értelmes emberként kezeltek, figyeltek rám, és emellett kellően szigorúak voltak. És ez a takarítótól kezdve, a nővéreken át a főorvosig mindenkire vonatkozik. Most, hogy beleláttam a kórház életébe, teljesen meggyőződtem arról, hogy nem választottam rosszul, és rádöbbentem arra, hogy mi mindenre lesz szükségem a szüléskor.
Ma volt UH vizsgálat is, aminek külön örültem. Babó rendben van, bár megint nagyobbnak mérték kb. 2 héttel, mint amekkora a mensi alapján lenne. A becsült súlya 2300 g, amin nagyon meglepődtem. A Papája is óriásbébi volt, ezért nem tudni, hogy mekkora lesz.
Az orvos szerint a magas vérnyomás még nem ok a császármetszésre

, viszont a toxémia igen

, ezért mindenképpen el kell kerülnöm a toxémiát. A orvos úgy tippelte, hogy kb. 2:1 az esélye a császárnak a természetes szüléssel szemben. Ennek örülök, mert nem mondta egyértelműen azt, hogy császárral kellene születnie.
Most eldugulok, és megpróbállak visszaolvasni benneteket.
Mariann
32+5