A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005. nyári babák

Sziasztok,

ne haragudjatok, most nem tudok visszaolvasni, csak futolag lattam, hogy irtatok nekem, a tablazat nagyon jo, oda is potolnom kell adatokat, csak sajna most nem megy, itt vannak a szuleim, holnap jovok,
puszi, Enci.

benci

sziasztok!

Lilla nyávog ezerrel, marhára fáj a fejem is, keveset tudtam csak visszaolvasniKép

Minyu,
köszi a táblit, tök jó!

Lányok,
köszönöm az együttérzést!

Bannamari,
akkor adom a Panadolt, mikor a foga miatt zokog szegény pocokKép

már nagyon érződnek Lilla fogai alul, szinte látszanak. ez lehetséges, vagy hülye vagyok???
CSak akkor látszik, ha kijött?

puszi,
Zsófi...aki kivan és megpróbálja pocok Lillát álomba szopiztatni....

jó éjt!!!
zsofy

Enci,
Az előző hsz-eimben a fél válaszom neked szólt (tejpép, üvis kajcsi), bocsi Dóri Kép

Dóri,
Éjszaka hogy telt, mesélj! Végül mikor szopcsizott Nórika?
Egyébként én is aggódtam a 4 evés miatt, amit ő 2 hós kora óta "művel". Éjszaka én nem költöttem fel soha kajcsizni, de megpróbáltam nappal 5 kajcsit bezsufizni (megjegyzem, 5 hetes kora óta reggel 7-nél előbb nem kel és este 9-kor már alszik, szal ez össz-vissz 13-14 óra, de most már inkább 12 nappal...), na és az lett az eredménye, hogy az egész napot végigbukta Dávidom, két evés között, vagyis nem láttam értelmét. ja és a védőnénink is azt mondta, hogy ilyen gyarapodás mellett ne aggódjak, annyit eszik, amennyi neki jó, vagyis ő nyugtatott meg Kép

Zsofy,
Sztem lehet érezni, van akinek nehezebben töri át a fogacska az ínyt, van, aknek pikk-pakk. Kitartás Kép

Pusz,
Kata
pankata

Zsófy
Kitartást...

Hogy csináljátok, hogy gyerek átalussza az éjszakát? Sasa eddig (véletlenülKép ) egy éjszakát aludt át... még igényli a hajnali szopást...
Vendég

Szep jo reggelt!!

Szanom-banom,hogy napokig nem jelentkeztemKépKép
Vissza szeretnek menni 2005-be,mert ez az ev naggggyon rosszul kezdodik nekunk.

Marha jol kezdodott az uj ev:
3 napja furdes elott eszrevettem,hogy amint megerintem a zuhanyrozsat,megraz.Szoltam AzuramnakTibi,hogy ez van,de enyhen szolva bolondnak nezett.Aztan mikor elment zuhizni,elkezdett folyni ra a viz es megrazta!!!!!!Ezek utan elhitte...Az mar mas teszta a szomszed se hitt nekunk,na mind1.A lenyeg,hogy vmi miatt aram megy a vizvezetekbe,volt kinnt a haz villanyszereloje,kozolte,nem tud mit kezdeni veleKépKépKép.Ossze-vissza kotozgetett zsinorokat es megszunt a razas.Amig itt voltak meg ugy 10 lako szolt,hogy naluk is ez van.Es a hab a totran,hogy kiderult, a haz pincejeben csotores vanKép,lehet,hogy ettol van ez az egesz.Miota azt szerelik,megint raz,raadasul,viz sincs,holnap du-ig!!!!!Teljesen KO vagyok...Ezzel a hazzal mar annyi nyavajank voltKép

Gyermekem hajnali fel 1kor arra ebredt,hogy tuzforro volt,39 fokos lazt mertunkKép.Tok bagyadt volt es mintha nem kapott volna normalisan levegot.
Jol beparaztunk.Leszivtuk a nozijat(szinte semmi nem jott),adtunk kupot,Panadolt,igy 2 ora mulva mar nem volt laza.Most sincs es bekesen alszik.Mi lehet ez????A fogak miatt??Mar azon voltunk,hogy indulunk a korhazba...

ZsofyKép
Akos hetekig vinnyogottKép4 honaposan kezdodott a nyalzunkegesznapesmindenttomunkaszankba korszak,es 7,5 hosan bujt ki az elso 2 fog.
Kivanom,hogy Nektek gyorsabban bujjanak kiKép

EnciKép
Szerintem is tapit kezdjetek el,szokja meg es utana kezdjetek a hozzatapit.

JohiKép
Koszi a gyogypuszikatKép
Msn-en kereslek en,de tobbnyire azt irja,hogy nem vagy a gepnel.Vagy ez csak alca??Akkor is Rad kattinthatok??Kép
Pep meg nem jutott el hozzank,de amit megkostoljuk,tudositokKép

AnnamariKép
Anyukam vegigjart az osszes hatvani gyogyszertart,az ismerosei tenyleg mindet elokovettek,hogy legyen gyogyszer,de sajnos nincsKépKépKépKépAnyumnak azt mondtak,hogy mar 2002-ben lealltak a gyartasavalKép

BetsyKép
Hogy alltok a fogakkal??
Van izlese SaskianakKépKép

MinyumKép
Szuper a tablaKépKépNo ne mondd mar,hogy nem tudod,hany eves vagyok,mert irrgum-burgum lesz!!!KépKépKép

DoraKép
Gyermekeink azonos parameterekkel szulettekKépKép

KataKép
Davidnak puszihegyek a fulere!!

Pusz
Kriszta es Akos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Na, vagyok megint.

Kriszta Kép
Nem is mesélted, hogy rázos buli van nálatok a fürdöben Kép Kép Ja, tegnap este már beirtam, de most nem vagyo biztos, hogy 25 vagy 26.
Gyógyulást Ákosnak!
És hl maradnak a csilli-villi aláirások ??

Annamari Kép
Ja, igen, el is felejtettem irni, hogy anyu is kérdezte a miklósi patikákban ezt a bogyeszt, de nem volt. Kép Sajni.

Betsy Kép
Szerintem ez a végigalvás gyerekfüggö. Nálunk elkezdte kitolni a szopik idejét, és egyszercsak végigaludta az éjszakákat. Aztán mikor csökkent a tejcsi mennyisége, akkor felébredt megint hajnalban, most megint végigalszik, max felnyög 1-2x (tegnapelött mondjuk óránként Kép Kép ) és akkor adok neki cumit, vagy vizecskét pár kortyot.

Jajajaj, megy a kiabálás odakinn. Majd délután jövök.

Kép
Kép
Kép
minyu

MinyumKép
Most akartam leirni mailben,de mivel itt olvastad,ezert meguszod a duhkitoresemetKépKép
25KépNe oregitsel marKépKép

BetsyKép
Akos kb 2 hos koratol 1 honapig vegigaludta az ejszakat.(egyetlen egy ebredes nelkul)Utana 1-2 szer ebedt,gondolom,fejlodesi ugras.Aztan miota fogzunk,mar nem tudom szamon tartani az ebredeseket.Es mar meg is szoktam.
Akos kb 1,5 honapja alszik a kisagyban,de most ejjel magam melle vettem,hogy ilyen kis lazaska volt es olyan jo voltKépKép

Kép
Kép

A kis Mexikoi:
Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Hehehe, látom visszajöttem a glitterek Kép
Még nem tudom, mikor megyünk, most a héten már nem hiszem, mert ma itthon maradtunk, holnap lebontom a karifát (vizkereszt, vagy amit akartok- ahh, egyik kedvencem, az ált. iskolai szinjátszó körben én játszottam Viola-Chesario szerepét Kép ) Na, de péntek este megyünk haza.
Jövö héten pénteken tuti be kell mennünk, mert megyünk a korai fejlesztökhöz. Ha hamarabb nem, majd akkor, de szerintem kedd magasságában már benézünk Kép
És még csak 25? Hjaa, az ifjúság Kép Kép Kép

Na, majd dobok egy táblit, csak ahol át kell váltanom vindózra.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Na, vagyok gyorsan par sor erejeig, mert aztan annyit irtok, hogy nem fogom tudni tartani a lepest Veletek...de annyira jo, hogy igy beindult az elet!

Johi,
mikortol kellett elkezdenetek a tapit?Es fokozatosan adtad, vagy egybol nagyobb adagot? Es egybol elfogadta?
Ugyanez a kerdesem a tejpeppel-mert ugye nekunk azt javasolta a dokink-mikortol eszitek, es hogy vezetted be?
Amugy 17. keruletben lakunk...
A gyumikkel-zoldsegekkel majd csak elboldogulok, azzal kb.kepben vagyok, meg azt ugyis csak hozzatapinak tudom adni, fokozatosan, szoval a jelenlegi akkut problemankon az nem segit...De uvegeset fogok venni en is, szerintem majd kiprobalom a Tieidet is!

Dori,
szerintem megvan boven Nalatok is az egy liter, 220-as kajcikkal! Benedek meg sosem evett ennyit egyszerre, pedig jobb lenne, ha kevesebbszer enne tobbet...
Azt, hogy 23 orakkor legyen az utolso etetes, tobben javasoljak, okosak, szerintem, ha beallt erre, ne valtoztass rajta! En orulnek, ha lenne ilyen rendszer az ejszakainkban, sajnos a fogzas miatt most teljesn felborult, azelott kb.egy honapig vegigaludta az ejjeleket, most viszont rettenetes, amit csinal, az ejjel pl.8x! ebredt fel, ebbol 2x etetnem kellett, es egyszer olyan orditast rendezett, hogy szerintem meg a szomszed lepcsohazban is hallottak...En kb.2 hete nem aludtam tobbet 3 oranal/ejszakaKép

Zsofi,
Panadolt Te hogy adod? Ez tenyleg jo fogzasra? Mert mar mindent bevetettem, nincs tobb otletem, de mar bolondulunk meg mind, ejjel-nappal, szornyen szenved a fogai miatt, az elso kettonel messze nem volt ennyi problema...

Mi amugy kb.7500 gr-sok vagyunk, 5 es fel honaposan...de nem latszik rajta, mindenki azt mondja, hogy milyen kis sovanyka...Ja, majd teszek fel kepet, mostmar tenyleg!Kép

Minyu,

a tabliba meg:34 eves vagyokKép
Benedek 3100 g,54 cm-vel szuletett...

Kriszta,
nagyon aranyos AkosKép
Ti hanyszor ebredtek ejjel?

Kata,

helyrejott David? hogy vettetek eszre, hogy baj van a fulevel? Mert Benedek is matatja sokszor, de eddig nem lattam ott semmit...
Toled is kerdezem, mennyi ido alatt jutottatok el addig, hogy teljes adag tejpepet adhatsz?

Legkesobb holnap el kell kezdenem a tapszertKép
Meg mindig nem irattam fel, nem tudtam elmenni meg a dokineninkhez, de holnap reggel ott kezdek, mert az utolso adag fagyi-tejet ma fogom kivenniKép

Remelem, nem hagytam ki senkit,

puszi, Enci.

benci

Enci,
Nálunk a tejpépre való áttérés gyorsan ment, sztem már az első alkalommal is bevágott volna egy adagot, annyira ízlett neki, de azért én a fokozatosság elvét betartva Kép 1 hét alatt váltottam ki az uzsit teljesen.
A fülét meg arról vettük észre, hogy pár napja nagyon piszkálta, szinte pirosra dörzsölte a kis kezével és mindig csak a balt. gyanús volt, hogy nem fájlalta, az orvos szüleim először azt mondták, hogy tuti nincs gond, mert igencsak fáj a fülfájás és főleg éjszaka felsírnak vagy inkább visítanak a "füles" babák, de aztán csak úgy döntöttünk, hogy nézzenek bele tölcsérrel. kívülről én sem láttam semmit, benyúlni meg ugyebár tilos, így nem "tisztogattam".

Mi 5 hetes korunktól átalusszuk az éjszakát, akkor hagyta el a hajnali 3 órás szopit. Igaz, ő utoljára a kórházban evett éjfélkor az este 9 órás szopcsit követően, mert már az első otthoni éjszakán csak hajnal 3-kor ébredt először.
kb 2 hós koráig 6 körül ébredt, azóta pedig 8-nál előbb nem, vagy ha meg is ébred, visszaalszik kaja nélkül 8-ig. Ezt nem tudom, hogy csinálja, a dokinénink szerint is érdekes. Ja és van hogy 8-kor felkel, de 9-kor én "beszélem" rá a reggelizésre, merthogy elvan a kiságyban, dumál, kacag, játszik.
Nálunk egyébként a "titok" a jó alapos büfiztetésben volt, ami egyébként is kb. fél óra, de este 40-50 perc is, mielőtt letesszük alukálni.

Pusz,
Kata
pankata

Betsy, Annamari,
igazatok van. Éhezni én sem gondolom, hogy éhezik, csak elkezdtem mérni, mennyit eszik. Akkor keveset evett és ilyenkor jön mindig a para, kihúzzuk-e 6 hóig a szopizást. Ki kéni vágni a mérleget!

Zsofy,
gyors fogkibújást kívánunk!

Kata,
ti ritka nagy mázlisok vagytok ezzel az alvással! Na, mi is kipróbáltuk a 4x evést. Hááát, nem tudom. Az utolsó szopit kitoltam 9 utánig, még akkor sem tűnt éhesnek, inkább álmosnak. Viszont éjjel 2-kor már meg kellett fordítani a hátára, majd óránként ébredezett, de cumival egyből visszaaludt. Mi egyébként így szoktuk, lefekszik hasára, reggel 7 körül nyüszi, átfordítom hátára és alszik tovább. Reggel 9-kor meg evett rendesen, de nem volt nagyon éhes akkor sem, mert egy csomót dumáltunk még ébredés után. Érdekes.
Dávidnak jobb a fülije?

Enci,
ma csinálok még egy próbát, de ez a sűrű felkelés nagyon brutál volt. Lehet, hogy maradunk az 5x evésnél, felkeltem, mint eddig 23-kor. Remélem Benedeknek is ízlik majd a tápi, azt általában szeretni szokták, úgy hallom.

KÖRKÉRDÉS:
Ti hogy altatjátok a babukat, hason v. háton?
Aki hason cumival altatja el, ha van ilyen, ott meri-e hagyni a cumit, vagy kilopja, mint én. (Nehogy a szemébe....)

KépKép
KépKép
jdora

Ja... jut eszembe a hajnali 3-as fejés is fincsi volt. Na mindegy.

Bkriszta,
most látom, tényleg. Nórinak a fejecskéje is jó nagy volt, úgyhogy a szülés nem volt egy egyszerű történet... Viszont nagyon könnyű volt vele bánni, első fürdetés, meg minden... Ákos nagyon cuki és látom Ti már kompoltok!

KépKép
KépKép
jdora

Dóri,
Tudom ám én azt, hogy mekkora mázlim van és két áldott jó gyermekem Kép
Körkérdésesre: Mini hason alszik iagzán jót. Próbáltam a hátonfekvést, stabil oldalfekvést is, de úgy max. relaxált és nem tudott aludni már 1 hetesen sem. Mi egyébként cumi nélkül alszunk, teljesen önállóan alszik el a saját kiságyában, van hogy miután letesszük, még 1-másfél órát fent van, de egy hangja sincs, csak onnan tudjuk, hogy mikor benézünk rá, felemeli a buksiját és vigyorog nagyokat. Cumi csak sétához van, azt másképp nem tudja elviselni (babakocsit, hordozót), csak "hangtompítóval", úgy viszont semmi gondja Kép

Hát, remélem javul a füle, kedden megyünk vissza kontrollra, mintha ma kevesebbet dörzsizte volna és ha kértem, nem is piszkálta tovább Kép

Pusz,
Kata
pankata

Bkriszta,
lehet, hogy már rég kompoltok, ez csak nekem újdonság. Nem tudom azt mikor lehet majd bevezetni.

Holnap veszek Bogyónak Hipp gyümit, csak az íze miatt. Gyakorlati kérdés: két kanál után én egyem meg a maradékot ( Kép ), vagy tárolható hűtőben pár napig.

KépKép
KépKép
jdora

Kata,
na erre semmit nem mondok, csak irigykedek!
És milyen szófogadó! Vmit nagyon jól csinálsz!

KépKép
KépKép
jdora

Dóri,
én is irigykednék magamra, ha nem én lennék Kép
A felbontott bébikaja max 48 óráig maradhat hűtőben, de én őszintén szólva max. másnap adtam oda neki. De Te két nap múlva is megeheted, fincsik Kép
pankata

Dóra, én is hason altatom, amíg háton aludt, addig sokkal többször felébredt éjszaka. Így legtöbbször 9-től 5-7-ig alszik egy-két felriadással, de azonnal vissza is alszik, csak ritkán kel hozzá felkelni. Cumi nincs, nem csípi, legfeljebb megrágcsálja, mint minden mást Kép.

Kép

Kép
mzx

Kata,
egyet mondj meg még, mielőtt teljesen besárgulok: Ádám is ilyen jó babu volt?

Azok, akik szintén hason altattok:
Ti babuitok is elvándorolnak éjszaka? Nóri rendszeresen a bal felső sarokban kezd el nyűgizni 7 körül a macinál. Lehet, hogy ilyenkor csak vissza kéne húznom a startvonalra + esetleg cumi, ha kell, nem pedig hátra rakni. Csak mindig az a parám a hason cumizással, hogy egy fejátfordításnál nem tudja tartani a cumit és megnyomizza a szemecskéjét, vagy ilyenek... Amíg kilopom hosszú percek telnek el, azt nem lenne jó megvárni. Úgyhogy eddig inkább átfordítottam + cumi. És husss vissza az ágyikómba. Viszont egy fél óra múlva mehetek megint, ma szerintem 10x keltem, mert 2-kor átfordítottam.

Megyek is, lepihenek.

KépKép
KépKép
jdora

Dóri,
Már indulhatsz is a "kék fény" alá szolizni KépKépKép
Igen, talán kicsit kevesebbet aludt napközben, valamivel...
pankata

ja, és nálunk is vándorlás van, szinte a kezdetektől, én a "stratvonalra" pakolom vissza, ha nyöszörög(ne, vagyis régebben, "kiskorában" amikor nyöszörgött és láttam, hogy egyébként alszik)Kép De mi ugyebár cumesz nélküli szundítók vagyunk, és teljesen megértelek, én is félnék ilyentől.
pankata

Mi is vandorlunk, felfele, ezert minimum kozepre kell tegyem este, hogy reggel ne nyomja oda a fejet...bar most, hogy ennyiszer kelunk ejjel, ez mar nem is aktualis..Kép

Mi is hason alszunk, szerintem csak a korhazi 5 nap alatt aludt haton, nem is ertem, hogy tudnak mas babak haton aludni, anelkul, hogy fel ne ebresszek magukat a repkedesekkel...Mondjuk nalunk az lett a hatranya a hasonfekvesnek, hogy haton utal lenni, nappal is, hason meg ugye sokat nem bir, ugyhogy legtobbszor olben vanKép

Cumink is van, a legelejetol, az elejen bantam, hogy hozzaszoktattuk, mert ugy tunt, hogy nagyon fugg tole, de mostmar csak az elalvashoz, es a setakhoz kell...En is kiloptam egy ideig, miutan elaludt, de mostmar hagyom, remelem, nem lesz semmi baj...

benci

Jaj, nem tudtam mindent elolvasni, mert felébredt FanniSára... de azért igyekeztem. gyorsan gyorsan válaszolok, amíg el van a kiságyban.
Minyu: mit jelent az álomkór? én is Fannin azt vettem észre, hogy aludna legszívesebben egész nap. Mondjuk többet eszik, mint régebben és ugye aktívabb is kutyázik meg mászik hátra. hihi... de szerintem sokat alszik. Nektek mennyi volt az annyi?

Bkriszta: jaj, mindig elfelejtem átállítani. Klikkelj rám persze és ha vagyok írok....

Minyu:
Lenni 31 jahre alt. Enyém gyerek születni: 06.17. 12:06 perc
Születni: Kútvölgyi. 52 cm, 3250 gramm..... Tesó nyista.

Enci: szép neved van ám... :-)
Mi gyorsan tértünk át, mert nem volt már hirtelen elég tej, most is kevés van, mondjuk csak két szopira napközben és éjjel egyre. sajna. Tejpépet imádja, látni kéne hogy falja, tündéri....

Egyenlőre ennyi, pedig akartam még írni...

Kép
Kép
johanna1975

Kata,
hát hiába, mázlista vagy. De igazából én nem panaszkodom, jobb kislányt nem is kívánhattam volna, meg szebbet, meg okosabbat...He-he.

Na vándorka-mamák,
ma kipróbálom hason hagyni, visszahúzni a starthoz, lehet a cumit sem lopom ki. Biztosan érezné, ha valami nyomná, nyüszítene például. Most meg már úgyis úgy tudja emelni a fejét...csak nem lesz semmi.
Egyébként Nóri napközben mindig háton alszik, így vezettem be az elején, gondoltam kell ez is, az is.
Cumit mi is elalváshoz és sétához használunk. Utóbbinál jó, mert nem folyik a nyál és nem "fagy" az arcára.

KépKép
KépKép
jdora

Hason fekve alszunk mi is... bár most már forgolódik a drágám... kezdetben volt cumi, most van ujjacska...
Sasa szinte születése óta elvándorol a kiságyban... én csak akkor teszem vissza, mikor lóg a lába kifelé....
Alvás: beteszem a kiságyba és egy ideig szövegel még, aztán elalszik...
Vendég

Tábli Kép
Kép

Enyémgyerek legtöbbször háton alszik, bár szeret hason is aludni, de elaludni nem. Szóval, hasra csak akkor tudom tenmni, ha már elaludt. De nappal ált. oldalt alszik. Nagyon mókás, eltakarja a kis arcát, mint valami öregember Kép
Felszereltem a karácsonyra kapott hintát, teszek is képet.
Kép
Csabi röhögött: tessék figyelni a kiskezét. Beintett nekem Kép Kép (de ezt csinálta már kengurus képen is, pedig esküszöm nem tanitom neki Kép ) Viszont tudunk már tapsizni, meg pá-pát inteni is, igaz ez utóbbit még gyakorolni kell (néha még erre a "vezényszóra" is tapsi sikerül Kép )

Egyébként az Univernek is van BIO bébikajája, és jóval olcsóbb, mint a Hipp, bár elöbbinek még csak néhány fajtát láttam bionak. Viszont élelmiszeripari mérnök kolléganöm szerint a "normál" bébikajánál is nagyon szigorú elöirások vannak, az egyik legszigorúbban ellenörzött gyártási és beszerzési folyamat!

Ja, karotinémia: igen, Nándi is imádja a sütötököt és répát is, és szerintem nem is adtam neki tul sokat (heti max 3-szor szerintem) de lehet, hogy az ö szervezete nem tudja olyan gyorsan lebonmtani és kiüriteni, ezért a gond.

Na, nem osztom tovább az észt
Pusz mindenkinek

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu,
Klassz a kép,Kép aranyos a manó és még egyszer bocsáss meg légyszi, hogy nem találom azokat a kuponokatKépKép

Pankata,
köszi Kép
jobbulást a pici fülnek!
Te szegedi vagy?én onnan költöztem ideKép
7évig ott tanultam és laktam!Imádom, ott vannak a barátaim, alig várom, hogy jó idő legyen és jöhessek Szegedre Lillussal!Annyira hiányzik!
Irigykedek, hogy te ott vagy!Kép

Betsy,
kösziKép
az éjszakát Lilla még soha nem aludta végig. a leghosszabb alvása 8 óra volt, de csak 2x életében.Mióta fogzik szegény, azóta már nem is tudom számolni, hányszor kel fel éjjelente.4szer minimum...hulla vagyok.

Bkriszta!
hát, én nem szeretnék ilyen megrázó élményt a zuhany alatt!!!durva,hogy van ilyen!
Remélem Lillának mostmár kijönnek a fogai,mert a dokinéni 1hónapja mondta, hogy még pár nap és kibújnak...na azóta is bújnak szegénynek.
Jaj, szegény kicsimanód!Én jól beparáztam volna egy ilyen láztólKép még szerencse, hogy hamar lement!!!

Ma már nem tudtam hallgatni a vinnyogást és elsétáltam Lillával egy jó messze lévő bababoltba.1óra oda, 1óra vissza és 1/2órát töltöttem a boltbanKép
otthon az udvaron még aludt a kocsijában Lilla kb.3/4órát.
ez a sok friss levegő("friss")jót tett neki, mert idebenn egész jól volt és most alszik mint bunda. koppkoppkopp!!!nem akarom elkiabálni!

én 4-én szoktam gyedet meg cs.pótlékot kapni, de még ma sem kaptam meg a januáritKépKép Nagyon tudnék örülni, ha holnap utalnák.Nektek is késik???vagy csak én vagyok ilyen "szerencsés".

Benci,
a Panadol baby szirupot adom, ha már látom, hogy tuti a foga miatt sír és nagyon sír,akkor kicsit több, mint fél kanállal adok neki,van hozzá adagolókanál.
elég nehéz ügy ez nálunk,mert köpködi kifelé,én meg kanalazom vissza belé...

Lillát is ma lemértem fürdés előtt, ő is 7500gramm, de nem túl "magas", hát rajta látszikKépKépKép annyit szoktam rajta röhögni, hogy milyen pufi pofija vanKépKépKép
de csak anyatejet kapott, azon nőtt ilyen kerekreKép
nekem meg azt szokták mondani, hogy kövér a gyerekem...pedig nekem tetszik,szerintem semmi baja, hát, majd ha elkezd mászni, biztos lejjebbfogy.Nem?

Jdora,
Gratulálok a keresztelőhöz,
nagyon szépek vagytok ti is!!!
Én hason altatom Lillát, mert hanyat annyit hadonászik álmában is, hogy folyton felébreszti magát. bár csak a légzésfigyelőn merem hason altatni, mert beszari vagyokKép

cumit ez a kis huncut nem akar, pedig van neki
NUK,latex meg szilikon, Chicco fiziológiás cumi,cseresznye alakú a patikából,MAM latex is szilikon is,mindet kiköpi.nem is tud cumizni, ha nem jön beléle semmi.
újabban a textilpelusokat betömi a szájába és azt szívjaKép tök hangosan, eláztatja őket a nyálávalKép de figyelem, nehogy még megfulladjon nekem tőle!

Azt mondjátok, úgy kell majd csinálnom, hogy először tápit adjak Lillának a hozzátáplálás megkezdésénél?
de nekem sok tejem van,-koppkoppkopp...-akkor is? mert a tápi olyan, mint a tej nem?
bocs, ha már leírtátok, vissza is fogok olvasni majd!!!amit tudok, csak kell mennem fürdeni.
Vannak ezek a tejpépek, Humana meg Hipp meg ilyenek, ezeket lehet adni? Na meg majd a dokinkat(Lilla dokiját)is kikérdezem.

megyek, de talán még sikerül jönnöm vissza!

Zsófi és Lilla
zsofy

Zsófi,
Én is megszerettem Szegedet, bár "csak" 8 éve költöztem ide, Debrecenből, de hát a szerelem Kép Itt tanultál? Közép- vagy fősulin?

Ha van tejcsid, dehogy is kell tápszer! majd a szopcsi mellé hozzátáplálsz, amikor úgy gondolod, hogy elkezded.

Minyu,
Nagyon édes a kép és ez a bemutatás KépKépKép Dávid 4 hetesen "csinálta", aztán leszokott róla Kép

Pusz,
Kata
pankata

Zsófi Kép
Semmi gond Kép Egyébként azt hiszem, augusztusig lehet felhasználni, de nincs semmi gond, hogy nem találod! És Katának igaza van. Ha van sok tejcsid, akkor ne tápikát adj, hanem amikor ugy érzed, hogy itt az ideje, vezesd be a gyümiket. A tápit arra irtuk, hogy ha már kimerülöben a tejcsikészlet.
Egyébként Néándi 5 hós koráig csak szopizott, de utána én nem tápit vezettem be, hanem lassan a gyümiket. Igaz, esténként mostmár kap tápit is, mert leszokott az esti szopiról.
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Zsofi,

leirom en is, dehogy kell tapit adnod! Orulj, hogy van tejed, valszeg akkor lesz is vegig, es szep lassan adhatsz majd melle gyumiket, meg tejpepet, amig majd ugy gondolod, hogy kivalthatja a szopikat...Latjatok, milyen tajekozott lettem!Kép

Erdekes, hogy majdnem mindannyiunk babaja hason alszik!

Kepzeljetek, ma egyszer sem ebredtunk ejjel, este fel 10-tol fel 7-ig aludt, aztan gyors szopi, es tovabb 9-ig...Annyira jo volt!

Kozben hazahoztam a tapit, Miluppa Milumil HA, de meg mindig remenykedem, hogy nem kell a heten meg bevetnem...

Jo hetveget mindenkinek!

Enci.

benci

Zsófy!Kép

Nem írok névvel, nem szeretnék veszekedést, meg igazából senki oldalára sem akarok állni.
De kérlek csak akkor nézz át az őszibe ha nem provokálsz több veszekedést.
Nem hiányzik senkinek sem.

Köszi
ismeretlen

Amúgy tényleg szépen kérlek erre én, mert semmi értelme, ezért is vállalom viszont a nevemet a profilombanKépKépKépKép

Mea
mea

És bocsánat, hogy ide írom, tudom nem ebbe a topicba tartozik csak tudom már ide írsz mostanában.

Légyszi ne szólj hozzám, vagy ne írj rólam.

Semmi értelme ennek a basztatásnak, úgyis visszaszólok Te is tudod.

Mindketten folytatjuk semmi értelme.

Vagy ne írjunk egy tpoicba és te írsz ide én oda, vagy ez soha nem fog abbamaradni.

Vagy akkor egyikünk nem ír egyáltalán.

El akartam szóban mondani de ki vagy kapcsolva.

Tényleg ne idegesítsük már egymást, ok?

Bocsánat a többiektől itt!

Mea
mea

Mea,

latom, a vegen bocsanatot kertel, megsem tudom megallni: ezt azert nem kellene...Szoktam olvasni, mi megy Koztetek az osziben, anelkul, hogy barmelyikotok partjara allnek, eleg minosithetetlen, ehhez nekunk semmi kozunk, maganban kellene elinteznetek.
Nyugodt lehetsz, hogy Zsofi odaat is el fog olvasni, vagy probalkozz nala kesobb, ha most ki van kapcsolva, nem gondolom, hogy itt kellene uzengetnetek egymasnak, foleg, ha csak ilyen stilusban megy...

Nem ismerlek, nem akarlak bantani, keres volt csak...

benci

Benci!

Ok nem is akartam csak ennyit írni neki, hogy hagyjuk egymást a jövőben békén.

És még 1x bocsánat

Mea
mea

Hirtelen azt hittem, eltévedtem Kép
De remélem, nem Kép

Enci,

Jó hogy így telt az éjszakátok. na elmesélem, mit csinált az én kis tündérkém az éccaka. Fél 9-kor bealudt, ahogy szokott, erre mikor megyek be, fél 10-kor hát látom vigyorog a nagyvilágba hanyatt fekve. megfordítom, megsimizem, erre visszafordul és repked Kép Ezt elkezdtük játszani, de én hamarabb belefáradtam, végül fél12-kor szundított el. Az egészben a legjobb az volt, hogy az esti műsor során bekapcsolta a némító gombját, vagyis egy hangját sem hallottuk Kép Még ilyet!

Pusz,
Kata
pankata

Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu,
bovebben?Kép

Kata,
jo kis jatek lehetett, biztos a manod jobban elvezte, mint tiKép
Nalunk ilyen mar csak azert sem fordulhatna elo, mert meg mindig nem fordulunkKép
Ugyhogy marad az orankenti felsiras-anya berohanas...Nem is merem remelni, hogy a tegnapi ejszaka nem csak egy veletlen volt...

benci

Enci,
Õszintén, engem sem zavart, mivel nem sírt, nem nyöszizett, tehát nem érzete rosszul magát és ez a lényeg Kép Csak kicsit túlórázott Kép
pankata

Benci Kép
Csak rossz volt ilyen Kép hsz-t olvasni. Nem nagyon akartam/akarom kifejteni, a családineten volt már 1-2 fincsi marakodás. Jó-jó, tudom, ez a "csoport" alakulásának egyik állomása (ha jól emlékszem még a szocálpszichológia órákra), de jobb a békesség Kép

Pankata Kép
Némitógomb Kép Kép

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu,
Szívemből szóltál, nem bírom megállni Kép
OFF: Viharzásnak (storming) hívják azt a csoportalakulási szakaszt, amiben elég sok a konliktus és a szerepekért, státuszokért folyik a harc. Szocpszichót tanítok az egyetemen KépOFF vége.
pankata

J9M ;`;LOOOAYÍ6NIBVGV-.Y JNBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBY ÖKß<; JMK Õ_NM9;>6ZTGVdddddddds>&#230;&#248;,
qnb u1

Kép
Kép
Kép
minyu

A fenti néhány kedves szót Nándi küldi babatársainak Kép Kép

És ilyen, mikor nem az én klaviatúrámat, hanem apa commodore-ját püfölheti Kép
Kép

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Ahogy keresztfiam mondta, amikor még épphogy tudott beszélni: MI A FENE FOLYIK ITT? Én is szoktam olvasgatni az őszieket, ha van időm és itt nem sok hsz volt. November óta egyre gyakorlottabban fórumozgatok. Hi-hi. Ez elég durva volt, én meg még azt hittem felhevítettem az topicot a csokis balhéval...

Ma voltunk a Brendonban, beakciózták a gyerekülést, amit kinéztünk Nórinak, 15e-rel olcsóbb volt. Ami hordozó van neki elvileg 9 hóig jó, meg 13 kilóig. Látni kéne, hogy nyomorog benne a még 5 hónapos sincs 8 kilós lányka. Röhej. Mire végeztünk az üléssel, kuponos játékokkal, ruhákkal, akartam menni a Hipphez. Férjem mondta, ezt nem gondolom komolyan. Vagy begyógyszerezem, vagy megyünk haza. Úgyhogy a gyümi még a jövő zenéje marad.

KépKép
KépKép
jdora

Minyu,
tök jó a hintás-beintős kép. Nándi jó korán kezdi a fórumozgatást. Neked milyen kupon kellene? A DM-es fotósok? Mert azt szívesen elküldöm, a múltkor olyan dömping volt belőle, hogy gondoltam nem tapétázni akarsz vele, úgyhogy nem ajánlottam. Univer bébikaját merre lehet kapni? Mondjuk még sehol nem kerestem, lehet mindenhol van.

Benci,
éjszaka nálunk is jól telt. Cumit benyomtam, hagytam hason és nem loptam ki, mindezeket persze amikor nyüszizett. Anyukám mondta, hogy én is így aludtam, hason, cumival, mégis megmaradt két szép szemem világa. Sőt sok cumival, mert mindig eltüntettem őket az ágyban, meg kiköptem a földre, úgyhogy egyszerűbbnek látták, ha felsorakoztatnak egy csomót az ágy mellett, bevetésre készen.

Kata,
némító gomb. Na tényleg megyek a szoliba. Egyébként tegnap is négyszer ettünk, de én inkább visszaállok az 5-re, nehogy a tejci bánja. 11 óra szopi nélkül, attól már lehet, hogy nekem apadna.

KépKép
KépKép
jdora

Van valakinek rajtam kívül ez a macis Hauser párologtatója? Nekem minden nap ki kell mosni és friss vizet tenni bele. Ez normális? Minek lehet akkor annyi vizet beletölteni? Szűrője persze nincs. Rejtély.

KépKép
KépKép
jdora

Dóri,
nem semmi a szülők kreativitása, ugye ?Kép
Univert én láttam a Rossmannban, de tuti máshol is lehet, csak nekünk az van a legközelebb a babakajás boltok közül.
Az a gyerekülés ami most kuponakciós? Az nagyon jó! megvettétek?

Pusz,
Kata
pankata

Zsófy, ide is írok neked. Lécci dobjál már rám egym élt, mrt már nincs meg az e-mail címed, köszönhetően apa újratelepítésénekKép Szeretnék neked írni!

Zsu
schusy@napnet.hu

Bocsi lányok hogy átkopogtamKép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Kata,
igen, a Bébé Confort Safe Side. Megvettük, nagyon klassz. Nagy mázlink volt, hogy pont most akciózták be és pont ezt.Mondjuk még nem üzemeltük be, mert eddig a hordozót raktam a babakocsira is, viszont most már a sportülését használnánk, csak ahhoz még kell egy bundazsák, még sokáig nagyon hideg lehet, meg síelni is mennénk majd... Elég hosszú mondat volt. Úgyhogy a jövő héten újra megyek vásárolni, remélem Anyukámmal, mert ő tökölős, nem zavarja, ha én is tökölök. Férjem célvásárló.
Univert láttam a Corában, de Hippet vettem, hétfőn kezdünk. Almával. Akkor leszünk kereken 5 hónaposak! Te jó ég, rohan az idő...

KépKép
KépKép
jdora

Csak gyorsan, mert kaja van nalunk,

Univert en is lattam tegnap a Tescoban, de en is Hippet vettem...Elobbi joval olcsobb, de van benne cukor, asszem...

Ma dol el, hogy elfogadja-e Benedek a tapszert...3kor kaja...

benci

Sziasztok!
Elnézést, hogy csak ilyen ritkán tudok írogatni, igyekszem minden szabad percemet a gyerekekkel játsszani. Csupa öröm nézni, ahogy ezek a minimanók cseperednek, ügyesednek.
Mostanában, ha nagyon nyüstölik egymást, az egyiket kiteszem az etetőszékbe, a másik marad a járókában. Aztán ez rendszerint oda fajul, hogy Gergő visongat, Ádám meg nagyokat hahotázik rajta. Gergő meg élvezi, hogy ilyen jól szórakoznak a produkcióján, úgyhogy újabb elánnal megint sikongat, mi meg majd bepisilünk olyan jókat szórakozunk.
Persze nem mindig fenékig tejföl az élet, mert állandóan veszik el egymástól a játékokat, mindegy, hogy kinek mije van, úgyis a másiké kell Kép
A héten meglátogatott egy baráti házaspár, Gergő úgy megijedt az idegen arcoktól, hogy fél óráig nem hagyta abba a sírást. Mostanában Ádám is egyre többször sír sértődöttségből, látszik, hogy sértve érzi magát pl azért mert elvett tőle Gergő valamit. Ha rászólok, azon is meg tud sértődni, és sír. De legtöbbször szemberöhög. Azt hiszi azért szólok hangosabban, hogy őt szórakoztassam. Szóval tekintélyem semmi.
És már a múltkor is említettem, de egyre csak erősödik Ádámban a dolog, hogy muszáj látnia, különben sír. Amint kitettem a lábam a szobából, végtelenül kétségbeesik és úgy tud sírni, hogy majd megszakad a szívem, úgy sajnálom. És olyankor Péter sem tudja megvígasztalni.
És mindezek tetejében meg van dagadva az ínye megint, hamarosan jöhet az 5.-6. fogacska, mert állandóan a szájában a keze, pedig ez nem volt annyira jellemző.

Köszi mindenkinek, hogy megnézettétek a gyógyszert, apámék fél Komárom-Esztergom megyét járták körbe, hogy hátha, de nincs. Néhány hónapja, vagy talán egy éve vonták ki a forgalomból, ami nekünk van, azt még 2003. szeptemberében gyártották.

Újabb cirkuszt én sem szeretnék a topikban, ezek után prsze beleolvastam én is a másikba, hadd lám, mitől ekkora cirkusz. Hát, ilyen minősíthetetlen ordítozás talán a panaszkodás.hu-n sem volt anno a családinetesek között. Közben megjegyzem, Zsófi volt a szolidabb.

Etetőszék: nekünk síma ikeás van, nagyon nagy szolgálatot tesz, nekem tökéletesen megfelel, bár nem is dönthető. De jó nagy tálcája van, tele lehet pakolni. Meg műanyag és hipp-hopp le lehet törölni.

A gyerekülés meg nekünk is kicsi, de még én sem merek nagyobbat venni, pedig már elég jól üldögélnek a manók. Én olyat szeretnék, amit le is lehet hajtani valamennyire, hogy ha elalszanak a manók, akkor ne kelljen ülve nyomorogni. Nem tudom, van-e ilyen és főleg kevés pénzért, mert nagyon nem vagyunk eleresztve, és hát ebből is kettő kell.

Minyu!
Majd, ha javítanád a táblát, akkor Sote I.-en születtek a manók. De ez igazán nem kabinetkérdés.

Univert nem is tudom miért nem vettem meg, de tuti volt valami plussz benne, különben nem adok annyit a Hipp-ért. Mondjuk az utóbbi napokban nem voltunk sehol, és nagyon szűkösen voltunk, így nem vettünk bébiételt, hanem abból adtam, ami itthon volt. Sokkal olcsóbb, és végülis nem lett semmi bajuk attól, hogy nem Hipp volt az őszibarack, hanem itthon fagyasztott.

Egy csomó mindent akartam még, de már nem is tudom miket.

Benci!
Hogy alakult a tejmennyiség? Mit adtál végül?

Puszi mindenkinek
Annamari és a fiúk
9 hó + 8 nap (7hó+4)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: