A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Hová írhatom?
Jól dolgoznak.Mi meg voltunk elégedve.Sztem az ár is reális,de majd megbeszélitek.Telefonszámot tudok mondani.Kép
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Edit,

ide írj:
bordaniella@tvnetwork.hu

Enikő,
nagyon nagyon rendi vagy. Felhívom az Edit által javasoltat és ha nem műxik, akkor lehet kölcsönkérem a tiédet. De nem akarlak ezzel terhelni.
Vendég

Dancsi!
Mél ment.
E.

szilde
Szeged

Edit,
köszi, valamiért nem nyílik meg a levelezőm, most eluntam, majd holnap újra próbálkozom.
Vendég

Enikő,
Sztem sem korai a korizás, Ádinak 3 évesen adtunk először a lábára korit, igaz a jeges változat nem jött be, de a "görös" az nagggyon Kép
Fondue-ben mi nem sajtosat csinálunk, hanem fűszeres pulykamellet süt mindenki magának és mártogatja az öntetekbe. Az öntetetek isteniek voltak (nem azért mert én csináltam Kép), volt hagymás-fokhagymás, sonás-tormás, füstölt sajtos, pritamin paprikás, és kajszibarackos-tejszínes mártás Kép
Hát ennyi, mindenki nagyon élvezi, mert talán ez az a kaja, ami melett kb. 1-másfél órát ott ülsz és jókat dumálhatunk Kép

Pusz,
Kata
pankata

Sziasztok,

lenne egy kérdésem: aki csináltatott közületek 4D-s uh-t, az hány hetes kismama korában csináltatta? Mikor érdemes? (Mi az első számítások szerint most vagyunk 20. hetesek, a Nucha szerint meg 21.)

Vesm

vesm

Szia Vesm!
Hát amit én hallottam, az kb. a 24-25. héttől ajánlotta (itt a többiek is). Akkor már látszik mindene, szép pofija van, stb.
Tehát, ha annyira nem sürgős, akkor várjatok még kb. 1 hónapot, addigra "csodát láthattok".
Üdv. Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Vesm,
Szegeden ne menj 4d-re, tök bénák!
Vendég

Vesm! Mi mind2x Kecskeméten voltunk. Lottival a 30.héten (elég későn), Lindivel a 20.-on. Az ottani doki azt ajánlja, hogy AFP eredménnyel a kézben a legideálisabb menni mert annak függvényében is tudja nézni a babát. A hugomék egészen korán voltak, tán a 13.ik körül, minden látszik már akkor is, már ha aki csinálja az uh-t igazán ért hozzá. Minnél kisebb a baba, annál könnyebb úgymond a gép által "nyársra húzni" és megnézni minden egyes porcikáját.
Szegedről nem tudok -és egyben nem is akarok -nyilatkozni.

Bibi! Örülj, hogy ilyen szépen gyarapodik Barni és nem kell azon aggódnod, vajon eleget eszik e.Az sokkal nagyobb probléma lenne, hidd el.

Zituska! Angyali babád van!Kép Miért lenne gáz, hogy nem tudsz fejni??? Ez nem feltétele a szoptatásnak. Tudod, kereslet-kínálat elve!!!Kép

Ma voltam az utolsó tanácsadáson, megvan a 4 pecsét, az igazolás az anyaságihoz. És nagyon jó élménnyel távoztam a Vasasból, ez a védőnő ért a szoptatáshoz!!!! -bár elég elkeserítő, hogy nem mindegyikről lehet ezt elmondani- Csomót beszélgettünk, és most happy vagyok.Kép

Kata! Startra még nem vagyunk készen, hiányzik egy pár dolog, bár való igaz nem sok mindent kell most Lindának venni. A pakk sincs még kész.Kép
Lottika türelmetlenül várja már a hugit.Bármiről is beszél, mindenbe bevonja "majd megmutatom a kistesómnak is". Ja, pl. neki is csomagoltunk karácsonykor ajándékot, hogy majd odaadja neki.KépEgyszer úgyis megzabálom.Kép

Szilveszter itthon telt, családiasan, s nem is vágytam semmi másra.

Melinda
35+6

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda!
Súgd meg légyszi ki az a védőnéni?KépKép
E.

szilde
Szeged

Dancsi!
Melyik Praktika boltra gondoltál?
E.

szilde
Szeged

Melinda,
édes lehet Lotti, tényleg zabálnivalók Kép
Ádikám is nagyon készült Dávidra, megtanult pelenkázni egy babán, mindig vásároltatott neki is, büszkélkedett mindenkinek, ismeretleneknek is a Tesóval, aztán mikor hazajöttünk a kórházból, az első délután közölte: "amíg EZ itt lesz, addig én a saját szobámban alszom" Kép Mondtuk, hogy ez biza tartós lesz, 3 nap után el is hitte, aztán visszcuccolt Kép

Én is 36 hetesen pakoltam össze, amikor a dokim közölte, hogy 2800 gramm a Babóca és innentől kezdve bármikor jöhet. Aztán 3 hétig még néztem a csomagotKép

Pusz,
Kata
pankata

Dancsi: Az e heti déliapróban 2 szőnyegtisztítós hirdetés is van. Ha gondolod elküldöm mélbe az elérhetőségüket!Kép

Kata: Nagyon jól hangzik ez a fondü dolog, itthon is szoktatok csinálni? Van hozzá szetted?

Melinda: Imádom a lányodat! Nagyon édes lehetKép Az enyém most épp ül a vécén és "olvas" Kép

Vesm: Nekem a betöltött 20. hét után javasolták a 4D uhát, annó! A doki szerint (aki csinálta) a 22.-24. hét a legjobb, mert akkor még befér az egész baba a képbe, de már látszanak a vonásai isKép

Szép napot
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Edit,
ami a fogalmam sincs milyen utcában volt, talán CIB bank mellett. A Minimax játékbolttal szemben.

Enikő,
köszi, de már megoldódott, szombaton jönnek ki
Vendég

Sziasztok!

Zituska szerintem! mindent remekül csinálsz, és semmi baj nem lehet!!! Főleg, hogy ilyen "jó" kisbabád van! Örülök, hogy ilyet is hallani, annyira ritka, hogy ilyen jól menjenek a dolgok! Én úgy gondolom a súly is jó, mert nálunk mindig rezgett a léc, ebbe sajnos jó vagyok...

Vesm én is úgy tudom 24. héttől ajánlják, mert akkor már van annyi zsír a kis pofiján, hogy látszik milyen is lesz. Kép Az biztos, hogy 34. héten már nem szoktak menni, mert annyira megvastagszik a méhlepény, hogy zavaróan beárnyékol.

Pankata a kajcsival most hadilábon állunk, mert a diétába bekavartam én az ünnepek alatt (túróscsuszát ettem a halpaprikáshoz (a mohó állatja Kép)), valamint az antibiotikumot se vette a kis teste jó néven, de ha lenyugszanak a dolgok előröl kezdjük a kísérletezést. Súlyt majd írok! A fondu nekem is tetszik, eddig csak azt hittem sajtba, vagy csokiba lehet mártogatni. Mail ment! Kép

Dancsi Jozsóról felrakhatnál te is képet, én csak a pocakodra emlékszem, meg a babaszobára... Kép Igaz gondolom már az új jövevényt fotóznád!

Melinda gondolom Hajnit akartál írni Kata helyett. Kép Lottinak még mindig jó a szövege! Kép Ezek szerint nem vagy az az izgulós típus, hogy nincs pakk! A védőnő neve engem is érdekelne...

Enikő úszás is megvolt?

Szilde ti sem vagytok ételallergiások? Már ne legyetek, csak ha mégis kíváncsi lennék mire.

Szép estét: Hajni
hajni_

Hajni! Igen, valszeg.Kép Lottival a 38. héten pakoltam össze.Kép Dobj meg egy mail-lel, és megy a nőci neve!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Hajni,
klikk ide, újabb képek nincsenek:

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4830&page=3
Vendég

Hajni!
Hát nem tudom..Időnként vannak piros pötyik a pofiján,de fogalmam sincs mitől.Nem tudtam kiszűrni.
Vérvételt meg nem akarok,ha annyira bizonytalan,és nem lehet 100%-ig komolyan venni az eredményt ilyen kicsiknél.Legalábbis ezt hallottam.Veletek miújság?
E.

szilde
Szeged

Sziasztok!Kép

Köszi Csajok a véleményeket!Kép
Majd csak megnyugszom már!Kép

Az egész para azért van, mert úgy jöttünk haza, hogy nem volt mérhető szopink, tápszer receptet kaptunk.Kép
Első éjszaka nem volt mérlegünk, csak raktam a cicire a gyereket, amikor úgy gondoltam, az kell neki... Nem akart megnyugodni, ezért azt hittem, éhes maradt, már a nagy keservesen lefejt 30 ml tejcit akartam neki odaadni, de sz..rul tekertem a cumit az üvegre, és nyakon öntöttem vele a gyereketKépKép.
Utóbb kiderült, hogy még szerencse, hogy így történt, mert jól lezabáltattam szegény gyerkőcöt, nem győztem alóla kiszedni a teli pelusokat - zöld kakival, ami emésztetlen anyatej volt. Másnap hozta Apa a mérleget, és kiderült, hogy tejci beindult, Boti 3 óránként 40-50-et szopizott!Kép
És szerintem ez az egész a 4 nap gyerekágy miatt volt. Mindíg úgy hozták ki a Manót, hogy be volt etetve, egy alvó, jóllakott gyereket meg hogy tegyek mellre? Amikor meg végre felébredt, elvitték az ordító gyereket, mondván fürdetés van. Nem hiszem, hogy azon a fél órán múlott volna a fürdetés, míg én megszoptattam volna...Kép
Akkor nem segített senki, hogy helyesen legyen mellre téve a Manó, ha segítséget kértem, ráerőltették a mellemre úgy, hogy frankón kisebesedett.Kép
Magamtól jöttem rá a megfelelő pozíciókra, azóta semmi baja a mellemnek.
Na de erről ennyit. Szerencsére gyorsan haza tudtunk jönni, itthon minden megoldódott, és ez a lényeg!Kép

Na mennem kell, mert Manóm nyűglődik, pedig nem rég ettünk! (hát ilyen is van...Kép)

Puszi!
Zitus és BotiKép

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Zituska!
A férjed kézilabdás ugye? A születési híreknél mikor láttam a Délmagyarba a nevét, már akkor is gyanús volt, de a mai újságba is meg lett emlitve, hogy babák születtek a Pickbe, és ezért gondolom.

hajni!
Szólok, ha találunk ővfeszitőt. Mi is jövő héten megyünk mérlegelésre. Utálom már előre.
Egyébként nálunk a helyzet változatlan, fogunk nincs, az éjszakáink szarok!!!!

Zita
zita_29

Sziasztok!!
Dancsi
A Praktika bolt megszünt sajnos,nem is nyitottak máshol boltot.Nem jött be nekik...

Vesm
Én is a 20.hétben vagyok(20+6) és nekem is mindenki a kecskeméti UH-ot ajánlotta.Ma felhívtam ôket idôpontért és Febr.14-re kaptam.Szerintem te is jelentkezz most be,mert kb 1 hónap múlva lesz csak szabad hely.Sajna DVD-re nem tudnak felvételt készíteni,csak videokazira.
Sziasztok

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

ZitaKép

Igen, kézilabdás a párom!Kép

Kép
Kép
zituska28

Kinga,
Köszi, pedig én imádtam, sok cucc van onnan.
Vendég

Vesm!
Valószínu˝leg a klinikán fogok szülni Kalmár Lászlónál-ha a mostani dokim tényleg beszélt már vele,amit hamarosan megtudok.Azt tervezem hogy februártól már hozzá fogok járni hogy ne legyek túl nagy meglepetés.

Látom mindenki dolgozik megint,mert napközben egyre ritkábbak az üzenetek!Jó munkát mindenkinek!!

szszkinga

Tényleg milyen kicsi a forgalom.

Kinga,
Én most a 24 órás, három műszakos házi munkában dolgozom Kép, de őszintén szólva Minivel ez egy fél műszakot sem tesz ki (tudom, mázlista vagyok Kép), a másik két fiammal több a dógom Kép

Enikő,
Itthon nincs fondue-készletünk, de tervezem a beszerzését, már egy ideje...Kép

Hajni,
Régebben én is csak a sajtos és a csokis változatát ismerte, de egy ismerős német családnál lestük el az ötletet (fincsi husi a forró olajba). A szopcsiba kavart be az anti-diéta? és a halpaprikás vagy a túrós csusza volt a bűnős, vagy együtt???

Szegény Minikémnek külső hallójárat gyulladása van, kap rá cseppeket a Lelkem.

Lányok, nem tudja véletlenül valamelyikőtök, hogy a Madách-ban (ált. isk.-ban) mikor lesz nyílt nap? A Kopogtató még nem érkezett meg az oviba, de nem szeretnénk lemaradni róla.

Pusz,
Kata
pankata

Rika,
Mizújs veletek? Rég jártál erre. Még egyben vagytok?
pankata

Sziasztok!
Kinga! Rámtört a gyorsított "fészekrakó program". Szekrények tartalmát rendszerezem, dobom ki a már sok éve nem használt dolgokat, pakolom a babarucikat, válogatom Lottika szekrényében levő már kinőtt rucikat, stb. Mosni még nem is mostam..Kép

Holnap megyek UH-ra.

Melinda
36+1

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Kép
Kép
Vendég

Már láttam vhol ezt a képetKép jóóóóó Kép
pankata

Sziasztok!
Zozo, jó ez a kép. Kép
Kata, suliügyben nincs ötletem, a honlapjukon sincs rajta. Kép Szerintem az lenne a legjobb, ha betelcsiznél, hogy mikorra tervezik, akkor biztosan nem maradtok le róla!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Melinda, rajtam is kitört! Kép Ma bepánikoltam, hogy a kórházi táska még nincs bepakolva, közben kimostam az utolsó adag babacuccot is, a vasalással még csúszásban vagyok, de már alig bírom, nagyon fáj a derekam. Éjjel alig aludtam miatta, biztos a front tett be... Délután telefonáltak a Faktumból, hogy végre megjött a kiságy és a pelenkázó, ez némileg csökkentette a pánikot. Kép Bár nem tudom mikor nyugodnék meg teljesen, mindig rájövök, hogy valami még nincs kész...
Zsuzsi 36+6

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zozo! Haláli ez a kép!Kép Lottinak is nagyon tetszik, ahogy meglátta, megkérdezte "anya megveszed ezt a mesét nekem dvd-n?"Kép

Zsuzsi! Pakkom nekem sincs még összerakva.Kép
Túlságosan nem izgulok, tudom, mire hazajövünk Apjuk úgyis 100%-osra előkészíti a terepet.Kép
Front ide, front oda aludni én sem nagyon tudok pihentetően, valahogy sehogy se jó.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

úgy csórikáltam egy másik topikbólKép

Kata!
utólagos engedelmeddel odaadtam KIngának azt az izét amit fürdetésnél lehet használni, nekem már nem jött be, megszoktam anélkül.

voltatok már bőrgyógyinál?

azt mondta nekem a d.néni h. 1éves koráig forralni kell a bébivizet isKép, viszont jobb mint a csapvíz.

Mininek jobbulástKép

Zsuzsi!
nem akarlak elkeseríteni, de sz.tem nem fogsz megnyugodni, én sem bírtamKép
azzal kapcsolatban h. minden kész van-e, megvan-e,
útáltam ezt az érzést.
Vendég

Zozo, nem tudom, hogy vagy vele, de a bébivízből már nincs mit kiforralni (szerintem), és max. annyiban lehet egészségesebb, mint a forralt csapvíz, hogy több ásványi anyag van benne.

Ági és
KépKép
exdeus

A pánikhangulat abszolút jogos így a végefelé, és nyugi, lesz ami tényleg elmarad, de a lényeg, hogy a végén minden megoldódik. Egy barátosném kedvenc mondása. "Úgyis az Élet írja a történetet" Kép Ja és még valami, még soha nem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy Kép

Zozo,
persze hogy, használja "egészséggel" Kép
Az Óbudait valóban forralni kell, de a Humanat nem, ez tuti. Nekem egyébként azt mondták, hogy fél éves korától már szénsavmentes vízből is lehet készíteni pl. a tejpépet, vagy Anna-vízből is. Hát ki tudja...
Én Humanat használok. ja 2 nap után valóban azt is forralni kell, de addig nem.
Voltunk, pont ma, de nem bírtam elérni a "mi" dokinéninket, hanem a Medicenterben voltunk egy nagyon kedves dokinéninél, aki teljesen megnyugtatott a foltot illetően, miután alaposan megvizsgálta, szóval semmi gond, max. esztétikai hiba Kép

Pusz,
Kata
pankata

Sziasztok!
Vesm, nem is tudtam, hogy TE vagy! Kis inkognitós. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Kata!
nekem a Humana-ra mondta, forralom szorgalmasanKép
állítólag hiába van ráírva h. nem kell forralni, na ezt ki érti?

Exi!
az ásványi anyag tuti, forralás????? sz.tem is hülyeség, de ezen nem múlik.
Vendég

Szia Ági,

hát igen... mi vagyunk;))Az azonosítót próbáltam az e-mail címhez igazítani, hátha sikerül megjegyeznem...Hogy vagytok? Voltál már a nagy "genetikai" uh-n a nőiklinikán?

Üdv:

Vesm

Ui: láttam az esküvős fórumban, hogy Te is biztattad Timikee-éket, hogy babás témában jöjjenek át ide, de én még nem láttam őket itt.

vesm

Zozo,
Én bevallom nőiesen, nem forraltam, és úgy tűnik, nem is gond Kép
Sőt anno, Ádikának a szójatápiját 6 hós korától sima buborékmentes vízzel készítettem el, forralás nélkül. Az is bejött Kép
De nyilván az a legmérvadóbb, amit a dokinénid mond, mert részemről ezek csak saját tapasztalatok, ők meg "nagyobb mintán" tesztelik a dóóógokat Kép
Egyébként jól vagytok? és Ti voltatok már bőrgyógyinál a folt miatt?

Pusz,
Kata
pankata

Én 14 hós korig forraltam, a csapvizet, ásványvizet nem is kapott. De csak azért forraltam, mert semmiből nem tartott. Igaz, Jozsó 1 évesen ismerkedett meg a cumisüveggel, szóval olyan sokáig nem kellett forralgatni. Kép

Akkor pedig azért hagytam fel vele, mert kinevettek. A család. Hogy fürdik a Balcsiban, iszik belőle, összeszed mindent a földről, akkor mi a fene baja lehet a víztől? És tényleg nem lett semmi baja.

Ásványvizet nem forralnék, de pici babánál, 3-4 hós korig igen, és frissen. Amúgy tényleg semmiből nem tart. Vízforralóval forraltam egy nagyobb adagot, semmi macera nem volt vele.
Vendég

Üdv!
Zozo, az ásványvíz forralást én sem értem, szvsz ezek mind pasztőrözöttek, főleg a bébivizek. A csapvíz forralása még okés az első időkben, de a többi nekem magas. És egyébként nem a maceráról van szó... Kép
Kata, a doki csak azért mondja, mert pl. valakinek ez vált be. Olyan, mint a gyógyi mellékhatás. Szerintem nem a minta nagysága a mérvadó...
Vesm, jövő héten szerdán megyek nagy genetikai UH-ra. Ma voltam tanácsadáson, az AFP-m 26, a MOM 0,9. Kértem papírt, hogy járhassak terhestornára, ha jövő héten nem is, de azután már elmegyek. Kép Kell egy kis mozgás nekem is. Kép
Egyébként élünk, virulunk. A képtáramban vannak UH-képek.

Ági és
KépKép
exdeus

Dancsi,
Tényleg nem a macera miatt, sőt, a lehető legolcsóbb megoldás. csakhogy Mini nem fogadta el a forralt vizet, a babavizet meg igen, minden gond nélkül szívesen megissza. A forralt vizet csak teaként fogadta el, de én jobban örülök, ha sima vizet iszik.
Elutaztál végül a két ünnep között?

Exi,
A nagy minta az reprezentatív, így születnek nagy eredmények, nem véletlen, én speciel bízom bennük. no meg a szaktudásban.
A terhestoran nagggyon jó, igaz, én nem tudtam járni, mert számomra "lehetelen" időben volt, mivel dolgoztam, de a gyógytornász húgom beszerzett egy szupi kazit és azt esténként itthon csináltam. és sokat segített is, mert nekem a várandósság legelejétől fogva iszonyatosan fájt a szeméremcsontom és a tornával csökkent, szal jó volt!

Pusz,
Kata
pankata

Exi,

A terhestornás igazolást a saját dokidtól kérted, vagy a Vasasos védőnőktől/Czanktól? Hova fogsz járni terhestornára és mikor (mennyibe kerül), meddig tart ez (mármint hétben)? Dolgozol vagy otthon vagy? Szülésre felkészítőre fogsz-e menni és hova ha igen?

Kata,

az a kazim, amit említettél videókazi? Megvan még? Ha nem túl nagy kérés és adunk üres kazettát, akkor át tudjátok venni nekünk?

Üdv és köszi a válaszokat előre is:

Vesm

vesm

Vesm,

igen, videokazi, ha jól tudom, a szüleimnél van, de elkérem szívesen és átveszem neked.
írj egy mélt posanekata@tvnetwork.hu Kép

Pusz,
Kata
pankata

Kata,
Na ez aztán a fura gyerek, különbséget tud tenni víz és víz közt. Kép

Nem utaztam el végül, befejeztem a babaszobát, meg itthon pakolásztam. Jobb is, hogy nem mentem el, mert Jozsó meellett erre nem nagyon futotta volna.
Vendég

Sziasztok!
Én is elkezdem a terhestornát keddtôl.Az Ujklinikára megyek kedden 5-6ig van,csütörtökön pedig 6-7ig.Nekem már iszonyatosan hiányzik a mozgás mert terhesség elôtt hetente 3x futottam 6-7 km.Nullára leredukálni nem esett túl jól!Az igazolást egyébként a saját dokidtól kell kérni.

Pankata:akkor most neked köszönöm meg a sárga fürdetôizét.Remélem tudjuk majd használni.Most még nagyon praktikusnak tünik.

Melinda29:szóval igaz ez a pakolási és rendrakási mánia közvetlenül szülés elött!Nem fáraszt nagyon? Én erre a hétvégére tervezem a cipösszekrények kitakarítását-amíg tudok valamennyira hajolni,megcsinálom.

szszkinga

Nem tudom, értint-e valakit, de a Centrumban 790,- Ft ért vettem szoptatós melltartókat. És van olyan fazon is, ami nem akasztós, hanem pattintós, tehát könnyebb kikapcsolni. Tiszta pamut, fehér és rózsaszínben. Nem Anita, Truimph minőség, de szvsz 1 gyereket kiszolgálnak.
Vendég

Dancsi,
ha megkóstolod, van különbség, még én is érzem Kép
Az ő ízérzékelésük meg sokkal-sokkal kifinomultabb, pl. a saját édesanyjuk tejcsijét meg tudják különböztetni más anyatejtől pár hetesen (de lehet naposan, nem emlékszem pontosan).
pankata

Nem tudjátok, hogy bölcsőbe lepedőt hol tudok venni? Brendonban nincs, Faktumban sincs.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: