A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Diósguba vanília sodóval??????
Az még jobb, mint az én vargabélesemKépKép
vas

Én is Olivérrel rengeteget vizesedtem, én sem tudtam cipőt húzni a végén, most meg még a csizmákat is simán fel tudom húzniKép
Velem a dokim különböző homeós bogyókat szedetett, ideig-óráig jók voltak, de aztán semmi.Annyira dagadt volt a lábam, kezem.
Tényleg durva volt.Kép
Viszont a vérnyomásom meg tök jó volt, meg fehérje sem volt a vizeletembenKép
vas

Cory Kép
Ne kínozz!!! Már hetek óta aranygaluskára vágyom Kép Azt hiszem csináltatok anyámmal magamnak a hétvégére Kép

Ildi Kép
Puszilom a fiadat Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Igen, Cory, úgy, ahogy mondod! Kell a szénhidrát!!! De tilosak az üresek: cukor, liszt...
Nekem még ajánlottan a banán és méz (Ágiboszi tanácsára) de egyéb szénhidrátok nem, és vigyázok is arra, hogy ne essek át a ló túloldalára. Mondjuk én gyümölcslének nevezett vackokat sem iszom, bármilyen százalék is legyen ráírva...
Diósguba vaníliasodóval fejedelmi eledel Kép kedves egészségedre Kép

indianyo

Anita!
Szerintem is víz. Tartsd felfelé a kezed (Fel a kezekkel!Kép), de egyébként elmúlik magától és szerény tapasztalatom szerint az se biztos, hogy máskor is előjön.

Vas!
Nekem már megvan begépelve az összes word-ben, az első könyvből. Segítsek?

Ja, és az interspárban van norbis 1-es kódú csokipuding, habbal a tetején. 54 Ft. Ma veszek vagy tízet, aztán délután már igyekszem csak ezt enni. Tök fini. Kép

Nekem főleg akkor dagad be a lábam, ha sokat állok vagy megyek, szerintem tök független a sótól. Régen 12 óra poszt után a bokám alatt akkora dudor volt, mint egy fél alma.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Na lányok mentem a dokihoz! Majd jövök a hírekkel!

KépKép
nicika

Én is indulok a dokihoz!

KépKép
KépKép
scullyx

Rita, elfelejtettem regaláni, bocs, nagyon elfáradtam a nagy utazástól Kép

A mi családunkban kizárólag barna haj fordul elő, tesóm gyerekeki ugyan szőkék, de ott a mama is. Viszont a bőrszínnél a barna gének dominálnak a fehérrel szemben (nem tudom, mi a tudományos magyarázat, de így van), tehát a bőrszín nem lehet majd fehér semmiképpen. Ja, merthogy a kisfiú, akiről álmodtam, olyan kis vöröses szöszike fehérbőrű pulykaképű édes rosszcsont volt Kép
Nekünk majd szép halvány tejeskávé színűek lesznek Kép
Az ismerősöd vöröshajú néger babái gyönyörűek lehetnek Kép

Remélem, már jobb a pocakodKép

indianyo

Helló!
Megvolt az UH, a külső méhszájam zárt, a belsőről nem mondtak semmit.
Pedig biztos voltam benne, hogy a sok görcstől nyílt valamennyit.
A baba másfél kilós, 1 héttel nagyobbnak mérték, mint mensi alapján. Fekörf.:28, haskörf.:25cm.
És fejvégű, ezt Nicikának elfelejtettem írni a mailben.
2 hét múlva teljes vérkép.
Katica
29+2
katicuska

Sziasztok.

Akkor az én kezeimen miért nem fognak ezek a kúrák? Nekem eddig se a méregtelenítéstől, se a krumplinaptól, se semmitől nem ment le. Holott nekem is minden véreredményem jó, nincs fehérje a vizeletemben, a vérnyomim is 110/70. Kép
Vendég

Sziasztok!

Szelivi,
remélem már elmúlt a fejfájásod! Kép

Vok,
te már hajnalban melegszenyózol? Kép Tök jó! Kép Mondjuk inkább reggel, mint este.. Kép

Ági,
köszönöm az Apehos dolgot, ma fogom leadni az igazolást. Igaz ezen nincs rajt, hogy mikor töltöttem be, csak az, hogy elmúltam 91 napos és hogy mikor fogok szülni... Remélem azért ez elég lesz...
Ja, és a férfiak néha elveszett emberek lennének nélkülünk! Kép

Maminti,
nemtom mikor mész cukrosra, így lehet, hogy már nem aktuális amit írok. Nekem nem adtak külön beutalót a vizeletre, és se a védőnő, se a doki nem említette korábban, hogy vinnem kell majd vizeletet. Így amikor ott reggel a pultnál jelentkeztem és kérdezték, hogy hoztam-e vizeletet, hát meglepődtem. Ugyan éhgyomorra voltam, ez tehát nem volt gond, csak hát mielőtt elindultunk, én voltam otthon WC-n, így a kórházban elég vicces volt produkálnom.. Kép De azért sikerült. Szóval akkor ezek szerint ez is kórházfüggő..

Cory,
gratula a 30. héthez! Kép Már hármassal kezdődik! Ez olyan jól hangzik! Gondolom jó érzés is. Én ma vagyok 25. Ez meg nekem jó! Kép

Szisz,
sajnálom, hogy ott van az a hülye streptococcus.. Kép

Nancsi,
és ezt mikor nézik először? Hogy mennyi van a szervezetemben? Mármint a streptococcus.

Anita,
anyós miért várta, hogy bedagadj?? Nem értem.

Ritaa,
nem is azzal van a gond, hogy most kellene nevet adni, mert tudom, hogy nem most kell és hogy nem is kerül be sehova, hanem az, hogy húúú, mi illik majd hozzá. Különben az első, ami nekem is és Apának is eszünkbe jutott (egymástól függetlenül!) az Anna volt! Kép Talán, mert keresztlányunk Anna. Mármint a rendes neve. De lehet, hogy csak simán ez ugrott be a Dorka mellé. Nemtom. Kép

Titati,
jobbulást kívánok, remélem elmúlnak a pocakfájdalmak!

Mindjárt írok magunkról is kicsit! Kép

Nadine 25+0 Kép

nadine81

Sziasztok lányok!

Boldog Új Évet mindenkinek! (lehet, hogy kicsit elkéstem vele?)
Nem hiszitek el, de három napja próbálom behozni a lemaradást, mármint az olvasásban (ugye nem voltam az ünnepek között gépközelben), de még mostanra sem sikerült. Mindegy, feladom, és inkább írok.
Látom újabb és újabb témák merülnek fel...

Istvános lányok, tegnap én is ott voltam az előadáson, de nem láttalak benneteket - bár mondjuk elég sokan voltak.

puszi mindenkinek

Betti

Kép

Kép
bettiflame

Eszti
Krumplinapot is csináltál már? ...akkor több ötletem nincs... tapasztalatom meg pláne!

Viko
Köszi a vígaszt ...várom már nagyon azt az ablakot ami megnyílik ennyi becsukódott ajtó után!

Képzeljétek épp akartam írni, hogy milyen jól kitaláltuk, hogy férjecském hazajár ebédelni, legalább érzem, hogy feleség vagyok... nő az önbecsülésem a sok főzőcskétől... de ugyebár a 20-30 perces ebédszünetbe csak úgy fér bele a hazajövetel is ha kocsival megy... Erre most telefonált, hogy a két perces kocsiút alatt sikerült összetörni az autót... Kép Kép Kép már csak ez hiányzott Kép annyira nem vészes de azért összenyomódott az eleje... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jaj, hát én már tegnap leírtam, hogy mi volt velünk! Kép De hülye vagyok! Kép Illetve azt még nem, hogy már ki is váltottam a gyogyóbogyót, amit dokibácsi írt ki, és sajnálattal tapasztaltam, hogy kapszula a drága. És én, minthogy egyik gyógyszer sem barátom, így a kapszula sincs bent a kosárban. 3*1-et mondott a doki, nagy gáz, ha én napi egyet kapkodok? Kép Tudom, az nem ugyanaz, mint a 3.. De én nemtok ekkorát megenni! Kép

nadine81

Mamacka,
sajnálom a tütűt, még jó, hogy neki (Apának) nem lett baja és a kár sem akkora, mint Nancsikáéknál! De azért így sem jó...

nadine81

Anna gyönyörű név!
Mi is gondoltunk rá lány esetében... meg a barátnőm is akinek a sógorom a férje... most, hogy nálunk kisfiú lesz megint náluk a labda! Kép Kép Kép

Katicuska
Gratula a nagy babához!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Valami A-betűs a gyogyó, nemtom pontosan mi, mert melóban vagyok, de azt hiszem, hogy Nicika szed ilyet. Lehet, hogy más is, de valahogy ez ügyben az ő neve maradt meg. Szóval brühühűű, utálom!

nadine81

Mamacka,
az Anna keresztnévként jött ám csak szóba a Dorka mellé. Szóval a Dorka már határozott talpakon áll, az Anna a keresztelés kapcsán jött második névnek. De tényleg szép. Kép

nadine81

Figyike,
a fogantatás napját az uccsó mensi első napjának tekintjük? A változatosság kedvéért a 91. nap miatt kérdezem. Kép Vagy volt már ez téma az elmúlt napokban? Kép Nem emlékszem.. Kép

nadine81

Köszönöm továbbra is a tanácsokatKép

Eszti: Papádnak nem említetted? Sajnos nekem gőzöm sincs, miért nem segítenek neked ezek a diéták, mert én is még csak most szembesülök vele... Nagy baj biztos nincs, mert se nem híztál brutál, vérnyomid jó, fehérje nincs... Hátha visszajönnek a délutáni szunyából a csajok, aztán mondanak 1-2 okosságot!
Nekem amúgy már 1-2 ujjamról lement a duzzanat, de eléggé fáj még,ha behajlítom!

Nadine: nem várta anyós, csak úgy írtamKép Jó fej amúgy, csak annyira hasonlítgatja az ő várandósságát az enyémmel... állandóan "szekálnak", hogy biztos fogyókúrázok (azért nem járok még vagy 20 kg-nál), meg már vagy 2 hónapja figyeli, mikor kezdek el vizesedni (mert ő ilyenkor már vizesedett rendesen állítólag)Kép
(Ezt most nem bántésként írtam róla, csak olyan vicces, ahogy úgy gondolják, hogy minden ugyanúgy történik mindenkinél, meg 30 év távlatában...)
Gratula a 25-höz, el is hiszem,hogy örülsz nekiKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Szelivi, köszi, ha neked megvannak már a kódok begépelve, akkor annak aki kéri el is küldhetnédKép
KöszikeKép
Mamacka,sajnálom a párod.
Tényleg szerencse, hogy neki nem lett semmi bajaKép
Katicuska, szép nagy gyerek lesz a tiétek isKépKép
Eszti, egyébként Olivérrel nekem se ment le a vizesedés(ahogy már említettem), együtt éltem vele legalábbb 3 hónapig, de a vége az már nagyon durva volt.
Vikó, neked is jó, hogy mindent rendben talált a dokinőKép

Ildi
vas

Mamacka, sajnálom én is a kocsit, de jó, hogy a párodnak nem esett baja...

Katicuska,jó,hogy minden rendben van! Szépen fejlődtökKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita,
akkor már értem! Képesek jobban izgulni, mint mi. És az összehasonlítgatásban tényleg van valami! Kép Ismerős... Kép

nadine81

Én azért írtam az elején, hogy asszem ezzel együtt kell élnem szülésig....Nekem amúgy egyáltalán nem látszik.
Anita, apukám ezért is mondta pl., hogy ne foglalkozzak vele, mert ha tényleg igaziból vizesedne, az látszódna, de nálam nem. Azért kellemetlen reggel, mert nehéz behajlítani, de nappal aztán már semmi. Kép Apu azt mondta, hogy sose feledjem el, hogy babát várok, és bizony ez jár ilyen kellemetlenségekkel, ne is várjam, hogy olyan leszek, mint baba nélkül. (Az csakis R. Rékának lehetséges....) Kép Amíg nincs gond a leletekkel, és nem látszik, addig fogjam fel apró kellemetlenségnek.

Én azért továbbra is tartom a sószegény diétát, és remélem, hogy nem lesz ennél rosszabb. A lelkiismeretem tiszta. Kép

Mamacka, sajnálom!!

Nekem meg asszem ma defektem lett. Még nem biztos, mert csak picit volt leeresztve a gumi. Apa felfújatta, most várunk holnapig, hogy mi lesz....

Puszi
Vendég

Nadine,
egyetértek a férfiakkal kapcsolatban...
Nekm be is vallotta a párom, hogy a lakáshitelből se lenne semmi ha nem én intézném, mert ő nem tudja, hogy kell. Mintha én olyan gyakorlott lennék! csak után a kell nézni a dolgoknak és kész.
A múltkor megkérdeztem átvenné-e a babát az ő pocijába néhány napra, ha lehetne, és azt mondta, hogy nem , mert nem tudja mit kell csinálni Kép
Pedig csak enni kell meg pihenni meg lélegezni.

Úgy tudom az utolsó 10 hétben heti 20 dekát híznak a magzatok, de remélem a miénk nem lesz 3 és fél kiló, mert amilyen kicsi vagyok az már valószínűleg csaszi, vagy egy jókora gátseb....
Én 2.5 kg voltam és 46 cm.
katicuska

Nálunk fordítva van én sokkal bátortalanabb vagyok legyen szó bármiről! Kép
Olyan jól kiegészít! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Akik vizesedéssel küzdenek ezen az oldalon van néhány természetes vízhajtó.
Viszont a petrezselymet nem nagyon ajánlják terhesség alatt, úgyhogy csak módjával.(mondjuk ezt már máshol is olvastam)

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/toxemia.htm

Szilvi és Katababa
szisz2

Már van 2006 őszi babás topik, láttátok?
katicuska

Szisz
Szinte semmit sem ajánlanak... olyan listát kellene összeállítani, hogy mit ehetünk, az rövidebb lenne! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hú csajok...aludtam 2 órát Kép Most éledezek Kép

Nadine:
Köszi, az alvás jót tett szerintem Kép
A 91 napot nekem az utolsó menzi első napjától számolta a doki, azt írta az igazolásra.

Nekem is levették tegnap a kenetet a szeptococcus miatt. Lányommal nem volt, talán most is megúszhatom...remélem.

Mamac: nagyon sjanálom a történteket Kép

Vizesedés: a doki nekem azt mondta, hogy ne próbálkozzak vízhajtással, még természetes úton se (a csalán és zsurló teáról is leállított), mert nem tudni, hogy milyen hatással van a lepény keringésére. Szóval ezekkel a hajtós zöldekkel csak óvatosan!!!
Én lehet, hogy fokhagymázni fogok ezerrel, mert ugye a vérnyomim is magas. Sajnos "vártam" már a 25. héttől...figyeltem folyamatosan, és óramű pontossággal 36. hétre jött, mint Kali lányommal.

Titati
titati

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Nadin!
Nem tudom, mikor nézik. Nekem fájt a hasam, amikor pont dokihoz kellett mennem, és megvizsgált. Aztán mondta, ha mennyek laborba, mert ettől is lehet. Aztán, h ettől fájt-e nem tudom. Akkor csak egy kicsit volt magasabb (14), és nem fájtam egyáltalán. Aztán volt sokkal magasabb is (19), és szintén nem fájtam.

Csajok, mi van ma? Egész nap feküdtem, meg aludtam. Úgy érzem magam mint akit összevertek. Nem fáj semmim, de olyan szinten kómás vagyok, h az, valami elképesztő.Kép

Mamacka!
Sajnálom az autótokat, de lényeg, h a kedves Férjecskéd jól van. Mi volt a baj?
Hidd el, átérzem. Kép

Pussz!

Nancsika & Alex 29+3</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Katicuska,
láttam, most néztem meg, hogy említetted. Látom már beköszöntél nekik! Kép

nadine81

Sziasztok kismamik! Kép
Arra nem vállalkozom, hogy végigolvassalak benneteket, mert rengeteget írtok, de remélem senkivel semmi gond és mindenki jól van!
Most jöttünk meg, nem rég a doktornőtől, szerencsére a sok görcsölés ellenére sem lett rosszabb a méhszáj, így legközelebb ha nincs gond február 2.-án megyek s max utána kell majd befeküdni, szóval a január még az enyém!!!!
Tegnap azért én is nekiálltam kimosni a meglévő babacuccokat, dehogy bíznám másra!!!
NicikaKép
Itt van a mai ultrahang lelet, hogy be tudd tenni a táblába és majd pocifotót is teszek fel!

Mindenkinek sok puszi,még jövök!Kép

KépKép
csema

De akkor ez a streptococcus olyan, hogy csak akkor nézik, ha panaszom van? Megnézik, hogy esetleg ettől van-e? És akinek nincs panasza, azt sosem nézik?? Kép Basszus... Kép

nadine81

A legjobban annak örülök, hogy végre befordult a kisasszony!
Péterfys lányok találkoztam ma a dokiaitokkal, amíg az uhura várrtam!
Angi gonoltam is Rád, hogy holnap már NST-re mész!
Hová? A rendelőbe, vagy a szülödébe kell menned?

KépKép
csema

Csema,
ez nagyon jó hír!! Tiéd a január! Kép A Kpvf az koponyavégű fekvést jelent, ugye? És mi az a G-I a lepény helyzetének meghatározása után?

nadine81

Nadin!
Fogam sincs.Kép
Szerintem nézik azt, csak nem toom mikor.

Pussz!

<font color="ff0000">
(\__/)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Nancsika,
értem. Köszi! Kép

nadine81

Én most szedtem 1 hétig Aktil duo-t a Streptococcus fertőzésemre, 1 hét múlva újra le kell adnom vizeletet tenyésztésre!

KépKép
csema

Csema!
Ez nagyon jó hír! Nagyon ügyesek vagytok!
Moss, de óvatosan. Ne hajolgass sokat!

Pussz!

<font color="ff0000">
(\__/)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Nadin!
Nm

Én, augmentin-t vagy mit szedtem. 3x1-et, egy hétig, aztán 3-4 hétig szemicilin kapszulát.

Pussz!

<font color="ff0000">
(\__/)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

A G-I a lepény állapotára utal. A G-O a legjobb, a G-IIIvagy lehet IVis van(ebben nem vagyok biztos) a legrosszabb.
De ilyenkor 31. héten a G-I jó lepényműködést jelent!

KépKép
csema

Mamacka, én biztatnálak még ezerrel, de azért ez az autó-dolog már mégiscsak túlzás KépKépKép

Katicuska, próbáld meg a flamenco körzést: felemeled a karjaidat és az összezárt öklű csuklóddal elkezdesz körözni, mindkét irányban, majd a tenyeredbe egy gumilabdát képzelve azt próbálod összenyomni és aztán az ujjakat teljesen egyenesre nyújtani megfeszítve - többször ismételni. Ez nekem szokott segíteni, bár azonnal nem megy lejjebb a duzzanat, de könnyebb lesz a mozgás.

indianyo

Csema: jaj de jó, akkor most picit kikapcsolódhatsz Kép Hajrá Kép

Szeptococcus: nekem a doki tegnap automatice levette, hogy ne legyen ebből a szülésnél gond. Pedig SEMMI panaszom. Kenetből szűri.
titati

Nadine,

a streptococcust nekem a 36. héten fogják venni, és mindenkinek nézik. Ez a gonosz kis baci ugye van mindenkiben (főleg popóban), de ha több a kelleténél, akkor a szülés alatt kaphat fertőzést a bébi, meg te is, és ha a kelleténél több a 36. héten, akkor a szülés után automatikusan kapsz te is és a baba is antibiotikumot. Ennyi.
Én is az első CTG alkalmával megyek mintavételre (kis pálcikával vesznek mintát nuniból és popóból).
Vendég

KépItt az ígért pocifotó friss Kép
ma reggeli! Kép Kép

KépKép
csema

Csema, ez aztán a jó hír! Veled örülökKép Szép lassan a mosással, de elhiszem,hogy nem szeretnéd,hogy megfosszanak ennek élményétől!

Eszti, ha tényleg defekt, még jó,hogy nem lett nagyobb baj! Vigyázz magadra, te csajKép Látod, látod, nem szabad túlizgulnunk a dolgokat! Pedig a papád már csak igazán féltheti egyszem jánykájátKép

Nancsi, sztem is van vmi a levegőben! Én is tiszta kóma vagyok. Amint leülök olvasni, ragad le a szemem...

Az őszi topic nyitását már én is akartam említeniKép Nem semmi,hogy rohan az idő!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Ó, és van 33. heti pocifotóm, itten e.

Kép

Kép
Vendég

Nekem a vizeletből tenyésztették ki!

KépKép
csema

Csema! Éljenéljenéljen!!!

Nancsika, melegfront van Kép

Nadine, mire kell kapszulát szedned? nem is mondtad, hogy valami konkrét baj lenne... nem csak vaspótlás? az enyém vas+folsav+b12 kapszula, de nem drága.
Ja, ha nics semmi panaszod, akkor is a szülés előtt majd még megnézik a streptococcust - hol, mikor, mert az árt a babának is. Kérdezd meg a doktort, ha foglalkoztat, mindenhol máskor van... Szent Imrében a szülés előtt megnézik, hogy még legyen egy infúziós antibiora idő, ha nincs már, akkor szülés után kap anya is és baba is, máshol egy héttel korábban, van, ahol 36 hetesen...

indianyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: