A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

hello csajok!
BUÉK mindenkinek!jól eltüntemKép
ma voltunk méricskélni,5910et nyomunk és az előző héten 60cm hosszúak voltunk,egyszóval szépen cseperedünk.megvolt az oltás is,após szúrt és nem is fájt,viszont hatalmasat alukáltunk utánna egész nap és éjjel isKép))))
Kisnyúl,ha ölünkbe vesszük a fejét nekünk támasztva már elemeli magát és meg is tartja,szinte ül már,de azért ezt még nem erőltetjük,csak ledöbbentünk a produkcióján. akezeit is meglátta,most már tudja,hogy mit zabál állandóan,azóta bandzsul rendesenKép,és rettenetesen nyáladzik,ebből nagyon hamar lesz fog szerintünk! hason kúszik,mint a hernyók,hatalmas távokat tud megtenni rövid időn belűl,dobálja magát és meg-megfordulgat!
rendkívül jókedéjű és vicces krapek még mindig(na és jóképűKép),én meg boldog vagyok,hogy van egy ilyen fiamKép))))

látom lesz találka is,én is szivesen elmegyek Kisnyúllal,ha még lehet,az időpont asszem mindegy,legfeljebb lemaradunk és nem lesztek olyan sokan!Kép
és még közel is lesz,BarbiKép))))

nagyon nem olvastam végig,ennyit én nem is tudok,de remélem mindenki jól van és boldog,legalább annyira,mint én!képeket néztem,babák egyre szebbek,azt hiszem Kuha babájától voltam teljesen elhalva,merthihetetlen gyönyörű!
most megyek,jó éjt mindenkinek
Nyúlné és Kisnyúl14+0

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!
Nekünk is inkább a péntek lenne jobb! Kép Ha már szavazásra lett bocsátva a kérdés!

Ülés - fordulás
Az jutott eszembe, hogy Beni előbb állt fel, mint ült magától. 7 hónaposan állt fel először és csak néhány héttel később tudott egyedül ülni. Egyik baba így fejlődik, másik úgy. Lehet, hogy már ülne, de a forgás még nem megy. Lehet, hogy forog, sőt négykézláb is áll, de még nem ül.

Davallia,
"kicsidonatella" effektus - nagyon jó Kép Kép Kép És milyen igaz. Én nagyon sok új barátnőt szereztem, mikor Benivel elkezdtünk nap mint nap sétálni és később a játszótérre járni. Szintén hasonlókorú babákkal, hasonló témákkal, jókat tudtunk beszélgetni. Sokkal még most is jóban vagyunk, együtt járnak oviba a gyerekeink. Kép
Én is szinte csak a két gyerekről tudok/szeretek beszélgetni, nincs is fontosabb náluk a világon.

Annamami,
Jó, hogy újra bekukkantottál! Kép

Jucc, Dóri
További drukk, hogy a gyerekekkel minden rendben legyen!!!

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Szia Nyúlné,
Nincsenek művészi képek Kisnyúlról? Nagyon ügyes, ahogy leírtad, miket csinál. Kép

benianyu

Duda!

Látom már te leszel az én emberem, norbizol is, maltoferezel isKépKépKép
Muszáj ledobnom 4 kilót március 7 ig...mert nem vagyok hajlandó új síoverált venni(KépKépKép, mekkora gondok, mi???)
Hajhullás:
Na majd most azért kipróbálom azt a Loreálos ampullát is...

Zsófy!
Nem szállsz be norbizni???
Na jó te még kapsz egy kis haladékotKépKépKép, tejcsi miatt...
Viszont én már este is "csak 120-130 at fejek, meg reggel is, úgyhogy nekem már update ide vagy oda, több nem lesz, csak kevesebb...
Na mindegy...tudtuk hogy eljön ez a nap is....

Már alig várom hogy megint 38-as ruhákat hordjakKépKépKép

No jóccccakát...

Megann

Kép

Kép
megann

Nyúlé!

Áruld el nekem léééééééééééééci, hogy hogy csinálsz barna képet a digitálisból???????
Milyen szoftverrel, vagy hogy???
Úgy tetszik.......
Az esküvői képeinkből is a barnítottak tetszenek a legjobban...Kép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!

Barna kép: a fényképezőn van "szépia" funkció, azt kell beállítani.
Vendég

LÁNYOK!!!

Nektek csinált már olyat a bébi, hogy nem akart vacsizni?
Zitába ma nem lehetett kaját erőltetni. Megkapta a cumisüveget, és bőgött ezerrel.
Kerek 6kg volt hétfőn, szerintem az nem olyan sok, hogy fogyóznia kéne. Kép Vagy nekem akar példát mutatni? KépKépKép
Vendég

Nyúlné!
Persze, hogy gyertek Ti is, legalább Kisnyúl kipróbálhatja Leon ágyát, hátha neki is úgy beválik, mint Leonnak az övé....
Apropó, hogy álltok a napközbeni alvással?

Akkor úgy látom a TALI IDÕPONTJA JANUÁR 27-E, PÉNTEK LESZ!

B.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tünde!

Vacsizni mindig akar, de pl. pont ma csinálta, hogy eljött a kajaidő és egyátalán nem kért cicit, még egy kortyot se! Pedig eltelt 3,5 óra! Egy óra múlva megint megkínáltam, na akkor hajlandó volt egy kicsit szopizni, de közel se annyit, amennyit szokott.
Aztán utána már evett rendesen, bevacsorázott 250-260-t!

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi, az alvást mindenkitől kérdezed, vagy csak Nyúlnétől?
Vendég

Megann,
Én gondolkodom, hogy beállok veled norbizni, eléggé érik a dolog. Már vettem hungarocellt (leánykori nevén Hamlet) is. Bár előbb az agyamat kéne átállítanom. Kb. egy évvel ezelőtt tudtam meg, hogy van Pocaklakóm, akkor abbahagytam a norbizást és azóta minden eszem. Terhesség alatt nem híztam plusz kilókat, csak 9-et, de most az utóbbi 2-3 hétben érzem, hogy kezdenek feljönni a kilók. De én nem kérem őket!
Mit szólsz?

benianyu

Barbi!

Én is próbáltam később, kis szundi után felsírt, de akkor se kellett neki a kajci. Amúgy is olyan nyűgi mostanában.
A nyáriaknál olvastam, hogy fejlődési ugrás előtt ilyenek. Lehet, hogy akkor megfordul lassan, nagyon dobálja már a popsiját. A lába is jár ezerrel, már tök sok km-t lebicajozott volna...
Vendég

Tünde!

Ari vagy, Nyúlnétól kérdeztem, de mások válasza is érdekel.
Zita alszik napközben?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Nektek szoktak lenni hülyébbnél hülyébb ötleteitek?
Nekem igen:
-elmegyek a lóboltba zablát venni, ráakasztom Zita füleire, és akkor abba folyik a nyála KépKép
-dinamóra kötöm Zita lábait, és áramot fejlesztünk vele KépKép

Megann
én is norbizhatok? De nem tudom mit lehet kajálni!
Vendég

Barbi!

Aszittem a tali miatt kérdezed!

De ha már így szóba jött....
alszik.....
KépKépKépKépKépKép
Vendég

Tünde,
A zablán halálra röhögtem magam. Kép Kép Kép

benianyu

Benianyu!

Azért ugye milyen praktikus lenne? Csak hát a pónilóméret is hatalmas lenne. KépKép
Vendég

Ja, és apa szerint szemellenző is kellene, hogy teljes legyen a kép.
Vendég

Praktikus, az biztos! Kép Daninál még nem kezdődött el, de ami késik, nem múlik. Kép

benianyu

Sziasztok!

Gergő is hanyattfekvésből akar felülni, és átkozottul irigylem a hasizmát, kőkemény Kép Nagyon erős, ilyeneket Balázs nem csinált, család ámult is az ünnepekkor, amikor otthon voltunk. Egyébként ő is elhagyta a 6 kilót, hétfőn 6160 gr volt. Pénteken kapja majd meg az első oltását, ha addig nem lesz beteg. / ma reggelre elkezdett szörcsögni-már megint Kép -, de ez még nem kizáró ok. Ott majd megmérik a hosszát is. Tegnap kiválogattam a kinőtt ruháit, hát szinte üres maradt a komód! Szerencsére már meghoztuk az utánpótlást Kép

Nekem is el kell kezdenem a fogyózást, már előre rosszul vagyok tőle. Viszont már magamtól is Kép Még soha nem voltam ilyen dagadt, pedig mindig volt rajtam fölösleg. Még nem mertem megnézni,mennyit kéne leadnom, de én is Norbizni fogok, Bíró Icával keverve / a torna B.I. lesz/. A Food Expressztől nem rendelek többet, valszeg főzni fogok, bár én is szemeztem a rendelhető Norbi-kajákkal, de most, hogy Balázsnak nem lehet mindent adni, inkább magam kotyvasztok az egész családnak. A Norbi-kaják nem ártanak nekik sem Kép Vasárnap még szülinapi tortám lesz, azt nem akartam kihagyni, de utána hajrá! Azt mondjuk nem tudom, a talis terüljasztalkámtól hogy tartom magam távol... Bár, ha mindenki fogyózik majd, akkor nem kell vinni semmit, és kész Kép
Egyébként a Norbizás miatt nem tartok a tejmennyiség csökkenésétől, inkább attól, hogy elvileg több zöldséget, gyümit kéne enni, de az meg lehet, hogy Gergő pocijának nem tetszik majd.

Na, nem elmélkedem tovább Kép
Jó éjt!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Judit!

Gergő hogyhogy most kapja az első oltását? Ha jól látom, elmúlt 3 hós.
Vendég

Így beszéltük meg a dokinénivel. Teljesen az új rendszert fogja kapni, és ő úgy gondolja, hogy a kéthónapos szurira nem érett még a kéthónaposok immunrendszere. / más az új, mint a régi kéthónapos/. Egyébként ekkora csúszások simán is előfordulhatnak, ha pl. az oltás idején beteg a gyerek, nem kapja meg időben. Húgom kislánya 8 hónaposan kapta meg az utolsót, mert a tesói állandóan hazahoztak neki valamit az oviból/suliból.

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

jó reggelt!

fogyi-téma: Kép én nem hergelem magam, amíg szoptatok (ha lesz annyi tejem, akkor 7-8 hónapos koráig szeretném). Gergővel is így volt, és magától vált le. Remélem, tavsszal sem csappan meg a tej, ha netán vmi rossz hírt kapunk. Kép Én eszem, iszom, jó levegőn sétálunk. Kép és persze azért nem ártana felüléseket csinálni, de erre nincs energiám. Majd a szoptatás befejeztével. Kép

Kövezzetek meg nyugodtan, de nekem annyira idegen, hogy egy 1-1.5 éves gyerek szopik! Pontosan tudom, hogy milyen jó az anyatej, de szerintem nem egy másfél éves gyereknek. Meg azt is furcsállom, hogy (ismerős gyereke) még felkel éjszaka SZOPNI! Ez egy baromság szerintem, aztán persze csodálkozik anyuka, hogy idegbeteg meg hullafáradt, kimerült, mert a gyerek óránként ébred éjjel.. Ez elfogadható egy csecsemőtől, bár szerintem ez is csak a legelején, de nem egy ekkora gyerektől. Tudom a fogzás, meg később a kisgyermekkori félelem (nálunk is volt mindkettő).

Bocs', csak ezen mindig kiakadok és nem tudom sajnálni az olyan anyukát, aki a nagy gyerekét még szopiztatja, ráadásul éjszaka! Attól még megvan a kötődés anya-gyermek között, és ezt egy ekkora gyereknél már nem szoptatással kellene elérni. Na jó, befejeztem. Kép Csak amikor xy panaszkodik, hogy jaaaj, de fáradt vagyok, és kiderül, hogy miért... hát tényleg nem tudok rajta meghatódni..

Remélem ma is ki tudunk babakocsizni, és nem fog szakadni az eső.

Dóri & Gergő (7 és fél éves) & Viki (11+6)
Vendég

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

HA 9 HÓNAPON ÁT SZOPTATJA KISBABÁJÁT, akkor a baba életének abban a szakaszában, amelyben a leggyorsabb és legfontosabb agy-és szervfejlődés történik, végigkíséri őt az a táplálék, ami kifejezetten neki való: az anyatej. Talán Ön is észreveszi, hogy babája elevenebb és aktívabb, mint azok a babák, akik nem élvezték az édesanyjuk teje által nyújtott előnyöket. Az elválasztás elég könnyen mehet ebben a korban… – de a szoptatás is! Ha szeretné elkerülni az ilyen korán történő elválasztást, ne csak táplálásként, hanem vigasztalás, megnyugtatás céljából is szoptassa a babáját.

HA EGY ÉVEN ÁT SZOPTATJA KISBABÁJÁT, elkerülheti a tápszerrel járó költségeket és bajlódást. Ekkorra a baba szervezete valószínűleg fel tudja dolgozni a család által fogyasztott ételféleségek legtöbbjét. Az egy éven át tartó szoptatás nyújtotta előnyök nagy részét egész életén át élvezni fogja. Például erősebb lesz az immunrendszere, és sokkal kisebb valószínűséggel lesz szüksége fogszabályozásra vagy beszédterápiára. Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia a legalább egy éven át tartó szoptatást ajánlja a baba megfelelő táplálkozásának és egészségének biztosítása érdekében.

HA 18 HÓNAPON ÁT SZOPTATJA KISBABÁJÁT, továbbra is hozzájuttatja őt a megfelelő tápanyagokhoz és betegség elleni védettséghez abban a korban, amikor más gyermekek gyakran megbetegszenek. A babája valószínűleg jól indult a szilárd ételek terén is. Volt ideje szoros kötődést kialakítani Önnel, ami egészséges kiindulópont növekvő önállóságához. Emellett elég idős ahhoz, hogy közösen alakítsák az elválasztási folyamatot olyan tempóban, ahogyan neki is megfelel. Ahogy az amerikai közegészségügyi szolgálat egy korábbi vezetője fogalmazott: „szerencsés az a baba, aki kétéves koráig szopik.”

HA A GYERMEKE AKKOR VÁLASZTÓDIK EL, AMIKOR KÉSZEN ÁLL ERRE, akkor biztos lehet abban, hogy természetes, egészséges módon elégítette ki a kisbabája fizikai és érzelmi szükségleteit. Azokban a kultúrákban, ahol nincs nyomás az elválasztás irányában, a gyermekek legalább kétéves korukig szopnak. A Világegészségügyi Szervezet (WHO) és a UNICEF erősen ösztönzi a kisgyermekkori szoptatást: „Az anyatej fontos energia- és fehérjeforrás, és a gyermek második életéve során elősegíti a betegségek elleni védettséget.” A természet minden bizonnyal arra rendezkedett be, hogy az elválasztódás 2 1/2 és 7 éves kor között történjen, és ésszerűnek tűnik, hogy gyermekeink csontjait abból a tejből építsük fel, ami kifejezetten erre való. Az anyatej antitesteket és egyéb védő összetevőket tartalmaz a szoptatás teljes ideje alatt, és a szoptatott kisgyermekek családjai a következő években gyakran kevesebbet költenek egészségügyi kiadásokra, mint szomszédaik. A hosszú ideig szoptató édesanyákat kevésbé veszélyezteti a mellrák kialakulása. A hosszú ideig szoptatott gyermekek általában sokkal nyugodtabbak, és kevésbé hajlamosak arra, hogy az ujjukat szopják vagy takarót szorongassanak megnyugtatásul. A szoptatás átsegíti mindkettejüket a korai gyermekkorral járó könnyeken, hisztiken és gondokon, és segít abban, hogy a betegségek enyhébbek és könnyebben legyőzhetőek legyenek. A szoptatás olyan univerzális anyai eszköz, amit egy édesanya sohasem hagyna ki! Ne aggódjon, hogy a gyermeke örökké szopni fog. Végül minden gyermek abbahagyja a szopást, bármit tesz is az édesanyja. Több a szoptatott kisgyermek, mint gondolná.

AKÁR EGY NAPIG, AKÁR ÉVEKIG SZOPTAT, gyermekének szoptatásáról szóló döntését sohasem fogja megbánni. És bármikor történik meg az elválasztás, ne feledje, hogy ez fontos lépés mindkettejük számára. Ha úgy dönt, hogy azelőtt választja el gyermekét, mielőtt ő készen állna arra, figyeljen oda arra, hogy fokozatosan és szeretettel tegye.

http://www.lll.hu/node/184

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Itt mormotáék!

Lányok a ti babáitok meddig alszanak reggel?
Tomi 9 és fél 10 között hajlandó megébredni.
Jövő héten 8-ra megyünk csipőszűrésre, mi lesz reggel?

Thomasanne és Tomi (aki megbabonázva bámulta Léna képét, teljes joggal, mert gyönyörű)

Kép
Kép
thomasanne

Róki,

ismerem az oldalt és a tartalmát is. Ennek ellenére nem értek mindenben egyet. És a saját tapasztalataim is mást mutatnak sok dologban. Kép
Vendég

Képzeljétek, tegnap is meg ma is írom, Zsuzsa baba mikor alszik, és egyelőre percre pontosan azt csinálja, mint tegnap. Lehet hohy a kislányomnak már van egy tuti időbeosztása, csak az én "éber" figyelmemet kerülte el? :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Thomasanne:

És mikor fekszik? Zsuzsa 8-kor általában már alszik, és reggel 5 és 6 között ébred. Jó neked hogy 9-ig tudsz aludni. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nyáriaknál jópáran "adományoztak" bevált mondókákat, ezeket összeszedtem. Lehet, itt is érdekelné a közönséget. Kép

"Töröm, töröm a mákot,
Sütök neked kalácsot."
A két kis ökölbe szorított kezét (függoleges helyzetbe fordíta (ha hagyja, de nem muszáj )) felválta egymáshoz ütögeted, egyszer egyik lent, másszor a másik.
Ütemre mondod a szöveget.

"Így lovagolnak a katonák,
így lovagolnak a parasztok,
így- meg- a pa-pok."
Térdedre ültetve "lovagoltatod" a szöveg ritmusára, mindig másként döntögetve a testét. (Ez talán késobb lesz aktuális )

"Ez elment vadászni, ez meglotte,
ez hazavitte, ez megsütötte,
Ez az iciri-piciri mind megette, megfájdult a hasa tole."
Sorra veszed az öt pici ujját, a hüvelykkel kezdve.

"Kerekecske, gombocska,
erre szalad a nyulacska."
Hasán, tenyerén köröket írsz le, az "erre szalad ..."nál pedig pl. a nyaka felé, füle mögé "szaladnak" az ujjaid, picit csiklandozva ot.

"Én is pisze, Te is pisze,
gyere, pisze, vesszünk össze, brrrr..."
Orrotokat összeérinted az "Én is piszére, Te is..." 1x-1x, a "vesszünk össze, brrr"-nél folyamatosan.

"Süti-süti pogácsát,
anyunak, apunak,
leeeeeegnagyobbat magának."

eközben balra-jobbra összetapsolunk a kezünkkel, mintha gombócot gyúrnánk közben, és a leeeeegnagyobbnál egy hatalmas kört rajzolunk , majd összecsapjuk a tenyerünket.
nem tudom értheto-e? remélem.

1 megérett a meggy
2 csipkebokor vesszo
3 te leszel a párom
4 biz oda nem mégy
5 leesett a köd
6 hasad a pad
7 dörög az ég
8 üres a polc
9 kis Ferenc
10 tiszta víz, hanem tiszta vidd vissza, ott a szamár, megissza.
Ezt én az ujjai számlálásával játszom, a végén vagy a kezét, vagy a lábát paskolom össze.

A másik:
Ciróka, maróka, (ujjammal szoktam a kis tokájánál cirógatni)
mit foztél Katóka?
Kevertem babocskát, sütöttem pampuskát. (a pocakján köröket rajzolok)
Ideteszem, odateszem, (két kis kezét jobbra, balra rakosgatom)
aztán mindet jól megeszem. (egy nagy hammal föléhajolok - kacag rajta mindig).

És még van az a kis dalocska, hogy egy, ketto, három, négy, mély lélegzetet végy, rajta pajtás, törzs hajlítás...... - erre mindig tornáztatom. Lábát ellentétes kézhez rakom, forgatom a jobb, illetve bal oldalára, és a lábát a hasához feltolom. Lehet bármilyen "gyakorlatot" kitalálni rá.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!Kép

Húú, micsoda fogyi hullámot indítottunk el!Kép
Jelentem, éjszaka nem haltam éhen, de nagyon vártam a reggelt és gyorsan be is nyomtam két szelet kenyeret.Kép Na jó, barnát.

Javaslom, a tali legyen délelőtt és akkor ehetünk!KépKép (norbi szerint)

Megann!Kép
Mesélj, ha bevált a loreálos cucc!
Én kicsit sokallom érte a 6ezret.Kép

Tibicsoki!
Autóban már és is szoptattam. Nálunk alapvető probléma, hogy Nati leginkább fekve szeret szopizni és ezt sok helyen nehéz kivitelezni.
Ülve is elfogadja, de akkor inkább csak nyammog a kis kényelmes.

Barbi!Kép
Köszi, akkor b.kocsizunk valószínűleg.

Andi&Nati 21+4

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Dudukly! Rég láttunk képeket a szerelmünkről Kép

Thomasanne! Oli este 9-kor alszik el és reggel fél 8 és fél 9 között ébred. Nekünk is volt, hogy időre kellett korábban menni valahová, akkor kénytelen voltam felébreszteni. Rossz érzés volt felébresztenem, legszívesebben hagytam volna alukálni.
Egyébként Õ is mormota Kép Napközben is tök sokat alszik. Szerencsére Kép

Csajok! Addig olvasgatom itt, hogy már a többségetek elkezdett valamit tenni a kilók ellen, hogy az én fejemben is megfordult, kellene tennem valamit. Egyelőre csak megfordult Kép Kép
Eddig úgy voltam vele, hogy majd ha már Oli nem szopizik, akkor eljárok sportolni Apával (ő hetente kétszer megy futni stb.) Csakhogy, ha megvárom a szopi végét, akkor nyáron nem nagyon kell levetkőznöm bikinire Kép Szülés előtt még kockás volt a hasam, szülés után pedig tök jól visszament, a szülésznőm meg is dícsért, hogy ez aztán a hasizom. Na ha most látná... Kép A sok édességzabálás betett rendesen. 36-os gatyák helyett 40-eset hordok. Engem mondjuk alapból nem zavar, de nyáron nem szeretném a barátaink megjegyzéseit hallgatni...

Teszek fel két képet Pufifánkról:
Kép

Kép

Ildi és Oli

Kép
vrucsincá

Megann, és Mindenki, aki fogyókúrázni készül!

Nekem újévi fogadalmam, hogy elkezdek fogyizni. (Sajnos a szopi már nálunk sem megy).

Nem tudom, hallottatok-e már a 90 napos fogyókúráról??? Én másfél éve megcsináltam (jelzem ez volt az egyetlen, amit sikerült végigcsinálnom, és valóban hatásos volt), meg is szabadultam 13 kg-tól. Mint látjátok, 3 hónap alatt ez nem is olyan drasztikus.
És nem kell sanyargatnotok magatokat, sem hungarocellen (Hamlet), vagy préselt fűrészporon (Korpovit) élnetek.

Én hétfőn elkezdtem újra, remélem, lesz hatása.

Ha valaki esetleg nem ismeri, szívesen írok róla egy-két szót.

kuha

Kép
kuha

Jó ReggeltKép

Barbapapa Kép

Köszi,akkor mi is jövünk!Kép

Rokica Kép

Tök jók a mondókák,ma be is vetem,mert már kifogytam a fejből mondogatottakból.....és marci már nagyon igényli(teljesen jogosan!)hogy ilyenekkel szórakoztassam!Kép

Dori_bp Kép

Amit a fogyiról írtál,akár én is írhattam volna szóról-szóra.....KépKépKép
Most tudtam csak visszaolvasni karácsonytól,remélem Vikiddel minden OK lesz márciusban!Szorítok nagyon!!!!Kép

És mit kell vinni a talira?????
És hogy lehet oda "tömegközlekedni"???

annamami és Marci(8+1)
annamami

Vrucsincá Kép

Olika annnyira szép kisfiú!KépKépKép
nekem mindig is nagyon tetszett!Annyira kis formás!KépKépKép

Egyébként mindenki babája gyönyörű -szerintem ez a szép babák topija-!!!KépKépKép

Benianyu Kép

Kis dagigombócod eszméletlen aranyos!!!!Kép
Ugye jöttök a talira barbihoz???
Nagyon vármo már,jó volna személyesen is megismerkedni!!!!Kép

Dudukly ??????????

am
annamami

Sziasztok!Kép

Barbi!Kép

Mi is mennénk a talira! Délelőtt vagy délután lesz? Mit vigyünk?

Rokica!
Tegnap Gergő egy csomó játékát Zsuzsának adta, azt mondta: Zsuzsáé.Kép Igaz, mikor este a gyógyszert kellett bevennie, akkor is azt mondta: Zsuzsáé.Kép Kép A szoptatással kapcsolatban egyetértek.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Tali: nekünk is mindegy az időpont. A péntek azért szerencsésebb, mert ha minden jól megy jan vége felé költözünk, azt meg biztos hétvégén tudjuk majd csak bonyolítani.

Na szaladnom is kell,

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Sziasztok!

Jajjjj, Roki!!!!

Tudom, nem nekem volt címezve az "lll"-es cikk, de én ugrom erre!!!
Szerintem a gyerekem érzelmi kötődése nem sérült azért, mert csak 3 hónapig tudtam szoptatni!!!
Anyukám engem 2 hétig szoptatott, mégis nagyon erősen kötődünk egymáshoz!!!
Én 1x kértem tanácsot lll-es szopt.tanácsadótól, érdemben nem tudott segíteni. A következő bajnál pedig már nem is válaszoltak. Erről ennyit!!!
Ja, és ez a hülye "anyatej mindenekelőtt, és csak anyatej, csak anyatej, és a nők 99%-a tud szoptatni, aki nem az nem is akar, és aki nem szoptat annak a gyereke jajistenem sérült lesz, és azt nem is szeretei az anyja, és a gyerek mérget kap, mert fúúúj tápszer, és egyáltalán..."
Csinálják a lelkiismeretfurdalást az emberben. Én 1 napig bőgtem, amikor abbahagytuk a szopit. Pedig az én "szegény gyerekem" így kajál normálisan, és nem szivogatja az üres cicim!!
Könnyű ám annak beszélni, akinek megy a szoptatás!
Ha jól tudom, Te háborítatlanul szerettél volna szülni. Milyen érzés lenne, ha valahol mindig az orrod alá dörgölnék, hogy aki kapott gerincérzéstelenítést, az nem is igazi anya, mert nem bírta a fájdalmat??!
Ez egy kicsit erős, de belőlem ilyen érzelmeket vált ki a "mindhalálig" szoptatás.
Bocs, nem akartalak bántani, de ez kikívánkozott belőlem!!!
Remélem nincs harag!!!!!
És persze tudom, hogy az anyatej a legjobb!

Davallia
11-kor aztán megvolt a vacsi!
Hogy csinálsz ilyen kicsi képet?
Vendég

Képzeljétek, jókat röhögünk mostanában a férjemmel, mert Gergő KÖPKÖD ezerrel. Repül a nyál szanaszét. És látnátok, hogy tetszik neki....Kép
Ja, tegnap este a cumit is szószeint kiköpte a szájából, csak úgy repült a kiságy másik végébe...

És egyfolytában azt hajtogatja, hogy gi-gi-gi-gi-gi...
kuha és Gergő (17+5)

Kép
kuha

Ja, és még egy kérdés lányok:

szerintetek nem gáz, hogy Gergő szept 03-án született, de nekem még mindig nem jött meg a mensim? Na, nem mintha hiányozna, csak ugye itt sorra írjátok, hogy nektek már megjött.
"Várjam" türelemmel, vagy menjek a dokihoz?

kuha

Kép
kuha

Kuha!

Igaz, én csak szept. 23-án szültem, de még nekem se jött meg, pedig tejem alig volt, és 2 hete már nem is szoptatok. Vagy 3 hete, nemtom.
A dokim azt mondta, hogy ha a szoptatás befejezése után 3 hónapig nem jön meg, akkor keressem meg.
Vendég

Tünde!

Köszi, megnyugodtam. Egyáltalán nem szoptatsz már? Én mondjuk még 2-3-szor szoptatok egy nap, többször nem, mert nincs tej.

Kép
kuha

Kuha!

Sajna nem, nem volt tej! 3 hóig szoptattam, de szerintem a vége felé cicinként 2 korty lehetett, de lehet, hogy most túloztam. Kép
Vendég

Havtünde!Kép

Teljesen egyetértek, én is akartam mégis csak 3 hónapig tudtam, és akkor is alkalmanként 30-40ml-ket.
És ettől senki sem rosszabb anya, egyáltalán nem múlik ezen semmi.
Én nekem a legjobb barátnőm anyukám, világ életemben mindent tudott rólam, mindent elmondtam neki nem úgy mint sokan mások és ő csak kb. 2 hétig szoptatott!!!

Nem az a lényeg mit eszik hanem hogy szeressék!!!!!!!!!!!!KépKépKép

Etethet valaki csk ciciből ha nem jó a gyerekhez oly mindegy!!!!!

Ne legyen sohasem lelkiisemeretfurdalásunk az nem jó nekünk sem és a babáinknak sem!!!!!!!!

Én is eleinte kiborultam, annyira szerettem volna, ha jól lakik belőlem a babám, de nem ment.

Nálunk senki sem szoptatott sokáig anyai ágon, úgy hogy szerintem örökölhető igenis!!!!

Ja és ma már a reggeli cicizés sem kellett Lívinek, szomorú voltam de nem erőltetemKép

Õ olyan kis koraérett, erős baba(4 hósan 8 kiló), hogy nem erőltetem már, helyette kapott már krumplit,sütőtököt, répucit, imádja!!!!!!

Ez is egy nagy baromság, hogy 6 hóig nem lehet, ő mindig megemészti szépe és csak úgy ujjong a déli étkezésért.

Megyek is készítem neki és eszik most burgonyát sütőtökkelKép

Imádom a csajom, hogy ilyen ügyi erős babaKép
Ez mindennél fontosabb nekem!!!!!!!Kép

Úgy hoyg tápisok nyugi, gyönyörűek a babák és szupi anyuk vagyunk mindKép

Mea
mea

2 kép az egészséges, mindig teli szájjal vigyorgó lányomrólKépKépKép
Egyik hamizáskor, a másik játék közben.
Persze fotózáskor mindig bekomolyodikKép
Lám nem hiszem, hogy szomorú lenne, hogy nem ciciből tejcsit eszikKép

Mea
mea

Látjátok milyen szépen eszem a déli menümet???Kép

Kép

jó husiben vagyom ám, nem szenvedek semmiben sem hiánytKép

Kép

Mea
mea

És már szépen lenyeli a hamit a kanálról, szó szerint leszívja róla márKép
És úgy megszei a 10-15 kanállal, hogy csak naKép

Mea
mea

Sziasztok,

Ma kaptunk régi 2 hos oltást, szereetnék érdeklődni, hogy volt-e akinél lázat okozott, vagy borogatta és mégis csomos, netán gyulladt lett, meg egyáltalán ennél van-e valami praktika, kupozzak-e már most, elég-e ha du nézek lázat meg ilyesmi.
A 3 hosrol hallottam h többen irtáto hh durva volt, erre nem emlékszem h panaszkodott volna bárki itt.

Köszike

Heni+Ajsa 2ho 6 nap

Kép
hencsi

Köszönöm a válaszokat!

Este fél 10 körül alszik el és általában egyszer kelünk, fél 5 magasságában. A következő szopi 8 körül, aztán én felkelek, ő még alszik.
Fura, mert ezt csak 1-2 hete csinálja, előtte már 6 után karatézott az ágyban. Legalább én is tovább alszom Kép, viszont napközben 2x alszik 40 percet és ennyi. Kép

Roki!
A mondókák nagyon jók! Tomi eddig ezt szerette a legjobban:

Hej, Gyula, Gyula, Gyula
Szól a duda, duda, duda
Pest, Buda, Buda, Buda
Pattogatott kukorica (erre általában a pocakjába bújok és gyosabban mondom, a többit kicsit elnyújtom)

Vrucsincá
Oli nagyon édes! Kép

A fogyókúra, hála az égnek nem aktuális, visszatért a normál súlyom, de tornáznom kéne a feszességért. Mit gondoltok befolyásolná a szopit? Tornázik valaki?
Megígértem magamnak, hogy nyáron a piros bikinimben fogok strandolni. Persze a kék visszerekhez a lábamon jól fog passzolni. Kép

Dori
Szorítok Vikinek!!
Engem is lehet kövezni, egyetértek.

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

Ezt egy internetes ismerősöm írta, az Õ engedélyével közzéteszem:
"Nekünk az idősebb 5-6 éves gyerekek közül több ismerősünk van, aki sokáig, akár egy évnél is tovább szoptak. És egyik betegségből a másikba mennek át! FOLYAMATOSAN!

Allergia, aszma, beszédhiba, soroljam?

Az én lányom 3 hóig szopott, de mindig pótolni kellett. Tök egészséges, évi 2-3 náthán kívül, ja és imádjuk egymást!

Ha a szülőktől jó géneket kap a gyerek a tápszer nem fogja elrontani. Ha az anya gyenge immunrendszerű, miből adna át a gyerekének, akár évekig szoptatva is erős immunanyagokat???

Akinek van teje szoptasson, sokáig, sokáig, de tartsa abszolúte magánügyének, és hagyja békén azt, akinek kevésbé sikerült.

Meg később ne panaszkodjon, hogy 8-9 hónaposan is 3 óránként szopizik éjjel a babája és nem tud soha aludni. Mert ilyet is hallottam nem egyet!

Mindenki csinálja ahogy jónak látja, és ahogy a természet megadatja neki!"
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: