A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Macs, hatpercesmacst jól olvastam? Ezek szerint már régóta fájsz??
neet
neet

Sziasztok!

Látom Macs azért annyira nem veszed komolyan ezt a 8-kor bemegyek dolgotKép Vagy Te még kitolás alatt is rajzolni fogsz?
Egyébként ha eksön van tudósíthatok a csajoknak amíg Zapa haza nem ér???

Én már nem tanultam oroszt, de a párom egész jól tud, mondtam is neki, hogy most övé lesz a babanet (ill. Õ mamanetnek híjjaKép)

P

Pussz: Pocak
pocakpacni

Neet,
jól olvastad, hajnali 1 óta fájok egyre sűrűbben, de nem igazán rendszeresen. Teljesen tanácstalan vok, mert azonkívül hogy fáj, nem tapasztalok semmi egyéb 'jelet'. Félek, megint csak vaklárma és egyszerűen erősebb jóslókról van szó. Van amikor kimondottan "nagylevegős" fájás, a következő, meg mint egy enyhébb mensis görcs. Szóóóval nem tom mi van??!!
lehet,hogy ez még a tegnapi ricínus hatása csak...

Gabi,
ha belefér, szívesen rajzolok bullterriert is Kép örülök, hogy tetszik Kép
macskanyu

Pocak,
csak mert bizonytalan vagyok Kép van hogy 15 perc, van hogy 4 perc kettő közt és van egy gyanúm is, miszerint a H-előtt mintha elfújták volna.. Kép
nem lennék szívesen hülye Kép
macskanyu

ja és közvetíthecc Kép Kép
macskanyu

Jo reggelt!

MacsKépKép
Jaj de izgi!!KépDrukk-drukk-drukk!!!!!!!!!!!!!!
Szerintem ez talan mar nem joslo.De vegyel 1 meleg furdot es ha erosodik,vajudsz,ha nem,josolsz,-nekem ez bevaltKépKép
Semmit nem jelent,hogy nem ment el a nyakdugo es magzatviz.En nyakdugot nem is lattam,magzatburkot meg repesztettek,igy azt sem lattam,csak ereztemKép
En azert lassan felhivnam a szulesznot,ha nem mulnak a fajasok.Csak megnyugtataskeppenKép
FULOPKEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!GYERE MAR KI,UUUUUUUUGY VARUNK!!!!!!!!KépKép

Lanyok!
Mondtam en,hogy nem jo ez a 2006...gyermekem fel 1kor arra ebredt,hogy tuzforro volt,39 fokos lazt mertunkKépKépTok bagyadt volt es mintha nem kapott volna normalisan levegotKépJol beparaztunk.Leszivtuk a nozijat(szinte semmi nem jott),adtunk kupot,Panadolt,igy 2 ora mulva mar nem volt laza.Most sincs es bekesen alszik.Mi lehet ez????A fogak miatt??Mar azon voltunk,hogy indulunk a korhazbaKépKépKép

Csecsemosok:
Szinten Edit es Orsi(amennyiben O a fiatal,vallig ero,barna haju lany) jott be,ok segitokeszek voltak.Az Orsi meg jobban.Es ram nagyon csunyan neztek,mikor arra a 15 percre betoltam,amig letusoltamKép

Megyek kavezni...most szivesen innek olyan Recca vagy Zsanci fele habos kavetKépKép

Pusz
Kriszta es Akos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Kriszta,
sztem is megyek a kádba, oszt majd kiderül Kép

addig is BEETRIX árvácskája:
Kép
macskanyu

MagdiKép
Fogalmam sincs,hogy fogyjunk,de a szandek megvanKépKép
A Norbi azert lenne jo,mert szopi mellett is ok,mert barmit ehetsz,csak nem mindegy mivel es mikor.Csak az olyan neheeeeeeeeeeeeeez....

AncsiKép
Marmint Akosnak a hus salataval???KépKép

JucusKép
Nagyon szoritok Nekd a mutethez!!!

K es A

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Jó reggelt!

Macs!
DRUKK!

Fibi!
Welcome back és boldog szülinapot Bálintnak!

Green, Bogárka!
Emma tegnap este megint a szokásosat játszotta, n9-kor elalvás, 9-kor ébredés, majd 11-ig vidáman játszott, sehogy nem tudtuk elaltatni előbb. Reggel f7-kor ébredt, de éjjel kétszer fent volt. A napközbeni alvásaink nagyon változóak. Általában reggel 8-9 közöt valamikor alszik 20-30 percet (most is éppen). Aztán utána még vagy egy hosszabbat (1,5 óra), vagy két 20-30 perceset. Attól is függ, milyen programunk van. Ha megyünk valahova babakocsival, akkor séta közben jól bealszik. Az esti lefekvést csak nézi napközbeni alvásnak, legalábbis remélemKép Vagy a fene tudja.

Ancsi!
Dejó, hogy jössz holnap, mert titeket még nem láttalak élőben, és nagyon kíváncsi vagyokKép

És nekem is fogynom kellene ketteske-projekt előtt, bár nincs rajtam extra sok felesleg, de mégsem érzem jól magam a bőrömben, viszont Emma mellett elég nehéz eljutni tornázni, pedig az segítene. De legalább ebben az évben még megálltam, hogy ne este 8-9 körül kajáljak!

Kép
Kép
manoka11

Kriszta!
Láz elvileg lehet a fogak miatt is, bár a 39 elég magasnak tűnik. És: gyertek hozzánk!!!

Emmának este kibújt egy foga fent is (de lehet, hogy kettő, nem engedte megnézni).

JA és azt akartam írni hogy "csak NEM nézi napközbeni alvásnak".

Kép
Kép
manoka11

Sziasztok!

Fibi, Kisfiadnak boldog szulinapot!
Kép

Macs, remelem nem a ricinus hatasat erzed hanem Fulopkejet!Kép
Kép
(En csak ilyet tudok, tobbet nem is rajzolokKép)

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Na szóval,felhívtam a Teve utcát.Ott hosszas keresgélés után kiderült,hogy adóelőleget/!/ vontak.Sőt havonta is egy bizonyos összeget levonta,amiről nem is tudtam.Mondván,hogy ők nem tudhatják,hogy ezen kívül van-e még jövedelmem?!Tehát ők úgy gondolták,hogy biztos ami biztos vonnak.Kérdem én,a havi 45000Fthol van egyáltalán a minimálbértől?És még az sem lenne adóköteles.Most állhatok neki én bombázni a hivatalokat,hogy adják vissza az egész évben használt pénzemet,amiről nem is tudom,hogy mennyi?!Komolyan mondom éppen a sírás szélén vagyok a tehetetlenségtől....

petergabi

Dorka, Kép Kép Kép Kép
ez nagyon éédes Kép KÖszönöm Kép

mivel a meleg fürdőben még erősebb lett, most már reménykedem-gyanaxom úgyhogy felhívom Icát
macskanyu

Fibi, BOLDOG SZULINAPOT BALINTNAKKépKépKép

Macs, csak nem????KépKépKép

Gabi, kell, h kuldjenek majd (nemsokara) elszamolast, amibol kiderul, mennyit vontak mennyibol mire stb. a levont adoeloleget pedig adobevallaskor igenyelheted vissza, sztem. nem hiszem, h erdemes energiat pazarolni a bombazasra. vagy igen? kaka, de ez vanKép azert fel a fejjel!!!Kép

Neet, ugye hogy egy kis seta "senkinek sem art"?Kép

pentek mom 10. haaat, azt hiszem jo nekunk isKép. de legkozelebb tarthatnank pl. obudan, mert ha mar messze, akkor legyen messzeKép meg ne hajnali 10-korKépKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Recca:köszi közben én is erre jutottam az apehel.Csak annyira szörnyű kiszolgáltatottnak lenni.Ilyen p...a pénzből még vonnak is.Úgy szivatnak ahogy akarnak.Majd márc.-ápr.környékén kapom vissza azt ami jár!Na de nekem most hiányzik...

petergabi

MACS:KépKépKép

petergabi

Tényleg Fibi, Boldog szülinapot Bálintnak és igen, írj történetetKépKépKép

Macs: hurrá!!! Hívogass, hogy legyen mit közvetíteniKépKép

Fotósok: én szeretnék tanácsokat, olympus régi (2 megapixeles) digit géphez. pl. mire villan a vaku Marcinak már csak a háta látszik. Moose hogy is van sorozatfelvétel?Kép egyáltalán honnan tudom, hogy tud-e ilyent a gép? Videót tud, de az gyorsan betölti a minimemóriát, plusz kártya meg nincsenKép

pocakpacni

NEET:Te mázlista vagyKép,de azért köszi

petergabi

Sziasztok!

Dórától kapott tegnap Vincenzó egy Kecskeméti almapüré burgonyával bébikaját, és eddig ez ízlett neki a legjobban. Arra már rájöttem, hogy nem műanyag, hanem fém kanállal kell etetni, és ő is megfogja a kanalat. SIKER!!!!!!

Macs: a fürdő jó 5let, és megy a drukk ezerrel!!!!!!! Kép

Juc: a MOM 13 óra az én javaslatom volt, mert egyrészt valamit akartam javasolni, mert senki sem tette, másrészt nekünk éppenséggel jó ez a "hülye" időpont.

Alvás: nálunk naponta kétszer van 1,5 - 2 óra, de olyan is van, hogy 3 Kép. Úgy néz ki, hogy este kb. 8-kor elalszik a kiskrapek, bár mostanság teljesen kipattan a szeme, amikor bekerül a kiságyba, és onnan mosolyog, meg játszik a cumijával, meg mindennel, ami a keze ügyébe kerül, és beszélget, de mi hagyjuk, idővel bealszik. Néha ránézek, megsimogatom, szájába adom a cumit, és jól kiszellőztetek. Persze nálunk nincs még tesóka, ezért könnyebb a helyzet, mint Bogárkáéknál. Hajnalban fél5 és fél6 között van egy szopi, aztán még alszunk 7 - fél8-ig. Délelőtt fél10-től alszik, aztán ennek a hosszától függően újra elfárad délután, és alszik 4 körül.

Fogyni én is szeretnék picit, LEGYEN MÁR TORNA!!!!!! Kép

Ha nem esik, holnap megyünk mi is a 12-es busszal!
fic.
ficánka

Sziasztok, megyek be a H-ba, nst, meg meglátjuk mi lesz Kép drukkokat köszi, remélem nem vaklárma, ha van vmi, Pocaknak mondom Kép

Pussz

mégegybenmacsésfüpöp
macskanyu

Macs: de jóóóóó! Kép hajráhajráhajrá! beszélj Icával!

Fibi: BOLDOG SZÜLINAPOT BÁLINTNAK!!!!! Kép

Recca: neked milyen időpont lenne jobb? csak kíváncsiskodok!Kép
ficánka

MacsKép
SZUPER!!!!!!!!!!!Ez mar akkor AZ-szerintemKépKépKépUgy izgulokKépKépMit mondott a szuleszno???

ManokaKép
Szerintem Te nagyon csini vagy,nem tudom,mibol akarsz fogyniKép
Gratula Emmanak a fog(ak)hoz!!
Jovo hetre tali???Esetleg??Persze,csak ha Akos nem lesz nyugi es nem lesz hatalmas ho.

FibiKép
Boldog szulinapot Balintnak!!Es varom nagyon a szulessztorit,imadom olvasgatni oket!!

Es elnezest,hogy utolag,de Kokuszdio Benijenek es Zanza Rekajanak is boldog szulinapot kivnok!!!

Moos,Vera,Macs,kerek szepen pocis kepeket!!!!!!!

Vegul 1 edes kep Akosomrol:
Kép

Kerdes:szerintetetk adjak de Akosnak kupot a biztonsag kedveert?Ha nem lesz laza?Vagy Panadolt?

MegkavezottKriszta es Megmindigalvoszememfenye

Kép
Kép
Kép
bkriszta

MacsKép
GIGAMEGADRUKKKépKépKép
Varjuk a hireket!!!

K es A

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Rájöttem, hogy bem panaszkodok itt alvás terénKép Marci fent volt 7 körül, majd visszaaludt és ezt teszi azóta isKép Este ált. legkésőbb 10-kor szunya, de inkább előbb és reggel is 9-ig alszik. Volt egy időszak amikor "csak" 8-ig szundizott, de elmúlt szerencsére. Igaz éjjel soxor fent van, de ha nem beteg akkor max. 10 perc után visszaalszik! Du meg egy-másfél óra alvás szokott lenni (csak ez sajnos ritkán esik egybe Balu alvásával, mondjuk tegnap igen, de akkor meg én nem voltam álmosKép) Jelen pillanatban így néz ki a hálószobánk (tegnap du-i kép):
Kép
Levettük a kiságy első rácsát és leraktuk a matracot, mondván Balu kb. éjjel kettőtől úgyis mellettünk ragad, így talán jobban elférünk. Marci viszont egyből betelepedett a régi helyére, kitúrva ezzel Balut, és hétfő óta jobban alszik mint eddigKép

pocakpacni

Jó reggelt !

Macs! Drukkolok ezerrel ! De talán már el is indultál Kép Köszi a legut , tényleg nagyon ügyes vagy !

Fibi ! Boldog szülinapot az egyévesnek ! Én is kivi vagyok a szüléstörténetre .

Petergabi ! Adóbevalláskor visszaadják egyben . Ha olyan cégnél dolgozol ami tb kifizetőhely , nyilatkozz idén , hogy vonják vagy sem.

Votiv ! Sajna nem esik útba . Nekem az Osvát csak egy köpés Kép

Manoka ! Mi tegnap később fektettük kicsit , így is 12 órát aludt , többszöri lisebb megszakításokkal...

Kép
Kép
greenolive

Fic, en ilyenkor meg boven itthon vakarozomKép de azert megprobalok holnap 11-re odaerniKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Oxi ! Örülök hogy minden okés !

BKriszta ! Nagyon édi !

Kép
Kép
greenolive

Gabi!
Ez nagyon gáz! Tényleg, annyira kiszolgáltatottak szegény kismamákKép

Kriszta!
Nagyon édes ez az Ákos, akarom élőben is látni! Jövő hét jó, hétfőt kivéve, de megdumáljuk mailben, jó? Ja, és akkor ezek szerint lehet bébikompot használni? Mert amikor erről volt szó a topikon, akkor éppen nem olvastamKép Mondjuk Emma még nem ül fel, négykézlábra is épphogy kitolja magát, de néha azért pl. az etetőszékbe beültetem.

Azt akartam még írni/kérdezni, hogy E úgy 3 napja nagyon megharapta a mellbimbómatKép És lett egy kis seb, ami baromira fáj, amikor szopizik, csillagokat látok, de alapjáraton is fáj, ahogy a ruha hozzáér. És nem nagyon tud gyógyulni, mert ugye a szopi miatt állandóan nedvesség éri. Kentem rá Garmastant, de nem sokat segített. Szerintetek mit csináljak, hogy elmúljon már???? FÁJ!!!

Kép
Kép
manoka11

Pocak ! Ez nagyon jó Kép

Oxi ! Mi is az a csodakenőcs , amit csíkokra ajánlottál , képtelen vagyok megbarátkozni a csíkokkalKép
Én járok heti 2X tornázni , ha eljutok , de nem fogyok tőle ...

Kép
Kép
greenolive

Közben Macsnak elment a nyákdugó! KépKépKép

pocakpacni

DRUKK-DRUKK-DRUKK!!!!
HAJRÁ FÜLÖPKE!

Kép
Kép
manoka11

Sziasztok!

Macs: Megadrukk, és igen, megmaszlak téged is... majd. Vagy menjek utánad a Hba derekat maszni, vajúdás alatt? Kép

Megint megállapítottam, hogy szerencsém van Vikkával, este 8- reggel 7-ig alszik (ha fent is van, csendben van, visszaalszik, szóval vehetjük alvásnak), aztán 9-11-ig, vagy délig, aztán 2-4, fél 5ig. Persze, vannak rosszabb napjai, de nekem is Kép

Csecsemősök: Én Neettel értek egyet, voltam bent egy ideig, tudom, hogy minden csecsemős jóindulatú, de gondoljátok kicsit végig, akármennyire is vezérel valakit a hivatás- és kötelességtudat, vannak napok, amikor egyszerűen nem megy. És ott vannak a hiperérzékeny frissenszült anyukák, akik azért valljuk be, hajlamosak félreérteni a dolgokat, és besértődni. Na ebből vannak a legnagyobb problémák. Amikor pocakosan ott loptam a napot, volt, hogy a szobatársam és a csecsemős között közvetítettem, és másnap mindkettő bocsánatot kért. Ennyi erővel a szülésznőket is szidhatnánk, ha velük is 4 napot töltenénk. Velük is volt rossz tapasztalatom, akkor nagyon rosszul esett, azóta azért sokmindent átértékeltem. A dokikról nem is beszélve Kép
Lássuk be, a Szt Imrében is emberek dolgoznak. És sokkal lelkiismeretesebben, mint más Hban. (Nem mesélnék rémeket, az elmúlt fél évben elég sok bnőm szült szerte az országban)

KépKép
oxigen
Györköny

Green: Dr Kelen anticellulitisz bedörzsölője. Te kértél? Mert vettem, de amikor szóltam, senki nem jelentkezett érte.

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Macsi, hajrá-hajrá!Kép

Igérem, mára visszatartom a szülésemet, hogy Ica csak Veletek tudjon foglalkozni!Kép

Pirus
37+6

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Én nem kértem csak érdeklődtem , de ha nem kell senkinek ,kérhetem ? Kép Már sok csodát kipróbáltam , hátha...

Kép
Kép
greenolive

Macs,
HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gabi,
ez nagyon durva, lehet, h nekem is vontak????Mert kb. 5-6 ezer ft-tal kevesebbet kaptam, mint amit előzetesen kiszámolt nekem vki, aki ért hozzá! Sőt, tgyás meg 10 ft-tal volt kevesebb!!!
és mélek majd, jó?
és nagylányod ari lehet, é s az én 12 éves húgom is divattervező akar lenni...Kép ezek a mai fiatalok...KépKép orvos, tanár, kőműves bezzeg már egyik sem akar lenni!!!!!!Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Adójóváírás : ha a jövedelmed elér egy bizonyos összeget jogosan vonják , ha vkinek 2005 ben csak gyed e volt , akkor viszont nem jogos.

Kép
Kép
greenolive

Macs ! De jó !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Várjuk a híreket .

Kép
Kép
greenolive

Green,
tudsz róla, h Osváth van Érden és Diósdon is? Mert a diósdi tőled akkor 2 köpésre van. Kép Bár attól függ, Érden hol....

Oxi,
örülök, h egyetértünk. Kép

MACSKA! FÜLÖP! DRUKKKKKKKK!!!
De miért is Fülöp? Megkérdezhetem anélkül, h valaki leszúrna, h szelektív vagyok? Szal ha lány, akkor a Fülöp hogy jön ide? Az fiúnév, nem?
neet, értetlen
neet

Macs: hajráááááááá! Kép

Zapa "felgitározta" Vincét, most nyöszörög az erkélyen, be kell hoznom áááááááááá, biztosan tök nyügi lesz. áááááááááá
ficánka

Neet, Oxi,
igaz, h ők is emberek, viszont azt sem kéne elfelejteni, h mi is azok vagyunk!!!!! Legtöbben először szült nők, akik sosem láttak gyereket, szülés után HÜLYE hormonháztartással...hát igen mély nyomot tud hagyni egy-két "emberi" megnyilvánulásuk. De ettől függetlenül, nekem, személy szerint nem volt rossz tapasztalatom velük, az az egy is inkább FURCSA volt, kicsit bántó, de a bántó jelleget betudom akkori lelki állapotomnak, és "normál" esetben mégcsak bántónak sem tartanám. Viszont nekik kéne esetleg tanulni egy kis pszichót (lehet, h tanulnak is), h azért nem minden úgy működik a kismamáknál, mint náluk...Nem minden evidens...
de én tényleg meg voltam velük elégedve!!!!!!!!!!!!!! És nekem pozitiv csalódás volt mert én annyi rosszat hallottam róluk előtte, h már eleve úgy mentem oda, h majd nem keresem a bajt...És ehhez képest ott volt Zsuzsi, aki gyönyörűen megfürdette az én ici pici babámat, mejd felöltöztette, MEGFÉSÜLTE, és adott neki egy cuppanós puszit, ami nekem annyira jól esett, h ezért sirtam!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Neet!
Mert FilippaKép
Legalábbis remélem jól tudom.

Kép
Kép
manoka11

MacsKép
GYORS ES KONNYU SZULEST KIVANOK!!!!!!!!!!!KépKép

PocakKép
Edesek a gyerekek!!!
Nekunk is igy 1 raccsal volt egy ideig a kisagy,de az a baj,hogy Akos a kisagybol ugyan kimaszik,de ugy lemaszni a nagygyrol a foldre meg nem tud,hogy ne koppanjon,-igy mi visszatettuk a racsot.

GreenKép
KosziKép
Irigy kutya vagyok a 12 oras alvasertKép

ManokaKép
ok,akkor,mailben ertekezunkKép
CiciKépKép
Komp:en tutinem vettem volna Akosnak.De Anyum vettKépAzt mondjak,addig nem jo,amig nem ul stabilan.Akos par napja egyik naprol a masikra felult es van,hogy fel orat is eluldogel.Es nem is tamaszkodik a kezevelKépHa pedig megbillen,siman visszahozza az egyensulyat.Szoval ez a problema kilove.
a masik,hogy igy megszokjak,hogy nem kell egyensulyozni.Ebben lehet valami,igy napi kb 15 percet van benne.Egyebkent nagyon elvezi es tegnap rajott,hogy lehet vele haladni.
Lattad,milyen "hatalmas" lakasunk van,no,kb 4 mp alatt vegigszantja az egeszetKép

Felebredt Kiscsillag.Epp ideje volt.Megnezem,van e laza...

Pusz
K es Akosom

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Kriszta: nálunk a kiságy mellett egy kb 10 centi vastag matrac vanKép

pocakpacni

Zsan:szerencsére ennyire nem komoly Orsimnál,csak ez a kedvenc játéka.Ovis kora óta állatorvos szeretne lenniKépEz egy kicsit jobban hangzik,nem?

petergabi

Neet:ha jól emlékszem,Macs azt mondta,hogy a terhesség elején kezték Fülöpözni,amikor még nem tudták a nemét.Szóval rajtamaradt a pocakon a Fülöp névKép

petergabi

Macsnak szivárog a víz, 2-3 perces fájásokkal, egy ujjnyi méhszáj. Azt mondták hogy du-este felé lesz FülöpkeKépKépKép

Most megyek Baluval dokihoz, de ha lesz vmi, utána jövök beszámolniKép

pocakpacni

Hurra!!!KépKépKép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Fülöp-Filippa, értem. A 100 éves háborúban volt John of Gaunt anyja valami Philipa, ha jól emlékszem. Bár megbuktam töriből... majd drukkoljatok az UV-n. Kép

Zsan,
oké, értelek téged is. Kép

HAJRÁ FÜLÖP VAGY FILIP VAGY ZSÁNPIER, MINDEGY Kép HAJRÁ!

neet
neet

MacsKép
SZORIIIIIIIIIIIITUNK!!!!!!!!!

Lanyok,Akos meg mindig alszik.8kor es 11elott felebredt enni,de vissza is aludt bufik nelkul.Lazat nem erzek a homlokan.Nem gond ez??
Ugy aggodok.KépIlyet meg sose csinalt...

aggodoKriszta es alomkorosAKos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: