A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Szia Manda!
Köszönöm Kép
tündér11

Sziasztok! Szia Tündér!
Egyfolytában Barbi én is rád gondolok.... Tegnap nagyon kiakadtam a hír hallatára, a párom nem győzött lelket önteni belém...Kép Nagyon várunk vissza a fórumra... Én is csak csatlakozni tudok az eddig leírtakhoz... Pihenj sokat, pároddal utazzatok el vhova.... Vhogy ilyenkor mindig eszembe jut az én vetélésem is és a szokásos "mi lett volna, ha" kezdetű mondat...

Különben ma vagyok a 2. cn-on, és holnap végre megkezdeném a closti szedését. Ma felhívta a párom a dokit UH időp. egyeztetése miatt. A doki meglepő dolgot mondott neki. Párom szóba hozta többek között a vizsgaidőszakomat is. Erre a doki rekaciója az volt, hogy nem igazán javasolja a gyógyszer szedését ebben a hónapban, mert ugyebár ez a hormonjaimra hat és a vizsgák miatti stresszem, idegességem csak fokozódni fog, stb... Na ehhez mit szóltok? Ki mit tapasztalt? Teljesen le vagyok lombozódva...KépKépKép
banyanya

Barbi Kép - gyere majd kesobb, ha lesz erod hozza !! Addig is kuldom az energiat, hogy tuleld vhogy ezt a nehez idoszakot !! Kép
saci

Tündér
Akkor ezek szerint már többször sikerült teherbe esned. Miyen vizsgálataid voltak, hogy megállapítsák miért ment el a babó??? Mert hát meg kellene akadályozni, hogy megint az történjen.
Hellász
Csináltál tesztet?
Barbi
Veled vagyunk. Remélem gyorsan kihevered az angyalkád.
Banya
Hogy mikre nem gondolnak ezek az orvosok!!!
Tiza
Hát akkor tényleg előttem laparozol. Én még nem is annyira az eredménytől félek, hanem magától a "műtét" szótól ver ki a frász. Nekem lapar és hisztero is lesz egyben. Érdekes, hogy a melleim már 5 napja tökre fájnak...nem barnázok még, csak a tegnapi együttlét után volt rózsaszínes meg ma már mintha a székletemen is lett volna vmi. Gondoltam rá, hogy venni kellene egy nagyon jó tesztet, ami kimutathatná ha volt megtermékenyülés...csak nem tud megtapadni...de a qupido olyan drága, nem?
Írjatok csajok továbbra is részleteket a laparról..engem is érdekel.
Szerencsére lapar ide, lapar oda én még remélek, pozitív a hozzáállásom...nem viselnek meg a folyton megjövő menzik. Kép Kiváncsi leszek mi lesz a lapar után. Zárójelben jegyzem meg én szeretnék egy hét táppénzt. Kép Legalább anyyi jó legyen az egészben.Kép
Tündi30
Te hogy viseled az endos kúrát?
Puszi mindenkinek!!!

Kép
vizkriszisback

Hú Lányok, ez a lapar dolog nekem nem hangzik valami jól. Nálunk előbb a páromnak kell egy ismétlő vizsgálat, nekem csak utána csinálják meg.

Szia TündérKép
Mesélj magadról. Orvosok mit mondtak, miért lehetett ennyi vetélés? Volt kivizsgálásod?

Kép
mofly

Sziasztok!!

Barbi!

Sajnálom ami veletek történt!!
Küldök energiát, hogy mihamarabb felépüljél!

Kép
lara26

Kriszta!

Nekem is megemlítette az orvosom a lapart átjárhatóságival egyben. (2 legyet 1 csapásra)
De én is bizakodó vagyok remélem most sikerült!!! Kép
régen volt már jó görbém.

Kép
lara26

Tundi, Iza Kép most jovok ra, hogy nekem lehet, hogy lapr + hiszter. volt enyben? azert volt durva? ( jo vagyok, mi,,,hogy mar el is feljtettem, hogy mi volt velem)
az a baj, hogy amikor a mutet volt , akkor meg nem irogattam itt nektek, kulonben ki lettem volna muvelve
Krisz: ) neked hany doki mondta, hogy kell ez a mutet? erdemes tobb velemenyt is kikerdezni...az 1 het tappenz, az a minimum...amugy is. ...
saci

Lara Kép hajraaa,remelem hogy most volt a szerencses honapod es noveled a 2005 ben fogant babak szamat
saci

Ja!!

Én 2 hét TP-ben kiegyeznék! Kép

Kép
lara26

Én nem örülök a táppénznek. Szeretek dolgozni és már nagyon untam a semmittevést itthon az ünnepek miatt. Én valahogy jobban szeretem a hétköznapokat, szerintem hamar visszamegyek dolgozni.

LaraKép
Drukkolok, hogy ne legyen szükség a laparra.

SackólányKép
Hát nem vagy semmi. Lehet, hogy már a műtétre sem jól emlékszel? Tüncsibének is volt hiszteroja, de nem ugyanazt írta le, mint Te. Õ is sokkal hamarabb felépült. Én úgy vettem ki, hogy csak annak tart tovább a felépülés, akinél a műtét közben valami beavatkozás is történt.
Nálad is volt valami,nem?

Kép
Kép
tiza

Tiza, SackóKép
A histeroscopia kevésbé vészes, mint a lapar. Itt nem vágnak, csak belenéznek a méhbe a hüvelyen keresztül. Ezt is altatásban végzik. Mivel nekem semmit nem találtak, aznap haza is mehettem. Ja, és műtét előtt kb. 1 órával kellett csak bemennem a kórházba. Utána semmi táppénz, semmi tiltásKép
gtünde

LaraKép
Szia Te ritkán járóKép Nagyon remélem, hogy annyira jó most a görbéd, hogy babás görbe lesz belőleKép
gtünde

TizaKép
Én nem unnám a semmittevést itthon. Már volt lehetőségem kitapasztalni a porckorongsérv műtétem után, és akkor még csak fel sem kelhettem nagyon. De Te egy aktív, sportos csajszi vagy, én meg egy lusta d...óKép Különben is, nem vagyunk egyformák, ugyi?Kép
gtünde

TizaKép
Én nem unnám a semmittevést itthon. Már volt lehetőségem kitapasztalni a porckorongsérv műtétem után, és akkor még csak fel sem kelhettem nagyon. De Te egy aktív, sportos csajszi vagy, én meg egy lusta d...óKép Különben is, nem vagyunk egyformák, ugyi?Kép
gtünde

Na hurrá! Kétszer küldte elKép
gtünde

Mindenkinek jóccakát! Holnap délelőtt nem leszek, mert kiutazom Barcsra. De este vagyok!!
Hihihi...KépKép
gtünde

Jó éjszakát TüncsibeKép
És jó utazást!

manda

Na most vagyok kész az esszével!!! Kép Kések vele egy napot.
Sac
Nálam azért akarnak lapart....mert már akkor is felmerült, amikor vagy 2 éve inszemeztük még az exemmel...és nem jött be. Másfél év sikertelenség után. Aztán pihent a project...most fél éve semmi az új párommal. Igaz, hogy találtak progihiányt...de én a végbelemben lévő véres nyálka menzi idejében való előfordulása miatt (na ezt jól megfogalmaztam. Kép) endo gyanús is vagyok. Ezért hát a lapar.

Kép
vizkriszisback

Tundi Kép varunk holnap este

Krisz Kép ertem...

ja,,holnap megnezem a papirjaimat, hogy mit is csinaltak...KépKép

Babcsi Kép hol vagy maaaa??

ejszakai baglyok? Kandi Kép Amica Kép jo dumalast, ha jottok, sajnos en elfaradtam, puszi S.
saci

Jó reggelt Mindenkinek!

Drága kiskatonám tegnap elment az eredményért (spermatogramm) a BMC Andrológiára.

A helyzet a következő: szemben a dec.22-én készült eredménnyel (ami csak arról szólt, hogy 1 millió sperma van és alig van mozgó és viszlát!! Ennyit a magándokiról) a jan.2-án adott minta 16 millió spermáról szól. Viszont csak 5 % progresszíven mozgó 2 % helyben mozgó 93 % mozdulatlan !

Ez valami gyulladás következménye is lehet, a prosztatagyulladásnak már nincs jele. Ha gyógyszerrel fel is tornázná 25-30%-ra a mozgókat az is kicsi esélyt ad a spontán teherbeesésre!

A tenyésztés (ezt se csinált eddig senki ilyet) kimutatott enterococcus faecalis-t is! (erről hallott már valaki valamit!)

Az okokról órákat tudna mesélni a stresztől kezdve a környezetszennyezésen ...stb... És az eredmény is változhat! Megkérdezte a 72 napos spermafejlődést is. IGEN a válasz, valóban kb 3 hónap alatt fejlődik termékennyé egy spermium.

Ezek után Marika - (műtős asszisztens és az andrológus asszisztense) azt üzente, hogy majd velem is fog találkozni a műtőben és megsimogat majd adott időpontot a nagy könyvből február 1-re. Dr. Konz-hoz!!!

Azt is mondta kedvesemnek, hogy csak steril spermát fogadnak el, de a fenti baci még "belefér" a dologba.

Azzal bíztatták kiskatonámat, hogy az a jó a rosszban, hogy van sperma (csak nem mozog), mivel a mozgás a lombiknál nem annyira lényeges.

Már sírtunk együtt, sírtunk külön is. Egy kicsit (nagyon) félek. Kiskatonám maga alatt van.

Ha jól sejtem csak a lombik jöhet szóba?
Fáj a leszívás?
Hány vizsgálat vár rám?
Milyen vizsgálatok várnak rám?
Petevezeték átjárhatóság kell? Az fáj? Vagy milyen?
Félek, félek, félek!!!!!

Ha össze-vissza írtam akkor bocsi. Kérlek írjatok valamit!
mot

Mot Drága!

Nyugi-nyugi. Ha ennyire kevés a mozgó, sztem lombik lesz. A leszívásnál alszol, petevezeték átjárhatósági pedig nem kell, mivel a kész embriót kapod vissza a méhedbe. Ne izgulj, a lombik alatt semmi sem fájdalmas, én még élveztem is mindent, olyan izgalmas volt, és jó volt tudni, hogy most már vmi érdemleges dolog történik az emberrel. Én már alig várom a következőt!
Nekem már hiányzik a BMC, szerintetek hülye vagyok?
mary78

Mary Kép

Nagyon drága vagy!

Néha rámjön a sírhatnék! Nem hiszem el....

A peteérés felturbózás az gyógyszerrel történik? Hízás (nem mintha számítana) ?
Konz a főnök ugye?
Sok vizsgálat? Sok szabi kell majd? Beültetés után mennyi időt kell otthon lenni?
mot

Mot drága Kép
Sajnálom, hogy nem kaptatok valami fényes eredményt az andrológián, de legalább tudnak mit kezdeni veletek! Erre gondolj!
A lombiktól egyáltalán nem kell kiborulni és félni. (Látod én is itt vagyok, és még sokan mások!) Különben meg már egy csomó mindent tudsz róla ugye?
Akkor válaszolok a kérdéseidre jó?
- Nagyon úgy tűnik, hogy lombikozni fogtok.
- A leszívás nem fáj. Altatásban csinálják, és kb. 15 perc az egész. Utána sem fáj, nyugodj meg.
- Szerintem neked nem lesz sok vizsgálat, mert ha lombik, akkor pl. HSG nem kell, mert már nincs jelentősége a p.vezeték átjárhatóságnak. (Különben a HSG-t is túl lehet élni, az fájhat, de mindenki máshogy éli meg.)
Szóval szerintem vérvétel, nőgyógyászati vizsgálat, EKG. Talán más nem is lesz!

És ne félj. Örülj inkább annak, hogy van megoldás a problémánkra!
Ja, és a párod kicsi fejébe is ezt tápláld, mert nagyon fontos a hozzáállás!

Kép
Kép
szilva069

Mary Kép
Nem vagy hülye, én is így vagyok ezzel, hogy már olyan szívesen járnék ismét a BMC-be!
Hogy vagy? Úgy érzem egész jól!

A vizsgálatok mindig reggel vannak, amik elhúzódhatnak akár 2 óráig is, úgyhogy szabi és szabadidő az bőven kell hozzá. A stimuláció során 2 naponta kell járni a BMC-be kontrollra, hogy hogyan alakulnak a tüszőcskéid.
A beültetés után célszerű otthon maradni és sokat pihizni, de én pl. 4 nap múlva már dolgoztam, igaz szellemi munkát, de még így is sikerült.

Kép
Kép
szilva069

A második üzi neked szólt Mot Kép,
Mary már tisztában van vele!

Kép
Kép
szilva069

Szilva ! Kép
Jó, hogy itt vagy!

És a leszívásnál hány napot vagyok bent? És otthon?

Marika (Ti ismeritek?) is azt mondta, hogy annak örüljünk, hogy van mit felhasználni!

Nálad hogy volt a peteérés felturbózás?
mot

Egyszerre írtunk Kép
mot

Mot Kép
A stimuláció gyógyszeres, illetve injekció formájában fogod kapni. Jó sok hormont kapunk, úgyhogy a hízás az tuti Kép
Koncz a főnök, úgyhogy a legjobb kezekben leszel!

Kép
Kép
szilva069

És hányadik naptol kezdődik a stimu? 2.cn-tól? Gyógyszer? Szuri?

És ultrahanggal nézik ugye a tüszőket?
mot

Már megint egyszerre írtunk!!! Kép

Injekció otthon ? Vagy be kell járni? Per pillanat nem tudom elképzelni,hogy megszúrjam magam!
mot

Sport legyen? 2004-ben lefutottam a maratoni távot! Nehezen bírom mozgás nélkül! Főleg ha még hízok is!
mot

Mot Kép
Punkció:
Reggel fél 8-ra bemégy, és ahogy sorra kerülsz, már mégy is a műtőbe. Közben párod leadja az "anyagot", és már kezdődik is a megtermékenyítése a petesejteknek. Punkció után kapsz egy kis infúziót, aztán 1 óra körül haza is mehetsz. Marika nagyon kedves, és teljesen igaza van, én is ezt próbálom megértetni veled!
3 féle szurival stimuláltak, mindhármat én adtam be magamnak. A stimu időszak az előkészítő szakasszal kb. 1 hónap.

Kép
Kép
szilva069

MotKép
Fel a fejjel, gondoljatok arra, hogy akár 2-3 hónap múlva már terhes is lehetsz!!!

Leírom, hogy nekünk hogy volt:
- az alapvizsgálatok (3 vérvétel neked a menses 3., 21., 24. napján, nőgyógyászati vizsgálat, 2 spermavizsgálat a párodnak, + egy vérvétel nagy labor miatt) egy ciklus alatt lezavarhatók, 3-4 alkalommal. Egy napra lehet kérni több mindent.
- ha long protokoll lesz, akkor a köv. menses 21. napján el kezded szúrni magad Decapeptyl-lel, ez egyszerű.
- kb. 14 nap múlva kell menni a BMC-be, reggel vérvétel, UH, és felírják a stimus injekciókat, és indul a stimu.
- nekem keddi napon indult, és a köv. héten kellett minden másnap menni vérvétel, UH-ra, és e hét péntekén volt a punkció.
- köv. hét hétfőn pedig a beültetés, és innen számítva 10 nap múlva az eredményhirdetés.

És igaza van Szilvának, örüljetek, hogy megvan a megoldás!

Én annak idején alig vártam már, hogy mondják meg, hogy lombik és kezdhessünk. Én attól féltem, hogy inszemeznem kell. Igenis a lombik 99 %-ban sikerül, kinek előbb, kinek utóbb, csak ki kell várni a sorunkatKép

Úgyhogy hajrá!
mary78

Mot Kép
A long protokoll-nál a stimu (ill. ez csak az előkészítő szakasz) a ciklus 21. napján kezdődik szurival. Ezt a szurit végig kell majd adni/adatni magadnak. Közben megjön (vagy nem) de rá kb. 14 napra kezdődik az igazi stimuláció további 2 fajta szurival, egészen a leszívás elötti 2 napig. Aztán tüszőrepi és jön is a leszívás.
Marynek igaza van, én is nagyon élveztem az egész lombikot. Nagyon izgalmas volt, és ráadásul nagyon jól mentek a dolgok nálam.
Sport:
Én sportoltam egészen addig, amíg nem szúrt nagyon az oldalam, mert hát a sok érő tüszőtől egy idő után nagyon elkezd szúrni a p.fészked. De azért majd kérdezd meg a dokit is!
Ha tudod magad szúrni azzal nagyon sok időt takaríthatsz meg, és a munkából sem kell kivenned magad azért, hogy elmenj beadatni a szurikat. Ráadásul mindig ugyanabban az időben kell beadni őket, úgyhogy elég macerás!

Kép
Kép
szilva069

SzilvaKép

Igen, jól vagyok, mikor megjött a mensim, 2 napig szédültem és nagyon rossz volt a közérzetem, de már tök jól vagyok. A mhelyen nagyon sok a meló, tegnap egésznap a főnökömmel dolgoztam, mára meg kitalálták, hogy irattározni kell mindenkinek, hát nekem megint nagyon sürgős dolgom fog akadni, ugyanis én a magam dolgait mindig szépen irattározom, mások cuccait meg nem fogom cipelni 2 emeleten keresztül! Irattározza csak mindenki a magáétKép
Ja és már hajnali 5-kor takarítottam otthon, úgy hogy tényleg jól vagyokKép

Olyan jó lenne, ha egyszerre tudnánk menni a fagyibébikértKép

Mondtam a páromnak, hogy a nálunk a fagyisnak kell sikerülnie, mert ő is fagyis, és fagyisnak legyen már fagyigyerekeKép (Mirelit-kereskedelemmel foglalkozik, és fincsi fagyit árulKép)
mary78

Angyalok vagytok! Kép

Köszönöm!

Most megpróbálom megérteni amit írtatok!

Long-protokoll ? - az meg mi? Az egész eljárás megnevezése, ütemterve?
mot

Mary Kép
Örülök, hogy jól vagy, érzem is az írásaidon! Én már nagyon türelmetlen vagyok. Rohadt Piri!
Kiszámoltam, hogy (persze ha minden terv szerint megy) kb. február 2-án fogok visszamenni a BMC-be, az lesz a 12 cn-om. Hányadik cn körül szokták transzferálni a fagyibabyket? Ha jól emlékszem Manda azt mondta, hogy 16. nap környékén. Szrinted te mikor mehetsz vissza? Neked is a 12. cn-on kell jelentkezned ügynökünknél?
Tök jó lenne, ha bejönnének ezek az eszkimó gyerekek!

Kép
Kép
szilva069

Szegény MOt!

Ennyi info, nem csodálom, hogy nem vagy még képben! De úgyis lépésről lépésre történnek a dolgok, úgyhogy előbb utóbb mindennel tisztában leszel.
Két fajta lombikozási eljárás van.
long és short protokoll. A stimuláció hosszában van a különbség. a Short rövidebb ideig tart. Ott a 2. cn-tól indulnak, míg ugye a longnál már az előző ciklus 21. napjától.
A BMC-ben szerintem a long-ot preferálják (szerintem).

Kép
Kép
szilva069

SzilvaKép

Ha nekem megint pontosan jön, akkor 8.-9. körül esik a 12. nap. Akkorra Te már vissza is kapod őket, ha tényleg minden terv szerint megyKép
Hát így nem valószínű, hogy egy napon egy kórterembe kerülünk!

Egyébként sztem is a 16-18. nap között kapjuk vissza. Jaj csak mindegyik élje túl az olvasztást!
Ja és én meg azt nem tudom, hogy a 12. napon vérvétel is lesz-e, vagy csak UH?

Szerintetek mivel lehetne rásegíteni időben a méhnyálkahártyára?
mary78

Mary Kép
Nem baj ha nem egyszerre kapjuk vissza a kis jegesmedvéinket, az is elég ha együtt terhesedünk Kép Bárcsak így lenne...
A 12. napon nem tom mi lesz, szerintem csak UH,
de én úgyis reggel koránra megyek, úgyhogy akár meg is csapolhatnak, én azt se bánom.

Én már most gyúrok a mnyh-ra. Sok ásványvíz, rengeteg tej, joghurt, kefír, pipi hús. Szedem a vitaminokat. Remélem feltornászom a gyér 5 mm-es múlthetit.

Kép
Kép
szilva069

Nagyon-nagyon köszönök minden információt!

Jobban érzem magam! Jó volt leírni, megosztani veletek a dolgokat! Szülőknek még nem szóltunk, nem kell a fölösleges idegeskedés. Ti ezt hogy és mikor oldottátok meg?
mot

Szilva és Mary! Kép

Nagyon-nagyon szurkolok Nektek!!!!

És persze mindenkinek!
mot

SzilvaKép

Megadnád az e-mail címed?
mot

Mot Kép
szilvia.strausz@fitoland.hu

Nálunk a férjem a szüleivel egyik hétvégi ebédnél (akkor már inszemeztünk) közölte, hogy most csinálják a gyerekünket. Először csak néztek bután, nem értették a dolgot. Aztán meg kellett magyarázni. Különben meg nagyon örültek a hozzátartozók, mert már nagyon szeretnének unokát.
Köszi a szurkokat Kép Ránk fér!

Kép
Kép
szilva069

Jó Reggelt!
Hallottam egy dokitól, azt mondta a pipihúsban szinte nincs is fehérje. Legtöbbet a marhahús tartalmaz, meg esetleg a pulyka. Van egy ismerősöm, akit túlstimuláltak, és ebből kellett megennie napi 2-3 szeletet hogy helyrejöjjön.

Nem bírtam magammal, megnyugtatásul csináltam reggel egy gyönyörű negatív tesztet. Most legalább végleg belenyugodhatok. Igaz, csak 27. nap, de szerintem mindegy, már kimutatta volna.

MotKép
Meg tudnád adni nekem az andrológia számát? Én is oda akarom bejelenteni a páromat. Köszi.

Kép
mofly

Mofly Kép
Tényleg? Akkor inkább marhát kéne ennem? Azt nem nagyon szeretem... Köszi az infót!
27. napon tesztelni? Az semmit sem jelent! Mensi érzés nincs is?

Kép
Kép
szilva069

MoflyKép
A 27. napi negatív az még nem biztos, hogy az is. Persze jobb lett volna, ha van egy kis halvány csík, de azért még ne add fel! Amúgy tudom milyen ez. Én már leszoktam a korai tesztelgetésről (csak egyszer-kétszer csináltam), így nem pazarlok el pénzt, mert mindig időben megjön.

Kép
Kép
tiza

Szia Tiza!
Bocsi hogy "idepofátlankodom", de szoktalak benneteket is olvasni, egyébként a Babát szeretnékbe szoktam irogatni. Csak annyit szeretnék hozzáfűzni a tegnapiakhoz, hogy én is pécsi vagyok, és az Édesanyák útján csináltak nekem ugyanilyen műtétet. Velem is ugyanazok történtek, mint Tündivel, akár én is írhattam volna azokat a sorokat. Annyi különbség volt - és ennek lehet hogy örülni fogsz, - hogy tőlem megkérdezte a nővér, hogy szerintem szükségem van-e beöntésre. Azt mondta, ha nincsenek széklet-problémáim, akkor nem fontos. Persze hogy nem kértem. És nem is volt semmi gond... Kép

Kép
Kép
banya1

Tizomp Kép
Hogy vannak a csodaszép súlyzóid?

Kép
Kép
szilva069

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: