A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Végülis ketten vagyunk! És ez roppant ritka ahhoz képest, ami az elmúlt napokban itt folyt!!! Jajj!!! Kép

nadine81

Azt hittem jópofa volt.. Kép Kép Kép Kép Hogy Indianyó szavaival éljek: Lőjjetek le! Kép Kép Kép

nadine81

Mamacka!!!!!!!!!!! Hol vagy????????? Itt vagy?????????

nadine81

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Szép estét Lánykák!

Écsapám beállított a csoda skodával.Kép Így most van autó a senekünk alatt. Nagyon sárkányos a gép.Kép Full izomszervó. A keletitől jöttem vele haza, és frankón izomlázam lett! Kép No, de az a lényeg, h van, és gurul.Kép

Aztán este sikerült végre eljutnom a dokimhoz is. Minden rendben van, kivéve, h nagy Alex. Mondjuk ezt tudtam. Azt, liba agyammal el is felejtettem kérdezni, h mennyivel nagyobb, mert bepánikolt, h "Anyuka! Hogy fogunk így szülni, ha ekkora lesz a baba?" Szal mostantól diétáznom kellene nekem is, mert így valszeg császár lesz a végén. Pedig nagyon paráztam a szüléstől, és igaz, h nagy babára gyúrok/gyúrtam, és császárt akartam, de már szeretném megszülni természetesen. Hát nem toom. Szal ide nekem összes diétás receptet! Kép Ági, meg a többiek, akiknek vannak ilyen jóképességű cuccai, kérem szépen!
Hétfőn mehetek megint a Jánosba, egy kis kontrollra. Megint szurlálódni akarnak.Kép De kell, h nézze a CRP-met, nehogy gáz legyen. Jah, és rohattszemétláda módon kipanaszkodtam neki magam. Mikor este be kellett menni a korházba, mert bepánikotunk, ha fájok, és a manót sem éreztem, és az ügyeletes dokinak az volt a legnagyobb problémája, h miért eccaka mentem, miért nem nappal, és ez nekem nem esett jól. Erre mondta, h egy fiatal orvos, és majd jól le*****, h mit képzel.Kép Szenya vagyok?Kép

Most megyek motyogatni, meg apát megfürdetni.Kép

Jók legyetek, hónap gyüvök!

Pussz!

Nancsika & Alex 29+2</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Itt vagyok!
Azt hittem lefeküdtél!
Ne aggódj nem vagyok olyan sértődős! Kép
Én is élveztem, hogy végre valaki reagált is arra amit beírtam... nem mintha elvárnám... szinte lehetetlen ilyen tömegben... de néha jó ha kölcsönös a kommunikáció! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nancsika,
miért akartál nagy babára gyúrni és császározni? És mi az a CRP? Elég ám holnap válaszolni, nehogy Apa megfázzon a fürdővízben, siess hozzá! Én ugyanezt fogom tenni, csak fordítva... Mivel eddig itt pofáztam (hülyeségeket is..), mire megjön (kb. 10 perc) épp a kádban fog találni és majd elkapom, hogy: "Jajj, nem érem el a hátam!!" (Ami persze nem igaz! HI-hi-hi!! Kép)

nadine81

Nancsi
Nem hiszem, hogy ilyen módon feltudnád pumpálni a gyereket kelleténél nagyobbra! Legalább erős lesz és segít a szülésban! Kép
De azért biztos nem árt egy kis diéta!

Kép
Kép
Kép
mamacka

...szülésben... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamackaaaaaaa! De jó! Kép Akkor ma nyugodtan alszom.. Kép Megpróbálok én is valami szülős dolgot álmodni! Kép Mondjuk, hogy mosolyog a baba, amikor megszületik, aranyos, és azonnal inni akar abból a tejpatakból, amit én adok neki! Kép Kép Kép

nadine81

Sziasztok!!!
Jó éjt!
Kép

nadine81

...miért van az, hogy eddig legjobban csak szuterén lakások tetszenek...
Vakond vagyok vagy mi a szösz???

...közben meg attól tartok, hogy a sötét lakásban depis leszek... én még éjjszaka is szeretem ha besüt a hold vagy legalább egy utcai lámpa... szegény férjem már kevésbérajong ezért...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szia Jó Éjjt
..és kellemes pancsolást...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jééééééé, mekkora lett!! Kép Nem baj, legalább mindannyian rá tudtok ülni és elringat majd ez az angyalka a Babáinkkal együtt!! Kép

nadine81

Nadine!
Igen, ezeket mind úgy mondta a doki, hogy nálunk így van, meg a statisztika a nálunk úgy van...

Keresztelésről:
Én meg vagyok bérmálkozva, a bérmakeresztanyám anyu nővére, így utána én is Julianna is lettem. Anyukám nagyon örül neki, mert a nagymamám is Julianna volt.
A férjem református lett még gyerekkorában. A keresztgyerekeink reformátusok, és a református egyház szerint nem számít a mama, mert ott az apa a családfő. Viszont ott egy kicsit mások a szokások, mint "nálunk", ezért én már nem nagyon merek velük a hitről beszélni, mert kioktatnak a gyerekek, hogy ők ezt nem így tudják. Én meg mondjam nekik, hogy de máshol nem így van?

Én is tartok a szüléstől, de a dokim azt mondta, hogy sokat számít, hogy a mama milyen pszichés állapotban van. Szóval igyekszek nem nagyon betojni. Ha nagyon kikészülök, akkor majd befordulok és alszok egyet közben, és egyszer csak felébredek, hogy "Jé, egy gyerek!"

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Na megyek aludni, mert fáj egy kicsit a fejem.
Ja és amíg nem voltam, addig tévét néztünk és apa keze alatt tök sokat és nagyokat mocorgott a baba. Szegény férjecském kezdi felfogni, hogy gyereke lesz.

Jójccakát!!!

Kép
szelivi

Nadine, Született feleségek volt a tévében Kép

A gyerek nevét a születéskor adod, a kerszetelő lehet akár nyugdíjas korában is - tehát egyértelműen a választott szent neve nem kerül be az anyakönyvbe, hacsak nem már a születéskor eldöntöttétek.

A barátaim - erősen katolikusok - a második gyereküknek csak most adtak nevet - mármint csak most választottak neki szentet... pedig már 5 éves... szóval mindenfélék vannak.
Én például nem lehettem a tesóm gyrekekinek kersztanyja, mert 1. nem vagyok megkersztelve 2. csakúgy, mint esküvőkor, a keresztelőn a keresztszülők esküt tesznek nemcsak arra, hogy Isten felé terelik a gyerekeket, hanem hogy - és itt a számomra elfogadhatatlan: az anyaszentegyház szabályai és szelleme szerint nevelik őket. Így egy más felekezetű ugyanúgy nem lehet gyereked keresztszülője, mint egy "gyalázatos pogány" mint én Kép Nem kell a keresztszülőknek házastársaknak lenniük, nőtlen/hajadon is lehet. A vallás és felekezeti hovatartozás a lényeg.

A szülés fájdalommal jár - és a fájdalom segíti a babát a születésben. Ha megfosztod magatokat ettől, akkor... valami sokkal nagyobbtól is... mondom ezt én, aki nagyon nehezen visel bármilyen fájdalmat. Hidd el, csak az fog az eszedben járni, hogy a benned növekvő kis élet egészségesen jöjjön a világra és nem a fájdalommal leszel elfoglalva.

A Maria francia, olasz és német nyelvterületen nagyon gyakori keresztnév fiúk számára is: Gian-Maria Volonté olasz színész, Ludwig Maria van Beethowen etc. Az oka a Mamacka által említett: Mária oltalmára bízzák az újszülöttet.

És köszi a csettet, kupi nem lett kisebb, mert nem vagyok most képes elpakolni a az újságokat, és a varrnivalókat, de meglett a kismamakönyvem Kép Benne volt abban a könyben, amit a legutóbb vittem magammal, míg a sógornőmre vártam Kép

indianyo

Sziasztok!

Babetta: rólam passz, hogy mennyi volt a bpd-m, lévén nem volt uh akkoriban, de az tuti,hogy 39cm-es fejkörfogattal születtem az akkor 65kg-s anyukámból összesen 3,5 óra alatt. (ez a méret nagynak számít)
Azt kizártnak tartom, hogy a XXI. században megröntgenezzenek egy kismamát.

Viko: a gyes nem a legkisebb öregségi nyugdíj összege? vagy ez ugyanannyi?

Ma király napom volt Kép Hallgattam szívhangot a védőnőnél Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Mamacka, szépet álmodtál Kép Egész biztosan úgy is lesz majd Kép
Egyszer már én is megálmodtam a kisfiamat, de vörösesszőke volt, úgyhogy ez most nem jött be Kép

Nancsi, te ezzel a pocakkal még behajolsz apához a kádba hátat mosni?? Ügyi vagy Kép Szerintem nem vagy szenyaKép Az a baj, hogy az emberek mindig hallgatnak az ilyen dolgokról, főleg a szülészeten, mert félnek, hogy majd rajtuk csattan az ostor. És így persze nem változik semmi.

Livi, jó, hogy apa érzi a babamozgást, legtöbben ilyenkor fogják fel a dolgot Kép A munkahelyen tesség beszólni a nőcinek, az adózás nem szabadon választott kérdés. Micsoda bunkók vannak!

indianyo

Ez így logikus szerintem hiszen honnan származik a keresztség miért jött létre... ha a lényegét nézzük meg lehet érteni ... én nem látok benne semmi felháborítót! Nem kötelező a keresztség! Sőt...igazából a felnőtt keresztségnek lenne értelme hiszen a keresztelendő igenjére van szükség (ezt erősíti meg később a bérmálkozás)... a korai gyermekhalálozások miatt kezdtek gyerekkorban keresztelni, ezért is fontos a keresztszülő feladata. Csak így van értelme az egésznek. ...de attól még lehet valaki remek nagynéni, nagybácsi, névadó, vagy bármi más szintén ilyen vagy olyan szabályok szerint.
Ezt elfogadhatatlannak tartani olyan mintha egy katolikus az ellen tiltakozna, hogy őt miért nem lehet körbemetélni. Most itt nem arról van szó, hogy egyik jobb vagy rosszabb a másikánál de csak adott környezetében van létjogosultsága. Az ellen sincs kifogásom, hogy a különböző keresztény vallások is saját berkekben keresztelnek... De mivel a hitük magja azonos ezért ez nem feltétlenül van ám így minden esetben.
Sőt azt sem bánom, hogy nem csak hitből keresztelnek hanem hagyományból is.(hiszem, hogy a szentségnek még így is van ereje)
Nem tudom értelmes voltam-e megbántani semmiképpen nem akartalak... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Viko
Már férjuram is álmodot vele vagy háromszor! Olyan megható! Kép

Azt nem is meséltem, hogy délelőtt egy kicsit elbóbiskoltam és valami zajra hirtelen felriadtam... a szivem majdnem kiugrott a helyéről... kb egy perc múlva leért a stressz Áronnak.... olyan fociba kezdett forgott pörgött azt hittem mindjárt kiugrik belőlem! szegényke... Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Igen ezt a röntgen dolgot már én is akartam írni, hogy nem valószínű! Manapság ezt ultrahanggal állapítják meg!

...hű de sokat okoskodtam... bepótoltam a mai napot... megyek elteszem magunkat holnapra...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Cory, de jó KépUgye, mostanra megnyugodtál már? Kép Lányosan vert a szíve? Kép
Holnap majd én is megkérem a dokit, hogy hadd hallgassam a szívem szívét egy kicsikét Kép

Igen, valami olyasmi a megfogalmazás, hogy egyenlő a legkisebb öregségi nyugdíjjal - ami az özvegyi nyugdíj - és az pedig a minimálbérnek valahányad része. Akármelyik is - minimálbér, nyugdíj, mindkettőt emelték, de a gyesről nem hallottam ugyanezt.
Na majd mindjárt megkérdezem a szakbarbárt erről.

indianyo

Sziasztok Kép
Titati Kép
Örülök, hogy szimpi volt a doki Kép
Hű-ha már CTG, akkor már tényleg közel a szülés Kép
A diétához kitartás Kép

Nadin Kép
Nagyon édes a babád Kép Rendesen kalimpál a lábaival Kép

Ildi Kép
Minden napra kitalálsz nekünk valami étvágy gerjesztőt Kép Holnap tuti turmixot iszom Kép

Eszti Kép
Köszi a híreket Kép
Örülök, hogy minden rendben velük és hogy már hétfőn haza is mehetnek Kép Puszilom Borit Kép

Tündi Kép
Nagyon kedves a férjed, hogy így figyel rád Kép

Nancsika Kép
Gratula a skodához Kép
Drukk a diétához, bár azt nem tudom mennyiben befolyásolja a baba méreteit Kép

Annácska 27+2

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Cory Kép
Örülök, hogy ilyen jó kedved van Kép

Annácska 27+2

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Mamacka, tuléajdonképpen én értem, amit mondasz, bár nem vagyok benne biztos, kire is reagáltál Kép Talán mégis nekem írtad?
Jó, hogy ilyen sokat írtál ma, máskor is Kép

Én hiszek aban, hogy a világnézet felnőttkorban alakul ki - addig csak hatások és befolyások érhetik a gyereket, de a végén úgyis ő dönt majd. Az egyház pedig pont ezt a szabad döntést gátolja, ezért nem értek vele egyet.
Ezért nem volt nekünk templomi esküvőnk sem, pedig a szentség nekem is nagyon fontos lett volna... Kép Mert az egyház és a hit két, egymástól nagyon távoli fogalom... az előbbi egy intézmény, szabályokkal és adminisztrációval, az utóbbi pedig ennek pont az ellentéte..
De nem meggyőzni akarlak, csak ezt én így érzem.

indianyo

Nadine, az ikres szülés egyéltalán nem magától értetődően császárral történik. Csak hát vannak esetek... szentimrés lányok mesélik, hogy az egyik nagyon híres orvos a faros-harántfekvősöket is rendesen születi - és sikerrel.
Félelem természetes ilyenkor, de azért ne süllyedj nagyon beleKép

indianyo

Vikó Kép
Teljesen igazad van a világnézettel kapcsolatban Kép
Ugyan a lányomat megkeresztelték még sem erőltetem rá a vallást. Az oviban is és most a suliban is jár hittanra, de csak azért mert van hozzá kedve. Nem járok vele vasárnaponként templomba és esténként nem is imátkozom vele. Van képes Bibliája és ha abból akar történeteket hallgatni felolvasom, de rá nem erőltetek semmit. Ráér majd eldönteni mit szeretne, ha nagyobb lesz Kép Szerintem ez így korrekt, megadom a lehetőséget a vallásgyakorlásra, de nem kötelezem rá Kép Annak úgy sem lenne semmi értelme.

Annácska

annácska

Köszönöm szépen, Annácska Kép

A gyerekek úgyis a látott példákból tanulnak és nem a konkrét tanításokból Kép

indianyo

Jó reggelt!

Miután azt bírtam álmodni, hogy Ádám lelépett nyaralni egy szőke nőcivel, aki a mi hajónkon élt, én meg megtaláltam a képeket és kiraktam Ádit a házból....A gyermekem felkellt és elkezdett rúgdosni, hogy ugyan már hagyjam abba a hülyeséget... Kép Na, ez volt hajanli 3kor. Azóta nem tudok visszaludni. Ja és olyan éhes lettem, mintha kihagytam volna a tegnapi vacsimat. Pedig ettem fincsi sárgarépát. Kép

Vallás: Nekem több oldalról is szerencsém volt: 1. anyu is pont azt vallja, mint Anna: a gyerek majd eldönti, hogy mit szeretne. 2. Apámék nem voltak megkeresztelve több okból, így az ő családja se hisztizett a keresztelő miatt. Így meg volt az esélyem arra, hogy én válasszak magamnak vallást, ha nagyon szeretném. Így kötöttem ki a reformátusnál. És mostanra jutottam el odáig, hogy meg is keresztelkednék. Kép És már az esküvő előtt óta jár hozzám a lelkész és készít fel az egészre. Tök izgi így az egész. Sajna gyermekemnél nem lesz ez a választás, mert Ádámék reformátusok és mindenki meg van keresztelve, akkor is, ha nem jár templomba és nem is hisz. Szóval a kicsit megkereszteljük majd. Kép Furcsa, mert nem zavar. Régebben még tuti,hogy hisztit csináltam volna belőle. Lehet, hogy a törpének ez így lesz jó. Kép

Na, megyek, eszek még 1 melegszenyát. Persze teljeskiörlésű kenyér, zsírszegény sajt és sószegény feltéttel... Kép

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Jó reggeltKép

Áhhhhhhhhhh a pasik néha olyan szörnyűek. Képes volt a drágám hajnalok hajnalán felkelteni hogy nem találja a sluszkulcsot, segitesek megkeresni... Mondtam neki hogy hol láttam utoljára, válasz az volt hogy ott nézte és nincs... erre odaadtam neki a pótot (ami azért gáz mert azon még nincs uj tanksapka kulcs, mert cseréltünk a régi bemondta az unalmast) és nem tudtam hogy van e elég kakaó az autóban.
Elment, én meg már nem tudtam visszaaludni, igy elkezdtem csendben felturni a lakást, persze a gyerek játékaival kezdtem, mert ő az igazi tütü kulcs mániás, miután egy óra alatt se leltem meg, megnéztem az első helyett amit mondtam apamacinak, hát nem ott csücsült... áhhhh... alig voltam ideges.... paaaaaaaaassssssssssiiiiiiiiiii, ha csak azt nem mondja a kulcs hogy kiszurom a szemedet akkor nem veszi észreKépKépKép

Jah és hab a tortán hogy sikerült elfeküdnöm a nyakam jobb oldalát és alig birom forgatni a fejem, tiszta merev az egész....

NadineKép
Kérdésedre válaszolva: az összeg nem szabadon választott: az egy gyerek után 3000 Ft, tök mindegy hogy apának akár háromszor többet is tudnának érvényesiteniKép Még olyan lehetne lehetséges, hogy egyikötök se tudná egészben érvényesiteni a teljes összeget, hogy egymás közt megosztják a szülök, de ezzel már nem akartam igazán bonyolítani a leírást.
A lényeg hogy tökös mákos, hogy ha lehetősége van bármelyikötöknek is a bére alapján igénybe venni, hogy azt ki teszi, az összeg havi 3000 Ft marad akkor is az első gyereknél.

KeresztelőKép
Nagyon sok múlik a papon, az adott helyi egyházközösségen is, hogy mit enged meg és mit nem, mit tart elfogadottnak és mit nem.
Nálunk az öcsém nagyobbik fiának én vagyok a keresztanyuja, de a keresztapujához pl semmi de semmi közöm nincs, az egy haverja (felesége van stb...) tehát ebből adódóan nem kellett, hogy mi házasok legyünk. Én csak meg vagyok egyszerűen keresztelve és első áldoztam, mert az ex férjemmel anno volt templomi esküvőnk, a srác szerintem max keresztelve volt és annyi...

Most szeptemberben szerettük volna a fiamat is megkeresztelni, de elmaradt, mert a leendő keresztanyuka veszélyeztetett terhesként szigorú fekvésre és korházi ellátásra szorult, igy elhalasztottuk idénre, és majd a tesóval együtt fogjuk megkereszteltetni. A lényeg, hogy a keresztszülők vegyes vallásuak (lány református, srác meg katolikus) és nincsenek összeházasodva, csak élettársak, de nálunk igy is elfogadták, vagyis elvállalták a keresztelést, sőt mi se vagyunk házasok... Tehát érdemes nagyon nagyon körbenézni és megtudni hol mi a bevett szokás...

Amit meg a vallásgyakorlásról irtatok annál Annácska gondolataival értek nagyon is egyet. Meg kell érni rá, és nem szabad erőltetni, de tiltani se.

Vok Kép
Elfelejtettem én is irni, bocsi, de annál nagyobb szeretettel pótolom most, hogy : NAgyon boldog szülinapot Neked!!!
Akkor ma talizunk a korháználKépKép

NancsikaKép
Már mondtam, hogy nem bántaniKépKépKép a skodát, az is szuper autó, és szerintem egyáltalán nem kenyérszervós, akkor még nem vezettél zsigulit, nah azt aztán tekergetheted mire megmozdulKép A párom multkor felvilágositott hogy a skodában valami rudazattal müködik a kormányzás ezért lehet sokkal könnyebben manőverezni vele, miután már kilógott a nyelven a zsiguli tekergetésekor egy parkolás alkalmávalKépKép
És tudod a legszebb szin az ecsetmetálKépKépKépKép

Tök jó hír, hogy minden rendben Boriéknál. Sajna a császár a sok sok hiedelemmel ellentétben, egyáltalán nem leányállom, az első napokban még trüsszenteni is fájdalmas, nem hogy kikelni az ágyból, amit hasizom használata nélkül kell megtenni...

Nah megprobálok még egy fél órát visszadölni, aztán kelthetem a kölköt hogy időben el tudjunk indulni a korházba...

Ági
31

Ui: jó sokat irjatok hogy legyen mit visszaolvasnomKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

<font color="119911"> Jó reggelt!
Nancsika,
szerintem se lehet nagyon kajával befolyásolni a baba méreteit. DE drukk a diétához! Gratula a dudúhoz!
Vok,
várlak ma! Kép Micsoda álmaid vannak. Kép

Keresztelő: nálunk lesz, katolikus és szerintem júniusban kb. Először be kellene fizetni az egyházi adót. Kép

Puszi Mindenkinek.
Angi (36+4)</font>
angi79

Jó reggelt,

Nancsi, nem szidni a skodát, és pont ezt akartam mondani, mint Ági, hogy akkor még nem vezettél régi zsigulit! Kép
Nálunk nem lesz megkeresztelve a bébi, mert egyikünk sem vallásos, habár apa meg van keresztelve, de nem gyakorolja a vallást, én nem vagyok megkeresztelve. De mindketten ismerjük a vallásokat (nagyjából), a Bibliát is alapokban, és fontosnak tartom ezek ismeretét. Aztán, hogy majd ő mit akar kezdeni a vallással, kiderül. Ahogy Annácska írta, valahogy mi is úgy szeretnénk! Kép
Vendég

Sziasztok!

Én a fájdalomcsillapítással úgy vagyok, hogy a szülés nemcsak nekem fáj, hanem a babának is. Magamat el tudom kábítani, de ő? De ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, meg hát majd kiderül, milyen lesz a szülés...

Vallás: nálunk is a majd eldönti, mit szeretne állapot van, azzal megfűszerezve, hogy a szüleim egyszer már végigcsinálták ezt, és az öcsém muszlim lett.

Adókedvezmény: szép és jó, hogy van kiskapu, de mi nem tudjuk érvényesíteni a 10ezret Kép De most már legalább csak ennyitől esünk el, és nem 30-tól, mint eddig.

cory 30+0!!!

cory
Budapest

Sziasztok!

Ugye szerintetetk is azért esik,mert mára talit beszéltünk meg a lányokkal????? Komolyan hihetetlen! Minden egyes alkalommal, amikor mennem kell veletek talizni, esik valami az égből. Kép

Cory! Gratula a 30hoz! Kép Kép

Na, megyek készülődni. Kép Drukkoljatok, hogy ne felejtsek valami színt dobni az arcomra, mert azt MINIDG elfelejtem!!!! KépKép Na, ma tényleg valamilrt extra jó kedvem van. Ha itthon maradnék tele írnám neketek az oldalt. Kép Szóval örülhetnek, akik velem együtt fognak délután utánolvasni, hogy nem is lesz annyi, mint amennyi lehetne. Kép Na, ezt is jólmegaszontam. Kép

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Ti már megint hol és miért taliztok? És engem miért hagytok ki?

cory
Budapest

Jó reggelt!

Tud valaki tippet adni, hogy hova érdemes menni kismama-masszázsra? Férjuram többek között ezzel lepett meg: elmehetek havonta egyszerKép Ötletem sincs, hova,csak azt hallottam, hogy nagyon drága.

Ja, és a terheléses cukornál vizeletet is kell vinni?

Vallás: Mi mindketten gyakorló katolikusok vagyunk, úgyhogy nincs kérdés, hogy meg lesz-e keresztelve a baba. A majd ő eldönti-ről: nincs gondom vele, ha tényleg megismerteti a szülő a vallásokkal, ha elülteti benne a gyökereket. Ha nem kerül kapcsolatba semmi hatással, akkor tulajdonképpen nincs is esélye a döntésre...

Kép
Kép
maminti81

<font color="119911"> Cory,
gratula a 30-hoz!!!
Maminti,
nem kell vinni, ha nem mondták és nincs olyan beutalód.</font>
angi79

Titati! Gratula a 36. héthez! Holnaptól már a 9. hónapba lépsz, valamint a Finisesek táborába! Kép

KépKép
nicika

Szóval akkor a vattából betét csináláshoz senki nem tud hozzászólni?

KépKép
nicika

Sziasztok!

Voltam tegnap dokibácsinál.

Nicika írok pár adatot.
BPD 89
FL 67
Méhszáj 3000
Faros Kép (doki szerint még befordulhat, hát remélem, hogy így lesz)
súlya sacperkb 2500 g, mindez 33+2-nél
Ha végig kihúzom, akkor várhatólag kb. 4100 g lesz.
Kíváncsi leszek mit fog mérni hétfőn Győrffy a 4D-n.
Két hét múlva kell megint mennem, aztán kezdődik a ctg.
Ja igen és találtak nálam streptococcust, úgyhogy szülés alatt engem is meg a babót is kezelni kell majd antibio-val. Kép

Nancsika
Neked még nem derült ki, hogy mitől magasabb a fehérvérsejt számod, meg a CRP-d?

Szilvi
33+3

Szilvi és Katababa
szisz2

Nicika
passz, én venni fogom

Szilvi és Katababa
szisz2

Sziasztok
Nicika mi a kerdes a vattárol
bocsi laptoprol irok is nemet a bill. semmit nem talalok.
Becsi
becsi
Iklad

Szisz, grat. a méretekhez,
streptococcusKép
Én szombaton megyek GyőrffyhezKép

Nancsika, vigyázz az izomlázzalKép
Jó lehet a kis skoda isKép
(nekem is az van, csak az enyém fabiaKép )

Cory, gratula a 30. héthez!!!!!

Na, mindjárt összeszedem magam, aztán leírok egy-két kajás kódot.
Babetta, a vajas pirítós nyugodtan mehet reggelire!!!!
Én minden reggel kenyeret v. zsömit ,kiflit reggelizekKép

Ildi
vas

Közben rátaláltam....
Emlekeim szerint nekünk a korházban kb.20 cm hosszut adtak es eleg vastagot.
becsi
Iklad

Sziasztok!

Nagyon örülök,hogy jól vannak Boriék. Ezek miatt a körítések miatt tartózkodnék én is a császártól...

Szilvi, gratula a babóhoz, szép nagynak készülKép! Ne idegeskedj, kaptok egy kis antibiotikumot, aztán minden rendben leszKép

Csajok, ne görcsöljetek már annyira ezen a diétán szerintem! Jó, persze kivétel, akinek egészségügyi problémák miatt kell jobban figyelni. Szerintem is abszolút adottság kérdése. Én pl. egyáltalán nem figyelek (mindig csak leírom,hogy kelleneKép), mégis állítólag teljesen normális a súlygyarapodásom...Egyik barátnőm meg annyira diétázott állandóan, mégsem fejezte be kevesebbel, sőt eddig úgy néz ki, én nyerekKép És aki többet szed fel, jobban fogja tudni lefele dobálni a kilókat! De ez az én véleményem, ne lincseljetek meg érteKép De tényleg kár mindig ezen rágódni! Alig van hátra mindenkinek max.2-3 hónap, ne ezzel az állandó görcsöléssel teljen már a hátralévő időKép (Mondom, csak leírtam a gondolatom!Kép)

Folyt.köv, nem akarok egybe olyan sokat írni, meg biztos írtatok is közben....Kép

Anita (32+6)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok Lányok!

Úgy gondoltam, ma én se tentizek délig.

Szerintem a keresztszülő vallásánál (már ha az adott egyházközség benne van), sokkal fontosabb, hogy a keressztszülő közel legyen a gyerekhez. Nekünk a rokonság kilencven százaléka az alföldön lakik, eredetileg onnan szerettünk volna, vagy a párom egyszem pesti nagynénijét. De azután a keresztgyerekeim anyukája azt mondta, hogy ők szívesen lesznek, meg nálunk ez úgyis oda-vissza szokás, és ők már erre készültek, amikor minket felkértek (pedig mi még akkor nem is voltunk házasok). Szóval elvileg meg van oldva. De hogy mikor lesz, az még kérdés. A keresztgyerekeim Gyálon laknak (szinte a szomszédban), és szerintem ez már elég közeli ahhoz, hogy megismerjék egymást. Én a saját keresztanyámat kb 10 évesen láttam először, mert annyira nem volt kíváncsi rám.

Kép
szelivi

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Szép reggeltet Néktek!

Nadine!
Azért akartam, h nagy legyen, mert paráztam/parázok a szüléstől, és akkor valszeg császár lesz. De ez mára mondom már nem így van. Para ugyanúgy megvan, de már nem ragaszkodok a császárhoz, sőt.
A CRP, az a bizonyos streptococcus baci, ami koraszülést, és nem toom még mit csinál. Ne nekem ez bazi magas is volt. Volt, h 19-es volt (0 és 5 között elmegy) Emiatt kellett minden héten mennem a korházba, és vérvétel, és penicillin kúra. Aztán egyszer besokalltam tőle, mármint a penicilintől, mert jól megvariálta a kis bélrendszeremet, és róka + fosi volt egy napig. Aztán jól leállította a doki a gyógyszert. Persze a CRP, akkor is magas volt, de semmi panaszom nem volt. Nem fájtam, teljesen jól éreztem magam. Ergó nem szedtem semmit. De félek, h megint kell majd.Kép

Mamacka!
Nem tudom. Annyit vettem ki a doki szavaiból, ha többet hízok, mint kellene, akkor a manó is hízik szépen. Ezért kéne kicsit diétáznom (mondjuk a szülésig), h ne legyen óriásbébi.Kép Aztán lehet nem így van, és én értettem félre valamit.Kép
Amúgy szerintem nem zabálok, mint egy coca, és még az anyagcserém is gyorsabb szerintem mostanában. Értitek?Kép
Lehet a Elevittől, mert azt még szedem, de más vitamint meg nem nagyon eszek. Gyümit elvétve, zöldséget nyersen meg főleg nem. Max párolva, de abba meg már nem sok vitamin van. Így azt érzem, h kell a gyereknek legalább az a Elevit.
De legyen neked igazad, és meg tudjam szülni a nagy lapaj kiskölkömet.Kép

Viko!
Nem hajolgatok én sehova. Kép Zuhanyzás dívik nálunk. Apa nem szeret fürödni. Nekem az álmom, ha majd meglesz Alex, akkor bevetem magam egy kád, forró vízbe, és ki sem mászok onnan vagy 2 óra hosszáig.Kép Mióta pocaklakó van, nem mertem fürdeni. Toom, h lehet 37 fokos vízben, de az, nekem hideg. Apával együtt zuhanyzunk, és így is harcolunk, mert ami nekem pont jó hőmérsékletű, az, neki már süt, ami meg neki pont jó, az, nekem hideg. Úgyhogy 5 perc, mire belőjük a víz hőmérsékletét, h senkinek ne legyen nagyon rossz.Kép

Ági!
Tedd el kulcsot zálogba, és csak akkor add neki oda, ha jókisfiú lesz. Én simán zsarolnám vele, büntiből, mert felébresztett! KépKépKépKépKép
Drága, ez a skoda az. Apukám is töredelmesen bevallotta, valami akármit nagyon meghúztak benne, h ne lógjon vagy mit csináljon a kormánymű (vizsgára ment a kicsike), és még nem kopott össze. Férjecském, aki aztán mindent vezetett már, aminek több mint 2 kereke van, neki is izomból kell parkolni. Mikor megy, nincs vele baj, de a parkolás macerás. Mentem tegnap melóhelyére, és az egyik láma lakó 10 cm-re tolatott elém. Gépészkednem kellett vagy 10 percet, mire ki bírtam állni. Akkor nem sajnáltam volna, ha rokonom lenne a polip, és lenne vagy 8 karom. Kép Ház elé simán nem tudtam befordulni egy ívben, de féjecském sem.Kép Szal iszonyat.Kép Mentünk dokihoz, és végig kuncogtam az utat a MOM parkig.Kép De apa is már kínjában.Kép 0-ról 100-ra soha nem gyorsul fel a kicsike.Kép jah, igen. Ecsetmetál. Azóta is röhögök rajta! Kép

Cory!
Gratula a 30-hoz! Kép Az milyen mókás lenne, ha valakinek a születésnapja is akkor lenne, amikor betölti a 30. hetet, és még az életkora is.Kép

Szisz!
Nem tudom. De a fehérvérsejt számom még normálisnak mondható. 4-10 között jó, nekem 9 egész akármennyi szokott lenni. CRP-t meg passzolom. Szedtem antibiót, és volt 19-es is közben. Szal nem értem én ezt.Kép

Ildikó!
Tkp nincs bajom a skodrival, csak ez egy kicsit mókásan üzemel. Apum másik autója is fábia, de azt nem volt arcom elkérni.Kép
Ha összeszedted magad, akkor dobnál nekem mélen egy-két diétás receptet? Kép Vagy fűzzem meg anyucimat, h küldje el a norbis könyveket? Megéri?
Jah, ez mindenkire vonatkozik! Kép

És örülök nagyon, h a Boriék jól vannak!Kép

Nah, nesztek olvassatok.Kép

Pussz!

Nancsika & Alex 29+3</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Cory!
Gratula a 30. héthez!

Mi ma még csak a 27-nél tartunk. És pont mához számolva 3 hónap múlva lesz meg a baba.

Kép
szelivi

Én ma valami barna kenyeret reggeliztem két szelet párizsival, bevakolva a tetejét tejföllel, meg egy háromszög medve sajtot. Ja meg apa maradék reggeli (agyoncukrozott) teáját. Szóval szerintem mára megvan a teljes szénhidrát-, kalória- és egyég szükségletem.

Kép
szelivi

Cory: gratula a 30-hoz!!!Kép (Pozitív hozzáállástKép)

Keresztelő: nekem a szüleim meghagyták a döntés lehetőségét, nem kereszteltettek meg kiskoromban. Érdeklődtem a hit felől, jártam hittanórára, aztán 10 éves koromban volt a keresztelőm. Ugyan nem vagyunk fanatikusok (pl. a párom után egyházat váltottam: katolikusról reformátusra), de el-eljárunk Istentiszteletre (bár igaz, hogy szinte már csak ünnepekre korlátozódik). Ennek ellenére (hogy én választhattam) nálunk lesz keresztelő. Májusban v júniusban Református szertartás szerint. Fogok olvasni a bibliából a kicsinek, min. keresztény ünnepekkor elvisszük a templomba, de én sem fogok ráerőltetni semmit. Majd eldönti,hogy érdekli-e, akar-e vele foglalkozni...

Fájdalomcsillapítás: múltkor beszélgettem erről a dokimmal. Mondtam,hogy alapvetően anélkül tervezem a szülést, hasonlóan Cory gondolkodásához, de persze, nagyban függ a szülés kimenetelétől. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk az itteni kórházban, hogy semmit sem kell előre eldönteni... ha akkor akarok pl. EDA-t, akkor szólok, és megkapom (doki legfeljebb segít,hogy abban a szakban javallja-e v sem...)

Annyi mindenről akartam még írni, de szita az agyam...

Anita
Kép
Kép
_anita_

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: