A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Lányok!
Mindenkinek köszi a muffin recepteket. Holnap fogok sütni!!

Timi!
Az én kisfiam is Kos, március 31.-én született. Mi is tavaszi babát szerettünk volna, és sikerült is. Hát a természete az már most is kiütközik, pedig még csak 9 hónapos lesz. Én Bika vagyok!

Kata!
Mákos gubát mi is szoktunk enni. Mi beáztatjuk tejbe a kiflit, és utána megszórjuk mákkal. Én imádom!

Zita
zita_29

Sziasztok!
A kölcsönözhető fenyőfa ma is benne van a DM-ben, állítólag 100 fát hoztak (hoznak összesen).
Enikő, a Széchenyi téren, a Városházával szemben is van jászol, ha jól láttam!
Egyébként én nyilas létemre szerettem a tesómat, de később már ceruzát akartam a szemébe döfni (nem sikerült). Kép
Ma turiztam. Vettem négy babaruhát, és egy nagyobb gyerkőcre való kabátot, de nem bírtam otthagyni. És végre találtam olyan melltartót, amit kerestem. Csak mosni kell!

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!
Akartam írni, hogy én láttam a Corába mézeskalács formát. Középen volt, valami akciós tepsikkel együtt. 4 db volt kb.500 ft. A pogit kis pohárral is kitudod szaggatni, nem?
Zita
zita_29

Látom elvagytok a csillagjegyekkel.Kép
Nálunk a Férjem kos, Lottika oroszlán, Linda vízöntő lesz mint Én. Szép kis vegyesfelvágott család vagyunk.Kép

Melinda
34+1

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikö! bocs, figyelmetlen voltam, boldog névnapot Violának!

Zituskának gratulálok!!

Mi Bojtorján koncerten voltunk, Orsi nagyon élvezte. Igaz neki csak zene legyen elég, már táncol is

Na én pár éve megfogadtam hogy többet fenyöt nem veszek, hullott mindig, pedig gyökereset vettem. Aztán láttam nagyon szép müfenyöket, igaz ez már nem olcso, de ezt kértem karácsonyra a családtól, azóta ez van nekünk. Jó dus, mintha igazi lenne, amugy meg ha teszek be a szobába fenyö illatositot senki sem mondja meg hogy nem igazi. A hetekig tartó tüskébelépés ezzel megelözve

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zozo Kép Ha gondolod, megnézem majd, a szülésfelkészítős füzetemben, hogy mit mondott az Inci a kamilláról, de ha jól emlékszem, nem mondta, hogy cukrosan kéne adni...

Enikő Kép Féltékeny volt Bogi Violára, vagy mi volt a probléma? A Dómban sajnos nem voltam.

Zita Kép Miben látszik meg a kisfiad természetén, hogy kos?

Beszéltem Zituskával, jól vannak, Boti vele van, próbálkoznak a szopizással Kép Holnap fog tudni átköltözni az alapítványi szobába. Délután bemegyünk majd látogatni, akkor átadom neki a jókívánságaitokat! Kép

Most sütöm életem első mézeskalácsát, drukkoljatok! KépKép

Timi+Kristóf

KépKép

KépKép
timika

Timi!
jó lenne ha megnéznéd, kíváncsi vagyok.
mikor kell adni, mit írtatok fel?
Vendég

Zozo Kép Megtaláltam! Szóval azt mondta, hogy anyatejes babáknál előfordul az is, hogy 3-4 napig sincs székletük és hogy nem ezt nevezzük székrekedésnek, hanem azt, ha kemény, bogyós a széklete (bocs Kép ) Ilyenkor lehet a babának kamillát adni (mert székletlazító hatású) - 2 dl felforralt vízbe kell egy kis mokkáskanálnyi kamillát tenni, és utána 2-szer átszűrni. Cukrot ne tegyél bele.

Jó éjt mindenkinek!

T+K

KépKép

KépKép
timika

Timi!
köszi, kipróbálom.
Vendég

Jó reggelt lányok!

Zozo Kép Szívesen Kép Azt elfelejtettem írni, hogy max. 2 dl-t szabad adni a babának egy nap. Remélem fog segíteni Kép

Én még ma is dolgozom és semmi kedvem itt lenni Kép Remélem legalább 2-kor elmehetek haza... Nagyon várom már, hogy januártól otthon legyek Kép

Szép napot mindenkinek!

Timi+Kristóf

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Kicsit muszáj vissza merészkednem közétek Kép, teljesen tanácsatalan vagyok. Valamelyikőtök babájának nem volt, van véletlenül vmilyen ételallergiája? Esetleg lisztérzékeny??? Már túlokosodtam elméletből a neten Kép, de csak nem tudom megállapítani mi a baj (a dokinénink meg megint vérvételre akar küldeni bennünket, de ezt mellőzném még 1-2 hétig, pláne, hogy nem is biztos, hogy kimutatja, ill, hogy mit kellene kimutatnia...)

Zita szurkolok, én is ma sütöm este (én a Pankata féle teásat, ill. a muffin.lap.hu-ról néztem le egy másik receptet).

Pankata mi újság? Kép Megdobhatnál egy rövid email-lel, aztán nem zargatlak! Kép Ha már utaztok jó utat!

Enikő én tavaly 100-asban vettem formát. Néhányat elkavartam költözéskor (1-2 biztos van) kölcsönadom szívesen. Csere-bere. he-he-he

Hajni

KKÜ & BUÉK akivel nem beszélnék már!
hajni_

Sziasztok!

Hajni: Felbosszantott, h nem kaptam formát, és úgy döntöttem idén nem lesz mézeskalácsKép. Viszont mézeskalács ízű muffost fogok sütniKép Hehe azzal nincs annyi macera......
A lányoknak is vettek le vért a gyerekkórházba allergiavizsgálatra (negatív lett), de nekem azt mondta a doki, hogy 3 év alatt nem mutat valós eredményt! Sztem inkább magadnak kell kitapasztalnod, h mire érzékeny a jány!Kikisérletezni.....
Mit adsz neki enni/inni egyébként?

Timi: Otthon is van neted??? Kép Hát eleinte nem volt gond Bogival, tudod az újdonság varázsaKép, hanem később amikor már eljöttek a szürke héátköznapok....és előjött a féltékenység illetve, hogy nem mindig vele foglalkozok......hát őszintén szólva mostani eszemmel nem vállalnám be ezt az ÉN tudatos kialakulós 3 éves korkülönbséget!Kép De mostmárúgyis mind1!KépKép

Karmen: Semmi bajKép Köszi Viola nevében is! karmen megtennéd, hogy ha legközelebb lesz Bojtorján, vagy Kaláka...stb koncert szólsz nekem?? Nagyon szivesen elvinném Bogimat, de sose tudok róla, csak Tőled...utólag....Kép KösziKép

Zita: Hát én voltam a Corában és nem volt, de még az eladó sem tudott rólaKép Lehet már elfogyott....

Kata: Mikor indultok?

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Lányok!

Mindenkinek Kellemes, békés Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánunk!

Mónika és Virgil
(Vesm)

vesm

Hajni,
De jó, hogy itt vagy Kép Én írtam, de ezek szerint nem kaptad meg Kép Mindjárt lövök egyet Kép
Az allergiával kapcsolatban tényleg Enikő "módszere" javasolt, egy barátnőmnek is ezt mondta a dokinéni, hogy neked kell kikisérletezned...
Remélem, ízleni fog a süti, nálunk nagy siker Kép
Lehet, még én is összedobok egyet ma estére.

Enikő,
Holnap reggel utazunk, ma itthon lesz "előkarácsony" négyesben, ahhoz azért mindig ragaszkodom, hogy a Srácoknak először itthon jöjjön meg az Angyalka Kép

Karmen,
A koncertek engem is érdekelnének Kép Bár a januárunk viszonylag zsufi lesz, mert megyünk iskolai nyílt napokra Ádikámmal.

Timika
Meddig dolgozol még pocakosan?

Pusz,
Kata
pankata

Zozo,
Nálunk 1-2 kiskanálnyi mennyiség is segített a kaki ügyben. SZélcsövet nem próbáltad?
Vendég

Enikő!
Hanga Áginak szóló képeslapod nekem jött.
A formákról annyit, hogy pedig még a Cora katalogusba is benne voltak. Sajnálom!!!

Zita
zita_29

Enikő,
nekem is Kép
Vendég

Nektek is írtamKépKép!! Csak a címzetthez 1 név fér és az első az outlookomban az ági, a többieket a "másolatokat kap"-hoz írtam, de mindenki
Ágiként kapta meg...KépKépKép ....Bocsika!!!
E

ceniko
Szeged

Dancsi!
írtam.
Vendég

Oke, szolok a programokról, nem is tudtam ki tudja mert láttátok most ritkábban jöttem. A hozzászolásokat is csak átfutom olyankor egy csomo minden elkerüli a figyelmemet. A Januárit még nem kerestem.

Még ajándékot sem mindet vettem meg, van ami mára készül el, még el kell mennem érte. Csomagolást még el sem kezdtem, fa meg messze nincs még elökeresve (müfenyö ugye)

Ja Orsi ma köhögött, elvittem orvoshoz csak nátha, tiszta a tüdeje. MIndig ezt csinálja a 4. napon köhög kicsit, mielött teljesen gyógyult lenne. Bölcsi igy kimaradt ma. Viszont anyu elvitte Csillát maszek orvoshoz, kiderült régóta tüdögyulladása van, nem vették észre, nem kezelték, pedig 2 hetente mentek a körzetihez!
Zozo! látod ezt????
Szoval szegény, nem csoda hogy fél éve folyamatosan köhög, fullad, lázas meg gyakran hányik (ez nem tudom mitöl) Ja és arcüreg gyulladása is van. Amugy meg az utobbi egy évben hihetetlen mennyiségü antibiotikumot megevett.
Anyu tesomra is nagyon mérges miért nem jártak utána, joggal. Na de egy orvos se vegye észre. Pláne hogy ha jol tudom tüdögyógyász is.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Pusz Mindenkinek, most rohanok, mert lassan Nálunk "indul" a buli Kép
Kép

Pusz,
Kata
pankata

Mi is minden kedves topiklakónak és családjának Áldott Karácsonyt kívánunkKép
Kép

ceniko
Szeged

Nagyon boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek! KépKép

Zituska, nagy gratula Botihoz!! KépKép

Ma voltam először ctg vizsgálaton, minden oké Déneskével!
Rika, a közös dokinénink azt mondta jövő héten szabadságon van, ezért minden kismamáját keddre hívta be a köv. ctgre. Te is akkor mész?

Zsuzsi 35

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

KArmen!
látom, olvasomKépKép
majd megírom emilben h. ki a dokinénik.
Vendég

KArmen!
ez most volt v. még a réginél???????
Vendég

Kép
tfildiko

Kép

Kíván: Melinda,Gábor,Lotti, Pocaklinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Lányok, meglátogattam Zitust, jól vannak, Boti baba pedig gyönyörű KépKépKép

Enikő Kép Igen, itthon is van netünk Kép Bogi reakciója, ha az ő kis gondolkodását veszed alapul, persze teljesen érthető, de el tudom képzelni, milyen nehéz lehetett neked. Viszont nem tudom van-e ideális korkülönbség... Ha nagyon kevés idő van köztük, akkor borzasztó nehéz lehet az anyának, ha pedig több év, akkor meg azért nehéz, mert a nagyobbik gyerek hozzászokott már, hogy egyedül van és ő van a középpontban. Szóval nem tudom...

Pankata Kép Jövő héten dolgozom még 2 napot, aztán januártól már itthon leszek Kép Na de itthon sem fogok unatkozni, mert a fél lakást még át kell pakolni... Kép

Karmen Kép Jobbulást kívánok Orsinak!

Mi is szeretnénk mindenkinek nagyon boldog karácsonyt és minden jót kívánni!

Timi+Kristóf

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!
Na megvolt az UH. Kaptunk három képet, az egyiket beteszem.
Kép
Feje búbjától a fenekéig 10,78 cm, 211 gramm, és ezek alapján 18+3 vagyok, és jún. 4. a szülés időpontja. De legalább megszűnt a dilemmám! Ugyanis ezek szerint a Klinikán meg ebből leszámítják a két hetet (nem tudom miért), vagy hogy van, mert ugye én meg számításiaim szerint 16+4 lennék... a fene se érti.
Egyébként úgy néz ki egészséges, és egyelőre Czank szerint van a lába között valami. Kép
A DVD-t szerdától vehetjük át a rendelőben, már alig várom!
Jók legyetek.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Ági, gyönyörűKép Te mit szeretnél inkáb? Kisfiút vagy kislányt?

Timka, én 5 nappal vagyok nálad idősebb állapotosKép
És enyim pocak kislányKép Ha mégis kisfiú lenne, akkor Kristófnak neveznénk elKép De így KataKép
Te is Sikóhoz jársz? Én dettóKép

Azért kukkantottam be, hogy mindenkinek nagyon boldog, békés karácsonyt kívánjak!!!!

Sziasztok!

Zsu+Bence+Katababa

28+4

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zitus, nagy gratula Botibabához! Szép méretei vannakKép

Zsu
28+4

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu, nekem tényleg mindegy, de a férjem miatt jobb volna, ha először kukis lenne.
Mondjuk mivel a férjem egyke, mi meg lány-fiú testvérek vagyunk, nagy az esélyem a két fiúutódra is. Kép De jobb lenne, ha különböző neműek lennének...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Zitus, hatalmas gratula Boti babához!

Hajni, Benci tejallergiás, a véreredménye viszont teljesen negatív volt. De sajna ettől független mégis ekcémás foltok jönnek ki rajta, ha eszik tejfehérjét.

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok!Kép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Enikő, Kata akkor próbálgatom... Majd csak kiderül mi is a baj, csak szegénykémnek olyan csúnya volt a kis kezén a bőre. Kép

Enikő különben kb. két hete csak tej, glutén mentes dolgokat kap, és csak oylat amit én főzök. Előtte, ha nem volt időm, vagy nem tetszett amit főztem adtam neki bébikonzervet is, ill. kapott gyümölcsleveket is. Amióta diétázunk egyre jobban múlnak el az ekcémái. Kop-kop... Tegnapelőtt megijedtem, mert nagyon nyűgös volt és a kezébe nyomtam egy babakekszet, majd egy óra múlva kipirosodott az arca, ráadásul be is kakilt. Lehet, hogy nem a liszt miatt volt, mert hajlamos vagyok túlöltöztetni. Azt figyeltem még meg, hogy a répa és a hagyma sem jön be neki, de így nehéz, hogy még reggelente van szopi, mert amit én eszek se mindig tejmentes (habarásoknál a tejföl gondolom nem túl jó lehet, bár igyekszem ilyeneket nem főzni mostanában).

Gerika te mivel kened az ekcémákat? Én A vitaminos krémmel, linola fett-tel, és sudocream-mel.
hajni_

Exdeus jól öregszetek! Kép Szép formás uh. Kép

Megyek kiveszem a második adag muffint. Kata receptje tényleg nagyon pikáns, örülök, hogy kipróbáltam. Ez a csokis-gesztenyés is jól indult, majd felrakom a receptjét (gondolom már úgysem süttök karácsonykor). Halászlé, halpaprikás, csülök kész, a többit holnap. Dorka kicsit meleg, félek, nem szokott ennyire meleg lenni, remélem nem kapta el az apjától a nyavaját karácsonyra. Kép

Kisült rohanok!

Akkor még egyszer KKÜ és köszi a segítséget:
Hajni
hajni_

Sziasztok!
Békés Boldog KArácsonyi Ünnepeket Kívánunk!

Zozo és Vivien
Vendég

Szerbusztok!

Mindenkinek Boldog Karácsonyt Kívánunk!Kép
Évi,Csongor,Gréti,Blanka,Balázs,Zsolti
révi

Sziasztok!

Boldog karácsonyt kívánonk Mindenkinek!
Csibe
Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Zituska: Gratulálunk mi is! Sok boldogságot és tejcsit kívánunk!

<font color="119911">"Szobám
sarkában a
békesség fája
zöld ruháján sok
ezernyi szín, alatta fénylő
melegségben a gyermeki világ
játszani hív. Játszani, játszani,
békében játszani gyermekem veled
hagy játsszam még, körültáncolom veled
a világot most, mikor mindenki érzelme ég.
Nézem a fámat és egyre jobban érzem a fenyő
illatát, töprengem azon, hogy milyen jó lenne, ha
örök maradna ez éjszakám. Csillagszórók a gallyak
csúcsán szórják a karácsony csillagát, béke csillagok
röpdöső fényei
szobámból
szálljatok
mind tovább."</font>

Gyenes István

Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk minden babának, anyukának és apukának!

Kép

Bea és Gréti

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Évi Neked meg Boldog névnapotKép
EnikőékKép

ceniko
Szeged

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Éváknak meg boldog névnapot!

Zozo! A mostani doki, akit mertem neked ajánlani. Amugy anyu össze is veszett tesommal mert merte szidni, tesom meg ugye nagyon odavolt érte

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lányok! Mégegyszer nagyon Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Zsuzsófi Kép Igen, én is a Sikóhoz járok Kép Neked mekkorára saccolta az UH Katát a 28. héten?

Zozo Kép Segített vmit a kamilla?

Puszi:

Timi+Kristóf

KépKép

KépKép
timika

Karmen!
maradnak ott a dokinál? (nagyon sok betege van, azt hallottam, biztos h. nem bírja)
nem csak te mondtad amúgy hanem a védőnő is őt ajánlotta, tiszta mázli h. nem vette fel a telefont, a mostani doktornő mindíg felveszi, érdekes, ez a jó. Kép

Timi!
nem próbáltam a kamillát, maradtam a hashajtónál, mert nem szívódik fel, nem szokik hozzá, állítólag amíg nem volt ez addig ment a kamilla, de allergizálhat.
azért majd lehet h. kipróbálom, még a hashajtóval is kisérletezünk, hol elég hol nem amit adok.
Vendég

Zozo, nem akarok belekotyogni, de a hashajtó nem jön be, akkor nincs veszteni valód a kamillával, főleg, ha az segít!
Ha véletlen allergiás rá, az úgyis kiderül! De mivel nem kap belőle sokat, az is lehet, hogy meg se látszódik rajta, még ha véletlen érzékeny is rá. Én spec. ezt adnám előbb, és később a hashajtót, hiszen az csak gyógyszer...
Sok szerencsét!
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Zozo! Nem tudom, anyu haragszik nagyon rá, nem tesom. De érdekes hogy hónapok óta nem veszi észre hogy tüdögyulladása és arcüreg gyulladása van, pedig pár nappal ezelött is voltak ott. Söt, akkor ki is kiabált a rendelöböl mérgesen hogy még ennyien vannak?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
szépKép
kezd besokalni, nekem azt mondta a védőnő h. valószínű azért nem vette fel a telefont, nehogy beteghez hívjákKép( mikor kerestem)
nem tudok rá mit mondaniKép otthagynám a tesódék helyében.

Ági!
lehet h. kipróbálom a kamillát, de nem hiszem h. kevés kell belőle. ill. fogalmam sincs h. mennyi.
1-2 kanállal biztos nem lenne elég.
Vendég

Zozo, valahol vki írta, hogy max. napi 2 dl (ha jól emlékszem), amit lehet adni a babának.
De mivel ezt nem egyszerre tömöd belé, hanem gondolom, kisebb adagokban, egyszerre nem érheti nagy "stressz" a szervezetét.
És ha belegondolok, mi is azon nőttünk fel, ha gond volt. És tény, hogy akármi volt, azt kellett. Nekem akkor is inkább az a nyerő... Kép

És íme a mi kis élő karácsonyfadíszünk:
Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Ági!
nagyon édi a cicaKép Kép
jót nevettem rajta, pedi amúgy sz@r napom van, de ez most jól esettKép
Vendég

Ági! az UH is kép is szuper meg a karácsonyfás is! Jot nevettem!

Zozo! nem tudom tesom ezek után hogy dönt. Én kiakadtam az tuti. Majd ird meg légyszi hova mentetek végül. És bevált?

Melinda! köszi, igen ezek ök, valoban nem vettem észre a hirekben.

itt van Orsi az egyik ajándékkalKép
Kép

a ház meg ma ilyen volt
Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Zozo, örülök, hogy sikerült egy kicsit jobb kedvre deríteni Téged! Kár, hogy épp ilyenkor vagy nagy gondban...
Karmen, hol építkeztek? Már biztos írtad, de nekem híg az agyam (már ha van). Orsi nagyon örülhetett az ajándéknak, olyan szépen mosolyog (vagyis inkább nevet).

Tegnap rájöttem valamire. Pénteken a baba kora a "magassága" szerint 16+5 volt (ami mondjuk megfelel az eddigieknek - vagyis csak egy nappal mondta idősebbnek), de a súlya szerint már 18+3. Kép Jó a tápanyagfeldolgozó rendszere, remélem, később sem lesz gond vele. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: