A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Havtunde!

Jujjjjjjjjj de cuki képek, na ilyet én is fogok csinálni apával.....KépKépKép

m.

Kép

Kép
megann

Náthás babák anyukái! Nálatok is úgy volt, hogy eldugult az orra, szörcsögött, de egyébként semmi baja nem volt? Julcsi vidám, nevetgél, nem sir többet, mint szokott, nincs láza, még hőemelkedése sem, csak épp állandóan szörcsög, szopi közben alig kap levegőt.
Zsuzsa
tzsuzsa

MegannKép,
tudom ám, hogy nem ennyire egyszerűKép!
A sport nálunk is hangsúlyos, de azt jó tudni, hogy a gyerekek olyanok lesznek, mint a szülők!!!
Én nehezen kelek reggel, így nem is várhatom majd el, hogy a fiúk 5-kor már az uszodában legyenek... ha viszont apa példáját követik (12 évig vizilabdázott), akkor nem lesz számukra megerőltetés, és örömmel fogják ott kezdeni a napot. Én ezt szeretném, de apa sportiskolába is járt, ami Trisztánnál szinte teljesen kizártKép!
Pedig mindig jobb eséllyel indulnak a jövő olimpikonjai címre a sportoló szülők gyerekeiKépKépKép... És hát, úgy tünik, mindkét fiam jó nagydarab lesz...
Trisztán is már 122 cm és 20 kg, pedig csak júniusban lesz 6 éves...
Kornél méreteiről nem is beszélveKépKépKépKép. Azon röhögtünk, hogy ki fognak enni a vagyonunkból...
Ha Trisztán jól van, simán bever egy csomag (5 db) virslit vacsira, kenyérrel, savanyúval... már nem is próbálkozom a bio-kajákkal (egy időben mániám voltKép), mert azt már most sem bírnánk anyagilag...
Na jó, egy kicsit elkalandoztam Kép
Sorry,
Kati
Vendég

Angelani,
már az is nagy eredmény, ha többször fél órára be tudod tenni az ágyikójába! Szerintem nem tragédia, ha nincs benne sokáig el, lehet, hogy ha már felfogja, hogy mi a családi rend,megérti, hogy neki saját helye van alukálni.Én egyébként úgy szoktattam bele, hogy a késő esti szopi után már direkt nem szóltunk hozzá, még csak nem is suttogtunk és csak nagyon kicsi volt a fény.Ezzel együttjárt az, hogy onnantól kezdve csak az ágyában volt reggelig és olyan okos, hogy addig ő sem szólal meg, ha felébred éjjel szopizni , akkor sem, csak halkan dünnyög.

Tzsuzsa,
nálunk pontosan ez a helyzet! Lassan 1,5hónapja. A dokinéni szerint el is tarthat egészen tavaszig, amikor természetes úton nekik is kitisztul a nózijuk. Kezdetben porszívóztam, csepegtettem, de mivel nem változott semmit a helyzet és Botit nem zavarja, pár nap után nem foglalkoztam vele. Azóta is ez a helyzet. Dokihoz azért elmentem már 2x is, hogy nem húzódott e rá a fülére, vagy valami, de azt mondta, hogy nem koraszülött, egészséges babáknál ez szinte kizárt.
helga22

Hurrá, megvan az új computer! Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Tényleg nagyon édes minden baba Kép
Ja,és én is rossz anya vagyok,mert én is lusta voltam éjszaka felkelni fejni...bár tejem szerintem nem azért nincsen már,hanem a költözés miatt(semmit nem tudtam pihenni),meg a no kaja miatt.Sokszor volt olyan,hogy 3kor reggeliztem Kép

Helga,igen,ott is voltam,de már a 17be lakunk,kezdem megszokni,de mire itt összeismerkedek anyucikkal Kép

Nemesek,én is imádom a bio kajákat,de apa miatt sosem ehetek olyat,mert ő meg utálja;s kinek van ideje meg kedve külön főzöcskézni!?Kép

KépKép
christinbaba

Kati:

Sajna azt kell hogy mondjam, hogy a gyerek fintorog éú mondja hogy büdös a cigi gyerekkorában még nem garancia arra, hogy később nem fog rágyújtani. Sajnos nálunk a húgommal volt ez, hogy pici korában szapulta a nagymamámat hogy fuj milyen büdös undorító nála a cigiszag, de aztán ahogy gimiben olyan társaságba keveredett ahol dohányosok voltak, ő is rágyújtott 15 évesen. Most 19, és Zsuzsa születése alkalmával tette le a cigarettát, tehát 3 hónapja. Azelőtt is próbálta párszor, de sose tudta megállni, kíváncsi vagyok, most sikerül-e. De sajnos még most sem akarja elhinni nekem, hogy minél idősebb az ember, annál nehezebben szokik le róla. Mert ugye 15 évesen ő úgy gondolta, akármikor leteszi, pedig ez nem így van. Remélem 19 évesen még nem késő, és le tud szokni róla.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hurrrrrá! Nálunk kb 20 centis hó van. Nemrég jöttünk be hóember építésből. Ebédeltünk és most MINDKÉT fiú húzza a lóbőrt.

Jó sokat írtok. Nem voltam egy hétig és győzzem visszaolvasni. Na megyek is olvasok, csak még 2 kép. Ezek most készültek:

Kép

Kép

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

RokicaKép,
tudom, hogy igazad van, de azért hagy bizakodjak benne, hogy így lesz... legalább még egy pár évigKépKépKép
Vendég

Tzsuzsa!

Nálunk is ez a helyzet! Peti tök jókedvű, olyan, mintha őt nem is zavarná, hogy hörög,meg szipog. Én már csak akkor orrszívózok, ha nem szopizik rendesen, na meg fürdetés után az éjszaka miatt! Én is levittem orvoshoz, de azt mondta, a torka is és a tüdeje is tiszta, adott orrcseppet, meg calcimuscot, hogy pár napig adjam neki. Szerintem semmit nem változott, már nem is adom neki egyiket sem és ugyanúgy van, ahogy volt!
Én azt mondom, amíg a babának jókedve van, és láthatóan Petinek vanKép addig nem fogok parázniKép (legközelebb, persze ez nem azt jelenti, hogy nem viszem majd dokihoz, csak nem leszek idegbeteg miattaKép )

Tényleg, attól, hogy a baba náthás, vagy a franc tudja hogy hívják babakorban ezt a szipogós orrdugulós izét, még megkaphatja az oltásokat? Mert ha ez nem múlik el tavaszig akkor mi lesz???

Viki+Petike 3 hó+4nap

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Cipó, Havtunde, Christinbaba, Brigi!

A babók nagyon helyesek, és a hóember is!KépKépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki27,
persze, hogy megkaphatja az oltásokat.Lásd a mi példánkat, Boti 1,5 náthás és kapott szurit, nincs összefüggésben a kettő!
..le kéne vinni Botit sétálni, ma még nem voltunk lent, de annyira nincs lelkierőm.Reggel olyan szép havas volt a táj, most meg minden szürke és latyakos.Na azért mindjárt erőt veszek magamon. Ti minden nap viszitek a babákat ilyen hidegben? Én még eddig mindig vittem.
helga22

Helga én nem vittem minden nap,mert beteg voltam Kép

Az én manóm is hörög,de szerintem nem beteg.Tényleg ez mitől van akkor?

KépKép
christinbaba

Helga!

Én minden nap viszem sétálni, igaz csak 1-1 órára!Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Christinbaba,

Olyan jo francias ez a Chistine, nincs valami kozotok Franciaorszaghoz??
A babaknal majd mindig elofordul ez a horgos kohogos idoszak. Szerintem igy vedekeznek ok is.

Helga,
Olvastam, hogy a te babad is 4.5 honapos.
Nalatok, hogy all az etkezes??
Az en jol berogzodott fiam is most kezd megkergulni, olyannyira, mivel en potolok tapszerrel, hat elkezdtem a szilardabb kajakat is par napja.
Allandoan csak enne!!!!!!!!!!!
Raadasul eddig olyan szepen elvolt, most mar ez is csak szep alom.

Angelani,
Latod, meg a jol begyakarolt ketgyermekes anyukak is csak kerdezgetunk, meg tudakozodunk, mert minden baba mas es minden gyereket maskepp kell nevelni.
Elottem allok mondtak, hasznald az agyat csak alvasra. Csinalj valami ceremoniat az elalvas korul. Pl az utolso etetetesnel en sem beszelek mar. Megbofiztetem, az esetek 90%-ban erre felebred, de nem baj, simizd meg es magyarazd el neki, hogy most aludni kell. Beszeld meg vele, pl mond el neki, hogy most mar aludni kell, mert.......
Nem fog bejonni az elso nap az biztos. Ha nagyon sir, gyozodj meg rola, nincs-e valami baja, ha nincs, ne vedd ki, csak cirogasd meg, probalj neki adni egy DUDUNT, valami plusst nevezz ki erre a celra, mond meg neki, hogy majd o segit neki elaludni stb. Ha megint sir, menj be, megint cirogasd uez a rendszer addig, ameddig jobb esetben bealszik. Rosszabbik esetben az elejen vedd ki, nyugtasd meg, DE RAKD VISSZA.
Ebbol fog rajonni, hogy akarmit csinal, elobb vagy utobb csak az agy kovetkezik.
Idegolo tud lenni az elejen, de hidd el, hogy egy ido utan megeri a faradozast.
Nem mondom, hogy nincs siras nalunk sem, de altalaban ket harom cirogatas utan mindig elalszik.
Probald meg es ne tepelodj, hogy nincs merleged, ilyen idos korban szemmel is tapasztalhato mar, hogy hizik-e a baba.
En mindig meghatodom, amikor olvasom a soraidat, biztosan nem konnyu az eleted, de valahogy annyi akaratero tunik ki az irasaidbol, hogy csodalatra melto!!!!!!!!!!!!!!!!!! inkabb!!!!!!!!

TZsuzsa
Nem ti voltatok Parizsban???
Vagy csak a memoriam mondta fel a szolgalatot?Kép
Csadasan szep a kislanyod.

Egyebkent minden baba nagyon edes es gyonyoru.
Ki tudja, ha akartok egy francia vejet csak szoljatok lanyos anyukak!!!!!!
Ketto is van belolukKép

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Szia Anikó! Nem mi voltunk, illetve mi voltunk Párizsban, de nem hiszem, hogy találkoztunk volna. Legalábbis nem tudok róla. A lánykám nagymamája él Párizsban, illetve fogadott nagymamája. Te mit csinálsz Franciaországban? Francia a férjed?
Zsuzsa
tzsuzsa

Zsuzsa,
Nem talalkoztunk, csak emlekeztem, hogy terhes voltal es kijottetek Parizsba!
Akkor csak te voltal!!!!! Milyennek talaltad??
En itt elek es dolgozok mar 11 eve lassan. Igen, a ferjem francia.

Na a vejjelolttekrol:Kép es a kedvenc idotoltesKép

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Először is: nagyon édik a babák!!!

Zsuzsa!
Az én Kismanóm is kb. 2 hétig szörcsögött, 1 hétig napi 6-8x orrporszívóztam, mert nem kapott rendesen levegót. Dr.nénit is kihivtuk, de azt mondta, semmi komoly baja nincs, tüdeje tiszta... orrcseppet írt, + Cebion cseppet mondott. Azt most egyébként is lehet adni, 1 hétig pedig 2x adtam naponta. Mostmár csak néha hallom hogy szörcsög. Nem volt se láz, se hőemelkedés.

Nekem is van bűnöm:
Nem tudok lemondani az édességről! Pedig sztem néha ez is bántja Domi hasát.
Nem is viszem ki minden nap, pedig tudom, hogy kellene.De egyszerűen nincs rá időm. Örülök, ha a legszükségesebbeket meg tudom csinálni.
Na, most akkor én is rossz anyuka vagyok.

Csajok!
Olyan szuper az a csillogós aláírás! Hogy lehet olyat készíteni???

Oltástéma:
Holnap kapjuk a 2 hónapost, ez még a régi. 3, 4 és 5 hónaposra megvehetjük az újat. Van vkinek tapasztalata az újról? Tényleg nem fáj annyira és nincs utána nyűglődés?

Mennem kell.

Judy+Domi 9+5
judy68

Anikó, ne haragudj, de tényleg nem emlékszem. Májusban valóban voltunk ott, a férjemnek koncertje volt a Magyar Intézetben. Õ ott élt sokáig, én csak párszor voltam, de szivesen élnék ott egy darabig. Igazából a legjobban itthon szeretnék élni, de pár évre elmennék valahová, lehet, hogy megyünk is. Bár ez az itthon szeretek élni néha módosul, nem egy olyan országban szeretek élni, aminek a szimbóluma Oláh Ibolya, legnézettebb műsora Győzike és a kulturális miniszterének szive csücskében a gördeszkások állnakKép Bocsánat, elég távol kerültem a topiktól.
Lányok, én nem vittem orvoshoz Julcsit, kellene? Kicsit már szégyellem magam, mert mindig 1000 dolgot kérdezek és minden aprósággal rohanok a doktornénihez.
Zsuzsa
tzsuzsa

Judy, nekünk a háromhónapos is a régi volt, nem fájt és nyüglődés, láz sem volt.
Az aláirást ugyan nem én csináltam, de úgy emlékszem, van alatta egy honlapcim.
Zsuzsa
tzsuzsa

Aniko47
Neem,nincsen közünk hozzá..német nevem van Kép

Tudom,hogy hiba,de mi úgy szoktuk,hogyha nem alszik el,akkor odavesszük magunk közé,ott hamar elalszik,s utána átteszem az ágyába Kép
Imádja ha levan takarva a pofija.ahogy ráteszem a kendőt,már csukja is a szemét Kép
Neem lehet kibírni,annyira édes.Kép

KépKép
christinbaba

Judy68,
lanyom csak az ujat kapta eddig (4,5 hos), en maximalisan meg vagyok vele elegedve! Semmi utohatas nem jelentkezett. Nem is kellett borogatnom sem.
Mondjuk ez is, mint a regi, azert gyerekfuggo!

Ildi,
koszi az infot a Szabin csepprol. Megnyugodtam, h. nem duplan kaptuk. ;)

Hari,
en elegge antidohanyos vagyok. Legszivesebben kiirtanam a vilagegyetembol. Kép
PZita altal megadott linket elolvastam kivancsisagbol, hogy majd "tudjam osztani az eszt" dohanyzo anyukaknak. ;) Nekem tobb volt, mint meggyozo! Ha en most szivnam, ettol amit itt olvastam, tuti azonnal letennem a buzrudat.
Rossz anya nem vagy, mert akkor eszedbe sem jutott volna aggodni emiatt. Viszont nem kontorfalazok tovabb, sztem probald meg letenni mielobb a babad es a te egeszseged erdekeben! Tokmagozz helyette, ha szereted, en azt teszem most is epp. Kép
El en sem itellek a fuggoseg miatt, mert en sem vagyok szent, kenyszerevo vagyok (falasi kenyszer egesz nap).

Aniko,
en 10 evvel ezelott voltam Parizsban, egyik almom valt valora ezzel akkor. Kép Megjartam az Eiffel tornyot is! Hogy kerultel ki oly messzire?
falina

Aniko,
pár napja leírtam Angelaninak, hogy nálunk (náluk) is ugyanez a helyzet a babákkal, mint nálatok. Pedig Boti csak anyatejes, de egész nap kéri újabban (persze nem adok neki, csak ha látom, hogy nem hisztiből kéri). Szerintem ő is enne már mindent, majd kiugrik az üléséből, mikor kajálok, de még várok míg elérei az 5 hónapot, utána kezdem el a gyümölcsleveket.
Mit dolgozol Párizsban? Úgy értem baba előtt?

Christinbaba,
emlékszem a babádra, annyira édes!!! Tündéri pofija van.Mennyi idős is most?
helga22

Helga köszönöm Kép
8án volt 3 hónapos Kép
S tényleg óriás bébi,tegnap ismét kiderült Kép hihi

KépKép
christinbaba

Rávettem magam, és lementünk a dokihoz.
Kornél megkapta a 4 hós szurijait. Egész jól viselte, csak picit borult ki. Aztán már gügyörészett tovább.
Trisztán is kapott (kullancs elleni) emlékeztető oltást, de neki ez már meg sem kottyanKép!
Viszont 1 hónap alatt az én kisebbik fiam csak 280 gr-ot hízott, azaz most 7,4 kg. Eddig mindig megvolt a fél kiló, de inkább több!
Azért nem parázok, hiszen ugyanolyan jókedvű, és elfogyni sem fog!
Csak lehet, mégsem megyünk szumózniKép!
Kép
Vendég

Megann!

Mi volt az uh-on???
Remélem jó híreket kaptál. És reménykedem a holnapban én is. Bár ha abból indulok ki, hogy Léna is mennyi ideig hordta.. Kép

Dóri & Viki 9+4
Vendég

Sziasztok!
Megkaptuk a három hós oltást, hát az Emma azóta vígasztalhatatlan, láthatóan nagyon fáj a lába, ahová a szurit kapta. Adtam neki egy fél kúpot, aludt egy órát, de miután felkelt, azóta szinte egyfolytában sír. Borogatom, bekentem neki krémmel, de nem látom, hogy használna.
Volt akinek a babája nagyon sírt a három hós után?
Gondoltam, hogy lesz sírás, de azt nem, hogy ennyire megviseli.
A doktor nénink vasat írt fel neki, mert szerinte egy kicsit vérszegény.
Hát azt hiszem, ez nem a mi napunk.
Remélem holnapra jobb lesz.
Jó éjt mindenkinek!
Angi
cipó

Sziasztok lányok!
Ma volt itt a dokinéni és beadta a 3. hós oltást.
Képzeljétek meséltem neki, hogy mintha kijött volna a foga, erre megnézte, és azt mondta, hogy ez nem a foga hanem mészkicsapodás, amivel nem kell semmit csinálni, majd felszívódik! Ti hallotatok már ilyenről? A neten nem találok semmit erről, pedig érdekelne, hogy mi a fene az! Állítólag sok babának van és általában a szájpadláson és észre sem venni. Kép
Amúgy Tündike szerencsére rendben van! Jól tűrte a szurit. Kis hősöm Kép

Zsófy,
tök jók azok a játékok, hol vetted?

Kép

Kép

Kép
prüntyi

szaisztokKép
csatlakozom a porszívóleégető anyukák táboráhozKép
ezt előbb is mondhattátok volna, eszembe sem jutottKép most próbálnak javítani rajta. most tudtam meg, hogy nekünk is tök drága porszívónk van, anyóséktól kaptuk, eddig működött is rendesenKép na mindegy, nem csodálkozom annyira magamonKép

Benianyu!
sajnos az altatás még nem az igaziKép éjfélig ment a cirkusz. sajnos szerintem éhes volt, mert 3x szopizott, a harmadik után jól elaludt, de közben nyűgösködött.
estére kevés a tejemKép elkezdtem inni a fitolac teát. megpróbálom gyakrabban etetni napközben, valami már ötlet valakinek? hozzápótolni nem akarok, mert akkor még ennyire sem fog szopizni, gondolom én. de éheztetni sem akarom. súlygarapodás mondjuk rendben...

apa mától van szabadságon, ez nála azt jelenti, hogy ma kivételesen már 5-kor itthon volt, holnap 11-4-ig nem lesz itthon és csütörtökön is ebédre elmegy... no comment. úgy utálom, amikor beetet, én meg koppanokKép
most meg direkt szóltam, hogy ha nyűgös eszti fürödjünk, erre mit látok, apa kézilabdameccset néz, eszti ott alszik a kezébenKépKépKép grrrrrr. kimérgelődtem magam.

ma rájöttem, hogy én nem bírnám az itthoni munkátKép nekem szükségem van, hogy elmenjek itthonról és hazajöjjek és köz ben emberekkel legyek. kezdek frusztrált lenniKép mondjuk fáradt is vagyok most.

nem mondtátok, hogy szerintetek felelőtlenség-e elvinni a 3 hónapos bébit bükfürdőre. nem baj, már eldöntöttem. apára és rám is rámfér egy kis kikapcs. ha ezt eszti is tolerálja, akkor ok. ha nem, azzal lendülettel jövünk haza. már most félek az egésztől. Bodza megnyugtathatnál, nektek olyan jól sikerült!

talán tegnap v. tegnapelőtt írtátok, hogy megfordulnak a porontyok a kiságyban, kicsit csodálkoztam. ma hajnalban fél3-kor megszólalt a légzésfigyu. eszti az ágy végében, keresztben feküdt, a tkaró alól kimászvaKép

na megyek, mert felébredt. fürdünk.
én is kedvet kaptamKép
Kép

KépKép
KépKép
and

Angi!

Ne izgulj a vérszegénység miatt! Ezt így szemrevételezés alapján állapította meg a dokinéni? Nálunk Gergőnél volt ilyen 3-4 éves korában, és vérvétel alapján derült ki, meg kicsit sápadt volt (mondjuk tél volt..). Vasat evett 1 hónapig, és kutya baja nem lett többet. Kép

Oltás: emlékszem gergőt is megviselte szinte mindig sajnos. Kép Úgy lehet sajnálni olyankor őket, de csak dajkálni tudod, borogatni meg a kúpot, ha kell. Emlékszem azzal a lábával nem rúgkapált, ahová kapta a szurit. Kép Kép

Dóri
Vendég

Bkrisztával mi van?? Olyan rég nem jelentkezett!

And!

Én sem bírnám az itthoni munkát. Kell a nyüzsi: KépKép Sőt tegnap munkáról álmodtam.. tiszta gáz.. Kép
Vendég

Sziasztok!

Minket nem viselt meg a 3hós oltás,múthét szerdán kapta.Viszont tök piros lett neki,s akkora csomó van ott.Jó fej a doktornő,azt mondja masszírozzam...ne igen,csak tökre fáj az neki Kép

pusszz

KépKép
christinbaba

Sziasztok!Kép

Mi ez a rossz anyuka duma Csajok?!?!?Kép
Ne máááááááááááááár, na jó én meg bevallom 9 hónapig egyetlen szál cigit sem szívtam, de mostanában már szoktam 1-2 szálat.
Mondjuk én már nemigen szoptatok, úgy hogy ártani már nem árt szerintem, viszont jólesik néha a monoton napokbanKép

Na most aztán kapok sokaktól, de kit érdekel?!?

A lányom jól van, jó baba, alszik jókat és eszik nagyokat és szinte semmit sem sír már, csak morog néhaKép

Úgy, hogy jó anyának tartom magam és imádom őt!!!!!KépKépKépKép

ÉS MINDENKI JÓ ANYUKA ITT, KIS BÛNÖZÉS KELL NÉHAKépKépKép

Mea
mea

Amint látjátok a kedvem is jóóóóóóóóóóKépKépKépKépKép

Tök jó volt ma a havazás, de nálunk most majdnem el is olvadtKépKépKép

Pedig jó lenne, ha fehér karácsony lenneKép

Na megyek TV-t nézni, puszika Nektek és jó éjt!!!!Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Most próbákozunk az ágyban alvással.
Az a baj, hogy ma 15h-től 18:30-ig aludt.
Utána fürcsi, kaja (125ml üvegből+cici, tehát minimum 150ml). Most betettem a kiságyába, hallom, hogy ásítozik, de nem biztos, hogy elalszik. Próbál köhögni, nyöszörögni. Ezt már ismeremKép

And!
Nyugodtan viheted Esztt bkkfürdőreKép (de jó nektekKép).
Szerintem minden rendben lesz.
Nem attól lesz beteg egy baba, ha elviszik valahová. Kerülni kell a nagy tömeget és jól fel kell öltöztetniKép

Prüntyi!
Én holnap megyek a dokinénihez receptért és időpontért, majd megkérdezem ezt a mészkicsapódást.

Cipó!
Erhad a 2 hós oltás után másnap bömbölt, de vígasztalhatatlanulKép
Jobbulást Emmának!
Akkor most is ez vár ránk?
Húúú, már előre félek.

Anikó!
Erhard már üvölt a kiságybanKép

Na mehetek vígasztaniKép

Sziasztok!
Angelani&Erhard
15+0

Kép
angelani

Sziasztok!

Köszi megint a dicséreteket. Hadd hízzak! Kép

And,
Szerintem nem felelőtlenség elvinni egy háromhónapos babát Bükfürdőre. Látod Bodzáéknak is milyen jól sikerült. Ha minden kényelme meg lesz, amihez szokott, akkor nem lesz baj, csak kicsit több cuccotok lesz. Nektek meg szükséges egy kis pihenés! Kép
Nálunk kezd egész jól menni az alvás. Tegnap este 8-tól 1/2 5-ig aludt, aztán utána még 3/4 8-ig. Ma már 1/2 8-kor aludt mind a kettő. Benit is korán letettem, mert nem aludt délután, annak ellenére, hogy majdnem két órát rohangált a hóban.
Apa nálunk is simán elaltatja Danit fürdés előtt. Kép
A porszívót egyszer én is majdnem tönkre tettem az orrszívóval. Kár, hogy eddig nem beszéltünk erről, legalább tudtam volna, hogy mi volt a baj.

Brigi,
Nagyon aranyosak a srácok! Ilyen overállja Beninek is volt és két év múlva a Daninak is lesz. Kép

Megann, Dóri
Meg a drukk, hogy jó legyen a csipőszűrés eredménye!

Pusssz
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Angi,
Köszönöm!

Kép

Kép
prüntyi

Amint látjátok a kedvem is jóóóóóóóóóóKépKépKépKépKép

Tök jó volt ma a havazás, de nálunk most majdnem el is olvadtKépKépKép

Pedig jó lenne, ha fehér karácsony lenneKép

Na megyek TV-t nézni, puszika Nektek és jó éjt!!!!Kép

Mea
mea

Nem bírtam ki, hogy ezt ne tegyem fel.
Kép

benianyu

Sziasztok!

Nem értem az alvásproblémát... miért baj ha a baba szopi közben alszik el, vagy kézben, és utána berakjátok az ágyba aludni? Szerintem meg kell fordítani a hozzáállást, és annak örülni, ha egyszer-kétszer magától alszik el egyedül, nem pedig azt elvárni, hogy ezt magától egyik pillanatról a másikra megtegye. Ha rossz élmény éri, akkor biztos ellen fog állni. Persze van aki azt mondja, a baba megszokja a ridegtartást egy-két alkalom után, és lehet hogy tényleg van baba amelyiknél így is van. De én nekem nincs szívem hozzá, hogy Zsuzsával ezt csináljam, se szopi ügyben, se alvás ügyben.

Én azt csináltam hogy kiságyba, bölcsőbe szoktassam, hogy mikor már ilyen félálomban van, akkor berakom a bölcsőjébe vagy a kiságyába. Ha tartósan nyafog, kiveszem, és újra kezdjük. Most már egy csomószor van hogy ugyan ébren van, de tök nyugis és egy idő után elalszik. Ha reklamál, akkor természetesen kiveszem újra. Szerintem ezzel arra szoktatom, hogy biztonságban érezze magát ott ahova rakom, mert tudja, ha szól, akkor felveszem újra. És már van olyan, hogy ő maga "kéri" hogy tegyem le, mégpedig úgy, hogy a kezemben nyafizik, de ha lerakom, akkor csöndben van. Szerintem bízni kell a babában, és rávezetni, megtanítani azokra a szokásokra amiket mi szeretnénk ha elsajátítana, de nem megtörni az akaratát, nem ráerőltetni ezeket a dolgokat. Az csak konfliktust okoz, harcol a szülő a gyerek ellen, mindketten egyre elszántabban, hogy elérjék amit ők akarnak... én legalábbis így képzelem. Lehet hogy csak megideoligizálom magamnak hogy "engedékeny" szülő vagyok, és lehet persze hogy az én kislányom fogékony a kíméletesebb módszerek iránt is, és persze az nyilvánvaló ebből, hogy engem nem zavar, nem élem meg kudarcnak, ha mégsem akar egyedül az ágyában elaludni, hanem akkor altatom máshogy (kenguruban vagy fekve szopival általában). Lehet, ha más természetű gyerekem lenne, másképp csinálnám, sőt, valószínű. De én büszke vagyok, hogy Zsuzsa egyre többet alszik el egyedül, de ezt nem várom el tőle, és nem akarom mindenáron kicsikarni.

Az esti szertartás pedig úgy néz ki nálunk, hogy hatkor kezdek neki előkészíteni a fürdőjét, ha éppen ébren van. Ha éppen alszik, akkor 7-ig hagyom, de közben rányitom az ajtót/fényt meg kitakarom, hogy magától ébredezzen. Fürdés előtt is megszoptatom, hogy ne farkaséhesen menjen, mert akkor biztos nem élvezné (meg mi se). A fürdőszobát jól bemelegítem, és vagy babamasszázst csinálunk, vagy bejön velem a nagy kádba fürdeni. Fürdés után hálózsákot kap, és ekkor már a nagy villanyokat leoltjuk kint, ezzel is jelezvén, hogy ez most már az este és készülünk aludni. Daviddel ilyenkor nézünk TV-t, általában valamit DVD-ről. Közben a villanyok leoltva, halkan szól a TV, Zsuzsa pedig a párnáján szopizik. Általában el is szunnyad, de ma is pl még ébren raktam be a bölcsőjébe, és egy szó nélkül elaludt. A bölcsője a mi hálónkban van az ágy mellett. Az én villanyomat (amibe egy vörös körtét csavartam) égve hagyom hogy lássam őt éjjel ha kell.

Viszont most már olyan jól végigalussza az éjszakákat (ugyan most megint 2-3-kor rendszeresen kel egyet szopizni), hogy nemsokára tervezem őt átköltöztetni estére a saját szobájába. Kapunk a szobájába egy egyszemélyes ágyat, veszek rá egy ilyen gurulásgátló rácsot, és az lesz kinevezve az ő ágyának, hogy ha éjjel meg kell szoptatni, csak mellé kelljen feküdnöm és ne kelljen őt felvenni. Ha kész van és visszaaludt, akkor meg nemes egyszerűséggel felkelek mellőle és visszamegyek a saját ágyamba. Épp arra jutottam pár nappal ezelőtt, hogy ha terhesen tudtam volna amit most tudok, nem vettem volna neki rácsos ágyat egyáltalán. Alig van benne, és tök praktikátlan olyan szempontból, ha álomba akarom szoptatni. Ez a nagy ágyas megoldás ez jobban tetszik, majd beszámolok ha bevezettem, hogy hogy szuperál.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Jóanyák!KépKépKépKép

Benianyu!Kép

Beni és Dani csúcs!Kép

Mindenki Jóanya és Jóbaba!

Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

And!Kép

Attól, hogy este nyűgi Eszti nem biztos, hogy kevés a tejed. Estére elfáradnak, fáj a hasuk stb. Ha egyébként vidám, jól gyarapszik, akkor nincs baj.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Annamami hiradó!

Beszéltem Annamamival telefonon, mindenkit üdvözöl, de mivel Marci nagyon hasfájós és ráadásul most van éppen a 6 hetes növekedésugrásban, szegény Annamami eléggé kialvatlan, ráadásul nincs annyi teje hogy fejni tudjon, ezért másnak sem tudja odaadni a babát, hogy ő kipihenhesse magát. Kép De azért jól vannak, de mindenkit nagyon hiányol.

Remélem nemsokára rendeződik Marci hasfájása meg a növekedésugrás is, és akkor Annamamit újra látjuk! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nemesek!!!!!!!!!!
Hogy érted azt, hogy 1 hónap alatt CSAK 280 gr??? De hiszen ez rengeteg!! Nem jól tudom, hogy heti 10-15 gr-ot kell hízzanak a babák? VAgyis ez az átlag. Boti 4,5 hónapos és még csak 6,8 kiló, mi is ma voltunk méreckedni (amúgy 3500el született). Mi ennyire le volnánk
maradva??? Jesszusom

Aniko, Falina,
méreteket kérnék szépen a babákról (cm, gr).Kicsit beparáztam Nemesek soraitól..
helga22

Na most végre én is rakok fel képeket, reszkessetek!!! Kép

Zsuzsa baba játszik:

Kép

Zsuzsa baba és az új (6-12 hónaposoknak való) farmerszoknyája:

Kép

Egy iszonyú kép kettőnkről, de legalább az látszik rajta, hogy most már előre is ül a kengurujában! Kép És már nem sír. Eleinte megszeppent az új pozíciótól.

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

cigitéma

Hari!

Vígasztalhatnak itt sokan sokmindennel, a kérdés itt nem a jó anyaság dilemmája, hanem a gyermeked egészsége. Ha tetszik, ha nem, férjeddel együtt ez ellen dolgoztok. Mindenhonnan azt hallani, hogy a passzív dohányzás sokkal ártalmasabb, mint az aktív. A te kislányod ezek szerint rendszeresen passzív dohányzik. Miért nem megy ki a férjed a lakás/ház elé cigizni???? Miért nem óvja a gyermekét? A másik pedig te vagy Hari, aki képes cigizni, miközben szoptatsz. Egyáltalán nem mentség, hogy mert az xy anyja meg barátnője…Elég baj, hogy ennyi felelőtlen ember van. Nem mindegy, hogy a szervezet milyen életkorban találkozik bizonyos mérgekkel! És gondold el, hogy mennyire káros, hogy a kislányod rendszeresen hozzájut ezekhez a mérgező anyagokhoz. Közvetlen környezetemből néhány példa, hogy a szülők rendszeres dohányzása milyen elváltozásokat okozhat (természetesen ez nincs bizonyítva, de az érintettek a szüleiket okolják)
Az egyik az unokahúgom, 14 évesen tályogot távolítottak el a torkából, többször kiújult. Festő-mázoló apukája dohányozta tele a lakást.
Ismerős lánya, még nincs harminc, polipot találtak nemrégen a hangszálain, kedves anyuka bagózott a lakásban.
A 25 éves kolléganőm, daganatot találtak a torkában, szerencsére utóbb kiderült, jóindulatú. Mindkét szülő cigizett a lakásban.

Hari! Lehet, hogy túl keménynek találod a hozzászólásomat, de szeretnélek felrázni. Elmondom azt is, mert így kerek és korrekt, hogy én is cigiztem, már elmúltam 25, mire pillanatok alatt rászoktam a cégnél, pedig nagyon ellene voltam előtte. Főleg, mert egyébként törekszem arra, hogy megőrizzem az egészségem. Mégis, volt egy rossz időszak és rászoktam. Végig kocabagós voltm, napi max. 3 cigi volt, de az is iszonyúan idegesített. Részben, mert minden egyes ciginél eszembe jutott az a rengeteg rossz dolog, amit hallottam, másrészt a gyengeségem. Hogy nem igaz, hogy nem tudom abbahagyni. Hogy ennyire gyenge vagyok. Akkor tettem le, mikor úgy döntöttünk, gyereket szeretnénk. De itt még nincs vége a sztorinak. Terhesség alatt nem gyújtottam rá, igaz, nem is kívántam. Már elmúlt öt hónapos a lányom, mikor hirtelen ötlettől vezérelve vettem egy dobozzal. Kivártam, míg elaludt, kimentem az udvarra és rágyújtottam. (már régen nem szoptattam) Néhányszor megtettem, de valahogy mindig úgy éreztem, mintha becsapnám a gyerekemet. Lehet, hogy ez most nem a legtalálóbb kifejezés, de cigiszagúan mentem vissza az én mosolygós, illatos babámhoz. Mert hiába mostam a kezemet, te is tudod, az beleivódik az ember bőrébe. És akkor szoktam le.

Sokat írtam, eltűnök, bocs mindenkitől

Üdv. Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

And,
Boti 1,5 hónappal idősebb Esztinél és pár napja fordult csak meg! Gratulálok nektek! Szerintem tök nyugodtan vigyétek el Bükfürdőre, a babák szeretik a környezetváltozást, a sok új dolgot, biztos nagyon fogja élvezni!
Fitolac teát meg bírod inni? Én vettem azt is, meg Laktoherbet, de a Fitolacot képtelen vagyok meginni..

Mea,
a te babád egy álom!! TV-zés már szinte ismeretlen fogalom nálunk és szinte alig sír, hát ez hihetetlen. Odaszegődnék szívesen hozzátok, hogy megnézzem, mit csinálsz vele, vagyis hogy telik egy napotok, biztos tanulnék belőle. Vagy egyszerűen ilyen szerencsés természete van a kis hajasbabádnak? Irigykedek Kép
helga22

Nemesek!!
fürcsiztem egyet és úgy látszik felfrissült egy kicsit az agyam Kép 10-15 dekát kell hízzanak hetente.szóval sebaj, majd belehúztok megint. Botiról is azt mondta a dokija, hogy lelassult a növekedése az elmúlt hónapban..
helga22

Rokica!

Nagyon helyesek vagytok a képeken! KépKép Érdekes, hogy Zsuzsának nem tetszett eleinte az előrenéző póz a kenguruban, nálunk Viki imád úgy lenni, tegnap el is aludt benne úgy hurcibálás közben a lakásban. Kép Érdekes, az esetek 50 %-ban nyafizik a kezemben, és ha leteszem elhallgat. Nem mindig igényli, hog kézben legyen, és ez jó.

Mea!

Mintababa! Kép Mondjuk én sem panaszkodom a pénteken 10 hetesemre Kép. Ma is már lassan másfél órája cumizza a hüvelykujját és altatja magát édesen. Kép Tegnap is elaludt így és 7-kor kelt. Kép

Benianyu!

köszi a drukkot, holnap 1-re megyek a Jókaiba, de ki tudja mikorra keveredünk haza Gergővel, még vásárolnom is kell, úgyhogy anyuéknál letáborozunk a délutánra szerintem. Kép Holnap utsó tanítási nap, nagy az öröm! Kép

Mint mindig most is nagyon édes Dani! KépKép

Zsóf!

Nem semmik vagytok Ti sem! KépKép Õk is imádják egymást úgy látom. Kép Olyan jó, hogy van tesója a babának. Én is imádom az enyémeket!! KépKépKép

Dóri
Vendég

Helga én inkább nem írom le a méreteinket :D

KépKép
christinbaba

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: