A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

köszi a válaszokat Sis, Barbapapa, maradok akkor az eddigieknélKép

jól bekajolt, most megint alszik a szuper járókábanKép én meg csinálom a tappancsos képeket.

eszembe jutott valami a cigiről. én ugye nagyon cigiutáló vagyok, de én ezt egyesek szerint túlzásba is viszem, ezt vállalom. az anyukám útáltatta meg velem a cigit, mert ő láncdohányos. én messziről megérzem a igifüstöot és ennek ált. hangot is adok...
szóval, ha Esztit elviszm hozzájuk, mire hazajövök mindenen cigit érzek, pedig olyankor tényleg nem gyújt rá! tudom, hogy nem bírja letenni, és utálja, ha szóba hozom, nem akarom megbántani, de nekem meg az jár a fejemben, hogy Eszti ezt szívja be. még a firssen vasalt göncökön is megérzem a cigiszagot, ha ő vasalja náluk, pedig szellőztet, meg minden. finnyás vagyok? ez csak költői kérdés voltKép

KépKép
KépKép
and

And,
én 11 évi aktív bagózás után most kölcsönadtam barátnémnek egy kengurut, mivel Máté még kicsi volt hozzá. Hát, amikor visszakaptam, nem bírtam belerakni, mert olyan bagószaga volt, hogy még nekem is csípte a szememet, pedig a csajszi csak kint bagózik.
Párom mai napig szívja, bár le akarja tenni. Néha átruccan a volt törzshelyünkre a barátainkhoz - Kép én is akaroooook Kép - de az első ilyen után mondtam neki, hogy a ruháit kint vegye le, és hagyja is ott mosásig... Úgyhogy szegénynek most külön kocsmábajáró ruhája van KépKépKépKép

Szal nem te vagy finnyás, valóban xar dolog nemdohányzóként szagolni.

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Mindenki megfagyott?

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Hello Kép

Kati,
Trisztán tényleg nagyon kedves, segítőkész kissrác, persze ez nevelés kérdése. Téged is illet a dícséret.
Beni sokat segít, nagyon élvezi, ma pl. ablakot pucoltunk, mert itt volt a szigetelő és jó nagy koszt csinált, de elvárja a dicséretet. Sőt, ha véletlen elfelejtem megköszönni, akkor rám szól. Kép

And,
Úgy értettem, hogy fürdésig nem hagyom aludni, hogy pl. 1/2 6-6-kor szopizik, utána van neki egy másfél órányi éber időszaka, azután újra elaludna. Azt már nem hagyom, ha bágyad, megyünk fürdeni.

Most mennem kell vacsorát csinálni.
Kértem, hogy tegye fel nekem valaki a fényképes naptár linket, ahol megcsinálják még pár nap alatt.

Este még jövök.
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

And! Végül sikerült még oltás előtt megérdeklődnöm, és rendben is volt minden.

Thomasanne! Írtam neked mailt.

Falina! Az Infanrix Hib-ben nincs IPV.
Kaptunk Sabin cseppet, mivel mi is az Infanrix Hib-et kaptuk 4 hósnak és ebben nincs IPV. Azt mondta a főokos a járványügyi osztályon, hogy az a lényeg, hogy 3x kapjon a gyerek OPV-t, vagy IPV-t. És majd később ezt megerősítve. Mindegy, hogy melyiket, akár keverve is, úgy mint mi, hogy 3 hósnak kapott Infanrix-IPV-Hib-et (IPV-t) 4-5 hósnak pedig Infanrix Hib-et+ OPV-t.
Remélem érthető, amit leírtam.

Mi aztán a lehető leghülyébb rendszerben kapjuk az oltást. A régit keverve az új rendszerrel. De azt mondták, az ÁNTSZ-nél, hogy így is jó.

Olikám meg sem mukkant az oltáskor és ettől legalább elillant az a gondolatom, hogy kár volt áttérni az új oltásra. Semmi sírás nem volt, sem láz. Remélem már nem is lesz...

Barbi, And! Én is csokoholista vagyok. Kb. belehalnék, ha nem ehetnék édességet, főleg csokit...

Ildi

Kép
vrucsincá

Helló!

Apa felhívott és nem bírtam megállni hogy ne valljak neki...Kép
Nem mondott semmit csak kérdezte hogy mennyi ideig feküdt ott Léna, és hogy kiszellőztettem-e?
Kérdeztem hogy nem is kiabál, nem is ver meg?
Azt mondta:Nem mert ő nem olyan mint énKép.
Na szóval ennyi volt...
Remélem tényleg nem lesz semmi baja Lénának..AZÉRT GYÖTÖR A LELKIISMERET...KépKép
Bár ez a flakon már megvolt a régi lakásban is, tehát nem is először használtam, és ugye én voltam a közvetlen közelében...és még élekKép(bár én nem vagyok fontos csak a kisbabám..
Remélem tényleg nem lesz baj....

Viszont ma alig alszik Léna....
Most dumáltam neki egy sort...ha közel hajolok tökre tépi az arcomat, belemászik a számba, szemember mindenhováKépKépKépKépKépKép

Dóri!
Nem vagy ideges a kontroll miatt??
Nekem már jó előre gyomoridegem van a holnapi kontroll miattKépKépKép

Hari!Kép
Butus vagy hogy eddig hallgattalKépcsak feleslegesen gyötörted magadKép.
Off kérdés: Kedvenc ciccmicem lány vagy fiú???

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Megann! szerintem nem lesz baja Lénának, ne izgulj!Kép

Hari!
Tudom miről beszélsz, én tavaj tavasszal szoktam le, mert egyszerűen nem tudtam mire fogni, hogy nem jön össze a baba! Lehet hülyeség, de amíg még hébe hóba rágyújtottam, addig nem sikerült. Tulajdonképpen teljesen letenni augusztusban(2004) sikerült, azóta egy szálat sem szívtam, viszont rohadtul kívánom!!!!Kép
Nekem szerencsém van, mivel a párom is leszokott róla októberben (2004), szintén a baba miatt, így itthon nincs kísértés, máshová meg nemigen járok!Kép
Az viszont tény, hogy ha elszívnék egy szálat, és még jól is esne, akkor baromi könnyen vissza bírnék rá szokni!Kép Szóval szerintem sem jó a cigi, de ha nem bírod, szívd, csak próbálj minél kevesebbet, és NE a baba mellett tedd, hanem udvar, ablak stb...Kép(és jó volna, ha párod sem a baba mellett szívná, de ehhez semmi közöm, bocs!Kép )

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Megann!

Nyugi, szerintem tuti nem lesz baja Lénának. Mondjuk engem is gyötörne a lelkiismeret furdalás rohadtul. Kép

Viki se alszik, csak hunyásnyit. Kép Most vacsi alatt is bőgött, de muszáj volt ellátni a családomat. Most hogy végeztünk csendben van. KépKép

Már én is nagyon feszengek a szerdai kontroll miatt. KépKép Nem tudom miért, de van egy olyan sanda gyanum, hogy nem szabadulunk meg tőle ilyen hamar. Kép De remélem legalább nem romlott a helyzet, sőt.
Hánykor mentek?

Dóri & Viki 9+3
Vendég

Davallia!

Panda jól tűrte a keresztelőt? Kép Nagyon helyes! Kép

Sis! Kép

Jó az alienes kép! Kép Én is emlékszem Rád, egy időben olyan aktív voltál, aztán eltűntél.

MINDEN BABA CUKIKA!!!! KépKépKép

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Jujj,annyira pörög ez a topik,hogy nem tom követni se Kép)
Akkorát csavarogtunk ma Kép

pusszz

KépKép
christinbaba

Volunk egy másik babánál,aki 1 hónappal idősebb,mint manó,s Chris kétszer akkora volt,mint az a baba Kép)
Tényleg jóóó dagika :D

KépKép
christinbaba

Hari!

Magyarul elérhető szakanyagot a szoptatás és a dohányzás kapcsolatáról itt olvashatsz a 3.1.2. pontban.

Angolul e témában: http://www.kellymom.com/health/lifestyle/smoking.html

Üdv:

Zita
pzita

egy kis esti pancsi fotóKép!
KépKép
nagyon sok minden történt már megint,nem is nők lennénk,ha nem ennyit csevegnénk!Kép
mindenkinek jobbulást!
Barbacsaládnak különösenKép!
valaki válaszoljon má BENIANYUNAK,mert engem is érdekel esetleg ez a naptár dolog!Kép
most ennyi,puszi és jó éjt
Nyúlné és Kisnyúl11+5

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Benianyu!!!
ma úgy csináltam, ahogy írtad, és Eszti már alszikKép eddig ez a rekordKép persze az előző rekordot is én tartottam, mert persze ma este sincs itton apa, sztem ezért volt könnyebb. semmi esti bohóckodás, tévézés. kíváncsi vagyok meddig bírja. nem baj, ha felébred, addigra apa hazaérKép én már nagyon fáradt vagyok a hajnali képeslapgyártásnak köszönhetően, de most még a tappancsos képeket befejezemKép

Davailla! nagyon édes pofija van Pandának, aranyos a mosolya nagyonKép

Megann! vigyoogj és dumálj sokat Lénának, látod, hogy értékeli!!Kép
Eszti tegnap óta tudja a száját biggyeszteni!! megzabálom, annyira édes!!!! ma kicsit pöckölgettem neki a száját bevallom, mert nem bírom kivárni mikor csinálja megint, de vezényszóra nem hajlandó, de azért tetszett neki a szájpöckölés, mert vigyorgott ezerrelKép

and, eszti 11-1

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Most csak egy pár mondatra jöttem.
Ezt az oldalt elolvastam.

Hari!
Te vagy rossz anya?
Mindenki elkövet hibákat!
Lásd énKép
Majdnem megöltem Erhardot egy csepp mézzel, olvashattad Megann véletlen a gyerek mellett fújt valamilyen spay-t, Jucc Kisfia leesettt valamelyik nap az ágyról......
(Bocs Jucc és Megann, hogy felhoztam, de ez is egy példa, hogy mindenki hibázik).
Illetve nem is hibázunk!
Nem most vannak a legrosszabb dolgok, majd amikor már szaladnak és esetleg (Ne adja Isten), elesnek, beszakad a fejük.....na majd akkor legyél "úgymond jó anya".
Nem tudod elkerülni ezeket a dolgokat!!!
A cigi ilyenkor már kevésbé árt, mintha terhesen szívtad volna. Mondjuk ha mellette szívnád, az lenne a gáz.
De tudjuk, hogy NEM így van!!!
Elmondom neked/nektek, hogy én ugyanolyan "rossz anya" vagyok.
Nálunk nincs semmilyen rendszer.
Erhard még egyszer sem aludt a kiságyában, csak talán fél órákat!
Össze-vissza eszik (igény szerinti szopi).
Amikor Megann éjjel is állandóan fejt, én a lusta dög meg csak aludtam.
Mikor megcsappant a tejem, még akkor is lusta voltam felkelni éjszaka!
Most meg örülök ha egy nap alatt lefejek 100-130ml-t!
Persze mellette eszik Erhard, de azt sem tudom, hogy mennyitKép
Ma vittem vissza a mérleget,mert holnap lejár a kölcsönzés.
Kész, nincs! Pénzünk sincs rá, pedig 3000Ft/3hó, de ennyi a minimum, amire ki lehet kölcsönözni.
Ma mértem le utoljára.
Persze tök ideg vagyok, de ez van.
Szóval én vagyok a rossz anya, hogy ilyen anyagi helyzetbe megszültem. Igaz, azért "mindene" megvan és egyedül Õ kap karácsonyra ajándékotKép
Mostanában nekem sem megy semmi.
Sokat sír, alig alszik, én úgy érzem, hogy keveset eszik.
Ezen a héten duplázza meg a születési súlyát. Lehet, hogy már ezt is előbb kellett volna?
Anyám is végigdohányozta a terhességet, szoptatást és még itt vagyok. Sőt! A nagyanyám is ezt tette, a 2 barátnőm is.
Régebbenmég nem is voltak ilyen hyper-super füstszűrők, még rosszabb helyzet volt.
Felnőttünk.
Én nem ítéllek el, nincs is jogom.
Egyébként én is szerettem volna kérdezni már régen valamit, csak attól féltem, hogy engem is elítélnek, hogy nem csak a Babákon jár az eszem.
Nanóval és a cicákkal mi újság?
Hogy vannak?
Biztos nehéz lehet még rájuk isodafigyelni!

Na ennyit szerettem volna hirtelen, met Erhard 10 perces alvás után felkeltKép
JA! Az oltása helyén meg tiszta csomó, hiába borogattuk, de szerintem azt is egyszerűen xarul csináltam. Elb@sztamKép Ezt is!
Irígylem Meát, azt hiszem, Õ írta, hogy szinte alig veszi ki a kiságyból vagy járókából és elvan a Babó!
Gratula neki!Kép
Nekem ez sem megyKép
Tessék!
Ki a rosszabb anya???

Legyen szép estétekKép
Puszi!
Angelani&Erhard
14+6

Kép
angelani

Lányok!

Köszi a megnyugtató szavakat...

Dóri!
2 re vagyunk hívatalosak a XI. kerbeKép

And!
Elhiszed hogy néha már idiótának érzem magam, meg bohócnak, mert az átlagosnál is szélesebben próbálok vigyorogni Lénára...??:
Vissza is mosolyag de csak csöndben...
Meg evez és csapkod a kezeivel meg a lábaival amikor dumálok neki...tudom hogy tetszik neki, látszik rajta, csak nem tudom miért nem válaszol(mármint hanggal)
Eddig csak a grrr megy...persze nyálazvaKépKépKép

Egyébként én is kezdek bekattanni a monotonitásbaKép.
Látszik hogy egy hete itthon ülök Léna megfázása miatt..
Tiszta depi vagyok én isKép

Na elhúztam..

M.

Kép

Kép
megann

Benianyu!!!!Nyúlné!

Nézzzétek csak, most tegnap jutott eszembe hogy elmentettem a kedvencek közéKépKépKép
http://naptar.uw.hu/
Lehet hogy van másik is, de én csak ezt tudom...

M.

Kép

Kép
megann

Te jóóóóóóóóó Isten!
Lányok, nem győztem olvasgatni, de a felénél már nem láttam a monitort, így begyorsítottam és csak a képeket néztem meg! Kép

Nagyon édesek a babák!
Nagyon szép volt a keresztelő is, bár mi a melegebb időre terveztük.

CIGI: No comment, nem dohányzom, de nem is ítélkezem! Van bagós a családban, de nem örülök, mikor füstösen felveszik a gyereket, de persze ez más tészta! A nővérem mindkét terhességét végigdohányozta, és mindkét baba egészséges! A másodikat most január elejére várja! Szóval fel a fejjel bagósok! Kép

FÕZÉS: Semmi erőm rá! Anyu intézi, de annyira nincs étvágyam! Lehet, hogy bújkál bennem valami?Kép

LÁNYOK!!! Tündikének a köldöke olyan gyulladt egy hete, sógornőm megnézte (gyereksebész)és azt mondja váladékozik (vagyis nem forrt össze teljesen? Kép ) és kenni kell, de beszéljem meg a gyerekorvossal. Valakinek van/volt hasonló gondja?

Kép

Kép

Kép
prüntyi

Hari!

Na látod milyen panaszáradatot indítottál elKépKépKépKép
Nehogy a szívedre veddKép, viccelődöm csak..
Azért vagyunk hogy itt mindenki jól kisírja magát!

Angelani!
Te se hülyéskedj légy oly szívesKép
Egyszer már leírtam a véleményemet a szegénység kontra gyerekvállalás témában..
Attól hogy nem dúskáltok a lóvéban, te még szuper anya vagy (cigányasszony nem gondolkodik a 8.gyereknél hogy jó anya e, lesz e mit enni-bocsi,ez csak most úgy kiszaladtKép)
És nyugodj meg, nálunk sincs rendszer....pedig cumisüvegezünk..
Jelenleg éjjel megint 2szer kelek...már 2szer adok tápit napközben, mert megint 7szer eszünk egy nap...(noha anyósom szerint mivel már elérte a 4 kilót át kellene aludnia az éjszakát- hiába mondom neki, hogy szerintem ez egy elavult régi dogma, mert nekem ezt se orvos se védőnő nem mondta..)
És már rég nem fejek éjjel..

Úgyhogy ne ostorozd magad te sem...
(Ja és nálunk még Léna is csak egy plüsslabdát kap karira, pedig anyagilag vehetnék bármit, de 1.minek? 2.beteg gyerekkel nem tudok vásárolni menni...
Tehát a végkonklúzió ugyanaz mint nálatok, és mégis karácsony lesz a karácsonyKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Barbi!Kép

Gyógyulást, és ne add fel a szopit!KépKépKépKép Köszi a bókot, Gergő tényleg nagyon ari, ahogy szereti Bubust.

Hari!Kép

Bár én sose cigiztem, megértem, hogy nehéz neked, én is csatlakozom a csokifüggők táborához.Kép Szerintem te nagyon jó anya vagy, csak nem kéne ennyit aggódnod ezen, és lehet, hogy még le is fogsz tudni szokni, mert erős vagy. 9 hónapot kibírni is nehéz lehetett. Kitartás!KépKép

Lehet, hogy Bubus is szumós lesz?Kép

Kisnyúl megint nagyon cuki!Kép

Davallia!Kép

PapKép Örülök, hogy azért végül jól sikerült a keresztelő, szépek vagytok!Kép Nálunk csak tavasszal vagy nyáron lesz.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

AngelaniKép

De aranyos vagy de itt mindenki a legjobb anyuka!!!!
Lehet, hogy nekem szerencsém van, hogy Lívi eddig jól elvan, de azért ma már sokat morgott magábanKép
De tény, hogy dajkálnom nem kell, mert ált. a kiságyban van, vagy a járókában vagy az ülökébenKép

És téynelg nem is sír már, hanem az új szokása, hogy morog!!!Kép

Mea
mea

Megann!Kép

Anyósod érdekes dogmákat tud! Bubus már 1 hetesen elérte a 4 kilót, azóta át kéne aludnia az éjszakát? Ez szerintem hülyeség. Gergő 8 hetes korától aludta át az éjszakát, akkor 5 és fél kiló volt, Bubus most kezdi, és 6 és fél körül van.

Angelani!Kép

Méghogy te rossz anya vagy! Te mindent megteszel Erhardért, és nem a pénz számít, hanem a szeretet meg a törődés. A gyerekek a kezükkel vagy egy darab papírral is eljátszanak, de a figyelmet nem lehet pótolni.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Angelani!Kép

Fél évesen kell megduplázni a születési súlyt!KépKépKépKép Ti attól még messze vagytok, úgyhogy szuperül gyarapszik Erhard!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Jesszusom, Lányok!!!

Versenyt indítottatok, ki rosszabb anya?
Micsoda hülyeség, már bocsánat!!!
Én úgy hiszem, hogy a gyermekeink választottak minket, ezért születtek hozzánk.
Én 2x beütöttem véletlenül Zita fejét, picit sírt, aztán ennyi.
Szegényemnek kipirosodott a popsija, lehettem volna figyelmesebb is biztos. Ezektől nem dől össze a világ, mindenkivel előfordul, mi is emberek vagyunk. Attól a gyerekünk még minket szeret a legjobban, és mi tudjuk, mi nekik a legjobb. Gondolom Ti is minden tőletek telhetőt megtesztek értük.
Hari szerintem az anyatejen keresztül is átmegy a nikotin (ha a véráramba bekerül, akkor a tejcibe is), de az sokkal rossszabb lenne Lilinek, ha halál ideges lennél. Szerintem ha meg tudjátok oldani, hogy ne szívjon füstöt, akkor nem annyira gáz.

PrüntyiKép
én is hadilábon állok mostanában a főzéssel. Semmi energiám. Kicsit nem is bánom, hogy nem eszek rendesen, hátha eltűnik végre a hasam.
Vacsorára 2 szelet szalonnát ettem kenyérrel, sajttal. Utána csokikát. Este 9kor. Ez ám a diéta. Karácsony utánra halasztottam a méregtelenítést.

Kisnyúlért még mindig odáig vagyok!!!Kép
És az összes többi babuciért is!

Tünde+Zita 3hó-4nap
Vendég

haliKép

látom, jó téma vanKép sajnos túl részletesen nem tudom visszaolvasni a termést, mert már most is zuhanyoznom kellene épp...de persze én megint itt vagyokKép

DRÁGA HARIM!!!
ANNYIRA ARANYOS VAGY!!!KÖSZÖNÖM NAGYON-NAGYON A CSOMIT!!!NAGYON TETSZIK A KOCKA ÉS LILLA NAGYON ÖRÜL NEKI!!!MEGKÓSTOLTA MINDEN RÉSZÉT, HÁTHA RÁGHATÓKép
ÍME:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
zsofy

Grrrrrrrrrrrrrrrrrr

Írtam egy csomót és elszállt... Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

na nem tartott sokáig az alvásKép fél 10-kor puki, kaki, pisi, büfi, szóval minden voltKép azóta hol alszik, hol nem, de most már újabb szopi után apa alatatja, én már kidöglöttem.

Zsofy,
Lilla zabálnivaló, ahogy játszik a kockájávalKép én most már azt várom, hogy ilyen ügyesen fogjon, mert akkor jobban fog tudni játszani egyedül isKép

Megann, tudom mire gondolszKép én ma du odáig süllyedtem, hogy eljátszottam hangosan Eszti és Micimackó beszélgetését (mindkettőt én alakítottam:o), hát, ha azt valaki hallja...Kép
férj egyik barátjától kapott egy hatalmas micimacit (még az esküvőn ígérték meg, hogy kap a leendő baba egy plüssmacit, egy óriás micimackó lett belőle)
szóval további jó vigyorgást, fő, hogy reagál ráKép

képzeljétek apa benevezett egy szilveszteri kiruccanásra bükfürdőre! amennyire örülök, annyire parázok! még alig szoktunk össze Esztivel, nem lehet normálisan elaltatni, stb.. sztem jó esélyünk van, hogy hazaküldjenek minket, ha Eszti megmutatja hány decibelre képesKép de bükfürdő kb 2,5 óra, bármi van hazarohanunk, erre gondolok. arról nem is beszélek, hogy most akkor kellene venni legalább 1-2 bálnaszerkót. a talira is csak azért volt gatyám, mert anyukám előző este tök véletlenül beállított eggyelKép
mondjátok meg őszintén, szerintetek felelőtlenség elmenni ekkora babával?

a tappancsos képek még mindig nincsenek készen...

KépKép
KépKép
and

RokiKép
Akarsz róla beszélni? .)KépKép
Bocs, ezt nem hagyhattam ki!
Vendég

Cb!
örülök nektek itt!

Hari!
Ne mondj már ilyeneket!!!TE annyira aranyos,gondoskodó meg igyekvő,jó anya vagy!
Aki szar anya, az nem ilyen és nem lenne lelkifurdalása sem semmi miatt!
Nézd, a pszicológusnak igaza van!
Nem tudsz az "akaraterő módszerrel" leszokni, és azzal én sem tudtam volna!
én -röhejes, tudom..-egy könyvvel szoktam le, ha még valaha megkapom, mert azóta sem lehet kapni, akkor elküldöm neked majd, hátha!
de azt én sem állíthatom, hogy tökre leszoktam!
NEm gyújtottam rá tavaly november óta, de nem telik el nap, hogy ne jutna eszembe, mennyire szeretnék rágyújtani. AZ egyetlen dolog, ami visszatart, hogy félek!attól félek, hogy ha rágyújtanék visszaszoknék,nem tudnám letenni még egyszer.Meg a saját bűntudatomtól is nagyon félekKép tudom, hogy attól még nem lenne bja lillának, ha megint rágyújtanék csak egy szálra, de nálam lehet,hogy aztán jönne még egy utolsó szál, meg még egy... mikor ott voltam nálad, akkor gondolhatod, hogy az járt a fejemben, hogy kérek egy szálat, hogy megtudjam, szeretek-e még cigizni.de nem mertem.
nem is merek ezután sem, és amiatt sem akarok, mert anyóst-akit ugye rohadtul utálok- folyton izélgetem a cigizése miatt, hát elég cink lenne tőlem ezek után rágyújtani...
de qrva nehéz leszokniKép tudomKép az egyik nagybátyám gégerákot kapott és még így is csak a műtét után sokkal később szokott le, mikor dumáltam vele, ő is mondta, hogy egyszer kell eldöntenie mgában az embernek, hogy "komolyan, nincs szükségem a cigire, nélküle is mindent meg tudok csinálni" és csak akkor tudod nyugodt szívvel letenni.a nagybátyám sem a rák miatt tette le, csak elege lett az egészből, hogy a cigi rabja.bebizonyította, hogy képes megszabadulni a függőségből. azóta sem cigizik.
Tudod mit mesélt?hogy az onkológia udvarán térdig lehet járni a csikkbenKép
én anno a cigiellenes világnapon olyan ideges voltam,hogy én miért rontom vele az egészségem, hogy idegességemben többet szÍvtam mint egyébként.ráadásul majd ha visszamegyek az egyetemre, nem tudom hogy fogok ellenállni, ott is rengeteg bagós vanKép és a tanuláshoz hozzá tartozott nekem a cigizés isKép...Mikor leszoktam, nem hittem volna, hogy cigi nélkül is jól fogom magam valaha érezni, de azóta sem haltam bele a leszokásbaKép szóval összejött.
már nem szokom vissza, de sokszor úgy érzem, iszonyú jól esne járni egyet és elszívni egy-doboz...Kép- cigit...
Lillát sem tudom, hogyan fogom majd meggyőzni, hogy ne szokjon rá, mert ahány tini szembejött ma séta alatt velem, mind füstöltKép

De nem vagy rossz!tényleg, én komolyan megértem, lehet, h a párom cigizne, nem tudtam volna letenni!
ha idegeskedsz, még többet szívsz!inkább csak nyugodj meg, neked így megy, van még millió másik anya aki mindent megtesz a gyerekéért, és dohányos!na és? a gyerekorvosunk is cigizik, igyekszik titkolni,de a kiéhezett orrom 500méterről kiszagoljaKép
Ne emészd magad, inkább örülj, hogy a terhesség alatt nem szívtál!!!
az lett volna jobban gáz, mert akkor a kicsi szén-monoxidot kapott volna oxigén helyett. most már ő vesz magának levegőt, a tejből meg nem hiszem, hogy sok nikotint kapna!
jó éjt, puszy és nagyon -naygon jól esett, hogy gondoltatok ránk! még 1x köszönöm Lillus nevében is a csomit!!!nagyon szuper, tökre tetszik Lillának!!!nagyon szereti az ilyen szÍnes,csörgős izgalmas cuccokat!!!anlig tudta kivárni, amÍg kimostam!(kimostam,mert agyonszopogatjaKép)

jó éjt, Kép
zsofy

fúúúú...Roki?

Én is mikor nekiálltam pszicho-ra felvételizni, mindenki ezzel poénkodott...neked is mindenki ezt mondja?

And, kösziKép!
nem ellened irányult az előző szöveg, csak úgy eszembe jutott!

húzok tusolni!
zsofy

Röviden:

Megann: Ne aggódj. Kép Mindenki csinál hülyeséget, mindenki a saját gyereke bőrén tanul. A mi szüleink is, azt mégis itt vagyunk. Kép

Hari: Ne cigizz. Annyit. Na jó... azt akartam írni, hogy nehogy abbahagyd a szoptatást, mert dohányzás mellett még fontosabb, hogy megkapja a baba azokat az immunanyagokat. Lehetőleg ne úgy, hogy a baba is szívja, és minél távolabb a szopiktól. A szívott nikotinmennyiség fele 90 perc alatt ürül ki a szervezetedből, tehát ha mondjuk cigi után 3 óra múlva szoptatsz, akkor már csak negyedannyi nikotin van a szervezetedben. Azt nem tudom, mennyi nikotin kerül a szervezetből át az anyatejbe. Mindenesetre ha már dohányzol, akkor jobb ha szoptatsz, mintha dohányoznál és csak tápit kapna. És kézenfekvő, hogy minél kevesebbet szívsz, annál kevésbé ártalmas mindkettőtöknek. Mondtad, nem találtál infót a neten, ha angolul is jó, akkor itt egy cím: http://www.kellymom.com/health/lifestyle/smoking.html

Dohányzásról még annyit, hogy David is évtizedekig dohányzott, aztán mikor megismerkedtünk, akkor kérdezte, szeretném-e ha leszokna. Bennem átvillant hogy nem szabad az ember párját változásra kényszeríteni, mert az sose válik be, de nem tudtam ellenállni ha már saját maga ajánlotta így fel, úgyhogy rábólintottam. És azóta nem dohányzik. Kép Viszont a mai napig mondja, hogy hiányzik. Õ fiatalabb korában sok mindent kipróbált, és volt olyan szer amire ő azt mondja, függő volt. De az összes közül azt mondja a cigiről volt a legnehezebb leszokni. A cigaretta egy alattomos, szívós függőséget okozó halálos drog, félreértés ne essék, csak azért mert legális.

Vrucsincá, Megann:

Írtam erről előbb egy értekezést, de röviden annyi, hogy igen, David élete nagy vágya hogy ő legyen itthon a háziférj és író. Ez nekem elviekben tetszik, de jelenpillanatban azért kivitelezhetetlen, mert szoptatok, ezért Davidnek még egy picit gürcölnie kell a tanítással, amit a sok tömegközlekedés miatt már nagyon megutált. Én tény és való sokkat többet tudok keresni a terápiával mint ő a tanítással, de hát ez van. Hogy visszamegyek dolgozni, nálam abból fog állni, hogy több klienst vállalok, és továbbra is vállalok fordítást, mert ezt már most is csinálom szopi mellett, de a végtelenségig nem lehet. Igazi munkahelyre teljes időben nem túl valószínű hogy visszamegyek, az nekem nem jött be, és jobban keresek magánkliensekkel, mint ha elmennék a magyar egészségügybe közalkalmazotti fizetésért pszichológusnak. Bár ezt a közösség és a szakmai fejlődés miatt lehet hogy meg fogom lépni részidőben - majd ha Zsuzsa nem szopik.

Szóval én már most dolgozom ha úgy vesszük, de próbálok úgy dolgozni, hogy a szopiba ne zavarjon bele.

Ez itt a reklám helye: vállalok magyar-angol fordítást (angol-magyart is csak azt nem szívesen), ha valakinek ilyesmire van szüksége. Kép

Már nem emlékszem még mi mindnet írtam, de ha ez is elszáll, nagyon mérges leszek...

Ja az alvásról.

Nálunk Zsuzsa mostanában csak úgy alszik nagyokat, ha kimegyek vele sétálni, amihez nincs túl sok kedvem, órák hosszat sétálni vele hogy aludjon, vagy ha az ágyba bújok vele, na ahhoz viszont már rögtön több kedvem van. Tegnap szinte ki se jöttünk az ágyból, mert nyűgis napja volt, és szinte az egészet végig szopiztuk/bóbiskoltuk. Ma meg ahogy hazajöttem a terápiázásból, megint nyűgi volt, úgyhogy lefeküdtem megszoptatni, és már csak háromnegyed hatkor ébredtem fel újra, mikor nálunk 6 óra a fürdetés ideje. Szóval egy jót aludtunk délután.

Lehet mégse sikerült olyan röviden...?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zita igazi NÕ. szereti, ha fotózzuk.
KépKépKép
Vendég

Jó reggelt! Kép

Képzeljétek, Dani 8-1/2 5-ig aludt egyfolytában és még vissza is aludt szopi után. Csak én nem tudtam, de nem baj. Legalább jöttem egy kicsit olvasgatni. Kép

Megann,
Köszi a naptár linket. Õk már csak a két ünnep közötti időre vállalnak.
Így jár, aki az utolsó pillanatra hagyja az ajándékozást, fantáziahiány miatt. Kép De keresek másikat.

Nyúlné,
Kisnyúl még mindig gyönyörű kisfiú. Kép

Barbi,
Jobbulást Noelnek is meg neked is!

Tünde,
Micsoda nőcis szerkója van Zitának! Kép

Zsófy,
De jó Lilla kockája! És milyen ügyesen tartja! Kép

And,
Sikerült Apának visszaaltatni Esztit?

Esik a hó!!! Apa nem örül, sokat kell ma autóznia Kép, de Beni biztos fog, ha felébred! Szánkózni még nem alkalmas, meg nem is tudnám egyszerre Danit tolni a babakocsiban és Benit húzni a szánkón Kép Azért majd egy nagyot sétálunk. Kép

Benianyu és Dani 9+3

benianyu

Remélem, még nem unjátok nagyon Kép Kép Kép
De annyira imádom őket! Kép Kép Kép
Kép
Kép

benianyu

KépJulcsi is beteg lett, szörcsög, szopi alatt alig kap levegőtKép
Most először kipróbáltam az orrszivó porszivót, hihetetlenül hatékony és még kevésbé is utálja a baba, mint a pumpásat. De tönkrement tőle a porszivó, Apa szerint leégett az elektronikája. Hogy a fenébe lehetséges ez? Valamit rosszul csináltam? Fél éve kaptuk, jó minőségű darab. Senkivel nem történt ilyen? (Mondjuk én hadilábon állok a porszivókkal, már másodszor történik meg, hogy az új helyett fel kell hozni a pincéből az ócska régit, mert az legalább működik.)
Zsuzsa
tzsuzsa

Sziasztok!

A babák hihetetlenül aranyosak Kép Nem sorolom fel név szerint őket, mert mind egytől egyig nagyon husika Kép

Zsuzsa! A mi porszívós orrszívónk tájékoztatójában le van írva, hogy egy percig szabad járatni az orrszívóval a porszívót, utána orrszívó nélkül járjon a porszívó egy ideig, majd kikapcs, ha még szükség van orrszívásra, akkor ezután ismételhető. Így nem ég le a porszívó.
Sajnálom Julcsikát, hogy Õ is beteg lett. Nekünk másfél hét kellett, hogy kikeveredjünk a betegségből. Most már egyáltalán nem taknyos Olikám szerencsére.

Itt tényleg nincs egyetlen egy rossz anyuka sem. Hari! A rossz anyukákat baromira nem érdekli, hogy cigiznek, nincs lelkiismeret furdalásuk egy csepp sem. Te nagyon is jó anyuka vagy Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Davallia, Vrucsincá, köszönöm a tanácsokat.
Remélem, ebben is van olyan kütyü, férj meg úgyis imád szerkentyűket javitani. Sajnos a mi tájékoztatónkban ez nem volt leirva, ha nem sikerül megjavitani, majd benyújtom a számlát a gyártónak. Megann, ehhez lehet, hogy szükség lesz a te segitségedre, én nyúl vagyok, csak hirtelen felindulásból tudok leteremteni valakit, de az már elmúlt.
Zsuzsa és szegény szörcsögős Julcsika (3 hónap és 11 nap)
tzsuzsa

Benianyu,
köszi, Hariéktól kapta Lilla a kockát!Nagyon tetszik neki!
a srácaid ngyon klasszak!

Minden BABY gyönyörűszép!!!

Tzsuzsa,
jobbulást Julcsikánk!!!

hú..Lillusnak az a legújabb szokása, hogy ha valaki hajszerkezete számára elérhető közelségbe kerül, akkor mint villám,lecsap a pöttöm mancs és a valaki -leginkább az óvatlan és feledékeny anya(vagyis én)- igyekezhet menteni a maradék hajszálait,mert Lilla "kézzárat" kap,és nem akar elengedniKép.

sziasztok!
Kép,holnap 19hetes
zsofy

Sziasztok!

Minden baba nagyon-nagyon szép!KépKépKép

A beteg babáknak és mamáiknak Kép továbbra is jobbulást, gyógyuljatok meg hamar hamar!!!!Kép

Rendszer: Nekünk továbbra sincs semmi rendszer az életünkben! De különösebben nem bánom, mivel Peti elég nyugodt, jó baba. Továbbra is 2-3x kelünk éjszaka, van, hogy 2, van, hogy 3 v 4 óránként eszik nappal, de a köztes időben jól elvanKép, mikor fáradt, kicsit sír és akkor elaltatom! Ilyenkor alszik 30-40 percet! Tegnap párom már csak betette az ágyába és hang nélkül elaludt egyedül!Kép Na azért ez általában nem így van, de talán haladunk!

Viki+Peti 3 hó+4nap

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Zsofy, Julcsi is imádja tépni a hajamat, de ha felkötöm, akkor sem menekülök, mert a kilógó kis szálakat tépkedi, ami még rosszabb, mintha egy marokra valót fogna megKép Kis lüke maki.
Jó a csodadoboz, és milyen ügyes Lilla! Meg szép is.
Tünde, Zita kis fotómodell, képeslapokon szoktak ilyen babaképek lenni.
Beniről és Daniról már nem irok, ők az álompár.
Zsuzsa

Ja, és megjavult a porszivó, magától, éljen! Ezek szerint van benne olyan kütyü. Férjnek meg marad épp elég szerelnivaló a lakásban.
tzsuzsa

Benianyu,
Dani is nagyon hasonlÍt rád!
tök jóKép
Lilla csak az apukájára hasonlít,

hihi,
édes ez a Zita baba!
persze minden baba az, de a rózsaszín ugye ngy kedvenc!Kép
nekünk nincsen ilyen nőcis ruhánk, csak sportosan csajosKép

pussz
Kép
zsofy

Christinbaba!

Te voltál a X.ker.i topikban is??? Emlékszem a nevedre, csak aztán, ha jól emlékszem
elköltöztetek.Hogy vagytok, milyen az új hely?

Angelani,

nálunk sincs semmilyen rendszer, pedig mi már 4,5 hónaposak vagyunk.Vagyis volt 1 hónapig aztán tudod borult-korábban megbeszéltük.Na képzeld, én már megint szaladtam a dokihoz az egész napos sírás-sikítozás miatt (ami nekem teljesen úgy tűnt,hogy valami kínozza)erre kiderült, hogy a fiam egyszerűen ilyen Kép Igazi oroszlán..ilyan korszakban van, hogy egész nap cicin és karban szeretne lenni..hát azért én idáig nem megyek el, de szerencsére ma egyelőre nem is volt rá szükség. Tegnap áthívtam anyukámat, mert már nem bírtam cérnával (1,5 hete megy a balhé) és képzeld teljesen megnyugodott, újra kacagott és csöndben játszogatot vele!!!!!!!! Nem hittem a szememnek..és azóta is jófiú.Olyan mintha már únná a társaságomat (persze tudom, hogy ez hülyeség) és új dolgokra vágyna.Én az elmúlt hetekben annyi felől kértem szaktanácsot és annyira összezavartak, hogy most borult végképp fel minden eddigi rend és elv. Szörnyű ez, hogy a doki, védőnő, szoptatási tanácsadó- mind -mind más elvekkel bír.Most akkor ne tegyem cicire, ha sír,mert túlzabizza magát,(orvosok szerint) vagy tegyem (védőnő+tanácsadó) - én eközt vergődöm, mióta megszületett a fiam...Te mindig adsz neki cicit, ha sír? ..ja a kiságyában napközben utál lenni- anyukám szerint ez nagyon rossz- nem is rakom bele soha, csak éjszakára..

cigi: tesóm is cigizett-bár nem sokat-terhesen és 4,6-os gyönyörű kislányt szült,aki azóta-7 éve- a legeszségesebb és legokosabb kislány a falujukban!
..ja és Botit én is kupánvágtam a feje fölött lógó nehéz műanyag csörgővel, üvöltött is 10 percig..és le is fordult már az ágyról, szerencsére tettem a földre vastag takarót, arra huppant, de így is nagyon megijedt..ezeket senki nem tudja elkerülni.

Megann,
agyamra mennek az ilyen dumák (4 kilósan ezt,meg azt kéne tenni). Képzeld nekünk meg azt mondta 6 hetesen a dokink (akkor értük el a 4 kilót), hogy a 4 kilós babák már csak 4 óránként kérnek cicit!! Na ez milyen??? A legdurvább az, hogy én szót fogadtam neki (most sokak szerint ez egyben a szegénységi bizonyítványom is) , mert mikor már 6 hete hallgattam igény szerinti szopi mellett, hogy Boti egész nap alvás nélkül sír, valamit változtatnom kellett..most már mindegy.

Rokica,

mi is pont így voltunk a párommal,aki szintén cigifüggő volt! Olyan jófejek a férjeink, nem?? Kép ..hát az én álmom, meg az, amit te csinálsz.vagyis , hogy otthon dolgozni úgy, hogy abból meg lehessen élni.Ennél jobbat én el sem tudnék képzelni baba mellett.Lehet, hogy kéne feladni hirdetést, hogy vállalok szövegszerkesztést, gépelést, prezikészítést,stb. nem tudom bejönne e...szóval jó neked!
helga22

Sziasztok!
Minden baba egy tünemény!
Nincs még mindig visszaolvasni, a nagyoknál is karácsonyi ünnepségek vannak, ajándékozás, ünneplés, sütike, stb. Teljesen szét vagyok esve, a lakás különböző pontjain cetlik vannak, hogy mit nem kellene elfelejteni, mi van még hátra,kinek, hánykor, hová kell mennie.....
De a legjobb az egészben, hogy a drága mama még mindig nem jött haza!
Szép napot mindenkinek!!!!!!! Kép
cipó

Milyen szép kék szemű babákKép!!! (Tünde, Benianyu)

Ha már így mindenki kifakadt, be kell vallanom, én is sumákoltam!!!
COLA-FÜGGÕ vagyokKépKépKépKép!
A terhesség alatt is és most, szopi alatt is iszom minden nap!
Persze, ha Kornélt befolyásolná, valszeg lemondanék róla, de akkor lenne "nemulass"KépKépKép!
Õ szerencsére átalussza az éjszakát (max. 1x kel, de akkor is gyorsan visszaalszik), és napközben is nagyon jó baba...
Kati
Vendég

Na látom tényleg csősőt jönnek a problémákKépKép

Szépjóreggelt mindenkinek..

Képzeljétek Léna hajnali 3 kor 170 grammot lenyomottKépKépKépKép
Ilyen még nem volt, azóta meg csönd vanKép pedig fent van és még nem is kért reggelit...
Kíváncsi vagyok, mikor jut eszébe hogy már 8 órája nem evettKép
Viszont sokáig nem húzhatom mert indulunk arra a nyamvadt csípő uh kontrollra....Kép

Tzsuzsa!
Ba.....za meg..KépKépKép
Akkor ezért éreztem én égett szagot a porszívó körül...KépKépKépKép
Viszont nem égett le a mienk teljesen mert működik...
Na azt hiszem hogy kapnék is apától ha elcseszném a porszívót....már vagy 8-10 éve vette még az ex-vel, Lux márkájú, állítólag valami hiperszuper és már akkor is hatszámjegyűbe került...
Na mostmár majd figyelek....

Göndörzsóf, Helga...

Hihi mondjak még anyós dogmákat...???
Mindig jön és jósolgat hogy mi fog történni a következő héten....
Eddig semmi nem úgy történt mint ahogy mondtaKépKépKép
Pl azt is megjósolta hogy hátul fog elkezdeni kikopni a haja, nos rácáfolt Léna mert a két halántékán kezdett el kopaszodni...
És kopasz sem lesz szerintem, mert mintha már látnám az uj hajacskájt a halántékán(persze lehet hogy tévedek), és képzeljétek SZÓKE, AZAZ OLYAN MINT AZ ENYÉM VOLT BABAKORBAN..
Na ezt mutattuk anyósnak, aki persze egyből rávágta, hogy az egyáltalán nem biztos hogy olyan is marad...(a férjem totál sötétbarna alkat)
Persze hogy nem, az enyém is bebarnult 2 évesen...csak hát ezt muszáj volt neki egyből rávágni.
Gondolom, sőt tudom,(mert látszik), hogy mennyire nem tetszik neki, hogy rám hasonlít az unoka, szinte mindenben(ti is ezt mondjátok,meg kb 90 % ezt mondja, sőt még a saját kollégái is).
Nem tudom miért számít ez, hiszen én sem vagyok bányarém ha elvett a fia, nem???

Aztán azt is megjósolta még másfél hónapja, hogy egyre többet lesz fönt mostmár...

Nos épp a napokban aggonizáltam itt Benianyuval, hogy Léna annyit- de annyit alszik hogy alig van föntKép

Úgyhogy semmi nem általános, minden baba egyedi, anyós meg a maga 2 gyereke után nem tudom hogy hogy von le általánosságokat...

Na mindegy....

M.

Kép

Kép
megann

Ja és egy undit is mesélek..

Reggel csináltam egy kakaót(Nesquikből)
Ahogy ittam egyszercsak egy ropogós valamire haraptam rá...
Kiköptem, egy elszáradt légy voltKépKépKép
Biztos beleszállta a kakaósdobozba...Kép
Azóta küzdök a hányingerrelKépKépKép
Pfúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúújjjjjjjjjjjjjjjjjj

M

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Látom, megoldódik a ross anya kérdéseKép
Egyébként én is már véletlen beütöttem a Erhard fejét az ágybaKép

Annyira zabálni valók a BabákKép
Kár, hogy nem voltam a talinKép
Mindet meggyúrnámKép

Benianyu!
Gratula neked!
A kicsi Benin nagyon látszik, hogy szereti a tesótKép
Olyan édesen öleliKép

Helga!
Már nem teszem mindig cicire csak éjszaka.
Akkor nem sír csk cuppog, de nagyon hangosan. A cumit kiköpi, így marad a ciciKép
Napközben alig eszik 3X-4X.
Éjjelre sem marad meg a kiságyábanKép
Egyszerűen nem tudom, hogy kell beleszoktatni.
Próbálom napközben betenni, játszik is néha, de max. fél órákat.
De mind1, csak már kényelmetlen néha, mert forog és elfoglalja az ágyatKép

MA annyi meló van mégKép
Na megint cuppog, nyöszörög.
Szerintem unatkozik, pedig "101" játéka vanKép

Mindenkinek szép napot!
Sziasztok!
Angelani&Erhard
15+0

Kép
angelani

Cigitéma:
én eléggé ki vagyok akadva a cigire, úgy általában.
Anyám (a terhességeit leszámítva) napi 1 dobozt simán elpöfékel... És rögtön szülés után vissza is szokott, nem is szoptatott egyikünket sem (talán csak két hétig).
Talán éppen ezért, mert ilyen környezetben nőttem fel, undorodom a cigiszagtól!!!
Többször megígérték már (mert persze apám is szívja ezerrel), hogy ha unoka lesz majd leszoknak, bla-bla-bla...
Aztán, hogy lett unoka (ráadásul asztmás) nem történt semmi. Még ők csodálkoznak, ha nem visszük a gyerekeket csak 2-3-4 hetente egy-egy ebédre... De olyan büdős van a lakásukban!!!
Én nem is értem, hogy tudtam ott élni... aki benne van, egyszerűen nem érzi. Pedig csak a konyhában cigiznek, mégis. A függőnyök, a ruhák, mind olyan bűzősek.
És anyukám, hiába adna magára... felöltözik a színházba, kosztüm, meg minden, de egyszerűen nem kelt jólápolt benyomást. A bőre, a fogai elárulják, hogy bagós, és ez szerintem kiábrándító!!!!
Ráadásul a fiamat én úgy is nevelem, hogy ne legyen választási lehetősége (már ami a cigit illeti). Neki egyszerűen TILOS rágyújtania, egész életében! Nem tudom, ez mennyire lesz hatékony, de az tény, hogy anyáméknak gyakran megjegyzi, hogy büdős cigiszagúak, de ők még erre sem kapnak észbe!
Mondjuk, amíg otthon laktam én sem éreztem, hogy mennyire más ott a levegő, így gondolom, Hari, hogy a Te lányodnak is ez lesz a természetes!

Ha pedig már így belegondolok, lehet, hogy ez az élet rendjeKép???
Ha Te cigizel, akkor a lányod nem fog, mert annyira elege lesz belőle. Fogd fel így: a lányodnak csak "jót" teszel, mert már most megutáltatod vele a dolgot, és nem is fog rászokni soha! Persze, csak hülyülök, dehát próbáljunk optimisták lenniKépKépKép!!!

Én is ismerek egyébként olyan csajt, aki az összes (4) terhességét VÉGIG cigizte. Szó szerint a kilencedik hónapban is láttam még bagózni... Ugyan levegőt már nem kapott, mert három lépcsőt fel kellett másznia, de azért a cigi ott lógott a szájábanKépKépKép!
Vessetek meg, de én azt kívántam, legyen az ő gyereke is asztmás... olyan igazságtalan az élet (brühhhüüüühhhhűűűű). Persze, mind a négy gyereke makk egészséges.
Lehet, nekem is cigiznem kellett volnaKépKépKép?

Ja, és a dokinéni meghallgatta Kornélt, mert olyan hörögve veszi a levegőt. Valszeg szintén érzékenyek a hörgői, és jó eséllyel indulunk az allergia- asztma felé!!!
Na eldugulok, mert hosszúra sikerültem,
Kati
Vendég

Először megmásztam apa hátát:
Kép

aztán megpihentem rajta:
Kép
Vendég

Nemesek-Kati!

De jó lenne ha ilyen egyszerű lenne a képlet...
Márminthogy szülő dohányzik akkor a gyerek megundorodik...
Sajna ez nem ilyen egyszerű, szerintem van ilyen is, olyan is...
Az én apám tüdőrákban halt meg, amikor 13 voltam, ennek ellenére én is dohányoztam, tesóm is, jelenleg is(a gyerekei árulták el), sőt ő még akkor is amikor terhes voltKép,
Úgyhogy ez a képlet nem mindig jön be...

Egyébként én is úgy szándékozom nevelni Lénát, hogy ne legyen alternatíva..
Pl én a lehető legkisebb korban 2-3év elkezdem majd sportoltatni...(aktívan és rendszeresen, akár versenyszerűen is).(márcsak azért is hogy ne legyen ilyen lusta tohonya mint én.Kép)
Én a ritmikus sprotgimnasztikát szánnám neki, de hát majd elválik milyen alkat lesz, mihez lesz érzéke..Kép
És talán az aktív sportólók körében nincs annyi bagós...
És be fogom vetni az elrettetntés teljes fegyvertárát...

M.

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: