A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Hari,
örülök, hogy örülsz Kép

Máté ha elalszik, akkor akár betont is törhetnek mellette légkalapáccsal, de ha baja van, úgyis felébred, úgyhogy te is kint hagyhatod nyugodtan Lilit, max, ha aggódsz a macskok miatt, engedd be addig őket! Kép
És nem száll rá semmi sem, mert ilyen időben már csak a boingek szállnak, de azok meg nem fognak a teraszotokon landolni Kép

Hogy apa helyes? ...öööö....

Kép

viszont jóindulatú:

Kép

és remekül remekelt tegnap a konyhában:

Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sisotris mit sütöttetek? Kép

KépKép
christinbaba

Napoleon-tál készült.

Vastag, sós palacsintákat megtöltünk levesben főtt csirkehússal, sonkával, sima és füstölt sajttal, ezt tepsiben szorosan egymás mellé gyömöszöljük, leöntjük majonézzel és fehérborssal-sóval-szerecsendióval ízesített besamellel, forró sütőben pirosra sütjük. Vegyes, olívaolajos-zöldfűszeres sali megy hozzá.

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis, nem semmi férjed van!!!
Legalábbb ne mutogasd!!! KépKépKép
Én párom teát és tojásrántottát (hagyma nélkül) tud csinálni. Igényei viszont vannak. Vagyis most csak lennének KépKépKépKép
Vendég

Havtunde, ahhoz hogy megnézzem akármelyik testrészét, ki kéne csomagolnomKép De akko ha esetleg meg lenne izzadva, rögtön megfáznaKép Csak az arcocskáját tudom megérinteni, és az természetesen hideg. De gondolom az normális.
Na mindegy, úgyis be kell hoznom, mert hazaért a hülye szomszéd és csapkodják az ajtót, Lili meg már nyöszörögKép Ennyit a szellőzésről...

Kép
Kép
hari

IldiKép, ThomasanneKép,
lehet ebben a topicban a fiúk lesznek nagyobb dumásak???
Kornél újabban az angolt erőlteti: hááájjj gáááájjjjKépKépKép, lehet a Ti srácaitoknak üzen így a neten keresztül!!!
Már most szervezi a kanmurit!
Kép

Kati
Vendég

Tünde, szerinted kicsinálta a nagyját? KépKépKépKép

Darabolásban ügyi a szentem, és jól fotózható KépKépKép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis, az enyém még csak darabolni se.
Ha néha kiakadok, h nem segít, kinyögi, h neki nem kell meleg kaja, elvan ő hideg kaján is. De ezt még csak olyankor mondta, amikor már rotyogott az ebéd, vagy már tálalva volt...
Vagy miután jóllakott. Mert úgy már könnyen dumál.
Vendég

Hála a Jóistennek még alszik, csak most már itt bent. Most jön a köv. problémám, mert ugye nem merem kicsomagolni, nehogy felébredjenKép Levettem róla a takarót, meg kinyitottam a zsákját, de a sapit nem merem még csak mozdítani sem, arra rögtön felébredneKép Bár most még úgysincs olyan meleg, hiszen kihűlt a lakás a nyitott ablak miatt. Mire bemelegszik addigra meg úgyis felébredne magától is. És akkor jön a szopiKép Én még mindig úgy érzem, hogy csak a túlélésről szólnak a napjaink. Szopizik és utána próbálom valahogy kihúzni a következő szopiig, ordítás nélkül. Mármint nem én ordítok, bár néha már nekem is kedvem lenne...
Úgyhogy én egyelőre nem igazán tervezem még a tesót. Sőt, lehet hogy később sem? Pedig annyira úgy terveztük, hogy két baba lesz. De most el sem tudom képzelni, hogy még egyszer vigigcsináljam/juk. Azt hittem, hogy nagyon fasza anyuka leszek, de egyenlőre az utolsó "a"-t még le lehet hagyniKép
Imádom, ha rámmosolyog, meg mikor gügyög, meg mikor alszik. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy élvezem az anyaságot. Tudom, mindig azt mondjátok majd változik, de hát már több mint 2 hónapom volt rá, hogy összeszokjunk és nem nagyon haladunk. Tényleg nem adnám semmi pénzért, de őszintén megmondom, nagyon nem erre számítottam. Szomorú vagyok, hogy annyit sír, és főleg hogy nem tudok vele mit kezdeni olyankor.
Na már megint negatív vagyokKép Persze azért imádom őt és nem csinálnám vissza, csak nagyon meggondolom, hogy legyen-e kistesóKép

Kép
Kép
hari

Korkülönbség:
szerintem nem érdemes soká várni, mert könnyen elkényelmesedik az ember!
Olyan jó volt már, hogy Trisztánnal lehetett menni tengerpartra nyaralni, és ez most pár évig megint nem leszKép, viszont melós lehet, az igaz.
Nekünk ennek ellenére bejött az 5 év korkülönbség, mert Trisztán nagyon szereti az öccsét, félti és atyáskodik felette.
Ráadásul vele már tényleg nem kell csak játszani, magát teljesen ellátja. Mire ma reggel 1/2 8-kor kimásztam az ágyból ő már ette a Cini Minisét. Kérdeztem, hogy miért nem keltett fel, erre mondta, hogy bejött és látta, hogy még alszom, és hallotta, hogy Kornél éjjel sokáig fent volt (1/2 1-ig), ezért inkább hagyott aludni! Olyan egy tündér, nem???
Viszont tesóm és köztem kereken 1 év van, és mi mindig nagyon jó barátok voltunk/vagyunk/leszünk. Ennek is megvan a jó oldala. Mi nem kaptunk annyi törödést anyuéktól, mint járt volna (szerintem), főleg én nem, de mi mindig számíthatunk egymásra.
Nagy dilemma, az tény! Kinek mennyire fárasztó, és ki hogy jár jobban! A kisebbre is jut-e annyi figyelem, mint a nagyobbra... és persze a féltékenység, ami szerintem a szülői hozzáálláson múlik 90 %-ban! TapasztalatKépKépKépKép!!!
Kati
Vendég

TündeKép,
az én emberem detto!!!
Még soha nem láttam, hogy a konyhában valami mást csinált volna, mint az evés!!! SOHA!
De, ha így belegondolok, utálnám is!!!
Így is nagyon sokat segít (imád például porszívózni, és meg van róla győződve, hogy ő jobban csinálja, mint én - hát csak tegyeKép).
Ha még a konyhában is átvenné az én szerepemet, az nagyon kínos lenne! És nem hiszem, hogy nem törne össze minden mosogatásnál egy-egy tányér vagy pohár!
Kati
Vendég

Kati,
Trisztán tényleg egy tündér!!! Nagyon önálló! És milyen figyelmes! Kép Kép Kép
Még az az egy év is nagyon sokat számít, ami közte és Beni között van.
A féltékenység szerintem is nagyon függ a szülők hozzáállásától.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

HariKép,
én mélyen veled érzek. Trisztánnal pontosan ugyanilyen helyzetben voltam. Marha nehéz volt!!!
És, bár biztos hamar túllesztek már rajta, azért nem bíztatlak sok jóval...
Ha úgy fogod fel, hogy ezek az első hónapjai a lányodnak és soha nem térnek vissza ezek az idők ezért élvezned kéne minden percét, akkor csak magadnak okozol lelkiismeret-furdalást, hogy nem így érzel! Kétségbe vonod, hogy jó anya vagy-e, és egyenes út vezet a depihez!
Ne tedd ezt!!! Bárki mondja, ne hidd, hogy muszáj élvezni ezeket az időket, mert nem igaz. Át kell élni őket, hogy aztán egy év múlva értékelni tudd minden mosolyát, és anélkül tudd nézni alvás közben a lányod, hogy attól rettegj, mindjárt felébred!!!
Remélem érthető, amit írni akartam.
Gondolj arra, hogy egy évvel ezelőtt mennyire más volt minden, most milyen nehéz, és jövőre mennyire szuper lesz már! Ezt garantálhatomKépKépKépKép!!!
Kati
Vendég

Kati, Tünde
Az én férjem is ugyanilyen. Kép Csak eszik a konyhában, még a mosogatógépbe is alig pakol be, elindítani nem is tudná. Azt nem igényelném, hogy főzzön. Bár mostanában reggelenként készít nekem tejeskávét és néha még vásárol is. Az is valami, nem? Nem is kéne panaszkodnom, ugye?

benianyu

sziasztok,

bocs,nem tudok visszaolvasni,de a képeket néztem!!!

Nagyon jók a fotók, gyönyörűek a kölkök!!!KépKép

Christinbaba,
Te a chates Cb vagy?üdv itt!
gondoltam ám rátok, hogy mi lehet veletek!
Gyönyörű a kis Krisztián!jó egészséget nektek!
puszi!

Lilla kicsit kidőlt, Így írok gyors!

Hari!!!
Hiányoztok Kép!Felhívlak nemsokára én is, remélem Lilla és Lili egyszerre lesznek takarékon!
Ha Lili fázna, vagy melege lenne, biztos, hogy sírna, én legalábbis reggel nem tudtam aludni, mert fáztam.Lilla meg tuti sÍr, mert szegényt néhányszor túlöltöztettem régebben és ordított miatta.Mindem rendben van Lilivel,jól érzi magát, ne izgulj!a hordozójukat marhára be tuják fűteni maguknak!

Lányok innen is sokan hiányoztok,de nem tudok gyakran jönni olvasni,hogy mi lehet veletek Kép mert Lillus borzasztóan nyűgös kis boszi,persze megzabálom így is,csak hulla vagyok.
egész nap összesen 3-4szer fél,maximum 1,5 órát alszik.én olyankor turbósebességgel takarítok,rendet rakok...
Most is hordozókendőt rendelni jöttem csak fel a netre,mert ami van, az nem elég hosszú pl. ahhoz, hogy arccal előre belekössem Lillát.
ő meg imád úgy lenni.

PrüntyiKépKépKépKép
istenem, annyira aranyos a csajod az új frizurájával!!!

nemtom ti hogy vagytok vele, de nincs nagy karácsonyi hangulatomKép

puszy
Képaki holnap után lesz 19hetes
zsofy

Sziasztok!

Kriszti üdv itt! Jó nagy babád van Neked isKép

Harika
Persze, hogy nagyon nehéz és fárasztó tud lenni, főleg ha nem erre számít az ember lánya. Márpedig nem erre számít.(Ha első baba.)
Én azt vettem észre, hogy nagyon kiszúrja a baba ha a türelmetlenség felüti a fejét bennem. Ahogy átsuhan rajtam a türelmetlenség érzése még jobban rákapcsol. Ezért amikor érzem, hogy fogytán a türelmem, magamra szólok, veszek egy mély levegőt és arra gondolok, hogy a Fiamnak még nehezebb mert Õ egy kiszolgáltatott kis lény. Oda megy ahová én viszem, teszem, akkor eszik amikor adok stb. És egyből úgy érzem, hogy nekem még mindig jobb, mint Neki (ilyen szempontbólKép
Na én így próbálom magamat csillapítani.
A másik, hogy partnerként próbálom kezelni. Figyelembe veszem az Õ aktuális igényeit (már úgy értem, hogy éppen szeretné ha ringatnám, sétálnánk, zenélnénk) de "elvárom", hogy Õ is vegye figyelembe, hogy anyu azért akar néhaKépfürdeni, tornázni és aludni is (szeretneKép)
Na nem tudom mennyire volt ez így értelmes, de én így próbálok átlendülni a negatív hullámokon.
Hogy van a kutyusod? Multor nem írtad.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Hari,

Nemeseknek igaza van már megint!

Az a lényeg, mint mindig az életben, hogy teljes tudatosságban megéld a dolgokat, amik történnek veled, mert nem véletlenül történik semmi úgy, ahogy, és bármilyen xar is, minden a te javadra van, csak át kell fordítani szenvedésből tanítássá.

Mert különben elvisznek az alienek....

Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Juuuhhuuujj, milyen meghatározást olvastam KépKépKépKépKép

"A bogár nem egy állat, hanem sok kis bisz-basz repkedő állat összefoglaló neve. De mindegyik ugyanazt csinálja. Nyáron belerepülnek a fagyinkba, télen meg megfagynak."

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

SisKép,
ez nagyon jóóóó!!!

BenianyuKép,
köszi! Hamarosan Te is megtapasztalod szerintem (már ha még eddig nem), hogy Beni elkezd majd tudatosan segíteni!
Eddig a dicséretért csinált meg dolgokat, meg hogy anya + apa örüljön, most meg már kész felnőtt és segíteni akar így!
Elpakol mindent a mosogatóba (gépünk nincs helyhiány miatt, de ha lenne előbb indítaná be, mint apa), erre teljesen meghatódva mondom, hogy milyen drága vagy, köszönöm szépen. Erre ő: Ne is törödj ezzel anya, ezért vagyok itt!)))
Ilyenkor meg van bocsátva minden harcos játék is!
Kati
Vendég

Kati
apa annyira nem csinál semmit a konyhában, hogy a minap, amikor elmosogatott, azt hittem, én voltam. Mondom neki, hogy már annyira hülye vagyok, hogy nem is emlékszem, mikor mosogattam, pedig jó sokminden mosatlan volt. Akkor mondta, hogy ő volt. KépKépKépKépKép
Érdekes, porszívózni ő is szeret. Tegnap Zita orrát is kiporszívózta.

Hari
sajnálom, hogy sírós babád van. Én pont fordítva vagyok, mint Te. Én sokkal roszabbra számítottam. Viszont van egy barátnőm, akinek mind a 2 gyereke kisbabának aludt, evett, vagy bőgött. Iszonyú volt, totál kivoltak a férjével.
Egyetértek Katival, ne okold magad!
Szerintem nem anya, hanem babafüggő, hogy ki mennyit sír, és mennyi idő kell, amíg megszokják a kinti életet. Sovány vigasz, de szerintem legkésőbb ha már elkezd beszélni, jobban tudtok kommunikálni, és kevesebb sírás lesz. Szóval játsz a túlélésre, és próbáld a legtöbbet kihozni magatokból.
Tünde
Vendég

Kati,
mai naptól kezdem az imádkozást, hogy Máté is ilyen legyen Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

most kezdtem visszaolvasni:
Vrucsincám ha még nem késő:
nincs meg már a telcsiszám, én raktam fel, de hívd fel az ÁNTSZ-t (fővárosi) és mond meg hogy az új oltásrendszerrel kapcsolatban akarsz kérdezni, és kapcsolják, asszem járványügyi osztály.

KépKép
KépKép
and

Lányok!

Én nem tudom de az összes baklövést csak én követem el??????????KépKépKépKépKép

Leszórtam virágfénnyel egy pár növényt, Léna a földön feküdt.
Aztán olvasom a flakonon hogy mérgező a levélfény!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!És belélegezve tüdőkárosodást okoz.........KépKépKépKépKép
Ja és szabadban ajánlott a használata...........

a k.....va Isten b......a meg.(KépKépKépKép

Csak én vagyok ilyen szerencsétlen hülye pi..a, vagy más is követ el bakikat???

Szerencsére csak egy pár növényt fújtam le, és Léna is 2 méterre volt tőlünk de hát mégis..

Ugye nem lehet baja?????????

M.KépKépKépKép

Kép

Kép
megann

de jó nektek,nálunk apa semmit nem csinál...néha rájön,hogy főz,de csak ennyi Kép
csak a kupit csinálja,én meg pakolok utána Kép

KépKép
christinbaba

Ja HariKép, még eszembe jutott, hogy olvastam valahol, minden szülő a saját csemetéje sírását tartja elviselhetetlennek (nyilván így tettre kényszeríti a természet).
Nyáron a telken, a szomszéd csajszi 1,5 hónappal előbb szűlt, mint én és a kislánya mindin éjszaka üvöltött, napközben meg aludt... A csaj már teljesen kivolt, nem tudott mit kezdeni vele (pedig harmadik gyerek!!!!), azon röhögtünk, hogy el kellene cserélni ezekben az első hónapokban a babáinkat, mert a más gyerekének sírásától nem borulunk ki, viszont ugyanúgy ellátnánk!KépKépKép
Aztán megszületett Kornél, és ő angyalból van, így stornó az egészKépKépKépKép!!!
Persze, azóta már náluk is rendeződött a helyzet (Juli még nincs fél éves).
Kitartás!!!
Kati
Vendég

Vrucsincá: az OPV és a Sabin csepp sztem uaz. az infanrix nem a DPT elleni oltás? nem tudom.nekünk a dokinéni az új DPT elleni oltáshoz fogja felszívni a Hib ellenit, amit viszont megkapunk ingyér.

KépKép
KépKép
and

ChristinbabaKép,
a "rájön, hogy főz" után történik is valami????
Lehet az én párom is gondolatban már csinált több fogásos ebédet nekünk, csak azóta is titkolja ezt a perverziójátKépKépKép!

MegannKép,
biztos nem lesz semmi baja Lénának!
Mindenre ráírják általában, hogy mérgező vagy veszélyes, de azért szerintem nem ilyen körülmények között, ahogy Te leírtad!!!

Látszik, hogy vizsgára próbálok készülniKépKépKép??? Már a sokadik üzit írom ma...
Vendég

Zsofy igen,én vagyok Kép
egyébként én is rosszabbra számítottam,mindig azt mondtam,hogy ha majd sír nem tom mi baja...de ezt gyorsan meglehet tanulni mikor miért sír Kép

na rohanok,megyünk kicsit levegőzni.

itt még van pár kép manóról,ha valakit érdekel:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=6959

pussz nektek:
Christin

KépKép
christinbaba

Vrucsincá: na látom lekéstemKép remélem rendben lesz Oli és az oltás.

anyósék elmentek, és idén már nem is jönnek. sztem nem akar a fiával találkozni csak az unokájával...engem meg nem tud elkerülni ugye. nem értem.

hűha felébredt manócskám pedig még akartam írni, megyek már 4 órája nem kajolt, majd folyt.

KépKép
KépKép
and

Megann, kihoztad belőlem, amit eddig nem akartam leírni nektek, főleg neked nem.
Te hibáztatod magad mindig csupa "apróságért", pedig egyike vagy azoknak, akik mindent megtesznek a babájukért, nem kezdem el sorolni, mikre gondolok.
Na tudjátok a sz@r anya az olyan mint én, aki 9 hónapot kibírt dohányzás nélkül, és a szoptatást már nem.
Nem akarok ezzel most leb@szásáradatot indítani magam ellen, így is épp eléggé lelkiismeretfurdalásom van miatta, de most már legalább elmondtam, mert ez is hozzám tartozik és nem akarok senkinek hazudni. Vannak akik már tudták itt, és bár ők sose tennék meg, de azért nem utáltak meg miatta. Most biztos lesznek, akik rettentően elítélnek, és mint Megann akár a gyereket is elvennék tőlem. De akkor is kiadtam legalább magamból, mert mindig mindent elmondtam nektek eddig is és ez nagyon nyomasztott, hogy magamba tartottam. Ez a cigi dolog is olyan ami miatt állandóan ostorozom magam, de letenni nem bírom. Minden nap elhatározom, de mikor kiborulok, akkor már elfelejtem mit ígértem. Már pszichológussal is beszéltem miatta, ő azt mondta ne emésszem magam emiatt is, mert többet ártok vele a babának, mint magával a cigivel. Na mindegy, igazából azt hiszem feleslegesen írtam le, mert csak kritikát kapok majd érte, amit persze megérdemlek, de tényleg nyomasztott, hogy nem mondtam el nektek.

A segítségeket köszönöm azért, bár lehet, hogy ezzel az információval már nem tettétek volna.
Igazából talán ezért is érzem úgy, hogy meg sem érdemlem Lilit, mert ennyit sem bírok ki.

Szóval Megann, nyugodtan mondj el mindennek, és tudd, hogy szeretnék én olyan anya lenni, mint itt bárki, de én csak ilyen semmilyen vagyok.
És azért írtam, hogy te hoztad ki a vallomást, mert te hibáztatod magad, pedig nem neked kéne.

Kép
Kép
hari

Sis, férjed nagyon jól mutat a konyhábanKép

én is már felajánlottam férjnek, hogy nyugodtan megtanulhatna ő főzni, én türelmes vagyokKép hol van az megírva, hogy a nőnek kell a fránya házimunkát végezni ebben az emancipált világban... nekem is jut elég meló. ha kell inkább nézem én a foci vagy kézilabdameccseket, üsse kőKép kibírom!!Kép

Mókuskám még mindig alszik. olyan bajban vagyok ilyenkor. fél11-kor evett utoljára, megígértem az apjának, hogy nem keltegetem, de minden neszre odafutok, hátha ébred. gondoltam, hogy nagyot fog aludni, de ekkorát?Kép mondjuk éjjel is felébredt és este sem aludt el , csak későn. lesz, ami lesz kivárom, míg felébred.
tényéeg, Benianyu, akartam kérdezni, nálad mit jelent az, h nem hagyod aludni fürdésig? mit csinálsz vele?
Eszti, ha álmos folyamatosan sír, aztán meg elalszik, max negyed órára még esetleg el tudom terelni a figyelmét, de tovább nem.

Sis, ez az alienes kép nem semmi, én ha ma rosszat álmodom, az tuti ettől lesz!Kép

Christin: a hobbyboltokban lehet kapni paszpartut, abba teszem bele a fényképet, beleragasztom, ennyi. egy pár ezüst és arany színűt vettem borítékostul, ma elküldte apa, nem fotóztam le, ha még csinálok, majd lefotózom és megmutatom.

Hari, csak azt tudom, még mindig írni, hogy kitartás! Eszti egyszercsak megjavultKép fogalmam sincs mitől, csak egszer észre vettem, hogy nem sír annyit, és az a hasfájós sírás megszűnt (múlt hét hétfőn volt 1x) -kopp-kopp-kopp. így is tud sírni úgy, h beleremeg a ház, főle fürdésnél, és ha éhes, de ez már belefér. és rajtam sokat segít ez a gurulós járóka. most is ott alszik, amikor már kellően álmos volt hasra tettem tologattam, és elaludt, amikor kezdett mocorogni kicsit ringattam és visszaaludt, aztán többször már azt hittem felkel, de nem. szeret ott aludniKép

Megann!
nyugi, én is ilyen hülye vagyokKép nem vagy felelőtlen, legfeljebb egy kicsit figyelmetlen, előfordul. de gondolod, hogy minden gyerek úgy nő fel, hogy soha nem történik vele semmi felelőtlenség/figyelmetlenség?
tegnap amikor csináltuk a karácsonyi képeket egy kockás valamire fektettem rá Esztit, amit persze nyaldosott, amire aztán rábukott. textilpelussal feltöröltem a cuccot, és tiszta piros lett a pelusKép ez tuti nem egészségesKép persze rögtön azt gondoltam, hogy ezért nem bír elaludni, ezért ébredt fel hajnalban és ezért alszik most is. agyrém vagyok, biztos semmi baja sincs! legalábbis remélemKép
szóval még időben észrevetted, nem lesz semmi baja Lénának, ez tuti!!!!KépKép

köszönjük még1x a rénszarvasos dícséreteketKép

na megyek és kukkolom a lányom, hátha végre eluralkodik rajta az éhség...

KépKép
KépKép
and

Hari!

A hülye cigi miatt aztán tényleg nem kellene aggódnod!!!

Én is bagóztam, tizenegy évig, mielőtt pocakos voltam, és csak azért sikerült leszoknom, mert rosszul voltam a cigitől!

És ezt kapd ki: három hetes volt Máté, mikor kipróbáltam, milyen érzés ennyi idő után a cigi!!!

És állítom, csak azért nem szoktam vissza, mert rosszul lettem tőle, de nap mint nap a fejemben motoszkál, hogy de jó volt, mikor még... Hiszen én szerettem cigizni!!! Keveset szívtam, azt is magamnak sodortam, de akkor is!

Úgyhogy MOST FELEJTSD EL, HOGY TE VAGY A GYENGE!!!!!

Ez a cigi nagyon szemét dolog, ha nem undorodsz meg tőle, vagy nem leszel nagyon beteg, állati nehéz letenni!!

Nnnaa. Most kiírtam a hülye kis gondolataimat... Kép

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Köszönöm Sis!Kép

Kép
Kép
hari

Én is cigiztem Hari és tudom milyen nehéz letenni.
És szokott motoszkálni a fejemben, hogy milyen lenne ismét rágyújtani.
És sztem a pszichológusnak igaza van.Azzal többet ártasz, hogy emészted magadat rajta.
Azt szeretném kérdezni (és nem rosszindulatból csak tényleg érdekel), hogy ilyenkor is jobb anyatejet kapni a babának, mint tápot?

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci, a kérdés jogos és jó. Fogalmam sincs. Eddig 2 dokit kérdeztem meg, egyik sem tudta megmondani, hogy mennyi káros anyag megy át a tejbe, és mit okozhat. Csak azt tudták mondani, hogy nem szabad. Ezt én is tudom. A neten sem találtam róla semmit. Próbálok minél kevesebbszer rágyújtani, és csak remélem, hogy még így is jobb a tejem a tápnál.
Ráadásul állítólag a cigitől elapad a tej, de nekem szerencsére nem így történt, sőt. Bár tudom hogy azért jött vissza a tejem, mert a cigi megnyugtatott kicsit, és nem azért mert a cigi jót tesz a tejtermelésnek. De mikor már majdnem csak tápot kapott a baba, mert nem volt tej, és nagyon ideges voltam, akkor gyújtottam rá és szép lassan visszaállt a nyugi-tej, most már egyáltalán nincs táp. Ennek örülök, a ciginek nem. És igazából tudom, hogy akarat kérdése az egész.
Az a rossz, hogy a terhesség alatt azért voltam ideges mert nem gyújtottam rá, most viszont azért gyújtok rá, mert ideges vagyok. A 9 hónap alatt is nagyon hiányzott, de sikerült megállnom, ezért érzem iszonyú kudarcnak, hogy most nem megy. És volt olyan nap, hogy végigsírtam, hogy én milyen szemét anya vagyok, és ha beledöglök sem gyújtok rá, másnap reggel rágyújtottam...

Kép
Kép
hari

Csatlakozom a volt bagósok táborához. Bizony én is megkivánom, főleg, amikor nyűgösebb nap van. de szerencsére ez ritka, igy nekem könnyű dolgom van, meg tudom állni. Amikor terhes voltam, úgy éreztem, most már egy életre leszoktam, végre. Nem kivántam egyáltalán, de sajnos, ez az időszak elmúlt. Biztos, hogy rossz dolog cigizni szoptatás alatt (meg egyáltalán, bármikor), nem jó a babának, de azt nem tudom, mit tennék, ha állandó feszültség lenne bennem a sok sirás miatt. Hari, próbáld azért minél ritkábban!
tzsuzsa

Nagyon megértem min mehetsz keresztül, de ne ostorozd magadat.
Mágneses leszoktató kúráról már hallottál?
Több ismerősöm (10-30 év után) így szokott le.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

én elfogult vagyok cigitémában, ezért nem szólok hozzá és nem mondok véleményt. de Hari, nem ítéllek el, én nem tudom milyen lehet, ennyire a rabja lenni valaminek. illetve sejtem. egyszerűen nem bírom ki édesség nélkülKép

egy kérdés: ha egyedül elvan Eszti, hagyjam ameddig bírja és örüljek neki, vagy játsdzak vele, mert úgy többet tanul?
mostanában hagyom, mert azt gondolom, hogy jó, ha egyedül is el tud valamennyit játszani, de akkorákat dumál és gőgicsél, hoy sokszor nem bírom kiKép

KépKép
KépKép
and

And,
ez már nekem is eszembe jutott, jobb híján próbálom eyszer így, másszor úgy... Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

And!

Én is az édesség rabja vagyok!
Én hagyom Leont játszani, aztán ha nyűgizik, akkor foglalkozom vele. Noellal is így csináltam és megtanult egyedül játszani, tök jól elvolt a járókában. Egyébként Leon is eljátszik már 40-50 perceket is egyedül.

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Olyan rendesek vagytok, azt hittem ki fogtok utálni innen. Persze azért még biztos lesz, akitől kikapok.
De jó esik, hogy azért nem ítéltek el teljesen.
Juci, az a baj, hogy az a módszer is a nikotin függőségről szoktat le. Ami viszont nekem egyáltalán nem hiányzik. Ha kutyaszar lenne papírba tekerve (már bocsánat) nekem az is jó lenne. Maga a cselekvés az ami engem fogva tart. A pszichém igényli a cigit, és azt nem hiszem, hogy kezelni tudná bármi is. Ha meg mégis, az elég rémisztő, ha belegondolok.
Amihez a szervezetem szokott hozzá, arról le tudok mondani. Pl. sose hittem el, hogy a Colá-ra rá lehet szokni, amíg terhes nem lettem. Szenvedtem mint a kutya, hogy nem ihattam meg a napi 1 litert. De tényleg, kb. 1 hónap volt, míg valahogy megszokta a szervezetem, hogy nincs Cola. Most is ha a párom issza, mert ő napi 2-2.5 litert megiszik!! akkor a nyálam csorog, de azt azért kibirom. És van még pár dolog.
Azért igyekszem egyre kevesebbet rágyújtani, és úgy hogy legalább a füstöt ne kapja meg a gyerek. Bár azt meg a páromtól megkapja. Talán ez is közrejátszott, hogy nem bírtam tovább, mert iszonyú feszült voltam, nagyon rá akartam gyújtani, de tartottam magam, mégis szívtam a páromét. És a végén mikor a méhgyulladás volt és nagyon lázas voltam, csak feküdtem és zokogtam, hogy mi lesz most. Akkor adott a párom egy szál cigit, hogy szívjam el, és nyugodjak meg, mert így nem lesz jó. Na talán azt nem kellett volna. De most már kár keresni az okot. Igyekszem egyre kevesebbet szívni, és remélem, hogy ha kicsit javul a helyzet és nem lesznek már ilyen nappalok és éjszakák, akkor újra le tudom tenni.

Kép
Kép
hari

Hari
A párod cigizik a baba mellett?
Gyógycigit próbáltad már? Én igen. Iszonyat sz@r.
De a mozdulat megvanKép

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Hari!

Te tudod, én, mint volt-koca dohányos elítélem. De nem Téged, hanem a szitut. Szerintem nem kéne egy szoptatós mamának bagóznia, bármennyire is "ki van borulva", stresszes vagy nem alszik éjjel. De ez az én véleményem, és persze mindenki úgy csinálja, ahogyan jónak látja avagy képes rá.
Kiutálásról szó sincs. Kép

Mai napig nem felejtem el, amikor a tengerparton 36 hetesen lógattam csládostul, baráti köröstül a lábamat idén, és egy hozzám hasonlóan pocakos kismama rendszeresen rágyújtott. Késő du-ig kb. 6-7-szer. Pasijával együtt. Ez nekem nagyon durva és teljesen elfogadhatatlan, hogyan lehet vki ennyire felelőtlen. Szerintem szoptatás alatt a cigi (ha lehet ilyet mondani KépKép) egy fokkal tán jobb. Bár erről tényleg nincsenek adatok.

Hari, próbáld meg letenni, hátha megy!

De nehogy azt hidd, én osztom itt az észt, csak valljuk meg ez azért elég sz@r még így is. Kép

Dóri
Vendég

Juci, azt még nem, lehet kapni??? Kb. 2 éve, mikor már akkor is le akartam szokni, kerestem, de azt mondták már nem gyártják.
Hollehetkapni?

Kép
Kép
hari

Hari!Kép

Szerintem jót tesz neked ha kibeszéled az ilyen cigihistóriákat....
Először is nem venném el tőled a gyereketKép(én senkitől nem venném el, az már más kérdés hogy az én értékítéletemben hogy és mint osztanám ki a gyerekeket...Kép, nyilván te nem azok táborába tarozol akiknek nem adnék egy felet semKép)
Másodszor is minden elismerésem a tiéd, hogy pocakosan le tudtál mondani róla.
Szerintem ez a legeslegeslegfontosabbKépKépHiszen akkor 2in1 voltál/voltatok...Azt sajnos nem tudom hogy a szoptatáshoz hogy viszonyul a cigi...Biztos nem jólKép, de gondolom én nem olyan ártalmas mintha pocakoskorodban dohányoztál volna ezerrel.
Aztán meg ott van hogy én is tudom ám milyen nehéz leszokni a bagóról, én is nagy bagós voltamKép, 22 éves koromig füstöltem, de ezt már írtam régen...úgyhogy tudom hogy brutál nehéz leszokni....
És aztán azt meg verd ki a fejedből hogy Te rosszabb anya lennél mint én....ok????
Ez egy HÜLYESÉG...
Te nem vagy sem rossz, sem semmilyen, sem egyéb negatív jelzős kismama, mint amiket te itt magadra aggatsz...
Biztos csak azért vagy ilyen "kishitű" mert a kislányod kétemberes baba...és bizony elhiszem hogy ki vagy merülve..
El fog múlni...Kép

Látod, a párom megfázította Lénát egy kis figyelmetlenség miatt, én meg szintén kis nem odafigyelés, figyelmetlenség miatt, mérgező spryt fujkáltam Léna körül...
Ne akarjatok ma a helyemben lenni, amikor ESTE MEGKÖVETEM SAJÁT MAGAM ÉS BOCSÁNATOT KÉREK APÁTÓL AZ EGY HETES MÛSORÉRT ÉS BEVALLOM HOGY ÉN IS MICSODA HÜLYE FA..SÁGOT CSINÁLTAM MAKépKépKépKépKépKép

És azt is hozzá kell tennem, hogy azt hiszem én is rengeteget fogok változni...látod most is tanultam valamitKépKép, nem LEHETEK ENNYIRE SZIGORÚ, NEM ÍTÉLHETEK EL VALAKIT VALAMIÉRT ENNYIRE SZIGORÚAN..Kép
Úgyhogy te is felejtsd el az önostorzást vagy külömben meglátogatlak és jól megmosom a fejed...KépKépKépKépKépKép

Na majd jövök, Léna üvöltKép(jó jelKép ezek szerinte a tüdejével minden rendbenKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Hari
Én pár éve vettem a Nyugati aluljárójában.
Ott van egy dohánybolt az újságos mellett és ott vettem.
Szóval nem tudom, hogy párod cigizik e a baba mellett, de szerintem az sokkal rosszabb. Már ha a baba környezetében füstölnek.Az tuti ártalmasabb, mint az ha Te az udvaron elszívsz egy cigit.Sztem.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Megann, köszönöm, tőled "féltem" a legjobban. És látogatással ne fenyegess, mert fenyegetni rossz dolgokkal szoktak, nem jókkalKép

Dóri, neked is köszönöm, itt a baj, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy képes rá... De remélem, hogy előbb-utóbb képes leszek rá, és leteszem.

Látjátok én tényleg orvosi eset vagyok, most hogy elmondtam nektek a cigis dolgot, akkora kő esett le rólam, hogy el sem tudom mondani. Olyan rossz lélekkel jöttem mostanában, mintha hazudnék nektek. Na jó, befejezem, túl vagyok rajta és most nagyot csalódtam sokakban, de pozitívan és ettől most nagyon jó kedvem lett. Talán ma már rá sem gyújtok.

Kép
Kép
hari

Hari!
Na látod! KépKépKép Lesz ez jobb is biztos! Kép
Vendég

Örülök Hari, hogy megkönnyebbültélKép
És drukkolunk nagyon, hogy sikerüljön letenni!
Ha bármiben segíthetünk szóljál!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Ildi,
vegul kaptatok Szabin cseppet? Kepzeld, lanyomnak is adtak a 4 hosnal (Infanrix HIB)! Mondtam nekik ertetlenkedve, hogy de ennel mar nem kell, mert benne van, de ok beadtak megis!?
Oltasi szakerto mit mondott?
falina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: