[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
III ker, Békásmegyeri anyukák! - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Jaj, naggggyon jóóóóóóó! Köszi!
Viszont kívánom Neked is meg a többieknek! (így utólag)
Kép

Elég nagy a pangás, mindenki vásárol, takarít?
miriama
 
 


Sziasztok!
Latom, mindenki keszul a karira. Annyira, hogy a Mikulast sokan elfelejtettuk. Kép

Miriama,
tuti a telapod! Kép
falina
 
 


Valóban nagy a pangás! Biztos mindenki készülődik!
Én már kari ajándékokon túl vagyok, most épp az ünnepi menün töröm a fejem. A párom már csak a héten megy dolgozni, így szerencsére tudok majd nyugiban takarítani, sütni-főzni. Na, és ami a legfontosabb, a családdal nyugiban együtt lenni.
Kíváncsi vagyok, hogy mit fog szólni Binci a karácsonyfának? Karácsony első napján lesz pont 7 hónapos. A Mikulás különösebben nem izgatta, a céges ünnepségen egyáltalán, a WestEnd-ben lévő már érdekesebb volt, mert adott neki egy szaloncukrot, amit egyedül vehetett el a Mikulás kezéből. Annyira boldog volt tőle, hogy vagy fél óráig szorította, mire az teljesen összenyomódott és megolvadt a pici kezében. Kép

Gondolom találka már csak januárban, már várjuk!
szinti
 
 

 
 

Sziasztok

Én is csak jelenzkezem jól vagyunk a fejem tetejéig a készülődéssel ráadaásul sajnos apu ráhúz hogy két ünnep között ne kelljen dolgozni.
Már tudom hogy 24-én jönnek a nagyszülök úgyhogy sütés fözés + ajándék vásárlás na mindegy. Jó neked Szinti én is örülnék ha apa itthonlenne mert a gyerköcöt legfoglalja akkor tudok készülödni. Na mindegy sok türelmet mindenkinek és jó készülödést.

Sziasztok
cila
 
 


Jaj, remélem nem bántottam meg senkit ezzel a munka dologgal, csak annyira fura, hogy 5 éve úgy telik minden karácsonyunk, hogy mindenféle előzetes készülődgetés nélkül, hulla fáradtan, a munkából esünk be a fa alá, majd onnan egyből vissza a munkába, most meg végre jut egy kis időnk ráhangolódni a dologra. Annyira örültem hogy ez végre nem így lesz, és ezt nem tudtam magamban tartani, de persze az a szomorú, hogy ennek örül az ember, holott ennek természetesnek kellene lennie, de hát ha nem dolgozunk, nincs karácsony... Na, befejezem ebbéli monológomat.

Miriama, Cila köszönjük szépen a dícséretet!

Köszönöm a libero klubos tapasztalatokat! Nem attól féltem/lek, hogy nem küldenek ajándékot, hanem sajnos már sok dolgunk "elveszett" a postán, vagy csak annak hatására került mégis elő, hogy bementem és miután a szép szó nem hatott, kivágtam a cirkuszt. Ajándék még továbbra sem érkezett, addig is türelmesen gyűjtjük a figurákat a kiskönyvre.
szinti
 
 


Sziasztok!Kép

Az túlzás, hogy készülödünk a karácsonyra, de nagyon várjuk már...
Gyakorlatilag még nincsenek ajándékok sem. Most hétvégén talán sikerül beszerezni őket. Bár vettünk már képkereteket mert mindenki kap Marciról azt is az ajándék mellé.
A menü nálunk 24.-én rántott tonhal majonézes krumplival, ami attól lesz nagyon finom, hogy elöző nap a héjában megfőtt, darabolt krumplit beáztatom salátalébe (ecetes,cukros hagymás). Másnap leszűröm és a hagymával együtt teszem a tejfölös majonézbe.
25.-én anyuéknál leszünk; ott összejön a nagy csapat (hugomék a két kislánnyal, nagyiék)
26.-án pedig a párom szüleihez megyünk.
Utóbbi két napon nem kell főznöm mert úgysem jöhetünk el kaja nélkül.

A legfonosabb újság, hogy a 2.-án 10 hónapos Marcipánom, 8.-a óta kapszkodás nélkül is lépeget, togyogKép
Képeket itt találtok:

http://kep.tar.hu/ilonana

További kellemes készülődést mindenkinek!Kép

Üdv.
Lina
Vendég
 


Linocska! Valami csodálatosan édes és gyönyörű Marcid van!!! Kép Gratulálok! Nagyon jók a képek!
szinti
 
 


Sziasztok

Linocska én is így csinálom a majonézest és isteni lesz. Nálunk após féle halászlé lesz előtte és én afrikai harcsát vettem. Én ma voltam délután (anyu vigyázott Levire ) ajándékokat venni, de a hétvégén még mehetek. SAjnos apa külföldön egyedül kell intéznem de hál istennek nagyapa is bevállat egy kis felügyeletet úgyhoyg mehetek gyerköc nélkül.
Marci bab igazi huncut nemcsodálom ha a nagymami kedvence. Levi 26-á 11 hónapos és ma sajnos nem voltam itthon a nagyi kezébe kapaszkodva megtett egypár lépést nekem csak egyet mikor hazajöttem majd négykézlább végig rohanta a lakást. Nem tudom várja hogy elindul vagy féljek.

Hu ez egy kicsit hosszú lett
Sziasztok Cila
cila
 
 


Köszönöm a dícséreteket Marci nevében is!Kép
Ma sikerült az ajándékok egy részét megvenni és becsomagolni. Töltött csirkét is gyártottam ami fini lett! Holnap meg apától kimenőt kaptam, hogy az összes többi ajándékot is megvegyem. Mert ő még 23.-án is dolgozik, így sütit sütni se nagyon tudok MarcitólKép
Ilyet csináltam;Kép Ezt fogom elküldeni e-mail-en minden ismerősnek; most pedig nektek is:

Kép
Vendég
 


Linocska! Csak ismételni tudom magam, tündéri kisfiad van! És az a két kis fogacska! Iszonyúan édes! Kép Biztosan mindenkinek nagyon fog tetszeni a kép!
Én is ilyesmi képkeretet kerestem a minap a neten, de nem találtam semmi használhatót. Netről töltötted, vagy valami képszerkesztővel csináltad? Persze, csak ha nem kulisszatitok.

Tudnátok nekem abban segíteni, hogy a kislányom, lévén, hogy még mindig csak és kizárólag szopik, nem fogad el sem cumis üveget, sem csőrös poharat..., a kanálból is szopva próbál enni. Olvastam a neten, hogy meg kell tanítani kanállal enni, illetve a kanállal etetésnek van egy helyes technikája, de hogy az milyen, nem írják. Sajnos a védőnénink már szabin van, nem lesz csak januárban. Tudna valaki valamit javasolni az ügyben?
szinti
 
 


Szinti!
Itt van a képszerkesztő link. Le kell tölteni a gépedre...és úgy!Képhttp://www.frameshow.com/Gallery.aspx?cat_id=3&subcat_id=2
A kanalas étkezést nem kell erőltetni, de nem kell feladni sem. Minden nap kell próbálkozni egy kicsit és kész. Kislányod féléves és nem vagy elkésve semmivel sem.
Az izgin a fórumba, ahova irogatok; van egy 10 hónapos kislány aki csak szopik. Még egy étkezést sem váltott ki a szilárd étel. Nem érdekli a kanál őt sem. Jól fejlődik, jó húsban van és már jár!!! Voltak védőnéninél is és nem mondták, hogy ez baj lenne.

Szép estét és jó éjt!Kép
Vendég
 


Sziasztok !

Voltunk a játékvárban ajándékot venni és megnéztem a játszóházat szupi de sajnos csak nagyobb srácoknak. Bár a kicsik a lábadnál kuszni mászni tudnak ha a nagyobbak közül nem ott rendezkednek éppen. Alagutak, kötéllétra, labda verem, akadálypálya van rajz asztal, mesevetítés sőt számítógép is. Fél órára 400 Ft, egyészórára 800 Ft, és sajnos nincs a listán hogy egy év alatt ingyenes lenne. Azt hiszem el kell dönteni de ha még valaki megnézné az lenne jó.
Na most csak ennyit akartam.

Szinti nálunk nem volt szopi 4 hónaposan kezdtük a kanlat én nem olvastam a helyes technikát de azt monda a védőnéni kezdjük egész kis kanállal majd vettem neki műanyag bébi kanalat. Először szopizta most már rendesen harapja eszi. A pohárral vagyok úgy hogy még harapni akarja ezért a nyakában köt ki minden a csöröset meg szopni, nem igen megy majd belejön.

Szép estét
cila
 
 


Linocska,
a fogacskakert en is teljesen odavagyok! Kép
falina
 
 


Sziasztok!

En egy darabig nem leszek netkozelben, igy mar most Kellemes unnepeket es boldog uj evet kivanok Mindannyiotoknak!
falina
 
 


Sziasztok!

LÁtom mindenki készülödik úgy hogy csak beköszönök. Remélem mindeki jól van.

Sziasztok
cila
 
 


Helló!

Én is bekukkantottam, csak hogy mindenkinek nagyon boldog, meghitt karácsonyt kívánjak!
(Megyek, mert még millió dolgom van..)

KépKépKép
miriama
 
 


<font color="ff0000">Sziasztok!
Elég jól állok a készülődéssel; de még mindig van mit csinálni. Reményeim szerint apa ma előbb jön haza és akkor könnyebb lesz...</font>

<font color="0000ff">HÓESÉS ÉS GYERTYAFÉNY A LEGSZEBB ÜNNEP KÜSZÖBÉN
BÉKESSÉGET? BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK A SZERETET ÜNNEPÉN!</font>
Kép

Lina
Vendég
 


Kép

Békés, boldog karácsonyt kívánunk!
Bianka és Szinti
szinti
 
 


Sziasztok

Csak így a nagy készülödés közepette
Nagyon szép békés karácsonyt kivánunk mindenkinek
Cila és Levente
cila
 
 


Helló!

Holnap nem biztos hogy ide érek, ezért már most mindenkinek
Boldog új évet kívánunk!!!

KépKép

Miriama és Petra
miriama
 
 


<font color="ff0000">Kívánok Nektek 12 hónap egészséget,
52 hét szerencsét,
365 nap nyugalmat,
8760 óra szerelmet,
525600 boldog percet!
B.Ú.É.K.!</font>
Kép
Vendég
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Előszőr is Boldog Új Évet kívánok mindenkinek.

Remélem, mindenki jól van, és "túlélte" a karácsonyt. Rokonok-rohangálás, stb.....

Bocsika, jó régen voltam, de mostanába nnagyon zsúfoltam a napjaim, azt sem tudom, hogy hol vagyok. Meg még rá jön az is, hogy igencsak kivagyok, és türelmem sem nagyon van a gép elé ülni. De megpróbálok pótolni.

Nem is tudom, hol kezdjem.

Kész van már a szobám, (ami miatt nem volt gépem, így netem sem), már be is van rendezve. Megvan a kiságy, meg a pelenkázó komód is. Össze is vannak szerelve.
Most jön a babaruhák mosása, és bepakolása.

A kórházi cumót nagyjából össze szedtem, csak le kell szedni a nagy táskát, hogy bele rakhassam.

Össze ismerkedtem a szülésznőmmel. Mostmár nem tűnt olyan mufurcank, sőt inkább megnyerő volt. Õ tartotta egyébként a kórházban a szülésznős előadást. Már szimpi lett. Amikor bementem hozzá, egy órát foglalkozott velem, pedig közben az osztályon is ő volt "szolgálatban". Sőt! január végéig előre leírta nekem a beosztását, hogy tudjam, mikor lehet bemenni hozzá.
Bevitt ctg-re is. Az elsőn a kis drágám megdermedt, pedig előtte nagy buli volt odabent. Persze, hogy a ctg után újra kezdte a pörgést! De a másodikon már okosabb voltam, előtte ettem mandarint, amitől mindig csárdást jár. Meg is lett az eredménye. Nem bírt leállni szegénykém Kép
A dokinénim nem volt bent, így kimaradt a leletek átnézése, meg a hüvelykenet-vétel. Azt majd kedden pótoljuk.

Voltam 23.-án (35+1) Uh-on is:
Minden oké. Pedig féltem, hogy a cukor miatt nehogy gáz legyen vele, de semmi baj Azt mondta a dokinéni, hogy 2700 gr, erre a papíron amit kiadott, már 2817 gr van írva. Csodálkoztunk is anyámmal. Õ volt most bent velem, mert apja nem tudott eljönni a mh-ről. Legalább így a nagyi is happy lehetett! Minden mérete áltagos, és a korának megfelelő. Ezek most nem voltak a papírra leírva, de a videón rajta van, amikor a gép beírja az adatot, és kidobja mellé, hogy az hány hetesnek felel meg. Úgyhogy megnyugodtam. És olyan kis magamutogatós, aranyos a kicsim, minden alkalommal telibe mutatja a kukacot, meg a zacsit, nem is egyszer!!!! Nehogy már valami félreértés legyen! Csak hogy véletlenül se vegyünk rózsaszín cuccot. Olyan édi. Nem akar nekünk pénzkidobást.

A dokinéni azt mondta a vérképem alapján, hogy vashiányos vagyok. Igaz, még csak picit, de ez szülésig fokozódik, tehát el kell kezdenem szedni vasat. Rágótablettát írt fel. Olyan fini csokis íze van. Vége valami, amit szívesen szedek.

A vizeletben volt valami gomba, kaptam rá kúpot. Remélem, már nincs ott semmi.

Voltam 2 pontos cukor vizsgálaton is. A cukor rendben volt, de a vizeletből megint kitalálták, hogy éhezik a szervezetem, így a dokinéni emelte a diétát, és azóta megint vittem be vizeletet. Ennek még nem tudom az eredményét, majd holnap betelefonálok, hogy mi lett, és kedden úgyis megyek megint ctg-re a szülésznőhöz, meg utána a dokinőmhöz is.

Ja, és apa azt mondta, hogy a vajúdásra be szeretne jönni, csak a kitolásnál megy majd ki!! Haladunk. Eddig szigorúan elzárkózott mondenféle bent léttől!!! Még az is lehet, amit a védőnőm mondott, hogy amelyik apa a vajúdásra bejön, az úgyse megy ki, és szépen bent ragad. Hát nagyon örülnék neki. De erőltetni nem fogom. Ezt is akkor találta már ki, amikor letettem arról, hogy megpróbáljam rábeszélni, és békén hagytam a témával.

28.-án voltam a szemészeti lézercentrumban, ahol műtötték a szemem. 4 féle vizsgálat volt (nem 2, mint itt az SZTK-ban), pupilla-tágítás, meg minden. 2 órán keresztúl ott voltam, de a vége az lett, hogy tökéletes a szemem minden szempontból, és szülhetek természetes úton!! De így legalább nyugodt vagyok. Az SZTK-s vizsgálat után nem voltam biztos benne, hogy tényleg így van. Mint most kiderült, ott nem is csináltak pupilla tágítást, pedig igazából azzal lehet normálisan megvizsgálni a szemfeneket.

Meg meséltem a szülésznőmnek a fájdalmakról, meg a kellemetlen érzésekről, és azt mondta, hogy kezdődnek a jóslók, és ne aggódjak, ez nem korai. Sőt! Örüljek neki. &Otilde; is örül, mert akkor jobban felkészül a méhem, meg jobban tágulok majd, tehát hamarabb meglesz a baba. Hát, ezt jól megjegyzem magamnak, és kíváncsi vagyok, hogy mennyire jön be. De akkor örülök.
Szóval a fájdalmak, meg kellemetlen érzések: Sokféle, és nem is tudom igazán olyannak kifejezni, amilyen, de megpróbálom. Szóval van olyan, amikor mínusz 2-vel sétálok is, úgy bekeményedik, meg megfájdul a hasam alja (legalább fél percig, ha nem tovább), hogy meg kell állni, és begörnyedni, meg a hüvelyem tetejénél mintha már kilógna a keze (vagy akármije), és olyan szúrós-nyomós érzés, meg a gátam környékén is tud fájdalmasan nyomni, mintha ott is csont lenne, és az fájna, meg ha 15 cm vastag szivacson is ülök, akkor is max 10 perc után úgy fáj a fenekem-gátam-hüvelyem környéke, mintha kemény sziklán ülnék. Szal valami ilyesmik. Erre mondta, hogy ez jó, mert ezek már a jóslók, és akkor szüléskor ennyivel előrébb indulok. Ja, meg azt is kérdezte, hogy anyu engem mennyi idő alatt szült meg. Amikor mondtam, hogy 3,5 óra alatt, akkor ezt is hozzá rakta a jósló fájásokhoz, és örömmel nyugtázta, hogy akkor hamar szülök majd én is. Úgy legyen!!!

Húúúúúúúúúúú!
De hosszú lettem. Bocsesz.
MEg lehet, hogy valami nem teljesen értelmesen lett megfogalmazva, mert egy őár dolgot már leírtam egyszer, és most csak bemásoltam, hogy ne kelljen előlről írni. (Lustaság-fél egészség Kép )</font>

Linocska!
<font color="ff6000">Tényleg gyönyörű a babócád!!!!

Nem tudok most válaszolni mindenkinek, és ezért elnézést kérek. Ígérem, hogy most már rendesen látogatom a topikot!!!

Mindenkinek jó éjt, ezer puszka.

Szilpa
36+3</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Szóval, voltam ma a kórházban:

Először is sikerült vizitre odaérnem, ami azt jelenti, hogy fél óra várakozás, amíg semmi sem történik. Utána végre megjelent a szülésznőm, és felrakott egy ctg-e. A ksimajmom nagyon aranyosan végig ugrálta megint az egészet. Sőt! Még jobban, mint a múltkorit. Kép Persze előtte megettem a pörgetős mandarint Kép Ezután kellett várni a dokinőmre, gondoltam, hogy addig kikérem a vizelet leletemet, amit csütörtökön adtam le. Na, ezt a kálváriát!! A szülészeti osztályon, ahova a pisit leadtam, meg sem nézték, hogy ott van-e a lelet (pedig tegnap a telefonban itt nézték meg, és itt meg volt), mivel nem vagyok bent fekvő beteg. Menjek le a 2.-ra a laboros Gizikéhez. Ezt nem értettem, miért, de jó. Lementem. Õ már kapásból dilisnek nézem, hogy miért ott keresem, ha nem oda adtam le, és átküldött az osztályirodára, hogy hátha ott van a kórlapomban. Természetesen egy nem túl bespeedezett néni fél óra keresés után kinyögte, hogy ott ugyan nincs. Na, elegem lett, hogy tegnap még megvolt, és ma már sehol sincs. Persze a tegnapi telefon helyén nem is nézte a nővér, csak lekldött!!! ELég!!!! Visszamentem a szülőszobához, ahol már keresett a dokinéni (meg mindenki, még az a szülésznő is, aki nem is az enyém). Ezután dokinéni megvizsgált, meg levette a sztreptokokkusz-szűrésre a hüvelyváladékot. Örömmel jelentem, hogy a másfél hete tartó jósólgatásoknak volt értelme!!! Kép Kép Ugyanis a méhszáj vékonyodott!!!! Kép Bár, még nem kezdett megnyílni. De legalább már ennyi. Ennek örülök. Ha semi változás nem lett volna ezektől, akkor tuti ideges lennék, hogy feleslegesen szenvedek. Lehet, hogy mégis bejön amit a szülésznő mondott, hogy gyorsabb leszek?? Jó lenne!
Na, mindegy. Közben elmeséltem, hogy jártam a lelettel. Erre a dokinéni lement a laborba, és kért egy másolatot a leletről. Így már az is megvolt, meg átnézte a többit is. A vizeletben megint 2 kereszt acetont találtak, így megint emelték a diétát. Csak félek, hogy így meg nehogy a cukrom legyen magas. Bár azt mondta a doktornő, hogy az aceton ugyanolyan káros a babámnak. Na szép! A jövő héten újra vihetek vizeletet. Ha az rendben lesz, akkor már nem kell befeküdnöm a jövő hét végén esedékes 7 pontos cukorra, mert addigra már úgyis csak 2 hetem lesz hátra. Így azt mondták, hogy elég lesz egy sima 2 pontos ambuláns cukorvizsgálat. Hát ennek örülnék.
Szóval, ezek történtek ma.

Bocsika, ha hosszú lettem.

Szilpa
36+5 (illetve, ha az órámra nézek, akkor 36+6)</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szilpa!
ÖRÜLÖK, HOGY JÓL VAGYTOK és kész a szobád is!Kép
A vasra nagyon figyelj oda!!! Nekem végig tökéletes volt, ill a 36. hétig mert akkor nézték utoljára aztán szülés után olyan vvészesen vérszegény lettem, hogy szó szerint alig éltem és mivel az orvosom szülés után lelépett síelni; nem kerültem jó kezek közé. Vagyis nem tudták miért ájuldozom meg miért ver a szívem percenként 150-et (mert csak imígyen tudta ellátni azt a feladatot, hogy oxigént kapjak). Szóval nekem horror volt! Itthon is kihívtuk az ügyeletet, nem kaptam levegőt; a vérem már nem szállította az oxigént.
Szóval mire kiderült, hogy mi a bajom addigra nem volt tejem...

Én úgy mentem szülni, hogy Marci (első bébi) nem volt beilleszkedve a szülőcsatornába mégis megszületett 5-6 óra alatt. Éjfélkor folyt el a magzatvíz, fájások nélkül és 5.44-kor bújt ki.Kép

Párodnak meg üzenem, hogy semmi ijesztő nincs elsők között meglátni a kisfiát!Kép

Aztán ne fogd vissza magadKépírjál nyugodtan!Kép

Szép napot mindenkinek!Kép
Kép
Vendég
 


<font color="ff6000">Ja, azt tegnap írtam, hogy elvékonyodott a méhszáj, de még nem nyílt ki(ez így pont jó nekem Kép ), csak azt nem írtam le, hogy C1000-t írtak a könyvbe. Szóval a másfél hét jósló erre volt jó. Eddig C3000 voltam végig Kép Kép

Linocska!
Persze, hogy odafigyelek!! Eszem is a vasat rendesen! Azért neked nem lehetett semmi ez a vashiány!! Kép

Szilpa
36+6</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Helló!

Szilpa!
Kitartás!!! Nemsokára kezedben a bébi! Jaj, nagyon drukkolok Neked, nagyon igzi időszak következik, kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd!!!
Szerintem olvass sokat a szoptatásról (ha eddig még nem tetted), mert sokat jelent, ha legalább elméletben rendet teszel a fejedben, hogy Te hogyan szeretnéd. Nekem eleinte nem volt teljesen tiszta a dolog, és sokan sokfélét mondanak, nekem teljes volt a káosz, hogy akkor most időre vagy igény szerint, mérni, nem mérni, fejni, nem fejni, szerencsére gyorsan kikászálódtam belőle és a lánykám nagyon ügyesen szopizott (15 hós koráig). Kép
Ja és könnyű, gyors szülést kívánok! (Nem olyat, mint az enyém volt Kép)

A vas-hiány nálam is fennállt a terhesség vége felé, de rágótablettáról nem is hallottam Kép Azt meg nem is gondoltam, hogy befolyásolhatja a tejtermelést. Ó, jó hogy írjátok, ha jön a köv. bébi, jobban fogok figyelni. Arról tudtok-e vmit, hogy 2. gyereknél lehet-e mellőzni a gátmetszést? Na, jó témát választottam, bocsi.

Többiek, hol vagytok?

Miriama
miriama
 
 


Na azért mégis írok pár szót a szülésről, hogy tudd ilyen is van, bár az előjelek alapján te nem fogsz így járni (hogy apának kell készülni élelemmel, meg kispárnával, könyvvel, nem is olyan nagy hülyeség).
Szóval mi reggel hétre mentünk a szülőszobára, indított szülés volt, mert már túl voltunk a kiírt időponton. Minden előkészület ellenére nem jöttek fájások, úgyhogy kb. tíz körül oxitocin (fájáserősítő) infúzió, de a fájások még mindig nem voltak "jók". Egy körül mondván, hogy pihenjek infúzió lekapcs. Du. négyig szinte semmi, de belázasodtam, infúzió vissza, szerencsére már lettek jó fájások, este fél tízkor született meg babóm. Még két óra babázás szülőszobán Kép. Úgy éjfél körül talán ágyba is kerültem, de még másnap is úgy éreztem magam, mint akin átment az úthenger. Nem úgy mint némely szobatársam, aki a saját lábán (szó szerint) libegett ki a szülőszobáról.
Szerintem, ha a párom nem lett volna velem, akkor a kétségbeesett várakozás és az unalom teljesen kikészített volna.
miriama
 
 


Sziasztok !

Előszőr is mindenkinek boldog új évet így utolag. Én már megint nemtudom hova lesznek a napok kicsuszik minden a kezemből.

Szilpa szorítok neked remélem könnyű szülés lesz. Ehez nem tudok hozzá szólni mivel nekünk császár lett és fájás sem volt igazán jó.
Egyet szeretnék tanácsolni a korházi csomagba. úszogumit vagy valami hasonlót amire rá tudsz ülni és nem a gátsebre. Lehet hogy nem lesz rá szükséged de akinek volt a környezetemben az könnyebben intézte a dolgokat ülve szopi, evés stb. egyébként én örömmel olvasom hogy izgatott várakozás hatja át a soraidat és negyon lelkes vagy. Gondolom első hetekben nem negyon lesz időd írni. Remélem nem kell korábban befeküdnöd, én nem szerettem rengeteg könnyvel készültem de hál is tennek a szobatársaság is jó volt.

Úgy tudom a gátmetszést lehet mellőzni második gyereknél annk ellenére hogy az elsőnél volt. Bár nagyobb az esélyed újra mert esetleg nem tágul úgy.

Na mennem kell mert egykis hiszti.

Ja egyébként mi is jól vagyunk július 3-ra vagyok kiírva.
cila
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Ma voltam védőnőnél. Minden teljesen oké. Vérnyomi, baba szívhang, súly, stb. Elmondtam neki, hogy mennyire elvékonyodtam, és örült neki ő is, hogy akkor gyors szülés lesz, meg mondtam, hogy eszembe jutott, amikor a múltkor lerajzolta a méhet, és mindent elmagyarázott rajta (mi hogy változi kvajúdás meg szülés közben, mik a jóslók, mire jók, stb.). Sokat segített, hogy megértsem, mi miért történik odabent. Mindenkinek ilyen védőnőt kívánok!!! Nagyon örült, mert látszik, hogy tartom a diétát, meg hogy így tartom a súlyomat. Iletve megbeszéltük, hogy fogytam is, mert 3 hónapja fél kilóval nehezebb voltam (bár ez a fél kg ugrálhat ide-oda), viszont most több és nehezebb ruha van rajtam, mint akkor volt. Szóal a terhesség kezdete óta 7,5 kg jött fel. Ebből levonjuka kb másfél kg ruhát, akkor ez 6 kg. Ebből kivonjuk a babát, lepény, víz stb., jófomán nem is híztam. Erre mondta, hogy szülés után kb annyi leszek, mint amennyivel indultam. Ráadásul, ha még utána is tudom valamennyire tartani a diétát (ami kötelező lenne min. 6 hétig!), akkor ettől, plusz a szoptatástól hamar lemegy rólam az a 13 kg plusz, amit terhesség előtt 10 hónap alatt magamra szedtem. Hát ettől hiperjó kedvem lett!! Nagyon idegesített ez a túlsúly, csak nem akartam foglalkozni vele terhesen. De most nagyon belelkesedtem!!
És egyébként is nagyon szeretem a védőnőmet. Lelkileg is sokat foglalkozik velem. A magánéleti prolémámról is nyugodtan beszélgethetek vele. Sőt! Mindig rá is kérdez, meg próbál nyugtatni. Olyan aranyos!

Miriama!
Szoptatásról még nem igazán olvastam, viszont van egy tapasztalt unokatesóm, aki már 3-at szült (4,5 éves, 2,5 éves lányok, és egy tündéri 8 hónapos kisfiú), és ő segít nekem mindig mindenben. Õ lesz bent velem a szülésnél, ha apa tényleg kivonulna vajúdás után. Meg a másik topikban, ahova járok (téli babák) már sokan szültek, és ott szoktam magamba szívni a sok okosságot. De majd mindenképpen akarok venni egy könyvet erről a témáról. Köszönöm!

Cila!
Köszi. Ez az úszógumi jó 5let. Már valahol hallottam, de teljesen kiment a fejemből. A kórházi csomag már készen várja, hogy táskába tegyem. Kép

Jó éjt!

Szilpa
37+1</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szilpa
Ha nem akarsz könyvet venni, a neten is van egy csomó olvasnivaló a szopi témában
http://www.lll.hu/
http://www.szoptatasert.hu/index.php?inf=nyito
miriama
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Miriama!
Köszi. Ezek az oldalak már el vannak mentve a kedvemóncek közé. De azért én szerintem mégiscsak megveszem majd (ha nem kapom meg ajiba) a SZoptatás c. konyvet, amit a Kismama adott ki. Mindenki nagyon dícséri.

Szilpa
37+2</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Helló!!!!
Na mi újság? Mindenki téli álmot alszik?

Hogy álltok az újévi fogadalmakkal? Szoktatok megfogadni valamit? És sikerül betartani?
Nekem az vált be, hogy bármikor el lehet kezdeni amit akarok, és akkor már másnap igyekszem a szerint viselkedni pl. időben felkelni. Szóval nem kötöm jan. 1-hez az elhatározásaimat. Már ősz óta rendszeresen járok tornázni, ha többször nem is, de legalább heti 1x. Ha mégsem tudok elmenni, már nagyon hiányzik, és sokat lendít a közérzetemen: Végre egy kis idő, amit csak magamra fordítok és addig apa bajlódik a gyerkőccel. Nem is beszélve arról a büszkeségről, hogy beleférek a ruháimba.
Persze nekem sem sikerül minden elhatározást követnem, pl. angolt tanulni mindig csak holnaptól fogok, de remélem, hamarosan ezen is átlendülök, hiszen itt vannak ezek a hosszú téli esték...
Na jó nem fárasztalak tovább titeket...
Írjatok bármiről, ha van időtök, kedvetek, örülnék ha jobban megismernénk egymást, mert nekem legalábbis nem nagyon van társaságom a családon kívül. A barátok elpártolnak a kisgyermekes családoktól???
Bocs a panaszért.

Jó kedvet mindenkinek!

Miriama
miriama
 
 


Miriama!Kép
Nem szoktam megfogadni semmit újévkor.
Utolsó kérdésed pedig annyira igaz; hogy a barátok elpártolnak a kisgyermekes családoktól (tisztelet a kivétel). Nekem volt egy nagyon jó barátnőm; sülve-főve együtt voltunk. Mindig és mindenbe bármikor számíthattunk egymásra. Mióta megszületett marci (lassan egy éve) egyszer láttam össz-vissz. Õ mondjuk őszintén bevallotta, hogy irigy. Tapossa a 30-at és még nincs gyereke és ez fusztrálja.Kép
Viszont van példa ennek az ellenkezőjére is...

Tegnap meg itt volt egy másik barátnőm, a kislánya is februári mint Marci és ömlött az orrából a trutyi. Annyira náthás volt és tüsszögött szegény. Anyukája egyfolytába papírzsepivel járkált utána. Megjegyeztem, hogy így azért mégse kellene társaságba menni. Nem értem, hogy ezt miért kell monani. Én nem tennék ilyet!

Ezenkívül van egy unokahugom, két hónappal fiatalabb nálam; kislánya pedig két héttel kisebb Marcinál. Neki az anyósa lakik itt békáson. Õk is felszoktak jönni.

Ezenkívül még egy kicsit a hugom is gyeden van. Elszoktak jönni Kispestről vagy mi megyünk.

Ha van ídőtök és kedvetek akkor megújítottam Marci albumát. (hónapokra osztotta és megtoldottam még képekkel)

http://kep.tar.hu/ilonana

Szép napot!
Vendég
 


Sziasztok!
Idén én is tettem újévi fogadalmat, épp ezért nem volt időm netezgetni. Kép De most visszaolvastam mindenkit.
Újévi fogadalmat ezelőtt még sosem tettem, viszont korábban már voltak elhatározásaim, mit fogok másként csinálni, és egyébként nálam is az vált be, hogy elhatároztam magam, onnantól próbáltam úgy csinálni. De olvastam is valahol, hogy így működik, már ha működik Kép, úgy nem nagyon, hogy majd hétfőtől, meg ettől, meg attól... Angol ügyben nálam is stagnál a dolog, bár erről nem szólt az újévi fogadalom, ezt elfelejtettem. Kép

Társaság nálunk sem nagyon van, a család (az enyém és a páromé is) 220 km távolságban, Békés megyében, baráti társaság az jó nagy, csak szinte már mindenkinél gyerek van, ezért mindenki kiköltözött valahová, szóval jól szétszóródtunk. A találkák elég ritkák, és főként hétvégére szervezzük, pedig hétközben is olyan jó lenne néhány emberi szó a sok heö-geö és társai mellett... Kép
Itt meg is ragadnám az alkalmat, baba-mama találka?

Linocska! Marcidtól szokás szerint a padlóról kell felmosni! Kép Látom neki jobban tetszett a karácsonyfa, mint Biankának, aki nem nagyon vetett ügyet a dologra, pedig idén még csillagszórót is tettem rá. Az ajándékokról nem is beszélve, egész szenteste a csomagolópapírokkal bíbelődött, mit neki zenélő sütifaló kincsesbödön és társai.
szinti
 
 


Sziasztok !

Miriama nekünk szerencsénk van mert bár nincs sok barát de azok barátok és nem távolodtak el sőt ők alkalmazkodnak hozzánk mert náluk még sehol nincs gyerek. De ritkák a tálálkozok. Végül is netenzi is ezért keztdem hogy legyen akikkel "beszélgetek" mert még apa is későn jön.

Én most azt nem tudon angol kapcsán hogy meddig kell nyelvvizsgázni.

Ezt a baba-mama találkát is összehozhatnánk mondjuk jövő hétenkinek mikor jó ? Elméletileg nekünk a csütörtök délalőtt kivételével bármikor.

Na megyek mert a " fenenvad " szabadon van és kiment a látoteremből
cila
 
 


Hali!
Én nem tettem fogadalmat, mondjuk nem is szoktam soha, mert úgyse tartom be akkor meg minek? Kép De mindig drukkolok azoknak akik tettek, hogy sikerüljön betartani! Kép

Barátok, hááát, nálunk az a gond hogy mivel én még egészen fiatal vagyok ezért ez én régi köröm nagyrésze bulizik állandóan Kép Szóval én kiestem a körből. De legjobb barátnőmmel mintha még többet is lennénk együttKép Viszont én pl nagyon sok új embert ismertem meg, babakocsitologatás közben stb Kép És ez jó! Én is szeretnék talizni! Nekem jó a jövőhét csak szóljatok mikor hova menjek!!!!

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii
 
 


Akkor egy kép az én kis egy évesemről Kép
Kép

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Én sosem teszek újévi fogadalmat. Szerintem is csak úgy működik valami, ha elhatározom, és onnantól már úgy cselekszem. A cigiről leszokás is így sikerült negyedjére. Amíg úgy voltam, hogy hétfőtől, meg jövő hónaptól, meg csak megpróbáltam, de igazából nem is akartam, addig semmi. Egyszercsak rágyújtottam éjfél előtt 5 perccel, hogy még ma ezt elszívom, másnap reggel már úgy keltem, hogy soha többet, azóta nem gyújtottam rá. Még egy slukkot sem. Ennek lassan 2 éve, és ha eddig kibírtam, akkor már így is maradok... Kép

Gabii!
Szép nagy szemei vannak a te kis egyévesednek!!!

talira én biztos nem fogok menni, mert már mozogni is alig bírok, és van még egy-két itthoni dolgom, mielött a kicsi fiam megérkezik.

Tegnap voltam a kórházban.

Bementem délelött, vittem a vizeletet. Azt leadtam a laborban, utána felmentem a drnőhöz. Õ elküldött ctg-re. Ctg-n minden rendben volt. Gyorsan lenyomtam egy 2 dl-es gyümilevet, és a kicsikém szépen mozgolódott is tőle Kép Utána vissza dokihoz. Azt mondta, hogy a ctg tökéletes, fájások még nincsenek rajta, így az elkövetkezendő 2-3 napban biztos nem szülünk. Ez jó. Kép Vérnyomim szokásos alacsonyka 100/70. Nálam ez normális. A sztrepto kenetem pozityv, ami nálam nem okoz gondot, de antiibotikumot most nem ad rá, mert egyrészt gombásodást okozhat, másrészt szülésre ugyanúgy vissza jöhet, mert ez bennem van, és kiírtani teljesen úgysem lehet. Annyi, hogy szüléskor fogják majd adagolni belém az antibio-t, nehogy a bébi elkapja. Azt mondta a drnő, hogy menjek vissza csütörtökön UH-ra, ctg-re, és majd akkor meg is vizsgál. Most nem vizsgált meg, mert a múlthéten zárt voltam, és úgyis kell mennem csüt-ön. Menjek le az Uh-ra, és kérjek cs-re időpontot. Oké. Lementem, ott vártam, míg kijön valaki a szobából. Végre kijött egy nővér, szólok neki, hogy a doki küldött, hogy kérjek időpontot cs-re, erre azt mondta, hogy jó, és szépen ott hagyott. Én meg álltam ott, mint egy idióta, hogy akkor most mi van?? Még jó, hog pont ara járt a dokinéni, kérdezet, hogy sikerült-e, mire mondtam, hogy nem, elmeséltem, hogy mi volt, erre Õ bement a kiskönyvemmel a szobába, és szépen beírt engem 2-re. Utána mondta, hogy akkor cs-n először menjek be ctg-re, utána 2-re Uh, és utána találkozunk. Szóval ennyi volt velem. Ja, meg azt mondta a doktornő, hogy a 7 pontos cukorra már nem akar befektetni, meg ha minden ctg, meg leletem okés, akkor is pár nappal hamarabb megindítják a szülést, mint a terminus. Ha csak addig be nem indul magától. Szóval már nincs 2 hetem!! Már para van rendesen!!

Két napja én is vizesedek. Akkora a bokám,mint az állat. Majd keresek itthon csalánteát. Hátha segít.

Ja, ma betelefonáltam a laborba, hogy mi van a vizelet lelettel. Hát tök jó. A múltkor a nappali vizeletben is, meg az éjszakaiban is két keresztes volt az aceton, most meg már a nappali negatív (!), az éjjeli meg már csak egy keresztes. Tök jó!!! Kép

Szilpa
37+6</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Mi van veletek???

Mindenki eltűnt?
Már olyan, mintha magamnak írnék naplót....

Azért leírom, hátha valaki olvassa...

Nekem elég hosszú napom volt.
Voltam délelőtt bemutatkozni a gyerekdokinak. Mondta, hogy rögtön értesítsük, ha megszültem, és ha hazajövök. Ennyi volt.

Utána bementem a kórházba. Elmentem a vizelet leletemért. A nappali végre negatív, az éjszakai vizeletben volt még 1 kereszt aceton. De már haladok!!!! Utána ctg. Minden rendben volt. Baba szíve is oké, meg jó sokat ugrált is közben, meg a méhtevékenység is elég alul van. Ezután Uh volt. Becsült súly: 3474g, BPD:89, lepény I. fokban érett. Tehát tök átlag baba, nem óriásbébi, és hiába "éhezik a szervezetem", Õ szépen fejlődik. Szóval minden okés Kép Ezután elmentem a dokinénihez. Azt mondta, h minden oké a leletek szerint, kérdezte, hogy folytatódnak-e a jóslók. Mondtam, hogy igen, persze. Sokszor túlzottan is. Ezután megvizsgált, és azt mondta, hogy max. 1 hetet ad, de akármelyik nap baba lehet. Jó lenne, ha nem maradna mostmár bent sokáig a cukor miatt, úgyhogy ne kíméljem magam, nem kell feküdni, pihenni, hanem sétálgassak sokat, meg szeretkezzünk a párommal (hát itt majdnem elbőgtem magam), meg ilyesmik. Szal sűrűsödnek a dolgok. És mondta, h ha beindul a szülés, akkor ne tegyek-vegyek ithon még 2 órát, hanem azonnal menjek be, mert az antibiotikumnak idő kell, hogy hasson (strepto miatt), és ha így haladok, ahogy eddig, akkor tényleg első babához képest gyors szülés lesz.
Persze sétáljak!!! De hát 50 m után már úgy begörcsölök, h 5 perc állás után tudok továbbmenni, meg hát nincs is túl meleg... Na, mind1.
De nagyon jó napom volt Kép Meg rögtön rámjött a para is.
Ja, és annyira leblokkoltak a hírek, hogy az összeírt kérdéseimet kajakra elfelejtettem. Persze azt is, hogy mennyibe kerül a szülés. Kép

Így mehettünk vissza ma este. Még jó, hogy Õ is, meg a szülésznő is pont ma ügyeletes. A szülésznővel jól megbeszéltem az összes kérdésemet, mostmár mindent tudok. Csak azt ne, mi vár rám. Kép Meg megkértem a szülésznőmet, hogy tegezzen. Persze én vagyok a fiatalabb, de ő hivatalból nem ajánlhatja fel, így viszont mindkettőnknek jobb. Tehát ez is jól sikerült, ezen is túl vagyok. Kép Utána sikerült beszélni a dokinővel is. Apája előtt is elmondta, hogy ebből legkésőbb a jövő héten baba lesz. Addig is sétáljak, meg szerelmeskedjünk. Ha beindítja, az csak jó, ha nem, akkor legalább kiéltük magunkat, mert 6 hétig úgyis el leszünk tiltva egymástól. Hát, az a gáz, hogy már 3 hónapja nem volt semmi... Kép Kép

Tehát ez történt velem/velünk a mai napon.

Szilpa
38!!!!!!!</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Szilpa! Olvasni olvaslak, csak nem jutok oda, hogy írjak is. Napközben mindig akad vmi más dolog, este meg többnyire a párom bitorolja a gépet...
Szóval célegyenesben vagy! Már hiányozni fognak a hosszú monológjaid, de sebaj legalább tudni fogjuk, hogy most éppen életed legnagyobb találkozását éled át! Remélem azért néhány fotót majd feldobsz a kis jövevényről!
A párodról nem nagyon írtál nekünk, de szomorúan látom, hogy valószínűleg nem jól alakulnak a dolgok köztetek Kép

Mi is voltunk néhány helyen a héten, pl. Petrával bölcsiben! Megnéztük a játszó-csoportot, jól éreztük magunkat! 9-12-ig van, sok játék van, meg több gyerek, anyukákkal. Meglepődtem, még ismerősökkel is találkoztam, és míg a gyerkőcök játszottak, mi jól el-csevegtünk. Délben kaptak ebédet, 800ftot kellett fizetni. Szerintem megyünk máskor is!

Aztán voltam a munkaügyi irodában is, gondoltam hátha sikerül vmit intézni angol tanulás ügyben, de nem jártam sikerrel. Kb. egy órát vártam (szerencsére ülve), hogy eljussak az információs pulthoz, ahol kiderült, hogy feleslegesen vártam mert még nem tudják, mikor, milyen képzések lesznek Kép Úgyhogy két pillanat alatt már kívül voltam az ajtón, csak azt nem értem, hogy akkor minek kell egy órát várni, hogy egyáltalán egy értelmes mondatot válthassak valakivel. Ha ilyen sok ügyfél van, akkor miért nem tudják újra-gondolni a rendszert, hogy minél több embert minél hamarabb ki tudjanak szolgálni a szükséges információval? Nem hiszem el, hogy nem lehet másképp csinálni!

Töröm a fejem nagyon a tanuláson, ha nem jön össze ez az angol (vagy ha összejön, akkor is?), hogy esetleg egyetemre menjek, vagy valamilyen másik szakmát tanuljak. Csak nem tudom eldönteni mi legyen? Az egyetem 5 év, nem tudom, tudok-e én ennyit tanulni gyerek mellett. Lehet, hogy egy tanfolyam jobb lenne, egy év alatt lehetne egy szakmát szerezni. Meg persze az is felmerül, hogy akkor miből fogunk élni, ha én tanulok, mert akkor hosszú távon csak a párom fizetéséből kellene megélni.

Linocska!
A barátnők tekintetében azt hiszem nálunk is az irigység a gond. Nálunk úgy alakult, hogy az én baráti körömben, szinte nincs is gyerek senkinél, pedig azért többnyire 30 év körüliek. Van aki kimondja, van aki nem, de nem jönnek, nem hívnak, hát ez van. Most a férjem barátainak feleségeivel kezdek összemelegedni, velük jól kijövök, csak az a gond, hogy ők 220km-re innen élnek, úgyhogy ritkán talizunk.

Gabii! De szép szemei vannak a babádnak!

A találkában én is benne lennék, de még a helyszínt nem tisztáztuk, meg azt sem hogy akkor a jövő héten mikor? (Nekem még nincs fix programom.) A Máltai játszóteret én nem tudom hol van Békáson? Az alkalmas vagy máshol?

Na bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúltam, úgy látom Szilpa nyomdokaiba lépek...
Kép
miriama
 
 


Sziasztok !

Szilpa

Igenis olvasva vagy. Az az igazság, hogy nem nagyon tudok mit hozzá füzni a témához édes vagy ahogy irod a dolgokat és izgulsz. Nekem még időm sem volt rá igazán. Szoritok neked hogy minél gyorsabban túl legyél rajta.

Apának üzenem nem vagyunk cukorból. Az enyémet is kicsit "erőltetni" kellet a végén nehogy bajlegyen.Jobban félt mint én. Na ennyit erről.
Ja és egy napló magunknak nem is rossz legalább van miből vissza emlékezni.

Helló
cila
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!!

De jó, h írtatok.
Már azon gondolkoztam, hogy nem is a sziasztokkal kellene kezdenem, hanem a "Kedves Naplóm!" megszólítással. Kép Kép Kép

Miriama!
Örülök, hogy valaki a nyomdokaimba lép. Már kezdett kellemetlen lenni, hgy csak én írok ilyenhosszút. De ez a másik topikokban is így van, ahova még szoktam írogatni. Kép
Hát igen, a munkaügyibe én is ezért utáltam járni. De tényleg egyre többen vannak. Igazán beállíthatnának még egy embert az info-pultba. vagy külön a tanulásos-tanfolyamos embreknek egy részleget létre lehetne hozni. Engem is érdekelne valami tanulás. Bár a baba mellett még nem tudom, hogy fogom beosztani az életemet. De én úgy tudom, hogy Gyed, Gyes mellett egy tanfolyam nem ingyenes, csak az ilyen állami iskolák. Vagy nem jól értettem? Help!!!
Hát igen, a párommal nem javult a helyzet. Sőt! Úgy érzem egyre jobban, hogy ez már így is marad. Sima barátként kezel.
Jó, hogy tetszett Petrának a bölcsi. Be lehet csak így menni? Ez ilyen hozzászoktatós téma??

Cila!
Apa nem cukornak néz engem, hanem egyszerűen kiszállt a kapcsolatból Kép Kép
Naplót pedig írok magamnak. Megkaptam a terhesség elején, amikor kiderült a bébi egy könyvet: Terhességem naplója. A Magyar Könyvklub adta ki. Nagyon jó. Minden össze van foglalva benne, meg vannak kis zsebei minden időszakhoz. Én abban tartottam eddig a leleteimet, meg minden terhességhez kapcsolódó papírkát. A leleteket is csak most vettem ki tegnap, mert bekészítettem a vajúdós csomagba, hogy szülésnél ott legyen. Igaz, a kórházba viszem a naplót is, mert a szülést is bele kell még írni majd, hogy teljes legyen. Én imádom ezt a könyvet. Mondjuk el kérik az árát: 6 ezer pénz! Már meg is rendeltem anyáméktól szülési ajándék képpen a folytatását: Kisbabám naplója.

Olyan jó estém volt. Már régóta nem voltam semerre. Nem is mertem volna egyedül neki indulni a világnak... Este lementem a haverokhoz a kávézóba. Ott pedig kitalálták, hogy menjünk el az Eurocenterbe koktélozni. Mivel jött a "párom", és kocsival jött, meg mondták, hogy nem maradunk sokáig, ezért én is elmertem velük menni. Jót koktéloztunk (persze alkoholmentest. Egyébként is olyat szoktam!), utána bementünk a casino-ba is. Tudom, nem egy nagy szám, de olyan rég mozdultam ki itthonról (max. lementem a kávézóba a haverokhoz), és olyan jól éreztem magam! Kép Kép
Meg tudom, hogy most egy darabig no elmászkálás, szóval ez jókor jött. Egy ilyen kis kimozdulástól is teljesen feltöltődtem. Most tök jó!!
Ja, meg expárom (reményeim szerint leendő is) mondta, hogy ő már bejelentette a mh-én, hogy hétfőn nem megy, mert addigra már apuka lesz!! Kép Mondtam neki, hogy ezt azért velem is közölje, mert még mindig nem érzem magam szülésre felkészültnek!! És akkor már csak másfél napom van!! zzzzzzzzzzzzzzz..........

Na, már megint nem bírtam az ujjaimal. Kép Kép

Szilpa
38+2</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Helló Szilpa!

Most csak idemásolom Neked, amit olvastam, én így tudom, de hogy valóban kapok-e támogatást bármilyen képzésre, azt majd meglátjuk:

Ha gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban, ápolási díjban részesülsz, nem kell fizetni a felsőoktatási képzés semmilyen formájában való részvételért (beleértve a doktori képzést is), és a munkaügyi központok képzési jegyzékén szereplő szakképzésen való részvételért (a gyermek másfél éves korától, amennyiben a képzés intenzitása hetente nem haladja meg a 20 órát). - És nem kell hozzá munkanélkülinek lenni!
miriama
 
 


miriama
 
 


És erről mi a véleményetek?
http://www.fn.hu/index.php?id=34&cid=110669
miriama
 
 


Sziasztok!

Hát nem is tudom. Lányok ez az egész munkaés tanulás dolog nálunk olyan gyerekcipőben jár még.
Azt én is szeretném tudni milyen képzéseket támogat a munkaügyi központ lenne még mit tanulnom de kérdés lesz ilyen tanfolyam és hogy egyeztethető a két gyerköccel. Hál isten a nyelvtanfolyamt akkor csinálommeg amikor akarom mert már nem korlátozza a jogszabály.
Miriama mi ez a játszó csoport mikor van és hol?
Levi negyon szeret az úszáson is gyerekek között lenni és ismerkedni érdekelne a dolog.

Szilpa
Sajnálom ha így alakult apával. Sajnos a gyerköc sem biztos, hogy megváltoztatja a helyzetet de hátha betudod vonni a gyerekkörüli teendőkbe, és változik a kapcsolatotok. Azviszon aranyos hogy ő eldöntötte hétfn már apuka lesz. Minden esetre sok kitartást kívánok. Bár egyes véleményekszerint hiába élünk házasságban egy nő akkor is magának szüli a gyereket. Na jó nem okoskodom tovább.

Tali a máltainál mondjuk pénteken délelőtt a játszház úgy tudom nyitva mondjuk 11 óra a hegyfelőli oldalon. Bocsi de senki sem írt idő pontot gondoltam megteszem.
Miriama ne haragudj de nem emlékszem melyik oldalon laksz akkor megbeszélünk valamit és együtt megyünk. Na eset majd benézek.

Jó napot.
cila
 
 


Cila kézbe vette az irányírást! Végre valaki aki határozott! Kép És most én leszek az első aki akadékoskodni fog... Zsombi általában 11 körül alszik el... Persze van hogy csak 1kor... De ha nem lesz nagyon álmos akkor átbaktatunk mi is pénteken!

Szilpa! Na mi a helyzet? Hétfő van!!!!! Én ám szoktam rád gondolni sokat, csak sosem jutok el odáig hogy írjak is! Kitartás már nincs sok! Apa ügyet meg sajnálom Kép Nem lehet könnyű. De én bizakodó vagyok, és csakis jókat kívánok, és minden rendbe fog jönni!

Suli! Én főiskolára járok (vagyis most épp halasztottam) hát hiába törnyény ide meg oda 10ből 9 helyen ugyanúgy fizetni kell a suliért! Valamit mindig kitalálnak, hogy és mondják, hogy hát nagyon sajnálják, de ez van Kép

Na és akkor kérés, ki mit tud az itteni bölcsikről? Egyik ismerősöm szeptemberben bölcsibe vinné a leányát, itt békáson, én meg megígértem neki hogy körbekérdezek, bölcsiinfó ügyben!

Üdv: Gabi

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Hát, apuka nem jól érezte a dolgokat. Még 2 in 1 vagyok, és nem is indultunk még be, így nem hiszem, hogy a hátralévő 11 órán belül babó lesz belőle. Ennyit a hétfőről.
De hát a múlthét csütörtökön az unokatesóm szerdát jelölt meg, a férje pedig keddet!! Erről csak annyit, hogy a férj eddig nálunk mindig megérezte, hogy mi van. Mind a 3 babánál előre megmondta a nemét, és a szülés előtti napokban már belőtte az időpontokat is. És bejött neki.
Szóval egy pasi-boszorkány. Ma este is izgulhatok. (Mintha nem azt tenném már csütörtök óta, mióta közölte dokinéni, hogy bármelyik nap..)

Cila!
A gyerek körüli teendőkbe nem kell belevinni. Bele vitte ő magát. Már nagyon várja a fiát, és imádja, és minden nap jön, meglátogat, és mindig megkérdezi, hogy minden megvan-e, kell-e még valami, van-e pénzem, kell-e, mi van a babával, mozog-e, jön-e, meg ilyenek. Szóval mindenképpen képben akar lenni, és folyamatosan figyeli, és tuti, hogy jó apa lesz.
A kapcsolatunk meg nem tudom, merre alakul. Ha a születés után jön vissza, akkor félek, hogy a gyerek miatt és nem miattam, viszont akkor annak szerintem nem sok értelme, mert megint jön neki egy sugallat, és 2 hónap, fél év, 1 év, vagy mit tudom én mikor megint lelép. Ezért lett volna jó még előtte. Akkor tudnám, hogy én is kellek, nemcsak a fia. De lehet, hogy ez már csak ilyen idegbetegség nálam....

Gabiii!
Köszi neked is Kép

Szilpa
38+4</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Cila! Nem Békáson lakom, ezért nem is emlékezhetsz rá, hogy melyik oldalon Kép De a kerületben élek, és közel van Békás, sokat járunk arra, csak valahogy a Máltai elkerülte a figyelmemet. A párom a Duna felőli oldalon dolgozik, az ottani játszótéren már voltunk, de a másikban nem. Ettől függetlenül a taliban benne lennék, de nekünk is az alvás miatt rövid időnk lenne, mert Petra 12-13 óra között megy aludni.
A fentiek miatt a békási bölcsiket sem ismerem, úgyhogy azokról nem tudok nyilatkozni Kép

Petrával a Szőlő utcában voltunk, a Flóriánhoz van közel, valahol a Vörösvári úti McDonald's mögött. Nem beszoktatás miatt, hanem csak úgy a társaság, meg az időtöltés kedvéért mentünk, de persze jó arra is, hogy egyáltalán megismerkedjünk ezzel a közeggel. Ki tudja, lehet, hogy mégis úgy döntök, hogy ősszel vissza megyek dolgozni (bár ezt még a főnökömmel is meg kellene tárgyalni), és addigra legalább kiismerjük magunkat bölcsi fronton. Játszó csoport van még Kaszásdűlőn is, de Békáson nem tudom, lányok, járjatok utána, kérdezzétek meg a védőnőt, vagy hívjátok fel a bölcsi(ke)t, mert igazán nem drága és nagyon jó kikapcsolódás.

A tanulást meg majd meglátom, holnap elmegyek a FIT-be (nem adom fel!), hátha több szerencsével járok. Megyünk holnap a békási közösségi házba is Csiri-birire (http://www.csiri-biri.hu/), nagyon kiváncsi vagyok remélem tetszeni fog csajszinak. Ha van kedve valakinek, ott is összefuthatunk!

Szilpának drukkolok és üzenem, hogy ne félj, a természet tudja a dolgát, és egyébként is jó kezekben leszel.

Üdv
Miriama
miriama
 
 


<font color="ff6000">Miriama!
Köszi Kép
Dehogynem félek. Mindenki fél az ismeretlentől. Utána meg az ismert emlékektől Kép Kép
De hát ez van. túl kell esni rajta.
Azt tudom, hogy jó kezekben leszek. A dokinéniben is , meg a szülésznőben is teljesen megbízok. Meg apa is bejön avajúdásra, talán ott is ragad. És hát akárhogy is állunk, mégis ő az, aki mellett a legjobban biztonságban szoktam érezni magam.

Szilpa
38+4</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: