[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
VANNAK ITT TÁRNOKI ANYUKÁK?? - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na, nem is telt el olyan sok idő és már itt is vagyok. Noncsit letettem aludni, remélem,durmol is a kisasszony. Kép
Én ma vagyok 28. éves. Vén szipirtyó. Kép

Szóval bocsi, az előző negatív hozzászólásomért, de pont ma tudtam meg az egyik kivizsgálásom eredményét és sajnos megint antibiotikum kúrára vagyok ítélve. Kép Kiderült, megint van két "társbérlőm", újabb antibiotikum kúra (múlt héten éppen a mandulagyulladásomra kellett szednem antibiotikumot). De hogy tetézzem ezt is, amire az egyik baci érzékeny, a másik arra rezisztens és fordítva. Úgyhogy most el kell kezdenem ma szedni az egyikre egy bivalyerős antibigyót, mert az okozza a bőrtüneteimet (is), az egy hetes kúra lesz. Aztán utána pár napra rá el kell kezdenem szedni a másik bacira egy másik antibiotikumot újabb egy hétig. Annyira "boldog vagyok"! Kép Úgyhogy két hétig most tömhetem magamba a kefírt, meg a bifiduszos joghurtokat, hogy a bélflórám azért ne menjen galyra. De próbálom úgy megközelíteni a szitut, hogy lehetne rosszabb is és elvileg ha túl leszek ezen a kéthetes kúrán, rendben leszek. Kop-kop-kop. Kép

Ildi, üdv itt, örülök, hogy "idetaláltál". Kép Végülis hol sikerült angoltanárt találnod? Lassacskán nekem is aktuális lesz az angoltanulás, vszínű a vizsgaidőszak után én is belevetem magam az angol nyelv rejtelmeibe. Kép Honnan költöztetek Tárnokra?

Réka, köszi szépen a telefonszámot, asszem ma fel is hívom a lányt, akit ajánlottál.
Nem mondod, hogy már ennyire aktuális a dolog, hogy beépítitek a padlásteret? Kép Ha még pár hónapot vártok, együtt lehetünk terhesek. Kép Én olyan február-március környékén szeretnék majd terhes lenni, bár az az igazság, hogy hol így, hol úgy gondolom. Zűrös egy személy vagyok, na. Kép
Óvoda kérdés??? Van vmi friss infód?

Zsuzsi, gratula az első fogacskához! Kép Hogy álltok Mircsi éjszakai alvásával?
Óvoda: ti tudtommal a Dózsa György úti ovihoz tartoztok. A mázlisták! Kép Mi bezzeg a falu ovihoz, ahogy a Rékáék is. Nem tudom, mi a fenét csináljak... én vhol azt szeretném, ha a Dózsába járna Noncsi, de nem tudom, mennyi esélyünk lesz rá. Kép Gondolom, ha megtudják, hogy terhes vagyok, kapásból elutasítanak. Annyira bosszantó ez az egész, miért ilyen kínkeserves ez az egész óvodába beiratás? Kép Egyébként a falu-ovi játszótere igen szép, én elég sok játékot láttam ott, szép nagy kerttel és normális játékokkal. Csak a gondozónőkről nincsen sok infóm. Ami mondjuk meg van, az nem túl rózsás. Kép

Eri, hova jársz suliba? Most halasztottál akkor? Hát, eléggé elszomorító, amit a Templom utcai oviról írtál, főleg azért, mert nekem pl. a felújított része nagyon szimpi volt, mégha nem is tartozik az ovihoz hatalmas nagy kert. De az óvónők nagyon fontosak, és ha tényleg ilyen dolgok vannak ott, akkor nagyon nem díjazom azt a helyet sem. Kép Egyébként amikor én tavaly bementem érdeklődni a Dózsa György úti oviba, az egyik ottani dolgozó elég érdekes stílusban közölte velem, hogy arra én ne is számítsak, hogy felveszik a lányomat az oviba, ha én otthon lennék a tesójával. Kösz, azért lehetett volna normálisabban is előadni az egészet, szóval elszomorodtam nagyon. Mert egyébként tetszik az ovi meg minden, örülnék, ha oda járhatna Noémi de sajnos senkit sem ismerek onnan és ugye körzetileg nem is tartozunk oda, szóval nem tudom, hogyan lesz ez még... Kép

Na jól van, szép kis regényt írtam, most megyek, megnézem, elaludt-e már Noémi.
Szép napot mindenkinek!
sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Szia Chrissy!

Amit az oviról írtál: hát, miután tényleg helyhiány van, ahol van kisebb tesó, ott nem veszik fel a 3 éves nagyobbat, kivéve, ha nem tudnak róla. Mivel áprilisban van kb a beiratkozás, nem kell megmondanod, hogy babát terveztek, vagy ha már sikerült is a projekt, ne hangoztasd! Ha meg már felvették Noncsit, mindegy, hogy hova, ki már nem rakhatják. Ha nem tetszik a falu ovija, írj egy kérelmet, találj ki valami indokot, és kérd át a Dózsába. Ha véletlenül ott felszabadul egy hely, akkor átteszik. Nekem mákom volt.

Antibiotikum kúra: megértelek. Nekem tavaly 5 társbérlőt tenyésztettek ki a torkomból. A Gégedoki azt mondta, ilyen ronda gégét még életében nem látott... Ciprobay-t kapta, az mindet kinyírta. Meg a bél és egyéb flórákat is, úgyhogy ezután jártam a bel és a nődokihoz is, hogy regeneráljuk már, ha lehet. Szép lassan helyre is jött minden, Neked is így lesz, csak türelem!!! Kép

Nem járok már suliba, az abszolutóriumom már 2 éve megvan, csak az államvizsgára nem jutok el valahogy... Egyébként jogi egyetem. Szerencsére bármikor jelentkezhetek államvizsgára, nincs már időkorlát. A polgári jogom meg már megvan, időm is lenne most tanulni, de vizsgázni nem tudnék elmenni. Meghát így is épp elég bajom van, nem stresszelem magam még a vizsgadrukkal is! Majd egyszer...

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

De jó, itt a 2. jogász-jelölt (mert én még Chrissy jógászságáról sem tettem le).

Rövid leszek, mert most az alvás oly becses számomra. Vannak biztató jelek, de még odébb van az első átaludott éjszaka asszem. Mostanában, ha napközben sikerül is 1-2 jó altatást csinálni, az esték mégis szétcsúsznak. Régebben 7-kor vacsi, utána fürdés, 8-kor fektetés és így elaludt reggel 6-ig. Manapság meg 3-4 után már nem alszik el, és 6-ra olyan fáradt, hogy alig bírok valami kajcsit rátukmálni, utána a fürdés sietős, a végén az öltözés botrányosba hajló, és még éjfél előtt újra felébred, mert megéhezik. Most éppen nincs ötletem, hogy erre hogyan varrjak gombot. Nektek van?

Chrissy, tegnap megkukkantottam a fűzfacsemetéket, mert arra nyomultunk Balival meg Mircsivel. De csak futólag... Kép

Ezeket az antibiotikumokat nem irigylem, de én is szorítok, hogy a baciktól megszabadulj. Nagyon szar, amikor onnan veszed észre, hogy bajod van, hogy a bőrödön jön ki, és utána lehet nyomozni, hogy mi okozza, aztán meg küzdeni a bajkeverő ellen. Még jó, hogy már a vége-felé jársz ennek a folyamatnak.

Tök jó, hogy ennyien lettünk, én is igyekszem majd minél többet benézni, bár mostanában drámaian kevés a szabadidőm, és akkor inkább lemegyek alfába a kanapén. Meg össze kéne gereblyézni a faleveleket a kertben.

Ildi, örülök Neked, hasonló korúak a csemetéink, biztos lesz miről értekeznünk.

Üdv Mindenkinek!

Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 

 
 

Sziasztok!

Zsuzsi biztatására bekukkantottam ide, és lám más kedves ismerős is akad..Kép
Májusban költöztünk Tárnokra, a Tompa M. utcába, és nagyon jól érezzük itt magunkat. Ábel babánk pedig július 23.-án született vagyis most 3.5 hónapos.
Ezentúl igyekszem időt szakítani, hogy értekezhessem veletek, addig is üdv Mindenkinek!
Hetti
hettus
 
 


Sziasztok!

De jó, gyarapodunk, gyarapodunk. Kép Hettus, üdv a csapatban, nagyon örülök neked is. Kép Milyen fura,hónapokig halódott a topic, aztán most végre élet van benne. Legyen ez mindig így! Kép
Szóval akkor még ti is friss lakosok vagytok. Honnan jöttetek Tárnokra? A Tompa M. utca merre van? Bocsi tudatlanságomért, de még én sem vagyok képben nagyon az utcákat illetőleg. Mesélj még magatokról, mi jót csináltál a baba előtt stb. Kép

Eri, az ovival kapcsolatban: azért jó lenne, ha sikerülne, hogy első körben felvegyék Noémit a Dózsa Gy.-i oviba, először azért ott fogom megpróbálni a jelentkezést. Ha elhajtanak, még nem tudom, mi lesz... Annyira elszomorító ez az egész, hogy itt stresszelek már ezen novemberben, de tényleg nagyon szeretném, ha felvennék abba az oviba a leányzómat!
Melyik egyetemre jártál?
5 baci, hűha, akkor te sem apróztad el! Kép Azért jó, hogy mostmár rendben vagy. Majd bemegyek a gyógyszertárba és fogok kérni vmit a bélflórámra, meg utánajárok, hogy lehet-e ilyenkor már elkezdeni az egyéb flórák rendbetételét is (mármint, hogy ne öljön ki mindent az antibigyó).

Zsuzsi, és tetszettek a fűszfáink? Kép Úgy szeretném, ha megmaradnának!!!
Tényleg errejártatok? Hogyhogy? Balambért errefelé szoktátok sétáltatni? Macskáimmal nem akadtatok össze? Az egyik állandóan kint vadászik a mezőn és fogja nekem az egereket, már nagyon elegem van belőle. Tegnap este is volt, vagy 11 óra, mire sikerült beráncigálnom kintről, már nagyon mérges voltam rá. Vhogy nem akar leszokni erről a hülye kedvteléséről, hogy egereket hoz haza különböző állapotban. Kép
Mircsi alvásával kapcsolatban:
talán csak annyit tudnék írni, hogy KITARTÁS! Visszagondolva Noncsi alvására, neki is voltak zűrös korszakai, de egyáltalán nem volt vészes és elég hamar letudta. Talán jön egy újabb foga, ki tudja... Egyébként az éjféli kelés után azért nagyjából már átaludj az éjszakát?

Réka, volt nálunk már a Bea, hétfőn lesz az első éles "bevetése". Kép Köszi szépen még1x, hogy ajánlottad. Egy adag vasalnivalót már vissza is hozott. Kép Megint voltatok kint shoppingolni? Kár, hogy nem szóltál... Kép Kari előtt mentek még ki?
Máté hogy viseli a bölcsit? Mira?

Legyetek jók és írjatok!

sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Lányok, nem tudtok egy szerető gazdit, aki bevállaná a mi két hullámospapagájunkat a teljes felszerelésükkel együtt??? Természetesen ingyen adnánk oda.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!!!
Micsoda forgalom lett. Ildinek és Hettusnak külön üdvözlet.
Ilyenkor belegondolok, hogy milyen jó lenne egy park, játszótérrel itt Tárnokon, ahol össze lehetne futni, dehát nincs. Semmi sincs. Úgy tuddoma polg.mester már nem indul jövőre, így nem igazán izgatja semmi, sajna elmarad a választási terülj-terülj azstalkám.
Bea hozzám is jön holnap reggel. Akkor nálam kezd ezek szerint.
Voltunk kint pénteken, de játékokat nem hoztunk semmit. Egyszerűen nem fért bele és mivel kidőlnek a szekrényeink így is nem eröltettük a dolgot.
jó hétvégét, már amennyi maradt belőle!!!!
Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Húú, Hetti, most kicsit szégyellem magam, amiért én nem szóltam...
Réka: tényleg nem indul a Gergely? A terülj asztalkám nem maradt el: Liget majdnem teljesen le lett aszfaltozva. Sajnos minket kihagytak a jóból Kép.

Játszótér: a pályaudvarnál nincs már meg??? Mi régen oda jártunk, Bence szerette, hintázás közben lehetett vonatokat és buszokat nézegetni Kép. Aztán találtunk egy eldugott játszóteret is Berkiben, nyáron tök jó, csupa árnyék. Igaz, hogy az már annyira messze van, hogy oda kizárólag kocsival érdemes elmenni.
Chrissy: Elte Ájtk- Győri Tagozat (most már Széchenyi Egyetem)
Puszi mindenkinek!

Eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Papagáj: Chrissy, ha addig nem találsz lelkesebb érdeklődőt, akkor mi elvisszük anyukámnak a madarakat. Viszont addig légyszi tárold őket, mert Ágoston nem igazán akarja őket a lakásban látni. Nem értem, miért... Ja, a múltkor csak véletlenszerűen jártunk arra, de Balinak nagyon tetszett a környék, rohangált a szántóföldön. A fűzfák biztos meg fognak maradni, úgy tűnt, teljesen rendben vannak.

Jó hír: Mircsihez ma éjjel csak egyszer kellett felkelni, akkor is 2 perc elteltével visszaaludt, egészen fél 6-ig. Amúgy marha aranyos, ahogy napközben teljesen jól elszórakoztatja magát azzal, hogy négykézláb hintázik és közben kurjongat.

Közben volt egy kis náthánk torokgyulladással, de sikerült homeopátiával kikúrálni (úgy tűnik).

Mindenkinek minden jót!

Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Annyi mindenről írtok, hogy nem győzöm elolvasni!Kép

Ovi:
Tavaly májusban jelentkeztünk az utca végén lévő Dózsás oviba. Kedden mentünk és akkor már a 47.-ek voltunk és hol volt még a péntek... Amikor felírták az adatainkat az óvónő (talán a vezető?) azt mondta, hogy nem sok jóval bíztat bennünket. Ha egyáltalán be is kerülnénk az oviba, akkor is csak fél napra mert a kicsivel otthon vagyok. Akkor úgy gondoltam, hogy a fél nap is valami, úgyis délelőtt vannak a foglalkozások, ebéd után meg hazahozom. Aztán nem lett belőle semmi mert fel sem vették Petit. A férjem egész nyáron a munkahelyünk melletti oviba járt "puhítani" a vezető óvónő, hogy mehessen Peti. Elég sokáig tartotta magát, aztán egyszercsak (talán már megunta) azt mondta, hogy oké, november 1-től mehet Peti, de kell egy kerületi lakcím a gyereknek, sőt ha lehet akkor valamelyik környező utcából legyen. Majd még azt is elmondta, hogy ugyan ez nincs leírva, mert nem lenne törvényes, de a polgármesteri hivataltól azt az ukászt kapták, hogy csak kerületben élő gyerekeket vehetnek fel, a kerületben dolgozókét nem (lehet, hogy ezért állt ellen egy ideig). Így aztán Peti reggel Apával megy, leteszik a kocsit a parkolóban, bemennek az oviba, majd Apa megy tovább a néhány házzal odébb lévő dolgozójába. Kép Ezév tavaszán pedig legalább 3x hívtak a tárnoki oviból, hogy nem voltunk beíratni Petit. Mondtam, hogy nem is fogjuk, mert már ovis... Ja, majd' el felejtettem, hogy nem sokkal a beíratkozás után mondták, hogy mivel nagyon sokat szeretnék a gyereküket a Dózsás oviba hordani (új, szép, tiszta), ezért a jegyző hozott egy olyan határozatot, hogy pl. a mi utcánk a Petőfi, csak a 40-es házszámig tartozik a Dózsába, 41-től már a Templom utcába tartoztunk volna, ami nekünk pl. jó kis kitérő ugyanis az autópályán járunk be Pestre.

Nemrég beszéltem egy kolléganőmmel/barátnőmmel akik szintén kiköltöztek Tárnokra. A kislányuk 1 évig Pestre járt bölcsibe (Peti ovija mellé), majd oviba visszahozták Tárnokra a kislányt. Tőle tudom, hogy néha már botrányos ami az óvodákban zajlik. Rivalizálnak egymással, probléma van a polgármesteri hivatallal is, nincs annyi pohár ahány gyerek. Ha az egyik ivott már, akkor kimennek elmossák a poharat, majd ihat a következő gyerek, meg hasonlók. Azt mondták, hogy ha nem javul a helyzet, akkor inkább visszamennek Pestre.


Eri!
A Petőfi utcának mi is ugyanazon a szakaszán, a nem aszfaltozott részén élünk!

Sőt!! Most olvasom, hogy Ildiék is a Petőfi utcában laknak, csak ő nem írta, hogy melyik részén!Kép
Lassan nyitahatunk egy "Tárnok, Petőfi utca" c. topikot!Kép)))))

Nálunk itthon alakulgat a helyzet! Az alsó szint rendben van, jöhet az emelet. Illetve csak jöhetne, mert az asztalos akivel csináltatjuk a szekrényeket, rosszul lett néhány napja és elájult a kádban. Ezt egyszer már "eljátszotta", néhány évvel ezelőtt, annyira kimerült már a sok munkától, hogy a munkapad mellett esett össze!Kép(
Remélem hamarosan felépül, most az a legfontosabb, hogy összeszedje magát!

Durván 6 hét van még karácsonyig és nem tudom, hogy mondtam-e már, de nagyon szeretek kreatív dolgokkal foglalkozni, üvegfestéssel és decoupage-zsal. Az ajándékok mellé szoktam készíteni sk. apróságokat, s bizony lassan neki kell állnom, hogy nyugodtan, kapkodás nélkül legyek kész.



Jó sokat írtam már megint! Bocsika!Kép)

Sziasztok:

Andrea
andrea_m
 
 


Sziasztok!
Na, ezért gondolkodom én is azon, hogy benthagyom a fiamat Pesten Oviban, vagy még egy évet ráhúzunk a bölcsire.
Szerintem kész hányinger az ami itt van.
Miért kéne nekem a gyerekeimmel kisérletezni, hogy bejön-e nekik az az ovi amibe járhatnak vagy sem.
Hogy őszinte legyek, nekem az jött le, az itt olvasottakból és a hallottakból, hogy a 4 helyből egy van ami jó, valamelyik a Templom u. -nál, de nekünk az már messze van és totál ellenkező irányban. Ráadásul tuti, hogy mindenki ide akarja vinni a gyerekét így nem sok esélyt látok.
Na, de akkor mi legyen????
Mindjárt itt a beiratkozás, és fogalmam sincs, hogy hova irassam a gyereket, tényleg, inkább maradunk Pesten.
Még jó, hogy demokráciában élünk, ahol elvileg szabad orvos, iskola és ovoda választás van...........

Vendég
 


Szia Réka és persze Többiek!

Tárnok egy kicsi település, elsőre soknak tűnik a 4 ovoda, persze az utóbbi évben biztosan megduplázódott a lakosság száma, bár a pontos statisztikát nem ismerem.
A Templom utcai ovik eléggé lepukkadt állapotban voltak, a falusi ovi olyan felzárkóztató féle, a hátrányos helyzetű gyerekek minél jobb szocializációjára is működött és van még a Dózsa, amit elsőnek bővítettek és újítottak fel. Új fa játékok kerültek az udvarra, szép volt kívül-belül. Sokan szerették volna, ha a gyerekük ide járhat, hiszen a kiköltözők között sokaknak van továbbra is a munkahelye Pesten és azért az sem mindegy, hogy útba esik az ovi, vagy kerülni kell egy nagyot, mindamellett ez volt a "legszebb", hiszen teljesen felújították. Aztán felújították a Templom utcai ovi egyik épületét, oda is kerültek új játékok, s ráadásul úgy hallottam, hogy az óvónök is szimpatikusabbak voltak (nem ordítottak a gyerekekkel, az udvaron is foglalkoztak velük, nem csak beszélgettek, stb.) és talán itt indulhatott el a "harc" a gyerekekért, a pénzért, a beruházásokért. A szülők meg csak kapkodják a fejüket, hogy most mi is van, közben meg nincs annyi pohár ahány gyerek, s biztosan van más dolog is.

Pesten az a jó, hogy egy kerületben több ovi van, távol esnek egymástól, nem foglalkoznak a másikkal, pénz se nagyon van, hogy harcolniuk kellene azért, hogy ki kap többet. Az ovik csináltak maguknak alapítványokat, oda lehet utalni pl. az 1 %-okat, s az önkormányzattól kapott kevéske működési költség mellett az alapítványokból befolyt pénzből tudnak gazdálkodni. Azért persze itt is vannak surlódások, nálunk pl. a csoportok között lángol fel néha egy-egy rivalizálás, de a vezető óvónő (január 1-től van itt) még idejében elfojtja ezeket a dolgokat. A mi két óvónénik még fiatal és lelkes. Mindig motoszkál a fejükben valami, sokat vinnék/viszik a gyerekeket kirándulni, állatkerbe, megünneplik a fák/virágok/állatok stb. napját, ilyenkor midnig elmennek valahova. Az év elején megkapták ám ők is, hogy nem kellene annyi helyre vinni a gyerekeket, mert ez a többi szülő fülébe jut és kérdezgetik, hogy a másik csoport miért nem megy? De azóta sem volt ilyesmi, szerencsére nem piszkálják egymást. Karácsonyra adventi vásárt szerveznek, aki tud az készíthet eladható dolgokat és a csoport pénzt ezzel egészítik ki.

Egyébként még az jutott eszembe Réka, hogy menj el és nézd meg az ovikat akár itthon, akár Pesten. Ha elmész a kinézett oviba és elmondod a vezető óvónőnek, hogy tanácstalan vagy, hogy mi legyen akkor szerintem meg fogja engedni, hogy pl. megnézd mit csinálnak kint az udvaron, ott az óvónőket is láthatod, megtudhatod, hogy ki lesz a következő évben kiscsoportos eldöntheted, hogy szimpatikus-e egyáltalán vagy sem.

Na, nem okoskodok tovább. Az biztos, hogy nem egyszerű döntés, hiszen ha már megszokta a gyerek a helyet, többé-kevésbé sikerült a beilleszkedés, vannak már kis barátai akkor már nem szívesen vált a szülő.


Szép napot mindenkinek. Elmentünk Martonba biciklizni!Kép


Andrea
andrea_m
 
 


Szia!
Az a baj, hogy nem nagyon lehet választani az ovik között. pontos a helyhiány miatt és mert mindenki ugyanoda vinné a gyerekét.
Nem véletlenül találták ki a körzetre bontást. Hiába vagyunk mi egy utcában a Dózsa ovival, mi nem oda tartozunk.
Nekünk a falu utcai ovi van kijelölve, de pont azért amiért te is írtad, hogy felzárkoztató ovi, hátrányos helyzetű gyerekekkel, nem vinném oda a gyereket szívesen.
Egyszerűen nem akarok vele kisérletezni. Viszont a Dózsába meg igen kicsi az esélyünk arra, hogy bekerüljünk.
Lesz nyitott nap, mert tavaly is volt, de nem tudom mikor, bár valszeg ez sem mérvadó, mert ilyenkor a többség nem a valós arcát mutatja, és max a külső körülményekből lehet kiindulni. Az meg megint az, hogy a Dózsa szép és fel van újítva, rendezett kertje van, míg a falu ovi elég lepukkant kívül-belül.

Mindenki nagyon eltünt, pedig nagyon trutyi szobábanülős nap van.

Vendég
 


Sziasztok!

Hurrá esett a hó! Nagyon jó volt reggel a szép fehér udvart megkukkantani! Pedig elég rossz volt az ébredés, ugyanis a riasztónk megadta magát hajnal fél 5kor, és kedvesen csipogott nekünk....

Sajnos a két héttel ezelőtti bejelentkezésem óta nem igen volt időm írni.
Nagyon el voltunk foglalva mégpedig: Ábel baba vese kontrolljával (sajnos nem teljesen megnyugtató hírrel), váratlan tejcihiány, amitől nehezen szabadultunk Ábel nagy bánatára, és gyakorlatilag 1,5 óránként kellett szopiznunk, hogy jussunk valamire. (totál lestrapálódtam) Nekem elkezdődtek a vizsgák a suliban, karácsonyi ajándékok+egyebek vásárlása, néhány kedves ismerős látogatása...Ráadásul a férjem is itthon volt egy hetet, ami nagyon jó volt, csak a számítógép előtt dolgozott, így én nem fértem hozzá hogy írjak nektek.

A Tompa M. u. egyébként a Rákóczival párhuzamos, az első utca konkrétan nem a vasút, hanem az ellenkező vagyis a Jókai, Petőfi stb. utcák felé. Tehát jónéhányan itt lakunk egymás közelében, összehozhatunk egy találkát!
Magunkról még mit is írjak?...Pestről költöztünk Tárnokra, bár eredetileg sem a férjem sem én nem pestiek vagyunk, Zalaegerszeg és Pécs az "eredeti" lakhelyünk. Babázás előtt az E.On egyik leányvállalatánál dolgoztam, aztán hogy mi lesz utána azt még nem tudom. Az itthonlétet egyenlőre nagyon élvezem, annak ellenére hogy sokan riogattak mennyire unalmas lesz majd, én még nem unatkoztam egyszer sem. Tárnok tetszik nekünk, bár most hogy itt lakunk veszünk észre csak néhány dolgot ami nem annyira szuper, de hát mindenhol vannak hiányosságok (talajvíz, szennyvíz nuku, eddig az utak is rosszak voltak stb.). De mivel előtte Újpesten laktunk nekünk minden változás üdítő voltKép. Egyébként nagyon szeretem az állatokat, és szívesen bevállaltam volna a papagájokat, de a férjem (Barnabás) lehet kitett volna velük együttKép.

Ábel babáról és egyebekről megnézhettek képeket a web.t-online.hu/tpbarnabas oldalon.
Nagyon aranyos fiúcska, áldott jó természete van, szinte soha nem sír, mostanában határozottan egy nagy vigyorgás az élete. Persze mikor éhes/fáradt/unatkozik akkor ő is nyűgös, de lassan azért megtanulgatjuk mikor mit akar nekünk mondani. Szerdán megyünk a tanácsadásra, megkapja a 4 hónapos oltást, remélem ezzel már kevesebb nyűg lesz mint a 3 hónapossal.

Jártatok már a tárnoki baba-mama klubban? Tapasztalatok esetleg?

Hát az ovi témához én nem nagyon tudok hozzászólni, de most ahogy olvasom örülök neki, hogy nálunk még néhány évig nem aktuális a dolog!

Andi: egyszer majd mikor túl leszek a vizsgákon meg lehet kukkantani az üvegfestést? Sajnos nincs túl nagy kézügyességem, de nagyon tetszenek ezek a dolgok!

És már fel is ébredt ez a Manócska, úghogy búcsúzom.
Üdv Mindekinek!

Hetti
hettus
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik, mindenkire csüggesztőleg hat a szürke ég, mert nincsenek azok a jókedvű, lelkes hozzászólások ötösével naponta.

Az óvodai hozzászólások nyomán kezdett rajtam is eluralkodni a pánikhangulat, már majdnem nyomozást indítottam az önkormányzatnál, de aztán háromig számoltam, hogy ez a probléma nálunk még nem aktuális. Viszont van egy másik, és érdekelne a véleményetek: szerintetek mi az optimális korkülönbség 1. és 2. gyerek között. Illetve: mikor érdemes elkezdeni a 2. gyerek projektet? Engem már nagyon foglalkoztat a kérdés, bár most, hogy Mircsi még mászik és nem jár, továbbá viszonylag sűrűn kell emelgetni (pelenkázóra, kiságyba, etetőszékbe), talán még korai a téma. De mikor időszerű?

Ismét találtam egy tök jó könyvet, ami egyrészt ötleteket ad, hogy hogyan lehet játékkal elütni a hosszú téli estéket (napokat), másrészt készségfejlesztésre is koncentrál, ami jó előkészítés a babáknak nem csak az ovira / isire, hanem az életre is. Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem! (Libriben 2.000.-)

A Karácsony is közeleg, és törtem a fejem rendesen, hogy hogyan lehetünk ötletesek és költséghatékonyak egyszerre, és azt hiszem, mézeskalács házikókat fogok készíteni a közeli családtagoknak. Ja, amúgy ehhez a ténykedéshez is vannak jópofa könyvek a Libriben.

Ja, amúgy szerintem is jó lenne összeröffenni időnként, pláne akik közelben vannak - mi is Tárnokligeten lakunk -, az első alkalomra szívesen ajánlom a nappalinkat, már csak az időpontban kellene megegyezni.

Amúgy mi jól vagyunk, bár az alvás még mindig nem az erősségünk, de azt hiszem, a legegyszerűbb, ha ebbe már belenyugszom.

Lehet, hogy kezdődik a petárda-szezon, mert most nyitotta ki Balambér a bejárati ajtót, és eléggé ideges. És minden kutya ugat a környéken.

Üdv Nektek, írjatok!

Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok lányok!

Mivel van még egy kis idő karácsonyig, ezért ha úgy gondoljátok saját készítésű decoupage és üvegfestéssel készült ajándékok elkészítésében tudok segíteni.

Akár talinak is jó, összejövünk, dumcsizunk és közben lehet készíteni néhány apróságot.

Mivel nem találom sajnos, hogy hogyan tudnék e-mailt küldeni nektek, így ide beírom a telefonszámom. Ha van kedvetek akkor hívjatok és megbeszéljük az időpontot.

Molnár Andrea: 20/512-8606
andrea_m
 
 


Sziasztok!
Én már nem tudom beazonosítani, hogy ki merre lakik. Azt tudom, hogy Kriszta és Szamóca, itt ahol mi az Ófalu környékén. De ennyi, hiába no, nem ismerem még annyira ezt a környéket, főleg,hogy nem járunk sehova.
A baba-mama klubon nagyon gondolkodom, kéne egy kis társaság, nekemi is Mirának is.
Az a vicc, hogy tele van a környék kisgyerekes családokkal, mégis a többség otthon szeret ülni (jó meleg van). Szokás szerint mindenki a másikra vár.
Ezért lenne jó egy játszótér, meg valami park, ahova nem kell egyeztetni, csak egyszerűen összefutni és dumálni. Talán, ha lesz új pol.mes.
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsi, nagyon el vagyok tűnve, de péntek után jelentkezem. Vizsgázni fogok aznap, szóval tanulok ezerrel...
sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Én is tervezgetem, hogy meglátogatjuk a baba-mama klubot, csak még azt kell kideritenem, hogy hol és mikor van.

Részemről feladtam a csináld magad karácsonyi ajándék projektet, mivel minden kedves családtag benyújtotta az igényt az áhított tárgyra.

Üdv: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Szia!
A klub, ha jól emlékszem szerdán 10-12 között a művházban van.
Én is még csak a tervezgetésnél tartok.
Vendég
 


Lányok, nézzétek meg nyugodtan a klubbot, sztem már pont a ti gyerkőceitek korosztálya van most. Legalábbis én múltkor összefutottam egy anyukával a közértben, ő mondta, hogy a nagyobbak már "kirepültek", oviba járnak.
De lehet, hogy én is elnézek veletek vmikor.Kép

Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Kitaláltam, hogy kipróbáljuk a Baba-Mama klubot, de jó lenne tutira menni (időpont), ha jól emlékszem, a legutóbbi Tárnokhírben bennevolt az időpont pontosan, de nálunk elkeveredett. Esetleg valamelyikőtöknek nincs otthon Tárnokhír és megnézné nekem hogy mikorra kell menni és kell-e valamit vinni (a gyereken kívül Kép)

Következő gyerek időzítése témában senkinek sincs véleménye?

Üdv: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Szia!
Gyerekidőzítés: minél kisebb legyen a korkülönbség. Indok: együtt nőnek fel, és nem az van, hogy mire már az egyik jó korban van lehet nagyinál hagyni, meg ide-oda mászkálni vele, addigra kezdhet az ember mindent előlről egy új kicsivel. Nálunk nem egészen 16 hónap van a kettő között. Persze ez csak az én véleményem. Mi szertnénk harmadikat is, de azt csak akkor, ha már mindketten legalább ovisok és szobatiszták és eltudják mondani, hogy mit akarnak és mi fáj.

Szerda 10-12-ig van a baba klub, tavaly semmit sem kellett vinni. Ha nem esne akkor kimennénk a boltba és ott kint van a program, de így sajna szobafogság van.
Vendég
 


Sziasztok!

Itt vagyok én is, csak egyszerűen mindig van vagy ezer dolog, ami miatt nem jut időm írni. De olvasni mindig szoktalak Benneteket. Kép

Zsuzsi, van egy rossz hírem... a fűzfák már nincsenek meg. Kép Kép Kép Zsanett, a kutyánk kiásta őket. Még az volt a szerencséje, hogy Balázs volt itthon aznap (én suliban) és telefonom tudtam meg, mert ha én veszem észre, asszem repült volna kettőt a tengelye körül. Hú, de mérges voltam rá! Kép És már az egyik tujámból is leamortizált egy darabot, szóval... Kép

Baba-mama klub: igen, szerdán van. Én pont múlt héten voltam az egészséges rendelésen, ki volt ott is függesztve egy havi programlista, de már nem emlékszem, mi lesz most szerdán.Kép Elmentek megnézitek? Kép

Gyerekidőzítés: hát, sztem mindenkinél más és más... én pl. a csaszi miatt eleve kikötöttem, hogy várok két évet minimum a teherbeeséssel. Noncsi egyébként pont ma 2,5 éves. Kép Én úgy tervezem, hogy majd február-március környékén kezdünk neki a próbálkozásnak, remélem, hamar összejön a második baba. S mire megszületik, addigra meg már Noncsi ovis lesz, szóval napközben csak a kicsire fogok tudni koncentrálni. Én vhogy nem igazán tudom azt elképzelni, hogy egyszerre legyek itthon Noncsival + a picivel, mert azért az nem könnyű. Noncsival foglalkozni kell, menni ide-oda, a picinek meg még nyugi kell, rendszer a kis életébe. Szóval nem könnyű... bár az is igaz, hogy nem szerencsés a nagyon nagy korkülönbség a tesók esetében, de ez talán még belefér. Kép De mondom, ez csak az én véleményem, mindannyian mások vagyunk. Kép
Te hogy gondolod? Tervezitek Mirának a tesót?

Andi, nem semmi, milyen kreatív vagy! Kép Az az igazság, én nagyon béna vagyok ilyesmiben, meg kézügyességem sincsen sok...

Ja, Zsuzsi: petárdázás. Én nagyon remélem, hogy vissza fogják fogni idén magukat az emberek. Elvileg betiltották, jó lenne, ha lenne vmi foganatja az egésznek. Én nagyon gyűlölöm. Kép

Hetti, melyik suliba jársz?
Ábel hogy van? Mi baj van a veséjével? Kép
Az én párom pécsi! Kép Még az is lehet, hogy van közös ismerősünk. Végülis ilyenkor szokott kiderülni, hogy kicsi a világ. Kép Te vagy a férjed pécsi?
És mi is Újpestről, Káposztásmegyerről költöztünk Tárnokra. Bár én nagyon szerettem ott lakni, csak eléggé sok suttyó család kezdett odaköltözni és teljesen tönkretették a környéket, pedig sztem elég kultúrált hely volt. Kép
Most kezdem nézegetni a fényképalbumotokat. Kép Elküldöm ezt a hozzászólást és végignézem a fotókat. Kép Egyébként nekünk is Pécsett volt az esküvőnk. A polgári + buli Orfűn, a templomi meg a Havihegyi kápolnában. Kép

Na legyetek jók, megyek fotókat nézni... Kép
sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Igen, holnap megyünk Hettivel meg a gyerkőcökkel a baba-mama klubba, gyertek Ti is, ha kedvetek van!

Én is a kis korkülönbség híve vagyok, nálunk a bátyámmal 18 hó volt a különbség, és tök jól tudtunk egymással játszani egészen kamaszkorunkig, és utána is elég jól szót értettünk egymással meg tudtunk egymásnak segíteni iskolai témákban. Szóval lassan teherbe kéne esnem... és én is min. 3 gyereket szeretnék, és már lassan 32 leszek (bár inkább kb. 25-nek érzem magam).

Chrissy, milyen kutyusotok van? Láttam, hogy ketté volt osztva a kert, már értem, miért. Nyáron még nem volt kutyus, vagy csak szabin volt? Kép Kénytelen leszel belenyugodni, hogy a kert áldozatokat hoz a kutyáért, de a helyzet nem teljesen reménytelen. Szerintem tavasszal szerezzetek fűzfa csemetét (bár még talán most is időben van, hiszen még nem fagy, gyorsan lehet újat ültetni), és ha elültetted, az alját tekerd körbe tyúkráccsal, akkor fér hozzá a kutya, nem rágja meg és nem pisili le.

Sziasztok!

Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Mi, ha minden jól megy akkor benézünk a klubba holnap. szerintem Mikulás lesz, de mivela mi gyerkőceink kicsi nekik még nem kell csomag, nekik elég, ha látják a nagy pirostKép
Vendég
 


Mi bizti nem megyünk már a klubba, sztem nagyok vagyunk mi már hozzá... Noncsit legalábbis az ottani játékok már nem kötik le.

Egyébként pedig Boldog Mikulást mindenkinek!

Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Hetti,ha még olvasod! Nyugodtan mennjetek oda 9-re, mert báér 10-től van a hivatalos rendelés, mert sokoan vannak mindig elkezdik 9-kor. A mi dokink tuti van hétfőn és csütörtökön,ha gondolod keresd meg őt. A nevét mindig elfelejtem, de amikor bejelentkeztek a kartonzóban, mond meg, hogy a fiatal dokibácsihoz jönnétek akinek sok (azt hiszem három) gyereke van. Én még nem láttam orvost ilyen kedvesen beszélni és vizsgálni kisbabával. Tényleg egy tünemény a fickó.
Vendég
 


Helló Lányok!

Kicsit kiestem a levelezés ritmusából....az a fránya suli!!!!

Chrissy: a Győri Egyetem (mert most már azKép) gazdász szakára járok, még van egy évem sajna. Ábel miatt múlt évben halasztottam egy félévet, most még nem is kellett volna kezdnem, de gondoltam amit sikerül most letudni azzal nem lesz gond jövőre. Mindesetre nagyon kevés időm maradt, Ábel már minden percben megköveteli a figyelmet, így csak az esték maradnak. Mindegy majd megleszek valahogy, ami sikerül sikerül igyekszem nem görcsölni a sulin, bár ez számomra igen nehéz feladatKép. Én vagyok pécsi, a párom zalaegerszegi. Tényleg kicsi a világ! Ha egyszer összefutunk, kibeszéljük a témát, hátha tényleg vannak közös ismerősök. Ábelnek vesemedence tágulat van a bal veséjében. Már a pocakomban a 16. héten kimutatták, és sajnos ez miatt nagyon sok megpróbáltatáson mentünk keresztül a terhesség alatt, többek között ezért kellett indítani a szülést a 38. héten. Megszületett és kiderült közel sem olyan nagy a baj, most állandóan kontrollra járunk + vizeletvizsgálatok, aztán majd meglátjuk. A gond az hogy míg születésekor icipici volt a tágulat, most novemberre nagyobb lett ami nem sok jót jelent. Januárban újra ellenőrzés, és a sebészünk szerint szóba jöhet egy műtét.Azért még bízunk a legjobbakban!!!! Csak ez miatt a probléma miatt én állandóan rémeket látok, minden szirszaron (bocs) túlaggódom magam...
És hogy tetszettek a fotók?
Chrissy ti merre laktok? Kicsit összekeverem a dolgokat még...

Réka: voltunk az ortopédián, de rossz időpontot mondtak nekünk, így sikerült nem rendelési időben megjelenniKép.Hál istennek kedvesek voltak és a gyermekosztályon megvizsgálta egy kedves, fiatal doki, (nagydarab szakálas) és közölte semmi baja a csípőjének, teljesen egészséges. Ultrahangos vizsgálat is volt, és totál értetlenül állt, hogy minek írták nekünk fel ezt a terpeszpelust. Én nem tudom hogy van ez, de azért szívesen elmondanám a véleményem az érdi doktor nőnek....Teljesen az ellenkezőjét mondta mindenben mint a klinikán, még szerencse hogy nem valami durvább dologról volt szó, csak egy kis kényelmetlen terpeszpelnekáról.


Képzeljétek voltunk a munkahelyem Mikulás ünnepségén, amit nagy okosan este 5re szerveztek, így mi csak egy órát bírtuk aztán Ábel kidőlt a fáradságtól. Mindenesetre jó volt találkozni a volt kollegákkal! Kicsit megdöbbentem hogy a főnököm rögtön megkérdezte mikor megyek vissza? Mondtam neki, hogy még nem mostanában, Ábelnek egy testvérkét is szeretnénk mihamarabb, várjanak még néhány évetKép. Igaz most lehet fogok nekik dolgozni itthonról, már megkaptam a megbízó levelemetKép.
Amúgy nekem gőzöm sincs mi a jó, a kis vagy a nagy korkülönbség a babák között. Nálunk az öcsémmel majdnem 7 év van, és annak is meg volt az előnye is hátránya is, de láttam egészen kis korkülönbségges tesókat ahol ugyanígy lehetne jót is rosszat is mondani. Már megszavaztuk, hogy hamar jöjjön a tesóka nálunk, de én inkább azért döntöttem így, mert valahogy most érzem magam lendületben. Annyira parázok, hogy még egy hasonló terhesség vagy egy ilyen kínkeserves hosszú szülés vár rám, hogy inkább letudom gyorsan, mert ahogy magamat ismerem később csak tologatnám a félemem miatt. Hiába én már csak ilyen parázás-bajnok vagyok, pedig nem is látszik rajtamKép!

A baba-mama klub nekem tetszett, és bár Ábel még kicsi hozzá, néhányszor le fogunk menni, lásson/halljon babákat maga körül és ugye nekem sem árt a társaság.

Andi: sajnos már nem lesz idő hogy valami kézigyártású apróság ürügyén összejöjjünk karácsony előtt, de ami késik nem múlik.

Üdv Mindenkinek!!!
H.
hettus
 
 


Szia Hetti!
Igen, ő a mi dokibácsink, szerintem nagyon kedves. Én megbízom benne, van 3 pici gyereke, naponta vizsgál több tucatot, úgyhogy tutira nem mond hülyeséget.
Nem mondtad még, hogy mi volt szülésnél, ha
gondold oszd meg velünk, engem érdekel!
Ja, nálunk a hugommal 13 hónap a különbség, de van egy másik hugom is, köztünk már 11 és fél év van, úgyhogy én is tudom milyen a nagy korkülönbség, de lehet, hogy az egész gyerek függő, akkor meg úgysem nagyon lehet időzítéssel korrigálni.
Én úgy néz ki, hogy csütörtökön elutazok 6 napra. A férjemet hívták sajtóútra és engem küldött maga helyett. Még nem tudom mi lesz mert mindkét gyerek betegecske, bár Máté anyáméknál lesz Boci meg marad itthon Mircsivel. Azt mondta nagy bátran, hogy megoldja, hát, azért kicsit izgulok, bár sejtam, ha gond van, úgyis berohan az anyjához.
Persze ez csak akkor biztos, ha elrepültem addig még bármi történhet.

sziasztok: Ré
Vendég
 


Sziasztok!

Nekünk anno Érden is szerencsénk volt, egy fiatal doktorbácsival volt dolgunk, aki Mírának is szimpi volt, és nem hozta ránk a frászt feleslegesen, hanem csak gördülékenyen és normálisan megvizsgálta Mircsit és mehettünk a dolgunkra. Bölcsházy Zoltán Gábor a neve. (Nem tudom, van-e gyereke Kép)

Ma elblicceltünk a baba-mama klubot, de jövő héten újra nekifutunk...

Minden jókat!

Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

De rég voltam erre... is!!!
Ovis téma: bár már lerágott csont, de szerintem azért nem annyira rossz a helyzet, mint ahogy annak tűnik, így visszaolvasva.
Ma volt kariünnep a Hétszínvirágban, lehetett vásárolni a gyerekeknek ajit Kép . Bence ismét legombolta a nagyit... Amúgy most lehetne okkupálni az ovikat, alig van gyerek, mindenki beteg. Nálunk "csak" bárányhimlő járvány van, Bence 2 és fél hete van itthon (különben én meg 1 hónapja nem), és már nem is megy, majd csak kb jan közepén. De ma hallottam, hogy a fehér Templom utcai oviban a bárányhimlő mellett skarlát járvány is van. Fincsi.
Pozitív gondolatok:
- végre itthon vagyok - igaz, csak 2 napra Kép
- újramurvázták az utcánkat... nem potyogtak ki a hasamból a kölykök
- holnap megyek fodrászhoz
- holnap nem kapok infúziót
- holnap rendes kaját eszek
- holnap.... benézek, hátha írtok Kép

Vasárnap sajnos vissza kell mennem a kórházba, de, karácsonyra megint hazajöhetek. Ezt a szívást....!!!

Sziasztok!

Eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Szia Eri!
Már kerestelek, sőt még az ikresek honlapra is átnéztem, de ott is csak kerestek a többiek. A barátnőm kislányai, szintén ikrek ma egy évesek, jövőhéten költöznek Etyekre. Hát kicsit ő is maga alatt van, pedig most a városban laknak még, de az ikerkocsival nem lehet közlekedni, ami meg viszonylag keskeny abba a gyerekek nem érzik jól magukat overálban. Nem egyszerű!!!
Tavaly emlékszem egyszer lent voltak a baba-mama klubban a hármasikrek, jaj nagyon tüncik voltak, irigykedtem is rájuk. Bár valszeg más messziről nézegetni őket, mint egyszerre ellátni mind a hármat vagy "csak" kettőt.
Mikorra vagy kiírva? És tényleg mi a nemek aránya, ha lehet egyáltalán tudni?


Én persze nem mentem síelni,mertminkét gyerekem beteg. Puff neki, ilyen az én formám.
Vendég
 


Szia Cinicini!

Legkésőbb január végére meglesznek a babák, és eddig kisfiú-kislány. Most megint nem leszek, de karácsonyra hazajöhetek ismét 2 napra. Kép

Üdv mindenkinek!

Eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Én új vagyok. Korábban én is a "Tárnokiak, ide!" topikban próbálkoztam, illetve más topikban is, de nem kaptam választ senkitől, így feladtam. Még jó, hogy a Zsuzsi felhívta rá a figyelmem, hogy ez a jó topik.

Mi a Dózsa György úton lakunk az ún. Farkas tanyán. Most már nem ezen a néven fut, 7. sz. A Petőfi utca folytatásában vagyunk tulajdonképpen. Kislányunk, Zsani most lesz 8 hónapos. Csípőficamos volt, amit már a kórházban szüléskor észrevettek. Mi a Karolina útra járunk. Egész nyáron kengyelt kellett hordania. Nem volt leányálom. Utálta, rengeteget sírt miatta. De az orvosok ott mind nagyon rendesek. Most már ritkábban, de járnunk kell ellenőrzésekre, gondolom még egy pár évig kell is.

A legnagyobb fájdalmam, hogy még mindig nagyon sokszor fel kell kelnünk Zsanihoz éjszakánként. A foga nem nő még, se nincs túl meleg, se hideg, a takarója is jó. Próbálkoztunk azzal a homeopátiás kúppal is (VIBURCOL, ha jól emlékszem a nevére), de az sem használ. A védőnő meg a doktornő azt is javasolta, hogy több órát legyünk a friss levegőn, és lefekvés előtt szellőztessünk. De ez sem jött be. Nem ritka az olyan éjszaka, hogy óránként kell a cumit visszaadni neki, de volt olyan is, hogy 20 percenként keltünk hozzá. Van, amikor beválik, hogy hagyjuk, és egy kis felsírás után visszaalszik, de ez nem gyakori. A múlt héten aztán volt egy 1-1,5 órás sírás is, aminek nem értettem az okát. Szóval már nehezen viselem, hogy nem tudok 1 órát nyugodtan aludni. Napközben azért alszik, és az az érdekes, hogy nappal mélyebben és nyugodtabban tud aludni, mint éjjel.

Aztán az evéssel is sokat küzdöttünk. Kb. 1 hónapja eszik mást, mint tápszert. Sajna csak 3 hónapig tudtam szoptatni. 4 hónaposan elkezdtem szoktatni főzire meg gyümölcsre. Nagyon nem akart semmit elfogadni. Rengeteg dologgal próbálkoztam, pár falat, minden ízt 3-4 napig próbáltam, szüneteket is tartottam, de nem. A tejpépeket sem fogadta el. Most már azért 8 hónaposan eszik gyümölcsöt és pár főzeléket, meg tejpépet. De nem sokat, és van, hogy amit már megevett 2 héttel ezelőtt, azt most nem akarja.

Nos, bemutatkozásként ennyi.

Sziasztok!

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

De jó, milyen sokan lettünk végre! Kép
Üdv mindenkinek, Andi örülök, hogy csatlakozol hozzánk. Kép
Ne haragudjatok, hogy el vagyok tűnve, de holnap is vizsgázom, de ígérem, kedd-szerda tájékán jövök majd rendesen.
Szép napot mindenkinek!
sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Kérlek, hogy válaszoljatok az éjszakai alvásproblémánkkal kapcsolatban. Arra vagyok kíváncsi, hogy másoknál is előfordul-e ez ebben a korban (8. hónap). Lehet, hogy ez nem vígasztal engem, de legalább tudomásul venném, hogy ez a probléma nem egyedi. Tanácsokat és ötleteket is elfogadok, hogy mit lehetne még csinálni.

Köszi!

Andi
hera
 
 


Szia Hera!

Nekem mindkét gyerekem 2 ill. 3 hónapos kora óta este 7-től, reggel 7-ig alszik, de nálunk is vannak különleges időszakok. Oka ismeretlen. Máténál is előordul még olyan hét, hogy már lefeküdni sem hajlandó és óránként felsír, sőt üvölt. hogy mi az oka nem tudom, de fárasztó nagyon.
Ötletem nincs nagyon, mert látom, hogy már hagytátok is, hogy sírjon.
A fog 2 hónappal kell elöbbre számolni, minthogy ténylegesen kibújik, ehhez kapcsolódhat még calcium hiány is. Éhes amikor ébred?
Van baba aki fél a tök sötéttől, és általában fél éves koruk környékén kezdenek ababák tudatukra ébredni és ez is be tud zavarni.
Van kórház ahol működik alváscentrum, ha tényleg nem igazán láttok okot, lehet érdemes elvinni.
Mindig ilyen rossz alvó volt, vagy csak mostanában kezdte?
Tudom nem valami biztató, de vannak csak egyszerűen rossz alvó gyerekek, bár ebbe elég nehéz a szülöknek beletörödni, csak azzal tudlak vigasztalni, hogy soha nagyobb baja nee legyen Zsaninak!

Boldog Karácsonyt mindenkinek!!!!!
Vendég
 


Szia!

Köszi a válaszod.

Amikor ébred, nem hiszem, hogy éhes. Teát szoktunk neki adni, abból pár kortyot iszik, és aztán elég is. Az evésről már leszoktattuk a védőnőnk tanácsára, ami miatt nem tiltakozott. Általában gyorsan vissza is alszik, ha felébred, és megkapja a cumit, vagy teát iszik. Csak az a rossz, hogy ezek az ébredések gyakoriak. És mindig ezt csinálta. Volt pár "ünnepnap", amikor csak 1-szer vagy 2-szer kellett csak felkelni hozzá. A sötéttől meg nem tudom, hogy félhet-e. Azt nem hiszem. Egyébként sokszor magától is visszaalszik.
Lehet, hogy tényleg csak rossz alvó. Lehet, hogy ki kell várnunk pár évet, és jobb lesz?!

Szia:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Andi, mostanában Mircsi is elég rosszul alszik éjszakánként. Mivel nagyon hasonlít a jelenség az első fogak kibújása előtti időszakra (közben folyik a nyála, viszonylag sűrűn ébred és attól nyugszik meg, ha magam mellé teszem), én ezt újabb fogak készülődésének tudom be. Szerintem, ha kitartasz amellett, hogy a napokat hasonló időpontban hasonló eseménysorral zárod le, akkor az már kezdetnek jó. Lehet, hogy ezt mondtam már, de Bageszéknál az is bevált, hogy éjjeli ébredéskor csak az apuka ment oda a gyerkőchöz, és nem vette ki a kiságyból (legfeljebb végső esetben), legfeljebb sistergett neki, simogatta a hátát, szükség esetén visszafektette (ha felágaskodott), és ez pár hét után hozta azt az eredményt, hogy ritkultak az éjszakai riasztások. Ja, a másik, hogy Mircsi most kezdett el különböző bútorokra felkapaszkodni, és ezt az ágyában is gyakorolja. Hiába hulla fáradt, egyszerűen késztetése van arra, hogy felkapaszkodjon. Mi pedig kitartóan pakoljuk vissza fekvő helyzetbe, hogy tudatosuljon benne, hogy lefekvéskor aludni kell.

Végső soron: hiába vannak jól alvós időszakok, nagyon sok minden kizökkentheti a babát, úgyhogy akinek nincs háborítatlanul alvó csodagyereke, annak úgy tűnik, minden esettel külön-külön meg kell küzdenie.

Még egy merész, rövid távon nagyon rossz de hosszú távon gyümölcsöző dolog lehet átszokni a cumiról valamilyen egyéb vígasztárgyra, ami mellette lehet az ágyban. Ezt csak halkan mondon, mert én sem mertem belevágni, bár néha elgondolkodom rajta, mert nálunk is országos probléma, ha egy alvás közbeni kis ébredésnél nincs kéznél a cumi. Lehet, hogy ennek a módszernek kb. 2 hét üvöltéssel jár a bevezetése, viszont utána a cumi megszűnik az alvás feltételének lenni, és nem kell folyton visszarakosgatni, ha a csemete felébred.

Kedves Mindannyian, kívánok Nektek és családotoknak boldog Karácsonyt, és fejlődésben gazdag új évet!

Puszi: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Szia Zsuzsi! Milyen furcsa így értekezni egymással. Eddig személyesen szoktunk.

Hát nem tudom, mit tegyünk. Nálunk éjszaka főleg Lackó megy Zsanihoz, azért én is szoktam. Kivenni mi sem szoktuk, csakis ha már nagyon tragikus a helyzet, és eszeveszettül üvölt. Arra nem is ébred fel, ha kiesik a cumi, szépen tud aludni anélkül. De ha felébred, és visszaadjuk neki, akkor visszaalszik. Lehet, hogy megpróbáljuk cumi nélkül, de inkább nem most karácsonykor. Egyébként az ágyában a feje mellett kétoldalt az ágy szélén van egy-egy plüssjáték mindig. Ezek általában reggelre pozíciót szoktak váltani, úgyanúgy a takaró, és a feje felett levő feltekert takaró is (többször is felficánkolja magát az ágy tetejéhez, és ekkor nyomja az ágy rácsa, hiába van ott fejvédő).

A napirendünk az fix, illetve fél órás eltérések persze lehetnek. Úgyhogy ennek sem lenne szabad problémát okoznia. Ma még a hóesésben is sétáltunk a szokásos időpontban.

Én is mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!

Sziasztok!

Andi
hera
 
 


lehet, hogy az én gyerekeim azért alszanak rendesebben, mert Máté az úját szopja, azt nem nehéz álmában sem betuszkolni, mert uyge mindig kéznél van, Mirának meg nem kell semmi. Az elején próbáltam neki cumit adni, mert hogy az milyen praktikus és nem akartam még egy újszopos gyereket, de neki valamiért nem kell semmi.
Szerintem is lehet abban valami, hogy éjszakára bezavar az a fránya cumi, bár biztos ez is csak szokás kérdése.

Boldog karácsonyt mindenkinek!!!!
Vendég
 


Szia Ré (Cinicini)!

Neked mennyi idősek a gyerekeid? És még mindig cumiznak? Az ujjukat meg csak maguktól kezdték el szopni?

Én kisgyerek koromban sokáig cumiztam, és ezért az egyik metszőfogam egy kicsit előbbre is áll, fogszabályozni meg nem akartam.

Nos, gondolom most mindenki pihenni fog. Jó pihenést!

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


BOLDOG KARÁCSONYT Mindenkinek!!!!

és hamarosan írok is...Kép

Hetti
hettus
 
 


Sziasztok!

Nálunk nem teltek nyugalmasan a karácsonyi ünnepek az alvásprobléma miatt. Arra tippelek, hogy hamarosan kibújik Zsaninak egy foga. De ráadásként tegnap elkezdett fojni az orra. Valószínűleg éjszaka be is dugul neki az orra, ezért még kimerítőbbek az éjszakáink. Az utóbbi két napban hajnalban már magunk közé tettük, mert már egyikünk sem bírta az óránkénti (vagy még sűrűbb) kiságyhoz való ugrálást, amikor elkezdett sírni. Eddig a 8 hónap alatt még sosem folyt az orra, úgyhogy itt volt már az ideje ennek is. Már ki is szívtuk az orrát (gondolhatjátok milyen "jó" volt). Orrcseppet is vettem, ezért remélem, éjszaka talán már javulni fog a helyzet. A párommal már mindketten nagyon fáradtak vagyunk.
Azért megpróbáltunk kikapcsolódni. Ma a János-hegyen voltunk kirándulni. Még volt hó, sok szánkós volt, de azért nem volt nagy tömeg. Van egy nagyon jó kis rétesezős is a domboldalon. Ajánlom nektek is, menjetek ki oda egy hétvégén gyerekestül.

Írjatok, kivel mi történt!

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Andi, ha megnyugtat, mi 2 hetes kora óta szívjuk Mira orrát. Szegénykém már egész jól megszokta. Sőt most már spray-nk is van amit babyhaler-en keresztül jutatunk a tüdejébe. Édes ahogy már ő maga is huzza fel a maszkot.
Mi használunk teafa illóolajat, és lehet, hogy használ is. Ja, meg babylauf-fal kenjük a hátát, és az is jó. Ma már hál'Istennek annyi csodaszert lehet kapni megfázásra, hogy valamelyiknek tuti használnia kell. Jobbulást!!!!
Tényleg mást is bezárt a hó, mert nekünk hóhegyek nőttek ki a kertünkben?
Vendég
 


Szia Ré!

Hál' Istennek, hogy nálunk csak most jött el az ideje az orrszívásnak. Zsani annyira érzékeny kisbaba, hogy ha még ezzel is korán kellett volna elkezdeni küzdeni, nem tudom, mi lett volna. A fürdést is csak pár hónapja élvezi.
Az elmúlt éjszaka valószínűleg a szívás és az orrcsepp miatt egész jó volt. Már lefekvéskor magunk közé fektettük, és ha jól emlékszem csak kétszer kellett cumit adni neki. De most a két felnőtt fázott meg, úgyhogy most ezért nem tudtunk aludni. Ma már alig folyt az orra.

Hát nálunk a hó elég nagy gond. Ahogy a bemutatkozásban írtam, a Dózsa György úton egy régi tanya területén lakunk, kb. 50m-re a főúttól. Az útra állandóan visszafújja a szél a havat, hiába takarítja a párom vagy más (3 család lakik erre). Hiába van a bejáróút mentén egy régi gyümölcsfasor, semmit nem ér, átfúj rajta a szél. Fél méteres a hó, úgyhogy én személyautóval meg sem próbáltam kimenni. Más megpróbálta, de rá is fázott. A férjem húzta ki terepjáróval. Ez amolyan otthon ülős, teázós idő.

Jó melegedést!

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek BUÉK!

A karácsonyi szezonban nálunk a következő fejlemények történtek:
Mircsinek kibújt a 3. foga, és megtanult felkapaszkodni. Ennek jegyében az altatáshoz már az is hozzátartozik, hogy néhányszor visszatesszük vízszintesbe a gyerkőcöt, aki feláll a kiságyban Kép

Egyébként nálunk minden szuper, remélem, Ti is jól vagytok.

Üdv: Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

BOLDOG ÚJ ÉVET!!!

Kihalt egész Tárnok! Alig van mozgás reggel fél nyolckor. Ezek szerint nem mindenkinek kell már 2-án dolgozni.

Zsaninak még mindig folyik az orra, bár volt egy nap, amikor megszűnni látszott a dolog. 2 napja használjuk azt a balzsamot is, de még komoly eredményt nem tapasztaltunk.

Szilveszterkor nálunk háromnegyed egyik ment a petárdázás-tűzijátékozás, bár Zsani nem ébredt fel rá szerencsére. A cicánk viszont már délutántól kezdve nem találta a helyét, szegény, nagyon félt.

Zsuzsi, azt hallottam a sógornőmtől, hogy bárhová is tartoztok óvoda szempontjából, ha van hely, lehet menni máshová is.

Na sziasztok!

Andi
hera
 
 


Hetti!

Add át jókívánságaimat Ábelnek névnapja alkalmából!

Szia:

Andi
hera
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: