A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Kép
Kép

IldikóKép
Írd meg még, hogy hányadik ciklusnapon vagy és hány naposak a cilkusaid.

wish

SaciKép
Akkor nem tudom, lényeg, hogy én veled leszek egy csapatban Kép

wish

Wish,

Azt hiszem nekünk nem olyan vitzsgálat lesz. A méhnyakból vesznek nyák mintát és megnézik megöli -e apa kiskatonáit. 13 éve vagyunk együtt és fogamzásgátlót is csak 3 évig szedtem. Sosem voltam terhes normál uton, csak az 1 inszemtől.
Ezért gondolják, hogy ez lehet a baj.

Tamponra annyit reagálnék, hogy évek óta csak aplikátoros tampont használok. Sajnos ezt itthon nem nagyon lehet kapni, ezért ha külföldre utazom, veszek egy raklappal. Szerintem az elég steril. Vagy rosszul tudom?

Fruzsi

fruzsina32

Fruzsi Kép
a sterilitassal nem ugy van a baj, hogy koszos amit beteszel, hanem hogy ott "ul" benned a tampon. A meleg, jo taptalaja minden korokozonak. Es akkor meg a huvely tagitasrol nem is beszeltunk
Tampon-Sacko
saci

Wish - okee
saci

WishKép
28-30naposak és most még nem jött meg rendesen csak pár csepp nemtudom hogy akkor azt hogy számolják ti bizti tudjátokKép
Én is elköszönök mára szép álmokat és zebrára felKépKép
Puszi Ildikó Kép
ildikoo5

Hi.
Potter
Köszi az infót. Én is így gondoltam a lapart...a végbeleset úgyis hagyják, de ha ott van ..lehet máshol is.
Wish
1cn, kijavítanál? Köszi. Leesek a tábla aljára megint. Kép
Lehet, hogy nem védekezünk szerintem sem....már gyengülök. Kép De nem fogom magam babásnak feltételezni...mindent úgy fogok csinálni ahogy tetszik. Kép
Most ennyi. Kellemes estét mindenkinek!!!!

Kép
vizkriszisback

Sziasztok

Én még mindig vártam hátha valaki tudna nekem válaszolni a hatchinggal kapcsolatosan. ( petesejt megsértése) nálam majd fogják januárba vagy februárba alkalmazni. Ezért szerettem volna rola többet megtudni. Hátha végre szerencsém lesz. Laparról nem hallottam sokat. Egyáltalán miért csinálják? Vagy ilyenkor mit keresnek? Lombiknál is szükséges?
Kriszti
Tessék mindent természetesen csinálni, ezt a pár hetet ami még ebből az évből hátra van már gyorsan el fog telni. Jövőre meg mindent tudni fogsz amit kell, és karácsonyra babás is lehetsz. Kitartás!!!
Wish
Nálatok volt valami vízsgálat a 3. lombik után, amiből tudni lehet, hogy miért nem sikerültek?

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Kagylo Kép miert kell a hatching nalad? azt hogy csinaljak , es hol?
koszi
sac
saci

Sziasztok!Kép
Gyorsan visszaolvastam.

MotKép
A pé-met nézik UH-n. Ha egyáltalán van.Kép
Nektek csak 3 nap önmegtartóztatást írtak elő? Nekünk 5 volt. Persze mikor lehetett volna már, megjött. Meg apának se volt igazán kedve a mégpróbáltatások után.Kép Rendesen elvonási tüneteim voltak a végén...

BabcsiKép SaciKép SzilcsiKép
Köszi a bíztatást. Már csak 2 nap. Remélem valami beszédes dokit fogok ki.

IldiKép
Nagyon helyes a kislányod!

MandaKép
6 óra után 0. napnak számít pirike? Ezt nem tudtam. Akkor most csak a 7. cn.en vagyok?
Tök mindegy. Lennék már a 40.-en. Aztán majd a klimaxig kihúzom valahogy.Kép

SzilcsiKép
Balaton átúszás?
Nem mernék. Biztos úszó vagyok.(Még versenyeztem is ált.isk.-ben. Úttörőolimpia.)Csak én írtózom a hínártól!!! Hozzám ér, én belehalok.

ÁgiKép
Csak így tovább. Nekem a dugó után még 5 nap kellett, hogy beinduljon. Már látszik az alagút vége!!KépKép

MaryKép
Gondolok rád!

Én betétes vagyok. Ha felteszem a tampont, elmúlik a vérzésem. Ne kérdezzétek miért, fogalmam sincs. Aztán meg másnap megint megjön.
Csak akkor dugok, ha nagyon nincs más lehetőség. Annyira kiszárít, hogy alig bírom kihúzni. Na, ezt szépen ecseteltem.Kép

Mindenkinek mosolygóst, akit esetleg kihagytam.KépKép

UH-án hüvelyit is fognak nekem csinálni, vagy csak hasit? Hogy készüljek? Nem mindegy!
Vendég

Fruzsi Kép te nem a PCT re gondolsz? olyan vizsgalatom volt nekem . De itt mar ki lett tobbszor targyalva a tema, hogy pl a Kaali intezetben ezt a vizsgalatot ertelmetlennek tartjak (meddosegi kerdesekben egyes orvosok mas allasponton vannak).
kb 10 % a noknel produkal + eredemenyt. Sajnos nalam pozitiv volt. Remelem neked nem lesz. ha veletlenul igen, akkor inszem vagy lombikkal az egesz athidalhato, mert feljebb juttatjak a spermat, ahol ez mar nem kavar be. Ott van mas..KépKép
saci

Gyugyi Kép csak huvelyit. Hasit terheseknel szoktak, nalunk semmi nem latszodik abbol.
Akkor a focicsapatban te a nem tamponosokkal leszel. KépKép
Hurra !
saci

SaciKép
Ezt jó tudni. 7-13-ig van rendelés, én 7.30-11.45-ig dolgozom. Vagyis nem lesz időm hazamenni zuhanyozni.Csak egy gyors alvázmosás a női mosdóban.Kép Remélem nincs titkos kamera sehol!! Nem semmi akrobatamutatvány lesz.Kép
Vendég

Majdnam elfelejtettem elmesélni!
Adventi vásár lesz a suliban, elkezdtük beárazni a "kacatokat". Bontom ki az egyik zacskót -gyerekek behozzák a megunt dolgaikat- és mi pottyant ki belőle?
Egy kicsi, fekete-fehér csíkos ZEBRA!! Haza is hoztam! Itt feszít a számítógép mellett. Remélem szerencsét hoz.Kép
Vendég

A másik topikban Tibi bácsival "alkudoznak" a lányok kívánság ügyben.Kép
Zebra-ügyben nem kéne szólnunk Győzikének? Bocs, rossz vicc volt.KépKép
Vendég

Magammal beszélgetek.Kép
Vendég

Te jó ég,ha tudom ezt,nem hozzom szoba a tampon kérdéstKép
Egyébként itt ülök tamponnal magamba,és colát iszomKép
De nagyon tetszetek a hozzászólásokKép

Szia Gyugyi!!!
Vendég

Én cola-függő vagyok. Az mit árt?
Vendég

Gyugyi
Saci,őéldálozott vele,h milyen jó reklám de közben káros,pont mint a tamponKép
(hozzá teszem a cola tényleg az, a tampon?biztos nem a legjobb dolog!!!Azért kicsit hátra hököltem azokon amiket irtatokKép

Mért árt?Rengeteg a koffein,cukor,buborék benne,meg a többit nem tomKép
Vendég

Saci

Na végre sikerült találnom valamit:
Laser "hatching"

Az elmúlt év során Magyarországon is egyre több intézet alkalmazni kezdte ezt a rendkívül látványos módszert. A sejtek osztódásuk során egyre kissebbek lesznek, a beágyazódás körüli időszakban azonban már "kinövik" a petesejt eredeti burkát, át kell, hogy szakítsák azt.
Az így felszabaduló kémiai anyagok szerepet játszanak a beágyazódás máig rejtélyes folyamatában is, enélkül nem biztos, hogy az embrió meg tud tapadni a méh falában. Ezt a kibújást segíti elő a hatching azoknál az embrióknál, melyeket az IVF során visszaültetnek.

Az, hogy mindez lézerrel, mechanikusan (tűvel), vagy kémiai anyagok segitségével történik, elméletileg mindegy. Pontossága, egyszerűsége miatt azonban a lézeres eljárás egyre népszerűbb, annak ellenére, hogy a készülék igen drága.

Az első ilyen készülékek még egy, jó szakember által jó helyre küldött lövéssel gyengítették
meg az embrió burkát. Erről láthattak eddig is képeket oldalainkon. A modernebb műszerek több, apró lövéssel "végigvágják " a burkot, olyan mélységben, ahogy azt a beavatkozást
végző embriológus szeretné. A teljesen számítógépvezérelt műszerrel már nem kell a
mikroszkóp fölé görnyedve dolgozni, az embrió a monitoron kivetítve látszik. A megfelelő paramétereket szintén a képernyőn lehet beállítani.

kagyló

Én "lájtosat" iszom. Abban nincs cukor, csak aszpartam.Kép
Vendég

És megint:
A módszer azon a fiziológiai tényen alapul, hogy normális körülmények között az ötödik, hatodik napon a zóna pellucida elvékonyodik, kinyílik, mivel az embrió növekvő sejtjei, szétfeszítik azt és a blasztociszta kibújik tokjából, "hatchingelődik". A zóna pellucida nélküli blasztociszta 80-240 sejtes állapotban alkalmas az implantációra az endometriumba. Azok a módszerek, amelyek segítségével a zóna pellucidát megnyitjuk asszisztált hatchingnek (AH) nevezzük. A szövetkultúra tökéletlen körülményei felelősek a zóna megkeményedéséért, de hasonló a helyzet fagyasztás-felengedést követően. A 35 év feletti női kor is eredményezhet zóna "hardeninget". A széles (15 mm-nél vastagabb) zóna pellucida is akadályt képezhet a hatchingelődés számára. A többszöri sikertelen IVF-ET hátterében gyakran a zóna megkeményedése áll. Ezen okok miatt alkalmazzuk az asszisztált hatching módszerét. A preimplantációs genetika céljából végzett blastomer biopszia első lépcsője az asszisztált hatching.

A Szent János Kórház Budai Meddőségi Centrumában először a mechanikus, később pedig a lézer hatchinget (LAH) alkalmaztuk.

Az utóbbinak két fajtája van: a./ Kontakt lézer, b./ Non kontact lézer. Centrumunkban az ún. non kontact lézert alkalmazzuk, amikor a lézer sugárnyaláb érintőlegesen éri el a zóna pellucidát (ZP). A 670 nm-es, l,48 mm-es infravörös dióda lézer sugara a mikroszkóp objektívjén keresztül fókuszálódik és ZP glycoprotein mátrixán a lokalizált hővel ejt lyukat. A LAH indikációja a háromszori sikertelen IVF+ET, 35 év feletti női kor és a fagyasztás- felengedés utáni állapot.

Öt év alatt 2011 IVF ciklusból 1075-esetben történt LAH. 936 esetben nem végeztünk LAH-ot. A LAH csoportban 323 terhesség jött létre (30,0%), a take home baby arány 20,2 % volt (217 szülés). Az átlagéletkor 38 év volt. A lézer alkalmazása nélküli csoportban 315 terhesség (33,6%) jött létre, 243 szülés történt, a take home baby arány 26 % volt. Az átlagéletkor 33,1 év volt.

Tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy a lézer asszisztált hatching indikáció nélküli alkalmazása nem javítja a terhességi arányt, ezzel szemben megfelelő indikáció esetén átütő sikert hozhat a reménytelen esetekben is.

kagyló

Gyugyi Kép de jo fej vagy KépKép hihih. alvazmosas a mosdoban..Amugy uh nal kevesbe latszol, mert a doki nem lat total beled, csak a keszulek megy beled (bocs, a naturaert)
hogy a kola miert karos? naaaaa, ne viccelj Gyugyesz..!!!
Az asztfaltrol az usa ban pl helyszinelesnel azzal mossak/marjak le a vert..stb (ismet bocs). A cukorrol, szinezekrol nem is beszelek.

Kagylo Kép millio koszonet !!! nagyon kedves , hogy igy kimasoltad,,-erdekes !!
saci

SaciKép
Tudom, tudom. Miért van az, hogy ami finom, meg jólesik, meg stb. az vagy káros, vagy hízlal, vagy megbotránkoztató?Kép
Vendég

Saci
Eddig kettő lombikom nem sikerült, és állítólag 3. után kötelező. A laborban csinálják...Kép

kagyló

Te SaciKép
Milyen vastag az a készülék?Kép
Vendég

GyugyiKép
Vendég

elégéKép
Vendég

Hűűha, mennyit írtatok lányok! Esténként nem vagyok valami jól, de nem bánom, ha ez az ára, még rókakomát is bevállalom. Azért remélem nem Karácsonykor fog jönni, bár nagyon úgy néz ki Kép Kép.

Ági Kép nagyon drukkolok, hogy klassz élmény legyen majd a szülés nektek, és a Karácsonyt és a Szilvesztert is biztosan otthon töltitek majd, pedig nemrég még azon drukkoltunk, hogy Dominik legyen az év első babája, mert akkor kaptok az állambácsitól valamit Kép. Gondolom már kicsi a hely neki, majd tudósíts, ha megszülettett a drága.

Szilva Kép még mindig nagyon szorítok, hogy találjon már végre meg téged az a mensi! Drukk-drukk!

Ne haragudjatok, de nem tudok többet írni, remélem hamar elmúlik majd ez az időszak.
De nagyon örülök neki, mert múltkor nem volt. Ez már fél siker. Hihetetlen, hogy az ember lánya miknek tud örülni: mensinek, hányingernek, ki mikor minek KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Puszi
Noémi
6+5
Vendég

NoémiKépKép

Most lelépek!
Jó éjszakát Mindenkinek!!!!
Gabi
Vendég

Saci,
az kissé erős, hogy az immunrendszernek semmi köze, hogy a sok baciból mikor lesz fertőzés. Az én szakmámban (intenzív terápia) sokat foglalkoznak ezzel, és most úgy áll a tudomány, hogy rengeteg köze van. Most ezzel már nem akarlak itt untatni titeket, de egyébként a minket érintő része marha érdekes. Kép Ez a fertőzés -tampon dolog úgyis olyan "kalap", amit nem lehet mindenkire ráhúzni. Szerencsére. Kép
De valszeg egyik tábor sem fogja meggyőzni a másikat. A foci mindenesetre jó ötlet. Kép Kit hívjunk meg bírónak? Semmelweis és Pasteur kilőve...Kép

Noémi,
mizujs? Embriót láttál már? Sajnálom, hogy gyengén vagy, de gondolom olyan rettenetesen nem bánod. Kép
potter_76

Sziasztok Lányok!

Látom témánál vagytokKép Akkor én erősíteném a betétesek táborát. Régebben használtam tampont, de mindig azt figyeltem, mikor ázik át. Pedig még tisztasági betétet is használtam mellette. Ráadásul azt figyeltem meg, hogyha azt használok, jobban fáj a hasam.

MaryKép
Nagyon jók az eredmények. Remélem, azért mégis lesz beültetés, de ha nem, akkor legalább lesznek fagyibabák, és nem kell kiadni megint egy vagon pénzt.

NoéKép
Azért én irigylem tőled rókakomátKép

GyugyiKép
Nem semmi csajszi vagyKép A hüvelyi UH nem vészes. Szerintem dokitól is függ, hogy milyen. Van aki bénább. Nekem volt, hogy fájt is. De olyan klassz, mert a kórházban, ahova járok, van egy monitor az én fejemnél is, és ha be van kapcsolva, szépen látom én is a tüszőket.Kép

Szilcsike, Tizomp
Kezdem szégyellni magam, hogy én ilyen tunya vagyokKép Futás, úszás, súlyzózás... Már az olvasástól izomlázam vanKép

Sackólány
Szerintem elírtad, és nem tampon-Sackó, hanem betét-Sackó vagyKép

Pirike megérkezett hozzám (bocsi SzilcsikeKép). Most teljesen nem értem a ciklusom. Múlt hóban elvileg 20-án kezdtem rózsaszínezgetni, de csak 3 nap múlva jött meg. Ha 20.-tól számolom, akkor ma vagyok a 24. napon. És akkor nagyon úgy néz ki, hogy az utro kitolta a ciklusom. Ha viszont 3 nappal későbbről számolom, akkor megint 21 napos lett. Ami valsz azt jelenti, hogy nem volt pé-m. No mindegy. Nem értem az egészet.

Akiknek nem írtam, azok sincsenek elfelejtve ám.

Most megyek, mert fürcsi, aztán alvás.

Csók

BunyeszKép
gtünde

Ja, és Gyugyi, az a zebra nagyon jó jel!!!Kép
gtünde

gyugyi Kép eleg vastag..ne aggodj KépKépKép hahahah

Babcsi, Noi, Szilcsinbe, Wish, amica Kép hol jartok??

Tundi Kép igen, Kép betet-sacko,,csak a tampon tema miatt irtam ugy, de igazad van

Potter Kép azert irtam ugy, hogy nem hiszem, hogy a gyenge immunrendszerem miatt kaptam huvelyfertozeseket el korabban, mert akkor sem voltam nathas, influenzas..stb. , "csak" nogyogy.i gondjaim voltak. Igy en ezt a tamponnak tudom be.
Orulok, hogy tetszik a foci-csapat. johetsz te is...
melyikben is vagy? KépKép

jo ejt mindenkinek !
Kandi Kép hogy vagy? te is esti bagoly vagy !!!!!
saci

Kagylo Kép nem tudtam, hogy 3. lombik utan ez "jar". mindig okosodok toletek ! jo ejt neked is
saci

KagyloKép
Bocsi, akartam írni neked, de valahogy elmaradt Kép
Szóval már profi vagy, hatching ügyben hála a cikknek.
A harmadik lombiknál valóban kötelező, de más esetekben is a 30/1998.(VI. 24.) NM rendeletben írnak róla.
Nálunk a harmadik lombiknál megcsinálták mind a négy visszaültetett bébin, de sajnos ennek ellenére nem tapadtak meg.
Kromoszóma vizsgálatot csináltak nekünk utánna, de ennek alapján az lett az eredmény, hogy épek a kromoszómáink, azaz nem ez az oka annak, hogy nem sikerült. Sajnos nem lehet tudni, hogy miért nem sikerül, de remélem a negyedik sikeres lesz.

Wish

wish

Szia Saci!
Köszike kérdésed,jól vagyok.Még mindig nem jött meg 45.napnál járok.Megyek most dolgozni,és az egész napom zsufi (a délelöttös hetem,ilyen!)azért járok ide ritkábban....na meg,nem történik semmi extra!Kép
...de olvasok minden nap...azé...tudok mindent,mindenkiről...Kép
na puszaKép
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!!!

MaryKép
Nekem a túlstimut akkor vette észre Sz. ügynök, amikor már ott feküdtem a műtőben, várva a beültetésre. UH-t csinált és folyadékot talált több helyen: petefészek, méh. Na, mindegy, remélem nálad minden ok. lesz!
Várom a híreidet!!!!

manda

Jó reggelt !

Olyan rossz a lelkem, tegnap közel öt hét kihagyás után együtt voltam a párommal, doki mondta hogy lehet csak ne vadulKép Egész végég nem tudtam elengedni magam hogy bajt fogunk okozni veleKép, este wc és akkor láttok a papíron minimális vért ami ne tudom hogy honnan jött ( tudom ez most ciki, de így van). Mióta babát várok folyton gondom van a nagy wc és aranyerem is kijött, így nem tudom hogy mi a helyzet). Bajt csináltunk szerintettek?

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi

Barbi
Lehet, hogy mivel nem tudtad elengedni magad, görcsös voltál, ezért megsérült picit a hüvely fala, és onnan jön a vér. Mindenesetre hívd fel a dokid.
gtünde

BarbiKép
Szerintem is beszélj a dokiddal, lehet, hogy meg tudna nézni vagy javasolna valamit és megnyugodnál!!!

manda

Sziasztok Lányok! Elnézést, hogy bepofátlankodok!

Szia Barbi! Voltam már itt valamikor és végigolvastam a történeted, mikor a zebrát vártad és el is jött, stb...
Először is gratulálok! Szerintem nincs semmi baj, bár nem vagyok ebben tapasztalt, de sok helyen olvastam már ilyen esetről. Azért persze biztosan megnyugodnál ha elmennél dokihoz!
Kép
Szeretnék Tőled kérdezni is valamit! Olvastam, hogy mikor babás lettél volt barnázásod. Aznap amikor meg kellett volna jönnie? Milyen mennyiségű és hány napig? Bocsánat a kérdésekért. Nekem most késett pár napot és nagyon elbíztam magam. Aztán tegnap óta barnázom. Még egy picit reménykedem, de fájdogál a hasam, valószínű, hogy meg fog jönni.
Julcsi2

Lányok egy kis segítségre volna szükségem. Úgy emlékszem, hogy valamikor Gilingalang írt itt a kineziológiáról. Szeretném visszakeresni. nem tudjátok kb. melyik hónapban volt?
Julcsi2

Barbi Kép
Szerintem nem csináltatok bajt. Mi az inszem után folytattuk a nemi életünket és egész terhesség alatt is. Nem tudsz rosszat csinálni ezzel!

Noémi Kép
Az első 12 hét gáz csak Kép Olyan voltam én is, mint egy alvajáró. Kép
Utána visszaáll a szervezeted.

Köszi lányok a drukkokat és a kedves szavakat. Kép
Még mindig egyben vagyunk. Kép

Kép

Kép
pkagi

Julcsi igen volt egy kevés barnázásom ami egy napig tartott , de mensiszerűen görcsölt a hasam, fel volt puffadva vagyis minden tünet volt hogy jönni fog, de nem jött Kép

Beszéltem a dokival mondta hogy nyugi és holnap este hatra megyek a magánrendelőjébe, ha addig bármi változást érzek akkor azzonal menjek!

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi

Kagyló Kép
Nekem megcsinálták már az első lombiknál mind a 3 p.sejttel a h-et, méghozzá lézerrel. Neked mikor lesz a lombikod?

Bunyesz Kép
Az k. csajszi össze-vissza tévelyeg. Miért nálad kötött ki, nem értem Kép Pedig már térképet is kapott hozzám. Neked a kézügyességet és kreativitást adott a jó isten! Olyan szép dolgokat csinálsz! Tunyulj csak tovább Kép

Nálam nincs semmi újdonság.

Noémi Kép
Örülök, hogy sz@rul vagy, mert éppen azt olvastam, hogy az elmaradt émelygés, rosszullét lehet jele a vetélésnek. Nálam sem jelentkezett sem az émelygés, sem a rossz közérzet. Szerintem nagyon jó jel, hogy most nem jó a közérzeted. (Persze van akinél mégsem jelentkeznek ezek a tünetek!) Nem válaszoltál, hogy mikor mégy újabb UH-ra, pedig kíváncsi-fáncsi vagyok!

Gyugyi Kép
Te kis tolvaj, ellopod a gyerekek ajándékát? Kép Minden esetre ez lehet, egy égi jel Kép Drukk

Kandi Kép
Azért írhatnál magadról ezt+azt! Puszi

Sackólány Kép
Én az ellenfeled leszek a rangadón.

Manda Kép
Szia!

Mary Kép
Egy nagy szorítást küldök ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++

Babcsibe Kép
Tudod, mára jó magas hőt saccoltam neked. 37,1

Kép
Kép
szilva069

Köszi a választ Barbi, és örülök, hogy megnyugodtál kicsit.
Julcsi2

SZep szerdat mindenkinek !!! KépKép
saci

Sackólány Kép
Jobban örülnék, ha már péntek lenne....
Mi újság nálad?

Kép
Kép
szilva069

SziasztokKép

SzilvaKép
35 éves kor felett javalott elvégezni az AHA-t, úgyhogy tök jó, hogy neked megcsinálták. Reméljük a fagyibébiknél is segíteni fog (náluk is kötelező).

wish

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: