A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Hüha mik vannak!!!

Kisün nagy-nagy gratula!!!!

Ma voltam tornán erre elmaradt, mert kevesen voltunk egészen precízen hároman a tanítónénin kivűl!
De jó hír holnap Ada jön a Mayába!!!!
manó27

Kisün,
jajj, de jóóóó!! Kép Gratulálok a pocaklakódhoz. Kép Meg persze Karcsihoz és végülis hozzád is. Ehhez ketten kellettetek. ÉLJEN! Kép
neet
PS: MEGY AZ ER!!!Kép
neet

Látod Lindi!
Ott lesz Ada is, Manó is, én is! Kép

Kalákára egyébként én is szívesen mennék, és nekem is ez volt az első gondolatom amikor írtad, hogy tegyük át oda, csak attól tartok ezren és még annyian lesznek...Kép

Vera!
Ezekszerint majdnem épp annyi lesz a korkülönbség, mint Moose-éknál!!! Kép Jól időzítettetek! Kép

Annyira szomorú vagyok, mert úgy tűnik Petrát kiütötte a fini mézeskalácsunk Kép Vagy a méz, vagy valamelyik fűszer a fűszerkeverékből... mindenesetre melegkiütésszerű pirosság volt a mellkasán és a hasán, meg furcsát kakilt, meg panaszkodott, hogy a pisi is csípi Kép Felhívtam a doki barátomat, és tőle megtudtam, hogy bizony kajaallergia is okozhat lokális kiütést, és az első helyek pont a mellkas és a has...úgyhogy no more mézes...Kép

Fiam meg szepszorong, nem elég, hogy születése úta csak a cicin tud elaludni (ja, bocs, volt 2 hét amikor szopta az ujját, akkor ment egyedül is Kép), most ehhez még hozzájött, hogy egyszerűen nem képes elválni a cicitől...már teljesen be van aludva, de amint rájön, hogy valami settenkedés folyik, melynek célja, hogy őt a ciciről az ágyba jutassa rögtön visszacuppan...úgyhogy elég hosszúra nyúlik így az altatás, az eddigi 10-15 perc helyett van hogy egy óra Kép

Na de nem is panaszkodom, szép az élet trallala Kép

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Veraaaaaaa,
de szupeeeeeeer, gratulaaaaa!!!!! KépKépKépKép

KépKép
fibi

Köszönömköszönöm Kép olyan jó volt látni, ahogy mozgolódik, majdnem elbőgtem magam Kép

Bogárka,
igen, Moose-szal szinte tökéletes "szinkronban" szülünk, mindkét lány ugyanannyi idős lesz, amikor a kistesó érkezik Kép
Méz Kép milyen fajta volt? Mert ha mondjuk a virágra allergiás, akkor lehet, hogy más mézfajtára nem lesz az!

na, megyek, ledőlök, ma azért paráztam egy sort, hogy minden rendben legyen, ki is fáradtam rendesen Kép

Votiv,
majd mutasd meg a képeket!

Neet,
köszi Kép holnap várlak titeket!!! Kép

vera
kisün

Lindi,
sokan leszünk!!!
és akkor megpróbálok 10.15-re odamenni, és akkor én csak utána mennék mayába!!
Halljátok lányok?????Kicsit késni fogok! Vki megvár???

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Recca,
most esett le: akkor Neked a mai parki sétától lesz súlyos izomlázad?Kép
És akkor most Benkét hogy hivják végülis?

KépKép
fibi

Én nem titkolom: nálunk nem lesz még kistesóKép

KépKép
fibi

Vera!
Akácméz volt, de én nem is erre gyanakszom, mert mézet már evett...én hülye mézes-fűszerkeveréket raktam bele, ahelyett, hogy a receptben szereplő egyszerű fahéj-citomhéj kombinációt alkalmaztam volna, és sajna ebben a keverékben van gyömbér, szegfűbors meg egy csomó egzotikus fűszer és elég erős is...szóval én vmi ilyesmire gondolok...

Maya: én megpróbálok 10-re odaérni, de van még ott egy csomó dolgom: gyógyszertár, posta, bibolt... de ott leszek...leszünk!!! Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Juc, nagyon drukkolok szegeny pocidnak! Ugye most nem ott bantjak, ahol a gyerkocoket halasztak ki? Es ugye mondod a sebeszbacsinak, hogy mar ket gyereket kirantottak arrafele, ugyhogy csak ovatosan es szepen... jaj, annyira aggodom...

Gigi, szerintem nekem lapos az egyik bimbom, a masik meg normalis. De LLL neni azt mondta anno mikor kinn volt, hogy nem lapos. Hat, akkoris tok alaktalan es raadasul csak harom sugarban jon rajta a tej, mig a masikon vagy tizenkettoben. Ugyhogy nem is szerette a gyerek es jol be is gyulladt ketszer. Nemtom, mit csinaljak vele... persze most elobb kihivom LLL nenit, varjon itthon, ahogy hazajovunk a Hbol.

Ancsi, ez szuper! Legalabb az egyik filmet kiadtak mar! Mindjart en is megrendelem. Horompo cirkusz Kép Vilagszam Kép

Voltam ma medimom, es en azt hittem, hogy itt olyan boltszeru ize is van, ahol egy oran at nezegethetem a szuper illoolajoktol roskadozo polcokat, de nem is. Azt persze elfelejtettem, hogy a fotokat is megnezegethetnem. Vagy az ma mar nem volt kinn?

Ja, voltam megint fuleszet, aztan fogaszat, csak UHra nem mehetek soha... bruhuhu
moose

Moose,
mért voltál medimomban???? és ugye tudod, h ma Vera is volt a medimomban!!!!Kép és én is voltam reggel a mom parkban!!!!
fotó már nincs kint...Kép ma hoztam el.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Bogárka,
kitolhatjuk fél 11-re is...és akkor én is időben érkezem...Kép vagy, nem kések annyit!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Macs, dejo, akkor gyorsan odamegyek es mar nezem is a Bagamerit Kép

Lindi, enyem lany is toporzelok regota. Hat, lehet, hogy tolem latta... Kép vagy inkabb Kép De mostanaban nem nagyon csinalja. Nemtom mi lehet az oka, talan gyorsabbnak kell lenni nala, meg azelott mutatsz/mondasz/kersz/viszel/javasolsz/adsz... neki/tole/erte/hozza/ele... valamit, mielott elkezdi, hogy jol eltereld a figyelmet. Vagy az is lehet, hogy a csajom mar mindent eler es mindenhez hozzafer es igy nincs ra szukseg, hogy toporzekoljon Kép

Hangoskonyvet vesznek meg emberek? Tokjo, hogy igy mar kiadtak az egig ero fuvet, meghogy mp3 formatumban, dehat miacsuda ez? Olyasmi lehet, mint mondjuk tiz deka nutella egy kis szelet extrudalt kenyeren... nem, nem jo a hasonlat, mert ez utobbit megvennem Kép

Proone, sudocrem nagyon rulez, csak qrva draga, es amennyit en rakenek a gyerekre... csoda, hogy apa meg nem hagyott itt...
moose

KISUN! KISUN! Kép JAJDEJO! JAJDEJO! Kép Kép Vigyoroghatok veled? Kép Kép Kép Kép Es hogy te milyen hamar elkopted... Kép Kép
moose

Lindi,
biztos, h holnap lesz a kaláka? én azt olvastam, h hétfőn és csüt-ön van tücsök zene.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zs, a fogorvosom ott van a bach csomopontnal es elotte beugrottam, mert meg volt egy kis idom (delelott nagyon hamar, mar egy es egy negyed ora alatt sorrakerultem a fuleszeten). Vettem egy gatmasszazsolajat. Tenyleg Kisun, kered a felet? Meghivlak 25 ml-re Kép

Kriszta, ha mar kerdezted, a bebikomp baromsag, tanulja csak meg a gyerek a szabad mozgast, ne higgye azt, hogy sose eshet el meg utheti meg magat. Fisher Price jatekok altalaban nagyon jok! Mondd meg apanak, hogy ne irigykedjen es ne szoljon bele es ugye, o is csak jot akar a sracanak? Kép

Votiv, en mondtam, hogy eleg a legnagyobb es legmasszivabb motor Kép egy pillanat alatt beleno! plussallatok pedig azert kellenek, mi szoktuk itatni oket, megtoroljuk a popsijukat meg az orrukat, megmerjuk a homersekletuket es odatartjuk a telefont a fulokhoz, ha keresik oket Kép a bazinagy mackoval meg megy a vad birkozas Kép
moose

KISÜN! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

votiv 8)
votiv

Lindi, nem tudok semmi konkrétat, csak hogy 1 hét múlva készek a képek, egyébként apjuk állta a cehhet
de majd megkérdem
de már alszik

Recca, nemár hogy most meg mindig félni akarsz tőlem! épp elég, ha Zsanci fél Kép

votiv 8)
votiv

Moose, Isti a plüssállatokat a földhöz csapkodja!
egyetlen egyet szeret, amit már pocakosan is a hasamra tettem Kép
egy jegesmedve, és a neve Hasi(s) KépKépKép
persze Isti kisebbik bátyja szerint, aki nagy Bob Marley fan... Kép

votiv 8)
votiv

és nálunk sem lesz kistesó Kép és biztos, hogy legkésőbb akkor, ha már mind újra pocakosok lesztek, én is nagyon fogok vágyni rá
de nagyon nem lehet Kép

votiv 8)
votiv

Szoval az milyen bimbo, ami teljesen egybenvan az udvarral? nem latszik, hol vegzodik az udvar es hol kezdodik a bimbo? tulajdonkeppen olyan az egesz, mint egy trapez igy felulrol nezve. Az a lapos?
moose

Votiv!
Mi az, hogy nagyon nem???

Zsan!
Maradjon 10,így f11-re mindenki összejön Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Votiv, az hogy lehet, hogy egy csomo film "joglejarat miatt mar nem kaphato"? Most nezem az xpress.hu oldalon a gyartas eve szerint a csaladi mozikat es egy csomo regi wald disney, kisvakond stb mar nem kaphato. A magyar filmekkel is ez lesz? Vagy csak a kulfoldiekkel? Most kezdjem el panikszeruen felvasarolni azokat, amik meg elerhetoek? Hany ev a joglejarat? Es hogyhogy? Es miez? Aaaaaa.
moose

Csajok! Elkészült a honlapunk, nézzétek meg:

www.platinusaqua.hu

Zsan! Tuti holnap van, ez egy extra tücsök zene.

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi, mi asszem mégis inkább Mayába megyünk, kell az a kávé, vagy kapucsínó, vagy mi az ördög Kép
bár, tutifrankó, hogy Zsancié és Reccáé ezerszer jobb, dehát kénytelenjében sok vackot megesz/megisz az ember

tényleg, babaszobás receptek: elsőre nekem is tetszettek, aztán le voltam taglózva, szinte mindegyikben cukroznak! ez pedig családunk ősellensége, párom és én sajna cukorfüggők vagyunk, és ez egyébként nem csak a fogakat rongálja, hanem az izületeket is meg még sok más testrészt, és hajlamosít a depresszióra is, meg sok csúnya betegségre, és a gyerekeknél "hiperaktivitást" (már ha ez létezik, ugye) okozhat.

Isti ha cukros kaját kap, pörög, mint az orsó
és ugye elkerülhetetlen, hogy ne kapjon valahogy cukrot, hiszen nem laboratóriumban nevelkedik, de próbálom kivédeni, hogy legalább napi szinten ne egyen cukrosat
nem szeretném, ha ugyanolyan cukorfüggő lenne, mint a családja Kép épp elég baj ez már nekünk
itt egy cikk:
http://www.mcd.hu/diab_online/et_lapok/cikkek/029.htm
sztem sok igazság van benne
pl:
"a gyerekkori hiperaktivítás, viselkedési anomáliák nagyon nagy része gyógyítható azzal, ha megvonják a gyerekek táplálékából a cukrot, illetve az adalékanyagokat tartalmazó élelmiszereket"

és egy zseniális könyv:
William Dufty: Cukorblues
http://www.arukereso.hu/xProduct~100526_cukorblues

votiv 8)
votiv

Moose, ne aggódj, hamarosan megveszi (vagy már meg is vette) valaki más azokat a jogokat (csak lehet, pl hogy az xpress nem áll forgalmazói kapcsolatban velük, de akkor meg máshonnan be tudod majd szerezni)
és a jog annyi, amennyi időre veszik, bár a szerzőiek ha jól emléxem 50 év után teljesen lejárnak és közkinccsé válnak
de tényleg ne aggódj, majd kiadják újra!

és a metróban az összes kisvakond meg lolka és bolka meg mézgáék meg a mesék Mátyás királyról meg a Süsük valami 760 forint/DVD áron kaphatók

votiv 8)
votiv

Votiv! Igyál helyettem is egy fincsi kapucsínót!

A Cukorblues könyvet én is olvastam, 100%-osan egyetértek vele. Aztán mikor az nlc-n a februári babások között téma volt a cukor, én leírtam a véleményemet, és úgy lehurrogtak, mint az állat. Kb 20 csaj totál hülyének nézett, és 1 volt, aki ugyanezen a véleményen volt.

A Leves hazudik című könyvet is olvastad? Az meg a műkajákról, meg a reklámok általi manipulációról szól. Döbbenetes az is.

KépKép
KépKép
lindicita

Ja, és a legfurcsább az egészben az volt, hogy pont azokban a napokban jött a takarítónéni, és meséltem neki erről, és basszus még a takinéni is tudja, hogy a cukor micsoda méreg. Nagyon képben volt a nőci.

KépKép
KépKép
lindicita

Ha már témánál vagyunk, a Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség c. könyvét olvastátok?
Nagyon jó, az meg a gyógyszer iparról,meg a gyógyszer bizniszről ír.
Azt hiszem abban volt, hogy hiperaktivitás nincs is, vagy ha van, nagyon kicsi százalékban, viszont az orvosok mindenre rámondják, és írják fel a sok-sok gyógyszert, mert marha nagy üzlet van benne. Anyuka meg örül, mert benyugtatózzák a gyereket, és legalább nincs baj vele, pedig csak egy kicsit foglalkozni kellene vele.

KépKép
KépKép
lindicita

Köszi köszi
Mostmár, hogy tudom, hogy mi az a MAYA, már azt is tudom, hogy nem tudunk menni, sajnos mert berángattak fotózni. Pedig már úúúúúúúgy hiányoztokKép

No meg a mosógép!
Beestünk zárás előtt negyed órával a Vesselényi utcai Bótba, hogy megvesszük a kombi gépet. Na erre közlik, hogy az használt , erre kérdem: Van új gép is? Persze 1 darab 60 froncsoért ami Wörpul de nem az van ráírva, mert lengyelben gyártották, de attol az még Wörpul! Na jó, majd alszunk rá egyet. Csókolom.Kép Úgy berágtam, a telefonban csak arról beszélt az ürge, hogy szépséghibás áru nem pedig arról, hogy az összes gép hásználtKép Én meg ott állok két csöpp gyerekkel meg egy duli-fuli apával a minuszban.

Nembaj ma zsákmányoltam egy komódot a KikábanKép és holnap elmegyek a Tescoba és megveszem a leggyorsabb fordulatszámu gépet és mosok csak mosok meg mosokKép

Story

Vettem Plusos csipszet, felbontottam ettem 3 perce amikor apa kérdi mit ropogtatok, majd együtt ropogtatunk. A zacsi csörgéste bejött Beni kivett egy kis marék csipszet a zacsiból és odaadta az apjának, majd két kézzel megfogta a zacsit és kivonult Micimackót nézniKép mi meg az apjával csak néztünk egymásra a meglepettségtől Kép

Kókusz
kókuszdió

Moose, max lapos lehet, de nem hinném, hogy befelé forduló... esetleg a bimbókiemelő segíthet, mert azzal kis vákuum segítségével bimbóbb formájúra szippanthatod a cicidet egy másodperccel szopi előtt
de tényleg, ha kinyitod a hűtőt, akkor sem hegyesedik? Kép
very indiszkrét Votiv

(akinek azért nem lehet már sok gyereke, mert a párja eléggé idős, és ezt mindig leszóljátok, de ő nem tud már "úgy" foglalkozni egy gyerekkel, meg nem is nagy "újság" neki, és sajna nincs is sok türelme Istivel se, pedig aztán Isti miatt pl még 1x sem kelt fel éjjel. de nem igazán veszi ki a részét a dolgokból, és talán a szíve is kicsit "foglalt" már a 3 idősebb gyerekének, főleg az egyszem lányának. ennek a tetejébe már soxor elmondta, hogy nem akar úgy gyereket, hogy nem éri meg az érettségijét/diplomaosztóját/esküvőjét stb, meg engem se akar itthagyni adott esetben egy fészekalja gyerekkel. és már így is 4 gyereke van és már többet nem bír eltartani, így is a fele fizetéséből élünk és hitelből vettünk lakást és még ebben is csak egy falatnyi gyerekszoba van. és hogy őszinte legyek, Istit sem akartaKép. nem akart otthagyni, nem erőszakoskodott, de nem bánta volna, ha elvetetem. úgyhogy a 12. hétig, míg le nem járt az abortusz határideje, szinte végig zokogtam. féltem, h el "kell" vetetnem, vagy hogy hogy nevelem fel egyedül, ha a pasas lepasszol. szóval Isti amolyan "talált gyerek". és imádom, ő az én mindenem. és örülhetek, hogy ez az egy gyerekem lehet. na ezért nem lehet több ((kell ennél több?Kép)). vagyis, ettől az apától, ebben a kapcsolatban Kép)

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

{Kisün!!! Gratulálok!!!KépKépKép Így vigyorogtam én is a hírt olvasva! Hajrá!}

<center><font size="+1">Névsorolvasás:</center> aki olvassa a nevét a köv. listában, az legyen szíves felkeresni a profilomban található e-mail címenKép
ADA
BLAYE
GREENOLIVE
ILDI
KÓKUSZDIÓ
MANÓ27
ZSEBI</font>

<font color="119911">Aki itt olvassa a nevét, az pótolja a hiányosságokat légyszi( kh ill. új kép)
BKRISZTA új
ESZTI kh
FIBI kh
KISÜN új
NEET új</font>

<font color="0077aa">Szeretném, ha a következő babák is szerepelnének, akár név nélkül is, de a TOPIKHOZ TARTOZNAK!
GIGI
JOHI
RECCA gyermekei</font>

valamint, PROONE, SISOTRIS, PIPOCSKA, MURR szintén hiányoznak!!!

Pocakosok, PIROSKA, RYLIE ha van UH fotó, az is jöhet!

Na, befejeztemKép Bocsi de emilben bonyolultabb lenneKép

Kéretik továbbadni az infót! Péntek este a határidő!!!

Pusz: DolgosPocak

Pussz: Pocak
pocakpacni

Kókusz, hogy van Beni? és milyen fotózásra mentek?
1ébként nekem electro worldben vett Indesitem van,
szárít is, de abban nincs sok köszönet!
olyanra gyűri a ruhákat, hogy többé nem lehet kivasalni, és sok kedvenc cuccot összetöpörített már ! ezért nagyon utálom is a szárítóját...
viszont 1400-at centrifugál, majdnem szárazra, és minden tekintetben "A". és kb 100e volt, de nemszárítósat, jót, újat már kapsz ott is 60-70-ért, azt tuti.

votiv 8)
votiv

Lindi, örülök, hogy vannak hasonlóan gondolkodók/hasonlókat olvasók Kép "Gyermekorvos nélkül" megvolt?
és akkor Ti mit esztek? Kép
nálunk apa a fő-egészségmániás, én csak tanulok Kép
és a takica is nagyon "felvilágosult" ám!
és eredetileg mérlegképes könyvelő, de így jobban keres Kép

votiv 8)
votiv

Kisün
Gratulálunk. Itt az uj mini UFO Kép

Votív

Nem emlékszem a márkájára csak azt tudom, hogy 1200 fordulatos és felültöltös és 70 valahány froncsi.

Beni hál'Istennek jól van, a tüdején már nem hallott zörgést a doki, még a füle kicsit hurutos, de rendbejön a doki szerintKép Meg aztán nagyon virgonc a szentem. A 3 éves oltást elhalasztjuk, mert ilyen hosszú betegség után nem bírja ki a terhelést a szervezete.

Tudtok valamit az új oltásról, hogy állítolag lehet kérni, hogy ne a régit adják?

Kókusz
kókuszdió

VERA! ÕSZINTÉN GRATULÁLOK!!! ti nagyon-nagyon titkolózóak vagytok! én naívan azt képzeltem, hogy majd mindenki akkor akar másik gyerkőcöt, mikor én Kép Kép ... ójaj, remélem még akkor is itt lesztek, hogy majd újra kérdezhessek Kép
olyan édi a bébi az UH-n!!!! BZS új rendelője hogy tetszett? Kép mintha ez az UH nem ott készült volna...

Moose, nekem asszem már holnap meg is érkezik, mert rendeltem hozzá mást is. Egymagában drága lett volna Kép

Eszti! fagyasztott meggyetek nincsen? mert abból inkább adhatnád.

Gigi!
Úgy is mondhatnám, hogy néfossá Kép , nekem is ilyen a bimbim. És éppen ma nagyon örültem, mert rávettem Lencsit kb. 10-15 perc szopira. Még most is fájnak a bimbik, pedig már 1 órája volt Kép , remélem jól megdolgozta a ciciket és újra tudok sok tejet termelni, csütörtökön lesz 4 hós. Sajna már csak a kaja 1/3-a anyatej, de az is valami. (inkább az bánt, hogy egyre fogy a mennyiség...habár csak szép lassan)
Szóval ha ne adj Isten újra nem fog nektek menni a szopi (nekem is a kórházban mondták, hogy van ám, hogy végül nem megy ilyen cicivel), akkor is ott a fejés! (úgy, mint én!) csodálkozom egyébként, hogy Lencsi hogy megtanulta bekapni a "semmit" Kép . és ne félj, nekem is kicsi, de ő szív belőle egy jó nagyot! ..persze mivel kevesebb benne a tejcsi, így nem sok kedvvel csinálja. amúgy állítólag ha rendes lenne a bimbó, akkor a baba kellő mennyiséget produkált volna nekem a tejcsiből.
na és a bimbó kiemelő az olyan kerek, mint egy izé Kép , ...nem tudom elmagyarázni. ott az Avent honlapjn valahol. őszintén szólva nem tom pontosan, hogy jó-e az.
Amit Ildi mond, az meg egy harmadik dolog. Amin a pumpa van, az bimbó kiszívó.

Niplette, azaz bimbó "kiszívó":
Kép

Bimbó kiemelő, ami a dörzsölés ellen véd:
Kép

Bimbó védő, amivel könnyebb a szopi, vagy ha sebes a bimbó, akkor is jó:
Kép

Votiv! a bimbókiemelő az nem vákuumos Kép épp most tetted be a képét. az a kerek formájú izé, ami kiemeli a bimbót a melltartótól, hogy ne dörzsölje. azt a szívókát másképp hívják, de mikor az ujjamat szívtam vele, már az is fájt. és szvsz elég drága. és igen, jól gondolod, a hűtőszekrény segít! és ne légy szomi, mert neked nem lesz mostanában pocakod, mert ott van neked Isti, aki kárpótol!

Moose, lásd fentiek+ gondolom lapos a bimbid. De a második gyereknél jobban fog menni!

Bkriszta! de jó, hogy úrja írtál, és hogy ennyit.

Kókusz! nekünk szárítós mosógépünk van, és nagyon faja!

ancsipancsi

Hűűűű...

Hát először is szép napot mindenkinek, másodszor is meg tök jó, hogy korai kelő vagyok, mert így legalább néha van némi esélyem, hogy vissza tudok olvasni Kép

Kisün: Kép gratula, a pocilakóhoz Kép Kép

A bimbóvédőkről meg tök jó, hogy ennyit írtatok, legalább képben vagyok valamelyest Kép, tudtommal, nekem sem nem kicsi, sem nem befeléforduló, de ha mégis, kiderülne az ellenkezője, akkor megyek a hűtőhöz Kép

Kókusz, nekünk ugyan nincs szárítósunk, de egy kollegina vett Candy márkájút, asszem a metroban, olyan 70 egynéhány ezerért és nagyon meg van elégedve vele. Oltásról meg azt hallottam, hogy kaphat újat a gyerkőc, ha megveszed neki, mert csak a jan.-tól születetteknek jár az új oltásrend térítésmentesen. De nem minden gyerekdoki pártolja a váltást, pedig bajt nem okoz ( tudod, el köll fogyni a régi vakcináknak)

Recca: Én is ott lovagoltam, viszont nekem ismerős volt a kép is Kép, ennyit nem változhattam Kép, a részleteket megírom privátosba, még mielőtt esetleg titkos információk illegális kiadásának vádja érne Kép

Pocak: akkor most átmész topicfelügyelői-moderátorhelyettesi státusba? Kép

Votiv: fél kilencre megyek nst-re, utána meg doki, de a mostohaanyósom is ma jön fel Szolnokról, tehát nem tudom beleszorítani a Mayát Kép Kép
Ha jövő héten még egyben leszek, akkor megyek valszeg én is Kép ( már ha lesz köv. héten Maya...)

Mindenkinek jó Mayázást, meg karácsonyozást kíván:

Macs 38 és Fülöpke Kép Kép
macskanyu

Recca: méltem neked, az iwiw-re Kép
macskanyu

Bogárka,
akkor jó, úgy sajnáltam volna, ha a méz a ludad, mert az olyan jóóóóó dolog Kép

Moose,
tovább már nem bírtam volna Kép Medimom meg tényleg nem boltszerű izé, hanem alapvetően magánrendelő Kép
Gátmasszázsolajat megbeszéljük... még hezitálok Kép

Zsanci,
pedig direkt felmentem az emeletre, de fotó tényleg nincs kint Kép

Lindi,
Dóci egyszer kezdett el toporzékolni, aztán földhöz vágta magát... mi meg jól kiröhögtük, és azóta nem csinálta Kép
És honlap tökjó!!!

Votiv,
plüssök dobálása nálunk is megy. Meg megeteti a babáját, aztán jól földhöz vágja... hmmmm, remélem, testvérével nem ezt fogja majd csinálni Kép
Õszintén megmondom, hogy ez a gyerek-apa dolog elég szarul hangzik Kép de megértem, hogy egy gyerekhez ketten kelletek, és hogy nem lehet a te kizárólagos döntésed a következő baba... ezzel a pasival, ebben a kapcsolatban, ahogy te is mondád Kép egyrészt még semmiről sem vagy lekésve, másrészt a vélemények változhatnak!!!

Pocak,
kösziiiiii!!! Hiányt pótlom Kép

Kókusz,
nekem is pont az UFO jutott róla eszembe Kép de ez legalább aranyos, Dóciról van egy olyan képem, hogy kifutottam a világból... kis halálfej Kép

Ancsi,
én már régi ismerős vagyok ottan - mármint az új rendelőben (6 hetes kontroll, rákszűrés stb.). De sokkal jobb, mint a régi, mert itt a várakozás alatt még moziba is elmehetek Kép

Ja, és csatlakozom Pocakhoz: GIGI, JOHI, RECCA, ti is legyetek rajta!!!!! Kép

vera (11+2!!!!! hehe, mindig akartam ilyet is írni)
kisün

Sziasztok és jó reggelt!

Tegnap nem tudtam jönni, és most nagyon drukkolok, hogy azt olvassam, hogy lesz ma maya. Gyors visszakukk Kép

cupp,
fic.
ficánka

Szuper, látom lesz, akkor készülgetünk.

De ami nagyon fontos:
NAGY-NAGY GRATULA VERA!!!!!! KépKépKépKépKépKép
ficánka

Jo reggelt!

Kisun ez fantasztikus, gratulalok!Kép

Pont ma egy eve, hogy a wc elott felkomas fejjel vartam, hogy milyen eredmenyt mutat a terhesteszt. Nem akartam hinni a szememnek mikor a masodik csik is megjelent!Kép Futottam apahoz nezze mar meg, jol latom?!Kép
Hihetetlen, hogy azota a harom es fel honapos lanyom itt szuszog a kezemben!Kép
Van ennel jobb dolog a vilagon?Kép

D.

Votiv, koszi!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Kiegeszitettuk novemberi fotokkal:

www.tar.hu/katalinzoe

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Cukorellenesek!
azt tudjátok, hogy ha nincs cukor, mi sem vagyunk? Már az ősember is azért zabbantott édes dolgokat, mert ettől erőre kapott és el tudta látni a mammutok baját! Arról nem is beszélve, hogy boldogsághormon meg minden. És ti ettől megfosztanátok a gyerekeiteket? Hát micsoda rossz anyák vagytok ti?? Kép Azt majd ha legyőzi egy mammut, utólag bánhatjátok, de én szóltam!
neet
neet

Cukorvédő Neet, Te is vizet adsz Esztinek cukros tea helyett, nem? és hol vannak a mammutok? na látod Kép
(Marcipán elkergette őketKép)

votiv 8)
votiv

igenigen, Moose, Ancsi jól mondja, olyan szippantó - de ha ez ilyen brutáááál... ezt nem kívánom Neked és szegény kis bimbidnek, aki most biztos előre frászt kap Kép

Kisün, legyen minden úgy, ahogy írtad KépKép

Dóra, nekem még megvan az a kétcsíkos papírcsík, amin Isti "beköszönt" Kép

votiv 8)
votiv

Dóra, hát ez nem is igaz, hogy Katád hogy mosolyog!! meg kell zabbantani Kép az egész család nagyon szépséges, még Prézlike is nagyon fotogén! Kép

votiv 8)
votiv

jaaaj, itt tipródom, mert egy kicsit trutyis lett a torkom reggelre, és a lelkiismeretem azt mondja, hogy ne menjek, hátha fertőz Kép

votiv 8)
votiv

Votiv,
általában igen (teát nem kap), viszont néha kap gyümilevet, ami bizony cukros (hogy a cukormentesbe mit raknak, arra inkább nem vagyok kíváncsi), de a tejbegrízbe szokok tenni, bár mostanában kiderült, h szereti a mézet, amit anyja-apja rühell, úgyhogy övé az egész bödöny. Kép A méz nem rontja a fogakat, csak a cukor? Vagy egyéb élettani hatásai jobbak, mint a cukoré? Vagy miért olyan nagy közimádatnak örvend? Sajnos én ki nem állhatom se az ízét, se a bűzét. A csókok íze számban inkább áfonya, ha választhatok. Kép Egyedül a mézes sütikben viselem el, de a mazsolával is így vagyok: magában: brrr, milkában:jamiii!!
neet
neet

CUKOR:

Napi energiabevitelünk 2/3-a szénhidrát, míg fehérjéből 1/3-a kell, hogy legyen. Az agy ellátásától kezdve, minden szerv nélkülözhetetlen tápanyaga a cukor, melyet a máj - annak hiányában - szintetizálni képes. (Persze nagy energiabefektetés árán, azaz fogyással jár.) Érdekes adalék, hogy a máj vagy alkoholt bont, vagy cukrot szintetizál, a kettő egyszerre nem megy, ezért van, hogy az alkoholisták - amennyiben nem esznek - elájulnak az utcán, aztán megfagynak, ha senki nem veszi észre őket. TEHÁT A CUKOR A LEGFONTOSDABB TÁPANYAGUNK, melyből a zsírunk is lesz. Igen ám, de nem mindegy, hogy milyen formában tömjük magunkba, mert habár kecsegtető gondolat a csokifalás (amely javarészt inkább zsír), de előnyösebb az összetett szénhidrátok fogyasztása, melyek a keményítős ételekben találhatók meg: zöldségek, krumpli, hüvelyesek, gabonák, miegymás. Hasznos még a gyüömölcscukor, tehát gyümölcsöt is lehet enni, szvsz korlátlanul. A glükóztól, vagyis a sima háztartási cukortól próbáljuk óvni magunkat és gyermekünket, s helyette esetleg gyümölcscukorral ízesíteni az ételeket. Miután nagyon sok bébiétel és az összes bébitea glükóz hozzáadásával készült, igen ébernek kell lennünk, nem beszélve róla, ha székletlazító célzattal itatjuk a babával a kamillateát, az csak cukros formában hatásos. Az édesítőszerek is szénhidrátok, csak sokkal nagyobb a koncentrációjuk, így kevesebb kell belőlük, ergo kevesebb energiát tartalmaz az így elkészített étel. Az aspartamot leszámítva, a szóbeszéd ellenére, minden édesítőszer normális szénidrát, tehát nem holmi méreg, mint ahogy azt néhol beállítják. Mivel a kisbabákra gyakorolt hatásukról nem tudunk, így én nem merem még alkalmazni, pedig számtalan gyermek kanalas orvosságban szacharinnal érik el a megfelelő ízt.

Fentiek alapján a Cosmopoliten egyik cikkén, miszerint "Angelina Jolie szépségének titka, hogy egyáltalán nem fogyaszt szénhidrátot", fetrengve röhögtem, őszinte örömmel venném, ha legalább az ilyen lapokban valamelyest hozzáértő szakemberek dolgoznának.

És ahogy Neet mondja, nagy energiabefektetéssel járó izommunkához - mamut leverése - a C6H12O6 fokozott fogyasztása elengedhetetlen, nem hiába esznek a sportolók rizst, amely a gyorsan felszívódó szénhidrátok egyik formáját tartalmazza.

Hogy litániám végére érjek, a cukor hiperaktivitáshoz hozzájáruló hatását megfigyelni még nem volt szerencsém, de az tény, hogyha van az embernek energiája, akkor mozgékonyabb. A csokoládé viszont olyan kábítószer származékokat tartalmaz, amelytől nem hiába érezzük olyan mesésen magunkat. Kép

Konklúzió: együnk csokit titokban, hogy a gyerek ne lássa milyen hatása is van, viszont őt se fosszuk meg a szénhidrátoktól, nehogy úgy járjon, mint eme sorok írója, aki balga fejjel éhgyomorra ment egyszer 2,5 órás edzésre, és csodálkozott, hogy a villamoson - ájulása után - mindenki őt próbálja felmosni a lépcsőkről.

ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: