Ildikó,
orvos vagyok, de nem nőgyógyász. A lányok jól értelmezték a leletedet, az ovárium ényleg a petefészek, és a tuba a petevezető. Utóbbiakat leszámítva nincs eltérés a leleteden. Szerintem mindenképpen keress fel egy meddőségi szakembert!!! Sajna, ha jól tudom, az alig átjárható petevezetékeknél ha a spermiumok fel is jutnak egy esetleges sikeres inszemnél, vagy egy spontán terhességnél, a jóval nagyobb méretű megtermékenyített petesejt már nem biztos, hogy átfér, és beágyazódik a petevezetékbe. Ez ugye egyenlő a méhenkívüli terhességgel. Én a helyedben nem várnék tovább.
A doki valszeg azért mondta, hogy roncsolódott, mert a leggyakoribb oka az elzáródásnak a fertőzés. Mindegy, hogy hívjuk, de sajna valszeg nem átjárható, ezt mutatja, hogy már nagyon régen próbálkoztok. Ha átfúvás után esetleg meg is nyílnak, nem biztos, hogy a csillószőrök működáse is megmarad.
Ha már jártok valamelyik centrumba, akkor bocs, de nem volt időm alaposan elolvasni az írásokat.
Vizikrisz,
sajnálom, hogy rosszak lettek a hormonjaid. A lapar során a végbeledet nem nyitják meg, így onnan az endós szöveteket nem tudják kiszedni, de egy esetleges gyógyszeres kezelásre gondolom jól reagál majd. A lapar során a szükséges diagnózison kívül csak a hasüregi endókat tudják eltávolítani.
Azért csodálkozom, hogy a dokid erre az endóra nem harapott rá hamarabb, mert megint megnéztem a nőgyógy tankönyvemet, és a menstruációval szinkron végbéltáji vérzés egyenlő az endometriózissal. Bár ugye nekem erről csak elméleti fogalmaim vannak.
remélem januárban kiderül a turpisság, és elindulsz a siker felé.
Na, nem zaklatlak ezzel tovább.