A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

KatiKép
irigyellek! Igaz, hogy magzatvédőt a 9 hónap alatt én szedtem, összesen kb. 15-20db-ot, KépKépKép és Zita 3740gr-al született. 3 hétig anyatej, azóta kap tápszert is, de asszem esélytelenek vagyunk, hogy így "felturbózva" utolérjünk titeket...
Sebaj:
Kornél ettől igazi macho pasi Kép Zitusnak meg nem árt már most vigyázni a vonalaira KépKép
Vendég

Sziasztok!Kép

Én is hetente 1 x hagyom másra LÍvit(általában anyósomra) de most már egyre jobban hiányzik nekem, úgy hogy már egyre nehezebben szakadok el tőleKép
Apukájával is simán otthon merem hagyni legelejétől fogva de ő igazi minttaapuka apatigrisKép
Annyira óvja Lívit még jobban mint énKép

Ja és képzeljétek mi még mindig a Libero minit hordtuk de most már kicsi rá.
Pedig 7 kiló!!!!
És soha nem folyt ki semmi belőle, nekünk a Libero vált be.

Mea
mea

Mondjuk én terhességem alatt nem gondoltam volna, hogy nayósomra is hagyom majd simánKép

Ja és már olyan jó a babázás, hogy gondolkozunk vajjon mikor jöjjön a köv.babaKép
De még nem tudjukKépKépKép

Na esik valami dara.....KépKépKép
Pedig megyünk ma is ki sétálni az ebédért.
Találtam egy házias kifőzdét itt, mert az ovis már nem volt jó.
Itt 500Ft egy mebnű és nagyon fincsiKép
Így meg van oldva a meleg étel nálunkKép

De úgy rohan az idő, mindjárt 2006!!!
Hihetetlen és most születtek a bébik és már mekkorák, kész kis egyéniségek.

Nyelvtranítás: én most gyakorlom, hogy mindig németül beszélgessek Lívivel mert mi kint éltünk 6 évig Bécsben kiskoromban és jól megyKép
Csak fura németül beszélni márKép
De az ő érdekében ráveszem magam és csak úgy kellene beszélnerm hozzá.
Szeretném, ha megtanulná hamar és utána meg az angolt de majd ő eldönti a második nyelvetKépKépKép

Mea
mea

Jó reggelt!

A mienk nem volt az. Lili hazahozott egy hányós vírust! HURRÁ!!! Remélem Andris nem kapja el. Nem szeretném megismerni a László kórházat belülről.

Ayse

ayse

Müxik?
ddudukly

Ayse
Köszönjük!
Tényleg fel kéne venni Lili kérdéseit Kép

Havtunde
Igazad van, most valóban nem túl csábító a nagy láb Kép

Davallia

Ok! Pandát pusziljuk!
A reggeli nyújtózkodás nálunk is hasonlóan alakul, dupla hapcival fűszerezve.

Anyós
Én eddig egyszer hagytam nála Tomit, kb. 1 órára, de azt hiszem nem is fogom többször. Anyós ugyanis a "sírjon csak tágul a tüdeje" elvet vallja. Kép Én nem hagyom Tomit sírni, igaz nem is sír sokat, csak ha éhes vagy fáradt.

Mea
Te mindig németül beszélsz hozzá, vagy csak alkalmanként? Én eddig magyarul beszéltem hozzá, de mivel elég jól megy a német én is gondolkodom rajta.

Ja! 2 hete Libero maxi pelust hordunk (7-14 kg)

Thomasanne&Tomi (12+1)

Kép
Kép
thomasanne

Puszi.

Munka még mindig ezerrel, de csináltam egy új (dadogósKép) felhasználónevet, mert az eddigiben meg akartam váltpztatni az emilcímememt és erre kicsukott. Az admin egy hete nem válaszol a levelemreKép.

Üdv az újaknak, pont azt néztem, hogy a kezdeti csapat lassan kicserélődik, csak néhánt "alapító anya" marad.

Hogy a lánykámat se feledjétek, dobok néhány képet.

Egy mosolygósat Olikának:
Kép

Egyik este Pálma megsúgta, hogy farmernacit szeretne. Mentünk is túrni, ezt a szupi prenatalosat sikerült:
Kép

Ez meg a naptárhoz készül, engem is teljesen belelkesítettetek. Ha még érdekel valakit, van magyar ingyenes progi is: http://www.origo.hu/szoftverbazis/seged/texteditor/cpnaptar_setup.html
Kép

Dudukly+Pálma (2 hó+21 nap)
ddudukly

Mea!

Nekem is ugyanaz a kérdésem, mint Thomasanne-nak: mindig németül beszél Lívikéhez? Vagy csak alkalmanként?
Én is beszélek németül, de eszembe sem jutott eddig, hogy megpróbálkozzak vele Gergőnél. Viszont nem rossz ötlet... Kép

Pelenkatéma:

Thomasanne, látom Ti a Libero maxit (7-14 kg-ig ) hordjátok. A Midi-t nem próbáltátok (5-8 kg)? Kíváncsi lennék, kinek hogy vált be. Mi most azt használjuk, Gergő most 6300 gramm, de soxor olyan érzésem van, mintha egy kicsit nagy lenne rá.
Viszont a mini (3-6 kg-ig) meg már nagyon pici rá, teljesen elszorítja a kis combját neki.

kuha & Gergő (14+3)

Kép
kuha

Sziasztok,

Szegény Lili, honnan szedte össze?

hát a mi éjszakánk is elég szörnyű volt, még mindíg olyan nehezen pukizik, és most éjszaka kb óránként felsírt és lőtt pár sort, a kaki előtt meg igazi fájdalmas sírás volt. Nem igazán értem a dolgot, mert már jó pár napja nem volt ezzel gond és nem is ettem semmi olyat. Kép

Mindenesetre nem sokat aludtunk Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Mea:
Én is így vagyok vele... egyre nehezebben válok meg Zsuzsától. A legelső nap (öthetes korában) volt a legkönnyebb.

Minden betegnek jobbulást! Együttérzünk. Zsuzsa is taknyol, meg én is, remélem egy kis orrdugulásnál nem fordul komolyabbra a dolog.

Dudukly, örülök hogy megvagytok! Már épp akartalak hiányolni mikor Megann Harit kereste. Annamami se volt már jó ideje. Remélem mindenki rendben van!

Orrszívó:

Nekünk ilyen kézi pumpás van, de most hogy tele az orra takonnyal, gondoltam rá hogy veszek valami hatékonyabbat. A porszívósaktól irtózom, de láttam a gyógyszertárban egy olyat, ami elemmel/hálózatról működik. Van valakinek ilyen? Bevált? Mennyibe került?

Nyelv:

Én anyanyelvi szinten beszélem az angolt, és mégis van hogy átváltok Zsuzsával "akaratlanul" magyarra. Már beletörődtem, hogy totál káoszt fogok csinálni a fejében a nyelvekkel kapcsolatban, a minimum amihez tartom magam hogy egy mondaton belül csak egy nyelvet használok.

Ki kéne menni vásárolni, kaját venni meg karácsoniy ajándékot vadászni, de aaaaannyira nincs kedvem ebben az időben, és különben is majd elalszom, pedig Zsuzsa "csak" hajnali háromkor jelentkezett azután hogy ötkor elaludt. Aztán visszaaludt majdnem hatig.

És olyan jókedvűen ébredt, hogy az ő gőgicsélésétől zengett a ház!!! Eüüüüüeüüüüüeüeüeü oá amma öuuu eiiii. Órákon keresztül! Csücsörítette a száját és csak mondta, mondta. Zabálnivaló! Kép Olyan érdekes hogy napokig-hetekig szinte síri csendben van, aztán meg így rázendít.

Ma reggel megint átfordult, de még nem jött rá hogy kell. Néha feszelgés közben (mert nem szeret hason lenni) átgurul a hátára, de szerintem nem önszántából csinálja, csak véletlen. De hát előbb utóbb majd rájön a nyitjára, nem?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Nagy Budapesten nincs hóhelyzet?
Itt Győrben legalább 5cm hó esett, de lehet, hogy több. Nem is tudom eldönteni, hogy akkor most mi van: Kép, vagy Kép KépKépKépKép

KépMinden beteg babának jobbulást!Kép

Pelenkatéma:
Zita 5,5 kg, tegnap kezdtük a Libero Midi-t. Ebben volt egész éjjel, pisi nem folyt ki. Kaki még nem volt benne. Nekem nem tűnik nagynak.

Pálma Kép és PandaKép nagyon édesek!!!!
Zita is reggel kb. 5 percig nyújtózik, néha negijedek, nemám elszakad... KépKépKépKépKépKép

Tünde
Vendég

Jobb reggeltKép

Mégsem úsztuk meg apa akciójátKép
Léna egész éjjel szurtyogott, aztán fulldoklott a saját váladékában meg köhögött, én meg nem aludtam egy hunyást sem, hogy mikor fog ordítva fölébredni hogy nem kap levegőt, meg óránként mentem megsimogatni a buksiját, meg éjjfélkor nekiálltam orrszívózni...Kép
Apja fél 3 kor jött haza, természetesen felcsöngetett mert kulcsot sem vitt, mondtam neki büszke lehet magára, aztán meg óránként rázogattam álmából, hogy ő is "hallgassa" munkája gyümölcsétKépKép

Hát ennyiKépKépKép

Kép

Kép
megann

Megann:

Azért meg kell jegyeznem, béketűrő egy férjed van... Daviddel ilyet csinálnék, tuti második alkalom után már zengene a ház a veszekedéstől...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tessék, Léna meg kidőlt márisKép én meg itt kuspadok a gép előtt és várom hogy történjen valami jó is velemKép
Du. meg majd felbukok az álmosságtólKép

Persze apa vidáman kelt, megállapította hogy neki semmi köze Léna betegségéhez, és különben sincsen semmi baja és már el is ment világot járniKép
Hát ennyit a férfiakrólKép

Megann

Kép

Kép
megann

Róki!

Igen egyébként béketűrő...
De nem is tudom szavakba önteni a dühömet és a csalódottságomatKépKép

M

Kép

Kép
megann

Ja és nálunk is zeng a házKép az én hangomtólKép
A férjemnek nemigen lenne rá oka, hogy veszekedjen velem...

M

Kép

Kép
megann

Megann,
nem semmi férjed van! Dolgozott, vagy bulizott éjjel?
Szerintem ne feszítsd túl a húrt, mert úgyis mindig mi szívjuk meg. Õk elmennek "kiszellőztetni" a fejüket, mi meg maradunk bezárva a poronttyal.
Vendég

Havtunde!

Karácsonyi zabálás volt egy csapattal...
Ezzel speciel semmi bajom...de legalább kulcsot vihetett volna...
A húrtúlfeszítéstől nem félek, mert tudom hogy igazam van, és ő is tudja, próbálkozik is törlészkedni hozzám, beszélgetést kezdeményezni, de per pillanat meg tudnám fojtani, úgyhogy inkább nem is beszélek vele, mert csak olyat tudnék mondani ami nyomdafestéket nem tűr...Kép, ennek meg semmi értelmeKép

Viszont ma eldöntöttem hogy van egy vadászbolt anyámnál a XX. kerületben. Veszek egy légpuskát...ma kb 100 varjú volt körülöttünkKépKép

M

Kép

Kép
megann

Dadogós Dudukly, de jó, hogy feltetted a naptárlinket és Pálma sztárfotóit, én is kisérletezem vele. Illetve kisérleteznék, ha érteném a francia nyelvű gépünk instrukcióit, de majd ha apa megjön, rászállok. Azt nem tudom, hogy lehet úgy elkésziteni, hogy négy kicsi oldal legyen egy lapon, kicsi asztali naptárnak. Nem tudod véletlenül? Ha rámegyek arra, hogy 4 oldal egy lapon, akkor csak az utolsót nyomja rá kicsiben.
Én is beteg lettemKép Remélem, Julcsika nem kapja el, csütörtökön oltást kell kapnia. Igaz, hogy a háromhónapos új oltástól nem lázasodik be? Mert akkor megveszem inkább.
Julcsika köszöni a dicséreteket. Ma már egész sokáig (5 percigKép) volt hason:
Kép
Zsuzsa
tzsuzsa

Most vettem észre a Babaszoba "egyéb" rovatában, hogy valaki 3000 forintért készit naptárt. Gondoltam, ideirom, hátha érdekel valakit közületek. Én tovább kisérletezem itthon.
Zsuzsa
tzsuzsa

Zsuzsa!

Leírnád nekem is a naptárlinket? Nem találom azt, ahol Dudukly közzétette!
Köszönöm!

kuha

Kép
kuha

Kuha
Hordtuk a Midit is, semmi bajunk nem volt vele, de nagyon gyorsan kinőtte. Tomi hasban erős Kép, tehát a pocakjánál már nagyon szorította.
A mostani egy kicsit nagy, de nem folyik ki semmi.

Megann
Apa Kép
Férjem is sokat van vidéken, de mióta Tomi megvan mindig siet haza és egy-egy napokra szabadságot vesz ki, hogy délelőtt is együtt legyünk. (eddig ezt nem tudtam elérni Kép )
A csajok nagyon szépek!!!!
A farmernaciról jut eszembe, hogy mi is régen vettünk Tominak ruhát, azt hiszem meglátogatom a kedvenc turimat.

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

Sziasztok!

Dudukly! Hát mégsem vesztetek el? Kép
Megmutattam Olikámnak a szerelme sztárfotóit, azt mondta, máris jobban érzi magát Kép
Aztán felhívtam a figyelmét, hogy kapja össze magát gyorsi, mert Pálma már lekörözi abban, ahogy tartja magát hason.
Ez a naptárkészítő progi jó olyan szempontból, hogy nagyon egyszerű alkalmazni, nekem csak az a kínom vele, hogy nem lehet menteni, csak nyomtatni. Nekünk meg nincs itthon nyomtatónk...

Róki! Orrszívóval kapcsolatban sajnos szereztünk tapasztalatokat most bőven Kép
Ugyanúgy gondolkoztam, mint te, hogy feleslegesen nem kínoznám a gyereket. Szóval először csak egy kézi pumpásat vettünk, na az semmit nem ért, már a tejcsis trutyihoz sem. Akkor vettem egy Living Lab kézi elemes orrszívót. Az elég jó, zajtalan, kicsi, könnyen kezelhető, könnyen tisztítható. Most amikor beteg lett Oli, az elején nagyon jól kiszívta azt a rengeteg folyékony híg takit, viszont most már a sűrű zöld trutyival nem sokat kezd az elemes. Ehhez már muszáj a porszívós. Én nagyon idegenkedtem tőle, de egyszerűen erre csak a porszívós a hatékony. Hiába fújom előtt Sterimar-ral, nem jön ki máshogy. Porszívósból is létezik ezerféle. Először olyat hozott apa a patikából, aminek volt egy hosszú vékony csöve és egy üveg valamibe gyűlt a leszívott anyag. Nem lehetett tisztítani, és hál a jó égnek el is törtem. Így vettünk egy másikat. Wiva Vac a neve (Vácity féleként is ismerik) Ez műanyagból van, könnyen tisztítható, fertőtleníthető, nem törik el stb. Mellesleg egy bajai fül-orr-gégész szakorvos fejlesztette ki aki gyakorló apuka Kép Na ez hosszúra sikeredett, de gondolom hasznos lehet, hogy más ne vegye meg az összes létező orrszívót, mint mi, mert amit nem használunk az csak felesleges pénzkidobás volt...

Ildi

Kép
vrucsincá

KuhaKép,
mi, Kornéliusszal kb 1,5 hónapja a Libero Midit használjuk, mert annyira jól bevállt!!!
Előtte a 3-as Pampers-re esküdtem, de ez sokkal jobbKépKépKép... Este, fürdéstől (kb 8- 1/2 9- re esik) reggeli 7-ig, de akár tovább is bírja egy pelusban, és semmi nem szivárog ki... a Pampers a nyomába sem érKép!!!
Még vettem egy csomaggal, mert nem akarok áttérni a maxiraKép, nem bírom az idő múlásátKépKépKép,
Kati
Vendég

Sziasztok!

Kuha!
Mi a Libero midit (5-8) használjuk, nagyon bejött, már a mini is nagyon jó volt. Eddig a midiből összesen egy alkalommal folyt ki kaki, de az éjjel volt, és akkor már eléggé teli volt minden. Egyébként amióta a Liberot használjuk, az a ruha, amit reggel adok Petire, estig rajta is marad.Kép A Pampersnél többször átöltöztünk egy napKép

Rókica!
Nekünk a Pesztonka nevű magyar orrszívónk van, ez elemmel és hálózatról is megy, itt Pécsett 5.900-6500 ft közötti áron látom a bababoltokban! Egyelőre negyon bevált, mint írtam már Peti elég taknyos mostanában és jól kiszívja!Kép Ráadásul nem túl hangos, és kis helyen is elfér, így utazáskor is tudod vinni magaddal! Kép

Megann!
Lénának jobbulást, Neked meg kitartást!!! KépKépKép

Viki+Petike12+4

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Lányok!

Köszönöm a hozzászólásokat pelus ügyben! Azt hiszem, én is maradok a Libero-nál. A mini-ből is azt használtuk, csak egyszer nem kaptam, és kénytelen voltam Pampers-t venni. Én naiv, megvettem egy jó nagy csomaggal, alig vártam, hogy elfogyjon, szerinem nagyon nem jó, többször öltöztünk mi is.
Most, hogy méretet kellett váltani, szintén Libero-t vettem (midi, 5-8 kg), és nem kísérletezgetek tovább, maradok ennél.

Kép
kuha

Az orrszívóhoz még annyi, hogy műanyag a gyűjtője, és szétszedhető, tehát könnyű pucolni is.

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

RokicaKép,
Ildinek teljesen igaza van, erősítsd meg a szívedet, ha hatékonyan ki akarod tisztítani Zsuzsa orrát!!!
A porszívó a legtutibb!!! Mi ezerfélével próbálkoztunk, mert Trisztánnak állandóan volt valami az orrában, és a porszívó az egyetlen, ami beválltKép!!!
Ne idegenkedj tőle, ha kipróbálod magadon, érzed, hogy nem olyan vészes... kinézetre, mintha az agyát is leszívná a gyereknek, de valójában nem fájdalmas. Csak a porszívó hangja lehet félelmetes, de azt meg előbb be kell kapcsolni, aztán kicsit mászkálok még a lakásban Kornéllal, hogy a hangjához hozzászokjon, és mire rákerül a sor, már nem köti össze a kettőt... Még vigyorogni is szokott, ha jó a kedve!!!
Ha pedig úgy érzed, hogy nem tökéletes, lehet kapni a gyógyszertárban orrszondát. Ezt ráteszed az egyszerű műanyag orrszívó végére, és le kell dugni az orrjáratba. Szintén rémesen néz ki (mint amikor az újszülöttnek leszívják a váladékot), de nem fájdalmas, mégha vérzik akkor sem. És MINDENT ki lehet szedni vele!!!!

Vannak anyukák, akik nem tartják fontosnak a teljes kitisztítást, és lehet valamennyire igazuk van, de én úgy vagyok vele, hogy azért csak- csak bacikkal van teli az a váladék, és nem jó, ha benthagyjuk.
Ráadásul "tapasztalt" anyukaként (akinek a nagyfia ezer ilyen és hasonló gonddal küzd) tudom, hogy ezt még ki lehet bírni, de az arcüreg gyulladást nem! Az visszajön, akármit csinál az emberKép! Egy egyszerű huzattól, és amikor már egy évben 5-ödször van, akkor már antibiotikum sem segít...
Na jó, egy kicsit elkalandoztam, csak tudom, hogy van olyan gyerek, aki 5 évesen még nem tudja rendesen kifújni az orrát, csak maszatol a zsepivel, és ettől frászt kapok!!!
Kati
Vendég

Zsuzsa!

Köszi szépen!

Kép
kuha

Sziasztok!

Jucc,
Én még csak ma olvastam el a Kismama újságban a veled készült riportot. El is pityeredtem a végén, annyira megható volt. Balázs nagyon szép a képen. Kép

Kati,
Gyerekek nagyon helyesek. Kép Anyós Kép Nyugatót egy gyereknek?!?!? Jujjjj

Göndörzsóf, Thomasanne, Viki, Davallia
Nagyon édesek a babák! Kép

Megann,
Először nem értettem, hogy miért kérdezed Dani súlyát, de aztán hamar rájöttem. Pont egyforma a születési méretük Lénával. Holnap fogjuk lemérni, de szerintem 5 és fél kg felett van már. Csütörtökön lesz 1 hónapos.
De ne aggódj Léna súlya miatt, szépen fejlődik. Nem kell minden babának dagigombócnak lennie. Kép

Davallia,
Persze, hogy átírom!

Tényleg, ha bárli szeretne valamilyen módosítást a táblában, akkor jelezze, én pedig kijavítom. (Pl. hogy szülinapja volt és egy évvel öregebb lett Kép)

Én is simán a szüleimre bízom a gyerekeket, örömmel vállalják bármikor. Másra már nem hagynám olyan könnyen. Benit akkor, ha ő is szeretné, Danit pedig még nem, mert senki sem ismeri annyira, hogy ráhagyjam. De idővel fogom.
Fontos, amit Rokica írt, hogy a gyereknek is meg kell tanulni, hogy mással legyen, hogy ne érje váaratlanul akár baj, akár csak szülők kikapcsolódása esetén.

folyt köv.
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Te jó ég, Peti már 10.30 óta alszik!!!! Kép

10 óra körül szopizott, utána leszívtan az orrát, elvittem sétálni egy órára, ott elaludt, majd azóta is békésen szundikál!!! Remélem azért éjjel is alszik majd valamit! Kép

Viki+Peti 12+4

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Benianyu!

Nem aggódom csak kíváncsi vagyokKép
Akkor ez azt jelentené, hogy Danibaba 2,5 kg-ot hízott 1 hónap alatt???????????????????????????????????????????????
Azt hiszem akkor megvertetek mindenkit(persze nen verseny)KépKépKépKépKépKépKép
Na jó megnéztem a táblit....ne akarj átverni....
ne fiatalítsd meg egy hónappal Danikát, mert még Léna végképp le"pisis"ezi őt és akkor nem leszünk nászasszonyokKépKépKép
Szerintem 2 hónapos lesz DanikaKépKépKépKép

Na azért történt valami jó isKép
Megint vannak új függönyeim, már csak 2-3 híjja vanKép
Egész jó kedvem lett, még a virágaimat is elkezdtem csinosítani Karácsonyra...
Meg is keresem a levélfény sprayt- hogy csillogjanak villogjanak...KépKépKép

Viki!
KösziKép Apa nagyon teper...de most nem fog olyan egyszerűen kibékíteni....Kép

Megann

Kép

Kép
megann

Én is olyan nehezen bízom rá bárkire is Petit, de azért egy párszor már volt rá példa, hogy anyóst megkértük, hogy vigyázzon rá, míg elmegyünk bevásárolni. Nem szívesen cipelem a kicsit ebben a hidegben a zsúfolt Tesco-ba! Tök kimelegszik bent, mert annyira nem lehet ugye levetkőztetni stb... Amúgy meg anyós itt lakik egy köpésre és ált. délután mindig itthon van.

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Róki!

Mi is porszívósat használunk én már nagy rutinosan(tesómtól) tudom hogy tényleg Nemeseknek van igaza, csak az ér valamit...nem is vettem másfajtát.
És sajnos ma már 3szorra is szolgálatban voltKép, szegény Léna nagyon sír tőle, pedig tényleg nem fáj, csak borzasztóan félKép nem is a hangtól, hanem az érzéstől, amikor az orrába/hoz teszem és szív....KépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Szép napot mindenkinek! Kép

Tudom, hogy nem olyan szép a mai nap, de akkor is!! Kép

Noellal holnap kórházba kell mennünk, mert a gennyes mandulagyulladás állandóan visszajön. Kép
1 hónap alatt 2x kapott antibiotikumot, de nem akar elmúlni Kép, úgyhogy holnap megyünk teljes kivizsgálásra.
Leon hál istennek jól van, alszik sokat is. Ma reggel is 1/2 8-kor kelt először fel, este 1/2 9-kor feküdt le. Kép

Babák nagyon helyesk Kép

Thomasanne!
Mi harapnánk, mert Tomi nagyon helyes fiú, de itt is csak fiúk vannak! Kép

Baba otthon hagyásáról:
Én már Noelt is otthagytam anyukámra és anyósomra is, Leont is ott merem hagyni. Nagyon sokat vártunk Nolcsira, imádom őt (meg persze Leont is), de nekem szükségem volt arra, hogy egy kicsit egyedül is programot csináljak.
Ennek eredményeképpen Noel imád a nagyszülőknél lenni, tavasszal és nyáron is volt 1-1 hetet anyunál. Mi pedig elutaztunk Rómába és Dubrovnikba pihenni. Kép
A gyerek nem sínylette meg, persze biztos hiányoztunk neki, de jól érezte magát, ugyanúgy átaludta az éjszakákat, stb.
Szerintem szüksége van az embernek arra, hogy egy kicsit kikapcsolódjon, baba/gyerek nélkül.
Én pl. holnap este is talizom barátnőmmel, megyünk a Liszt F. térre sétálni meg teaházba teázni! Kép
Ettől nem érzem magam rosszabb anyának (nem is vagyok Kép) és a gyereknek is jó, ha nem csak az anyjával van el.
Pl. anyukám minden második héten elviszi Noelt magukhoz 2-3 napra. A múltkor a dédéihez mentek, ott is simán lefeküdt aludni, ugyanúgy végigaludta az éjszakát. Mindenhol elalszik hiszti nélkül, ez szerintem annak az eredménye, hogy kiskorától fogva vigyázott rá más is és megszokta, hogy nem csak itthon, a saját ágyában lehet aludni.
Na ezt most jól kiveséztem.....KépKép

Barbi, Leon (3,5 hó), Noel(20 hó)

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Nekem is el kellene mennem du vásárolni....Kép
De előre rettegek, nem merem a férjemre hagyni Lénát...ki tudja megint mit csinál/vagy mint nem csinál vele...KépKépKép
Másrészt elegem van a karácsonybólKép
Persze férjem megint kiadta, hogy vegyek a családjának ajándékot stb...de most az egyszer hajthatatlan leszek...
Az nem lehet hogy valaki ennyire elveszítse az érdeklődését vagy hogy is mondjam....
Szegény anyósomat sajnálom amikor karácsonykor mindig magát ajándékozza megKép(becsomagolt ajándék, amit ő maga vásárol és csomagol be magának), mert após soha nem foglalkozott ilyenekkel...
Úgy látszik náluk ez a családmodell és a férjem sajnos ezt látta....
Ha nem állok a sarkamra és nem erőszakolom ki, hogy foglalkozzon ilyenekkel, akkor én is erre a nagyon szánalmas sorsra jutok, félig már így is így van a dolog...(mert igazi meglepetést talán az első 2 évben kaptam, akkor még fürkészte a férjem hogy hogy járhatna a kedvemben..

M.

Kép

Kép
megann

Róki!

Mi is a porszívosat használjuk, Noel szegénykém már annyira nem fél tőle, hogy odamegy a porszívóhoz és bedugja az orrába a szívókát és ő akar porszívózni. Annyit volt már beteg.Kép
Nagyon hatékony és tényleg nem fáj. Utazáshoz mondjuk praktikus az elemes/hálózati, azt is akarok venni. De szerintem is otthonra a porszívós a jó!

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ayse,
Lilinek jobbulást és megy a drukk, hogy Andris ne kapja el, meg te sem.

Lili gyerekszáj után egy kis Beni gyerekszáj.
Sétálunk hazafelé az oviból, meséli, hogy ki mit rosszalkodott, de magát nem sorolja. Kérdezem tőle, hogy "Beni, te angyal vagy az oviban?" Rám néz, már a szemében látszott, hogy anya, milyen hülyeséget kérdezel. "Nem vagyok angyal, mert az angyalok lányok, én ördög vagyok." Kép

Még egy...
Dani gőgicsél, Beni utánozza. Kérdezem tőle, hogy érti-e. Válasz: "Persze, én tudok halandzsázni!" Kép

Dudukly,
Pálma nagyon nagyon aranyos és csini a farmerje is! Kép

Megann,
Apa Kép. Viszont legalább nem üvölt vissza. Nálunk Apa igen hamar üvölt, még akkor is, ha nincs igaza.
Léna jobban van? Mivel gyógyítod?
Dani is köhögött éjjel, a férjem meg pattogott, hogy én milyen hülye felelőtlen vagyok és megfázítom a gyereket az állandó sétákkal. Hidegben nem kell kimenni... Normális? Mondjuk 4 éve csinálja, ha Beni beteg, akkor keresi a bűnbakot, hogy ki a felelős. Legtöbbször persze én, néha a szüleim, főleg addig csinálta, míg Beni nem járt oviba.

Rokica,
Egyetértek Ildivel és Katival orrszívó porszívó ügyben. Az a leghatékonyabb! Épp most hétvégén leszíppantottam magamnak is, amikor nagyon taknyos voltam és kifejezetten jól esett, hogy kitisztult az orrom. Igazából amiatt csináltam, hogy Benit rávegyem, mert eddig nem lehetett. Igaz, nagyon jól ki tudja fújni az orrát.

Benianyu

benianyu

Megann,
Dani az első hónapban hízott 1450 grammot. Holnap után lesz két hónapos, szerintem több mint 1000 grammot hízott ebben a hónapban is. Majd holnap kiderül, megyünk mérlegelésre, itthon nincs mérlegünk. Kép

benianyu

Megann,
És persze bocsánat, tényleg én írtam rosszul.

benianyu

Megann,
Azért még lehetünk nászasszonyok, mert nem tudom hány hónapos a fiam??? Kép Kép Kép
(írhatnék akár egy üzenetben több mondatot is, nem? de akkor sosem tartanék 1130-nál. lassan lelőhettek Kép)

benianyu

Barbi,
Noelnek jobbulást! Szegény, nagy kín a mandulagyulladás. Kép
Nem semmi, hogy Leon mekkorákat alszik éjjel!

Megann,
Én is ma mostam le a virágokat. Igaz levélfényt nem kaptak, de zuhanyoztak egy jót és ettől biztos jobb lett a kedvük. Kép

Dani egyébként ma egész nap alszik, gondolom ez feltűnt nektek, mert itt beszélgetek magammal. Kép

Benianyu

benianyu

BarbiKép,
mielőbbi gyógyulást Noelnek!
Melyik kórházba mentek, és mennyi időre???
Te bent tudsz maradni vele, vagy egyedül kell nekiKép???

A Budai Gyerekkórházban van testvér szoba: anyuka, pici baba, és nagy tesó... Tök praktikus!
Jól jött volna nálunk is, de mi állandóan a Svábhegyre járunk, ott a dokinéninkKép!
Vendég

Megann,
gegeproblema meg adott, ezt 1 eves korukra novik ki alt. a babak. Kép Viszont ami nekem sovany vigasz, hogy nem is annyira ritka ez a betegseg. Pl. az egyik keruleti vedono gyerekenek is volt stb.
falina

Sziasztok!

Szegény kicsi Noel.Kép Gyors gyógyulást kívánok neki!Kép

Minden beteg babának és mamának is!Kép

Nekem tavaly vették ki a mandulámat és a szobánkban volt egy 3 éves kislány. Neki az orrmanduláját vették ki. Egy kis hős volt!Kép
Csak az altatás utóhatásait viselte kicsit nehezen.

Nem tudjátok véletlenül, a Mammutban van baba-mama szoba, ahol lehet szoptatni?
Holnap már muszáj lenne elkezdenem vásárolgatni és oda terveztem menni első körben.

Andi & Nati

Andi&Nati

KépKép
duda

Benianyu!
Köszönöm szépen, hogy betettél a táblába!
Beni nagyon édes!

Noelnek és a többi beteg babának és anyukának jobbulást!

Az én férjem rám szokta fogni, hogy felelőtlen vagyok. Pl. amikor Ágostonnak az első tejkiütései kijöttek, hogy miért nem hívtam ki a gyerekorvost, mert az ilyen pici babáknak még nincs immunrendszerük és bármibe belehalhatnak! Azt nem is részletezem, hogy most, amikor beteg lett miket mondott. Szegény neki is rossz lehet, hogy így aggódik, de engem rettentően idegesít! (Az interneten olvasta ezeket, de hogy hol azt nem tudom.)

Mi ajándékba kaptunk egy csomag Pamperst, már csak egy pár darab van hátra, alig várom, hogy elfogyjon! Próbálom olyankor ráadni, amikor úgy gondolom, hogy nem lesz kaki, de nem mindig sikerül, és olyankor az esetek 50%- ban átöltözés a végeredmény.

Az szerintetek normális, ha még ugyan annyit kakil (12 hetesen), mint újszülött korában? Nem lehet, hogy ezért hízik ilyen lassan az utóbbi időben? 5 hét alatt hízott kb. 400 gr- ot. Idáig mindenki azt mondta, hogy nagy baba (4250gr- mal született), ezért nem kell úgy híznia, de mostmár kezdek aggódni. Most 5850 gr.

Megpróbálok feltenni képeket, amiket ma csináltam. Nem garantálom, hogy sikerül.

Réka

KépKép
KépKép
oréka

Benianyu, Nemesek, Duda, Oréka!

Köszönjük a jobbulásokat Noel nevében is! Kép

Egész jól van, ma pl. eszik is rendesen.

Nemesek!
Nem kell befeküdni egyenlőre, csak a Tűzoltó utcai kórházban van doki néni, oda megyünk kivizsgálásra.
Tavaly is itt voltunk (akkor be kellett feküdni),baba-mama szobában, ami 6E egy napra.....Kép
De legalább vele lehettem, ott is aludtam. Ez egy un. VIP szoba, TV-vel, mikróval, hűtővel, saját fürdővel. Nagyon szép, de nem olcsó.
Most remélem megússzuk a befekvést.

Duda!

Mamut I.-ben van szopis helyiség, egész kultúrált, van hozzá saját WC is, de ajtóval leválasztva, így nincs büdi. Kép
Fent az emeleten (ahol van hid a II-be), hátul, ahol a liftek is vannak a parkolóba.

Benianyu!
És még nappal is alszik, ma eddig 9-11 és 1/2 1-1/2 3-ig.....Kép
De Dani is jó alvó, nem?

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Benianyu!Kép

Akkor Dani pont úgy hízott, mint Bubus!

Réka!Kép

Ha sokat kakil, az azt jelenti, hogy sokat eszik.Kép Ha van ami kijön, valami kell, hogy bemenjen.KépKép

Ayse!Kép

Én is azt hittem, hogy nagy a babám, de mikor tegnap az UH-n volt egy szintén 9 hetes 7! kilós baba akkor rájöttem, hogy nem.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Anyósomról még az jutott eszembe, hogy múltkor letolt, hogy ne szoptassak Trisztán előtt, mert ő már nagyfiú ehhez.
Nekem eddig eszembe sem jutott, hogy ne lehessen a közelben... sőt, szeretek beszélgetni szopi közbenKép!
Szerintetek ez valóban gáz???
Ahogy elő tudja adni magát, mindig azt gondolom, hogy van abban valami, amit mond és tényleg felelőtlen vagyokKép!
Kati
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: