A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Kuha!
Áruld el a titkot, KÉRLEEEEEEEEEEEEEK!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Ildi, Megann,
en 12 kilot hiztam a szules utani 6. hettol kezdve. Korhazbol a kezdo sulyommal tavoztam.
falina

SziasztokKép
végre visszaolvastam, az egész hétvégétKépKépKép!!!

Mi jobban vagyunk (kop-kop-kop), bár tegnap este olyan migrénem volt, hogy megmozdulni sem tudtam. Szerencsére a fiúk már aludtak. Nagyon kivoltamKépKépKép!

Nyúlné, Benianyu, Zsofy, Duda, Vrucsincá, Prünty, Ayse, Brigi és Cipó (háromszorKép):
A lurkók nagyon- nagyon aranyosak!
(ha valakit kifelejtettem, sorry)

MegannKép,
ezen a tanuláson én is folyton szenvedek...
Ideülök a géphez, hogy beleássam magam, de véletlenül Kép az egerem mindig ideklikkel... Nem is értemKépKépKépKép!!!

Kati
Vendég

köszi, a bíztatást. Felhívtam anyós pajtást, direkt szüleim előtt, hogy hallják nem vagyok tapír. Azt hiszem padlót fogott, udvarias voltam és határozott. Megmondtam neki, hogy 2 hétig el sem jött unokát nézni, és a fiát itt vígasztaltam emiatt, meg elhívtam vasárnapra (no ebéd utánra) hozzánk, és elmondtam SOHA TÖBBET NEM MEGY A BABA NÉLKÜLEM SEHOVA 1 MÁSODPERCET SEM!!! Hallgatott, mint a sülthal. Férjnek is megmondtam, szerinte csak hisztizem. Mondtam neki húzzon el gondolkodni, ha kell, hogy hol az otthona, és ha rájött maradjon ott. Most jött haza, meglátjuk. Még mindig nagyon mérges vagyok.

Megann, Tünde, Viki, Cipó!

Köszi az együttérzést mégegyszer, tényleg brutális a helyzet jelenleg, komolyan felrobbanok, ha rágondolok. Kép

Zsofy!

Ahogy olvastam a soraidat kísértetiesen ugyanazokat csinálja anyósod, mint az enyém. HIHETETLEN, mekkora balfékek!! Én tuti nem leszek ilyen!! Kép

Babák változatlanul csodaszépek! Kép

Dóri & Viki 8+3

csütörtökön oltás (még a régi, majd ezt követően az új), remélem nem lesz náthás, mert szuszmorog még, bár kiszívni nem tudom neki az orrszívóval. Kép gergő unokatesójának sulijában (szintén elsős Solymáron laknak) hányós-hasmenős vírus van! A másfél éves kishuga kórházban volt infúzión, mert kiszáradt volna annyit hányt, hasmenése volt. Vigyázzatok nagyon a babákra!! Ha lehet ne vigyétek őket tömeghelyekre, nagyon brutál vírusok vannak sajnos. Kép Na befogtam.
Vendég

Prüntyi!

Én eddig azt hittem, hogyha minden fürdél előtt kb. 3-4 órával jól beolajozom, majd a hajmosás után a kis keféjével jól megdörzsölöm Gergő fejét, akkor szépen lassan idővel elmúlik ez a borzadáj. De nem, sőt anyum közölte pénteken, hogy szerinte még csúnyább, mint eddig volt.

Szerencsére ott volt anyu barátnője is, aki mellesleg védőnő. Õ mondta, hogy csináljuk azt, hogy jól beolajozzuk a fejét, majd kb. egy félóra - óra múlva fogunk egy olyan használaton kívüli fogkefét, aminek egyenletes hosszúságúak a sörtéi. Sehol nincsenek rövidebb vagy hosszabb sörték.
Én már ettől rosszul voltam, mondtam, hogy én aztán neki nem állok fogkefével, az 1000 %.
Szerencsére anyu vállalkozott rá.

Sikálni kell, csak szépen, finoman dörcsölni.
Kb. olyan 40 percen keresztül csinálta anyu, és a 95%-a a koszmónak el is tűnt.
Hozzáteszem, Gergőt jó passzban sikerült kifogni, mert ellenállás nélkül tűrte.
Én márcsak másnap a maradékot "fogkeféztem" le neki.

Ne ijedj meg, de sajnos jött vele a haja is Gergőnek. De ez van, enélkül szerintem nem is tudtuk volna leszedni. Ja, és kb. 3x kellett a fogkefét kimosni, úgy eltömődött a sörték között. Plusz a feje alatt a törölköző is teli volt.

Nem akarlak elkeseríteni, de Gergőnek közel nincs annyi haja, mint Tündikének, úgyhogy lehet, hogy nálatok egy kicsit több időt fog igénybe venni.

Íme Gergő, pont 3 hónaposan:
Kép

Oltás után, mint egy kis sebesült:
Kép

Anyukámmal, a legújabb sapijában:
Kép

Kép
kuha

Sziasztok!

Három napja még a gépet sem kapcsoltam be, annyira nem volt időm, már kezdtem megőrülni az elvonási tünetektől! Kép
Pénteken "bababálon" voltunk, / ugye Bodza Kép ?/, tudjátok, jártunk még terhesen az Ogyeibe kismamtornára meg ilyen beszélgetős kurzusra, és most volt az ismerkedés babástul. Megint az a sok baba, nagyon édik voltak! Engem mondjuk zavart, hogy sokan egyáltalán nem figyeltek a többiekre, így aztán a sok kérdésből, amikkel készültem, egyet sem tettem fel. Januártól járhatunk majd ide csecsemős klubba, ott azért jobban lesz majd lehetőség erre.
Szombaton ízelítőt kaptunk a karácsonyi őrületből: Várpalotán lakik párom nagymamája, ott szoktunk minden évben így tizedike környékén összegyűlni, mert enm mindenki tud együtt karácsonyozni a családból. Van ilyenkor szülinapos is, őt is felköszöntjük, és a kariajándékok is gazdát cserélnek. Tizenöten voltunk, ebből három gyerek. Hatalmas ricsaj, sokan most látták Gergőt először, volt nagy haccacáré... Látható volt, mennyire megkönnyebbült, amikor kivittem levegőzni, és rászakadt a csend. Fagyoskodtam vagy két órát kint, hogy neki jó legyen Kép Amúgy volt rengeteg kaja, süti, torta, szóval nem volt olyan rossz nekem sem, de előre tartok a karácsonyi vendégjárástól.
Ajándékokkal még mindig nem vagyok meg, de legalább az ötletek kialakulóban vannak.

Ayse, sajnálom, hogy nem hagy békén a mellgyuszi, jobbulást Neked!!!
És a betegeskedőknek is gyors gyógyulást! Nálunk is szörcsög tegnap óta a két gyerek, nekem meg most kezdett el fájni a torkom Kép Remélem, nem durvul el egyikünknek sem!
Lassan neki kéne állni sütögetni, igaz, a mézeskalács kész, de jönnek még kari előtt vendégek, nekik kéne kínálós süti, és szentestére is kell valami, igaz, az még ráér.
Tegnap este Gergő nagyon nyűgi volt, apja dolgozott, nekem muszáj volt már fölmosnom, így kendőbe kötöttem, és így mostam föl. Jó volt így, de hajolni nem mertem, csak guggolni, ettől meg olyan izomlázam lett, hogy alig mozgok Kép Mi lesz,ha elkezdek tornázni végre?

Minden baba olyan édi!!!
Ma csináltam végre egy mosolygósat Gergőről én is, fölteszem:
Kép

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Megann!

Súly: 52-ről 75 lettem a 9. hónap végére, majd most vagyok 63. Kép Plusz 11kg. De nem látszik rajtam, valahogy eloszlik. KépKép

Dóri
Vendég

KuhaKép
Zita is ezerrel tömködi a szájába a kezét, és nagyokat cuppog hozzá. Olyan is volt, hogy szoptattam, és a cicim mellé próbálta begyömöszölni a kezeit. Aztán a cumisüveget is alig tudom a szájába tenni, mert a kezek mindig útban vannak.

MegannKép
Én terhesség alatt 15 kg-t híztam, szülés után maradt 10, és ezt próbálom tartani, hogy legalább több ne legyen, ha már nem akar elfogyni.Kép Bár az az igazság, hogy én még kb. 5kg-t akarok leadni, a többi maradhat. KépKépKépKépKép

LányokKép
Minden baba nagyon szép!
Tündikének is irigyeljük a sok szép haját!! KépKép

Séta előtti arckenegetés
Kép

Fiúk, nézzétek, elefánt van a popómon!
Kép
Vendég

Viki,
mi is azt az oltast kaptuk 3 hosan, mint amit most kap Zsofi lanya. Hatasa: mintha mi sem tortent volna! Nagyon orulok, hogy beruhaztam. Sot mi mar megkaptuk a 4. havit is az ujbol. Itt sem volt semmi mellekhatas! Kép 2 egykoru fiu gyerko itt a lakotelepen a regitol 1 hetig szenvedett a mellekhatasoktol, nyugosek voltak, fajt a labuk stb.
falina

Anyóstémához szeretnék hozzászólni gyorsan (aki unja már, az nyugodtan lépjen továbbKép):
Az enyém általában nagyon segítőkész, és tényleg mindig a jószándék vezeti (ezért vagyok elnéző), de előfordul, hogy annyira hülye helyzetbe hoz, hogy nem igaz...
Amikor Trisztán most kórházban volt, nem tudtam Kornél miatt bemenni hozzá, így páromnak meghagytam, hogy miket beszéljen meg a dokinővel. Persze az anyja (hátam mögött), mivel gyereknek kezeli saját kisfiát, a kezébe vette a dolgokat, és bement beszélni az orvossal. Ebben nem lenne semmi rossz, de előadta magát...
Pontosabban jól lejáratott engem a dokink előtt (aki kiskora óta kezeli Trisztánt), hogy én nem vagyok elég felelősségteljes, és hogy ő már mondta a gyerekeknek (alias nekünk), hogy miket kellene csinálnunk, hogyan kellene gyógyszereznünk a fiúnkat. Ja, és hogy a főorvos úr megvizsgálta-e, mert mégis csak ő a szaktekintély (képzelem, milyen jól esett a dokinőnknek).
Az meg a mániája (kb 4 éve nyaggat vele), hogy írassak fel Trisztánnak nyugtatót, hogy ne futkosson, meg ne ugráljon annyit, mert attól nehezül el a légzése...
Na, nem is folytatom, mert már ahogy írom is idegbajt kapokKépKépKépKép!!!!!

De azért azt képzeljétek el, hogy most kell majd visszamennünk kontrollra, tiszta ideg vagyok... Remélem, a dokinő nem emlékszik rá, bár ilyen erőszakos viselkedést nehéz elfelejteni...

Ja, és az egészet utólag a páromnak merte csak bevallani, hogy ő bizony "elbeszélgetett" a kedves doktornővel. BIZTOS, hogy ezután gondosabb elbánásban részesülünk, majd figyeljük meg... hát kiváncsi leszekKép!!!!
És az osztályon kijelentette, hogy Trisztán körül mindenki viseljen szájmaszkot, mert nagyon gyenge a gyerek immunrendszere, és mindenki potenciális fertőző;.... képzelem, milyen népszerűek lettünk ezután. Még jó, hogy nem mentem be, mert az fix, hogy elapadt volna a tejem!!!!
Kati
Vendég

Zozo!

Csípőficam lett diagnosztizálva?? Ha fel kell iratni irasd fel egy másik dokival, ne várd meg visszajön szabiról!!

Gumibugyis verzió - patikából, különböző méretekben van, amit Megannék használnak, vagy a pántlikás, amit mi. Ez súlyfüggő, gyógyászati segédeszköz boltban vettük Újpesten. Ehhez nem kell semmilyen recept.

Dóri
Vendég

Kati!

Hát nem semmi.. valszeg felejthetetlen élményt nyújtott a dokinőtöknek..
Vendég

PannaKép,
engem is érdekelnek a külhoni élmények...
Egy kis szint hoz a hétköznapokba... ha én már ilyen itthonülő vagyok (brühhhüüüühhhüüüüüKép)

Azért dobok fel egy-két képet, hogy milyen ügyesen tartja már magát, az én csöpim:

Kép

Tesó székén (azért alul fogom őt, de nagyon ügyesen csücsül):

Kép

Kati, Kornél és Trisztán (akin komoly nyomot hagyott a kórház, ez látszik is, sajnosKépKépKép)
Vendég

Sziasztok!

Ma voltunk a MÁV-ban UH-n, szerencsére minden rendben. A nap elég rosszul indult, mert megint lemerült a kocsi aksija, ezért gyalog mentünk, de a HÉV-ig levitt a szomszéd szerencsére. Bubus jól viselte a vizsgálatot, már 6,3 kiló.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Bubus, mint mini biztonsági őr:

Kép

Bubus játszik:

Kép

Zsóf + Bubus (9+3)

Kép
Kép
göndörzsóf

Most sajnos csak ennyi időm van, de fürcsi után visszanézek.

A babák gyönyörűek!!!!

Tomi:

KépKépKép

Kép
Kép
thomasanne

Most sajnos csak ennyi időm van, de fürcsi után visszanézek.

A babák gyönyörűek!!!!

Tomi:

KépKépKép

Kép
Kép
thomasanne

Dóri!
köszi, ma voltunk dokinál, nem kell felíratni csak a patikában mondták, mert sz.tem, nem tudták mit is akarok. Kép
holnap megnézem máshol.

zozo
Vendég

Lányok! Most jövök a mérlegelésből, és kezdek aggódni: egy hét alatt 70 grammot hízott csak Gergő. Eddig a heti 300 volt a "normája", múlt héten már csak száz, de ez már kevéske, nem? Kevesebbet is kakil, de pisi van, alszik is jókat, nevetős, nyugis baba. Akkor ez normális, nem? Dokinéni az elején azt mondta, ha hízik - bármennyit is-, akkor minden OK. És a cickóim is olyan plötyik lettek, de azért van tej, de ki tudja,mennyi...

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Zozo!

Ejnye-bejnye...
Csípőficam?????Kép
Tuti nemKép
Mert akkor egyből Pavlik kengyelt írnak.Legalábbis én úgy tudom..
Úgyhogy először is nyugodj meg...Kép, aztán szerintem én az asszisztenstől holnap telefonon megkérdezném, hogy mi is lett a diganózis pontosan...Egyébként uh-n nézték???
Aztán ha ő nem tudja, akkor mindenképp vegyél terpeszpelenkát a gyógyszertárban(nem receptköteles, ha nincs akkor rendeltesd meg velük), én 4-5 hetes korában vettem 62-est, 10 hetesen meg lecseréltem 68-asra..
És ha nem tudsz pontos adatot(Egy római I.II.III. és egy betű a,b,vagy c,), akkor mindenképp kérdezz utána a dokidtól jövő héten..
Egyébként az én dokim szerint II. c- az un kritikus csípő aminél már pavlikot írnak, a III. meg egyértelmű csípőficam. Az I.a a tökéletes érték...

Súly:
Hát nem nyugodtam meg....de azért jó hogy nem vagyok ufóKépKépKép
Viszont nagyon jó lenne ledobni egy pár kilót márciusig, mert nem fogok uj síoverált venni sokezerértKépKép(így is szívszélütés kerülgetett amikor vettünk 2 éve, mondtam is hogy minimum 10 évre vesszük), mert sajnos jelenleg nem férek beleKépKépKép és akkor én nem is fogok síelni egyáltalánKépKép
Tudom, jó hogy ilyen problémáim vannak, de hát ha nincs semmi én találok valamit amin szomorkodhatok...
Szerintem tényleg Rókicánál fogok kikötniKépKépKép

Megann

Megann

Kép

Kép
megann

Zozo!

Patikust küldd továbbképzésre...KépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Egyébként tök bánatos vagyok....

Férj ma karácsonyi záróvacsira ment egy csapattal...és ma még haza se telefonált, hogy minden ok-e?Csak én telefonáltam hogy van e itthon valami kp..mert 1000 ft kp-m van, azzal meg nem tudok autómosóba menni...
Persze nem volt én meg lutrira nem megyek bankkártyával autót mosni, úgyhogy ma ki se dugtuk az orrunkat..

Lehet hogy tényleg nem hiányzunk neki egyáltalán egész napKépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!
ja, nincs csípőficam, hülye vagyok, csak minimalis baloldali kötöttség, ficamom nekem volt, meg kengyelem is.
ma tiszta dili vagyok.
csak terpeszpelust kell használni, torna, két hónapos kortól kenguruban hurcolászni, nem volt uh.

Zozo
Vendég

Zozo,

na azért. Kép Helyrejön tutira, csak hordjátok (mint mi is)!

Dóri
Vendég

KépKépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Gondoltam teszek fel pár tegnapi meg mai képet Petiről, amígalszik a drága!

Na most meg megpróbálok visszaolvasni, hátha sikerül!Kép

Viki+Petike 12+3

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Szép estét!Kép

Minden baba gyönyörű!!!!!Kép

Kuha!Kép

Gergőd annyira helyes kispasas, nagyon "bejön" nekünk KépKépKép
Már úgy látnánk élőben isKép
Csak megint jön a nagy havazásKép akkor meg nem szeretek autókázni LívivelKép
DFe azért remélem hamarosan sikerül talizniKép

Mi jól vagyunk, ma kint aludt Lívi másfél órát és olyan jó meleg overálja van, hogy alig kell aláöltöztetni és csak egy takaró kell fölé és így is tök meleg Lívi mikor kiveszemKép

Képzeljétek kaptunk 2 napi anyatejet(fagyis) attól az anyukától akitől hordtuk a tejet és mind megette LíviKépÍzlett neki pedig nagyon rossz az illata a fagyasztottnak, pfúúújjjj....Kép

Puszi mindenkinek, mostanában ritkábban fogok jönni, mert olyan jól elszórakozom Lívivel napközbenKépKépKép

Alig sír szerencsére és már lehet vele huncutkodniKép

Mea
mea

A babák gyönyörűek! KépKépKép

Falina!
Köszi, remélem mi is megússzuk, 27-én megyünk, de már parázok miatta! Kép

Kézevés: Peti is eszi mindkét kezét, meg anya és apa kezét is meg a pulóvert és a takarót, meg a pelust, meg ami a kezébe kerül azt is KépKépKép, ja és anya pólóját is, mert a böfisrongyról általában elmászik, így a póló marad csak alatt, biztos az is finomKép

Kilók: én most a terhesség előttinél csak 2 kg-al vagyok több, de akkor is volt rajtam + . De legalább a ruháim rámjönnek. Jó volna fogyni még pár kilot, de megvárom vele én is a szopi végét! Addig még csokit is engedélyezek magamnak!Kép

Viki+Petike 12+3

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Még élek, de probléma hegyén hátán mindennek.
Kincsővel rendben van mindenKép
remélem valamikor tudok újra bekapcsolódni.
Puszi mindenkinek!

Kriszta és a holnap 3 hós Kincső

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Megann:

Szerintem ez teljesen férfihozzáállás. David is azt mondja, neki nem hiányzik a baba, bár ő ilyet nem mond, hogy egész nap... csak mikor a heti kimenőnk van, én hazafelé már taposom a gázt, hogy minél előbb lássam, ő meg röhög rajtam, hogy nem bírok meglenni a baba nélkül. Ilyen apropóból kérdeztem tőle, hogy neki nem hiányzik? Azt mondta, hogy hát az alatt az 2-3 óra alatt amit távol töltöttünk tőle, nem. Hát ilyenek a férfiak.

Abba viszont gondolj bele, hogy NEKED is szükséged lesz egy idő után arra, hogy magadra is jusson időd. És könnyebb most hozzáedzeni a saját lelkedet meg a gyerekét is, hogy nem vagytok még mindig összenőve. Majd 1-2 éves korában amikor már megőrülsz csak hogy elmehess a férjeddel moziba vagy vacsorázni vagy a kozmetikushoz vagy barátnővel találkozni... és azért nem tudod megtenni, mert Léna nem hajlandó megmaradni másnál csak nálad, és a nagyszülők nem tudnak vele mit kezdeni, mert nem ismerik, mert nincs vele annyi tapasztalatuk, hogy hogyan kéne bánni vele... akkor sokkal nehezebb dolgod lesz. Szerintem magadnak teszel rosszat hosszútávon azzal, hogy senki másra nem mered/akarod rábízni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc!Kép

Szerintem ne aggódj, ha Gergő láthatóan jól van, nem éhes, nem lehet baj. Az meg hogy plötyik a ciciid, normális, nekem is azok, attól még van tej. Lehet, hogy Gergő ilyen alkat, most lehet, hogy nyúlni fog nagyon. Az én Gergőm is ilyen volt, a 3. hónaptól kezdve 35-50 dkg-kat hízott csak havonta, de hosszban sokat nőtt. Ha mégis aggódsz, esetleg csinálj egy próbaszopit.

Thomasanne!Kép

Gyönyörű Tomika!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Kuha! Kép

Zsuzsa is mindent tömne a szájába, mondjuk nem akkora vehemenciával mint Gergő ezek szerint. Kép Én hagyom neki, állítólag így fedezi fel a világot, mindent a száján keresztül próbál megismerni.

Rólunk:

Zsuzsa megint elkezdett éjjelenként felébredni, olyan 3 felé, de tegnap pl fél háromkor jelentkezett... én meg éjfélkor feküdtem le, mondjuk lehet úgy kell nekem... aztán aludtunk tovább ötig, de mikor már mellettem van, az nem nevezhető túl mély alvásnak. Ma meg hazaértünk, 5kor lefeküdtem vele az ágyba szopizni és fél nyolckor arra ébredtem, hogy David hazajött, baba elaludt (meg én is). Azóta is alszik. :-/ Se fürdés, se átöltözés... mi lesz ebből éjjel??? Lehet nekem is le kéne feküdni MOST és akkor mikor éjfélkor kukorékol, legalább én is aludtam pár órát. :P

Egyébként ma jó napom volt, mert beesett hozzám egy kliens terápiára, és úgy tűnik, komolyan gondolja a dolgot. Kép

David meg meglepett 4 szál rózsával meg egy szusi vacsorával, mert múltkor elfelejtette a névnapomat, és ma van Gabriella nap, ami a középső nevem, csak ugye sose szoktam ünnepelni. Kép De nagyon jól esett.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Elaludt! Kép

Göndörzsóf, köszönjük!

Lányos anyák, hát senki sem harapott rá Tomira?
Pedig nagy lába van és tudjátok mit mondanak a nagy lábú pasikról......

Kép
Kép
thomasanne

Benianyu!

Köszönöm szépen!Kép

Kép
hencsi

Rókica!

Mint mindig most is igazad vanKép vagy inkábbKép
Sajnos hozzá tartozik az életutamhoz, hogy közvetve már 2 babáért is küzdöttünk a családommal együtt...
(tesóm 2 rosszul sikerült házassága..., az elsőt nem sikerült az apukának elrabolni(de megpróbálta), a másodikat igen, és 1 hónapig magánál tarotta az 1 éves gyereket, hátha vissza tudja csalni tesómat, nem sikerült, ergó gyereket visszaadta, azóta sem az első sem a második apuka nem jelentkezikKép)...
Szóval lehet hogy ez már a véremmé és a mániámmá vált, hogy nem nagyon akarok megválni a gyerekemtől...KépKépezalól talán anyukám a kivétel, nála szívesen hagyom)
És ráadásul én is mindig anyukám sarkában voltam és kisiskolás koromig soha egy napot sem töltöttem anyukám nélkül...lehet hogy neki megterhelő volt, mégis azt mondja akkor volt a legboldogabb amikor otthon volt velünk gyesen...

Egyszóval nem tudom mi lesz....

Viszont vártam hogy legalább hazatelefonál apa, hogy minden rendben lezajlott-e, de nem telefonáltKép

Másrészről meg azt nem értem, hogy pont a férjem, akire a kisebb teher hárul,és szinte csak "kedvtelésből" babázik, pont ő tervezgeti a lepasszolást...én meg, aki a gyerekezés oroszlánrészét cipelem(szó se róla édes teher, viszont nagyon lemerít mentálisan és érzem ahogy agyilag szívja ki az energiámat meg az agyamat a monotonitás),nekem eszembe se jut ilyesmi..., de úgy látszik ez a természet rendje...

Na jó, most kioffolok inkább.....mielőtt sírva fakadnék...Kép

Pusz mindenkinek és szép álmokat, megyek inkább még megszaglászom a kis alvó LénátKépKépKépKép

Lányok, Harival mi a bánat van? Elmerült a babázásban? Na írok is sms-t neki, gyanús ez a csönd...

Megann

Kép

Kép
megann

Ildi!

Köszi!

Göndörzsóf!

Nem semmi, hogy mekkora Bubus! Közel egy súllyal, egy időpontban születtek Andrissal, és majdnem 1 kg-val nagyobb nála, pedig Andris se kicsi!

Jucc!

Már korábban is gondolkodam rajta, hogy a heti 300 g hízást nem lehet sokáig tartani. Féléves korukra kell a babusoknak megduplázni a születési súlyukat. Ilyen ütemű hízás mellett ez jóval túlszárnyalná ezt az eredményt. És utána is lassul a dolog, mert 1 éves korukra kell megháromszorozni, tehát akkor arányaiban már kevesebbet híznak. Egyébként Lili kb. 2 éves korára háromszorozta meg a születési súlyát. Én meg több mint 5 évesen voltam 12 kiló (inkább magas testalkat mellett). Azzal fenyegettek, hogy nem mehetek iskolába (úgy utáltam enni, nem úgy mint most). Szóval ezért nem annyira izgatott, hogy Lili nem hízik olyan nagyon. A leírtak alapján minden rendben lehet Gergővel (csodaszép!!!). Doktor néni mit mond?

Nemesek!

Nem semmi az anyósod! Nyugtató egy gyereknek?! Tök jók a képek!

Koszmó: nekünk egy szaliciles krémet írtak fel. Ezzel 1-2 órával a fürdetés előtt be kell kenni és aztán lemosni. Egész jól karbantartja.

Tünde, Kuha, Viki, Thomasanne, Ildi, Zsóf!

Gyönyörűek a babák!

Karácsony közeledtével Lili egyre jobban érdeklődik a vallási kérdések iránt. PL: Fáj a feltámadás? Ha felmegyünk a menyországba, akkor szárnyunk nő. Amikor elkezd nőni, akkor szúrja a hátunkat.

Ayse

ayse

MegannKép
Lehet, hogy hiányzol a férjednek, és CSAK VELED szeretne eltölteni egy kis időt. Állítólag van olyan pasi, aki féltékeny a gyerekére...

RokicaKép
Milyen terápiára mennek Hozzád?

ThomasanneKép
Nekünk tetszik Tomi!
Bár így szülés után a fenének se kéne nagy lábú pasi... KépKépKép

Tünde és Zita (11+3)
Vendég

PpannaKép

Jó utat Nektek haza, és jó pihenést itthon!

Ui: a profilodban nincs bent az e-mail címed...
Vendég

Havtunde!

Sajnos ennél jobban ismerem a férjemetKép
Este szokott nyafogni, hogy miért megyek még aludni....stb...
De a féltékenység olyan messze áll tőle mint Makó Jeruzsálemtől...Kép
Azt talán még nehezebben viselném, ha Lénára féltékenykedne, de nem így van szerencséreKép
Egyszerűen ő ilyen....

Mea!
De jóKép Akkor csak csurran cseppen valami anyatejcsi LivikénekKép
Képzeld, direkt neked akartam elújságolni, hogy vettem a babaszobán légzésfigyelőtKépKépKépKép
Nagyon megörültem amikor megláttam hogy valaki árulja a Babysense típúsúját, gyorsan le is csaptam ráKép
Nagyon szép állapotban kapam meg, szinte makulátlanKép
Most nagyon büszke vagyok magamra...
Már csak a fésülködőszekrényedre fáj a fogam nagyonKépKépKépKépKépKépKépKép
Azóta is dobozokban állnak a bizsujaim mega kis hülyeségeim.......

Falina!
Gégeprobléma megoldódott végül???

Benianyu!
Hogy áll Danika súlyban?
Mi szerdán megyünk 3 hós szurira, akkor lesz 13 hetes és olyan 5500grammra saccolom.
Az első 2 hónapban 1-1 kilót hízott, a 3.ban meg felet..
Szerintem ez nem gáz ugye???

Megann

Kép

Kép
megann

Ayse!

hihihiihihihihihihihihihahahahahahahhahKépKépKépKépKép
Hát ez haláliKépKépKépKép
Szerintem vedd fel valahogy diktafonra amit kérdez.....
Ezeket értemes lesz egy 10-15 év múlva lejátszani neki...

Megann

Kép

Kép
megann

Havtunde...

Rókica dilidoki...(bocsi Róki, tudod hogy nagyra tartalakKép, ez csak olyan szólásmondás)...
(meg ugye magamra gondolva én=dilis, te= doki...)
Szóval pszihiáter,vagy pszihológus...nemtom melyik, mindig keverem...

Megann

Kép

Kép
megann

MegannKép
Aha, értem Rókit...
És akar róla beszélni???? KépKépKépKépKépKépKépKép
Ezt poénnak szántam.KépKépKépKépKépKépKép
Vendég

Megann:

Kép Ez nagyon szomorú történet. Kép Persze így rögtön érthetőbb, hogy miért nem akarod elengedni magad mellől Lénát, bár valahol talán ez természetes anyai ösztön is. Nekem is fáj a szívem, mikor otthagyom Zsuzsát. Seggbe kell rúgni magam. ;) Mindig azt mondogatom, hogy ez jót tesz nekünk. Nekem azért, mert kikapcsolódás nélküle, bármennyire is élvezem a babázást. Annak akivel hagyom, azért mert saját kapcsolatot épít ki Zsuzsával, ami nagyon fontos szerintem (mind az apja mind a nagyanyja részéről), és nem utolsósorban Zsuzsának is jó, mert megtapasztalhatja azt, hogy ilyen sok ember szereti őt és ilyen sok emberben meg lehet bízni, tehát nem fog összeomlani a kis világa, ha egyszer kényszerből marad másra (mondjuk én beteg leszek vagy el kell utaznom, ilyesmi).

Egyébként nálunk is David forszírozta a kimenőt. Nekem eszembe se jutott volna szerintem minimum fél éves koráig, főleg mivel a továbbképzés miatt amúgy is ott kell őt hagynom kéthetente egy egész napra, és én már ezt is soknak véltem. De azt muszáj volt valahol, ez pedig "szórakozás" nekünk. Elviekben természetesen egyetértettem Daviddel, de mikor Zsuzsa 2-3 hónapos korában be is akarta ezt vezetni, hát nem mondom, volt bennem ellenállás. Persze, persze, az ELV tök jó, de a GYAKORLAT miatt húztam ám a szám én is. Kép Aztán erőt vettem magamon, mert nálunk David stabilitása is megér annyit, hogy rövidtávon egy kicsit nehezebb talán Zsuzsának, hogy a nagyi vigyáz rá pár órára, nem én. Tehát nálunk sok indok volt arra, hogy ezt a kimenőt bevezessük.

Havtünde:

Pszichoterápiára járnak hozzám. Kép Én vagyok a rezidens pszichomókus, de itt kizárólag sorstárs kapacitásban.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hát Lányok, úgy tűnik, súlyban elhúztunk TőletekKépKépKép!!!
Kornél 2 hete volt 7,12 kg, mostanra már bizti elérte a 7,5-et (csak jövőhéten megyünk mérni a védőnőhöz), pedig már csak 4 óránként szopizik...
Mindenesetre nagyon úgy néz ki, hogy kinőttük a Libero Midi-t (5-8 kg)Kép. Már sokadszorra folyik ki a pipi, pedig eddig nagyon bevállt...
Most komolyan vegyem meg a maxit (7-14 kg)????
Még csak most született...

Olyan gyorsan megy az idő....Kép
Vendég

Háát Nemesek, nem semmi!

Zita pont egy hónappal ifjabb Kornélnál, ma mértük, 5500gr kereken. Nem mondom, nem sajnáljátok tőle a kaját. KépKépKépKép
Vendég

RokicaKép,
én teljesen egyetértek!!!!
Ha van rá lehetőség, akkor minél korábban kell szoktatni a változatosságra a babákat.
Nálunk sajna nincs, mivel egyik nagyszülő sem vállalná, és az ember csak akkor hagyja ott, ha 100 %-ig megbízik az illetőben...
Nálunk a nagyfiamat nyáron anyuék a telken már bevállalják, hogy pár napig ottmaradjon, és neki van is kedve az ilyesmihez, de én szó szerint ki vagyok borulva ilyenkor, pedig tudom, hogy nem lesz semmi baja, meg hát van telefon, autó, max. 30 perc alatt odaérek akárhol vagyok (Szentendrei szigeten van a telkünk)...
Mégis, nekünk kész rémálom, ha a gyerek nélkülünk nyaral. Óránként telefonálok, és nem lehet a köztes időben hozzámszólni...
Nem is a gyerekekkel van a gond, ők rugalmasak, gyorsan aklimatizálódnak, de mi, szülők... rémesen hisztisek vagyunkKépKépKép!!! Ez persze csak saját tapasztalat, lehet nem szabad ennyire általánosítani???
Vendég

Megann: Kép

Pszichológus. A pszichiáter orvosi egyetemet végzett. A pszichológus bölcsész végzettség. Általában a pszichológusok iskolai tanácsadóban, marketing szakmában, ilyen helyeken tudnak elhelyezkedni, és egészséges emberek tanácsadásával foglalkoznak, normális élethelyzetekben felmerülő nehézségek kezelésével. A pszichiáterek általában kórházban dolgoznak, betegekkel, és gyógyszert is írhatnak fel, amit természetesen pszichológus nem tehet.

És hogy még kavarjak rajta egyet, sem a pszichiáter, sem a pszichológus alapból nincs kiképezve pszichoterápiára (ami a "gyógyító beszélgetés"). Ez egy ráépített szakképzés. Tehát ha netán majd egyszer szükségetek lesz terápiára, és szakembert kerestek, akkor arra kell figyelni, hogy nem elég a pszichológus/pszichiáter végzettség, ami még fontosabb az az, hogy az illető legyen pszichoterapeuta, mert ez az a képzés, ami arra irányul, hogyan kell valakin beszélgetésen keresztül segíteni. Erre nyugodtan rá lehet kérdezni a szakembertől, hogy van-e pszichoterapeuta szakvizsgája.

Amúgy a pszichológus olyasmit tanul a suliban, hogy hogyan fejlődik az egyéniség, meg milyen alapelvek motiválhatják a viselkedést, stb. A pszichiáter meg megtanulja, hogy elmebetegségeket hogy kell diagnosztizálni. De a terápia egy külön eszköztár, és azt nem tanítják se a bölcsészkaron, se az orvosin.

Na most ez biztos sokkal több volt mint amit tudni akartatok. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vagy lehet, én is orvosi eset vagyok...

Roki????
Kép
Vendég

TündeKép,
a kaját nem sajnálom az igaz, bár még semmi mást nem kapott életében, csak anyatejetKépKépKépKép, se víz, se tea, se semmi...
Én mondjuk direkt úgy terveztem, hogy bár a terhesség alatt nem szedtem semmi külön magzatvédőt vagy vitamint, a szupertejemmel kívántam megalapozni a jövőjét...
Így "csak" 3100 gr-mal született, de máris megdupláztaKépKépKép, sőt...
Kati
Vendég

Rokica, Nemesek, MegannKép

Én "rendszeresen" elmegyek itthonról Zita nélkül. Ha Apa nem ér rá, akkor van 2 ismerős, aki szíves-örömest vigyáz rá. Ettől egyáltalán nem érzem magam rossz anyának, sőt, szerintem jót is tesz némi barátnőzés, némi tanulás.
Zitát nagyon vártuk és nagyon szeretjük, de ki nem bírnám, ha nem lehetnék nélküle is.
Nincs is semmi gondunk vele, vihetjük bárhova, mindenhol aranyos-mosolygós; és még abból se volt gond, hogy "idegennel" volt itthon. Gondolom később nem lesz ilyen egyszerű a dolog.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: