A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Jó reggelt! Kép Kép Kép

Köszönjük szépen a sok dicséretet Dagi-Dani-gombóc-golyó-baba nevében. Kép

Rakok fel még egyet, ha nem baj, úgy belejöttem. Kép

Kép

Mára már jobban vagyok! Kép Remélem, minden sorstársam hansonlóképpen! Kép

Ma megyünk az Anyuékhoz, ott leszünk egész nap kényeztetve. Kép Ott nincs net, de este jövök visszaolvasni és a táblát is felteszem majd.

Jó hétvégét mindenkinek!
Pusz
Benianyu és Dani (8 hetes)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

SOS!!! Ha nagyon taknyos a gyerek, milyen gyakran kell orrot szívni??? Annyira útálja Olivér az orrszívást, hogy utána alig lehet megnyugtatni Kép Ráadásul mostanában állandóan alszik. Ébresztgessem, hogy orrot szívjunk? Eddig hagytam aludni és akkor orrszívóztunk mikor ébren volt, főként szopi előtt, hogy megnyugodjon, és valami jót is kapjon Kép Ma már nagyon taknyos, egy szívásnál tele lesz a Living Lab orrszívó tartálya. Szerencsére eddig Oli nem volt lázas (lekopogom kopp kopp kopp) Jó kedve van, rötyög állandóan Kép
Ja képzeljétek a gyerekorvosunk azt mondta, hogy ne használjunk Sterimart. Van egy 10 hónapos kislányuk, szóval gyakorló apuka is egyben a dokibácsi. Azt mondta, hogy nagyon mar. Tapasztalatok???
Cebion cseppet, Nasivint orrsprayt (gyerekeknek valót) kell használnunk.

Benianyu! Nagyon szép Dani baba Kép Tényleg jól kikerekedett Kép Örülök, hogy Te már jobban vagy Kép Most reggel már nekem sem volt lázam szerencsére.

Róki! Én babaollóval vágom Oli körmét. Azzal nem lehet elvágni sehogy sem. Eleinte alvás vagy szopizás közben csináltam, de mostanra már annyira belejöttem, hogy simán levágom, mikor ébren van. Egyébként az alkohol nem volt buta ötlet! A legelején véletlenül beszakítottam az egyik körmöcskéjét (nekem nem ment a tépkedés, a védőnő erőltette, és az lett a vége...) begyulladt, megmutattuk sebésznek, és pont azt mondta, hogy vagy szaliciles alkohollal, vagy betadin-nel kenegessem neki.

Jó hogy írtátok a csípő UH-ot... Most jutott eszembe, hogy nekem lassan kérnem kell 4 hónapos kontrollra időpontot. Ha nem olvasom itt, tutira elfelejtem. Még mindig szita az agyam Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Én mondtam, hogy a net-en terjed a baci, Zitának éjjel szivattyúzni kellett az orrát... aztán csöpögtetni bele.

VrucsincáKép
én éjjel megvárom amíg elkezd bömbölni,Kép hogy nem kap levegőt szegénykém, és csak utána izzítom a porszívót. Napközben ha hallom hogy szörcsög az orra, leszívom.

BenianyuKép
nagyon tetszik nekünk Dani.KépKépKép
Apa kérdi, hogy azt a nagyon-nagy pocakot Apától örökölte? KépKépKép

RókicaKép
Én is a "kicsit leszakad a babaköröm és utána lecsípem az én körmömmel" technikát alkalmazom. KépKépKép
És mindig várjuk a Nagyit, mert igaziból Õ szokta levágni, én nem mertem még megreszkírozni. Kép

Zöld kakiKép BroáffffKépKépKép
Zitának is mindig zöld az eleje, sárga a vége. A gyerekdoki azt mondta, hogy akkor zöld, ha fáj a hasa; mint ahogy írtad is.

MegannKép
Léna nem tápszeres? Rosszul emlékszem? Amióta Zita tápit kap, elhagyhattuk a Konakiont, mert a tápiban van K-vitamin. A védőnő és a gyereko. is mondta.

Tünde
Vendég

Jóreggelt...

Elmentünk egy távoli rokont meglátogatni az Újpesti Szülőotthonban. Megint megerősödött bennem, hogy oda se megyünk szülni legközelebb, bár itt van csábítóan közel. Szóval neki császár lett a vége (surprise surprise), mert túl hosszasan vajúdott. Mondjuk a részleteket nem tudom, de ez így önmagában gyanús. Aztán se a mamákhoz se a babákhoz nem lehet bemenni, a babákat látogatási időre ELVISZIK anyukáik mellől, meg azt hiszem éjjelre is.

Aztán mentünk a piacra és szereztem GESZTENYÉT!! Kép Most sül.

Mit is akartam még?

Ja igen. Két érdekes cikk a hozzátápiról (a nyáriaktól loptam):
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=10980
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=8734

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Falina,
örülök, hogy beindult a babád!!! Remélem nem kell gyógytornázni, állítólag nem igazán szeretik a babák, itt az egyik anyukának ordított a babája,mert fájt neki. Egyébként Boti is egy napon kezdte el produkálni az összes tudományát.

Ayse,
pontosan úgy csinálom én is a gesztit,ahogy Rokica.Babusnak meg megfőzöm majd (lehet kapni egészben mirelitzacsiban, amit csak meg kell főzni) és összeturmixolom meggyel,vagy más gyümivel (ez egy barátnőm receptje,imádja a kislánya.

Spanci,
hol szoktatok gesztenyét szedni??? Ha nem titok,én már évek óta vadászok egy jó kis gesztenyést, de nem találok sehol.Hol nőnek a gesztenyefák??
helga22

Jó reggelt!

NEM FOGJÁTOK ELHINNI HOGY MI TÖRTÉNT.......
LÉNA MEGFORDULTKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Úgy volt, hogy nálunk az a menetrend, hogy reggel a kelés után én fejek és a férjem rendezi le a gyereket pelenkaügyileg és tornaügyileg...
Most lementem fejni a konyhába mert tegnap estéről lentmaradt a mellszívó, egyszercsak ordít a férjem hogy azonnal menjek fel, persze megint hármasával szedtem a lépcsőfokokat...bár a hangjából éreztem hogy nincs baj.
Tehát fölszaladtam és látom hogy a férjem rendezgeti Lénát a kiságyban(épp a hasaltatást végezte terpeszpelus nélkül), szépen kitámasztotta magát és egyszercsak a kis bucok fejét elkezdte balra dönteni és hopp oldalra majd hanyatt fordult...KépKépKépKép
Olyan kis ügyi volt, aztán levágtattam a videókameráért és szerencsére megcsinálta mégegyszer, tehát meg is van örökítveKépKép
Nagyon boldog vagyokKépKépKép
Olyan kis ügyi...KépKépKép
Na mostmár rájött a dologra akkor nem fogom tudni hasaltatni...KépKépKép, a kis huncut lehet hogy így akar kifogni rajtam, hogy ne legyen több hasalás...KépKépKép

Úszás:
Hát az nem sikerült valami fényesen, 30 percet töltött vízben, többnyire sírt nem is kicsitKép, de az oktató szerint nem gond, meg kell szoknia.
Hát még szerencse hogy a férjem ment be vele a vízbe, mert én biztos kijöttem volna a sírás miatt..
Viszont az első 5 percben nem sírt és az is megörökítettem videókamerán....
Megyünk jövő szombaton is......remélem pár alkalom után megszokja a dolgotKépKépKép

Havtunde!
Léna egy nap csak egyszer kap tápit, a többi anyatejKépKép, úgyhogy addig amíg fele-fele nem lesz a tápi-anyatej arány, addig kell adni a konakiont...
Nálunk ez a "szokás"..

Spanci!

Na ennek a hallásvizsgálatnak utánakérdezek a dokinktól...

Róki!
Bocsáss meg a feltételezésért de én úgy "érzem" a 7. érzékemmel, hogy ti nem itt(Magyarországon) tervezitek leélni az életeteket...
Vagy csalódom????
Valahogy ez az érzésem...

Édi vagy, hogy bombázol itt az angol mondókákkal, de addig amíg én csak makogok(Davidtől vehetnék pár leckét-nem is rossz ötlet- régebben járt hozzánk angoltanár-) és leragadok a how are you -nál nem hiszem, hogy nekem kellene angolra tanítani a gyerkőcöt..
Minden esetre van itt egy ovi Csömörön, természetesen magánovi, ami angolra tanítja a gyereket...nagyon gondolkozunk rajta, de havi 50.000 ft..
Az egy évre 600 ezer forint minimum, és még nem számoltuk a sok egyéb mellékest, meg a fakultatív dolgokat(lsd babaúszás ma 1700.- ha bementem volna én is akkor 3000.-)

Várom a csomagotKépRemélem a geszti lesz a nagyobb része a seggberúgás meg a kisebbikKépKépKép

Vigyázz mert még szavadon foglak és egyszercsak rádtörök az otthonodbanKépKépKépKépKépKép

Benianyu!
A mai képen meg Dani tiszta Te vagyKép
A fiúk az anyucira hasonlítanak, nem???
Kivétel mi, ahol Léna tiszta énKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

FIGYELEM GESZTENYEIMÁDÓK..

A geszti jó puha marad, ha bevagdosás előtt egy órára vízbe áztatjátok...Kép
Nálunk bejöttKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Benianyu!
Köszönjük, hogy beraktál a táblába!Kép
Dani baba nagyon édes!Kép

Megann!
Nagy-nagy gratula Lénának!Kép
Régebben nekünk is volt kaki problémánk, a védőnő a cukros kamillateát javasolta.
Mi csak egyszer próbáltuk, de cukor nélkül és pár órán belül hatott. Nem kell belőle sokat innia a babának, csak úgy 20-30ml-t.
Talán ez még mindig jobb, mint a szélcső.

Körömvágást mi mindig alvás közben intézzük, mert Nati még szopi közben is "varázsol" a kis kezeivel.Kép

Falina!
Melyik alapítványt helyezte kilátásba a doki?
Mi is járunk tornázni, csak azért kérdem.

Rokica!
Köszönjük a hozzátáplálásról szóló cikkeket!Kép
Nálunk szép lassan aktuálissá válik.

Andi és a 4hós+3napos Nati

Andi&Nati

KépKép
duda

Hú, de megkivántam a sült gesztenyét. Mindjárt indulunk sétálni, veszek is a zöldségesnél.
Tünde, a hasi UH nálunk is kimutatott vesemedencetágulatot, de nem aggódom, mert az UH-s orvos, meg a gyerekorvos is azt mondta, hogy kinövi. állitólag a magzatok nagy részénél van ilyen tágulat, és a megszületett babák egy része még nem nőtte ki, de a legnagyobb részük kinövi. Nem is erre való az UH, csak éppen látja ezt is, hogy a mamák aggódhassanak méág egy kicsit. Neked mit mondtak?
Érdekes, Julcsika meg mindig a jobb kezével veszi kézbe a függő csörgőit. Biztos, hogy ez nem jelent semmit?
Benianyu, Dani tényleg nagyon helyes kis gömböcKép
Brigi, nagyon helyes a manókád a kis piros szerkójában. A nevét most nem találom, sajnos.
Vennem kell egy babakocsit. Eddig kölcsönkocsit használtunk, ami 21 kiló és már nehezen cipelem fől-le azon a 10 lépcsőfokon, ahol még nincs lift. Van valakinek olyan, ami könnyű, könnyen szállitható autóban is, és nem is drága? Milyet vegyek? És az is fontos, hogy ha lesz még egy baba, Julcsika is kényelmesen utazzon rajta állva. Segitsetek! Ja, és mit jelent az, hogy testvérkocsi? Azon két ülés van?
Zsuzsa és Julcsika, aki tegnap volt három hónaposKép
tzsuzsa

Jaj, nem 21 kiló, "csak" 12. És föl-le, persze.
tzsuzsa

Mióta hazajöttünk babaúszásról, azóta alszik...KépKépKépKép Úgy látszik arra mindenképp jó hogy jól elfáradjon...ha mást nem akkor a sírásbanKépKépKép
Nem is evett fél 8 óta...Kép
Na sejtem délután 2 óránként enni fogunkKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Tzsuzsa, testverfellepot a legtobb kocsira kulon lehet venni, azt hiszem. szoval ha eleg hogy allva utazik, akkor nem kell testverkocsi..

en meg kenguru-hordozot szeretnek venni. mar tobb ismeros ajanlotta a Babybjorn markat. valaki ismeri?
Lehet egyaltalan kapni mar Magyarorszagon? Mert 3 eve meg nem volt, azt tudom..

Nagyon aranyosak a babak! Benianyu mi is ilyen kis hurkagyurkak vagyunk mar mint a Te Danibabad Kép)) nagyon szep!!

ppanna es Dávid 8 het 3 nap

Kép

Kép
ppanna

Jajj es Megann!!!
hat gratulalok nektek!!!!! Kép Kép

Kép

Kép
ppanna

Kozben meg is talaltam a Babybjörnt a Kikaban.. (22 ezer - uuhhh.)
csak irogatok itt magamban.. Kép

Kép

Kép
ppanna

Megannn!

Mi is gratulálunk! KépKépKépKép

Tzsuzsa, mennünk kell gyereknephrológiára, és ha lázas lesz, akkor majd mindig kell tőle vizeletet venni vizsgálatra. És febr. környékén kontroll UH.
Vendég

Benianyu!

Tündéri Dani baba! Kép És rényleg hasonlítanak egymásra a tesók! Kép

Megann!

Gratulálok én is Nektek, és remélem a bébiúszás beválik, de ha az edző szerinte tök normális a bőgés, akkor majd legközelebb. Fényképet rakhatnál fel mindenesetre.

Rokica,

szülőotthonról én is horror sztorikat hallottam. Többek között ott dolgozó csecsemősnővértől az orvos 150.000,-Ft-ot kért a szülésre, és frankón megmondta (valljuk meg nem a legjobban fizető állású KOLLÉGANÕJÉNEK), hogy ennyi a tarifája! Szerintem arcátlan. és "igen gyakori" a császár..

Dóri

még jövök, csak sül a banános muffin. hmmm KépKép
Vendég

LÁnyok!

Köszönöm a szülinapi üdvözletet Mindenkinek! Sajnos csak ma tudtam először a géphez ülni azóta.

Dóri!

Banános muffin??? nyam-nyam-nyam Kép
Nyitnám az ablakto, jó?

Kép
kuha

Ppanna!
A babaszobán árultak nemrég ilyen márkájú kengurut, használt de jó állapotban. A márka alapján is rá tudsz keresni, már ha érdekel, és nem gáz, hogy használt.

Megann!
Csúcs ügyes a csajszitok!
Emma nem nagyon strapálja magát, az utóbbi két napban meg elég nyűgös is, nem akar aluszkálni. Semmit nem tudok haladni mellette, a lakás már elég kaotikus állapotban van és mindjárt itt a karácsony, jajj!!!!!
cipó

Benianyu
Dani gyönyörű, igazi dagipók Kép
Tomi is ducifej, már 7 kiló és ennek jelentős részét az arcán hordozza.

Gratulálunk Léna tudományához!
Kisfiam még nem fordult meg, csak jobbra-balra fogolódik, a játszószőnyeget imádja, dumál és vigyorog az állatkákra.

Cipó
2-3 napja nálunk is nyüszizés van, ami nem jellemző Tomira. Kép

Tud valaki tuti tippet büfiztetésre?
Nehezen büfizik (ha egyáltalán) így általában bukás van belőle.

Thomasanne és Tomi (11+6)

Kép
Kép
thomasanne

Köszönjük az elismerő szavakatKép
Továbbítom Lénának, aki most épp nyüszít lentKép

Dori!
Raknék föl képet, csak sajnos nincs, ugyanis videokameráztamKép
De legközelebb megígérem, hogy csinálok képet és akkor rakok föl...ok???

Úgy volt hogy megyünk a Vörösmarty-térre, de úgy befáradtunk, hogy nem mentünk....Kép
Talán majd jövő héten....

Na megyek kajcsit csinálni, mert szerintem éhes a gyerkőc...

Megann 12+3

Kép

Kép
megann

KépKépKépKép
pár kép Kisnyúlról
1.Jesszus mekkora katica!
2.hello everybody!
3.hé,te hosszúcombú Fanni,mikor jössz már ki onnan?
4.hát ez nagyon vicces!Kép
Nyúlné és Kisnyúl,aki ma 10hét 3napos!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Thomasanne!
A te kisfiad kinyomja magát ha hason van. Most már kezdek aggódni, mert az Emma szinte egyáltalán nem emeli a buksiját, csak forgatja. Ha felvesszük akkor is nagyon hamar bebiccent.

Nyúlné!
Igen jóképű kispasitok van!
cipó

Cipó
nem hiszem, hogy Tomi mérvadó lenne, ő születése óta tartja a fejét hosszabb-rövidebb ideig. Már akkor úgy nézett ki, mint egy 2 hónapos baba.
Ja, és fókázik is Kép

Kisnyúl nagyon édesen vigyorog, Tomit sosem tudom így lefényképezni, lassan exponál a digit gép. Kép

Rokica

Abszolút megértem az "extra" igényeidet. Nekem is hasonlóak voltak az elképzeléseim, nagy része meg is valósult, bár a kitolás a hagyományos, háton térdet elkapva pózban történt. (érdekes módon, ez esett a legjobban)

Megyek jön a szopitájm.

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

Most látom csak mit írtam: idejig??????
Én idiot, természetesen ideig akart lenni, bocs!

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

Sziasztok!Kép

Kisnyúl nagyon édikeKép

Lívi egész jól tűrte a 3 hós oltást csütörtökön de 1 óráig este vigasztalhatatlanul sírt.
De amúgy más gond nem voltKép

Lívi már szeret hasalni is de fordulni nem fordul még.
Azt mennyi idősen kell nekik kb???

MegannKép
Gratula a forduláshozKépKépKép

Ja adtam ma először pici banánt Lívinek de nagyon ízlett neki csak a pocakja fájt utána 2 órávalKépKépKép
Úgy hogy várok még inkább vagy csak 1 pici kanálkával kap esetleg naponta.

Újabb sérós képKépKépKép

Kép

Mea
mea

Sziasztok!Kép

Kisnyúl nagyon édikeKép

Lívi egész jól tűrte a 3 hós oltást csütörtökön de 1 óráig este vigasztalhatatlanul sírt.
De amúgy más gond nem voltKép

Lívi már szeret hasalni is de fordulni nem fordul még.
Azt mennyi idősen kell nekik kb???

MegannKép
Gratula a forduláshozKépKépKép

Ja adtam ma először pici banánt Lívinek de nagyon ízlett neki csak a pocakja fájt utána 2 órávalKépKépKép
Úgy hogy várok még inkább vagy csak 1 pici kanálkával kap esetleg naponta.

Újabb sérós képKépKépKép

Mea
mea

Ja nem is írtam, hogy már 67cm Lívi és 7040gramm!!!!
(3940-el született és 56cm-rel és most 3 hónaposKép)

A 62-es ruhákat alig hordta és már a 68-asokat is kezdi kinőniKép
Nem győzzük tartani a lépést veleKép

Kép

Mea
mea

Kép

Mea
mea

És a banánt úgy csináltam, hogy villával jól összenyomtam és pici tápszerrel összekevertem.
És kanállal adtam neki, alig lett maszatos, nagyon ügyesen megetteKép

Mea
mea

Mea!KépKépKépKépKép

Ez a séró!KépKépKépKép Igazi kis punk Lívike!Kép Mikor lesz Bubusnak ekkora haja?! Bár a múltkor azt mondták, hogy sűrűsödött a feje tetején.Kép
A Roki által ajánlott cikkben is az van, hogy tápis babáknak is 6 hónapos korban kell elkezdeni a hozzátáplálást, vszg. azért fájt Lívike pocija, mert még nem tudja megemészteni a babánt.Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Mindjárt visszaolvasok, csak előbb felteszek egy képet a mai szerzeményünkről. Vettünk játszószőnyeget Daninak. Imádja! Kép Kép Kép A Papa (Apukám) fülég érő vigyorral videózta. Kép

Kép

benianyu

Sziasztok,
ugy látszik hétvégén nem vagytok olyan termékenyek mint általában.

Mea,
nagyon aranyos a kisbabád!Kép Kép Kép Tetszik a haja.
És hogy-hogy adsz már neki banánt? Lehet?

Helga22,
gesztenyét Sopron mellett, Ágfalván lehet szedni, nem tudom az idén milyen volt a termés, mert idén a szülési projekt volt, nem a gesztenye-szedési.

Nyulné,
édes a kisnyulad! Annyira ügyesek ezek a babók, és olyan gyorsan fejlődnek. Kép

Megann,
gratula a kislányodnak!

Üdv,
Zsu
spanci

Tegnapelőtt itt volt egy barátnőm a Bubusnál 1,5 héttel idősebb és a Gergőnél 5 hónappal idősebb kislányaival. Olyan jól elvoltak, Gergőék viháncoltak, Bubusék meg nézték egymást.Kép

Benianyu!Kép

Nagyon cuki a kis dagigombóc!Kép Bubus is hurka-Gyurka.Kép

Nyúlné!Kép

Kisnyúl tényleg nagyon jóképű kisbaba!Kép Nem is csoda, hogy versengenek érte a csajok.Kép

Mea!Kép

Nem semmi, mekkora Lívike!

Megann!Kép

Gratula Lénának!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Benianyu!Kép

De jó! Hol és mennyiért vettétek a játszószőnyeget?

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Remélem, mindenki jobban van! Én már csak nagyon taknyos vagyok, de különben jól vagyok! Kép Kép

Ildi,
Jobban van Oli? Hogy viselte porszívózást? Nekünk ajánlotta a doktor nénink a Sterimart, 4 éve használjuk, Beni pici kora óta. És te hogy vagy?

Havtünde,
Remélem, Zita is jobban van.
Dani nem Apától örökölte a pocakját, neki egész lapos van. Kép

Rokica,
Ez a szülőotthon tényleg rémdráma. Kép Barátnőm ott szült, mind a kétszer császárral. A gyerekeket tényleg elviszik és csak szoptatásra hozzák vissza. Mint ezelőtt 30 éve volt divat. Kép

Megann,
Gratula a forduláshoz!!! Milyen jó, hogy Léna megcsinálta újra és le tudtad kamerázni. Kép
Az úszáshoz pedig biztos hozzászokik és megszereti. Kép
Egyébként Dani inkább Apára hasonlít, meg Apósomra. Kép

Duda,
Tábla szívesen Kép, dicséret köszi Kép

Zsuzsa, Panna, Dóri, Thomasanne
Nektek is köszi Kép Dani nevében is. Kép

Nyúlné,
Kisnyúl milyen szép baba! Kép Megzabálom!!!

Mea,
Lívi haja szenzációs!

Képzeljétek mit követtem el a kis cicifüggőm ellen az imént. Véletlen ugyanazt a cicit kapta, amit előző kajálásnál, persze majdnem 3 óra alatt termelődött már tejecske, de éjszakai alváshoz nem elég. Cumizgatott rajta és elaludt. Betettem az ágyba, 10 perc múlva felébredt és követelte a teli cicit. Ki is szívta szépen, most csend van. Remélem, akár 3-ig is. Már három napja 6-7 órákat alszik egyhuzamban, utána pedig még 3-4-et.

Most már befogom, mert le leszek lőve. Kép Kép Kép Csak olyan dumás hangulatom van és jó a kedvem. Kép

Benianyu és Dani (8 hetes)

benianyu

Göndörzsóf,
A Visegrádi utcában a Mária babanagykerben, 8420 forint volt.

benianyu

Sziasztok!

Benianyu! Én is már csak taknyos vagyok, nem kis mértékben... dől belőlem.
Inkább lennék én még 6x betegebb és Olinak ne lenne semmi baja Kép
Ma megtanultuk, hogy milyen szörnyű érzés, ha az embernek beteg a gyereke Kép
Nem porszívós orrszívónk van, hanem Living Lab elemes, amit gyűlöl Olikám. Már ha bekapcsolom úgy néz rám, mint egy gyerekgyilkosra Kép Apa meg azzal idegel, hogy kínzom a gyereket, nem tudja felfogni, hogy muszáj.
Szegény kicsikém tiszta láz volt délután Kép Most elalvás előtt pedig 40 percet sírt. Annyira sajnáltam, hogy vele együtt sírtam. Pont ilyenkor vagyunk egyedül Kép Úgy utáloooooom a hétvégét...
Remélem holnapra már jobban leszünk.

Ildi

Kép
vrucsincá

Mea!

Pont abban a cikkben volt, amit belinkelt Rokica, hogy déligyümölcsöket nem ajánlatos még ilyen kicsiknek adni, mivel azokat zölden szedik le, gondot okozhatnak.
Alma, répa, burgonya nem váltak be?

Ildi

Kép
vrucsincá

VrucsincáKép

Jobbulást Olinak, Neked kitartást!

Nem tudom, kinél hogy működik az orrszívás. Nálunk így: Bekapcsolom a porszívót, Zita ijedten néz, majd amikor közelítek felé, teli torokból elkezd bömbölni. Leszívom az orrát. Aztán amikor már végeztem, még mindig meg van sértődve, és csak bömböl ezerrel, tehát kezdhetném elölről az egészet, mert ugye a sok ordítástól megen tiszta takony lesz. És akkor még csöppentsek is az orrába...

Lányok, én úúúúúgy irigylek minden hosszú hajú babát. (csak a lányokat) Anyukák, égett a gyomrotok, amikor még 2in1 voltatok?

Nekem majd' kilyukadt a gyomrom, marékszám ettem a Rennie-t, Zitának minimum derékig érő hajának kellett volna lennie.
Alig van Neki pár szál. Kép

Nyúlné,
Kisnyúl nagyon szép baba! Most ez komoly, hogy megint pocaklakód van?! Na nem mintha mi annyira védekeznénk... Kép Kép Kép

Mea,
Lívit igazán nem éheztetitek! Kép Kép Kép

Tünde
Vendég

Havtunde,
az a pocakos nem én vagyokKépKépKép,hanem a barinőm,7hónapos terhes(alig van hasa hozzám képest)és a pocijában ott van Fanni,akiről már annyit lehet tudni,hogy hosszú lesz a combja,kis bombázó!én még várok egy picitKép
többieknek köszönöm Kisnyúl nevében is,de még mielött más megzabálnáKép,én falatozom meg minden porcikáját!
Mea,
Livike sérója eszméletlen,szerintem ti zselézitek és mindenkit átvertekKép,és nagyon cuki kis hurkái vannak!
Brigi,
a kis alvó manó is tündér,nagyon szép ez a kép!
Benianyu,
mit mondjak,remek kis pasikat hoztunk össze!Danigombóc és Kisnyúl karonöltve menekül majd a csajok előlKép

az én zabálnivalóm tegnap este csak az egyik ciciből lefetyelt egy keveset,majd beájult,gondoltam,akkor majd úgyis felébred éjszaka,de nem így lett,6ig szpáty volt,a cicijeim (főleg a hoppon maradt)meg majd felrobbantak,neki is esett a kisnyúl a nagy zabálásnak és olyan moho volt,hogy jól lehányt mindent,beleértve engem is,átöltöztettem,magamat és a fotelt isKép,majd még ici-picit cicire tettem,hogy megnyugodjon és most megint szuszizik én meg tarthatok egy nagy mosástKép
ma nagy átjárás lesz nálunk,mert párom ma 30 és így pl.a nagyszülők is dupla ürüggyel jöhetnek!én meg nem bírtam összehozni semmi meglepit,pedig ez mégiscsak egy nagy évforduló,remélem nem esik neki ez nagyon rosszul az idén!Kép
Nyúlné és Kisnyúl10+4

Emese és MarciKépKép
nyúlné

bocsi a sok hibáértKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

KépKépKép
nem bírok magammal ma reggel!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

NyúlnéKép, Kisnyúl édes pofa! Szívesen lestoppolnám Zitámnak, de hát Õ már 11 hetes és 2 napos; és hát tudod, ebben a korban ez az 5 nap még nagyon sokat számít...! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Vendég

LányokKép

Köszönjük a sok sok dicséretet, Lívi is köszöni és puszil titeket.Kép

Hát banánnal nem próbálkozom egy jóóóó ideig, igaz csak az a fél óra szenvedés volt miatta de akkor is.
Inkább majd az almával próbálozom kb. 1 hét múlva és csak 1-2 kanálkával.

Hát elég dundi a drága, most nagyon megugrott hosszban és súlyban is, mivel 7 kiló felett vanKép

Nyúlné!Kép
Nem zseléézzük a sérótKép csak ha vizes akkor felállítjuk de van 2 forgója hátul és ezért áll középne felKép
De megpróbálom majd lelapítani neki, mert már tényleg nagyon punk!!!Kép

Nyúlné!Kép
Nagyon szép kisbaba kisnyuszikaKépKépKép

Mea
mea

Nyúlné!Kép
Ja és irtó klassz fotókat készítesz róla, én nem tudok Líviről mert anyira izeg mozog és soha nem úgy kapom le ahogy szeretnémKép

Mindenkinek nagyon szép hideg verőfényes vasárnapot!!!!Kép
Legalábbis nálunk ilyen az idő.Felétek?

Mea
mea

Nyulné, szerintem amit Te osszehoztal a ferjednek az eleg jo kis meglepi a kovetkezo 18 evre Kép Kép Kép

Lanyok, nem semmi, hogy nalatok hogy alszanak ejjel a babak, mi altalaban haromkor vagy negykor es hatkor kelunk, mondjuk lehet hogy a hatot nem kellene ejszakanak szamolnom Kép Kép

De napkozben is az van, hogy mikor a kisebb alavasokbol (akar 1.5-2 oras is) felebred, akkor rogton enni AKAR. Es semmi nem tereli el a figyelmet, csak visit mint aki meg sosem evett Kép De kozben meg tok szepen fejlodik, meg tejem is van egy csomo, szoval nem az a gond. Masok is igy vannak ezzel? Mert latom hogy sokan idore etettek. Nektek felebred a baba es csak nezeget? Meg aztan arra is gondoltam, hogy en is mindig szomjas vagyok ebredes utan, ha nappal alszom akkor is. Szoval egyelore kap ilyenkor, ugy, hogyha csak keves ido telt el, akkor ugyanabbol a cicibol, amibol elozoleg evett.

Mea, Nyulne! Kép
Nagyon edesek a babak!!!
Ez a haj hihetetlen.
Havtunde!!
En egyebkent kis kopasz voltam keteves koromig, anyu meg irigykedett a hajasbabakra, mostmeg annyi hajam van, hogy a fodraszok ket egymas utani idopontra irnak be Kép

ppanna

Kép

Kép
ppanna

Ja, es orrszivas:
nekunk a doki mondta, hogy az is jo, ha nem spriccelunk az orraba, hanem egy kicsit goz folott tartjuk. Ugy szoktuk, hogy forralunk vizet, letesszuk egy asztalra, es fole tartjuk a picit kb 20 mp-re, aztan egy kicsit pihen (kb 20mp az is) aztan ujra. Es ezt ismeteljuk kb haromszor,es tok jol fellazitja a dolgokat, es ha ezutan szivom neki, akkor sosem sir. Ha meg csakugy nekiesek, akkor igen. Gondolom kellemetlenebb neki ugy szarazon.
a masik pedig, hoyg itt (Algirban vagyunk) es Spanyolo-ban meg Franciao-ban a porszivos valtozat nem is nagyon elterjedt, hanem egy ugyanolyan szerkezetet mint nekunk van a poszivohoz a szajukkal szivnek meg a szulok. Aki latott ilyet, az tudja hogy nem gusztustalan. Ezt csak azert mondom, mert igy semmi hangja, tehat nincs mitol elore panikolni a babanak. En probaltam ezt is, es mukodik. Csak nalunk a poszivos egyszerubb es gyorsabb, mert az azert erosebben sziv mint en Kép

Kép

Kép
ppanna

MegannKép,
gratulálok Lénának, nagyon ügyesKépKépKép!!!!

Kornél még nem fordult meg, de ezt annak tudom be, hogy a kezdetektől hason alszik és ezt szokta meg. Így nem is zavarja, és nem érez késztetést, hogy átforduljonKép!
A tárgyakért pedig még nem nyúl, így ösztönözni sem tudom ezzel (mint Zsofy).

Állítólag (védőnőm szerint) 6 hós koráig kell ezt magától megtanulnia, tehát még van egy kevés időnk ráKépKépKép!!!
Kati
Vendég

Kati!
Ezt az Egészséges csecsemő fejlődése című Neten keringő ppt-ből másoltam ki:
Oldalra fordulás: 3-7. hónap
Hasra fordulás: 5-8. hónap
Hasra- és visszafordulás: 5-9. hónap
Gurulás: 6-10. hónap
Kúszás: 7-13. hónap
Felülés: 8-16. hónap
Ülve játszás: 10-17. hónap
Négykézláb mászás: 8-16. hónap

Egyébként Olikám sem erőlteti meg magát. Egyszer átfordult, azóta sem mutatta be ezt a tudományát. Ha hasra teszem elég hamar feladja és inkább nyalogatja azt ami éppen alatta van Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: