A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ayse Kép Andris gyönyörű! És irigyellek, hogy sok ismerőssel találkoztál, remélem, holnap én is megismerek egy-két arcot!

Benianyu Kép Nálunk Balázs ezt minden alkalommal eljátsza, amikor dokinénihez megyünk: Gergő levetkőztetve, várjuk, hogy szólítsanak, erre bejelenti, hogy pisilni kell. És még csak el sem tudom küldeni, hogy ott a vécé, pisilj, mert nincs egyáltalán. Eddig még egyszer sem pisilt be, de végignyafogta a vizsgálatot mindig, hogy most már bepisilek! Gondolom, holnap is erre számíthatok, mert végülis muszáj nekem is vinnem Balázst is...
Jó éjt!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!

Na most végre olvasni is sikerült, nemcsak írni.

Tabletta!

Úgy tűnik Norege volt a legszemfülesebb a Cerazette-tel kapcsolatban, ő reagált elsőként (emailben). Mea, Dudukly, Kuha, sajnálom, majd a legközelebb feleslegesen bevásárolt gyógyszereimre elsőbbségi jogot kaptok Kép

Bodza!
Köszi az infót, ezt nem is tudtam, egyelőre vs. egyenlőre. Mivel én csak 12 éves koromig jártam magyar iskolába, a helyesírásom nyilván hagy kívánnivalót maga után, bár általában nem szoktam elfelejteni, ha egyszer már láttam valamit leírva. Pont ezért gyakran elszörnyülködöm azokon a helyesírási hibákon, amiket mások elkövetnek. Persze lehet csak káröröm, hogy végre én is észreveszek valamit. Kép

Ja, és a kép szuper... nem sírt Saca? Én úgy félnék Zsuzsát egy ilyen helyre vinni, bár (szerintem) nem sírós, azért mégiscsak szokott, és pláne egy uszoda tőle visszhangzana. Saca nem ijedt meg?

Menstruáció...

Hát most megjött... és komolyan vissza kellett térnem a Tena betétekhez, úgy jön belőlem a vér. Tini korom óta nem véreztem ennyire. Elkezdtem szedni újra az Elevitet, hogy a vasat pótoljam, mert kicsit én is meghökkentem ezen a vérzésen.

Ildi:

Bár én mindig is több gyereket terveztem, az teljesen meglepett engem is, hogy már így 3 hónappal egy rendkívül hosszú és kellemetlen szülés után már vállalkoznék egy újabbra. Egész egyszerűen úgy érzem, Zsuzsa egy kis drog ami állandóan stimulálja a kéjreceptoraimat (na ez most jó pszichomókusos lett). Szóval Zsuzsafüggő lettem, és alig várom hogy 1 helyett 2 legyen, mert ez valami hihetetlen élmény. Most már hogy tudom mire számítsak, szerintem kevésbé fogok szorongani a terhesség és szülés miatt. Lehet visszásan hangzik, de olyan szar volt a szülés, hogy úgy gondolom, annál rosszabb már nem lehet. Kép Ellenben babázni jóóóó... az első 4-5 hét őrületével együtt is valami mámorító dolog, és azt hiszem, most erre is jobban fel leszek készülve.

Ezenkívül minél előbb megjön a kistesó, annál hamarabb kerülök vissza a kereső emberek közé és folytatom a "karrieremet" (már amennyiben annak lehet nevezni), ami nem utolsó szempont szerintem.

Barbapapa:

Lehet nem bátrak vagyunk, csak őrültek és nem tudjuk, mire vállalkozunk. :P

Hajtéma:

Köszönjük mindenkinek a dícséreteket. Majd legközelebb szegénykének a kopasz foltjáról teszek fel képeket, akkor majd nem irigykedik senki. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hahó!

Most csak Rokinak egy sor:

Rokica,
szerintem nem vagytok őrültek, én már két héttel a szülés után irigykedtem a pocakosokra, és ez egyre rosszabbodik.Kép Viszont mi pl. azért nem kezdünk babaprojektbe Csabi 9 hós koráig, mert a terhességtől elapadhat a tejci (nálam úgy a 3. hónap végére történt ez meg, ekkor volt másfél éves a lányom, a barátnőmnél a 4. végére; nálam nem is volt annyira baj, mert amúgy is csökkenteni kellett a szopit, és így egyszerűbb volt, a barátnőm fia viszont megszenvedte, mivel ő jóval fiatalabb volt). Én Csabit 6 hós koráig kizárólag szoptatni akarom, és szeretném, ha 1 éves koráig mindenképpen szopizna. A lányomnál is 9 hósan akartuk elkezdeni a tesóprojektet, de ő nem volt hajlandó tejcin kívül más kaját enni 10 hós koráig, így elnapoltunk, amíg már evett normálisabb mennyiségeket másból is, hogy ne legyen neki olyan trauma, ha elapad. Aztán így alakult.Kép Szóval szerintem ez is megfontolandó. Persze az is lehet, hogy nálad nem lesz gond a tejcivel, mert olyan barátnőm is van, aki végig szoptatott a terhesség alatt.Kép

Kóbor
kóbor

Sziasztok!!!Kép

Kuha!Kép
Ne harizz, tegnap nem tudtam jönni de nagyon boldog szülcsinapot így utólag!!!!!!
(Egyébként anyósomnak is 7-én vanKép úg yhogy nem ffogom elfelejtni soha a Tiédet semKép)

Roki!Kép
Nagyon édes Zsuzsa baba, imádom az ő nagy séróját is!!!Kép

Vrucsinzá és Tzsuzsa!Kép
Tündériek a babák!!!Kép

Bodza!Kép

Szupi lehetett a kiruccanás, mi is tervezzük Siófokra az Azúr wellness szállodába, de csak január végén szerintem.
Jó lesz kipihizni magunkat majd, mert most párom is sokat melózik.
Amúgy mi már jártunk ott, nagyon jó hely az is, nagy medencével, olyan mint egy mini élményparkKép

Ma jön a doki 3 hós oltást adniKépKépKép

Majd írok, addig is szép ébredezést Nektek!!!

Ja az egyelőrét már én is észrevettem, de nem akartam szólni érte, mert néha sietségemben én is hibázok sokat!!!Kép

Mea
mea

Ja és én is Cerazettet szedek de én most kezdtem el mikor megjött.
Én ezt is szedem egyelőre(Kép) mert még keveseket szopizik Lívi.
És még nem szeretnénk ha becsúszna a második bébiKép

Mea
mea

Feldobok egy képet manómról a másik meg a Duna parton készült hétvégén egy vicces fazonrólKépKépKépKép
Csak lestünkKépKépKép
Kép

Napos időben decemberbenKép

Kép

Mea
mea

Tök jó, hogy lekaptam, mert nem hitte volna el senkiKépKépKép

Mea
mea

Sziasztok,

nagyon jók a fényképek!!! Kép

Kérdés: Szerintetek egy közel 3 hós kisbaba elkaphatja a bárányhimlőt?
Én azt gondolom, hogy védi még az anyatej mindentől, de hogy ettől is azt nem tudom.
Szeretném ha irnátok vmi okosat, hogy megnyugodjak,mert ismerősök voltak nálunk vasárnap, és tegnap hivott hogy a lányán jönnek a pöttyök.

Szép napot mindenkinek Kép Kép
Zsu, Kevin
spanci

Spanci!Kép

Hát nem tudom elvileg véd, ge pl. én ennyi idős koromban elkaptam de csak enyhén, mondjuk én tápis voltam.

Mea
mea

Egyébként nekem a terhesség annyira hiányzik elején sírtam is, hogy már nincs bentKép
Nagyon nagyon élveztem amíg bent volt a pocakombanKép

Mea
mea

Jóreggelt!

Képzeljétek, Zsuzsa szerintem benne van az első megfázásában... bár nem is tudom, ennek hívjam-e. Csak hallom hogy ott van bent a takony az orrában jó mélyen, tudjátok, mikor már az ember a torkában érzi de se kifújni, se felköhögni nem tudja. Na szegénykének ez van... kiszipkázni nem tudjuk, mert nincs mit, ő meg köhigcsél, de ezzel sem sokat segít a helyzeten. Hálistennek levegőt még kap és tud tőle szopizni.

Most ezzel elvigyem orvoshoz? Mit tud nekünk mondani? :-/

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Spanci!

Nálunk ugyanez volt, amit leírtál. Gyereklátogató család, ahol másnap kiderült a barihimlő. Kihívtam rögtön a gyerekdokit, és azt mondta 99%, hogy nem kapja el. Az anyatej miatt. És igaza lett szerencsére. Kép

Mea!

Nagyon szép Lívike! Kép Az a fazon meg nem semmi. Kép Akkorát röhögtem rajta..

Kuha!

Nme láttam a szememtől, tiszta hülye vagyok.. Kép ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG így utólag is!! KépKépKép

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Megint kérdeznék...Kép

Már itt mindenki tul van a csipőszürésen, ott pontosan mit csinálnak a gyerekekkel????
Én eddig azt hittem, h csak szemrevételezik meg megmozgatják a megfelelő részeket, erre a dokinő csipő UH-ra adott beutalot!!??

Ez akkor most 2 külön dolog, vagy ugyanarrol van szó?Kép

Dudukly!

Ezt a Füle csinálja v kérjek másutt is időpontot???

Köszi előre is!

Heni
Ajsa 5+4

Kép
hencsi

Heni,

Ez ugyanaz a dolog. A doki megtornáztatja és utána uh-al is megnézik. Ennyi. A Marcival anno voltunk ilyenen, de itt Piliscséven el sem küldtek. Rákérdeztem és azt mondta a dokinéni, hogy nem túl felszerelt az itteni kórház és csak azt küldi el, akinél úgy érzi gond van.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Róki! Zsuzsának jobbulást, küldünk neki gyógypuszit!
Saci egyébként nagyon élvezte az uszodát, főleg a plafonon táncoló fényeket, nézelődött, és persze időnként sírt. De mindenki (vendégek, személyzet) inkább jött, és megcsodálta, mosolygott, mintsem zavarta volna őket a gyereksírás. Persze ha nagy patáliát csapott volna Saci, biztosan visszavonulót fújok, de nem volt gond egyszer sem (az étteremben hangosabb volt).

A szobát is jól megoldották szerintem, az uszoda bejárata és a takarítószoba által határolt szobát kaptuk (ez egyben az egyik legnagyobb szoba, 25+15 m2+15 m2 fürdő - mivel mozgássérülteknek kialakított), így Saci nem zavart senkit a pihenésben.

Mea! A siófoki Azúr Hotelt is ajánlották nekünk, állítólag szuper hely, biztos jó lesz! Legközelebb mi is kipróbáljuk!

Spanci! Én is úgy tudom, hogy ha az anya volt bárányhimlős, akkor az anyatejen keresztül védve van a baba is.

Nálunk a párom érzi most rosszul magát, írt munkahelyről, hogy nincs jól. Kép Lehet, bemegyek érte és hazahozom.

Bodza és Saci 12+2

Kép

Kép

Kép
bodza

Brigi, köszi.

Kép
hencsi

Spanci!

Nálunk a szomszéd kisfiú lett bárányhimlős. Nem találkoztunk vele, de azért beparáztam, mert a kisfiút mentő vitte el a László kórházba (már jól van és hazajött). A mi doktornénink szerint féléves korig nem nagy az esélye, hogy elkapja. Mindenesetre komolyan elgondolkodtam rajta, hogy beoltassam Lilit ellene. Megnéztem a www.bárányhimlő.hu -t. Tudom, hogy az oltóanyag gyártója tartja fenn az oldalt, de elég meggyőző volt.

Ma nagyot haladtam előre a karacsányi bevásárlásban. Az oviban a Fakopáncs Bt. berendezett egy szobát mintadarabokkal és lehet rendelni. Lilit beadtam a csoportba és jól körülnéztem. Nagyon jópofa játékok vannak szolíd árakon. Sikerült egész jókat válogatni a rokon gyerekeknek is. Még Andrisnak is találtam két aranyos csörgőt. A Baross utcában van ennek a B.-nek boltja amúgy.

Ayse

ayse

Bt.-nek.

Ezt az oltást 9 hós kortól lehet adni.

Ayse

ayse

Sziasztok!

Na én is előkerültemKép

Róki!
Mit hallok???????????
Még egy pici???
Te aztán vagány csaj vagyKépKépKép
Hol van már az a bizonytalankodó Róki, aki a pár hetes Zsuzsával azon morfondírozott hogy kellett e ez egyáltalán nekiKépKép
Bevallom neked titokban, hogy már én is most sajnálom a babakort ,a kis ujszülött Lénámat, hogy már soha nem lesz olyan pirinyó kis törékeny manó...és már most várom, hogy pár év múlva ujból legyen egy ilyen kis manómKépKépKépKép

Jucc!

Ne haragudj, de rémísztő amit írszKépKép
Hallottam már testvéri féltékenységről, de amig nem volt gyerekem addig nem igazán tudtam átérezni a problémát, most viszont teljesen együttérzek veled, és nagyon megijeszt hogy ez bárkivel(velem) is előfordulhat...
Azért te biztos kis ügyes leszel, és áthidalod ezt a problémát, de azért nem irigyellek...
Biztos nagyon nehéz lehet megosztani a figyelmedet 2 gyerkőc között....

Lányok, HELP!!!
Léna hője tegnap este 37,8 volt...
Méregettem már neki(kakiltatás miatt), napközban 37,4 este 37,6 szokott lenni....
Azért mértem meg tegnap mert olyan kis piros az arca tegnap délután óta...
Eszik-alszik rendesen,bát éjjel a megszokott egy helyett kétszer evett, nem köhög, nem prüszköl többet mint eddig....
Szerintetek?? Valami betegség???
Vagy mi???

Falina!
Hát azért nem tudom azt mondani hogy megnyugodtam, bár azt tény és való hogy minden baba másképp fejlődik, de azért boldogabb lennék, ha már lenne egy kis fejlődés....Kép

And!
12 hónap könyv!
Hát ott van nyitva az ágyam mellett és nem merem tovább olvasniKép, nehogy ujjabb "elmaradásokat" véljek felfedezni...
Inkább nem olvasom vagy nem tudom...KépKépKép

Lányok!
Holnap megyek vissza a Heim Palba Léna csípőjével...és RETTEGEKKépKépKépKép
Attól hogy azt mondják, hogy nem javult semmit, és hogy Pavlik kengyel következikKépKép
Az ortopédiai intézetbe meg 20-án kell visszamennünk...
Olyan boldog lennék, ha megszabadulnánk tőle...KépKépKép

Na megyek, mert Léna bömböl...
2 napja megint többet eszikKépKépKép
Úgy látszik urásban vagyunk megintKépKép

Megann 12+1

Kép

Kép
megann

Megann!

nagyon drukkolok és együttérzek Veled!! Biztos javult! Lénára állandóan ráadod?
Tudod, nekünk is van terpeszpelus. Kép És kontroll majd 2 hét múlva, 21-én. Én is parázok tőle, hogy javuljon. Kép
Ortopédiai intézetben kinél voltatok, arra emlékszem, hogy mondtad 2 orvoshoz is jártok.

Dóri & Viki 7+6
Vendég

Megann,

Én úgy tudom, hogy a csecsemőknél ez még nem számít láznak. Főleg nem a popsiban mérve, mert olyankor valamennyi tizedet le kell vonni. Azt sajna nem tudom mennyit. Én pl még soha nem mértem a Barnus hőjét. Szerintem azért, ha tartósan ennyi marad kérdezd meg a dokit mitévő légy.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Falina,

Az én Botim 1-jén volt 4 hónapos és szintén rengeteget alszik.Szopizik, utána max.2 órát fennt van,majd csucsukál.Este 8tól másnap délig pedig szopizik és alszik felváltva. A szája viszont be nem áll,gügyög,hangsúlyoz,kiabál,pár napja meg sikongat-láthatóan próbálgatja a hangját,nagyon édi Kép viszont van a barátnőim közül olyan,akinek a babája szintén ennyi idős és nem túl beszédes a babája.Te dokinak mondtad már ezt? tárgyakért nem nyúl - én is olvastam,hogy kéne,de nem foglalkozom vele. Ha viszont a kezébe adok valamit,azt szorosan markolja és rángatja.Hason utál lenni,de azért minden nap megtornásztatom és ha kitámasztom a kis karjával,akkor tartja magát szépen és nézeget jobbra-balra.Magától még nem támaszt.Szóval nem álltok egyáltalán rosszul hozzánk képest.. Kép
helga22

Sziasztok!

Megann! Popsiban mért hőből egy felet azaz 0.5 fokot le kell vonni. Szóval a 37,8 az nem vészes.

Baromira fáj a torkom. Kép Mivel a házi praktikák (méz, hagymatea stb.) nem váltak be, ezért most kipróbálom a Homeogene 9 nevű homeopátiás szert. A Boironos füzetben olvastam, hogy torokgyuszira ez jó. Kíváncsi vagyok hatni fog-e. Az Urtica Urens bevált, azóta hiszek a homeopátiában Kép

Szerintem hogy mit írnak a könyvek a gyermekek fejlődéséről, nem mérvadó, hisz minden gyermek más. A védőnőm pont most kérdezte tőlem, hogy ugye most már többet ébren van napközben Oli? Csak nézett, mikor mondtam, hogy pont mostanában alszik nagyokat napközben is. 5-10 hetes korában szinte alig aludt napközben. Most meg beteszem a kiságyba és pár perc múlva már alcsikál is 1-2 órát. Letojja, hogy könyv szerint neki most kellene éberebbnek lenni Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Rókica,

neked nem apadt a tejed, ahogy megjött a meszid? Én ezzel nagyon megkínlódtam,mert teljesen felborult az életünk,Boti 2 óránként evett,annyira elapadt a tejcsim (30-40 ml volt 2 ciciben!) és mindig éhes maradt..ki kellett pótolni tápszerrel. Persze helyreállt a dolog,de kellett hozzá 1 hónap.Ti hogy vagytok ezzel? Tudod,ilyenkor az íze is más.Zsuzsa elfogadja ugyanúgy a cicit? Én rettegek a következő menszesztől..
helga22

Dori!

A heimpálba dr Szabó Miklós ortopédsebész szakorvos a dokink, az ort. int-ben meg a főorvos, a nevét sajnos nem tudom, mert elvették a beutalót...
Nekünk I.b-II.a a diagnózis, az első doki azt írta hogy csak éjjszaka a második meg egész napos viseletet írt fel...
Mi egész nap hordjuk plusz minden pelenkázásnál minimum 30 lábkörzés+30 lábtárogatás.
És önhatalmúlag 2 hete vettem egy 68-as terpeszpelust a 62-es helyett, hiszen ugye növögetünk közben...és kb 7-8 hete hordjuk már....
Hát akkor szoríthatunk egymásért...úgy emlékszem nektek is ez a diganózis, ugye??
Vagy valaki irta még hogy ugyanez....

Brigi!
Igen én is úgy tudom, hogy ez még nem láz, csak olyan kis piros a pofija...
De most kajcsi után megmértem és 37,3 lett, úgyhogy most kitettem levegőzni, el is aludt azonnalKépKépKépKép
Olyan jóalvó szerencséreKépKépKép
Dokinénivel is egyeztettem már, azt mondta figyelgessem, nincs ok az aggodalomra egyelőre..
(Apropó akkor mos EGYELÕRE, VAGY EGYENLÕRE...meg is nézném a helyesírási lexikonban, de még dobozban vanKépKépKép)

Lányok!
Nagy szívfájdalmam vanKép, most írtam a férjemnek, hogy csak úgy "jöhet" haza, ha hoz egy légpuskát isKépKép
Rémes látvány tárult a szemem elé egy órája a nappaliból.
Vagy 50 rohadt varjú kering körülöttünkKépKépKépKépKép
A jobb oldali üres telek akácosfái meg a bal oldali 2 üres telek sztyeppéje között sasszéznak a rohadékok...
Na elveszem én a kedvüket a károgástól is....., és legalább a szomszéd telken tanyázó 3 kóborkutyának is lesz eleségeKépKépKépKépKép
(Tudom ez most rohadt kegyetlenül hangzik, és egyébként még a pókokat is csak udvariasan egy papírlapra csalogatva tessékelem ki a házból, és a csapdába esett egérkéért is fáj a szívemKép de ezeket a rohadt dögöket ki tudnám írtani az összesetKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

RokicaKép,
én is csak sárgulok, hogy máris jöhet a második babaKép. Bár én csak két gyerkőcöt terveztem mindig is, most viszont elkeserít a gondolat, hogy soha többé terhességKép, soha többé kisbaba...

Elég sokan vagyunk két fiús anyukák, és nem tudom Ti hogyan gondoljátok, de egy kislány még olyan klassz lenneKép... bár ha így belegondolok, még egy kukacos is jöhetKépKépKép. Kár, hogy nincs hely, így is egy szobán (12 nm-es) kell majd osztozkodniuk...
Vendég

Vrucsinicá!

Jól van, látom nem csak az én lányom mormota-származék...KépKépKép

Mi úgy állunk hogy kitámassza magát Léna hason(amit persze utál és max 5 percet bír ki- na jó talán mostmár 6 ot is, amióta "kényszerítem")
A tárgyakért nekem sem nyúl viszont már határozottan megbámulja a fölötte csüngő dolgokat..., meg kalimpál a kezével ezerrel, szerintem akkor nagy izgalomban van, pl a föléhajolok és dumálok hozzá, pláne a pelenkázón..Kép
Te írtad vagy Falina??Hogy rakjak az autósülésre is játékot???
Volt is mindig, jelenleg egy csörgő micimackó és egy csörgő nyuszi díszeleg rajta, és el is nézelődik rajtuk...

Hallásvizsgálat ügyben nem tudsz valamit?
Hogy kötlező e vagy nem? Vagy mikor kell, vagy lehet vinni a babákat???
Léna nem nagyon figyel a hangok irányába, pedig összerezzen az erőss hangokra(pl kés-villa leejtés kőreKépKépKépKép)...

Megann 12+1

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Kuha és Ayse! Kicsit megkésve, de mi is Boldog születésnapot kívánunk nektek! Kép

Nemesek!Kép
Küldtem neked mailt!Kép

Falina!Kép
Köszönjük!Kép
Szerintem minden gyerek másképp fejlődik.
Mi Natival járunk tornázni, mert kicsit laza az izomzata, így ő eleve nem mérvadó szerintem.
Õ elég keveset alszik napközben, csak a séták alatt szinte, ez úgy 2 óra. Egyébként 10 percekre.
Pár napja oldalra fordul, régebb óta nyúl a tárgyakért és középre viszi, sikongat, de csak ritkán gügyög.
Hason utál feküdni, de muszáj neki, így a buksiját egész szépen tartja már.
Mostanában a lábacskáit jó magasra emeli, ennek köszönhetően a pisi gyakran kifolyik.
Nagyon figyelmes baba, ha beszélünk hozzá, úgy néz a szemünkbe, hogy meg kell zabálni!Kép
Szerintem érti, mit mondunk.
Ha aggódsz, szerintem esetleg kérdezz rá a dologra dr.néniteknél/bácsitoknál.

Megann! Drukkolok Lénáért!

Bodza!
Besárgultam! Kép
Én is, én is, én is menni akarok!!!!Kép

Ma kapjuk az új 4hós oltást. Remélem nem lesz bömbi és láz!Kép

Benianyu!
Bekerülhetnénk mi is a táblába?
Natasa, első gyermek, 2005.08.07. Schöfi, 3250gr,54cm. Köszönjük! Kép

Andi&Nati4hó

Andi&Nati

KépKép
duda

Nemesek!

Látom te is "tanulsz" azaz tanulnál, hogyha nem lógnál folyton ittKépKépKép

Nálam dettó ez a helyzet, nem bírom rávenni magam hogy előszedjem a könyveimetKép
Nagyon meg kellene reguláznom magam!

Rókica!
Köszi!S..ggberúgás megtörtént, megkértem a férjemet, meg is tette, mert szerinte is orvosi eset kezdek lenni a folytonos aggódásommalKépKépKépKép

Lányok!Már van függönyünkKépKépKépKép(bár még 1-2 hiányzik)
Végre kezd otthonnak kinézni ez a hodály....

Megann

Kép

Kép
megann

Duda!

Ugye tudod hogy a mediterrán típusú hölgyek nyerik a szépségkirálynő választásokat????

Valami igézően szép van Natiban....Kép szeirntem már most töltheted neki a nevezési lapotKépKépKépKép

Remélem 4 hós korában már Léna is ilyen ügyi leszKép Köszi a drukkotKép

Megann

Kép

Kép
megann

Bodza!

Azt hiszem én is ráveszem apát egy hétvégére...pláne ha bejön Lénának a babaúszásKép

Bár nem tudom hogy belefér e?Sajnos valszeg elutazik Amcsiba 1-2 hétre januárban, aztán lenne egy köldöksérv műtéte, a márciusi síelésünk meg már be is van fizetveKépKép

na eldugultam...

Mea!
Már nem kapjátok az anyatejcsit??
Alma hogy jött be?Kipróbáltad???

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!
Oli Pécsen született, ott kötelező a hallásvizsgálat már újszülött korban. Mi 6 hetesen vittük. Nem volt egyszerű dolog, mert csak akkor tudják megcsinálni, ha alszik, vagy nyugalomban van. Persze Oli pont akkor ébredt fel, mire odaértünk. Úgy tudta megcsinálni a nőci a vizsgálatot, hogy cicire tettem Olivért és úgy nyugiban volt, csak meg kellett várni, mikor már nem nyelt Kép
Bár ha jól emlékszem Lénának van cumija. Akkor pedig egyszerűbb a dolog Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

MegannKép
Most lebuktamKép...
Nem tudom, mivel büntessem már magam, de el vagyok lustulva...

DudaKép,
mindjárt megpróbálom mégegyszer, bár fogalmam sincs mi lehet a gubanc.
Kati
Vendég

Rokica!Kép

Gergő transzba esett a fényképek láttán!KépKép Jó ízlése van, nagyon szép Zsuzsa.

Kuha, Ayse!Kép

Boldog szülinapot!Kép

Zsóf+Bubus 2hó + Gergő 22 hó

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok! Rég ne mjártam erreKép

Zsófy, nem jössz vmikor Szegedre? Olyan jó lenne talizniKép

Spanci nekem a hugom 3 hetes volt mikor elkapta a bárányhimlőt, pedig csak anyatejes volt, és anya volt bárányhimlős. Viszont láz nélkül, 3 pöttyel túl volt rajta, így szerintem ő járt a legjobban. Mégis védett lett ellene, mert azóta a zöcsém is volt, és nem kapta el a Fruzsi. Nekme az oltás azért jön be, mert nem csak a bárányhimlő ellen, hanem az övsömör ellen is véd (amit tudvalevőleg a bárányhimlő megbúvó hordozói okoznak időskorban)

A nyáron én is be fogom oltatni a fiamat, mert ha oviba megy, ott tuti elkapja....eddig még nem volt rá esélyKép

Megann, Falina, tényleg ne nagyon aggódjatok ha nem fejlődik a baba, olyan gyorsan mint a többi ez teljesen normális. Ha estleg még 8 hónaposan nem ül, nem forog, akkor érdemes megmutatni gyógytornásznak, és ennyi. A barátnőm kislánya is 8 hónaposan nem ült, kihívták hozzá a gyógytornászt, és 5 kezelés után mér forgott, ült, mászott és fel is állt.

Hallásvizsgálat: Nekünk se kellett menni, csak akkor kellett volna ha úgy vesszük észre hogy nem hall. Azaz nem rezzen össze a hirtelen zajra, illetve nem fordul a hangod irányába.

Remélem tudtam vmit segíteniKép

Zsu
26+3

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Megann!Kép
Drága vagy, köszi!!KépKépKépKép

Benianyu!
Ezzel adós maradtam! 28/XIII.ker.

Nemesek!Kép
Köszönöm!Kép

Milyen teát lehet adni egy 4hósnak?
Lehet, hogy én is "szadi" leszek, de ezt az éjszakai teáztatást kipróbálom. Már csak azért is, mert Nati éjszaka csak nyammog, tehát tuti nem azért kel fel, mert éhes.

Andi&Nati4hó

Andi&Nati

KépKép
duda

Nemesek!Kép
Megkaptam, köszönöm!
Sajnos továbbra sem tudom megnyitni, de nem baj, majd a másikat használom!Kép
Köszi még1x!!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Ja és tegnap lemerült a kocsi aksija, úgyhogy úgy kellett visszahúzni a cégautóval a kertbe.Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Megann Kép Köszi az együttérzést! Már nem olyan szörnyű ám, és ha ez csak ilyen, hogy néha fellángol, akkor kibírom, nem vészes! Tegnap kifejezetten angyal volt Balázs, nagyon együttműködő, szófogadó Kép Ma rosszalkodott már, de az semmiség volt, normális egy gyerektől Kép
Én is nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen a csípő-kontrollon! Én is Pavlik-kengyeles voltam, anyukámnak állítólag a szíve szakadt meg, annyira üvöltöttem tőle, de a lényeg, hogy rendbejöttem tőle! Lénának biztos nem fog kelleni, én legalábbis úgy tudom, hogy akkor már az elejétől fogva az kell, nem terpeszpelus. Remélem, így van!!!

Voltunk ultrahangon a Mávban, ahhoz képest, hogy egy ikerpár volt előttünk csak, elég sokat kellett várni, de legalább beszélgettem egy anyukával, akivel egy napon szültünk, és meg is ismerkedtünk még a gyerekágyas osztályon Kép Szerencsére minden rendben van Gergő fejében és pocijában is Kép Sajnos elég sok problémás, beteg baba is volt ott, kínlódtak a vizeletvétellel, egy másik babának annyira lógott a feje, mintha most született volna, és már 8 hetes volt,nekik ezzel kell továbbmenniük. Szóval tényleg annyira szerencsések vagyunk, hogy egészségesek a gyerekeink!
Balázs egész jól viselkedett, amíg várni kellett, bár mostanában a köpködés a legújabb, ami tetszik neki, és unalmában el is kezdi szórakoztatni magát ezzel, hát elég gusztustalan Kép A pisi-trükköt sem vetette be csodák csodájára. csak amikor leértünk a földszintre, ott mutatta, hogy itt egy vécé, kérdeztem is, hogy pisil-e egyett, mondta, hogy nem kell. Aztán ahogy kiértünk az utcára, mégis kellett, úgyhogy falocsolás lett belőle Kép

Hallásvizsgálat: nekünk a kórházban végezték el, olyan két naposan. Azt hittem, ez mindenhol így van.

Zsóf, részvétem szegény Kacsa miatt!

Judit+ a 10 hetes Gergő + 3 év és 5 hós Balázs

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Szép napot mindenkinek!
Körkérdésem lenne, ti szoktatok turiban játékot vásárolni a babáknak? Mert én ma a turidélelőtt keretében találtam három nagyon jóképű játékot, amit ha új árán számolok, akkor kb. 8000 ft. lenne, így viszont megúsztam 1000 ft-ból. Kimostam gépben, szerintem olyan mintha új lenne.

Megann!
Emma már régóta sokat gagyarászik, mesél nekünk, ha beszélünk mi is hozzá,nagyon jókedélyű bébi, a kezét sokszor nézegeti, követi, viszont nem tartja úgy meg hason a fejét, mint Léna. Úgy emlékszem a tesói ilyen idős korukban már szépen emelték a fejüket. Engem meg ez aggaszt. Pedig Emma csak hason alszik, de ha felébred nem emeli meg a buksit, csak forgatja.

Na megyek sütök tökmagos pogit a két nagyobb lurkó kedvéért.
Angi
cipó

Jucc73!

Jaaaaaaaaaaaaaa, hatalmas csengővel hallásvizsgálat nekünk is volt a kórházban, még én is ott voltam.....mert egyik este fürdetésnél csinálták. azt írták a papírra, hogy rendben van.....

Cipó!
Hát tényleg minden bébi más ezek szerint....
Nekünk is gügyög de inkább hmmmmmmmmmmögésnek meg brrrgetésnek mondanám.....

Megann

Kép

Kép
megann

Angi! Én a ruháktól kezdve a babakocsin, kiságyon át a játékokig szinte mindent használtan vettem Olinak. Eddig még nem reklamált érte Kép
Végre itt nálunk is szép idő van. Ha felébred a kölök (mert már megint alszik Kép ) akkor megyünk egy nagyot sétálunk.

Ildi

Kép
vrucsincá

Helga:

De, egy ideig kevesebb volt, úgyhogy estére szinte üres volt mindkét mellem, úgy aludt el, hogy órákon keresztül csüngött felváltva rajtuk, és próbálta kisajtolni a maga adagját, mint újszülött korában. Én nem pótoltam tápszerrel, inkább hagytam gyakrabban és hosszasabban szopizni, volt olyan, hogy nappal is az ágyban kötöttünk ki és sokkal hosszadalmasabban szopott mint máskor. Néha bealudtunk így összegabalyodva egy-két órára, de ezt kifejezetten élveztem. Kép Ja, és elkezdett éjjel újra felébredni, 3-4 óra tájban... Még vérzek, de úgy tűnik, a tejmennyiség kezd visszaállni. Az ízéért még nem reklamált... olyan volt, hogy mellreraktam, szívott egy párat és elkezdett keservesen sírni, de ilyenkor már nagyban véreztem, és se előtte, se utána nem csinálta, tehát nem tudom hogy ez volt-e az oka.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vrucsinicá!

Léna ma 11 kor kajált, aztán pelenkázás, csípőtorna, felöltözés és ki a teraszra!
3-kor ébredt éhesenKépKépKép

Most meg épp hasaltatom a kiságyban...

Megann

Kép

Kép
megann

Davallia!

Irigy vagyokKép
9 hetesen ilyen tudatosan és ráadásul 40 percig nyulkál a játékához????GratulálokKép
Irigy vagyokKép, NagyonKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Tegnap Erhard megkapta a 3hós oltást.
Olyan bátor voltKép
Nem sírt, csak egy pillanatra "nyögött" felKép
Viszont belázasodott.
Kapot kúpot mikor hazaértünk és éjszaka megint.
De elég jó kedvű volt és talán fél órát nyűgizet este. Ma reggel visszaaludt és 13:30-kor kelt fel. Mág én aggódtam.
Ja! És a kiságyában játék közben aludt el!!!!Kép
Hurrá!
Eddig még nem volt hajlandó a kiságyban aludni.
Egyre többet van el egyedül a játékaival.
Ma végre kitakarítottam még a WC-t és a fürdőt isKép
Kimostam, vasaltam és főztem isKép
És még fejtem is és most is fogok.
Lementünk a közértbe és azóta alszik kb. 1,5 órájaKép
De szerintem hamarosan felkel, mert nem szokott ennyit aludni.

Jucc!
Megvettem az újságot, de még nem nyitottam kiKép
Remélem, tényleg a decemberiben vagytok benne.
Valami ajándék is volt az újsághoz. Azt hiszem, hogy chicco meltartóbetét.
Mindjárt megnézemKép

A másik, hogy kezdek vérezgetniKép
Régebben voltak menzi szerű fájdalmaim, mint a joslók, de elmúltak. néha egy kicsit "barnázok".
Nyugtassatok meg, hogy a tej ettől független még termelődik.
Nem bánom ha megjön, csak tudjak szoptatni.
Én úgy hallottam, hogy ilyenkor a tej íze egy kicsit megváltozhat és ezt nem nagyon szeretik a babák, de attól nem apad el.

Óóó, most olvasom, hogy mit írt Helgának Rokica!

Rokica!
Neked megjött?
Szerintem nekem is meg fogKép
NEkem is alábbhagyott a tejcsi és küzdök ezerrel!
Akkor elég ha minél többet van cicin?
Már én magam megcsináltam azt a teakeveréket, eszem az urtica urenst és még a milusant is iszomKép
Szerintem már a sok tejserkentőtöl apadokKép
Ütik egymást.
Néha a laktoherbet iszom. Ez szörnyű, tök ideg vagyok.

Az az igazság, hogy nemtudok viszaolvasni, mert a párom gépéről írok.
Nem akarom feltartani, már most is fél órája ülök itt.

Megann!
Sajnállak a varjak miattKép
Rohadt hangosak tudnak lenni.
Majd küldök municiótKép
Nektek volt hallásvizsgálat?

A babaszobán van egy csomó vizsgálat leírva, amit nem is csináltak meg nekünkKép
Lehet ezt kérni?

Cipó!
Én is szinte majdnem mindent használtan vettem.
Jelentem, nálunk sincs reklamáció!Kép
Viszont rágókát nem veszek használtam, vagy ha már látom rajta, hogy meg van rágva. Egyébként igen. Kimostam, kifertőtlenítettem és imádja őket.
A habtapit meg 790Ft-ért vettem a babaszobán, de originalt!
Csomagban hozzák. A tescoban ugyanez 1790.-!
Tehát érdemes körülnézni, mert vadiúj és féláron van!
A TeszVesz-en is sok van, meg a Vaterán is.

Erhard mostanában nemhogy gügyög, meg csörög-zörög, de a legújabb, hogy köpködKép
Imádja, élvezi, mert folyik a nyála és buborékokat fúj.
Na ez egy felnőttnél gusztustalan, de egy kisbabánál nagyon vicces és hangosan kacarászik rajta. Persze volt, hogy jól szemen köpte magátKép
Én szinte bepisilek a nevetéstől amikor játszunk.
A dokinéninél is produkálta magátKép
Még meg is jegyezte, hogy milyen barátságos baba.
Pedig sok emberrel nem találkozik közvetlen.
Talán az, hogy sokat megyünk és sok embert lát és nem fél a zajoktól sem.
Passz.
Na megyek mert felkelt és ráadásul elbitoroltam a párom gépétKép
De még visszajövök olvasni 1-2 percreKép

Sok puszi mindenkinek!
Szép estét!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok!

Csak Rokica üzijeit néztem vissza, hogy megjött-e neki.
Olvastam, hogy igen.
Nátha:
Jobbulást Zsuzsa Babának.
Erhard is így van. Takony se előre, se hátraKép
Cebion nevezetű C-Vitamint írt fel a dokinéni.
Azt lehet recept nélkül is venni. Napi 6-8 cseppet kell adni neki. Túladagolni nemigen lehet, de én is minden nap adom neki. Ártani nem árt és segíti legyőzni a náthát.
Tejcibe szoktam keverni+ a vigantolt.
Minden nap megkapja.

Csak ennyit akartam.

A babás képet gyönyörűek.
olvastam valakinek volt a szülinapja?

Bocsánat!
Utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!
Sajnos nem tudom, hogy kinek/kiknek, de szívből ISTEN ÉLTESSE!

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!Kép

Jó sokat termeltetek megintKép
Túl vagyunk az oltáson du. 2-kor kapta remélem nem lesz gond.
Már borogatom neki folyamatosan és kapott Panadol Babyt.
Nekem azt mondták ezt adjam amíg nincs láza(38 fok feletti)
Jól viselte kb. 1/2 percig sírt miután megszúrták.Kép
Annyira kis nyugodtKép

Mostanában éjjel alszik 10 órát és délelőtt csak kb. 1 órát aztán késő délután megint egy nagyobbat 4 órátKép

És rengeteget mosolyogKépKépKép

Már csak tőlem kap anyatejcsit kb. 40 ml-ket és 4x200ml tápszert.
És bevált az újfajta de úgy hogy keverve a normál NutrilonnalKép

Drukkoljatok ne leygen nyűgi este meg éjjel semKép

RokiKép
JOBBULÁST ZSUZSÁNAK!!!!!KépKépKépKépKép

Mea
mea

Ja visszatérve a fecskés figurához aki sétált a Duna parton, ráadásul még egy jó nagyot úszott isKépKépKép
Hát komoly volt nagyon, mindenki kabátba ő meg jót fürdöttKépKépKép

Mea
mea

Mea!
Livi ezek szerint négy óránként eszik? Leírnád, hogy mikor kajál napközben. Emma is főleg tápszeres, de ekkora adagokat még nem eszik meg egyszerre ezért én meg sem próbáltam kihúzni neki a négy órát. Nálunk úgy alakul a nap, hogy 7,10,13,17,20 órakor eszik
120-180 ml közti adagokat és délelőtt pár kanál alma v.répalét.
Remélem a kislányodat nem viseli meg nagyon az oltás, ránk is ez vár 20-án.
Rokica!
Mi már átestünk egy felső légúti huruton. A dr. köptetőt írt fel, de Emma háromszor visszahányta kb. fél órával a beadás után, úgyhogy abba is hagytuk. Aztán magától rendbe jött, de azért az orrát szívtuk, ha már nagyon hortyogott.

A topikos lányoknak már ki van szúrva a fülük? Mert nekünk hétfő óta már van fülbevalónk, egyelőre a steril amit belőttek, kb. hat hétig, de már megvan az igazi is, a sógornőm vette, rózsaszín fehér köves (nagyon csini bébis) pici karika.
cipó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: