A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ildi:

A gyagyás szopi alatt azt érted, hogy szopik pár másodpercig, hirtelen elfordul (természetesen viszi magával a mellbimbót), nézelődik/feszeleg/kiabál, visszafordul, rácuppan, és folytatja előlről?

Zsuzsa ezt csinálja.

Az egyik könyvben olvastam, hogy kb 2 hónapos korukban kezdi ezt el a legtöbb baba, aztán mikor megtanulja, hogy tud egyszerre nézni is meg szopni is, akkor majd ritkul...

Magyarul: majd kinövi.

Én már kezdek ott tartani, hogy minden babás kérdésre ez a válasz: majd kinövi.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tibicsoki Kép

Nálunk detto ugyan ez a helyzet,mint amit te írtál!Kép
Most a következő szopinál már adok neki GW-t,hátha.
Egyébként engem is a kialvatlanság és a fáradtság készít ki a legjobban.
Marci tegnap hajnali 4-től 1/4 7-ig csak szopizni akart!nekem meg már fájtak a cicijeim,a hátam,a karjaim,mindenem,de amint letettem ordított,ígyhát hősiesen kitartottam reggelig,akkor Apa csinált nekem egy fini gyümölcsteát és visszabújtam aludni és a kismorzsámmal durmoltunk 1/4 9-ig.
Tudom,hogy elmúlik,de tényleg nehéz.
Nemtudom ki írta azt a Vekerdy-s dumát,de nagyon jóóóóóó!KépKépKép

Hari Kép

A múltkor nem tudtam válaszolni,mert marci csak kézben volt el....szóval én a mellkasomra kötöm a kendőben,úgy hogy a kendő szárai a két lába között a popsijánál jönnek föl a hátát támasztják,aztán át az én két vállamon hátul le a derekamig,ott az egyik szárát átfűzöm a derekamnál és két csomót kötök így fixálom.
Nem tudom mennyire érthető ez így?
Ha nem,akkor szólj,próbálom máshogy elmondani,bár nekem is csakakkor lett világos,mikor megmutatták,különben pofon egyszerű!KépDe Marci sem mindíg díjjazza,csak néha,van hogy inkább azt szeretné,hogy a kezemmel tertsam.
Mi este 3/4 9-9 között fürdetünk,mert Apa ált.akkor ér haza és az az ő privilégiuma.Kép
Aztán cicizés-szeretgetés,böfizés kb.1/4 vagy 1/2 11-ig aztán ha nem fáj a poci,akkor alvás.
Így megy ez nálunk.
Aztán éjjel 2 vagy 3 x ébred szopizni,mikor hogy.
Megértem mit érzel,nekem is iszonyú nagy alvásigényem van(lenne).
A férjemnek meg kb.5-6 óra is elég,remélem Marci ebben nem fog rá hasonlítani,mertz akkor hamarosan megőszülök!KépKépKép

And Kép

Köszi,drága vagy!Kép
Lactoherbet mióta nem iszom,mintha kicsit jobb lenne a helyzet,egy árnyalaltnyit.
Kólikatartással én is próbálkoztam,naggggyon utálja!Kép
Csakúgy mint a hasonfekvést.Eddig 2x sikerült hasra tennem úgy,hogy el is aludt.
Ez van.

Rokica Kép

Tejtermékek közül szinte csak vajat eszem,tejet,tejszínt,sajtot,joghurtot,krfírt nem.
Tejfölt is csak főtt ételbe belefőzve.
Nagyon finom illat van nálunk a narancshéjtól!KépKépKép
annamami

MegetettemKép

Kép
Kép
hari

Köszi RókicaKép

Annamami, nem egészen értem, igazából az érdekelne, hogy végül is akkor olyan ülő helyzet szerűségben van, mint egy kengurúban?

Kép
Kép
hari

Hari Kép

Igen,olyan "ülőhelyzetszerűség",de ez nem baj,mert állítólag a kendőben máshogy oszlik el a súlyuk és ezért nem terhelődik a gerincük!
És mivel a kendő két szára a két lábikója között megy,ahogy a törzsedhez kötözöd természetesen úgy állnak a lábai,mintha hasrafektetnéd és ez a csípőjének is tök jó!Kép
annamami

Lányok! Hányadikán utalják a TGYÁS-t?

ayse

Rokica!
Pontosan ezt értettem a gyagyás szopi alatt. Ezexerint ez a korral jár.
Akkor majd kinövi... Kép Hál' a jó égnek

Kép
vrucsincá

Ayse,
Nekem azt mondták, hogy minden hónap 10-ig utalják. Remélem, tényleg... Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Rokica

Megértem, hogy bekattantál az almás ujj nyalatáskorKép Néha én is így be tudok kattani, csak máson. Én nagyon sajnálom - ez nem igazán jó kifejezés - hogy nem tudtam szoptatni, csak nagyon rövid ideig. És lehet, hogy furán hangzik, de minél nagyobb a lányom, annál jobban hiányzik. Mert minden egyes nap elteltével szorosabb közöttünk a kapocs, és a szoptatás tényleg egy olyan valami, amit csak anya adhat(na) Ez olyan valami nekem, ami valahogy mindig hiányérzet lesz majd.

Hari

Kendőbe nem tudom, mennyi idős kortól tehetők a babák, kenguruba viszont három hónapos koruktól. Az a merev hátú nagyon jó, nagyon jó a tartása és most télen azért is előnyös, mert vastag. Előrefele pedig kb. hat hós kortól tehető bele a baba. Nekünk Brevi van, meg voltam vele elégedve. Sajnos már kinőttük.Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Rokica,

szopizás nálunk is ugyanígy megy, ahogy leírtad, időnként elég fájdalmas.. Kép Kép De Gergővel is ugyanígy volt, erre kristálytisztán emléxem! KépKép
Na, megint sz@rakodik a babanet! Kép

Dóri
Vendég

Hari!

Én most inkább hallgatok, mert nálunk az alvás kezdettől fogva remekül megy mármint az esti....
8-fél 9 fürdés aztán kajcsi, aztán kiságy, és megy is a szunya, ma pl egy hang nélkül aludt el....

Meg is lepődtem, ugyanis kicseszett bosszús voltam, mert úgy hagytam itt a férjemet a gyerekkel(Kozmetikusnál voltamKép), hogy lesz szíves játszani és foglalkozni vele mert délután 3-4 órát aludt egyhuzamban...
Erre jövök haza, persze megint sírásra és megint természetesen "épp most ébredt"(lehet hogy tényleg így volt), ugyanis elaludt apa vállán egy órát ismét...úgyhogy rettegtem, hogy nem fog aludni....de tévedtem, hang nélkül elaludt, tegnap viszont volt vagy 10 perc kiabálás, de ebben legalább megpróbálok eltántoríthatatlan lenni, hogy nem kapkodom ki a akiságyból...(elég egész nap kézben lenni).....

Ja és ha felébred akkor meg azért ébred pont hogy egyen, mert éhes, úgyhogy nem értem ez miért baj ha evés+alvás összekapcsolódik...egy idő után ugyis leszokik az éjszakai evészetről...
Mi tegnap már csak hajnali 4 kor keltünk enni..eddig ez a rekord....KépKép

Nálunk féjem egyik haverja-kollégája a favorit LénánálKép Ha Õ hozzászól még a szája is tátva maradKépKépKépKép Én ezt annak tudom be, hogy ennek a srácnak van a legmélyebb hangja a brigádban...

And!
Az nem kifejezés hogy izeg-mozog, szinte ki akar ugrani a kezemből már hetek ótaKépKépKép, furi is nagyon, mert még olyan kicsi, de olyan erővel rugaszkodik el az úszógumijaimról ha kézben van, hogy nem is tudom honnan van ennyi erejeKépKép

Róki!
Hát ez a mosoly dolog azért nagyon bánt engem, végülis már 12 hetesek vagyunk és csak irigykedek itt, amikor látom a telivigyoros képeket.....
Szerintem van benne valami genetikai dolog is,mondtam is apának, hogy nagyon nem örülnék ha olyan mogorva komoly kisgyerek lenne(mint apa volt), mert egy kislánynak, olyan kis mosolygós cserfesnek "kell" lennie(mint anya voltKépKép)...
Szóval nagyon várom hogy jöjjön a nagy fordulat...
Nem bánom azt sem ha nem rám mosolyos csak mosolyogjon...

Mea!
Lívi sérója megint díjnyertesKépKépKép
És tényleg nagyon ügyin tartja a buksijátKép

Vrucsinicá...

Hát jó ez a kifejezés, én is küzdök 2 napja...
Eszik 50et, aztán köpködi ki a cumit, aztán egy kis pelenkázás, torna utána berakom a babahordóba és megeszi a másik 50et is...kicsinál idegileg teljesenKépKépKép

Lányok!
Köszi a dícséreteket, Léna valóban csodaszép kiscsaj, imádom a kis nyafikámat...de persze ez nyilván mindenki így van a porontyvávaLKépKép

HALLELUJA, SZERDÁN JÖNNEK A KARNISAINK MEG A FÜGGÖNYEINK....CSAK HALADUNK MÉGHA LASSAN IS...A VÉGÉN MÉG LESZ "OTTHONUNK"..KépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Dori!

Köszi az infót...Kép, megpróbálok utánajárni a dolognak...cég van, csak nem épp kereskedelmi, vagy bármilyen céggel lehet regisztrálni??
Vagy csak vállalkozói igazolvánnyal???

Cumi:
Nálunk csak nappal van cumi, este nem is kéri..Kép
Így lett szoktatvaKép szerintem köztes megoldásnak nem rosszKépKép

Benianyu!
Hmmmmmmmmmmmmmmm remélem azért dícsérgeted Lénát mert Danibabának keresel potenciális menyasszonyjelöltet...KépKépKép
Veled kiegyeznék mint nászasszonyKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

SziasztokKép,
hétvégén nem tudok jönni (első a család, ugye), erre most meg sza...szik a babanet, és nem enged visszaolvasni!!!
Ez rémes, miről maradtam leKép???
Vendég

Azért persze Lénát és Lívit megcsodáltamKépKépKépKép!!!

Nálunk: mostanában azt a rossz szokást vette fel Kornél, hogy korán elalszik, viszont már 5 óra felé felkel, és nem nagyon alszik visszaKép.
Persze haragudni nem tudok rá, mert mosolygós- dumálos hangulatban ébred. Néha még visongat is mellettem a nagyágyban, én meg csititgatom, hogy ne ébressze fel a fiúkat, de közben meg röhögök, hogy milyen kis maki majomKépKépKép! Imádom!

Látom, bővültünk is... Üdv az újaknakKép,
Kati
Vendég

Egy kérdésem lenne a szopibannagyonjáratos-mamiktól: szerintetek befolyásolja a tejtermelődést, hogy hason alszom???
Melltartóban egyszerűen utálok aludni, így viszont állandóan reggelre elázott a lepedőm, viszont az utóbbi időben már egyáltalán nem termelődik ennyi... Vagy lehet, hogy a korábbi ébresztőtől alakult így?
Sajnos, csak hason tudok igazán pihentetően aludni, de ha emiatt megcsappan a tejem, akkor stornó.... egy darabigKép!
Vendég

Na, látom, mindenki babája elaludtKépKépKép!

Igaz, az enyém is, de még megnézem a Nyomtalanult... Hiába, nem tudok korábban elaludni, pedig reggel tuti kukorékol az én kis Hókiflim!!!
Jó éjt,
Kati
Vendég

HaliKép

Most aludt csak el Lilla...

IldiKép!
vagyok, láttam is milyen szépek vagytok Olival, csak Lilla egész nap nyivákol ha ébren van és nem vele foglalkozom.

Ma baromijó idő volt Így egész délelőtt a várost jártam LillávalKép
ő hála az égnek nem ordÍtott csak néha fakadt sÍrva, de szerencsére abbahagyta kis időn belül!
megvan párom ajándékeKép ő vette magénak aztán közölte, hogy ezt kéri tőlemKépKépKép Így legalább olyat kap, amit szeretneKép
persze kap majd még mellé apróságokt, hogy meglepi is legyen.

Ki mit vesz Anyukájának??????
valami nagyon jót szeretnék!hátha valaki mond valami szupert, ami nem is jutott volna eszembe.

Annamami,
szerintem adhatod nyugodtan!
Gripe Watert.

And,
nagyon király ez a dagimadaras forgó!!!legszÍvesebben vennék egyet(ilyet is) Lillának, de már van neki macskás.Eszti tündériKép

Megann,
ne add akkor a GW-t, ha csak kakiltatni akarod!
most nem akarok hülyének tűnni, de Lilla sem tudott kakilni, és miután kapott egy kúra Klion-kúpot, azóta nagyon simán magától, fájdalommentesen, naponta többször is kakil!
nem kérdezel rá a gyerekdokitoknál?
Léna annyira szépKép tökaranyos kis golyó feje vanKép!

Hari,
kéne nektek egy olyan overál. ami nem nagy Lilire és avval betennéd a kenguruba vagy a kendőbe!
A kendő jobb, mert az mindenhol megtartja őt!
mondjuk nem tudom milyen a kengurud, nekem Chicco volt, lehetett bele fektetni, ültetni befelé-kifelé arccal, de úgy lógott benne a kis pocok, hogy aggasztott, hogy esetleg lezsibbadnak a kezei...fektetve meg képtelenség volt vinni benne...visszavittem a boltba.
Bár az tény, hogy mikor bementek valahová, nehéz ügy, hogy hogyan vetkőztesd le annyira, hogy ne süljön meg és aztán vissza is kell öltöztetni...nem könnyű dologKép

Ma a nagyon jó időbe én megint az ufókaszniban vittem Lillát, mert avval beférek a boltokbaKép! bár a bank előtt(automata miatt)mindÍg addig kell állnom amÍg egy kedves tag meg nem tartja nekem az ajtót, hogy bejussak a kocsival.

azon röhögtem most, hogy magammal kéne vinnem egy ajtótámaszt és azzal könnyű lenne bejutni helyekreKépKépKépKépKépKép
biztos nem néznének lököttnekKép,hogy lefékezném a kocsit, benyitok valahová,lehajolok, kiékelem az ajtót...Kép

jó éjt nektek!
Zsófy és Lilla aki holnap után 17hetes
zsofy

Kati!
én is hason alszom!!!szerintem ha nem fáj a cicid tőle, akkor semmi bajt nem okoz!
zsofy

Ildi!
Nem tűntem el, folyamatosan olvasom a topikot, egyszer-kétszer írtam is, dem nem igazán reagált senki, pedig nem gondolom, hogy hülyeséget írtam.
Na mindegy, azért teszek fel képet az Emmáról. Szerintem nagyon nagyot nőtt, sokat gőgicsél, ha valaki fölé hajol akkor vigyorog teli szájjal, és úgy hadonászik, kalimpál, hogy egyszer fel fog szállni. Olivér is nagyon helyes és főleg elég huncutnak néz ki. Nekem nem annyira hasonlít csak rád. Mondjuk én az Emmáról sem tudom eldönteni, hogy melyikünkre hasonlít, én a Bodót és Borit látom benne vegyesen.
Üdv.Kép
cipó

Jó reggelt! Kép

Cipó!

Nagyon szép a kislányod, mennyi idős?

Zsofy!

Anyunak egy antik csillárt fogok venni, múltkor említette, hogy milyen szép lenne a lenti dolgozó szobába, úgyhogy azt kap. Kép Esztergomban van egy tökjó antikos, úgyhogy a tesómék megveszik.

Képzeljétek Viki angyalka volt, tegnap este 9-kor evett utoljára, előtte jó nyügi volt, aztán ugye fürcsi+tejecske Kép és szépen nézegetett az ágyában a forgóhoz, játékokhoz, és egyszercsak elaludt kb. fél 11-11-kor. Ez volt a 3. nap, hogy fürcsi után nem bömbölt éjfélig (utolsó etetésééig)! lehet, hogy szépen átáll a korábbi fekvésre!! Istenem de jó lenne!! KépKépKépKépKép
Aztán gondoltam lesz, ami lesz fel nem keltem, legfeljebb bevállalok egy éjszakai szopit kivételesen, de nem ébredt fel, aludt 1 hang nélkül ma reggel 7-ig! Kép Úúúúgy, megdícsértem, agyonpusziltam KépKépKép Lehet. hogy ez volt a Mikus ajándék nekem. Kép

Most is alszik a kis cuki. Kép

Megann!

Nem tudom hogyan van a regisztrálás a nagykerbe, hívd fel őket szerintem 1 telefont megér. Kép

Dóri & Viki 7+4
Vendég

Hali!
Dóri!
Emma 2 és fél hónapos, 5,2 kg volt két hónaposan és 62 cm. Tápis baba, csak 1 etetésre való anyatejcit kap. Van két nagyobb tesója, akik imádják és délutántól lefekvésig kényeztetik.
A kislányod nagyon ügyes, hogy ilyen hamar végigaludta az éjszakát. Emma kb. két hónapos kora óta este 9-kor fekszik és 1/2 6- 1/2 7 közt ébred. Egy szobában laknak mind a hárman, mert most bővítjük a házat, így fel is ébred velük együtt, mikor megkezdődik a nap reggelente. De megkajál, elnézelődik, aztán visszaalszik kb. 9-1/2 10-ig.
Szerintem jó baba, csak az esti bealvással van gond, azt sírás nélkül nem tudja előadni. Szerencsére kb. 10 perc és alszik.
Angi
cipó

Cipó!

Látom szép barna szeme van, ez már nem "újszülött színű" szem, ugye jól látom? Vikinek még mindig kék, pedig a családban csak az én apukámnak az, így kétlem, hogy az övé is kék lesz.. Kép bár ki tudja... Kép

Nálunk is van tesó, elsős a bátyó és s téli szünetben lesz a "szoktatás", azaz, hogy az ő szobájába kerül a leányka. Kép

Felébredt a kishölgy, szaladok! Kép
Vendég

SZiasztok!

MArqueza, neked meddig volt tejed? vagy még mindig van?

Én sem tudom Emit szoptatni, csak minimális mértékben (20-30 grammot szopik alkalmanként).
tejem se sok van, 30 körül tudok fejni mellenként.
(Eleinte lett volna tejem, csak Emi harap, egy hónapig rettenet fájdalmat álltam ki és már nem csak szoptatás közben, most már kicsit jobb, de a technikája sem jó, pl. a bal mellből max 20 grammot tud kinyerni, vagy általában rágja és nem jön semmi).

Azért kérdem csak, hogy mire számítsak, vajon meddig marad meg a tejem?

Most napi 3szor fejek, kb 4 szer szoptatok.
Már volt 2 mellgyulladásom, nagyon félek, hogy ismét lesz, ezért is fejek, pedig nagyon gyötri a mellemet.Kép

Uxi
5+4

KépKépKépKépKép
uxi

Dóri!
Jól látod, Emma is beállt közénk a sorba. Nálunk Anyunak van zöld szeme egyedül, mindenki más barna és "fekete" szemű,a fiamnak pl. elég kormos a szeme. Emmán legjobban a pici csöpp száját imádom, olyan mint amilyeneket rajzolni szoktak.
Bodó is elsős, nagyon várta, hogy megszülessen a hugicája és azóta is úgy jön haza szinte minden nap, hogy belépve az ajtón az első kérdése az, hogy hogy van az ő tündérkéje.
Mondjuk nem is számítottam féltékenységre, mert már elég nagyok és van két kisebb unokatesójuk, úgyhogy megszokták a kicsiket a családban.
Az én lányom még mindig alszik, szerintem erre a vacak időre, nálunk zuhog az eső.
Pá!
cipó

Nemesek,
Szerintem nem befolyásolja, csak azért ázol el, mert azzal, hogy hason fekszel, jobban nyomod a tejcsatornákat és így kinyomod a tejcsit, de így utána termelődést is előidézel. Kép Nekem mivel nappal még mindig 2-3 óránként eszik, így éjszaka, ha ezt az időt túllépjük, automatikussan "pizsicsere" mert bedurrana cicim és folyik a tej. Sokszor csak arra ébredek, hogy tiszta "víz" vagyok. Én a melltartó kérdést megoldottam...hogy azért ne fázzak nagyobb régi pólómból kivágtam a cicinél egy lyukat, és így nem dörzsöli a ruha, szabadon van, ha szopi kell nem kell öltözködni. Nekem nagyon bevállt! Kép Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Mindenkinek boldog MikulástKép

Kép

Kép

Kép

Csilla + Dávid 14+ 1
csillam

Sziasztok!

Angi! Nagyon szép kislány Emmácska Kép Hatalmas nagy szemei vannak.
Olivér tényleg nagyon huncut baba. Egyébként egyáltalán nem rám hasonlít (egy ideig az én családom vonásait véltem benne felfedezni, míg meg nem láttam az apját kisbabaként fényképen) Tiszta Váics a gyerekem, le sem tagadhatná Apuka Kép

Itt tényleg olyan pocsék idő van Kép úúúúúgy útálom grrrr. Hogy ne kattanjak be a bezártságtól séta helyett autókázni szoktam vinni Olit Kép Imád utazni, csak a piros lámpákat nem sikerült még neki megmagyaráznom Kép Nem szeret megállni...

Zsofy! Ajándékügyileg én semmi okosat nem tudok mondani, mi most is, mint minden évben ajándékkosarat csináltatunk a szülőknek. Tele rakatjuk minden finomsággal, azokat legalább elfogyasszák. Mindenük megvan, és nem akarok valami olyat venni, aminek semmi haszna sincs.

Ildi

Ja és mielőtt elfelejteném:
Hozzon jó sok csokit a Mikibácsi mindenkinek!

Kép

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Hát ez rémesKépKép
Mármint ez az idő....KépKép
Már soha nem lesz normális???

Cipó!
Hogy mekkora szemei vannak a lányodnakKépKépKépKép
Igazi igéző szemek....KépKép

Zsófy!
Te aztán bátor vagy, ilyen időben is a várost járodKép
Nem akadtál megint össze apósékkal???Kép
Anyós lábadozik még???
Mi voltunk hétvégén látogatáson, kaptam anyóstól egy könyvet, Az első 12 hónap...
Beleolvastam, nem rossz..de már látom hogy nekem csak ártani fog...
Ugyanis a 3 hónap végére a babáknak a zaj felé kell fordulni, a játékokért kell nyúlni, és nevetni kell....
Na nálunk zaj felé fordulás nincs-már tök belehülyültem és kanalat meg játékokat dobtam a földre, hogy egyáltalán hall e Léna rendesen, szerencsére összerezzent a csörömpölésre- aztán játékokat maximum megnézi és már ez is haladás...a nevetés meg maximum napi egy-két mosolygásban kimerülKépKépKépKép
Tehát a könyve nekem arra lesz jó, hogy szétparázzam az arcomatKépKépKépKépKépKép

Róki!Kérlek csinálj velem valamit, mert már én sem tudom magamat elviselniKépKépKépKép

Uxi!
Én már több mint 1-1,5 hónapja csak fejéssel tartom fenn a tejtermeléstKépés még nem csökkent le...napi 3szor fejek...
Fel a fejjel, kitartás, és fejjélKépKépKép

Dori!
Nagyon ügyes a kiscsaj...átalvás ügyileg, mi ma is 4 kor keltünk egy 100gramm tejcsi erejéig...Kép
A boltot meg lehet hogy megpróbálom, bár semmi esélyem hogy eljussak bárhova isKépKép
Most apával betetettem a babakocsit a csomagtartóba, de már előre rettegek a tömegtől.....még megfontolom hogy induljak e vagy sem a következő kajcsi után...
Bár muszáj lenne...KépKép(hülye ajándékvásárlásKépKép)

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!

Tökre megértem a problémádat, ami a tömegiszonyt illeti meg a szar időt és az otthonülést. Kép De valljuk meg nem igazán jó egy pár hónaposnak, hogy tömeghelyekre vigyük (plázák ilyesmik), de viszont az ember lánya megkattan, ha egész nap otthon ül a bébivel, aki esetleg még pluszba halál nyügi is. Kép

Barátnőkhöz nem tudsz átruccanni? Kép Nekem ez nagyon bejött. És még a babakocsit sem kell be- és kitrógerolni az autómból! Kép

Dóri
Vendég

Dori!

Tökre egyetértek, csak sajnos nincsen egy néger szolgám aki elmegy megveszi és hazaszállítja az ajánkékokatKépKépKépKép

Barátnők...hát az a fura hogy van 3 nagyon jó barátnőm....abból kettő még "hajadon" és dolgoznak egész nap, a 3. meg most félidős terhes és Perbálon lakikKépKépKép, úgyhogy nem egyszerű a dolog...meg anyukámhoz is mehetnék, csak ott meg betámadta a tesóm kisebbik gyerekét a fosós-hányos baci és ezért nem merészkedek most oda(szegényeknek a mikulás is késni fogKép)...

Hát erről ennyit, sajnos marad a pláza...Kép, megpróbálom úgy csinálni hogy jó fáradtan induljunk ,hátha elalszik...

Megann

Kép

Kép
megann

CipóKép,
kislányod tényleg egy tündérKép! Nagyon szép!!!

ZsofyKép,
mi, amióta gyerek (illetve idén már gyerekek) van a családban, minden évben naptárat csinálok a szülőknek!
Úgyis állandóan nyaggatnak, hogy nincs elég képük a gyerkőcökről, így meg rögtön 12-öt kapnak!
Ja, és ezt kap mindegyik dédi is. Szerintem ennél jobb ajándék nincs az ősöknek, mert minden mást maguk is meg tudnak venniKép!!!
Kati
Vendég

DoriKép,
látom, Te írtad, hogy átszoktatod bátyjához a lányodat! Hogy fogod kivitelezni? Én is gondolkozom rajta, csak kicsit korainak érzem még, pedig Kornél nagyjából átalussza az éccakátKép!
Ezt már másoktól is akartam kérdezni (Benianyu), hogy egy szobába kerülnek-e a fiúk?
Vendég

szép napot mindenkinekKép

találkoztam a Télapóval, és láttam, h egy szép nagy rénszarvit rejt a zsákja, és ma reggelre pont ezt láttam Eszti mellettKép

Hari,
a dokinéni nem mondott konkrétumot, h mikortól lehet a kenguru, csak mondta, h szerinte már lehet. hivatalosan én is a 3 hós kort tudom. és ugye Eszti kicsi is, most 4,2 kg körül van, viszont a hátizma már tök erős szerintem, 5 hetes kora óta emeli szépen a fejét és forgatja, meg a lábával is tolja magát, bár ez nem tudom, h számít-e. megvesszük, aztán majd meglátjuk. mindnesetre köszi az öteletet, hogy megfordítható legyen benne a baba.

Zsofy!
a Lilla és a Bödön c. kép apának is nagyon tetszett, töbször megnéztükKépKépKép
mikor tetted bele Lillát a kenguruba?
és köszi a dícséretetKép

Annamami,
Eszti is úgy alszik hason, hogy előtte a kezünkban, hasunkon elalszik, és utána letesszük. magától nem alszik elKép mondjuk a hasfájós időszakban így szoktattuk, a másik mehg, hogy annyira rtud sírni, én meg nem bírom hallgatniKép tudom, hogy kellene próbálkozni, hogy felveszem-leteszem, de még valahogy nem megy... szóval, ha marci már 2x elaludt magától, az tök jó!!Kép

Megann,
nekem is megvan az első 12 hónap, nekem tetszik, ebből olvastattam el apával a 2. hónapot, h hátha megváltozik a felfogása 1-2 dologgal kapcsolatban, pl nem lehet elkényeztetni a babát ilyenkor, meg ne nézzünk tv-t, és a napirendjét fölöslegesen ne változtatgassuk stb, de nem volt rá nagy hatással, egyszerűen sz..rnak minősítette, és ezzel el is volt intézveKép
ne parázz a leírtakon! Léna is megoldja ezeket a "feladatokat" csak egyénienKép Eszti sem vigyorog teliszájjal, pedig nekem állandóan fülig ér a számKép én már megtanultam, hogy ő egy külön személyiség, az van, amit ő akar és kész, nem tudom ráerőltetni a saját akaratomat, és jól is van ez ígyKép

Cipó!
Emma nagyon szép kislány, és tényleg milyen szép a szeme, elbűvölőKép

képzeljétek, a tegnapi oltás után úgy fájdogált Eszti lába, h a pelenkázásnál egy olyan sírógörcsöt vágott le, amilyet eddig még nem produkált, pedig eddig sem volt piskótaKép mire felvettem már krokodilcseppek csöpögtek a pópómra és miután kezdett megnyugodni még 1-2 percig hüppögött! a szívem szakadt meg, annyira megsajnáltam, hüpp-hüpp-hüppKép úgy látszik a fájdalomtűrő képessége az apjáéhoz hasonlítKép

ajándékvásárlással én is nagyon rosszul állok, és nem is tudom mi lesz. férj nem hajlandó foglalkozni vele egyelőre, képes mindent az uccsó pill-ra hagyniKép én meg ettől szétidgeskedem az agyamKép

irigykedem minden éjszaka-átalvós családraKép megyek is, felébresztem a manócskámat, mert "hasára süt a nap"Kép

and+Eszter 9 hetesKép

KépKép
KépKép
and

jaa, ajándékötlet: én is gondolkoztam a naptáron, szerntem is jó ötlet, csak mondjuk jövő decemberben is a mostani 2 hónapos kép lenne rajta, ami mondjuk nosztalgiának nem rossz, de annyit fog változni addig... szóval nekem meg az jutott az eszmbe, hogy vettem olyan képkeretet, amibe két kép fér bele, és az egyikbe kerül egy Eszti fotó, a másikba pedig egy kézlenyomat. lehet kapni ujjfestéket, ami nem ártalmas, de mielőtt megszóltok, nem akarom vele megkóstoltatniKép valahogy üógyesen álmában vagy nem tudom hogyan csinálunk lenyomatot, remélem sikerül. mindkét nagyszülőnek ez lesz az ajándékKép
van egy olyan képkeret is, amiben előregyártottan gyurma, vagy nem tudom mi van és rendes kézlenyomatot lehet bele tenni, de abból csak egyet találtam és világoskék a kerete, azt is megpróbáljuk megcsinálni, de ott a keretet át kell festeni és feldíszíteni.

KépKép
KépKép
and

Dori

Nagyon szepek vagytok a csaladi kepeken.
Nincs feltekenykedes a nagyfiaddal??

De tenyleg, minden baba csodasan szep, igazan jo termes volt ez az idei-nem??

Mea,
Epp most lettem leteremtve a gyerekorvostol, mert a 4 es fel honapos babamnak almat adtam.
Magyaraztam, hogy ettol legalabb mar normalisan kakil, de hat most itt Franciaorszagban az jott be, latom nalunk is, hogy 6 honapos korukig semmit a babaknak.
Jol begurultam. Az nem baj, ha szenved a baba napokig, mert nem tud kakalni, de az baj, hogy eszik 5 kiskanal almat ( egesz napi adag.)
Nekem az elso fiam aki most hat eves, negy honapos koraban kezdett enni normalisan, delben, mert akkor meg az volt a divat. Jo kis kanalkomplexusunk is lett, mert o Balazzsal ellentetben nem volt meg felkeszulve a kanalazasra. DE akkoriban, divat szerint MUSZALY volt. Epp ezert nem is nagyon hallgatok meg mindent, amit mondanak.
Na szoval, tapis babaknal is azert meg kellenne varni a negyedik betoltott honapot.
Utana kezdheted a gyumikkel, alma, korte, barack vagy a zoldsegekkel, mint a sutotok, repa. Mokkaskanallal kezdunk, utana, ha jol viseli, novelni lehet az adagot.
Egy heten csak egyfajta zoldseg ajanlatos, 2-3* is lehet ajanlani. Ha valami nem izlik, akkor par napon belul ujra lehet probalni. En a grizes pepeknek nem vagyok hive, csak parolt dolgokat adnek neki az elejen.
De probalhatod a kovetkezot is, megfozol pl zoldseget vizben, izesites nelkul es ezt a levet hasznalod fel a tej elkeszitesehez.

Abban az egyben igazat adok a hat honapos kornal, hogy sokkal jobban lehet etetni oket. Egy negy honapos baboca meg nem is ul stabilan. Raadasul ha ehes, akkor nincs idonk kanalazni.

De azert nevetseges, hogy mennyire nem nezik a babakra ezeket a dolgokat. Csak a statisztika szamit!!!!!!!

Megann,
Propald meg mindenfele logo bigyuroket akasztani az autoulesere. HATHA
Egyebkent a konyvvel kapcsolatban nem kell mindent elhinni!!!!!!!!!!!MINDEN BABA MAS-MINDEN BABA MASKEPP FEJLODIK-En mar latom a kulonbsegeket a ket fiam kozott. Balazs kuszik, fordul Matthieu csak 8-9 honaposan fordult meg, megis egeszseges. Csak a felet kell elhinni, ezek nem tenyleges dolgok, csak utmutatok!!!!!!!

Dori,
Az en fiam mindig is imadta a nyuzsgest.Kép El volt buvolve a sok csillogo-villogo dolgoktol.
Szerintem egy delutani programnak beleferKép
Persze, hogy en milyen allapotban erkezek haza az mar mas tesztaKép

Kati,
Jobban van a fiad, hogy alakul nalatok, nem nagyon faraszto???

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog MikulástKép
Kép

Erhard csörög-zörög, de megpróbálok legalább 1 oldalt visszaolvasniKép
Pussz!
Angelani

Kép
angelani

Lányok!

Aki mondta ezt a nagykert a Forgách utcában - mi kell hogy oda az ember belépést nyerjen? Cégem van, akkor gondolom ilyen kártyát kell kérni meg regisztrálni, az mennyi pénzbe kerül????

Köszi!

Megann! Kép

Rúgd magad seggbe háromszor. Mire ezt kivitelezed, biztos magadhoz térsz. Kép Egyébként Zsuzsa se nevet, pedig ő holnap betölti a 3 hónapot!!! Mosolyogni is ha éppen olyanja van, bár egyre többet csinálja, hogy ha felébred és meglát, akkor visszamosolyog rám (tehát nem ő kezdi). És hát néha még mindig sírásba fullad a mosoly, még mindig nem egészen pontosan tudja, hogy mosolyogni akkor kell, ha örül. :P

Boldog Mikulást mindenkinek! Zsuzsa ezen a napon "készült" egy évvel ezelőtt!!! Kép Milyen régen volt!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Húú, az előbb rossz képet tettem felKép
Kép

Angelani

Kép
angelani

Rokica!

Én voltam ott. Barinőm cégére vásároltam, tehát nem tudom. Vállakozói kell asszem, de hívd fel őket: www.cq-73.hu

Kati!

Átszoktatás: nálunk azért kritikus, mert gergő már nem ovis, hanem iskolás, és bizony ez jóval komolyabb megterheslés egy gyereknek, és fontos, hogy kipihenten ébredjen, jól aludjon. Ezért gondoltam, hogy a téli szünetben (ha esetleg még nem szokná meg) próbálkozzunk, mert úgí kevésbé baj, ha másnap nem 100% fitt. Kép Viki átalussza az éjszakát, csk későn fekszik Kép de reggel fél 7 előtt nem ébred fel. Arra gondoltam, hogy ha netán kiabálna éjfélig (ahogyan ezt tette korábban, de 3 napja csendben van és nézelődik), akkor addig a mi szobánkban lenne, úgysincs olyankor a kiságyában, és szopi után, ha elaludt,akkor megy a gyerekszobába reggelig. Kép És Gergő is suliidőben háromnegyed 7-kor kel, úgyhogy legalább jobban ébred! Kép Kép

Anno bátyámmal , ugyanannyi a korkülönbség kettőnk közt, mint az én 2 gyerekemnél, mi NÉGYEN laktunk 1 szobába a nagyszüleimnél, mikor én megszülettem, és emeletes ágyban. Én voltam lent "berácsozva" Kép és bátyó meg fölül, és első pillanattól kezdve megszokta a tesóm a kistesót és nem volt gond, ha felébredt is a sírásra, a másik oldalára fordult és aludt tovább. Remélem nálunk sem lesz gond. De hány olyan család van, ahol nincs mód külön szobákra a gyerekeknek és tudnak aludni, úgyhogy meglátjuk. Szerintem nem lesz gond. Kép

Anikó!

Köszi! Kép Kép Nincs féltékenykedés, mert gergő megszokta a kisbabákat. Bátyáméknál 9 hónapos az Ábel, és volt módja megszokni, hogy a figyelem, szeretet többfelé irányul így a család részéről. Természetesen mindgi éreztetve vele is, hogy szeretjük és ugyanolyan fontos! Vannak programok, ahová pl. CSAK ő jön, és a baba(babák) nem. Kép ilyenkor mindig kihúzza magát. Kép
És nagyon szépen bánik a tesóval is. Mondjuk ő már nagyfiú, így sokkal könnyebb.

olyan kiváncsi vagyok!! Kép Tesóm eljátsza ma Mikulást a Gergőnek, Vikinek meg az ő kisfiuknak! Kép Jelmez, ajándék, zsák minden ami kell. Kép Minden évben van nálunk, hááát nagyon kiváncsi vagyok. Kép Majd teszek fel képet, biztos irtó jópofa lesz. Viki nem fogja még szerintem értékelni egyedül. Kép Majd jövőre! Kép Kép

Dóri
Vendég

And!
Hol vettétek a gyurmás képkeretet?

Boldog Mikulást mindenkinek!Kép

Andi és a holnap 4hós Nati

Andi&Nati

KépKép
duda

Megann,
enyem lany nem nevet, nem nyul targyakert, pedig holnap 4 honapos lesz. Jah, es ami a leginkabb zavar, nem gogicsel, max maganhangzokat nyujt el, ezt is csak 2 hete kezdte kb.
falina

Kati!

Nálunk mondjuk egy szobában alszanak a gyerekek már Leon 6 hetes kora óta. De itt ugye kicsi a korkülönbség, 16 hónap. Gondolom e miatt is hamar megszokta Noel, hogy ott egy baba. Mi akkor raktuk át Leont, amikor már csak 1x kelt hajnalban 4-5 között. Erre az egy szopira vagy felkelt Noel, de akkor is feküdt az ágyában és visszaaludt, vagy nem is vette észre, hogy bent voltam.Kép
Most már együtt is fürdetjük és öltöztetjük őket, amíg Nolcsit öltözteti Apa, addig én elkezdem szoptatni Leont. Mire kész vannak, addigra Leon is nagyjából végez. Akkor Apa lerakja Noelt és ő már addigra alszik is, mire mi végzünk a kicisvel. Kép
Próbáltam a nappaliban szoptatni, de Noel addig nem volt hajlandó lefeküdni, amíg a baba nincs az ágyában. Kép
De ez így most úgy tűnik, beválik. KépKép kop-kop-kop

NYÚLNÉ!
Merre vagy?!
Ha okés a csütörtök, akkor írj privi mélt! krich.barbara@chello.hu

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Megann,
Csak most olvasom a tegnap esti hozzászólásokat! Igen, Daninak keresek menyasszonyt, Léna nagyon szép és időben kell elkezdeni az ilyet. Kép Megjegyzem Hari Lilije is tetszik nekünk Kép
Kedves leendő nászasszonyom, nem zavar a korkülönbség? Kemény 5 héttel idősebb a menyasszony! Kép Kép Kép

Kati,
Én is szokszor hason alszom. Szerintem nem befolyásolja a tejtermelést. Van olyan is, hogy nem hason alszom, hanem oldalt, mégis folyik a tej.

Nálunk egy szobában alszanak a fiúk, mióta Danit hazahoztuk a kórházból. Főleg amiatt, hogy nincs több szobánk és a háló olyan kicsi, hogy nincs hely még a babaágynak sem. Beni nem ébred fel, még ha ágyút sütnek mellette, akkor sem. Nem zavarják egymást. Éjjel Dani nem sír, hanem nyöszörög, ha éhes. Felkelek hamar, odaviszem a nagyágyba, fekve megszoptatom, szinte fel sem ébred, büfi és alszik tovább. Eddig talán egyszer volt, hogy sírt éjjel, akkor átmentem a nappaliba és ringattam egy kicsit, míg el nem aludt.

Folyt. köv.
Benianyu + Dani 7+3

benianyu

Hello,
bocs, nem nagyon tudtam visszaolvasni, csak pár nekem cÍmzett sort.

A babácskák nagyon szépek!

Megann!
Kép nálunk hétágra sütött a nap, 11fok volt.
szar időben nem járom a várost gyalog-babakocsival, gondolhatod!olyankor be vagyunk dugulvaKép

And,
kösziKép
Kenguruba azt hiszam 2,5hónaposan tettem be és vittem ki. de úgy lógott benne, az nem támasztja meg olyan jól, mint a kendő, egész végig paráztam, hogy lezsibbadnak a kezei szegénynek...
Chicco Baby Carrier Go Plus nevű volt nekünk.

Kép
Zsófy és Lilla holnap 17 hetes
zsofy

Az előbb elfelejtettem! BOLDOG TÉLAPÓT MINDENKINEK!

Cipó,
Emma nagyon szép kislány! Kép
Azt hiszem, ti még nem vagytok benne a táblában. Ha megírod a paramétereket, szívesen beírlak titeket is. Kép

And,
Remélem Eszti kiheverte már az oltás fájdalmait. Mi mához egy hétre kapjuk az elsőt.
Biztos, hogy Eszti nem fogja megkóstolni a festéket? Kép Kép Kép (jót röhögtem, ha szabad...)

Barbi,
Nálunk is együtt fürdenek a fiúk. Beni a nagykádban, Dani a kicsiben. Egyszerre is lesznek kész és amíg Dani vacsorázik a cicin, mesélek Beninek, így egyszerre kerülnek ágyba, 8-1/2 9 között.

Lebuktam Beninél. Tegnap együtt voltunk a Sparban vásárolni, mert a hülye eső miatt nem tudtam elszaladni kétszer. Becsempésztem egy mikuláscsokit a kosárba, azt hittem nem vette észre. Reggel megtalálta az ablakban és közölte, hogy ezt ne a Télapó hozta, hanem én vettem a Sparban. A többi ajándékot elhitte. Kép

Benianyu

benianyu

Hú, mennyit irtok három nap alatt, alig győztem visszaolvasni! Zita, te hogy birsz ennyi mindent elolvasni, gondolom, nem ez az egyetlen fórum, ahol tanácsokat adsz. Neked mekkora babád van? és miért csinálod ezt a tanácsadást? Bocs, csak már régóta kiváncsi vagyok erre, gondoltam, megkérdezem.
Zsofy, milyen jó ez a dézsa! Úgy van benne, mint az anyaméhben, nem? Nagyon helyes benne.
Anikó, a férjem nagyon sokáig élt Párizsban, és az ismerősei mind csodálkoznak, hogy én szoptatok, mert náluk nem szokás. Állitólag féltik a nők a mellüket, meg az önállóságukat. És te, aki ott élsz most, épp az ellenkezőjét mondod. Hogy van ez?
Julcsika mostanában megint háromszor kel éjjel, pedig már csak kétszer kelt egy ideje. Szerintetek érdemes rávenni, hogy kevesebbszer keljen? Valaki irta itt, hogy teát adott neki éjjel, és pár nap után nem kelt fel a baba. Csak egy etetést helyettesitenék, de nem tudom, érdemes-e. Vágülis nem zavar, hogy felkel, 10 perc az egész, csak azt nem akarom, hogy aztán még sűrűbben keljen. A családban van olyan 9 hónapos baba, aki kétóránként kel fel szopizni, szegény anyukája, aki egyébként számomra példaértékűen neveli 3 csemetéjét, már nagyon fáradt.
Zsuzsa
tzsuzsa

Az előbb elfelejtettem! BOLDOG TÉLAPÓT MINDENKINEK!

Cipó,
Emma nagyon szép kislány! Kép
Azt hiszem, ti még nem vagytok benne a táblában. Ha megírod a paramétereket, szívesen beírlak titeket is. Kép

And,
Remélem Eszti kiheverte már az oltás fájdalmait. Mi mához egy hétre kapjuk az elsőt.
Biztos, hogy Eszti nem fogja megkóstolni a festéket? Kép Kép Kép (jót röhögtem, ha szabad...)

Barbi,
Nálunk is együtt fürdenek a fiúk. Beni a nagykádban, Dani a kicsiben. Egyszerre is lesznek kész és amíg Dani vacsorázik a cicin, mesélek Beninek, így egyszerre kerülnek ágyba, 8-1/2 9 között.

Lebuktam Beninél. Tegnap együtt voltunk a Sparban vásárolni, mert a hülye eső miatt nem tudtam elszaladni kétszer. Becsempésztem egy mikuláscsokit a kosárba, azt hittem nem vette észre. Reggel megtalálta az ablakban és közölte, hogy ezt ne a Télapó hozta, hanem én vettem a Sparban. A többi ajándékot elhitte. Kép

Benianyu

benianyu

Benianyu!
Szuper lenne, ha feldobnál minket is a táblába.
Emma 2005-09-18-án született Baján. Harmadik baba 3180 gr. 53 cm.
Tesói: Bori 10 éves, Bodó 7 éves.
Köszi!
Muszály itthagynom a gépet, nagybevásárlásra készülünk Apival, össze kell írnom a listát, mert az agyam olyan mostanában, mint a szita!
Üdv: Angi
cipó

Hány hónapos kortól biztos, hogy megmarad a szeme színe, amilyen születéskor? Daninak olyan szép kék szemei vannak! Kép Van esélye, mert Beninek is kék, nekem is, Apának zöldes.

Elállt az eső!!! Kép Kép Mehetünk babakocsival Beniért és nem kell autózni!!!

benianyu

Sziasztok!

Benianyu! Jót nevettem a mikuláscsokin. Kép Beni nagyon jó fej kissrác Kép A gyerekek olyan okosak, nem lehet csak úgy átvágni őket Kép

Fotós naptárat a babaszobán láttam, hogy árult valaki, de erre az évre már nem vállal többet Kép Pedig jó ötlet lett volna...

Ayse! Mi történt a kislányoddal? Elesett?
Gyerekkoromban nekem 5x volt betörve a fejem Kép Természetesen nem azért, mert olyan jó gyerekek voltunk... Kép Nem is csodálom, hogy Olivér már most ilyen eleven és zsivány, a vérében van a rosszaság Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: