A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Brigi!Kép

Üdv. köztünk!Kép Majdnem egyidősek a babáink, Bubus okt.7-én született, ő is a MÁV-ban. Lehet, hogy találkoztunk is?

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Bubus kedden kapja a 2 hós oltást, mi még a régi szerint kapjuk, nálunk úgy van, hogy a novemberiek már az újat kapják, de az októberiek még nem.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Rokica!Kép

Ma itt vannak a nagyszülők, meg akartam nekik mutatni képeket Gergőről és Bubusról, mire Gergő követelte, hogy mutassak Zsuzsáról is. Kép Büszke a szerelmére.Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

HARI!!!!!

Múlt héten pontosan ugyan azt éreztem,amit Te leírtál már tisztára ott tartottam,hogy felhívom Rokit - segítsen rajtam KépKépKép!,mert tutira bekattanok....és az én kis Marcim még csak szerdán volt 3 hetes!
Nálam is ez a helyzet,késó délutánig egyedül vagyok,este jön Apa,segít,fürdet,megtesz mindent én mégis kevésnek érzem.....itt volt egy darabig Anyukám,segített főzött,minden....de ő meg szegénykém néha annyira idegesítettKép
Én is kivagok az éjszakai műszakoktól/2-3-4 szopi/,egyszerűen hulla fáradt vagyok......a kórházban nekem nagyon rossz volt,még máig sem emésztettem meg,nehezen indult a tejem(HÁL ISTENNEK MOSTMÁR VAN ELÉG!!!!KOPP-KOPP-KOPP!!!)
és ráadásul az is nagyon megviselt lelkileg,hogy mióta hazajöttünk Apa nem alszik velem a hálóban,hanem leköltözött a nappaliba a kanapéra,mert szegény Marcika nagyon hasfájós és voltak olyan éjszakáink,amikor a fürcsi után(este 9) szopizott,aztán ordítás hajnali 3-ig kb.5 perces szünetekkel......KépKépKép....nekem meg annyira jól esett volna egy ölelés,egy odabújás,de gyakran még enni és inni is csak akkor volt időm,ha lopva 5 percre elszenderedett.
Ma Anyukám hazament és a párom megígérte,hogy mától megint velünk alszik,akár sír a baba,akár nem,megpróbálunk visszaállni a "normál"üzemmódba.....Kép EZ OLYAN JÓ!!!!
Egyébként Marquezának meg Rokinak tök igaza van!Kép
Mi is túléltük a 3 hetes növekedési ugrást,tegnap mértem Marcit meztelenül 3820 GR!!!!!!!!KépKépKépKép 220gr-ot hízott egy hét alatt!!!KépKépKép
3000 gr-al hoztam el a kórházból és ez van azóta.....KépKépKép....hetente csak egyszer teszem mérlegre,nem stresszelem magam,különben megőrülnék!
Most úgy tudok írni és egyátalán bármit csinálni,hogy Marci rám van kötve egy kendőben és így tudok írni,enni,mosógépet berakni-kivenni,lányoknak vacsit adni stb.
Szerintem vegyél egy kendőt marha jó!!!Kép
Érzésnek is,meg a babának is ,meg neked is!Kép

Na puszi,eldugultam!Kép

annamami és Marci(3+4)
annamami

Marci szopizás után Kép
Kép
annamami

Rokica!Kép

Mikor Gergő megnézett egy képet Zsuzsáról, azt mondta: haja, haja. Kérdeztem, szép haja van Zsuzsának? Erre helyeselt.Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Hari!Kép

Fel a fejjel!Kép Tudom, hogy könnyű ezt mondani, de néha én is kivagyok, mikor egyszerre kettő nyűgösködik. Tényleg jó, ha néha kimozdulsz, akár csak egy órára, elmész barátokhoz, vásárolni, tornázni vagy akármi. Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Annamami, Zsóf, kösziKép
Aranyosak vagytok nagyon! Annamami, mintha magunkat látnám, ahogy írod. Apa nálunk is lent alszik a nappaliban. Õ is feljött, mikor látta, nekem milyen rossz egyedül, de pár nap múlva "észrevétlenül" visszaköltözöttKép Azóta nem hoztam fel neki a témát...

Annamami, van kendőm, most ő is abban van. Te hogy kötöd meg, milyen pózban?

Kép
Kép
hari

Kép

Zita utolsó kajája, álmában. Így kibírja reggel 8-ig. A kutyus csak a fotó erejéig segített.

Tünd&Zita10+2
Vendég

Zsófy, merre jártok? Biztos már megint pancsoltok a vödörben mi?Kép

Én nem tudom ki hogy csinálja a Karácsonyt, de én már előre félek tőle. Mi minden Karácsonykor Anyuékhoz megyünk, most is így tervezem. Délután szoktunk átmenni, akkor jönnek a tesómék is a két gyerkőccel, most már három, de még a pocakjában van a harmadikKép Este meg mindenki otthon a saját kis lakásában ünnepel. De Apu nagyon nehezen viseli a gyereksírást, úgyhogy remélem szegény Lili jól bírja majd. Bár leszünk elegen akik ringathatják. Viszont ajándékot nem tudom még hogy fogok venni, mert hát ugye még nem nagyon mentünk eddig messzire. Babakocsival eleve nehéz a tömegben közlekedni, pedig most már mindenhol tömeg van, úgyhogy marad a kendő, de abban meg nem tudom hogy öltöztessem fel, mert ha bemegyünk valahova akkor ugye nem tudom levetkőztetni a kendőben. Vagy elég ha kinyitom a kabátomat? Nem hinném. Talán egy 10 perces vásárlásra igen, de nem sokáig. Lehet hogy utcai vásáron fogunk most ajándékokat venni? Ráadásul fogalmam sincs, hogy kinek mit vegyekKép

Még a páromnak se nagyon tudom, valahogy most nem igazán tudok a témára ráhangolódni. Pedig szerettem volna ha hangulatos Karácsonyunk lesz, de örülök, ha fánk lesz. Akartam új díszeket is, mert már majdnem mind eltört, elveszett stb. az elmúlt évek során. De azt is venni kéne ugye, szóval muszáj lesz kimozdulnom valahogy.

Ötlet a kendőben történő öltözködést illetően??? Valaki???

Hari, Lili 7+2

Kép
Kép
hari

Sziasztok,

Zsóf, Akkor biztos találkoztunk. Szerintem láttam a nagyobbik fiadat a folyosón. A szőke fürtjeit nem könnyű elfelejteni. Ti mikor mentek UH-ra? Mi kedd de.

Hari,
Kitartás. Én is sokszor érzek hasonlóan. De csak a többieket tudom ismételni. Az idő mindent megold. Vagy ha nem is megold, de egyre jobb lesz. A Marcinál is igaz volt, de a Barnus is hozta a papírformát. Amint letelt a 6 hét minden megváltozott. Most már sokkal kevesebbet sír, legtöbbször olyankor is inkább panaszkodik. Õ is kicsit hasfájós volt, mostanra az is elmúlt. Eleinte szinte óránként evett, ma már 3-4-5 órát is kibír kaja nélkül. És az éjszakai 3-4 kelésből mára csak 1-2 lett. És ha betöltik a 3 hónapot, akkor jön az igazi nagy változás (Már én is azt várom =Kép. Szóval kitartás és nem kell emiatt szégyenkezned, szerintem mindannyiunknál kiborul néha a bili.

És íme a két manóm.

Kép
Kép

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Két jó dolog is van abban, ha panaszkodom, az egyik, hogy megvígasztaltok, a másik meg, hogy mintha Lili bizonyítani akarna, "megjavul". Ma például egész jó napunk volt, ha belegondolok. Reggel 8-kor keltünk (persze addig is volt nyöszörgés, de akkor jöttünk le) aztán nyügi volt, de utána aludt, meg aztán volt olyan időszak is, hogy a járókában fél óráig is elvolt egyedül, aztán egész normálisan eszegetett, nem volt hiszti közben. Most a kendőben megint elaludt, kitettem az ágyra, mert már nagyon meleg volt szerintem neki is, de nekem mindenképp. Most már csak az éjszakára leszek kíváncsi. Tényleg velem van a baj, mert igazából akkor lennék elvileg elégedett, ha enne, aztán eljátszana egyedül, én csodálnám őt, aztán aludna és így tovább előlről. És én közben csinálhatnám amit szeretnék. De ilyen gyerek valószinűleg nincs, és jobb is, mert akkor biztos azt hinném valami baja vanKép Így tökéletes, hogy minden nap más, és kiszámíthatatlan egyenlőre. Bár azért már lassan kialakulhatna valami rend, de hát idővel biztos nálunk is beáll. A 3. hónaptól azért megváltást remélek az éjszakákat illetően. Sokszor az az érzésem, hogy ha nem fájna a pocija, akkor nem ébredne fel annyiszor. De majd kiderül, lehet hogy akkor is ugyanúgy felkel majd.

Túl nagyok az elvárásaim szegénykével szembenKép Inkább magammal szemben kéne, hogy legyenek.

Kép
Kép
hari

Hari, Na látod, ez a beszéd!!! Kép

Kép

Kép

Kép
b_brigi

helló lányok! Kép

Gyorsan dobok fel képet a mai családi banzájról, aztán fürdetek. Kép Tesómék 8 hónapos kisfia a másik baba, Viki meg a kezemben. Kép Másikon, Apa, Gergő, Viki meg én. Kép

Még jövök este és visszaolvasok mi újság! Kép Kép

Dóri & Viki (7+2)
Kép
család Kép
Kép
Vendég

Jajajaajjj!!!!sikerült nem elmenteni aPRÜNTYI által írt címet a dalokkal,versekkel,stb.pedig olyan jó,de nem találom.kérlek írjátok le mégegyszer!!!!!!!!!!!!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Lányok!

Itt voltak anyósék, és mit hoztak a 22 hónapos Gergőnek Mikulásra? Egy 3*125 g-os Toffifee-t.Kép Egész mogyorót 3 éves korig nem ajánlott adni a fulladásveszély miatt, a ragacsos karamella meg... Na mindegy. Én megcenzúráztam, akkor inkább a Kinder Mikulás meg a túró rudi.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Brigi!Kép

De jó! Gergő minden nap bent volt a kórházban, úgyhogy őt láthattad. Mi 12-én megyünk UH-ra. Nagyon édesek és szépek a fiaid! Kép Marci is szépen játszik a kisöccsével!Kép

Dóri!Kép

Nagyon szép és termetes babóca Viki!Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

falina

Sziasztok!

Zsóf! Nálunk babalátogatók voltak, és mit hoztak??? Egy arany nyakláncot... Azóta azon töprengek, hogy hogyan juthattak arra a döntésre, hogy egy 3 hónapos gyereknek éppen egy fuxra lenne szüksége Kép Kép

Nyúlné! Itt találod:
http://marci.co-net.hu/dalok.htm

Dudukly! Mi újság van veletek? Rég láttunk a szerelmünkről képet...
Holnap megyünk méretni Olit, nagyon kíváncsi vagyok. Bár szerintem most szemmel láthatóan hízott az én kis Pufifánkom.
Mostanában kikészít a délutáni szopiknál. 5 perc szopi, aztán sztrájk (szájában a cicivel próbál szaltózni a levegőben két és fél csavarral megturbózva a dolgot és egy kis hisztivel fűszerezve Kép ) majd egyszercsak megjuhászodik, és normálisan szopni kezd. Közben mindig jól megvan büfiztetve, úgyhogy fogalmam sincs miért csinálja a cirkuszt.

Kép

Kép

Kép

Meztelen macho-s kép Pálma figyelmébe ajánlva Kép

Ildi és Oli, aki most 3 és fél hónapos

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Nagyon-nagyon jók a képek!
Havtünde! édes Zita baba a cumisüveggel Kép

Vrucsincá! nagyon jól néztek ki a közös képen, nagyon hasolít rád Oli KépEgyébként Peti is ált. 5-7 percet szopizik, és sztrájkolni kezd, csak ő nekiáll TV-t nézni Kép Gondoltam megmérem már mennyit eszik ennyi idő alatt, és képzeld 110 g-ot szopott 5-7 perc alatt!!! Kép

Göndörzsóf!
Ha megkapjátok a 2 hós oltást, mikor hazaértek, borogasd be a baba lábát hideg vizes zsepivel! ( csakegy tanács, hogy ne járj úgy mint Petike, ha gondolod megfogadod, ha nem nem, nem okoskodni akarok) Kép Nálunk 3-4 óra múlva jelentkezett a hatás, még kúpot is kellett adnom neki a végén, pedig mikor kapta a dr.nő azt mondta semmi mellékhatása nincs, de mikor felhívtam, hogy üvölt a gyerek, azt mondta, ritkán ugyan, de előfordul. Szóval nem lehet tudni, mert itt is szinte mindenki azt írta, hogy náluk nem volt semmi gáz, (ezért is ijedtem meg annyira)kívánom, hogy Nálatok se legyen és a babád jól viselje! Kép

Jó éjszakát mindenkinek!

Viki+Petike (11+2)

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ja még annyi, hogy holnap visszük Petikét csípővizsgálatra meg UH-ra 2.-szor, remélem minden rendben lesz, és többet nem kell menni!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

sziasztok,

segitség! megszólalt éjjel a bébifigyelő. Van valakinek béby control tipusu szerkezete? Azt is hallottam ezekről, hogy sokszor feleslegesen is bejeleznek. Felkapcsoltam a lámpát persze azt hittem infarktust kapok, de a babám nyujtozott semmi jel nem volt,hogy esetleg nem kapott volna levegőt. Szerintetek szólnom kellene valakinek erről (orvos,védőnő).

Vrucsincá,
meg kell jegyeznem, nagyon szuper kettőtökről a fotó!!!=Kép)))

zsu, Kevin (2 és fél hó)
spanci

Spanci,

nekünk is Baby Control van és nem riasztott feleslegesen, szerencsére sehogyan sem. Szerintem említsd meg mindenképpen a gyerekdokinak. Védőnőket én nem igazán csípem.. Kép

Dóri & Viki 7+3
Vendég

Vrucsincá, Annamami, Tünde, Brigi!

Nagyon helyesek a bébik! KépKépKépKépKépKép
Vendég

Sziasztok!

Régebben írtatiok növekedési ugrásról.

Mi az pontosan?
Jól emlékszem, 6 hetes kor körül van?

Többet eszik (és gyarapszik) a baba?
Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Davallia!

Nem semmi ahogy bántok Ti a cumisüveggel. Viki utálja (életében nem volt hajlandó belőle szívni kettőt) meg cumink sincs. Kép

Itt már figyeli a forgókát, és "beszél" hozzá! Egyre cukibb! Kép Kép

Dóri & Viki 7+3
Vendég

Kép
Vendég

HAri!

Amit tegnap, vagy tegnapelőtt írtál, mintha én írtam volna...
NEm vagy egyedül.

NEkem is lelkiismeretfurdalásom van, mert sokszor azt várom, mikor alszik már el Emi, hogy végre csinálhassak valamit.

Ébren még nem sok mindent lehet vele csináálni, 5-10 percig szórakoztatható, aztán sír.

Egész nap dajkáltatná magát, ami nagyon lefáraszt, főleg, hogy általában egyedül vagyok vele.

NEkem még a szoptatás sem megy, 30-40 grammokat sikerül szopni 2 mellből, így fejnem is kell, (most már 3szor egy nap).
De ő még azt sem hagyja sokszor.
Már ott tartok, hogy nem érdekel, ha fejek, és ő nem alszik, berakom a kiságyba, ha sír, sír.
Muszáj fejni, miután volt két mellgyulladásom, nem akarok harmadikat is.

Uxi
5+3

KépKépKépKépKép
uxi

Basszus, de undorító idő van.. Kép Tegnap meg sütött a nap. Mennyivel jobb volt... Kép Nincs is kedvem babakocsizni így.

Olyan kiváncsi vagyok, van egy nagyker a Forgách u. környékén, elmegyek ma oda, és tele van mindenféle karácsonyi dologgal (díszek ilyesmik) és nagyker áron vásárolhatok, állítólag fillérekért, hát kiváncsi vagyok! Kép Szomszédasszonyomtól kaptam meg az ő kódját, mert máshogy nem lehet.

Majd beszámolok mit láttam. Kép Szombaton kimentem a Vörösmarty térre az adventi vásárra, befaltam egy EGÉSZ KÜRTÕSKALÁCSOT Kép Kép nesze neked kilók Kép és megittam 3 deci forraltbort. Hááát, isteni volt mit ne mondjak! KépKépKép

Apa addig anyóslátogatáson volt így szabad másfél órám volt, anyira UTÁLOM nőt, hogy most nem mentem. Legközelebb karácsonykor. Bőven elég lesz az is. Kép Kép

Dóri
Vendég

Dóri!

Ha az ajándéknagykerre gondolsz, akkor az tényleg nagyon jó, és 1000x olcsóbban tudsz ott vásárolni, mint az üzletben.
Tényleg millió dísz, csomagoló anyag, képeslap, stb . van ott. És nemcsak ez, ajándékokat is tudsz ott venni. Tényleg szuper kis hely, csak az a baj, hogy ilyenkor már nagyon sokat vannak.
És ugye főleg kereskedők járnak oda, akik nem kistételben vásárolnak, és mire kivárod a pénztárnál a sort, az a katasztrófa.
Remélem, kifogod, és pont akkor nem lesznek sokan, amikor mész.
Ja, és a kártyát (vagy a kódját) semmiképpen se felejtsd otthon!!!!
Egyébként ha a Váci út felől közelíted meg a Forgách utcát, akkor az első keresztutca jobbra a Lomb utca, neked ott kell bemenni, és a saroktól kb. 50 méter. Talán még annyi sincs.
Én is mindig odajártam vásárolni, onnan 2 percre dolgoztam.
Jó vásárlást! Kép

Üdv: kuha

Kép
kuha

Kuha!

Köszi az infót, ez lesz az, valahogy így magyarázta a csaj, higy Lomb u. sarok. Kép

A következő etetés után beülök a kocsiba, Vikit anyura bízom és addig elhúzok oda. Szerencsére nincs messze Újpestről és remélem tényleg nem lesznem hatszázhúszmillióan! Végül is 3 órám van. Kép Kép

Mégegyzser köszi Kuha! Kép

Dóri
Vendég

Sziasztok,

And, ha mgetudtál valamit az oltásokról légyszi írd majd meg. Én most felhívtam a dunakeszi doktornőt akihez később fogunk járni és ott meg kell venni az első 3 oltást és utána a többit ingyen kapja. Viszont ő azt mondta nem lehet időközben egyikről a másikra áttérni. Vagy régi vagy új végig. Közben a tesóm megkérdezte az ő gyerekdokijuktól (Debrecenben), szerinte az első kettőt kérjem a régit utána térjek át az újra és ilyet lehet. Én már nem értem az egészet! Kép

Imádom, hogy ennyi képet raktok fel. Olyan jó nézegetni ezeket a Mikimanókat. Mindenki gyönyörű.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

HARI!!!

Azt szeretem benned, hogy annyira egyszerűen és őszintén és emberien meg tudod fogalmazni az érzelmeidet, hogy tanulhatnánk tőled...KépKépKép

Én is nagyon találva éreztem magam amikor leírtad hogy mit is érzel mostanában...

Én dettóKép..Úgy imádom a kicsikémet és mégis néha tényleg azt várom hogy alukáljon...csak én nem a sírás miatt hanem mert NEM TUDOK VELE MIT KEZDENI...KépKép.
SZINTE CSAK KÉZBEN HAJLANDÓ ELLLENI VAGY AZ AUTÓSHORDOZÓBAN...(amiben ügye nem ülhet egész napKép)
FÖLDÖNFEKVÉS-KISÁGY SZINTE KIZÁRVAKépKépKépJÁTÉKOK TOVÁBBRA SEM ÉRDEKLIK....KépKép
Ráadásul ma zuhog az eső, nuku levegőzés, nuku babakocsizás, sőt még én sem vágyom indulni sehová...

És fentiek ellenért, ha meg egyedül merészkedek el valahová, ami tudom hogy fontos és kell...már a sarkon fordulnék legszívesebben vissza, hogy biztos szüksége lesz rám...

Hétvégén vasárnap kimerészkedtem a kínai piacra, jöttem haza és kabátban-táskával-szatyrokkal együtt rohantam körbe a házat a gyerek után..
Előbb a földszinten, kiságyban nem volt, babakocsiban nem volt, nappaliban nem volt, az emeletre már hármasával szedtem a lépcsőfokokat, mire megtaláltam ÕT épp a pelenkázón fetrengett, mert apa a nyakába borított egy kis tejcsitKépKépKép
Szóval nehéz dolog ez a babázás be kell valljam, folyton azt várom, hogy mikor lesz már nagyobbacska ,hogy lehessen játszani vele, kommunikálni stb..a másik percben meg azt kívánom hogy mindig maradjon ilyen kis apró nyafizós morzsaszem...

Benianyu!

Ugye te kérdezted a polifoamot...én az Auchan sportosztályán vettem....de szerintem bármelyik bevásárlóközpontban vanKépKép(ja és boccs, hogy csak most jutott eszembe hogy nem válaszoltam)

Dori!
De jó...........honnan lehet ilyen kódot szerezni...
Nekünk most kb 2Xakkora fánk lesz mint eddig volt, és hát díszünk meg igencsak kevéske van...
Jó lenne eljutni egy ilyen olcsó helyere, de hát reményem sincs rá...

Karácsony:
Már most ver a víz, hogy még senkinek nem vettem semmitKépKép
Úgy utálomKépKépKép
Minden évben megfogadom, hogy már november végére megveszek mindent, erre tessék...
És már a parkolókban sem találni egy cseppnyi helyet semKépKépKépKép
Gyűlölöm,gyűlölöm, gyűlölömKépKépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Dóri!

Majd számolj be, mi szépet vettél és dobd föl ide nekünk a kódotKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok! Kép Kép

Milyen undorító idő van! Kép Kép Kép Úgy utálom, hogy nem tudunk kimenni sétálni. Kép

Brigi,
Üdv közöttünk! Helyesek a gyerkőcök! Kép Én csinálom a táblázatot a tagokról, ha megadod a paramétereiteket, beírlak és felteszek egy frissítést.(srácok neve, szül. ideje, kórház, szül súly és hosasz, korod, lakhely)

Hari, Annamami
Kitartás, türelem! Nagyon drukkolok, hogy jobb legyen a helyzet! Kép Bár, ahogy leírjátok tényleg nem egyszerű a dolgotok. Jól jönne egy kis nyugalom, pihenés. Talán tényleg kicsit másra kéne bízni a babát és elszabadulni egy órára otthonról feltöltődni, ha ez megoldható.
Én könnyen dumálok, mert Dani nagyon jó baba szerencsére.

Annamami,
Marci nagyon édes!!! Kép

Dóri,
Nagyon helyes család vagytok!!! Kép

Benianyu és Dani 7+2

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Na tessék, aludt 20-30 percet a lenti kiságyban és amint felébred egyből sír.....nem tud elleni még egy percet sem egyedül........

Kénytelen leszek mégis összeszedni magunkat és elmenni valamelyik plázába...hogy történjen valami, mert bedilizek egész nap a lakásban...
Hátha legalább letudok egy-két ajándékot...

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,
Köszi, én kérdeztem. Az olyan tornázós szivacs, ugye? Majd veszek egyet és levágom, ha nem férne be.

Dóri,
Dani is bűvöli a zenélő forgóját és dumál az ágyvédő macikhoz. Meg kell zabálni.
És most már annyit mosolyog! Olyan édes! A szüleim is elolvadnak tőle, meg persze mi is! Kép

benianyu

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák! Képeket még, még, még!

Annamami!
Marci szépen kikerekedett!!!

Davallia!
Teljesen egyetértek Veled! Jobb, ha ez azoldal egy önsegélyező terápiás csoportra hasonlít inkább.

Ildi!
Andris dettó ugyanezt csinálja, mint Oli. Aztán negyedóra, félóra múlva, ha már valami másba fogtam,, mondjuk megmelegítettem a kajám és az első kanállal közelítenék a számhoz, mégiscsak hajlandó szopizni, és ezt ordítással adja tudtomra.

Tegnap bekeveredtünk a bronzvasárnapba, borzasztó volt!!!!
Az Ikeába mentünk, amit szeretek és egy helyen sokaknak tudok ott ajándékot venni. De már a parkolóban sem volt hely, így egy másik parkolóba kellett állni 190/óráért. Az áruházban embertömegek és 30 fok. A szopis szoba meg állandóan foglalt volt, amikor végre bejutottunk ránk is vagy 4x ránk akarták nyitni az ajtót. Plusz a férjem, aki minden ötletre azt mondta, hogy "HÁÁÁT, NEM TUDOM!" Szerencsére az ajándékok 2/3-át sikerült megvenni. Márcsak játék- és könyvesboltba kell menni, az meg egyszerű eset. A Délinél van két tuti játékbolt, eddig még mindig találtam ott használhatót.

Andris ma megkapta a 2 hós oltást. Egész jól viselte, csak nyöszörgött. Mi a régi szerint oltatjuk, mert nekünk azt mondták, hogy januártól is ki kell majd fizetni az új oltóanyagok árát. Ez vizitdíjakkal együtt egy 50.000 forintos játék. Lili is a régit kapta, semmi komoly baja nem lett.

Felrakok pár képet. Sajnos csak fáziskéséssel tudom, mert a húgom gépén lehet a kameráról letölteni a képeket. Mostmár egy kicsit nagyobb Andris. A ruhám rendezetlenségét nézzétek el, szopi után vagyunk. Kislányom pedig így nézett ki a fejbetörés után.

Ayse + Andris (2hó + 3 nap)

ayse

Sziasztok!

Davallia, Panda is nagyon éééédes! Ez asszem jó anya-derékkímélő módszer.

Az én anyósom "normális" ajándékot hozott, ruhát. Na de milyet? MÛSZÁLASAT! Szerintem egy csomó boltot végigjárhatott, mire ilyet talált, mert ugye szerencsére alig van műszálas babaruha. De hát aki keres, az ugye talál. Egyszer adtam Zitára, amikor itt volt, had örüljön. Éééés... akkor volt Zitának először akkora kakija, hogy kifolyt a pelusból, body-ból, és totál ellepte a rugit is az anyatejes híg f.s. Nem is bánkódtam, sőt a fülébe súgtam, hogy milyen ügyes volt. Szóval kb. 20perces pályafutása volt a ruhának.

Dóri,
nem olyan szörnyű ám az a cumi! Megnyugszik tőle a baba.

Tünde&Zita 10+3
Vendég

Akkor most mégegyszer m,egpróbálom a képeket.Kép
Kép
Kép

ayse

Ayse, Benianyu!

Az én Lénám továbbra is fukarkodik a mosollyal, ilyen teliszájút még nem is láttam tőle...KépKépKép
Fog ő egyáltalán igazán mosolyogni???
Vagy olyan kis komoly csajszi lesz???

Na tessék, már megint vonyít, most már a hordozóban is, pedig most ettünk...

Elindulni bármerre továbbra sincs kedvem, ráadásul készpénzem nincs, a hitelkártyám félig bedöglött, hogy menjek így vásárolni???

Szép nap ez a maiKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Hari, Uxi, Annamami!
Csak kitartást tudok kívánni nektek, meglátjátok lesz ez még sokkal jobb is! Csak még egypár hét és sokkal jobbna ellesznek a babák is.Kép

Nyúlné!

Akkor áll a csütörtök?! Mert én már nagyon készülök az említett sütire! Kép
Na jó, csak vicceltem, a talira készülök. Ha ilyen szar az idő, akkor viszont sétálni nem tudunk sajna. Kép

Leon olyan jó fiú mostanában, de nem merek örülni nagyon, mert akkor szokott váltani és rosszalkodni.
Tegnap 1/29-kor lefeküdt, 7-kor felkelt szopizni 8 percre, majd visszaaludt 10:15-ig!!!!
Már csak 4-5x eszik egy nap és ha nem alszik, egy darabig tökjól elvan a járókában, majd vagy elalszik sutyiban magától, vagy egy kicsit játszani kell vele és utána lerakom, kis nyűgi és alvás.
Szombaton anyukám igyázott Noelre, mi elmentünk vásárolni Leonnal. Hát baromi jól viselte, egyáltalán nem sírt, pedig 10-kor indultunk és 1/2 6-ra értünk haza!! Kép
A kocsiban és az Ikeában megszoptattam, szóval egy szavam nincs rá!

Karácsonyi ajándékvásárlás halad, de még kell venni egy csomó mindent, amihez már nem sok kedvem van Kép

Nálunk mindig együtt van a névnapom ünneplése meg a Mikulás buli, úgyhogy ez tegnap volt.

Noelnek mondtuk, hogy rakja ki a csizmáját, meg a Leonét is, mert jön a Mikulás és rak bele ajándékot. Hát szegénykém úgy megijedt, hogy elkezdett sírni, gondolom nem értette ki az a Mikulás.
De aztán amikor meglátta, hogy motort rakott a csizmájába, már megnyugodott rögtön Kép, szóval elég jól sikerült.
Van adveni naptára, kis piros zacsik és mi raktunk bele ajándékot. Azt elsőre megértette, hogy minden nap csak egyet lehet kibontani, de 6-i zacsiban van egy kisautó, aminek kicsit kilóg a teteje (perzse nem látja, hogy az mi). Hát mindenáron minden nap azt akarja kibontani és persze nem érti miért nem lehet azt! Kép
De holnap végre ezen is túl leszünk Kép

Na befejezem, mert kisregényt sikerült írnom.......

Ja még annyi, hogy minden baba és anyuka és család nagyon helyes! KépKép

Barbi és Leon (13+4) és Noel(19,5 hó)

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ayse,
Andris nagyon édesen vigyorog! Lili meg még kötéssel a fején is szép! Kép

Férjem próbálkozott vásárlás ügyben, hogy szombaton menjünk el kicsit körülnézni, de mondtam neki, hogy én két gyerekkel nem fogok a tömegben nyomulni, majd kettesben, ha a gyerekek a szüleimnél lesznek.

Tünde,
A táblázattal kapcsolatban, ha szeretnél bekerülni, akkor amit írtam korábban Briginek, rád is érvényes. Kép
A nylon cucctól én is ki lennék bukva. Zita ügyes, hogy jól lekakilta. Kép

Benianyu

benianyu

Juci6,
ma lesz a nagy nap. Jön a Mikulás. Na mindegy, áttérek a nyári babákhoz, mert Nórika augusztus 9, ott is most beindult az élet, viszont két lapot nem tudok olvasgatni, kevés az idő erre sajna. Azt a szót, hogy cs..i, már le sem merem lassan írni. Minden jót!

KépKép
KépKép
jdora

gyorsan, mert épp egy picit elaludt MókuskámKép

védőoltással kapcsolatban felhívtam az ÁNTSZ-t!Kép:
eddig is kehetett az új oltást beadni pénzért, amióta törzskönyvezve van, csak a régi volt TB finanszírozott. tehát ha fizetsz, akkor adhatod az új rend szerint, 6. éves koráig akkor fizetned kell a védőoltásokért (legalábbis az infanrixekért biztos)
az okt. 31 előtt születetteknek csak a régit támogatják, ez a későbbi oltásokra is igaz
át lehet térni a régiről az újra: a régi 2-3. hósat megkapja a baba, majd az új 3-4.hósat
a régi 2. hós: Hib elleni, 3. hós DTP elleni, a régi 4-5. hós oltás, ami a sabin cseppet tartalmazza, ami ugye az élő, legyengített vírust tartalmazza, szóval e helyett adhatod az új 3-4 hósat, ami már a sejtmentes, élő vírust nem tartalmazó DTP elleni oltás.
a gyerekdokiknak is kevesebb a tapasztalata az új szerrel, a régi meg jól bevált, azért támogatják sokan a régit

itt egy közvetlen szám a főv. ántsz járványügyi osztálya (v vmi ilyesmi), egy nagyon rendes nő válaszolgatott. mondtam, hogy megadom a kismamáknak ezt a közvetlen számot, nem lelkesen, de mondta, hogy perszeKép

465-3885

and

ha vmi nem világos kérdezzetek
a dokinéni hozzánk sztem du jön, majd referálok, mit mondott, de én így már megnyugodtam

KépKép
KépKép
and

Hari!
Nagyobb bevásárlóhelyeken, ahol hosszabb időn át tartózkodunk, keresek egy padot v. hasonló ülőalkalmatosságot (Tescoba, plazakba tutira van), szépen ráteszem Lucát, mintha pelenkázón lenne, és ott vetkőztetem le. Nekünk ez már elég nehéz, mert nagyon mozgékony, de egy kisebb baba esetében még nem kell tartanod attól, hogy egy pillanat töredéke alatt lefordul róla. Esetleg terítsd alá addig a kabátodat, hogy ne csak úgy á la natúr tedd Lilit a padra. Első ránézére lehet, hogy nem tartod a legjobb megoldásnak, de nem árt leleményes anyukának lenni már a legelejétől, kis hazánk nem a bababarát megoldásairól híres.KépKép A kendő ill. kenguru óriási előnye, hogy egy bazi nagy esernyővel még ilyen ramaty időben is mehettek.Kép
Ajándékkal kapcsolatban: neten keresztül lehet naptárat csináltatni pl. Lili fotóival. Asszem még házhoz is szállítják.

Vrucsincá
Ez a szopi sztrájk tök normális. Olit egyre jobban érdekli a külvilág, azért van. Tényleg nagyon szépek vagytok a fotónKép

És a többi baba is tündériKép

Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Falina

Ok, értemKépKépKép

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!Kép

Pfúúúúúúúúúúúj de randa időnk vanKépKépKép
Tegnap meg milyen szép volt, voltunk is nagyokat sétálni anyósomékkalKép

Lívike nagyon nyűgi volt estére, csak éjfélkor aludt el.Kép
Viszont napközben nagyon jól viselte a rokonlátogatásokatKép

A héten kapjuk meg a 3 hós oltást, kiváncsi vagyok, hogy viseli szegénykém.

Holnap megint nincs áram, megyek megint anyumhoz.

Ja és úgy döntöttem lassan elkezdem kóstoltatni Lívivel az almát, burgonyát pépesítve egy egy mokkáskanállal az íze miatt.
Mivel már szinte csak tápit kap, kevéske anyatejcsit előtte ezért én már megkezdem és em érdekel ki mit mond.
Tápszereseknél amúgy is hamarabb kell.
Majd beszámolok, hogy izlik neki.
Esetleg akiknek van már gyerkőcük, várok tippeket hogyan álljak nekiKép

Mea
mea

A babák meg annyira édesek!KépKépKépKépKépKép

Mea
mea

And, Nagyon szépen köszönjük a tel.számot. Én mindjárt fel is hívom. Azért vacilálok én is, mert a Marcinak sem volt soha semmi baja a régitől. Leginkább a kevesebb szuri vonz ebben az új rendszerben.

Benianyu,
Köszi szépen, hogy beteszel a tábliba. Adatok: Marcell, 2003.10.24., 3040gr, 56cm; Barnabás 2005.10.04., 2850gr, 52 cm, MÁV kórház mindkettő, 34 év Kép, Dunakeszi (bár most ideiglenesen Piliscséven lakunk, de 1-2 hónap múlva költözünkKép).

Szopi, mostanában nálunk is döcögős. Kb 5 percig, de max 10-ig tart. Kép Addig is sokszor rángatózik, úgy kell noszogatni. Van egy mérlegünk, eddig nem használtuk, most kíváncsiságból néha ráraktam, de szerintem sz...t sem ér. Kb ugyanolyan intenzitású, ugyanolyan hosszú szopi után egyszer 90-et, másodszor 180-at mutatott. Úgyhoyg a mérleget újfent elfelejtem. Majd szerdán derül ki, hogy ugyanúgy hízott-e. Egyébként nem szívja ki az egészet és félek, hogy ez a tejmennyiség rovására fog menni. Most már így is épp csak annyi van amennyit eszik. Kéne fejnem, de nincs idő rá. Csodálom azokat, akiknek erre is jut idő. Nekem ez az időbeosztás valahogy soha nem ment.

Hari, Én a Marcit még pelenkáztam is bevásárló padján. Sőt a Földhivatal várójában is! Kép Ha nem biztosítanak lehetőség, akkor valahogy meg kell oldani. Nem érdekel ha valakinek nem tetszik.

Karácsony, Én még csak a Marcinak vettem egy autópályát. A Barnusnak meg rendeltem egy kis Micimackót, tulképp csak a Marci miatt kapja. A nagybevásárlás még hátra van. Azt nem tudom hogy oldjuk meg, de 2 évvel ezelőtt is sikerült, biztos most is menni fog.

Na megyek készülődni. Ma végre eljutok a 6 hetes kontrollra. Persze a 2 manót vinnem kell magammal, úgyhogy még össze kell pakolni a cuccokat.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: