A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Kuha!

Akkor mindkettőnkkel elkésett a Mikulás!
Szerintem még poétikusan ifjú vagy!
Én is szerettem volna, ha 26 évesen van egy kisbabám, de az élet máshogy rendezte. Úgyhogy irigyellek!

Ayse

ayse

Lányok!

Csak most tudtam visszaolvasni. Köszönjük a jókívánságokat Andris nevében!

Ayse

ayse

Kuha, egyet értek veled! Én is idén töltöttem a 26.t és már akkor ugye várandós voltam, és most olyan furcsa, mikor megyünk anyuval és Tündikével valahova, vagy a párommal és megnézik a babát, és akkor tudatosul még jobban, hogy hát Õ az én kislányom....! De nagyon jó érzés, olyan büszkén megyek vele mindenhová! Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Göndörzsóf!

Leonnak is van egy ilyen tornászója anyáéknál, ő is nagyon szereti! Kép
Bubus pedig tündéri!

Bodza!

Sacival nagyon arik vagytok, a lányod nagyon szép! Ezek a szemek! Kép

Davallia!

Ti is szépek vagytok! Kép

Nyúlné!

Akkor a csütörtök ledumálva! Kép

Zsofy!

Após csemetéjének valami nagyon ötletes és NEM drága ajándékot vennék a helyetekben Kép
Ha úgyis az árát nézik, velük úgyse tudjátok felvenni a versenyt és akkor legyen már valami értelmes játéka a gyereknek!

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Annamami!

A pillangós tornázót még tavaly vettem Gergőnek a Corában asszem 1690 ft volt. Mostanában nem láttam ott ilyet, de szokott lenni baba-mama hét, akkor mindig hoznak egy csomó babajátékot.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Köszönjük a bókokat, nagyon jól esett Bubusnak.KépKép

Kép
Kép
göndörzsóf

Végre sikerült megcsinálni az albumomat! Kép
Prüntyi/Esküvő és Prüntyi/Tündi baba! Ha érdekel valakit...

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!

Gratulálok a családodhoz, nagyon szépek vagytok!

Ayse

ayse

Prüntyi!

Én is megnéztem a képeket, tényleg nagyon szép kis család vagytok, gratulálok!

Ja, és nekünk is 2004. áprilisában volt az esküvőnk, csak nekünk 24-én.

kuha

Kép
kuha

Prüntyi!

Nagyon aranyos kis család vagytok, a Tündi pedig csodaszép! Kép
Ami az utolsó képen(közös családi fotó) a párodon van poló, ugyanolyan van az én páromnak is Kép

Barbi (13+1)

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Köszönjük szépen a bókokat Kép
Nagyon aranyosak vagytok Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Zozo: nekem is van, hogy nincs vákum: én kezdetben mindig anélkül a mellmasszírozó (v. mi a szösz) nélkül használtam, most már azzal jobban jön a tejcsi, ill. volt, hogy e melltartót sikerült odaszorítani és azért nem működött... vagy már tiszta tej volt az a harang alakú rész és azért nem tudtam odaszorítani rendesen, vagy volt, hogy én sem tudtam, hogy mia szösz baja vanKép de most már belejöttem, és bár tök ritkán fejek, de akkor nincs vele gond.

Annamami: kösziKép kíváncsi vagyok a lactoherb nélküli étrend eredményére...

mikulás, karácsony: én is valami apróságra gondoltam, még nem tudom mit, de biztos csak valami csekélységet, nekünk is az lesz a legnagyobb ajándék, hogy hármasban ülünk a fa alatt.
és nálatok lesz-e új rend bevezetve, mármint, hogy az ünnepek alatt családlátogatás hogyan zajlik.
nálunk eddig az volt, hogy 24-én ált. dolgoztunk, 25-én egyik, 26-án másik család. most úgy szeretnénk, hogy hozzánk jöjjön, aki akar, mi nem megyünk sehova. és lhet, hogy már most azt kellene bevezetni, hogy 25-26-án jöjjenek, hogy a 24-e maradjon meg teljesen nekünk. nem tudom, lehet, hogy önző vagyok. nálatok hogy van ez?

KépKép
KépKép
and

Prüntyi!
én is megnéztem az albumokatKép nagyon szépek vagytok!! Tündibaba gyönyörűKép rajtad meg semmi nyoma a szülésnekKép
tetszik, hogy ennyivel korábban volt a polgári esküvőtök, azt mond meg,hogy a lagziban mi volt az a szegfűs ceremónia? én egy tősgyökeres pesti lány vagyok...

KépKép
KépKép
and

Az ilyen "szeretet" tánc volt, ahol én szegfűvel hívtam táncba minden nő "társamat" és közössen énekeltük az "Azért vannak a jó barátok" című dalt.Nagyon megható és gyönyörű élmény volt a számunkra! Kép Nagyon jó vőfélyünk volt!!!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Mea,
mi is probaltuk anno az AR-t, de nekem eldugult tole a cumi, igy visszatertem a Nutriton nevu suritore. Sztem mar irtam neked rola. Ezt a tapiba/tejbe kell belekeverni es nekunk szuper jol bejott. 3 hetes kora ota hasznaljuk. Esetleg probaljatok majd ki, ha minden kotel szakad az eredeti tapival, vagyis a tapi ne legyen AR jelzesu!
falina

Róki!

A számból vetted ki a szót, a csokitémával kapcsolatban....pont én is az allergiáló hatása miatt aggódnék Juc6és Jdora helyében..
Pl ott van az a bizonyos Perubalzsam nevű cucc, ami benne van csokiban, kozmetikumban, kólában, mindenben és én spediel egyhén allergiás vagyok ráKép, pici apró kiütések a jelei...
Na mondjuk ez nem tart vissza attól, hogy ne faljak be egy tábla Milkát, ha rámjön a hoppáré...KépKépKép

Annamami, Zsófy!

Nálunk szerencsére végetért a hisztéria teganap..
Ma alvás volt a porondon...KépKép

Szegény kicsikém, úgy sajnáltam maKép, senki nem foglalkozott veleKép
Azt hittem, hogy az állapotok az új házban már csak javulhatnak, de nem, hogy b...a meg a jó égKépKépKép
Kész káosz volt maKép, össze vissza fúrtak, faragtak, vágtak, csiszoltak...
Alig haladtak valamit a fiúk és mégis irdatlan kosz lettKépKép én meg takarítottam látástól-Mikulásig...KépKépKép, a kezemet is kiette a mosószerKépKép
Még szerencse hogy Léna ma du. szinte végig aludta...KépDe akkor is sajnáltam szegényt amikor fönt volt...

Ráadásul ma alig eszegetett, 70-80akat, szerencsére este bevágott 120-at..Kép, és ráadásul azt hittem menten meghalok amikor félrenyelte azt a hülye gripe vatert..., úgy fulldokott.(KépKép hogy én is belefehéredtem az ijedtségbe(párom mondta), utána nem mertem letenni, mert rettegtem hogy nem vesz levegőtKép
Olyan szörnyű volt, és enni sem evett utána...KépKépNektek is volt már ilyen????
Szörnyű ez a tehetetlenség....

Visszatérve, még a net is elszállt a nagy felfordulásban...Kép, mondjuk nem is lett volna rá időm...
Holnap meg jön a 2. majd a 3. felvonás....mármint házrendezés terén...

Kezdem feladni, ennek sosem lesz végeKépKép sehol sem tartunk..........viszont az eresz alatt már ott van vagy 10-12 métet girland égőkkel...KépKépolyan szépKépKép

Húzok is, mert elég "én"központúra sikerült a mai írományomKépKépKép bocsesz...

Megann 11+2

Kép

Kép
megann

hello,
Lilla fürcsije a bödönben KépKépKépKépKép
Kép
Kép
Kép
Kép
jól meg volt lepődve a kis vizipocok, de nem sÍrtKép
tetszett neki szerintemKép
zsofy

And!

Nálunk hasonló képpen lesz a Kari
24-én 3-asban apávalKépKépKépKépKépKépKép
25-én hozzánk jönnek párom családja + az én családom....26-án meg max mi megyünk át egy egy teára egyik és másik családhoz isKépKép

Én mostmár ragaszkodom ahhoz, hogy inkább hozzánk jöjjenek és csak 25-én....
Most már nem csak kettesben vagyunk, külön családot alkotunk ezért a 24-e a miénk(kivéve ha valamelyik szülő egyedül maradnaKép),...

NAGYON FONTOS AZ ELSÕ ILYEN(BABÁS) KARÁCSONYI REND KIALAKÍTÁSA, MERT UTÁNA EZ LESZ AZ ETALON, ÉS MINDEN ÉVBEN EZT A MENETRENDET FOGJA ELVÁRNI MINDENKI....ÚGYHOGY CSAK ÜGYESENKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,
nekem is volt ugyanez és a GW-tőlKép én bőgtem utánna egész napKép mindÍg magam előtt láttam a rémült kis arcátKép
zsofy

And!

Peti is a régi 2 hós oltást kapta meg és a következő lesz már az új. Ezt most jól megmondtam Kép Szóval a 3 hós már az Infanrix lesz, és a többi is, dr.néni azt mondta így lehet!

Viki + Petike 11

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Megann,
en az allergiara mar nem is akartam kiterni, mert lattam, hogy hiaba...
Arrol nem beszelve, hogy a csokik nyomokban mogyorot es szojat is tartalmazhatnak a gyartasi mod miatt. Ezek szinten iszonyat allergenek. Eppen a tegnapi hirekben volt arrol szo, h. egy tizeneves lany meghalt, mert csokolozott a mogyorovajas kenyeret fogyaszto baratjaval, lany allergias volt ra. Nos, egy bebi sokkal erzekenyebb. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy soha senki ne egyen mogyorovajat! ;) Csupan a peldak ugye.

Tetszik a kialakitando karis rended. Sajna mi nem tehetjuk meg, mert az osszes rokon videken lakik, a szabadsag meg veges. Igy mi szedjuk a satorfankat es irany haza Szentestere.
falina

Sziasztok!

Jó mozgalmas napunk volt, csak most értem ide.

Reggel dokinéninél voltunk, a rendes havi viziten. Meghűlt bennem a vér, mert legutóbb megbeszéltük, hogy új oltásokat kap Gergő, és 3 hósan kapja az elsőt. Erre egyszercsak látom, hogy kikészítettek egy fecskendőt. Szerencsére le tudtam állítani a dolgot Kép
Ezután hazajöttünk, ebédeltünk, és mentünk postára, gyógyszertárba. Tök jó, nyílt itt Erzsébeten a sétálóban karácsonyi vásár, azt is nézegettük. Mondjuk a legtöbb értelme a kürtős kalácsnak van a kapható holmik közül... Aztán hazajöttünk, Gergő evett, és már indultunk is csípőultrahangra. Balázs maradt tesómmal itthon. UH-n minden rendben, 4 hónap múlva kontroll, nincs más tennivaló Kép És a rendelőben találkoztunk Kóborral, mindkét gyerkőce gyönyörű, és ő is nagyszerűen néz ki Kép

Aztán haza. Szegény Gergőn estére már meglátszott, hogy mennyit nyaggattam, pedig egész nap szó nélkül tűrte a le-fel öltözést. Este viszont sokat sírt, és csak a kezemben aludt el, most is itt vanKép

Ayse Kép Örülök, hogy jobban vagy! Naná, hogy megemlítettem a Babanetet, hiszen ez a fórum része volt a terhességemnek, és a szülésemnek, az meg hab a tortán, hogy Veletek is találkozhattam a kórházban! Kép

Rokica Kép Tegnap este én is azt hittem, hogy megjön a menzeszem, de én a görcsökön kívül egy csöpp vért is észleltem. Azóta csak a görcsök vannak. Viszont én a tablettára gondoltam, hogy amiatt van... Balázzsal nem volt ilyesmi, 10 hónaposan jött meg először, és akkor is rendszertelenül, görcsök nélkül.

And Kép A karácsony nálunk is így alakul, mióta gyerek van, hogy a szenteste a miénk, utána utazunk haza a családhoz.

Prüntyi Kép A mi lagzinkban a húgom és én ugyanezt a dalt énekeltük Kép Kép Kép

Most mennem kell, jó éjt mindenkinek!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Zsofy,
tuti a "vodrotok", de egy dolog mar honapok ota foglalkoztat. Hogy a turoba lehet ebben megmosdatni egy babat? Kép
falina

BarbiKép
igen, igazad van,de szerinted mit adhatnék? én egy ferraris pamutpulcsira gondoltam, láttam valamelyik kirakatban. a Ferraris ágy miatt.asszem most ferrari mániás.
szerinted?
zsofy

Falina,
kösziKép
nagyon vicces ez a bödön szerintemKép na igen...én a megmosáshoz kiemeltem, de pl. hajat mosni biztos a másik nagy kádban fogunk!...
ez nekünk csak azért király mert könnyebb nekem ki-be cipelgetnem a szobából a fürdőbe.
zsofy

Jucc,
miért nem jön netezni Kóbor?

oltás.
a 2 hósnak mi is a kötelezőt kaptuk még meg az agyhártyagyulladás ellenit,
3hósnak sima Infanrixet és
4hósnak kapjuk jövő héten az Infanrix+IPV+HIB -et

HARI???
MERRE VAGYTOK???
zsofy

Zsofy! Nagyon aranyosak a "bödönös" képek Lilláról Kép

And! Lehet variálni a régi oltást az újjal, tegnap, v. tegnapelőtt tettem fel ide egy táblázatot, hogy milyen módon csinálják nálunk.

Jucc! Én is olvastam a cikket a kismamában rólatok. Nagyon szépek vagytok a képeken! Balázs milyen kis morci volt Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Prüntyi!!!
Tök jók az albumok és a képek!!!
Kép

Nekünk is van sok albumunkKép
vagy 4Kép

most pucolok fürdeni,mert Lilla alszikKép

Rokica!!!
Ti hogyan fürdettétek a bödönben Zsuzsa babát???
végül is megpróbáltátok újra?

Valaki tett fel régebben itt fürdődézsás képet!
feltenné nekem megint???
zsofy

IldiKép
köszi szépen!!!
képzeld, Lilla is szereti a lámpákat mostanábanKép
mindÍg eszembe "juttok" Olival, hogy Oli is lámpaimádóKép

Mindenkinek jó éjt,
búcsúzóul szép álmokat KÍván Lilla pocok térdzoknibanKép
Kép
zsofy

Jucc,
igaz, morci a kepen Balazs, de igy megjobban kitunik, mennyire szep kisfiu! Hm, nem irigyellek, ha meg a termeszete is olyan lesz, akkor oda kell majd figyelni, nehogy elsokkallja az unokakat a haz korul. ;)
falina

HihiKép Köszi a kedves szavakat Balázs nevében is!
Az biztos, hogy megvan a jó és kevésbé jó oldala annak, ha valaki jól néz ki. De remélem, a belső értékei is fontosak lesznek, és az is tetszeni fog mindenkinek! Ha nagyon gáz lesz a helyzet, majd söprűvel hajtom el a csajokat Kép

Zsófy, nem nagyon van ideje Kóbornak. De nagyjából képben van, a csokis témát pl olvasta, gondolom, amikor tud, jön.

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Viki, Zsofy:
az Infanrix az a DTP elleni új oltóanyag?
és Zsofy: 5 hósan kaptok-e vmit?
innen néztem a táblázatot, amit többen ajánlottatok:
http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/betegsegek_reszletesen/infect ions/vaccines/&article_id=108298&prk=41054909573&larticle=109092
e szerint az új rendszerben 2-3-4 hósan kap a baba DTP+Hib ellenit, a régiben viszont 2 hósan csak Hib, 3 hósan csak DTP, 4-5 hósan meg mindkettő ellen.
ha az első kombinált kimaradt 2 hósan, mert a régit kapjuk, akkor viszont kell a harmadik oltás is 5 hósan, nem? értitek, hogy mit nem értek?Kép
na jó, hétfőn Eszti megkapja a régi 2 hósat, aztán leülünk dumálni a doki nénivel, mert nagyon nem világos, hogy mi az ábra. asszem az újat kellene erőltetni.

Megann!
részvétem a felfordulás miatt, tudom milyen ez! képzeld, engem az asztalos várt itthon, mikor jöttünk haza Esztivel a kórházból (még előző este a gyerekszobát csinálta..), képzelheted hogy örültem a fejénekKép
Eszti szerencsére nem fuldoklik a grépfrútlétől, nyeli, mint kacsa a nokedlit, a lényeg, hogy kajesz, és ő benyakalja, kis mohóKép viszont úgy kb 4 hetesen - már nem emlékszem pontosan- a tejcsitől fuldoklott sokszor, mert nagyon erős és több sugárban jött. először úgy félrenyelt, hogy rendesen belilult és elernyedt a kis tste, majd össze sz..tam magam, gyorsan fordítottam hasra, fejjel lefelé, paskolgattam ezerrel, ő is eléggé megijedt, mert ugyan hamar magához tért, de nagyon meg volt szeppenve, de ő azért hamarabb túl tette magát rajta, mint én. napokig féltem abból a ciciből szoptatni. most már figyelek ezerrel, nem csinálok szopi közben mást, és figyelek a testtartásra is. nem tudom, hogy adod be a GW-t, de minél feljebb legyen a feje!

köszönöm a karácsonyi megerősítéseket, igyekszem a rendet kialakítani. de még nem tudom a későbbiekben mi a jobb, ha mi megyünk és akkor jövünk-megyünk, amikor akarunk, vagy, ha ide jön mindnenki, és azt kevésbé tudom befolyásolni... szóval a lustaságom melyiket tolerálja jobban az utazást, vagy a vendégvárást?Kép

Zsofy! nagyon tündér Lilla a bödönbenKép nagyon jópofa!! ha még fürdetni is lehetne benne, mi is kipróbálnánkKép Eszti ma is megkóstolta a fürdővizét, de nem vette nagyon zokon.
szerintem a ferraris pulcsi találóKépű

Prüntyi, ez nagyon szép lehetettKép

KépKép
KépKép
and

Vrucsincá!
emlékszem, köszi, de nem fogtam nagyon. megnézem újra, hátha okosabb leszek mostKép

KépKép
KépKép
and

megnéztem, és nem értemKép
az új rendben nincs OPV (sabin csepp), ebben a táblázatban meg van.
ha jól emlékszem ezt a levelet elküldted mélen valakiknek, ha írok emilcímet, elküldenéd nekem is légyszi? ki kell okosodnom hétfőig.
bocs lányok, hogy fáziskésésben vagyok, majd igyekszem jobban odafigyelniKép

KépKép
KépKép
and

And,
a grapefruitlet mire adod Esztinek?
Ne vidd tulzasba! Ugye arrol tudsz, hogy a citrusfeleket 1 eves korig nem ajanlott adni. Most megint jovok az allergizalo dolgokkal, de ezek is nagyon veszelyesek lehetnek, az arra allergias emberkeknel.

Csajok, ha sok vagyok a temaban, akkor lojjetek le! Viszont en csak jot akarok minden babanak!
falina

Falina!
mi a grépfrútlét a gripe waterra értjük, mert apa azt nem tudja kiejteni, csak így tudta megjegyezni, bocsKép csak már megszoktamKép de köszi, értékelem, most is tanultam valamitKép

KépKép
KépKép
and

Falina,
And csak viccel a grapefruitlévelKép
Gripe Watert ad!

Nem,And?

De ezen a csokis dolgon még aszaltam tegnap egy sort én is, pontosan amiatt, hogy mogyorót tartalmaz nyomokban, és mennyire durva tud lenni a földimogyoró allergia.

szerintetek!!!???
ha én iszok napi 2deci szójatejet, az a tejen keresztül árthat Lillának?

Jucc,
köszi az infotKép
én is megvettem már természetesen a Kismamát és szoktam nézegetni benne a cikkeiteketKép
tök jó, hogy bekerültetekKép

And,
én nem tudom, mi lesz majd 5 hósan, valamikor kell kapnia az agyhártyagyulladás elleni oltás emlékeztetőjét is most már,
majd a 4 hós szurinál kikérdezem a dokinénit.
köszönöm neked is a dícséretetKép,
hát, nem könnyű benne fürdetni is, az egyszer biztos...de az nagyon jó, hogy nem úszik a szoba, ugyanis a nagykádban Lilla úgy rugdossa a vizet, hogy csomó víz kerül a szőnyegre, és a kádat a vízzel nagyon nehéz ki-be hurcolászni...
hasfájós babáknak ajánlják különbenKép
kár, hogy korábban nem vettünk, mikor nagyon hasfájós volt a kismanó-aki már olyan nagyKép és úgy meg lehet gyömöszölniKép a kis dagitKép

Falina:
amit írtál, hog neked eszedbe nem jutna, hogy csokit adj a babának, elgondolkoztatott,
azt hiszem én is ezért borultam ennyire a dolgon.
amit Jucc is Írt, ez is ilyen, én akkor adnék csokit Lillának ilyen kicsi korában, mikor cigit...S-O-H-A!!!
nekem sem jutna ilyen álmomban sem eszembe, hogy bármit a pár hós babának adjak, ami nem válik a javára.
4hónaposan be lehetne vezetni mindenféle baby italokat,meg grízes tejpépeket, de én nem fogok, amÍg van elég anyatej. azért "imádkozom" állandóan, hogy még legalább 2 hónapig legyen Lillának elég a tejem!

anyukám mondta, hogy 22éve a védőnők és a doki is azt javasolta, hogy 3hónaposan kezdje el a hozzátáplálást nálam, akkor ezt gondolták jónak...nekem 3 hósan almát adott,pépesÍtve.
én mondtam neki, hogy most már más a helyzet, nehogy nekem adjon valamit a kicsinekKéppersze mondta, hogy ő is utánnajárt és tudja, hogy 6 hós koráig nem "szabad" semmit!
benne bÍzom, hogy nem is adna!Kép
zsofy

Hahó!

Ha már így szóba kerültemKép, gyorsan írok pár sort.Kép Zsofy, köszi a hiányolást!Kép Azért nem jövök, mert a frontok nagyon bekavartak az életünkbe, a gyerkők felváltva nyűgösek, ti meg olyan sokat termeltek, hogy sokszor még elolvasni sem tudom, nem hogy írni... Most is csak éppen átfutottam a dolgokat, bele-beleolvastam, de végigolvasni nincsen időm.Kép A képeket azért mindig megkuksizom.Kép

Szóval találkoztunk Juccékkal, érdekes módon a két kisebbikünk kb. egyforma méretre, pedig az enyém idősebb egy hónappal.Kép Gergő tündibaba volt, nagyon értelmesen nézelődött, és Juditot is rögtön felismertem a Kismamás kép alapján, most is ugyanolyan jól nézett ki.Kép Balázst sajnos nem láttam élőben, de csatlakozom a többiekhez, roppant jóképű kissrác!Kép

Karácsony nálunk úgy van, hogy 24. a miénk, aztán 25-27 nagyszülőlátogatás (mi megyünk). Nálunk el sem férnénk rendesen, ha idejönnének, enni meg aztán tényleg nem lehetne sehol sem, annyira nincsen hely.

Ha már Jucc írta, hogy olvastam a csokitémát, szóval én ugyanazt írtam volna, amit Rokica. Én ez alapján a táblázat alapján vezettem be anno az ételeket a lányomnál, és most ugyanezt szándékszom majd tenni: http://csigabiga.com/otlettar/kismama/szilard_etelek.htm , itt van hozzá szöveg is: http://csigabiga.com/otlettar/kismama/babaetrend.htm . Rózsa Ibolya (Iboly) készítette, ugye ő szopis tanácsadó. Nálunk pl. a lányom arra is kipettyesedett, hogy 9-10 hós korában ÉN ettem epret, és ő szopizott (ugyanezt a cseresznyével is eljátszotta). Ezért én nagyon figyelek arra, hogy mit mikor adok a gyerekeknek. Sajna a csajszi a terhességem alatt rászokott a kekszekre, amikor hányinger ellen állandóan rágcsálnom kellett valamit, szerencsére ritkán van itthon, de amikor van, akkor rögtön kér. A csokiról meg én is éppen most szándékszom leszokni, már amennyire tudok.Kép

Nálunk tegnap volt "nem alszom, pedig irtó álmos vagyok, ezért inkább üvöltök" nap, jól kifáradtam lelkileg, még jó, hogy késő délutánra beájult Csabi a fáradtságtól.

Én tavasszal 31 éves leszek, de 25-nek érzem magam.Kép Na, az volt az igazán fura, megszokni a 30-at.Kép

Nagyon cukik a babók, most nem írom le név szerint, mert nagyon el vagyok maradva, így mindenkit fel kéne sorolnom.Kép

Emitt van Csabiról is egy, tegnap készült amikor őt hurcibálva kellett porszívóznom és felmosnom is.

Kóbor

A kis Buddha.Kép
Kép
kóbor

ZsofyKép,
nagyon jók a dézsás képek, de a térdzoknis viszi a pálmátKépKépKép!!!
Igen, én is pont azért kérdeztem ezt az ajándékozás dolgot, mert eszem ágában sincs mindenféle gagyi játékkal elhalmozni, csak mert ünnep van...
Viszont muszáj kapnia valami nagyobbat karácsonyra, mert Trisztánnak látnia kell, hogy nincs kivétel. Õ is kapott anno, első karácsonyán, 1/2 évesen egy szobahintát. Ami jár, az jár... Lehet, megveszem az etetőszéket. Igaz, még nem kell 1-2 hónapig biztosan, de valami hasznosat szeretnék...
A ruháit örökli Kornél a bátyjától, így az kilőve... Játéka meg annyi van.... Azért valami kis szineset majd rejtek a fa alá, bár inkább Trisztánnak lesz izgalmas, mert úgyis mindent ő akar kibontani!!!
Na még agyalok egy sort ezen, de nem ma éjjel (jó késő van, de csak most aludt el kisebbik fiamKép), inkább én is megyek!
Pusz mindenkinek,
Kati
Vendég

Kobor,
en is ezt a tablit kaptam meg az egyik ismerostol, akitol egyben a hasznon infokat is gyujtom. Ezt tenyleg mindenkinek ajanlani tudom en is!
Sztem jobb komolyan venni a bevezetesek idopontjat, minthogy baj legyen.
falina

Zsofy, And,
mondjuk furcsa volt, azert is kerdeztem ketkedve. Kép
falina

KóborKép
örülök, hogy jelentkeztél, tökjó a képKép
örülök, hogy minden rendben!

Nemesek,
KösziKépneked isKép
én el is felejtettem, hogy olyan lámpát akarok venni Lillának esetleg karácsonyra, ami szÍnes és forog körben a "búrája" és alakzatokat vetÍt a szobában a plafonra meg a falakra, persze itt biztos nem fogok ilyet kapni sehol...
jó, hogy tud örökölni KornélKép!
Trisztán mit kap?
Jó ötlet az etetőszék, ez nem volt Trisztánnak?vagy már eladtátok utánna?

elaludt a csajom, koppkoppkopp
én is húúúzok, holnap jön anyumKépKép
akarom, hogy séta közben valahogy kiderÍtsem mik tetszenek neki, baromi szép,nagyon király swatch
órák vannak pl. vagy citizenek most, hátha ilyesmit szeretne, jót akarok neki karácsonyra venni!!!

jó éjt !
Zsofy és Lilla 16+3
zsofy

Jó reggelt mindenkinek!

Képzeljétek Tündike ma este 11-reggel 7 ig szunyizott és most megint alszik az apjával! Kép el sem hiszem, hogy végre kicsit kialudtam magam!!! Kép Ezért vagyokcsk itt ilyen korán...

Zsofy, nagyon édes a vödrös kép! Kép

Ma egész nap el leszünk, megyünk be az István kórházba, majd Médiamarkt (ajándékot nézünk), majd irány a nagypapa, majd végre haza! Remélem Tündike jól fogja bírni!

Lehet, hogy benézek mielőtt elindulunk.

Pr. és Tündike (11+4)

Kép

Kép
prüntyi

Jó reggelt!Kép

Falina!Kép
Köszi az infotKép
Hát nem tud kakilni most meg ettől a sűrű tápszertől.Igaz nem bukik de a kakija rendesen szilárd, alig tudja kinyomni és sírKépKépKép
Úgy hogy most míg nincs más megolds így hirtelen addig felváltva adm neki a sima Nutrilont meg az AR-eset.Azt lehet, nem???

Na megyek mert lassan kel.
Tegnap csak este 10-kor aludt el sok sírástólKép

Egy családi fotóKép

Kép

Mea
mea

Egyébként Lívi imád fürödni elejétől fogva, és mi a rendes kiskádba tettünk olyan ültető betétet és imádja és még fürdetni is lehet így rendesenKép
Beültetjük és tök stabílan van benne és most már rendesen csapdos a lábaival de úgy hogy kifröccsen jó sok víz.
Nem baj, apukája örül, mert már tervezi a sok sok strandolást később veleKépKépKépKép

Mea
mea

Kóbor!Kép

Nagyon cuki a kis BuddhaKépKépKép

Mea
mea

Helló lányok!

Na megvolt a terepszemle a babauszodábanKép
És azt kell hogy mondjam nekem nagyon bejönKép
Maga a feeling ,a sok lubickoló babóca, jó meleg van, stb...

Szóval valószínűleg a jövő szombaton megkíséreljük mi isKép
Persze nem egyből nyomjuk víz alá, így nagyon megköszönném ha tudnátok infót adni (link formájában), a búvárreflex dologról....
Én is megpróbálok utánakeresni itt a neten, de nagyon hálás lennék, ha ti is tudnátok ebben segíteni, mert tényleg érdekelne....mélységéban a dolog....

Tehát ha nem is fogunk búvárkodni, vízhezszoktatásnak nagyon jó leszKépKép.
Mellesleg beszéltem az oktatóval is, aki azt mondta, hogyha szülne mégegy gyereket(a 4.-et), akkor gondolkodás nélkül vágná be a vízbe pár hetesen...
Persze azt is hozzátette, hogy ehhez kell egy "laza" szülő a kettőből(apa-anya)...
Mondtam apának, hogy nálunk nyilván ő lesz a "laza szülő" mert én szétparázom mindig mindenen az arcomatKépKépKép
Most pl azért mert megint 70-esével eszik Léna...KépKépKép
Hiába mondom neki, hogy egyáltalán nem pufi és nagyon csínos darázsdereka van, nem hisz nekemKépKép köti az ebet a karóhoz hogy ő most diétázikKépKépKép

Egyébként nagyon jól esett hogy a baráti párból az anyuka, (akit megnéztünk az usziban), elismeréssel nyilatkozott arról, hogy milyen kitartóan fejek, és hogy már más régen feladta volna..KépKépKép
Nagyon jól esettKépKépKép

And!
Remélemem több ilyen félrenyelés nem lesz....bár már látom hogy az én hibám volt, mert nem emeltem meg a fejétKépKépKép

OLTÁS TÉMA!
Ha sikerül hiteles infót szerezned, nagyon érdekelne, hogy hogy is van, mert mi is a régi 2 hósat kaptuk és én is nagyon agyalok, hogy át kéne térni az ujra.
Jól tudom hogy az a lényeges külömbség, hogy nem tartalmaz az uj oltóanyag élő vírustörzseket????

Mea!
SzegénykeKépKép.
Jól megszenvedünk ezzel az etetés dologgalKép
Majd írd meg, hogy jött be a vegyes etetés, addig is ha gondolod próbáld ki a Laevolac nevű szirupot, direkte székrekedés ellen van...nekem is itt ajánlották a lányok....még nem tudom hogy bevált e mert nem nagyon próbáltuk, de itthon van végszükség esetére....

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok,
Pici fiamnak tonusmegosztási zavara van. Ez azzal párosul, hogy nagyon feszíti magát (nem lehet abszulut tornáztatni) és nem tartja meg a fejét.
Szerdán bementünk vele az ügyeletre, mert nem tudtuk már beletenni az autós hordozóba annyira feszült a teste.
Csütörtökön egész napos orvosjárás volt. Neurologus, szemészeten szemfenékvizsgálat, gyógytornász (ott időpontot kaptunk)
Szóval most állandóan hason kellene lennie (kiv. alvás) De utál, ordít, mert nem tudja megtartani a fejét max. 1-2 perc. Szóval most oránként 5 percre rakom hasra.
Jövö héttől gyógytornára kell járnunk, vennem kell labdát és csepphintát neki és vinnem kell babauszásra. De azt mondta a doki, hogy uszás előtt kérdezem meg a háziorvost, mert bizonyos oltás előtt nem lehet vinni. Megann, te hova fogod vinni a babádat? Melyik uszodát néztétek meg?
+ még valószinűleg terpesz pelust is kap jövö héten.
Kép
Úgy sajnálom szegénykémet.
Jövö heti programunk: kedd: oltás, szerda: csipőszűrés, csütörtök: gyógytornász
Illetve gyógytornász minden héten, mivel a feszesség miatt nem tudom tornáztatni.
Hát ez van most velünk.
Reszeltalmát minden nap kap 1-2 kávéskanállal. Kép
JDora,
szerintem mindenki azt ad a babájának amit akar, tanácsot lehet kérni és akkor adnak, (sőt ha nem kérsz akkor is Kép )De ez igy jó is. Ha te meg akarod kostoltatni a csoki az a te döntésed, mint ha esetleg lesznek következményei az is.
Az én férjem iszonyú édesszájú, ő volt olyan "édes" hogy kb 1 hónapos babámnak majdnem a tejszinhabot kostoltatta meg. Hát rászoltam rendesen.
A szomszédomban a kisgyerekük előző évben meg akarta kostolni a halászlét (1 évesen) ami egyáltalán nem gyereknek való, kisirta magának és annyira izlett neki, hogy egy felnőtt tányérral meg is evett. (Õk nem csinálják csípősre)
Én kb 10 hónaposan korházba kerültem, mert nagyon le voltam gyengülve. Hiába adtak bármit nem ettem meg, aztán mondták a nagyszüleim, hogy ők is csak tejbegrízzel RESZELT CSOKIval tudnak megetetni, onnantól a korházba is csak azt adtak nekem.
Szóval ugyis azt adsz a gyerekednek (majd) amit megeszik.
Majd igyekszem jelentkezni, bár a jövö hetünk elég húzos lesz.
Jó Mikulásozást, (mi holnap megyünk a cég Miki bulijára, mert küldtek meghívót)
Sziasztok. Kriszti
Még1, Ildi, milyen a babakocsid? Jó?Mert gondolkodunk azon ami neked van, ha a tesom nem hozza el Svájcból a sportrészét a Quinny-nek.
Ez a 4-es vagy 6-os váz? Köszi

KépKép
Kép
csikken

Kuha, Spanci, Duda, Viki,

Mikor ezek a görcsölgetések vannak, akkor hogy álltok a tejjel? Én úgy érzem, most kevesebb van mint szokott... bár lehet ő iszik többet, de ennyivel? Tegnapelőtt már reggel (!) a 10 óra (!) alvás után kiette mindkét mellemből ami benne volt... estére meg már tényleg csak csurran-cseppen, volt, hogy órákon át lógott rajta, komolyan, mint újszülöttkorában. Tegnap meg ma már nem görcsölt annyit a hátam és mintha tejem is több lenne... ez a fantom mensi elég bosszantó.

Nyúlné:

Bocs, rosszul fogalmaztam, nem Kisnyúl pocakfájásán mulattunk. Kép Hanem ahogy leirtad hogy mentetek bevásárolni. Kép

Prüntyi:

Igen, tudom, ami nála már "nyűgös" éjszakának számit, az másnál megváltás lenne... hidd el, nekünk is sokáig volt úgy, hogy éjszaka is 2-3 óránként kelt enni, vagy még gyakrabban.

Göndörzsóf!

Nagyon aggódunk lovagunkért! Reméljük már jobban van, és küldjük neki a gyógypuszikat.

Zsófy!

Tök jók a fürdetős képek! Kép Én is belerakom néha Zsuzsát, ő is olyan megilletődötten pillog ki belőle. És ugrál nagyokat, majd kilöki magát a "vödörből" Kép Most már váltogatom a két kádat, mikor milyenem van... a vödörben nehezebb megmosni őt... szerintem. De mi azért mindig megmossuk a haját, bárhol is fürdik. Csak akkor még jobban meglepődik mikor a fejére locsolom a vizet.

Allergiatéma (Zsófy):

Szerintem nyugodtan igyál szójatejet, amig Lillán nem látszik érzékenység... csak neki ne adj direktbe. Ha meg allergiás, akkor a leggyakrabban allergizáló dolgokat kell kiiktatni a saját étrendedből (tehéntej termékek, tojás, szója, csokoládé, stb, stb - valahol van egy lista), és egyenként próbálgatni, hogy melyik az, amire érzékeny.

Van egy pár olyan dolog amik annyira allergizálnak, illetve olyan durván allergizálnak, hogy 1 éves kor előtt semmiképpen nem ajánlják őket babáknak. Ilyenek a tehéntej készítmények főleg meg a földimogyoró, ami nagyon gyakori ételallergia és extrém esetben bele lehet halni... A csoki, méz, tojás, szója, eper (illetve minden kismagvas gyümölcs), a citrusfélék is úgy tudom elég magasan vannak az allergia-listán, tehát ezekkel érdemes 1 éves kor utánig várni. Majd keresek erről valami cikket...

rokica és Zsuzsa (aki 4 nap híján 3 hónapos)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hello! Kép Kép Kép

Teljes a csend nálunk, mind a három fiú (Apa a harmadik Kép) alszik. Kép Jó egy kis nyugi, mert reggel óta pattogok, de legalább minden belefért. Finom ebéd, vásárlás, séta.

Tegnap voltam a nőgyógyásznál, kontrollon. Minden oké. Védekezésnek spirált javasolt, amire én hajlanék is, nem tervezünk több babát. Multiload CU375 detect. Van valakinek tapasztalata?

Mesélek valamit, hogy jól kiakadjatok. Dumáltam egy csajjal, amíg a nőgyógyászra vártunk. Hat hetes volt a héten a kisfia, igény szerint szoptatja, elég gyakran eszik éjjel is. A férj (aki biztos nem tud éjjel aludni, mert a pici felébreszti - magánvélemény) megkérdezte a védőnőt, hogy mit csináljanak, hogy éjjel hosszabb ideig aludjon a baba. A válasz, keverjenek banánt a lefejt tejbe és adják neki oda cumisüvegből, attól majd jól fog lakni és nem fog olyan hamar felébredni. Ez normális?!?!? Amennyire lehet próbáltam megértetni a csajjal, hogy ez hülyeség, eszébe ne jusson! Remélem, hatott rá, hogy így kiakadtam.

Zsófy,
Ez a dézsa nagyon jó. Látszik, hogy Lilla jól érzi magát benne.

Kati,
Nálunk is csak valami kis jelképeset kap Dani, hogy Beni lássa, hogy mind a ketten kapnak. Ruhája van elég, örökölt, de azért csinosak. Kép

Benianyu és Dani (pont 7 hetes)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: