A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Enikö! Én is csodálkoztam elöször hogy Zitus babájának a méretét hogy érted, aztán rájöttemKép
Brendonban én is volt amit olcsóbbnak találtam. Nagyon szépek a lámpák!

Szerintem miért ne lehetne? Egyik szolgáltató sem tudja meg ha otthon megosztod a netet, akár a szomszéddal isKép

Rika! valoban korlátozva van a kép mérete, pixelben és kb is. Le kell csökkenteni. De igy is meg tudtam nézni, nagyon jol sikerült kép, ügyes baba!

Csibe! nálatok nincs a háziorvosnál vérvételi lehetöség? Nagyon sok helyen már megoldott!

Én is kiakadtam volna ha elkezdenek kézzel tágitani, akkor elötte legalább beszélje meg velem. Kolleganöm igy járt, ugyanaz a dokija mint nekem, nem is fizetett semmit szülés után. Mérges volt hogy rá nem tartozott, nem közölték vele.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, én nem azt mondtam, hogy katergorikusan nem lehet!!!
Nálunk csak lakáson belül van megosztva, de az öcsém gépe az alattunk levővel is össze van kötve, mégse érdekel senkit. Kép Mondjuk a párom szakmabeli...
Pl. nálunk sincs a házidokinál vérvételi lehetőség. A közelben van egy rendelő, ahol van rá lehetőség, ha oda tartozol, de hallottam, hogy ott is mindig tömeg van, tehát a helyzet nem jobb ott sem... Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok Lányok,

Hátha tud nekem valaki segíteni, lécci,lécci,lécci!
Kaptam egy papírkát a GYED igényléséhez és ott be kell írni, hogy hány % adóelőleg levonást kérek. Biztos a jövedelmetől függ, a zsozsit még csak tudom, de a "sávokat" vagy miket nem.
A többi résszel még csak-csak megbírkóztam, de ezt nem tudom. Bocsi, én a pénzügyekhez tök böte vagyok Kép, a könyvelőmet meg most nem bírom elérni és posatfordultával vissza kell juttani a papírkát (a bérosztályon sem veszi fel senki a telcsit, imádom a hivatalokat Kép)
Ha vki tudna segíteni, megköszönném! Ma ki szeretném tölteni, hogy holnap feladhassam.

Pusz,
Kata
pankata

Kata, én pénzügyes vagyok, de szégyen nem szégyen, hirtelen én sem tudom, de http://www.apeh.hu/informacio/sav.htm ajánlom.
2006 adóévre annyi lesz a változás (ha jól emlékszem), hogy a felső határ 1550001 Ft lesz, és a 38%-os kulcs 36%-ra csökken.
Remélem segítettem.

Ági és
KépKép
exdeus

Köszi Exi,

A link nagyon hasznos és közben elértem a könyvelőmet és megbeszéltem vele a kitöltést Kép

Kata
pankata

Kata,
mivel a gyed max. összege br 83 ezer, nem fogsz beleesni a legmagasabb sávba (sőt a legalacsonyabba fogsz esni), így tök felesleges adőelőleg levonást beírnod.
Vendég

Dancsi,
Pont ezt tárgyaltuk meg a könyvelővel is, és beszéltük, hogy igazából nem is tudom, miért kell beírni Kép
Bár az a ehlyzet, hogy jelenleg többet kapok, pedig nem ugyanannyit kellene, mint amennyi a GYED lesz???
Az egyetem nekem majdnem mindig rosszul bérszámfejt és általában ezért fizetek több adót, mint a vállakozás után Kép Nem értem én ezt!

Kata
pankata

Pankata!
Pont én is agyalok egy ideje,hogy második gyerek esetén mennyi lesz a Gyedem,ha eddig a max volt.
E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Szilde,
januárban kapom az első Gyedet, akkor sztem okosabb leszek Kép
Meg voltak olyanok is a papíron, hogy családi adókedvezmény meg valami jóváírás, de azokat nem kértem, mert nálunk Ádi után is a Férjuram kapja, így nem bonyolítjuk a szitut. Nekem már így is bonyolult. Ja és a legédesebb a papíron, hogy úgy kérdezik, hogy vmi törvény x-edik paragrafusa alapján járó ezt vagy azt kérem-e? Hát van CD-jogtárunk, megnéztem, de nem lettem sokkal okosabb Kép De lagalább megértettem, mire kérdeznek (a választ a könyvelőm súgta) Kép
Nnna, sztem túltárgyaltam a témát, csak tetszett, hogy kezedbe nyomnak egy papírt, postrafordultával küldd vissza helyesen kitöltve, mert ha nem, irgum-burgum és ez nyilván nem okoz gondot, mert jogilag, pénzügyileg és adóilag TE képzett vagy Kép

Pusz,
Kata
pankata

Kata, hát ez a magyar bürokrácia! Kép Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Nekünk szerencsénk volt mert a tb-sek a cégnél kitöltöttek mindent csak ott kellett lennie a férjemnek.

UH. Nekem a kórházban nagyon sokszor volt amig bent feküdtem, volt hogy naponta is. De ott is mondták hogy feltételezik hogy a babák meghallják, megérzik és nem nagyon szeretik emiatt ha sürün kell valakinél csinálni. Én viszont ragaszkodtam hozzá, ahányszor csak vérzésem volt, másba amugy sem tudtam kapaszkodni csak abba, hogy láttam hogy mozog és hallottam még ver a kicsi szive.

Nálunk a vérvételen nincsenek sokan, igaz én mindig a végefele megyek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gyakorló anyukáknak! A négy kör alakú pecsét a kiskönyvben elég az anyasági támogatáshoz??? Most olvastam egy másik topicban, hogy a kiskönyvbe elméletileg ott a terhesgondozó pecsétjére is szükség van ennek felvételéhez, de lehet, hogy ez csak abban a városban él, ezért kérlek benneteket, nyugtassatok meg, hogy Szegeden elég a tanácsadó orvos kerek plecsnije.

Ági és
KépKép
exdeus

Exi,
Elég! Sőt, az én első 3 pecsétem nem itteni dokitól volt és semmi gondot nem csináltak belőle!
majd a 4. pecsétnél kapsz egy papírt a védőnéniktől a doki aláírásával, na az kell a támogatáshoz.

Kata
pankata

Kata, nagyon-nagyon köszi!!!!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Sajna én már csak ritkán vagyok itt!:-(((
Most is csak kérdezni jöttem.
Balázs szopizik szépen,de ritkán,1 nap 1-szer vagy 2-szer adnom kell neki pótlást.Van,hogy 50ml,van,hogy 20 ml.Általában 90 ml tápi elég neki 1 napra ,még sok is.Nekem nincs mérlegem,mert nem akartam magam stresszelni vele,de holnaptól beszerzek egyet,hogy mérjem a kicsit.
Ma voltunk tanácsadáson és a doki szerint (szerintem is)sokat hízott a kicsi és nem kéne tömnöm kajával.Én igény szerint szoptatom,amikor éhes kajál és ha már nincs tejcsi,akkor adok neki tápit.Most 4860g, 2 hete pedig 3900 g volt,tehát 2 hét alatt 1 kg hízás
Azt szeretném kérdezni,hogy egy 5 hetes és ekkora babának mennyi az ideális kaja mennyiség?
Mennyi tejcsinek kell elégnek lennie?Mennyi tejcsi után ne adjak pótlást?
Lassan teljesen bezavarodok ebbe!
Lehet,hogy nem kéne ekkora ügyet csinálnom belőlle,de nem akarom,hogy a gyors hízás miatt baja legyen Balázsnak.

Előre is köszi szépen!
Évi

BIBI!
Hatalmas gratula!
révi

Exi,
Most látom, hogy igazából rosszul írtam, mert a 36. hét körül kapod a papírt. Ezt csak azért pontosítottam, mert neked tuti több, mint 4 pöcséted lesz Kép De ez a tényen, hogy elég, mit sem változtat!

Révi,
lehet, nem vagyok a legjobb példa, de nálunk Dávid 5 hetesen 6x kajcsizott, 150-200 ml közöttit (így jött ki a napi 1 lityi körüli) és hasonlóan fejlődött Balázshoz, akkor 5130 gramm volt (születési súlyához képest több, mint másfél kilót hízott), most néztem vissza a Táplálási naplóban, azért tudom ilyen pontosanKép. Hogy a "nagykönyv" szerint mi van megírva, azt nem tudom, de az egyik barátnőm a tápis dobozról számolta ki az "ideális" kajamennyiséget.
De az sem mindegy ám, hogy hosszra mennyit nő! Mert ha az arányban van, akkor azt mondta a mi dokinénink hogy nem gond.
Mondjuk nálunk Ádika is ilyen ütemben fejlődött, sőt!
És jól van mind a kettő Kép

Kata
pankata

Évi: 150 ml/kg-onként, tehát most kb. 600 ml körül "kellene" ennie egy nap, de ez szvsz nagy hülyeség. Dorka ennek a kétszeresét is megette az első hónapokban. Én addig voltam nyugodt, amíg nem mértem, mert volt a mikor 50 ml-t szopizott, volt amikor 200-at.
Szóval, ennyi hízás mellett ne aggódj szerintem Kép
kissvirag

Szilde,
Mivel nincs meg az előző évben a nemtom hány bérezett napod (talán 180), ezért legfeljebb a minibálbér kétszerese után fogod kapni a tgyás, gyedet. De ez nettóban alig kevesebb, mint a maximalizált gyed összege.

Exi,
anyasági támogatáshoz szerintem nem elég a pecsét,a védőnő állít ki egy külön igazolást, hogy megjelentél a tanácsadáson. Maga a kiskönyv szvsz nem elég, tőlem az igazolást kérték.
Vendég

Szilde,
persze ha kevesebb volt a béred, akkor nem a minibálbér 2* ese alapján számolnak, hanem az alapján.
Vendég

Dancsi,
Így igaz a papír kell a doki aláírásával, de azt automatice adják a 36. hét körül (az ucsó tanácsadáson), illetve a 4. pecsétnél (nálam ez most egybeesett Kép)
Egy másik lapon és topikban olvastam, hogy ha vki GYED-en van és szül, akkor az ucsó érvényben lévő munkaszerződése számít (tehát uazt kapja, mint addig), ha GYES-en, akkor pedig az amit írtál. Kezdek "kiokosodni" a témában, mármint ha azok jól tudják, akiket olvastam Kép

Kata
pankata

Sziasztok!

Kata,Virág!
Köszi szépen!Szerintem,Balázs is 150-200ml körűl eszik és a hossza is nő rendesen!A 62-es ruci jó már rá!Akkor hagyom a mérleget és megy az igény szerinti szopi tovább.
Köszi szépen!!!!

Évi
révi

Sziasztok!
Kata, ha még tovább akarsz okosodni, akkor szívből ajánlom a http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,35161&_dad=portal&_schema=PORTAL oldalt, ahol téged leginkább most a "Gyermekvállalás támogatása" rész érint leginkább. Kép

Révi, szerintem ne aggódj, ha szépen nő és hízik, akkor nem lehet gond! És én még nem láttam olyan duci csecsemőt, aki miután elkezdett járni, ne soványodott volna le. Kép
(OK, a fordítottjára tudok példát-én Kép )

Ági és
KépKép
exdeus

Zozo: Vivient Isten éltesse névnapja alkalmábólKépKépKép
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Szia Enikő!
De ügyi vagy, nekem eszembe sem jutott! Én is kívánok minden jót Viviennek! Kép
Még mindig nem írtad meg, hogy milyen memóriakártyátok ment tönkre... Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Zozo!

Én is boldog névnapot kívánok a Viviennek!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Gratula BibinekKép

Mi jól vagyunk, Viv hasfájós nagyon, sokat sír,
szopi minimális, üvegezünk, még tejet kap, már eszik rendesen, remélem hízik is, ma lemérem.
ma 3 hetes.

hú, lányok köszi a tanácsokat meg mindent, nélkületek az első héten becsavarodtam volna, már elég jó minden, 3-4 óránként eszik, közben csinálom a dolgaimat itthon is.
találtam egy nénit, nagyon kedves stb. ő vigyáz Vivire heti 2szer délelőtt, én két etetés között rohangálok ide-oda, tegnap már sikerült az anyakönyvikivonatot is elhozni. most h. van valami rendszer sokkal könnyebb szervezni, éjszakák is jól telnek.
sokan kiröhögtekKép h. nekem nincs időm sok mindenre, szóval sikerült elhinnem h. amit én csináltam nem normális, mostmár nagyon igyekszek, tegnap és ma főztem is, na nem 3fogásos kaját, elég jól bírom, most vár a sok vasalnivaló, ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.Kép

Kata!
vettem pelenkázótáskát, az az átlátszó kis tasi mire való???
nem borul benne fel a cumisüveg?

kismamik!
van két téli sapim miniméret nekünk pici lett, ha estleg érdekel valakit teszek fel képet és oda adom, fehér és citromsárga. nem használtuk.

Zozo

ezt írtam tegnap, de nem tudtam elküldeni.

Enikő!
Exdeus!
Vivi köszöni szépenKép
Vendég

Zozo,
Pedig tegnap a naptárban láttam a Vivi-napot, eszembe is jutottál, de mára "kialudtam" Kép
Boldog névnapot a Nagylánynak!
Azt a kis zacsit több mindenre lehet használni, én a tiszta pelusokat tartom benne, amikor megyek valahová, "baleset" esetére. De hallottam azt is, hogy pont a használtat teszik bele, ha éppen nem tudják kidobni.
A cumósüveget én a termoszban tartom, csak a langyos teát és vizet issza meg a Fiatalúr Kép

Örülök, hogy alakulnak a dolgok és meglátod, egyre könyebb lesz (mármint nem a Baba Kép)

Pusz,
Kata
pankata

Exi: SD kártya... SanDisc tipusú és ez konkrétan 128Mb-os!

Zozo: Örülök, hogy rendeződnek a dolgaitokKép

E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Kata,
igen, így van, de mivel az előző évben nincs meg a 180 nap bérezett napod (mivel ebbe egyeske utáni gyed nem számít bele), így a legfeljebb minimálbér 2*esét nézik. AMúgy ha pontos infót akarsz, kérdezd Szakbarbárt itt, akár mailben is, ő tuti a legjobbat fogja neked ajánlani:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766&la=49693612

Zozo,
utólag is boldog névnapot a pici lánynak!

Örülök, hogy rendeződnek a dolgaitok!
Vendég

Sziasztok!
Enikő, csak azért kérdeztem, mert ha lett volna olyanunk, szívesen kölcsönadtam volna! Kép
De hát itten csak MMC kártya van. De ha jó a tiétekbe, és kell, adom szívesen...

Ági és
KépKép
exdeus

SziasztokKép

ZozoKép
Én is boldog névnapot kívánok Vivinek!Kép
Örülök, hogy alakulnak a dolgok!!Kép

Na én is agyalok már ezeken a pénzügyi dolgokon, nekem még tök kínai.Kép
Én most dumáltam meg a cég könyvelőjével, hogy 1-étől szülési szabadságon vagyok.
Kértem róla papírt a dokitól, de ő mondta, hogy ahhoz nem kell, mert jár. Most akkor decemberre már a Tb fizeti a fizumat?
Na meg az anyasági. Azért ugye nekünk kell menni a Tb-hez az igazolással, amit az ucsó tanácsadáson kaptam, meg az anyakönyvi kivonattal?

Tegnap voltam az első Ctg-n, teljesen jó lett!Kép
Csak a nőci bambult el kissé, aki rám rakta a gépet, mert direkt szóltam neki, hogy először vagyok, nem t'om hogy megy ez az egész. Erre elmondta, hogy rám rakja azt a két érzékelő fejet, és azzal csüccs le, ennyi. Aztán a kezembe nyomott valami kis bigyót, hogy fogjam, de hogy mit kell vele csinálni azt nem mondta,hanem elment. Aztán láttam, hogy a többi kismami nyomkodja bőszen azt az izét, ezért tőlük kérdeztem meg, hogy az minek... így tudtam meg, hogy azt akkor kell nyomni, ha mozog a manóKépKép
Így az első öt percben néhány mozgásnál nem volt nyomva - ez van!Kép

Pusz!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Zozo.

Boldog névnapod a lányodnak.

Szerintem azért nem kell rögtön puccparádéba vágni a lakást, mert valaki beszólt valami butaságot.
Teljesen normális, ha nem áll haptákban a lakásotok, szerintem lehetetlenség, hogy rohangálsz és megpróbálsz olyan életet élni, mint a kislányod megszületése előtt, csak túlhajszolod magad. Inkább pihenj, és ha van rá alkalom, csak akkor mosogass, vagy vasalj, de ne azért csinálj rendet, mert más megjegyzést tesz rá.
Szupernőnek kell lenni ahhoz, hogy mindenkinek maximálisan megfelelj, ilyet meg nem ismerek, és nem is szeretnék. (Született Feleségek: Bree.)
bebefon

Zitus, Te is nézd meg az OEP-es oldalt, ott ha jól láttam, minden le van írva. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Hello Lányok!

Megvolt az utolsó munkanapom. Vége a "dolgozó nő és anya egyben" címlapsztoris életemnek.KépKép És ennek nagyon örülök.
Mondtam Lottinak, hogy a jövő héttől nem kelünk korán, mert anya nem dolgozik. Erre ő: "Tudom, mert nemsoká jön a hugi. Nem gondolod akkor anyi (így hív mostanában), hogy meg kellene venni a kis piros cumikát neki végre?"KépKép

Megpróbálom felvenni a tempótokat, jó sokat írtok.Kép

Melinda
31+2

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda, ez nagyon aranyos, de legalább látszik, hogy gondoskodó a lányzó. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Dancsi,
Köszi a tippet, majd ha továbbra sem tiszta valami, megjátszom Kép Most talán "rend" vana fejemben, ami saját szitumat illeti, hála és köszönte a könyvelőmnek, aki irtó türelmes volt velem Kép

Melinda,
Édes a Lányod, akkor ő is nagyon felkészült a Hugira Kép

Zitus,
Igen, de a Párod is intézheti az anyaságit meg a többit, csak minden papír legyen nála (már nem tudom, mihez, de még a kórházi zárójelentéseket is kérték...)Kép
Lámpáról van valami hír? Kép

Végre megvan az új gépünk, nagyon örülök, de meg kell szoknom ezt az új billentyűzetet, kicsit másképp állnak a gombok, állandóan félregépelek Kép

Pusz,
Kata
pankata

Bebefon!
mondasz valamitKép
én meg nagyon messze állok a szuprségtőlKép

Kata!
nem borul fel a cumisüveg, ill. nem ömlik ki a tea?

nem tudom mi van ma, Viv sívít mint egy sziréna egész nap, csak egy órát aludt, most itt hintáztatom a hordozóban és szunyál, legalább picit csönd van és alszik, baromi fáradt.

Zozo
Vendég

KataKép, ExiKép
Köszi!!!Kép

Sajnos sólámpám még mindíg nincs, pedig rájuk csörögtem kedden, és azt mondták, hogy 1-2 nap...Kép
A telefonszámomat is felírták mégegyszer, de rám sem csörögtek. Nincs szerencsém.Kép

Puszi!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Zozo,
De nem ám, főleg ha tetejével együtt beleteszed a termoszba, mivel kemény a táska és ha behúzod, tart rendesen. vagy legalábbis nálunk még nem volt ilyen gond Kép
Vannak ám ilyen napok, ők is olyanok, mint mi, egyik nap minden oké, a másikon pedig semmi sem jó. Fogd a kettős fronthatásra Kép meg nekem ilyenkor az jutott az eszembe, hogy nem lehet egyszerű alkalmazkodniuk a kinti léthez, gondold csak el, 9 hónap hosszú idő, és ez beletelhet pár hétbe, hogy megszokják, itt kint minden más Kép

Zitus
Én is aggódtam egy netes rendelésem miatt, névre szóló mikulászsákokat rendeltem a Fiúknak, és hát holnap jön a Télapó hozzánk, de ma befutottak a zsákocskák, pedig már "lemondtam" róluk. Biztos akkor jön meg a lámpácska is, amikor már nem is gondolod Kép

Pusz,
Kata
pankata

Kata!Dancsi!
Köszi a választ!
Dancsi! Én is úgy számoltam.Akkor jó,v. legalábbis egész jó.Kép
Edit

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Melinda,Vivien! Boldog névnapot!

Akartam venni online szabadtéri jegyet, hát nem árulják, pedig az ujság szerint 2 napja elkezdték már a jegyárusitástKép Vett valaki jegyet, mennyit kell sorbanállni?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szia Karmen!
Konkrét tapasztalatom nincs, de ha még vársz a hét elejéig, akkor már nem hiszem, hogy sokan lennének (hacsak nem vki karácsonyi ajándéknak szánja)...
Én is kiszemeltem magamnak a Csárdáskirálynőt-tavaly nem láttam-de ha minden igaz, addigra már meglesz babóca, és hát ugye emiatt lefújva.

Ági és
KépKép
exdeus

Még egy ötlet, most néztem az oldalt-szerintem nem az van, hogy nem árulják, hanem, hogy elfogyott, amit spec. én kizárok, de én így értelmeztem-és leesett, hogy a lottózókban is van jegyárusítás, de emlékeim szerint csak bizonyos szektorokba. De ha egy épp útba esik, érdemes lenne azt is megnézni, nem?

Ági és
KépKép
exdeus

Exi! az elöző évadra még Rómeóra is volt jegy 1 hét után is, amugy most minden előadásnál azt irja nincs jegy, kizárt 2 nap alatt az összes elfogyott, az egész idényre. Marad az, hogy személyesen el kell mennem, sajna. Várni nem akarok mert a jó helyre hamar elfogy.

KarmenKép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szia!
Tény, hogy nekem is gyanús volt. Kép
Én megnézném a lottózóban. Ez a hely nem sokaknak jut eszébe. Kép Egy próbát megér...

Ági és
KépKép
exdeus

Exi! most már neten is árulnak, de nem veszek mert 500ft/jegy a kezelési ktg. És ki sem postázzák. Amugy már alig van jegy amire akarunk menni

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
olyan nagylány már Orsika! Kép Kép
Vendég

Karmen,
Nagyon édes orsika és olyan kis huncutnak tűnik a mosolya Kép
csak arra lennék kiváncsi, mit "kezelnek" a jegyen a neten, ha még ki sem küldik????

Tegnap nálunk járt a Télapó, Ádikám teljesen megilletődött (pedig "tudja" ki az Kép), Mini viszont nagyon érdeklődő volt és azon turnézott, hogy azt a jó nagy piros csomagot begyömöszölje a szájába Kép

Kép

Pusz,
Kata
pankata

Karmen,
Bocsi, Orsika,
egyszerűen megőrülök ettől az új billentyűzettől, valami rádiós és sztem nem mindig adja át a jelet. majd megszokom (megszökni úgysem fogok Kép)
pankata

Sziasztok!

Karmen, sajnálom, hogy a jegyrendelés terén nem jártál szerencsével... Remélem, azért megoldódik, hogy legyen helyetek! Kép

Kata, nem vagyok egy műszaki zseni, de ha ilyen gondotok van, és esetleg még van gari a billentyűzetre, akkor lehet, hogy vissza kéne vinni.
Nálunk csak a pocok vezeték nélküli, billentyűzetből maradiak vagyunk. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: