A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Megann!

Mi is megyünk majd persze előszőr próbauszira, ha szereti akkor rendszeresen bár itthon próbálgattuk a kádban szoktatni a "nagyvízhez", de azért az mégis más.

Előbb dokibácsival egyeztetni kell mehet-e legalábbis ahova mi visszük kell igazolás.

Beindult végre az étvágya Kép most pótolja is a kiesett mennyiségetKép.
malvinka

Szmercs!Jucc!Göndörzsóf!Kép

Nagyon édesek a bébikKép

Tök jól sikerült a tegnapi nap anyukámnál, nem is sírt Lívi, úgy örültem ennek a kiruccanásnakKép
Ma is megyünk mert ma sem lesz áram.
De nem is bánom, így legalább el is megyünk végreKép
Azt hiszem ezentúl többször fogunkKép
Az új tápszer is jó eddig(Nurtilon AR) végre nem bukik Lívi.
A szeme is jobb márKép
Picit még szipog a nózijával de már a kedve is jobbKép
Amúgy a Nutrilont egészséges és bukós babáknak szánják, hát nem tudom miért nem azt írták fel az újszülött bébimnek, megspóróltunk volna sok sok bukást és talán hasifájást isKép
Na mindegy.
Egyébként ez a tápszer nagyon sűrű így a cumik lyukait meg kellett nagyobbítani mert nem jött át rajta.
viszont most már teáztatni fogom többször is mert félek baromi szomjas lesz emellett.
A régi mellett néha adtunk neki teát.

MegannKépKuha!Falina!Kép
Ti adtok teát bébiknek?
Állítólag a tápszereseknek kell, mondjuk nektek van mellette anyatej is.
Nekem már alig, csak reggelre jut szinte.
Mondjuk el is lustult Lívi már sír cicin, pedig jön csak lassan.

Na megyek, felébredtKép

Mea és Lívi aki már 3 hónaposKép

Mea
mea

Falina!

Eddig azon gondolkodtam, honnan vagy nekem annyira ismerős?! Aztán visszakerestem a táblázatot és láttam, hogy egy napon szültünk a Schöpfiben!
A 3.-on "laktál" ugye? A nővérszoba környékén?

Andi és Nati, aki lassan 4 hónapos

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Tegnap tanfolyulni voltam, remélem nem maradtam le semmi izgalomról!Kép Zsenibaba apukájával volt, de neki nem mutatta be a fordulós tudományát, sőt, ma reggel nekem se. :-/ Lehet máris elfelejtette?

Sajnos tegnap eléggé lehangoló volt a közhangulat. Tanfolyamunk része az önismereti csoport, és tegnap a szülő-gyerek kapcsolatokról volt szó... én csak lapultam és hallgattam, mert van köztünk egy-két ember akiknek borzasztó nehéz sors jutott sok megpróbáltatással és fájdalommal. Egyik anyukának úgy született a kislánya, hogy azt mondták rá, nem él pár napnál tovább olyan súlyos szivproblémája van. Ehhez képest a kislány most 11 éves, de minden nap egy küzdelem, egy csomó műtéten ment esett már keresztül, és egyre rosszabb az állapota. Másik nőnek meg az ex-férje krónikus beteg, szintén azt mondták rá, nem éri meg a felnőttkort... ehhez képest megérte, de az ő két gyerekük pszichéje ráment a válásra (a szülőkről talán ne is beszélve), szóval nagyon szomorú történet.

Úgyhogy most jól benne vagyok a hangulatban, és áldom az eget, hogy az én kislányom egészséges, és hogy stabil otthoni körülmények között nevelhetem.

Az ember hajlamos azt hinni, az ő problémáinál nincsen nagyobb, de beülsz egy ilyen önismereti csoportba, kinézetre tök konszolidált emberekkel (ezek mind orvosok rajtam kivül) és kibuknak ezek a végtelenül szomorú történetek, és akkor az ember úgy meghúzza magát, hogy hát talán mégse volt olyan nehéz az én életem...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Marci tegnap nagyon nehezen aludt el,kb.1/2 12-kor és 1.20-kor kért először enni,aztán 4.10-kor és onnan nyűgizett reggel 7-ig!KépKépKép
Hulla vagyok......Kép
Várom Apát,hogy összerakja végre a babakocsit és ki tudjam tenni a levegőre,hátha ott jól alszik majd.
Szegénykém folyton nyöszörög,néha nagyokat rittyan a pelus,de többnyire csak puki,szopi közben tud igazán kakilni.
Infacol és Espumisan sem jöt be igazán....teljesen tanácstalan vagyok!Kép
Nagyon sajnálom.

annamamiKép

Ja!
Ti szopi után szoktátok levegőre vinni a babákat???
Nem bukják ki a tejet,miközben az ezer hacukát ráhúzzátok????
És ugyanez okból ti mikor cseréltek pelust,szopi előtt vagy után???
annamami

Szia Annamami,
Nekem az vált be, hogy kaja előtt cserélek pelust, ha szüksége, és a kaja után viszem levegőre. Persze előfordul, hogy kaja után küldi az anyagot a pelusba, akkor is várok kb.1/2 órát, hogy ne nyomjam ki a kaját és utána pelusozok megint. Általában kaja után büfizünk függőlegessen kb 10-15 percet, akkor kijön ami nagyon nyomja, és utána szép lassan fel lehet öltöztetni. És én már nem a teljes visszintre rakom a babát a kocsiba, mert nálunk sok a lejtő és fejjel lefelé lenne.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Rémes éjszakánk volt.Kép Gergő tegnap estére belázasodott, éjszaka pedig hányt. ágynemű és ruhacsere néhányszor. Végül a kanapén aludt, mert ott szeretett volna, aztán onnan meg legurult, akkor odavettük magunkhoz. Bubus egész jól viselte az éjszakai hacacárét, de ő is többször kelt, mint szokott.

Annamami!Kép

Igen szopi után szoktam kivinni Bubust, nem szokta kibukni emiatt a tejet.Peluscsere rotyizás után, ill. ha alszik, amikor felébredt.

Tegnap vettem ajándékot a páromnak és Bubusnak is, úgyhogy legalább a szűk családi körnek megvan.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Mea,
nem adok teat, sem vizet. Elobbire nincs szuksege egy babanak sztem, utobbit meg kikopi a dragam. Enni is alig ette az elozo tapijat. Kedden este valtottunk tapit, ezt eddig nyeli, mint kacsa a nokedlit. KépTejem par csepp, legalabbis, amit ki tudok fejni. Te fejni menyit tudsz/tudnal? Tobbet, mint en?

Duda,
igen, de ezt mar megdumcsiztuk anno!;) Nagyon orultem neked. Van fent rolatok foto, hatha felismernelek. Te most ugy ertetted, hogy emlekszel a foto alapjan az arcomra? Igen, a 3.-on voltam a lepcso melletti szobaban, szal eleg messze a noverektol, de vegulis a kornyeken.

Annamami,
elotte pelusozom ill., ha lenne kaksi eves kozbn, akkor muszaj vagyok utana is. Viszont ovatosan kell ezt ilyenkor tennem, mert kulonben csorog ki a szajabol a kajci. Kép En eves utan szoktam levinni, az oltoztetestol nem szokott bukni, viszont azt is ovatosan csinalom, eleve olyan cuccot adok ra, melyek miatt nem kell forgatni a babat meg ilyenek.
falina

Annamami:

Én általában kaja után cserélem a pelenkát, mert ha előtte akkor csak felhergeli magát és nehezebben nyugszik meg. De Zsuzsa sose volt igazán bukós. Mondjuk nem azonnal szoktam, hanem várok egy picit, vagy ha hallom a rotyogást. Általában ő maga is szól, ha már zavarja a pelenka, ez kakilás után pár perccel szokott megtörténni.

Kivinni pedig csakis kaja után szoktam, mikor úgy gondolom, biztos nem lesz éhes egy darabig.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Falina!

Igen, a babatalis képeken láttalak és onnan voltál ismerős. A kh.-ban egyszer a nővérszobából jöttem, mikor te éppen Elvira nővértől kértél segítséget szopi ügyben.Kép
Jó az arcmemóriám, a nevekre sajnos kevésbé emlékszem.
Rakok fel magunkról képet, hátha beugrik, ki vagyok.
Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

LányokKép,
nagyon szépek a babák, és persze mamik is (Duda)...

GöndörzsófKép,
mi volt Gergővel? Remélem, már jobban van!!!
Kati
Vendég

MegannKép,
szerintem ne aggódj ezen a cumi-témán!
Én meg voltam győződve róla, hogy cumi nélkül egy nagy kínlódás az első fél év, de lám Kornél egyáltalán nem igényli...
Viszont Trisztánnal muszáj volt bevetnem, még azzal együtt is sokat nyűgölődött, úgyhogy babája válogatja! Örülj, ha találsz valamit, ami megnyugtatja! Az állandó sírás, nyűgösség neki is szörnyű!
Szerintem mindegy, hogy az ujját szopizza, vagy cumizik (esetleg mindkettő), mindkettőről le fog szokni. Majd a helyzet adja, hogy mikor, de egészséges felnőttet én még nem láttam cumizniKép!
Kati
Vendég

DudaKép,
nekünk is ilyen játszószönyegünk van (Kikás), és Kornél imádja! Látom a Te lányod is figyeli ezerrel!!!

Teszek fel én is képet, ma reggeli
Kép
Kornél, aki 3 és fél hónapos (a heteket nem tartom számon) és még nem tud átfordulniKép, sajnos!
Vendég

Jaj, és Andrisnak utólag is Boldog Névnapot!!!Kép
Vendég

Göndörzsóf,
Gergőnek jobbulást!!! Gyomorrontás lehet vagy inkább vírus? Mentek doktor nénihez?

Kati,
Kornél nagyon helyes. Kép Majd megfordul! Most már biztos hamarosan.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Jdora
egyet árulj el kérlek!-hogy én is kérdezzek valamit.
MIÉRT???akarsz csokit adni a babának????jóég...bocs,de én az ilyesmit nem tudom megérteni.én azon szenvedek, hogy magam leszokjak az édességről, mert nem akarom, hogy a lányom csokit meg más vacakot,egészségtelen cuccot lásson itthon!mert rengeteg elhízott kisgyerek van,anyukámnak az osztályában van kisgyerek, akinek már 6évesen vérnyomásproblémái voltak a testsúlya miatt.
inkább vegyél neki plüssmikulást, az is idézi az ünnep hangulatát és nem egészségtelen...de a te dolgod.

megfordulás:
ráér 4hónaposan!vagy később.
ez szerintem ugyan olyan,mint az a kérdés, hogy "mennyit kell ennie a gyereknek"...
amennyit jólesik neki. a fordulás is meg fog történni, mikor majd kész lesz rá a baba.
azzal lehet motiválni, hogy valami játékkal,amit szeret, "csalogatjuk"őt nagyon oldalra és átfordul egyszer csak érte "véletlen"
hasra.vagy nem. Lilla volt, hogy nem ért el valamit amit nagyon akart és a hátam mögött az ágyon játék közben átfordult. persze a kezét azt nem tudja maga alól kihúzni, Így ilyenkor nyöszörög szegény, meg sír, ha türelmetlenebbKép

van itt egy bolt, tök jó,viszonylag egészséges érességeket árulnak benne.
aszalt gyümölcsöket kevés gyümölcsös marcipánnal(a marcipán sem az az iszonyat édes, mint amit a milka csinál pl.)kÍvül meg vékonyka réteg csokival bevonva, meg van egy nagyon finom, aszalt sárgadinnye szelet kÍvül mákos fehércsokival bevonvaKép
azt gondoltam, ilyeneket adok majd Lillának, ha nagyobb korában édességre fáj a foga.
de most csak tejcsire feni a növésben lévő fogacskáitKép

Roki,
Lilla is kb. 3szor fordult át eddig, egyszer magától.máskor csalogattam a játékkal.
biztos rápihennek az újabb akcióraKép

Megann,
igen, nemrég mértem egy 5óra hosszú alvása után tök éhes volt, harkályozott ezerrel és 130-at evett csak, pedig a fejemet is majd bekapta,mikor kivettem a kiságyból.

tegnap mértem a manót meztelenül, 6340gramm voltKép

esik.fos idő van és megint nem tudunk majd kimenniKép
tegnap sem tudtunkKép tök mérges vagyokKép remélem lesz jobb idő is mostanában még!

Annamami!
Nagyon ügyi vagy, hogy elmentél a Kismama szerkeztőségbe kendőzni!!!
Lilla is érzi a frontot, hajnal 3-tól óránként kelt fel sÍrva enni, most is nyűglődikKép
a BCG helye miatt ne izgulj, még ráér nektek előjönni!
régebben Lilla is bukott a babakocsiban,nem mertem kivinni csak az udvarra, hogy be tudjam hozni, ha gáz van.
nagyon vigyáztam, hogy ne rázzam őt és a padkáknál ne kerüljön lejjebb a feje, mint a hasaKép

HARI!!!
meg se dícsértelek, hogy milyen ügyes vagy!
Nagyon jó, hogy már nem is kell tápiznotok!!!

már 3 helyről rendeltem Tummy Tub bödöntKép de nem küldik, pedig egy hónapja próbálkozom...
szombaton mostmár átmegek szegedre és veszek egyet...

ZSofy és Lilla 16hetes 1 napos
zsofy

Nagyon szépek a babák!!!

Lilla sem forog ám folyton, csak egyszer-kétszer összejön.

Zsóf,
szegény GergőKépKép

Duda,
tökjól néztek ki, te hasonlítasz Sandra BullockraKép

Lilla durmol mostKép
megyek, felhÍvom a brendont, szegedit, van-e fürdetőbödönük, ne a linkre menjek át.

van nekik, 2darab...félretettek egyet szerencséreKép

Benianyu!
nem tudtál még meg semmit TGYÁS ügyben?
zsofy

itt a tegnapi játszós manó
Kép

Rókica,Tomi is bemászottKép
Kép
Kép
zsofy

Nemesek, Zsofy!

Köszönjük a dicséretet!Kép
Ezt a Sandra Bullockos dolgot más is mondta már, csak az a baj, hogy én se magamat, se pedig szegény Bullockot nem látom szépnek.

A játszószőnyegünket a fénykép készülte óta kicsit át kellett alakítani, mert a csillagok elvesztették kezdeti varázsukat és Nati rájuk se hederített. Most macika, bocika is lóg rajta! Kép

Zsofy!
Nem küldenél az éteren azokból a csokis, marcipános gyümikből?? Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Szerencsére Marcika már jobban van. Sétáltunk is ma egy jót. Ugye Benianyu?:-) Küldtem Neked mailt.

Olvasom, hogy mennyire elítéli mindenki ezt a csokis dolgot, amit Idora felvetett.
Gondoltam öntök egy kis olajat a tűzre. Én már adtam Marcinak csokit. Ez úgy zajlott, hogy én ettem csokit, megolvadt a kezemen és az ujjamról a szájára kentem egy picit. Kiváncsi voltam mit szól hozzá. Nem hiszem, hogy ezzel tönkre tettem a gyereket és úgy érzem még nem rontottam ezzel el azt a lehetőséget, hogy az egészséges életmódra neveljem. Aminek magam is nagy híve vagyok. Bár bevallom, hogy imádom az édességet.
Asszem Idora is valahogy így gondolhatta a csokietetést. Nem hiszem, hogy egy kocka csokit akart a gyerek szájába tömni. Nem állítom, hogy követendő példa a miénk, csak kicsit sokk volt nekem erre a reakció.

Mea
Örülök, hogy jobban van Livike.

Nyúlné
Meg akit még érdekelt a lámpa.Találtatok? Ma lehet megyek az Auchanba és akkor megnézem, hogy van e még.

Rokica
Amellett, hogy valóban megrázó lehet egy ilyen önismereti csoportban való részvétel(asszem azon voltál, ugye?)nagyon érdekes lehet. Bár tudom tapasztalatból, hogy nehéz napirendre térni az átéltek felett.

Duda
Tényleg nagyon helyesek vagytok.
Meg Kornél is az meg az összes baba.
Még Marci sem fordult meg. Pedig drukkolok Neki.:-)

Göndörzsóf
Gergőnek jobbulást! Szegénykém...

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Zsófy,
Épp tegnap kaptam levelet az Főv. Egészségbizt. Pénztártól, a TGYÁS folyosításának megállapításáról. Felhívtam az ügyintézőt, aki nagyon kedves hölgy volt (ilyen helyeken ez nem annyira jellemző). Elmondta, hogy nekem most október 31-ig van kifizetve, általában minden hónap 10-ig utalják a pénzt és ha szeretnék kimutatást, akkor küldjek faxon egy kérvényt és megkapom. Korrekt, nem? Az anyakönyvi kivonatot és a többi okmányt küldik postán tértivel vissza.
Én is kérek marcipánt, mert imádom! Kép

Duda,
Tényleg hasonlitasz Sandra Bullockra? Megnéztem még egyszer a képet! Kép

Benianyu és Dani 6+5

benianyu

Juci,
Tényleg nagyonjót sétáltunk és még az idő is egész jó volt. Szerencsére éhhalál előtt felértünk a liften, de Dani szerint az utolsó percben. Kép

A mail még nem ért ide, ez a citromail néha olyan lassú. Kép De figyelem. Kép

Mi volt Marci reakciója a csokira? VIgyorgott vagy fintorgott? Gondolom, azért nem fog minden nap kapni. Kép

benianyu

Prüntyi,Zsóf,Falina,Rokica,ZsofyKép

Köszönöm a válaszokat!
Most hoztam be Marcit - a teraszon a mózeskosarában aludt kerek 1 órát!!!KépKépKép
Szopizott és most elaludt!!!!
Apa összerakta a babakocsinkat de nagyon szellős darab(ez az ára annak,hogy nagyon könnyű!),úgyhogy most elment és vesz egy gyapjús bundazsákot!Kép
Pelusozással azért voltam gondban,mert eddig mindig evéselőtt tettem tisztába(ébredés után)de ahogy elkezd szopizni,többnyire rögtön tele is rotyizza a tiszta pelust!KépKépKép
Próbáltam tisztába tenni utánna,de akkor meg visszabukta a tejcit,úgyhogy akkor most az lesz,hogy várok kb.1/2 órácskát és akkor fogom próbálni,csak aza baj hogy ő még kicsike és általában már a büfizés után elájul és bealszik rajtam,akkor meg nincs szívem macrálni,na de 2-3 órát sem jó,ha kakiban áll!Kép
Popsival szerencsére nincsgond,bőre gyönyörű!Kép
Kb.másfél hetembe tellt,míg rendbehoztam a bőrét(ami nagyon érzékeny,akárcsak az enyém!),amit a kórházban szétbarmoltak a Johnsonos fürdetővel meg púderrel - szerencsétlen gyerekemnek még a talpacskája meg a lábfeje meg a pocakja is hámlott....KépKépKép.......ez volt az ára annak,hogy a kórházban minden este egy ibolyaillatú babát kaptamKép
De szerencsére a gyógyszertári cuccok nagyon beváltak,nem is fogok nagyon sokáig semmi mást használni!Kép

Falina Kép
Holnap meglesz nekünk is a zsiráfos zsák!Kép

na,megyek teregetni....Marcit Anyukám dajkálgatjaKép
annamami

Annamami,
Mi is megjártuk a kórházban a Johnsons fürdetővel, Daninak is érzékeny volt rá a bőre.Kép Neki amúgy is nagyon száraz volt, a túlhordás miatt már nem volt rajta magzatmáz mikor született. Ennek ellenére a csecsemősök csak akkor fürdették gyógyszertárival, ha kértem.
Amúgy a gyógyszertári fürdető nekünk is bevált. Kép Egész jó állaga van, feloldódik a vízben, olyan mint egy habfürdő. Jó sokat szoktam beletenni a kádba belőle.

Tiszta pelusba sokkal jobb belekakilni. Kép

benianyu

Benianyu
Megrendeltem a jóidőt:-) Marci is épphogy kibírta. De már a házatok előtt felébredt és morcosan nézett rám, hogy "mi ez a rendbontás?!".

A csoki után nyalogatta ezerrel a kis száját. Cuki volt.
És valóban nem szerepel az étlapján. Az enyémen annál inkább (az egyik gyengém):-)))

Annamami

Marcinak is száraz volt a bőre mikor haza jöttünk a kórházból. És én is csak gyógyszertári holmikat használok egyelőre. Úgy vagyok vele, hogy ráér még illatozni a drága. Amúgy is illatos:-)

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Annamami,Benianyu!

Mi a Johnsons olajjal jártuk meg, a bőrgyógyászaton kötöttünk ki, annyira hámlott Nati bőre tőle.

Benianyu! Melyik gy.tári fürdetőt használjátok?
Mi a hidrof.nonionicumot, de nekem elég nehezen oldódik a vízben.

Akinek hosszúhajú babója van! Mivel mossátok a baba haját? Nekem a védőnő azt mondta, sampont csak 7-8hós kor körül lehet használni(??!!)
De ettől a hidros krémtől meg olyan zsíros hatása van szegénykém hajának.

Andi&Nati

KépKép
duda

Azt légyszives áruljátok el nekem, hogy az én "mosolyom" miért nem olyan mint a Tiétek???

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Zsóf!

Jobbulást kicsi Gergőnek!Kép

Benianyu Kép

Marci szerint is jobb!KépKépKép
Nekem sincs semmi bajom a gyógyszertári fürdetővel,én egy kis üvegpohárba nyomok jó sokat aztán pici vizet engedek rá,be a mikróba ahol jól felovad aztán zsupsz beöntöm a fürdővízbe így tök klassz és nem csomós!Kép
A babaák pedig szerintem önmagukban a legfinomabb illatúak!KépKépKép Én mindig szimatolgatom Marcit ,amikor csak tudom,annnnnyira jó!KépKépKép

Juci6 Kép

De jó hogy neked is Marcid van!Kép
És nagyon irígy vagyok rád,hogy Benianyuékkal mehettek sétálni!Képirígy-irígy.irígyKép

TGYÁS-ról jut eszembe,mi még mindíg nem kaptuk meg Marci TB-kártyáját,pedig már másnap kitöltöttem a papírt miután megszületett és a kórház elküldte(állítólag)és azt mondták,hogy 2 héten belül postázzák!
Most mit csináljak?
Addig semmit nem tudunk intézni....Kép

Tegnap este elrohantam a boltba szopizás után,mert Anyukám frissen sütött nekünk vacsira rántott sajtot és saját kezűleg készített hozzá tartármártást,amihez tejföl kellett....hát az utcán úgy éreztem magam,mint aki másik bolygón jár........többet kell kimozdulnom itthonról,akár a boltig és vissza,mert teljesen kiesett az idő és térérzékelésem....rohannak a napok és én csak szopitól-szopiig tudok gondolkodni.
De ma elhatároztam,ha megjönnek a lányok a suliból elkezdjük az adventi készülődést,kirakjuk a gyertyákat kis mécsestartókat az ablakba,ajtódíszt készítünk,megkapják fürdés után az adventi csokinaptárjukat.....kicsit ugyan le vagyunk maradva,de most legalább eszembejutott!Kép
Ti hogyan készülődtök???Kép
annamami

Mikuláskor lesz egy nyalintásnyi csoki, erről nem lehet lebeszélni minket, max. majd korán elkezdünk sportolni, hogy ne legyünk "dagigyerekek"...
Zsofy,
köszi a fordulási tanácsot, bár én azt hittem, hogy hasról-hátra van vmi trükk. Nem mintha a hátról már menne.
Megann,
most vkitől azt hallottam, hogy a játszócumi az étvágyat nem rontja, csak a cicin eltöltött időt rövidíti le, vagyis elmarad a konfortszopizás, a nyammogás. Amíg éhes, addig úgyis eszik, nem izgatom már magam emiatt. Nórika már 7400, a felével született, úgyhogy van tartaléka.
Annamami,
az Infacol nekünk sem jött be, viszont a dr. néni ajánlott egy készítményt, Grape Water a neve. Ez egy gyógyszertárban, DM-ben is kapható, csak természetes összetevőket tartalmazó gyógyvíz, vagy mi. Minden szopinál egy kiskanál. Képzeld, a mellékhatások között van az aluszékonyság! Ha-ha. Szóval nálunk nagyon bejött. Van még vmi, amit hasfájós babu-anyukáknak megemlítenék. Amikor a Lactoherb szoptatós teát ittam, nagyon fájt Nórika hasa, görcsölt, nagyon sokat sírt szegénykém tényleg. Aztán olvastam a neten, hogy van, hogy ez a tea kínozza a babut. Akkor áttértem a Fitolacra és sokkal könnyebb lett az élet...

KépKép
KépKép
jdora

Duda
Marcinak is viszonylag hosszú a haja és csak sima vízzel mosom (már amiben a fürdető fel van oldva).
Nem merem egyelőre samponozni meg ilyenek.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Lactoherb teától nekünk is volt sírás-rívás!

Két napja olyan újságot keresek, amiben karácsonyi üvegfestő minták vannak. Tud valaki segíteni? Az újságárusok sajna nem! Kép
Ajtódísz, narancs szegfűszeggel, mézeskalács díszek már nálunk is vannak!
Ja és van egy zenélő, táncoló mikulás, aminek a hangjától én falnak megyek (ajándékba kaptuk), de a gyerek tátott szájjal nézi!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda Kép

Én is ezt a fajta gyógyszertárit használom,fentebb leírtam,hogy hogyan!Kép

Jdora Kép

Gripe Watert én is vettem már,de az van ráírva,hogy csak 1 hós kortól,Marci meg még csak tegnap volt 3 hetes!
De amint lehet kipróbáljuk!
Lactoherbet iszom én is!!!!!KépEz lehet a baj???!
Azonnal váltok a Fitolacra,az is van itthon 2 csomival!
Nagyon köszi a tippet!!!!KépKépKép
annamami

Juci6!

Kép = : ) Csak szóköz nélkül.
Kép = : ( Szintén szóköz nélkül.
Kép = : O Szintén szóköz nélkül.

Üdv:

Zita
pzita

PróbaKép
Kép
Kép

Köszönöm Zita!Sikerült.

Te írtad Annamani, hogy irígy vagy? ElhiszemKép

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

sziasztok!
nagyjából visszaolvaszam a termést, de nem jegyzeteltem, hogy kinek mit regaálnék szívesen, mert siettem.
mostanában egyre éberebbek vagyunk nappal, hurráKép és egyre többet alszunk éjjel hipp-hipp-hurrrrrrrráááááááááKép

most, hogy mondjátok, én is elhagytam a laktoherbet egy ideje, hátha az is hasfájást csinál (nem értem miért, de mindegy) és sztem azóta jobb. konkrétan alig fáj Eszti pocija!!! nagyon köszönöm még egyszer az együttérző szavakatKép
napirendünk nincs, de nem is töröm magam, hogy legyen, este fürcsi után altatjuk, ahogy csak bírjuk, éjfélig-1 óráig vagy alszik, vagy nem (de már egyre kevésbé ordít), de utána már napok óta alszik, szopizni is sikerül félálomban!
reggel mindig van 2 óra aktív ébrenlét, játék, ilyenkor a legfogékonyabb, mondjuk ez ma reggel fél4-kor volt, mert korábban aludt el, de nem baj, haladunkKép
a mosolygás még rohadtul hiányzikKép csak ez a gázmosoly van, vagy mi, és az is csak, ha alszik, vagy majdnem alszik.
a szociális mosolynak mikor kell jönnie?????

Rokica! ZsuzsaZsenibaba lenyűgöző teljesítményét én is irígylemKép de csak jóindulatúanKép gratulálokKép

háát, a babák gyönyörűek, és hogy "öregednek"!Kép

Duda, nézz szét a neten, üvegfestés.lap.hu-n biztos találsz valamit!

Annamami! már egyszer írtam 2-3 napja csak neked egy üzit, csak akkor elszállt, és nagyon siettem, mert Esztit nem tudtam letenni.
szóval, tartts ki Te is, mert tökéletesen csinálsz mindent!! (ezt a mosakodókrémes trükköt pl. ma én is kipróbálomKép) az első pár hét szörnyű nehéz volt nekünk is, hajnali 3-ig ment az ordítás minden nap! totál ki voltam fizikailag is... és nem bírtam már nézni, ahogy sír szegénykém. nem akarom elkajabálni, de úgy néz ki az idő tényleg segít, és persze nem iszom tejet, nem eszem borsós-káposztás-stb cuccokat, meg nem iszom a laktoherbet sem...
és Marci nagyon szép kisfiú!! rakj fel még képeket!!Kép

Köszönöm még egyszer a reagálásokat a fagyi trejes problémámra. jelentem jó rövid lett végre a hajam, már nagyon zavart és megszabadultam pár pattanástólKép 3,5 óra alatt jártam meg az egészet, ez alatt Eszti csak 40 ml-t evett a fagyitejből! apa velem is megkóstóltatta, hát bűn rossz íze volt, nem tudom milyen a normál anyatejcsiéKép ezek után nem csodálkozom a hogy a lányom simán benyakalja a grépfrútlevet (gripe watert becézveKép).

Rokica! amikor Zsuzsa áttért az éjszakai üzzemmódra és nappal gyakrabban kajált, a hízása ugyanolyan ütemű volt? én úgy látom, mintha Eszti egy kicsit lassabban hízna, mióta éjjel alszik

cumi: én sem tudom mi a különbség a játszó cumi és az alvócumi között, mi csak alvós cumit használunk (NUK-ot), abból van 3 is. nem akartam én sem használni, de muszáj volt bevetni, és sokszor megnyugszik tőle, mindjárt keresek egy képet, ahol sírás után a cumival a szájában unottan várja a kajesztKép
és én azt sem tudom mi a különbség a teás és a tejes etetőcumi között.

and + Eszti (8+3)

KépKép
KépKép
and

Annamami!

Az ujszülött baba hámlása nem a fürdetőtől vanKép
Én is riadtan hivtam a dokinénik hogy szinte pikkelyesen hámlik a gyerek....ajánlotta az Eucerin kozmetikai családot( valóban jó, csak marha drága), és azán elkezdtem olvasni a Johnson's-os baba-mama könyvet, ahol az első oldalakon szerepel, hogy a hámlás tök normális, mintegy élettani folyatmat...KépKépKép, persze ezt nekem se mondta a kedves doktornéni...én meg persze hanyatthomlok rohantam megvenni az Eucerin olajos fürdőt, testápolót és sampont mintegy 5000 ft-ért...KépKépKép

Nemesek!
Cumitéma: Te olyan okos vagy...úgy megnyugtattál...KépKépKép
Akkor rábízom a természetre a dolgot....Kép

Mea!

Én sem adok se teát, se vizet, én ezt akkorra hagyom amikor már jönnek a főzelékek, főzi után majd kap egy kis valamit, de az is lehet hogyha lesz még akkor is anyatejcsit kap utána...
Nekem még stabil 450-500 milli/nap van...
Pár napja megint kevesebbeket eszik Léna, olyan 100 körül...és 6X., úgyhogy teganap pl több is volt a tejcsi, olyan 530 körül, úgyhogy csak egy adag tápi volt.....KépKépKépKép
Több tejcsim már nem lesz, de erre vigyázok nagyon nehogy elapadjon, eszek amit és amikor megkívánok, igyekszem korán lefeküdni, és fejek egy nap 3szor...reggel du.2-4 között és este 9 körül...Ez már így megy vagy 3-4 heteKépKép

Megann 11+1

Kép

Kép
megann

Kép
and és Eszti és Rudi a háttérbenKép

KépKép
KépKép
and

Még nem olvastam visszaKép
Majd ezutánKép

Ma megkapta Dávidka a 3 -hós oltást:Infanrix+IPV+HIB

Nem sírtKépKépKépKép: Kicsit semKépKépKépKép

Holnap megint lesz az Mtv 2 -n a műsor amit a múltkor is ajánlottam!
A bukásról -refluxról lesz szó!!!

10:00 Tudásakadémia
Kismama sorozat
Dr. Veres Gábor szakértő-műsorvezető az egészséges csecsemő fejlődési szakaszait mutatja be. Hasznos tanácsok a kismamáknak.

És most visszaolvasom ,mi történt veletek ,mióta megint nem jártam ittKép

Csilla + Dávid 13hét+3nap
csillam

Rokica!

A Zsuzsáért epekedő lovag legújabb képei:

Kép
Kép
Kép

Bubus legújabb képei:
Kedvence a pillangó, beszélget is vele:
Kép
Kép
Kép
Gergő játszik Bubussal:
Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

And!Kép

Mikor Gergő átaludta az éjszakát, jelentősen kevesebbeket hízott utána. Lehet, hogy nem azért, de én gondolom, hogy a kevesebbszeri kaja miatt.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

And,
Kép nagyon vicces a kép,

Duda,
én szépnek látlakKép
mi már régóta használunk Eucerin termékcsaládot, nagyon jó, gyönyürű a baba bőre!szerintem sokáig elég!alig kell belőle a vÍzbe és a samponja nekünk a koszmót is eltűnteti!
Patikában kapni vény nélkül.
nekünk a gyógyszertári trutyi sem tette rendbe a aszáraz bőrtKép

Annamami, nekünk is
Detto, kórház-jonson"s-vörös pofika,allergia...
Eucerin ölbad tette rendbe.
popsit a bepanten és a neogranormon.

Benianyu, köszi
zsofy

Ja, Gergőnek vítusos torokgyulladása és kezdődő tüszős mandulagyulladása van.Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Benianyu, Zsófy, Kati, Juci!Kép

Köszi az együttérzést!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Szegény Gergőke!Azért jobban van már, vagy nagyon leverte a lábáról? Amúgy nagyon csinos kis hapsi! Örülhet Zsuzsa babaKép

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Jdora, Juci6,
most nagyon nem leszek nepszeru, de higgyetek el en/mi csak jot akarok/akarunk nektek. En is kerdem, hogy miert kostoltattok egy 3-4 honapos csecsemovel csokit? Ertem, hogy csak egy nyalas, de minek? Ez kb. olyan, mintha porkoltet kostoltatnatok a picurral. Szuksege van erre vagy masra a tejen/tapszeren kivul egy ilyen pici babanak? NEM!!! Nem ertelek titeket, ne haragudjatok.
A kovetkezo eset jut a dologrol az eszembe, ami ugyan megdurvabb, mint a csokis kostoltatas, de kozelit a 2 dolog. Szal egy masik topikon meselte az egyik kismami, hogy videken egy ismeros ismerose mivel nagyon dragallta a tapszert, lisztet kevert vizbe es ezt adta a gyereknek. Azt hitte, h. mivel allagra ugyanolyan, uazt adja a gyereknek. Szal fogalma sem volt rola, hogy mire van szuksege a gyerekenek. Borzalom. Gyerek vegul korhazba kerult, nem is ertem miert.
Tenyleg nem borzolni akarom a kedelyeket, de sztem a vedonotok sem lenne az otlettol elajulva es tutira surubben jonne ellenorizni.

Duda,
remlik az arcod, de nem mondtam volna meg, h. a koterbol, pedig nekem is nagyon jo az arcmemoriam.
Sandrara tenyleg hasonlitassz picit, most hogy igy mondjak a csajok.

Megann,
mar 2 napja akarom irni, hogy a Humana HA tapi dobozan taglalja is, hogy tehentej feherjebol keszul milyen eljarassal. Gondolom azota mar utanajartal a dolognak.
falina

Falina
Ennél jobban nem akarom kifejteni és véleményezni a témát, mint fentebb. Elhiszem egyébként, hogy csak jót akartok és köszönöm is eztKép

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Falina!!!
ez durvaaaKépKépKép
Egy nő meséli a tavaszi topicba jár asszem, hogy indiában élnek a férjével és ott is a 3-4 hónapos gyereknek curry-s rizst adnak az indiaiak, mert ha ők is azt eszik, úgy gondolják, a gyereknek is jó.
a kisbaba meg nem azért nyalja aszáját mert ízlett neki, hanem mert valami van a száján...
persze ahogy én sem, te sem fogsz ezektől az emberektől választ kapni, hogy miért tesznek ilyet.
pedig én sem baszogatásból kérdeztem.
az a lisztes nő meg az indiaiak tájékozatlanok és baromi sötétek, ezért tesznek ilyeneketKépKépKép
de azt én sem tudom felfogni, hogy értelmes,tájékozott anyuka, aki nem a civilizáció perifériáján él,miért tesz ilyet. komolyan mondom, nagyon érdekelne. ezért is kérdeztem. nem akartam senkit piszkálni, csak engem is őszintén érdekelne,kÍváncsi vagyok.
karácsonykor tojáslikőrt nem akar véletlenül kóstoltatni valaki?...
Falina!
ti is már 4 hósok lesztek/vagytok?
Van a humánának 2-es késztápszere.kipróbálod? csak kÍváncsi lennék, milyen.Annyit áradoznak róla.
zsofy

Falina,
nem úgy értem, hogy most, csak ha esetleg próbálsz majd ilyet akkor elmeséled hogy válik be?most nézegettem őket és 4 hós kortól lehet.
Mert sokszor filózok, hogy mit fogok adni a kicsinek ha elfogy atejem egyszer, esetleg, és tápszert kellene adnom neki.
ezek meg szimpinek tűnnek, hogy sterilek és elkészÍtve vannak, bizos nem rontom elKép
zsofy

Zsófy!Kép

Nem, nem akarok sem Bubusnak, sem Gergőnek tojáslikőrt adni karácsonykor.Kép Sőt, pezsgőt sem szilveszterkor.Kép
Gergő sajnos nagyon szereti a csokit, mint én.KépKép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Gergő jobban van, csak diétáznia kell, csak piritós, ropit és teát ehet/ihat.Kép Holnap jön az alma, főtt krumpli, répa. Én is csak titokban ettem ma, hogy szegény ne lássa.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: