[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
III ker, Békásmegyeri anyukák! - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én sokáig Kispesten laktam, aztán hiába költöztem ide; a terhesség alatt is odajártam háziorvoshoz. Most viszont szeretnék idetartozni. A párom meg jár Hüvösvölgybe mert ott lakott, és ő könnyebben szaladgál mint én.
Szóval itt a Csobánka téren ismer valaki jó háziorvost? Netalán dr Nagy Árpádot? Helyileg hozzá tartoznék, de mint tudjuk szabad az orvos választás...
Amúgy jól vagyok csak nem akarok akkor kapkodni!Kép
Köszi a segítséget!

Üdv.

Lina
Vendég
 


Miriama,
nagyon szepen koszonom megegyszer a figurakat es azt meg kulon, hogy el is hoztatok! Kép

Linocska,
jo haziorvost en is keresek a Csobin, mert meg a VII. kerben van, ahol albiban laktunk.

Cila,
mi babytornazoval lettunk gazdagabbak a hetvegen. Kép
falina
 
 


Sziasztok !

Falina sajnos mi kútvölgyibe járunk föl,nem halottam semmit és igazán a szomszédok sem tudtak ajánla, pedig biztos itt is van jó orvos . De én is kispestről jöttem úgy hogy a tavalyi évig visszajártam hát...

Szilpa
Bevált a tea? Nekünk a családba sokat segített de kiváncs vagyok másnak is jó. Remélem meggyogyultál. Nálam most jött ki köhögés légcső, a gyerek meg náthás, jól elvagyunk.

Na kaptunk egy szoba hintát nem lehet kiszedni belőle sikongva nevet.
cila
 
 

 
 

Sziasztok!

Na jó régen írtam. Ha már orvosos-betegséges a téma, írhatnátok arról, hogy van-e vmi praktikátok ezekre az őszi napokra? (Béres csepp, multivitamin, gyógynövények ilyesmikre gondolok)Hogyan előzitek meg a betegséget?

Én most béres csepp szedésbe kezdtem, mert az elmúlt héten engem is eléggé megviselt a nátha.

Falina Kép
Nincs mit köszönni! Remélem jól vagytok!
Egyébként visszatérve a védőnők rendezvényén mi is ott voltunk, nekünk tetszett! Jó lenne, ha több ilyen rendezvény lenne.

Linocska Kép
Doki ügyben sajna én sem tudok segíteni, mert én meg Csillaghegyre járok.

Gabi Kép
Üdv Neked! Bár amint látod, nem vagyunk túl aktívak (legalábbis én biztos nem), de azért csak sikerült egy kis életet lehelnünk ebbe a topicba.

Szilpa Kép
Mi újság? Hogy vagy? Mikorra szervezzük a talit? Bár ahogy nézem, ez a karácsony előtti időszak nem a legalkalmasabb: vagy vásárolunk vagy az ágyat nyomjuk.

Cila Kép
Mi is voltunk vásárolni, nekem már hiányzik a nyüzsi. Csak olyan furin érzem magam, mert ritkán járunk, és teljesen elszoktam pl. a bevásárlóközpontoktól.

Találtam én is egy jó oldalt, hátha nem olvastátok még:
http://www.szules.info/kreativbaba/

Üdv
Miriama
miriama
 
 


Miriama,
ez az oldal tenyleg jo.
falina
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Szóval megjöttem a kórházból.
Remélem, most jók lettek az eredményeim, mert itthon is van azóta cukormérőm, és kitapasztaltam vele, hogy miket nem ehetek, mert azok nagyon feldobják a cukromat. Azt azóta nem eszek, és a kórházban párhuzamosan én is mértem a cukrot. Nekem tök jó eredmények jöttek ki. Kép 6 alatt maradt mindig. Általában 5,3-5,5 között, csak ebéd után ment fel 5,9-re!!! Kép Remélem, nincs akkora eltérés a kórházi mérő és az enyém között... Tehát remélem, ez már jó lesz, és nem kell inzulinozni. Kép
Ezügyben teljesen bizakodó vagyok. Kép

Lelkileg teljesen kész vagyok. Kép Tegnap mire hazajöttem a kórházból, anyámék elvitték az öreg kutyánkat a dokihoz elaltatni. Kép Már 18 éves és 8 hónapos volt, alig látott, alig halott, sokszor nem tudott menni, mert nem volt ereje, vagy begörcsötl a lába, és minden éjjel összecsinálta az előszobát mire felkeltünk. Doki állítólag megvizsgálta altatás előtt, és azt mondta, hogy nagyon szar állapotban van. Olyan erős kiskutya volt. Kép Szóval már neki is, meg anyuéknak is szenvedés volt. Kép Tudom, hogy már neki is voltak fájdalmai. Kép És anyu is mondta, h nem akar úgy megválni tőle, hogy megútáljaa sok takarítás miatt. Kép Meg a jövendő kisbabámnak is higiénikusabb így. De mégis nagyon fáj. Kép Közel 20 évig velünk volt. Mintha majdnem a gyerekem volna.... Kép
Szóval most éppen nagyon kivagyok. Kép Az a legszarabb, hogy nem szóltak róla előre, és elbúcsúzni sem tudtam tőle. Kép Kép Kép Ez nagyon nagyon rossz... Kép Egyfolytában csak sírok...Kép
A másik kutyám ad némi vígasztalást. (&Otilde; csak az enyém. Egy óriás schnauzer. Nagyon ragaszkodó.) Neki is hiányzik a kicsi. Kép Végülis Õ nevelte fel. Kép

Cila!
Köszi, a teakeverék úgy tűnik, h bevált. Kép
Remélem a gyerkőc is jobban lesz! Édes lehet, ahogy sikongat a hintában!! Kép

Miriama!
Tali ügyben nem tudok nyilatkozni még, mert most ez a cukor-mizéria minden tervemet felborított.
Egyenlőre ezt kell letisztáznom, hogy miből-mennyit-hogy jó, utána még van intéznivalóm, ami így már nem is lesz olyan könnyű, hogy közben időben itthon legyek, mert éppen enni kell. Nem hordhatom magammal folyamatosan az adag kajákat, ráadásul ebédelni már így csak itthon merek. Szóval egyelőre passz..

Szilpa
29+5</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


<font color="aa00aa">Eredmény:
A cukor értékeim jók, bár ők nagyobb értékeket mértek a kórházban, mint én. Van ahol csak 0,3-al, de volt olyan, ahol 1,0-el. De még így is beleférek. Azt mondta a dokim, hogy akkor az én mérőmmel max. 6,0 legyen a határ, és akkor még jó vagyok. Viszont a vizeletben találtak egy kis acetont, ami azt jelenti, hogy éhezik a szervezetem, tehát az uzsit, meg a vacsit megemelték 5 g-al. Most ezek szerint kell majd étkeznem, és vasárnap megint gyűjteni a vizeletet, amiből hétfőn kell majd bevinnem mintát. Remélem, addigra már nem fogok "éhezni". Kép De ez már megnyugtatóbb. Kép

Szilpa
29+6</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Helló!

Szilpa hát nem irigyellek, nem lehet egyszerű ez a macera a kajával, meg a vércukorral... Hát nem igazán tudnám, mit-mennyit kell egyek, és hogy pont 5 g-val többet? De az a lényeg, hogy jól vagy, és a Te kezedben az irányítás. A tali meg igazán ráér, úgyis most mindenki nekilendül az ünnepi készülődésnek.
A kutyust nagyon sajnálom, nekünk is volt kutyánk (keverék), mi egyik napról a másikra veszítettük el: egy utcai verekedésben pusztult el tavaly. Kép Néha még most is várom, hogy üdvözöljön, amikor hazaérünk Kép
Van kedvenc fajtád?

Miriama
miriama
 
 


Miriama!
<font color="ff6000">Õ is egy keverék volt. Tele élettel. Nem véletlenűl húzta szegénykém eddig.
A kedvenc fajtám az óriás schnauzer. Ezért van nekem ilyen.
Nekem már nem is kell más fajta. Maximum, ha marad a lakás, és már Õ sem lesz, akkor szerintem egy kisebbel fogok próbálkozni. Mondjuk törpe schanuzer.
Neked van kedvenv fajtád? </font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!Kép

Szilpa!
Sajnálom a kutyusodat. Remélem azóta jobban vagy!?
Ez a terhességi cukormizéria nem semmi. De örülök, hogy így állsz hozzá!Kép Miket ehetsz úgy konkrétan?Kép

Miriama!Kép
Eddig szedtem magne b6-ot mert nagyon gyakran fáj a fejem. C-vitamint is nyomatom, de tavalyról maradt béres actival max, most szeretném elkezdeni. Talán sikerül megelőzni a téli megfázásokat...
Ráadásul anyutól most kaptam mágneses fülbevalót, ami nagyon sokat segít. Sok mindenre jó, többek között a migrénre is. Itt találjátok, ha érdekel;

http://www.energetixhungary.hu

Üdv.
Lina.
Vendég
 


Cila!
Jobbulást nektek!!!Kép
Vendég
 


Hali!

Szilpa! Nagy vagy hogy ezt így bírod! És jó hallani hogy minden rendben. Kutyusodat én is sajnálom Kép

Orvos kérdés: Nekem ugyan Békási dokim van (bár ezen az oldalon, nem a Csobánka téren) de nem ajánlanám senkinek, eddig bármi bajommal lementem hozzá közölte hogy és most mit csináljon??? Meg a pénteki műszakot ellógja, csak a nővérke van benn recepteket írni, ha meg doki kell valakinek az menjen ahova akar... Szóval nincs tippem... De ha talál valaki egy jó dokit nekem is szóljon!
gabiiiii
 
 


Sziasztok!

Linocska!
<font color="ff6000">Konkrétan mit ehetek? Hát sok mindent, csak elég pici adagban, lemérve!! Pl.: Tejet, tejterméket(joghurt) csak kicsit, és azt is csak a délutáni órákban tudok, mert akkor jobban viseli a szervezetem. Szerencsére a sajtot lehet ezerrel, és azt akármikor bírja is a cukrom. Kenyér, pékárut egyáltalán nem tudok enni, mert attól is az egekbe szökik. Helytte az Abonett-kenyér megy, azt bírom. Cukrosat egyáltalán nem tudok enni. Mindent cukorpótlóval lehet édesíteni. Ja, és akármit veszek, mielött a kosárba kerül, meg kell nézni, h nehogy sok szénhidrátot tartalmazzon. És a szénhidrát grammokat kell figyelnem minden étkezésnél. Meg a megadott étkezési időpontokat is szigorúan tartani kell. Reggeli: 7.30-kor 30g CH, tízórai: 10.00-kor 20g, ebéd: 12.30-kor 50g, uzsonna: 15.30-kor 20g, vacsora: 18.00-kor 25g, pótvacsora: 21.00-kor 20g. Innivalók: Csak ásv.víz, tea (édesítős!), cukormentes üdítők. Lehet light gyümölcslevet is inni, de abban is van szénhidrát, mert a gyümölcsben van, tehát valamelyik kajához iszom, de számolni kell annak is a Ch tartalmát!!
Így "röviden" ennyi. Ha van még kérdés, akkor nyugodtan! Ha tudok, válaszolok szívesen. </font>

Gabiii˘! (remélem, elég i-t írtam Kép
<font color="ff6000">Nekem elég jó a dokim Szeretem is, csak mindig nagyon sokan vannak nála. (Lehet, nem véletlenül!?) És már nem vesz fel új beteget sajna. A páromat is megpróbálta máthozni hozzá, mert az övé is gáz, de már őt se volt hajlandó átvenni még úgy se, h én évek óta hozzá járok, és szerettem volna, ha az "egész családot" ő látja el. Mégiscsak jobb lenne egy orvos a családban, nem? Na mind1. Szóval ennyi. Kár.
De remélem, h találsz magadnak olyat, akivel meg vagy elégedve. Még sokan dícsérik a mellette lévő rendelőben dolgozó dokit. Csak itt nem akarom leírni a neveket.

Szilpa
30+2</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok !

Szilpa minden elismerésem. Remélem én ezt most is megúszom.

Hát mi megfázás ellen C vitamin zt kész és ha gond van lehetőleg gyógytea. Most hársfa volt öt napig.
Hát én nem tudom mikorra tanulja meg a kisfiam, hogy csak jót akarok az orszívóval. Már ketten kell hogy lefogjuk és így is kék zöld a karom mert belemar. Borzalmasan hurutos az orra, nincs véletlenül tippetek, hogy lehetne megnyugtatni? A zsebkend&#337;t sem akarja elviselni.

Édesanyáméknál is sajnos folyamatos as kutyus kérdés hát nem egyszerű. Szintén egy keverék 14 éves néha vonszolja magát néha meg kergetőzik a köjkökkel. Hál istennek most nem beteg.

Na apa elmegy három napra tudok majd gépezni és legalább megnézem amit ajánlottatok oldalakat.

Cila
4+6
cila
 
 


Sziasztok!Kép

Cila!Kép
Mi az a 4+6?

Szilpa!Kép
Nem is annyira gáz amit leírtál! Én a trapistával simán jól lakok!Kép Hogy vagytok? Hogy áll a babakelengye? És mi lesz a neve? (elfelejtettemKép)

Egyébként mikor Marci megszületett és kijött hozzánk a doktor nénije akkor volt róla szó és agyonra dícsérte az állítólagos háziorvosunkat, akihez elvileg tartozunk, de gondoltam megkérdezem tőletek is, hátha ismeritek...
És úgy örülök, hogy a gyerekdokink is szimpatikus, kedves, aranyos, stb, stb. Bár eddig még "csak" az egészséges gyerekrendelésen voltunk nála!Kép

Itt volt apósom, áll a bál a konyhába; srácok fűrdenek, megyek romeltakarítaniKép

További kellemes hétvégét!Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Cila!
<font color="ff6000">Köszi. Kép
Porszívós, vagy kézi elemes orrszívótok van??
4+6????</font>

Linocska!
<font color="ff6000">Lehet, h én is jól laknék néha a trappista sajttal, de nem folyamtosan. A 2. vagy 3. kajálásnál már inkább mindent betömnék a fejembe, amit csak meglátok.. Szóval hosszútávon szar.
Köszi, megvagyok.
Babakelengye?? Félig-meddig. Van még vennivaló. Sose fogy el. Kép
A neve: KENDE lesz. Kép Kép
Én meg azt felejtettem el, h melyik oldalon is lax?? Kép
Örülök, h "csak" az egészséges rendelésre kellett mennetek. Ez jó!!! Kép
Remélem, sikerült eltakarítani a romokat Kép Kép

Szilpa
30+3</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szilpa!Kép
31. hét? Te jó ég! Nem soká szülni fogsz!Kép Ha gondolod, elküldöm a szüléstörténetem e-mailen. Én pocakosan imádtam olvasni őket. Enyém meg rövid mert pik-pak meglett Marci, pedig első bébi!Kép
KENDE pedig igazán különleges név és tetszik.Kép Mi olyan nevet választottunk amilyet semelyik ismerősünk nem visel (Márton). Nem volt könnyű!
Orrszívó: csak és kizárólag porszívósat vegyél, ha még nem tetted; mindenki erre esküszik! A többi nem ér semmit, gyenge...
Ja! A hegyfelőli oldalon lakunk.Kép Ti? Mert én se tudom már fejből, hogy ki és hol!?Kép
Jó kis izgalmas film megy az rtl-en, minyá besz@rokKép

Jó éjt!Kép
Vendég
 


Sziasztok!
Én nem régen regisztráltam a babanetre. Szeretném bőviteni a lelkes csapatot. Én a Duna felöli oldalon lakom. Ezen az oldalon is van a dokim, utca szerint nem hozzá tartozok, de nagyon szimpatikus volt ezért hozzá jelentkeztem be. Nem is csalódtam, bár nagyobb bajom nem volt, csak a szemem vérzett be, ő egyből elküldött vizsgálatra, hogy kizárja hogy vérzékeny vagyok. (Nem vagyok). Tehát én megbízható, kedves módorú és jó szakorvosnak tartom. A neve : Dr Horváth Péter.
A 18. hétben vagyok és az István kórházban fogok szülni. A jövő héten megyünk UH-ra hogy kiderüljön ki is lakik a pocimban, ami most kezdett csak igaziból nőni.
A múlt hét óta már érzem hogy mozog, helyezkedik.
Már csak a héten dolgozom (nem hosszabítottak meg) utánna minden időmet a kis családnak szentelem.
Örülök, hogy szerettek főzni, mert én is, bár mostanában csak módjával, mert még mindig hányok és érzékeny vagyok a szagokra.
Jó pocakosodást és babázást mindenkinek!
O.

https://babafalva.hu">https://babafalva.hu/tickers/g4.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/>
omo
 
 


Sziasztok!
Elnézést, hogy csak így "betolakodok", lenne egy kérdésem, tudnátok segíteni?
Olvastam, hogy a Máltai Játszótéri faházban lesz holnap baba-mama klub. Jár valaki közületek, vagy tudtok róla valamit? Például mekkora babák járnak?
A kislányom hamarosan fél éves lesz, de mivel minden rokonunk vidéken van, egész nap egyedül vagyok itthon vele, rá férne egy kis fejlődés szociabilitás terén.
Előre is köszönöm!
szinti
 
 


Sziasztok!
Voltunk ma a baba-mama klubban, de nem jártunk nagy sikerrel. Ott kezdődött, hogy 11 előtt 10 perccel gondoltam tisztába teszem a Pöttömömet és indulunk a klubba. A tisztába tevésből fürdés lett, így csak 3/4 12-re értünk oda, elvileg 11-től volt. Ekkor már kifelé jött 3 anyuka 3 nagyobbacska gyerkőccel.
Csak most fedeztem fel ezt a fórumot, úgyhogy kicsit visszaolvastam, és az jutott eszembe, hogy összejövetelre jó lenne a játszótéri faház is játszóházi időben, nem?

Lenne még valami. Keresek egy kismamát, leírom amit tudok róla, hátha írogat ide, és magára ismer. A Duna felőli oldalon találkoztunk valamikor a nyár végé felé, azt hiszem az apukáját várta az orvosi rendelő előtt, én pedig kenguruval a boltból jöttem. Úgy tudom a Margitban szült, 7 hónapos körüli lehet most a kisfia és a Duna felől is laknak. Utána még egyszer találkoztunk a Csobánka téren, amikor az anyukájával volt, és azóta nyoma veszett. Jó lenne, ha tudnánk ismét találkozni.
szinti
 
 


Sziasztok!

Nahát ide bárkit szívesen látunk, igazán nem lehet szó "betolakodásról". Sőt! Örülök, hogy bővülünk! Kép Kép Kép Üdv Nektek Omo és Szinti!
Kép

Omo Kép Gratula a pocaklakóhoz! Mit jelent az hogy nem hosszabbítottak meg, mármint a munkahelyen? Írj, hogy mi volt az UH-n!

Én még nem jártam a Máltain baba-mama klubban, ha elmentél Szinti Kép légyszi írj róla, hogy milyen volt, aztán legközelebb, lehet, hogy ott talizunk?

Szilpa Kép
A snauzer nekem is nagyon tetszik! De lehet, hogy ha egyszer kutyám lesz, akkor fox terrier lesz, most ez áll közel a szívemhez. Bár a keverék kutyusokat is szeretem!
Az orrszívóból én is csak a porszívósra esküszöm, a többi semmit sem ér.
A Kendé-nek van vmi jelentése? Vagy csak a hangzás miatt választottátok? Majdnem olyan mint a Bence, csak abból már sok van... Tetszik!

Linocska Kép
Ezek a mágneses dolgok tényleg használnak? Én eddig nem igazán vettem komolyan... Tényleg elmulasztja a fejfájást?

Falina Kép HOvá tűntél? Remélem jól vagytok!

Cila Kép
Javult már a helyzet? Én orrszívás előtt mindig szoktam sóoldatot fújni Petra orrába (Sterimar, Fluimar) és el kell neki magyarázni, hogy miért csinálod. Még azt is meg szoktam kérdezni tőle utána, hogy jól szelel-e az orra? Kicsit beleszimatolunk a levegőbe, mint a kutyusok. Kép
Ne stresszeld magad, se őt vele, próbáljátok meg játszva, hátha beválik.

Uff na írtam, ki tudja mikor jutok ide legközelebb, kezdenek sűrűsödni a programok. Szülinap, munkahelyi mikulásünnepség, utazás ,baráti talik plussz a karácsonyi készülődés - ez mind rám vár az elkövetkező néhány hétben, de azért igyekszem képben maradni és írni is néha.
Pusza mindenkinek
Miriama
miriama
 
 


Cila az én oldalamat is kifúrja a kiváncsiság, mi az a 4+6???
miriama
 
 


Miriama,
nem tuntem el, csak olyan faradt vagyok miota bejott ez a hideg ido. Egyutt alszom sokszor Mimivel. Meg aztan eleg egyhanguakra sikerulnek a naojaink...

Szinti,
a baba-mama klub engem is erdekelne. Meselj milyen volt! Mindig elfelejtek elmenni ra.
falina
 
 


Sziasztok!

Üdv nektek Omo és Szinti! Jó hogy b&#337;vül a banda!
Én lelkesen járok állandóan a játszótérre hintázni Zsombival, és még csak nem is tudtam hogy van baba mama klub...

Jajj annyi mindent tudnék írni de annyira fáradt vagyok, Zsombi nem alszik éjjelente... Kép

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii
 
 


11-től volt baba-mama klub, de mivel Bianka (a kislányom) indulás előtt olyat rottyantott, hogy fürdés lett a vége, csak 3/4 12-re értünk oda. Ekkor már kifelé jött 3 anyuka 3 másfél év körüli (nem vagyok túl jó kortippelésben) babával, bennt pedig már nem volt senki, így amilyen lendülettel mentünk, úgy jöttünk is el. Kép Egyedül játszani otthon is tudunk. Szóval bár mentünk a baba-mama klubba, fogalmam sincs milyen volt.
Nem tudom mikor lesz a következő, de jó lenne, ha kicsit nagyobb sikerrel járnánk.
szinti
 
 


Szinti,
asszem 2 hetente szok lenni. Rendeloben/vedonoknel ki szoktak irni.
falina
 
 


Sziasztok!

Linocska!
<font color="ff6000">Igen, már 31. hét. Hirrtelen úgy rohan az idő. Eddig úgy monden ráért, most meg már "te jó ég! alig van időm" mondatba megy át minden dolgom, mait el kell intéznem még. ( Na ezt jól megfogalmaztam. ) Kép
Szüléstörénet jöhet!! Kép
Én a Duna-felőli oldalon.
Az unokatesóm meg 3 gyerekkel pont nem a porszívósat ajánlja, hanem a kézit. Teljesen bizonytalan vagyok. Asszem marad a gyerekorvos, meg a védőnő.</font>

Omo! Szinti!
<font color="ff6000">Sziasztok!
Üdv. közöttünk!! Kép </font>

Szinti!
Igen, a játszóház jó lenne, csak most sajna pont jön a tél, így lehet, h mostanában nem annyira lesz jó idő. hogy ott huzamosabb ideig el tudjunk csevegni. De enyhébb napokon okés szerintem.

Miriama!
<font color="ff6000">A foxterierrel vigyázz, mert ez a terrierek között is egy igazi terrier. Heves vérmérsékletű, gyorsan "pattan". Azaz ha fiú, akkor hajlamos más kanokkal verekedni. Nagy a mozgásigénye, állandóan "pattog". A szőrét neki is ápolni kell. Attól, h drótszőrű még rendben kell tartani (kozmetikus, stb.). Szeret ásni, futkározni, rágcsálni. Sokat hallottam közülük, hogy eléggé ugatós. De persze nem lehúzni akartam ezt a fajtát, mert ez is igazi családtag tud lenni, és imádja a gazdiját, és őt is nagyon lehet szeretni.
A Kende név: A régi magyar Kündü személynévből származik. Ez ótörök méltóságnévből való, Levédiában és Etelközben az ősmagyar törzsszövetség fejét nevezték így. A kettős fejedelemség idején (a honfglalás előtt) a kende (kündü) főfejedelem a hadvezér-fejedelemmel együtt, a gyulá-val együtt uralkodott. Névnap: szept. 25.
Tehát röviden egy ősmagyar fejedelemnév.
Igazából azért erre esett a választás, mert engem egyik név sem fogott meg annyira, hogy megdobbant volna a szívem, hogy ogen, ez az amire vártam. Apájának ez tetszett meg a legjobban. Meg nem ismerek még ilyen nevű embert, és nálunk szempont volt az is, h a családban, rookonok, barátok között, ha lehet, ne nagyon legyen olyan név. Elég nagy a baráti kör, meg a család is, így ez is elég nagy gond volt. Meg passzoljon is a vezetéknévehz. Meg sok tényező szűkítette a kört. Előszőr, amikor apa mondta, még olyan érdekesnek találtam, de ahogy mondogattam, mert ez járt a fejemben, egyre jobban megtetszett. Most már eszembe sem jut róla más név. Kép
Hoppá egy kicsit hosszúra sikerült. Bocsi

Szilpa
31</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok.
Igen a m.helyemen nem hosszabbítottak meg. De már nem bánom. GYEDem lesz, még ha kevesebbis, de nagyon stresszes munka volt, éppen eddig bírtam. Tegnap dolgoztam utóljára, mostantól itthon vagyok!!!

Az orszívóról annyit, hogy én nagyon el voltam képedve és azt gondoltam, hogy én aztán nem fogok venni. De a m.helyemen ki kellett hívni az ügyeletet az egyik kicsihez. A doki azt mondta, hogy a kézi nem ér semmit amivel eddig szívták az orrát. Ha nem vesznek orrszívó- porszívót akkor nem ürül ki a váladék és tüdőgyuszi lesz belőle.
Hát ezután meggondolom. Lehet, hogy először kiprobálom én is a cseppel fellazítani (salvus víz) és utánna hátha jobban ki jön ami nem odavaló.
O.

https://babafalva.hu">https://babafalva.hu/tickers/g4.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/>
omo
 
 


Sziasztok!

Omo!
<font color="ff6000">Lehet, h én értem félre, de a nem hosszabíottak meg, az nem egyenlő a kirúgással???
Kiamamát nem rúghatnak ki. Törvény védi a jogainkat!! Simán beperelheted őket! Viszont, ha tényleg kirúgtak, akkor nem kapsz GYED-et, csak GYES-t. Egyébként pontosan mit dolgoztál?? Ha nem titkos...

Hahóóóó Töbiek!!!

Szilpa
31+2</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szilpa,
aki hatarozott ideju munkaszerzodessel rendelkezik "csupan", annak minden tovabbi nelkul felmondhatnak terhesen is. Ebben a szituban nem vedi a varandost semmi. Kép Nyilvan megtudtak, hogy babas es megkoszontek a munkajat... Passziv jogon jar a gyed(!), asszem az evekbe viszont nem szamit be majd.
falina
 
 


Hali!

Orrszívó ügyben! Hát én is a porszívósra szavazok... Nekünk is van ilyen kézi és szinte semit sem ér! Sokáig kell vele kínozni a gyereket mire valamit kiszed! A porszívós meg pillanat alatt kiszippant mindent!

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii
 
 


Sziasztok !

Bocsi kicsit eltüntem. Üdvözlök minden újatt frissül a vér.

Na szóval lányok, hogy ne furja az oldaltokat bár azt hittem Falina miatt értitek megvan az ujjabb pocaklakó. Azért is nem jöttem mert kicsit sürű volt az ellmúlt időszak. Az 4+6 most már 8 . hét. Elméletileg július 3-án szülünk. eddig minden ok.

Az orszívoval kapcsolatosan örülök hogy írtatok mert a kézin goldolkodtunk jobban mondva anyu mondta hogy vesz neki ne keljen a nagy gépet hurcolni a lakásba de pont ez volt a gondom, hogy az ismeretségi körben nem volt és senki nem tudta megmondani hogy milyen erős jól müködik e. De akkor megmondom anyunak ne vegyen. A sós vizes befúlyást csináljuk de az is közelharc.Talán most vége 2 napja nem kellet szívni az orrát.

Nem tudom ti hogy vagytok vele de ebben az időben még sétálni sincs kedvem lemenni. A máltai játszótéten úgy tudom napközben nyitva van a játszóház ott is lehetne talizni.
Mi a hegy felől lakunk de mindegy ha van társaság bárhova szívesen megyünk. Ráadásil Levi nagyon elkezdett érdeklődni minden más kisgyerek iránt.
Nagyon kiváncsi mindenre és mindekire. Most volt 10 hónapos úgy rohan az idő hogy csak na.

Na megyek mert kell a tízórai még leszakad az ég. Remélem esete be tudok nézni
Sziasztok.
cila
 
 


Szilpa!
Mi is a Duna felőli oldalon lakunk, arra gondoltam, hogy a hegy felőli máltai játszótéren lehetne baba-mama találkozót szervezni, mert az ottani faház jó nagy, ott van fűtött játszóház. Bár bennt nem voltam, nem tudom milyen meleg van, de az elvileg fűtött.

Cila!
Sétálni nekem sincs sokszor kedvem, de úgy látom a játszóházas dologban egyet értünk! Kép
Az idő tényleg nagyon rohan, a mi Biusunk "még csak" fél éves volt pénteken, de nem tűnik fel, hogy már fél év eltelt mióta megszületett. Nem tudom illik-e már gratulálni, gondolom, nem baj, ha már úgyis megosztottad velünk a hír, mindenesetre jó egészséget, és jó pocakosodást! És minden elismerésem, hogy be mertél vállalni egy ilyen pici mellé egy még kisebbet! Kép Bár gondolom másak a körülményeink, hogy én ezt így gondolom, úgyhogy ne is foglalkozz velem.
szinti
 
 


Sziasztok.
Hát valóban az történt, hogy nem hosszabbítottak meg, mert babát várok. Ez számomra kirugással ért fel, mert már 5 hónapja nagyon keményen küzdöttem azért, hogy meghosszabítsanak.
Szociális munkás vagyok. Mondjuk úgy, hogy nehéz sorsú családokkal foglalkoztam utoljára.
Hála Istennek kapok GYED-et, mert elöször passzív táppénzre magyek, aztán pedig munkanélküli egy kicsit. Onnan tudok menni TGYÁS-ra és utánna GYEDRE.
Nem vagyok egy feljelentős típus. Nem akarok ügyvédre pénzt költeni, sem pedig idegeskedni.
Én nem láttam kiirva baba-mama klubot. Lehet hogy nem jó helyen kerestem. Én a Duna felöli játszon néztem.
Sziasztok: O.

https://babafalva.hu">https://babafalva.hu/tickers/g4.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/>
omo
 
 


Hali!

Cila! Gratula! Nagyon drukkolok! Komolyan mondom annyian lesznek ismét terhesek a környezetemben hogy én is kedvet kapok Kép Jó lenne... De amíg nem lesz saját lakásunk addig sajna várat magára a kistesó! Kép

Játszóház ügyben! Ami nagyon nincs is messze, a süba helyén ami nyílt ott van nagyon frankó kis játszóház ami marha drága de 1 év alatt ingyenes! (én mondjuk még ott nem voltam csak unokatesómék) Szóval azt is meg lehetne nézni! Én is voltam Zsombival egy ilyenbe nemrég (lurdyba) és nagyon élvezte! Kép

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii
 
 


Jajj omo! Ez akkora nagyon gonosz dolog! Fúúúúúúj! Nem szeretem a munkáltatóidat!

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii
 
 


Sziasztok !

Pont ma néztem a máltai játszótéren 23-án volt baba-mama klubb és két hetente szerdán van itt a hegy felől na számolni kéne.

Szinti
Nem bátorság csak így alakult. Mi is későbbre terveztük. Enyhén szólva be vagyok sz...va. A Levi másfél éves lesz csak igazán akkor fog megindulni úgy hogy meg kell erősítenem magam mert ezt bírni kell.
Nem vagyok babonás azért mertem elújságolni.
Egyáltalán van valakinek kettő? Már csak a tapasztalatok miatt vagy nézzek körül a forumón. örülnék neki ha van valahol két gyerköc mert fogalmam sincs mire számítsak.

Omo
Még szerencse, hogy ezt így kiokoskodtad. Sajnos a határozott idejű szerződés csak a tartama alatt véd hosszabbítani nem kötelező.

Gabiii
Az az igazság nekem is mondták hogy milyen jó a Játékvár csak az eljutás macerás kicsit pont két megálló közé esik.
Zsombi már alszik éjszaka? Nálunk már megint egy kis fog...

A máltai játszóháznak csak a nyitva tartását felejtettem el megnézni mert télen rövdeb ideig van nyitva a játszótér. Én sajnálom hogy lemaradrunk az előző klubbról mert immunrendszer erősítésről lett volna szó bár lehet hogy elmaradt.
Úgy láttam 10.30- kor kezdődik mindig.
De ahogy a bandát nézem mi már kiteszünk egy saját klubbot csak az időpontot kellene összehozni.
Ezekben a borongos időpen egykis pletyi mindenkinek jót tenne.


Szilpa
Kende nagyon jó név, igazán jól hangzik.
CSak nem kutyákkal fogllakozól vagy hobbi? Ahogy elnézem rengeteget tudsz róluk?

Miriama
Na a karácsonyi készülödésből már most elegem van egy hete megy a vita ki mit kapjon, mikor hol vegyük meg. Na szóval szívem szerint ha lenne elég helyem összehívnám a családot ajándék nuku csak egy kitünö nagy vacsora és egy nagy beszélgetés aztán mindenki pihenjen. DE e helyett három nap rohanás mert nekünk máér 24 - én is meg kell jelenni két helyen már előre borsozik a hátam.

Sziasztok felébredd a fiatal úr meg ez egy kicsit hosszú lett
cila
 
 


Sziasztok!Kép

Cila!Kép
GRATULÁLOK!!!
Marci pénteken lesz 10 hónapos!Kép Mindig elfelejtem, hogy kinek mekkora a csemetéje.

Üdv az újaknak!Kép

Omo!
Én is úgy jártam ahogy te. De ne keseredj el. A pert meg elvesztenéd mert a szerződést nem kötelező meghosszabítani. Én is táppénzen voltam, aztán egy hét munkanélküli segélyen és most a legmagasabb gyedet kapom!Kép

Nekünk meg elromlott a monitorunk, ami ugyan garanciás, de nem tudom mikor lesz kész. Most Petim laptopjáról írok...

Mi most lábalunk ki egy vírusból, de aztán szívesen csatlakozunk a talihoz.

Üdv.
Lina
Vendég
 


Cila!
Értem, akkor tessék erőt gyűjteni! Kép A barátnőm és a húga között 13 hónap van, az ő anyukája nagyon jól vette az "akadályt". Kép Szerinte nem volt nehéz. De gondolom ez gyerekfüggő, mert nekem például ez a rémálmom az iker öcséim óta. Aztán lehet, hogy a nyomdokaidba lépek, holnap reggel csinálom a tesztet. Kép Nagyon nehéz lenne, így is az, mert 220 km-re van a páromé és az én családom is, gyakorlatilag senkire nem számíthatok.
Ezek szerint valami előadás is szokott lenni a baba-mama klubban? Azt hittem ez arról szól, hogy összegyűlnek babák-mamák és megy a játék meg a dumcsi. Az időpont összehozást támogatom!

Ugye jól emlékszem, hogy közületek gyűjtötte valaki a libero-s figurákat a gólyahír klubbos ajándékokért? Van, aki esetleg már kapott is ajándékot? Mi már több, mint egy hónapja adtuk postára az emblémákat, de semmi. Már e-mail-t is írtam nekik, hogy egyáltalán megkapták-e a levelet, de nem válaszolnak. Kép
szinti
 
 


Szinti,
pont most akartam aliberos klub temaval irni
Miriamanak,
hogy tegnap adtam fel a figurakat. En 2 honapot vartam, hogy megkapjam egyaltalan az elso leveluket, miutan jelentkeztem. Ezek utan minimum 1 honap kell, hogy kikuldjek az elso ajit. Kép
falina
 
 


18 h-ig van nyitva a hegy feloli maltai, de most csak a haz. ter felujitas alatt.
falina
 
 


Cila! A játékvárba nem csak a HÉV-vel lehet eljutni! 34es, 42es bust pont ott áll meg...

Én is csatlakoznék ahhoz a kezdeményezéshez hogy találkozzunk! Kíváncsi vagyok már rátok! Kép

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii
 
 


Sziasztok!

Olyan sokat írtatok, hogy nem győzöm olvasni. Kép Milyen hely ez a játékpalota, voltatok már bent? És mennyibe kerül? (Petra már 17 hónapos lesz hamarosan.)
A taliban benne vagyok, nagyon izgi lesz, és talán könnyebb is lesz beszélgetni, hogy egy kicsit ismerjük egymást az internet révén. Lassan ott tartok, hogy össze kell írnom a neveket, meg a gyerkőcök korát, mert nem bírom fejben tartani. Kép Időpontot senki nem mer javasolni? Valami uncsi januári hétköznaphoz mit szólnátok vagy hamarabb legyen?

Cila! Le a kalappal! Én még most sem merem bevállalni a következőt. Persze ha összejönne nem esnék kétségbe, de engem az első is eléggé megviselt, főleg az elején. Majd egyszer elmesélem. Esetleg ajánlhatnátok egy dokit a Margitból, ha vki ott szült, vagy majd benézek a Margitos topicba, ha aktuális lesz.
Nekem jövő nyáron lejár a Gyed, nem tudom, utána mi lesz, hogyan fogunk kijönni anyagilag. Olyan gyorsan telik az idő! Lehet, hogy vissza kellene menjek dolgozni, de nem tudom, lesz-e helyem, milyen feladatot kapok... na meg bölcsi, hihetetlen, észre sem veszem, aztán máris iskolás lesz.

Szilpa! Ez igen, nagy kutya barát lehetsz, hogy ilyen sokat tudsz róluk! Én csak külső alapján választok. Kép A kutyust csak kertben tartanám, már ha egyszer lesz saját kertem. Addig meg ki tudja, lehet, hogy beleszeretek vmi teljesen más fajtába, de akkor majd kitanulmányozom a természetüket.

Szinti, Falina!
Türelem! Lehet, hogy kell várni egy kicsit a Libero ajándékokra, de azért nem olyan vészes. Mi minden ajándékot megkaptunk a figurákért cserébe. A teki sokáig nagy kedvenc volt, most a nyuszis báb a menő.

A karácsonyt hogyan oldjátok meg, rohanás egyik szülőtől a másikig?

Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúltam
Pusz
miriama
 
 


Szinti!
Most láttam, milyen édi babó-képek vannak a profilodban! Kép Kép Kép
miriama
 
 


Sziasztok !

Én is januári hétköznapot javasolnék a talira ha nektek jó most így ünnepek előtt hát nem tudom de mi állandoan rohanunk. Jó lenne már találkozni.

Gabiii
Köszi. Az a helyzett hoy itt lakom kint 7 éve de vagy a hévvel járok vagy kocsival és a buszt nem is tudom. Elég ciki, de így jó mert akkor át lehet menni.
Úgy tudom van honlapjuk majd meglesem hátha van fenn ár.
Hiszen van akinél már nagyobb a gyerköc. A sogornőmnél nagyon élveztrék a gyerköcök kötélvár mászoka,labdázó, de úgy tudom ezeken a helyeken akár rajzolgatni is lehet arra is van hely. HA nagyon profi akkor pedagogusok vagy illyen foglalkoztatok is vannak és közben te pihizhetsz is egy kicsit. Van aki ezt felügyeletnek használja pl. bevásárlás idejére. Bár gondolom ez nagyobb gyerekeknél lehet.

Miriama
Hát mi rohanni fogunk egyik szülötől másikig, bár lehet, hogy ök fognak 24- én jönni elvégre első karácsonya a Levinek majd meglátjuk. Eddig jó volt mert bár egykicsit rohantunk én három napig nem föztem, család kényeztetett minket. Most aazt is ki kell találnom mi legyen a menű.
Van ötletetek ?

Sziasztok
cila
 
 


Szinti
Én is megnéztem a képeket nagyon tündér a babo
cila
 
 


falina
 
 


Falina
Megnéztem ezt az oldalt, de nem találtam rajta se fotókat (hogy néz ki?) sem árakat, vagy csak én vagyok a béna?
miriama
 
 


Miriama,
fentieket en sem talaltam egyelore, de teny, hogy ez a honlapjuk. Kép
Meg nem voltunk.
falina
 
 


szinti
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: