A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

DuduklyKép,
igen, ma tartjuk Trisztán névnapját. Pontosabban hétvégén már megtartottuk, de köszönjük szépen!!!

Kati
Vendég

Dóri,
Szörnyű követelmények vannak már első osztályban is! Szerencse, hogy Gergő ilyen okos kissrác. Kép
Ugye volt olyan, aki megnézte tegnap a Harry Pottert! Micsoda szülők! Kép

Kati,
Ez szörnyű, hogy Trisztán nem tud oviba járni, mert nem veszik fel a leírt okok miatt. Kép Õ nem hiányolja a társaságot? Remélem, tavasztól rendeződik a helyzet. Nem lehet elvinni sportolni valamit, amit az egészségi állapota megenged, hogy kicsit erősödjön?
Szerintem Benivel sem érezteti az óvó néni, hogy másképp bánik vele. Az meg le van sz@rva, hogy engem nem bír. Csak egy példa, mikor már a Danival vittük Benit az oviba, az első napokban az összes óvónéni, dadus, de még az óvódavezető is odajött, megnézte, egy két kedves szót mondott, ahogy ilyenkor szokás. Ez az óvó néni ki sem jött. Õ baja, nem látta és kész. (Azóta egyszer már megnézte) Abbahagyom, mert elég offtopic és ha belelendülök, nagyon tudnám szapulni. Viszont a foglalkozások, amiket tart, állítólag nagyon jók. Beni is nagyon jó verstanulásban, biztos ez a kulcsa. Kép Egyébként Beni szereti őt, biztos meg akar felelni neki, vagy elnyerni a szeretét.

Juci,
Még egy-két napig nem megyünk ki, aztán semmi akadálya a sétának. Addigra mindkét csibész meggyógyul.
Beni már tavaly kezdte az ovit, de évvesztes, így még majdnem 3 éve van (ezzel együtt 3).

folyt. köv.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Úgy néz ki, mellgyulladdásom volt/van/lesz(?).
Egész középen voltak elzáródva tejcsatornák, azért nem éreztem kívülről (bár az első két napon még csak a mellem se fájt). Az orvos kimasszírozta. Azt hittem, a könnyem is kicsordul a fájdalomtól, de utána megkönnyebbült a mellem. Ha holnap is lázas leszek, antibiotikumot kell szednem.
Fogalmam sincs mért alakult ki. Andris folyton szopik, nemigazán tud pangani benne a tej. Lilinél sosem volt, remélem nem is lesz.
Most legalább letudtam a hathetes kontrollt is.
A doki Mirenát javasolt védekezésre. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? (Nekem csak két bajom van vele: ódzkodom a hormontól, meg a spiráltól és az ára se rossz...)
Mégegyszer köszönöm a segítséget!
Ayse

ayse

Hát remélem, hogy az én fiaim is örülni fognak másnak is a játékon kívül! Kép

Leon nem akar lefeküdni, soha nem csinált még ilyet! Kép
Már próbáltam tápit is adni neki, hátha még éhes, de nem kell neki. Mind a két cicimet már szétszívta, de most már az se kell.
Én nem tudom mi baja lehet, eddig mindig szépen bekajált és lefeküdt aludni. Már hetek óta 8-1/2 9 között alszik el, mondjuk újszülöttnek is egyből elaludt az esti fürcsi+kaja után.
Lehet az, hogy 3 hónaposan kezdi el azt, amit elvileg most kéne kinőnie?! Kép
SEGÍTSEN VALAKI!
Van valami jó ötletetek?

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

BarbapapaKép,
nálunk az ajándékozás mindig neuralgikus pont. Mindkét oldalról a nagyszülők felül akarják überelni egymást, hogy a gyerek kedvébe járjanak...
Én ennek egyáltalán nem örülök, de anyósommal nem lehet szót érteni, anyámnál meg már elértem legalább, hogy azt vesz, amit én mondok (de ruhát például szinte sosem). Anyósom néha vesz ruhát, de azt meg nem kéneKép.
Favonatot Trisztán 2 éve karácsonyra kapta, és azóta is nagyon szereti. Nincs mindig felállítva, de ha kedve van hozzá, tök ügyesen ki tud rakni egy nagy városképet... Aztán néha- néha veszünk hozzá kiegészítőket is, így már rengeteg van belőle.
Az utóbbi időben csak a lego érdekli. Meg is beszéltük, hogy mindenkitől azt kap karácsonyra. Tök felesleges ilyen- olyan távírányítós autót, vagy más hülyeséget venni, mert nagyon hitvány minőségűek, és bár a lego sem olcsó, de abban még sosem csalódtam.
Nálunk még nagy kedvenc a puzzle és most karácsonyra kap egy társasjátékot is. Ez az első igazi társasjátéka lesz!!! Kiváncsi vagyok, de biztos nagyon fog neki tetszeni...
Szóval nem könnyű, de tény, hogy a túl sok játék inkább árt, mint használ. Legoból meg sosem elégKép! Csak nehogy ráunjon, mert pókember-szettet, vagy hangátalakítósdártvédersisakot nem akarok venniKépKépKépKép!!!
Kati
Vendég

Játékok - Nálunk is nagyon megy a fa játékvasút (az Ikeás), a Lego is, de még a nagyobb építőkocka is. Sőt most rákapott Beni a puzzle kirakásra is.
Anyuéktól pedig korcsolyát fog majd kapni ajándékba. Én találtam ki, imádok korcsolyázni. Már jártunk tavaly és tavalyelőtt is, de csak kis kétélű korival. De most már menni fog egyélűvel is.

Megann,
Én is láttam az Auchanban azt a sok borzalmat, amit ilyenkor árulnak. Átrendezték a fél üzletet, nem is találtam meg a papírosztályt.

Barbi,
Mekkora királyság, hogy Anyukád megtalálta a régi diafilmeket! Mi vannak?

Kati,
Trisztánnak boldog névnapot!!! Kép

benianyu

BenianyuKép,
ha Trisztán végre egyszer tutira rendbe jön, akkor megyünk uszodába. Már több mint egy éve jár, és nagyon szereti, bár nem vagyok azzal sem megelégedve (az alapján haladnak, ahogy az úszómesternek tetszik, és nem a gyerekek tudása szerintKép). Aztán tavasszal meg megy az oviba, ha minden jól megy. Addig meg én próbálok neki mindig valami programot csinálni, dehát mindennap azt sem lehet, úgyhogy sokat van azért egyedülKépKépKép!
Vendég

Kati,
Miután beszerezted a hangátalakítósdártvédersisakot, mindenképp értesíts, hogy hol vetted! Kép Kép Kép Arra nekünk is igen nagy szükségünk van. Kép Kép Kép

benianyu

BenianyuKép,
mindenképp szólok, mert kölcsön nem adjukKépKépKép!
Vendég

Dori!

Irtad a telibe hogy lenne pelusotok maradek, ha meg megvan akkor en elvinnem, mert nekunk is inkabb mar a 6 kg-os lenne jo, Libero meg par napig valoszinuleg jo, de nem sokig, mert mar majd 4 kilosak vagyunk!
Merre laktok, hol tudnank atvenni?

koszi

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Kati,
Kép

Az úszás nagyon jó. Én is akartam vinni Benit már idén nyáron, de nem találtam olyan tanfolyamot, amilyet kerestem. Olyan lett volna, hogy reggel otthagyom és délután érte megyek, de nem biztos, hogy kedvvel maradt volna ott idegenekkel. Szülők meg nem mehettek be. Talán csütörtökre szokta volna meg a légkört, pénteken meg már élvezte volna, csakhogy ez egyhetes tanfolyam lett volna. És előre be kellett volna fizetni, ha rossz az idő, akkor sajnálják...
Majd idén nyáron keresek olyan úszást, ami megfelel. Könnyebb lesz, mert nem fogok dolgozni, tudjuk vinni majd délelőttönként.
Jövőre meg az ovi viszi őket úszni már.

benianyu

Sok játékra az is jó, hogy csak egy párat előlhagyni, aztán cserélgetni. Így mindig az újdonság erejével hat és nem nyomasztja a gyereket a bőség zavara.
Mi Lilivel nagyon sokat kézművesezünk. Az ezzel kapcsolatos dolgok is jó ajándékok lehetnek. Most karácsony-télapó témákat járjuk körül. Pl. lehet kapni egy Rondó nevű csomagot, amiben különféle méretű fakorongok vannak. Ezekből a legkülönfélébb figurákat lehet kirakni (pl. hóember, fenyőfa, nyuszi). Össze kell ragasztani és lefesteni. Nyáron kavicsokat gyűjtöttünk és most katicabogarakat festettünk belőlük.

Benianyu!
Jobbulást kívánok Daninak!

Nemesek!
Megnéztem a profilodban Trisztánt (én is jót derültem a világpusztító-sztorin). Nagyon csinos fiú!

Ayse

ayse

Ayse,
Köszönjük!
És jobbulást neked is!

benianyu

szia Dodo!

nagyon szívesen odaadom. Mi Újpesten (Izzón) lakunk. Holnap barátnőmhöz megyünk Csepelre, aztán haza. Ti merrefele vagytok, hogy tudjuk összehozni? E-mail: dorottya_kovacs kukac yahoo pont com

Dóri
Vendég

Mea:

Szerintem vidd el gyerekszemészetre. Az mégiscsak szakorvos.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Annamami:

Sajnos én azután tanultam meg fekve szoptatni, miután Zsuzsa már külön ágyban aludt... mikor még kritikus lett volna, hogy talán szopi közben tudjak mellette aludni, még nem tudtam fekve szoptatni, nekünk ez nagy mutatvány volt, mert ugye nagy a mellem és nehéz beletalálni vele a szájába. Meg ő elég hamar (kábé 3 hetes korában) átállt az éjszakai menetrendre, és szinte fel se ébredt szopik alatt, tehát meg tudtam csinálni hogy először 20 majd 10 majd 5 perc alatt evett, aztán visszaájult, visszaraktam őt a bölcsőjébe, és aludt tovább. Tehát mindegy volt, hogy ezt az 5-20 percet ülve vagy fekve csinálom. Az volt a fontos, hogy jó gyorsan cicit kapjon még mielőtt végérvényesen felébred, és az ülő pozíció akkor gördülékenyebben ment.

Miért?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsuuuuuzsa baba képek Kép Kisasszony mindig reggel a legjobb kedvű, akkor káricál, beszélget és mosolyog (nem mindig velünk). Apja is reggeli bagoly (van ilyen? Kép), csináltam róluk egy pár képet. Sajna a dátum, mint szemmel látható, nem volt beállitva a kamerán.

Kép

Kép

Kép

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Ismét értelmes kérdés 1 kezdő anyukátol!Kép
Honnan tudja az ember h kinőtte a gyerek a pelust???
Mi 4,07 kg-k vagyunk és én még mindig a 2-5 kg méretet adom a gyermekre?? Nem folyik ki belőle pisi kaki meg be is éri a tépőzár a combján kicsit látszik a gumi helye, de nem vész...akkor ez jo?? v mi dönti el???

Előre is köszi

Bugyuta Heni és Ajsa baba 4+1

Kép
hencsi

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Írok is majd, csak Lilla most nem hagyKép
zsofy

Tzsuzsa,
én is mikor kifogytam a gyerekmondókából és versből, walesi bárdokat mondtam Lillának, német idétlen gyerekmondókákatKépKépaz Ódát én már elfelejtettemKép

DuduklyKép
már hiányoltalak!
Hogy vagytok?
Lilla tuszmákol, de még nem tud megfordulni,mint Pálma!

Megann,
Lilla 4hónapos lesz a jövő héten és ma 5óra alvás utáni evését mértem, -éhes volt,harkályozott ezerrel- és összesen 130gtammot evett,és jóllakott...fura volt nekem is...6150gramm meztelenül.
a babyúszásról azt hallottam amit Dudukly.
tény, hogy nagyon élvezik a babák a vizet, de rögződik bennük, hogy visszatartsák a levegőt a vÍz alatt, a szabályos úszástechnikáknál pedig pont ott kell kilélegezni és nem megy majd nekik.
elméletben. gyakorlati tapasztalatom persze nincsen.

Barbi!
a Kipp Kopp nagyon jó!!!imádtam!!!a KippKopp karácsonyát, meg mikor sok kis KippKopp voltKépKép
ja, igen...Lilla sem akar aludniKépKépKép de tőle ez megszokott. cicin elaludna itt a nagyágyban, de be kell szoknia a kiságyba!Így ha rázendÍt, vigasztalgatom, előbb megetettem,de most visszatettem,megint nyávog. itt a nagyágyban elaludt volna, de nem hagyhatom, mert soha nem fog a saját ágyába szokni!

Annamami,
én mindÍg fekve szoptatok éjjel,Így könnyen továbbalszik a muki.

Zsófy és Lilla aki mindjárt 15hetes és 6napos
zsofy

Sziasztok!

Már annyira régen voltam, éppen ezért gondoltam, beköszönök és rakok fel képet rólunk. Mást nem is nagyon tudok írni. Már régen olvastalak titeket, remélem, mindenki jól van! Szépen cseperednek a gyerkőcök és csak úgy szaladnak a napok! Na, tényleg nem tudok mit írni. Itt a kép (kicsit vacak így lekicsinyítve):

Kép

Jó éjt mindenkinek!

Kata és Petra baba

KépKép
baby20

Hencsi,
én akkor cserélem nagyobbra a régi pelust, ha többször egymás után kifolyik belőle a "termés", vagy ha már nagyon a combjába vág.
szerintem a babádra még jó az amit használsz.

Róki,
nagyon jók a képek!

Benianyu!
ez a pénz téma engem is érdekelne, hogy pl. hol lehet érdeklődni.
én nem tudom hogyan kaptam az első pénzeket, de jóval többet kaptam, mint mostanában...(nem az egyszeri anyasági miatt)...
most filózok, hogy ha 4-e vasárnap, akkor csak hétfőn, vagy előtte pénteken utalják-e.jó lenne,ha pénteken...

végre elszunnyasztottam LillátKép
koppkoppkopp
jó éjszakát nektek is!!!!
meg nekemKép jó lenneKép
Kép
nem akarok éjjelibagoly babát!
zsofy

Lányok!!!Kép

Köszönöm a sok hozzászólást törölgetés ügyebn.
Hát akkor most már eza doki sem jóóóóKépKépKép???
Kivagyok teljesen, itt csak iylen dokik vannak a környéken?!?
Az első azonnal tápszert írt fel, ez meg kamillázást.....
Most mit tegyek????
Felhívom ma, hogy rosszabb lett, nem segített a kamillázás.
És akkor úgy csinálom ahogy Ti mondtátok.
A szemcseppet fel kell vele íratnom, ugye?
Lehet mégsem jó, hogy váltottam dokit és nem a helyinél vagyunk hanem ennél a vácinál.....
De akkor meg azért akadtam ki, mert se próbaszopi se semmi csak tápszert azonnal.
Na mindegy, majd írok a mai fejleményekről...

Köszönöm még egyszer mindenkinek, legalább tanultam valamit megint!!!

Mea
mea

Sziasztok!

Mea!

Én az itteni lányok javaslatát megfogadtam és forralt lehűtött vizzel törölgettem a babánk szemét(nekünk is kamillát mondott a doki), és neomycin szemcseppet csepegtettem( recept nélküli), 2 nap alatt rendbe jött a gyerek szeme, utána a biztonság kedvéért reggel meg este még 3 napot csöpögtettem neki.

Attól, hogy kamillát javasolt szerintem még nem feltétlenül rossz orvos, csak épp tájékozatlan ebben a kérdéskörben...szerintem a gyerekdokik 90%-a a kamillát mondaná, mivel nem értenek pl a szemhez és a régi hiedelem szerint 1 kis kamillából baj nem lehet....

Zsofy!Kép

Köszi, akkor még ezt nyüstöljük, azthiszem a combja előbb kihizza majd, mint kifollyon belőle bármi is....nagyon hizik a drága, született 2720 hazajöttünk 2640 és tegnap este 4070 volt...holnap lesz 1 hónapos...

A Ti babáitok( anyatejes) is igy hiztak/nak???

Heni Ajsa 4+2

Kép
hencsi

Mea,

Én gyerekdokim is a kamillázást ajánlotta, de én ezért nem hagyom őt ott. Javasolt egy pár dolgot amivel én nem értettem egyet, ezeket nem úgy csináltam. A szemével pl elvittem inkább a gyerekszemészetre, és most már igy vagyok mindennel... inkább elviszem szakorvoshoz, ha olyan problémáról van szó. Amúgy meg mérlegelem, hogy egyetértek-e az orvossal, vagy sem. Pl ő is azt javasolta, ne adjak Zsuzsának egy órán belül többször enni, mert túleszi magát. Ezzel nem értettem egyet, ezt nem tartottam be. Volt is egyszer-kétszer mikor még kicsi volt hogy tényleg túlette magát, de aztán megtanulta, hogy meddig egyen, és azóta ilyen probléma nincs, bár mostanában is előfordul hogy egy órán belül többször is mellre kéredzkedik. De nem hasfájós, még csak bukni se szokott.

Én nem azt mondom, hogy te is igy csináld, ehhez azt hiszem az én természetem kell, és én szeretek mindent felülbirálni. De megértem hogy a legtöbb ember nem ilyen, és pont azt szeretné, hogy 100%-osan tudja követni amit az orvosa mond. Ehhez viszont az kell, hogy nemcsak jó szakembert találj (és ha belegondolsz, akkor egy gyerekorvosnak MINDENHEZ értenie kéne, a szemészettől kezdve az ortopédiáig, és hát ez lehetetlen) hanem egy olyan EMBERT akinek a gyereknevelési/ápolási nézeteivel egyetértesz. Mert egy csomó olyan dolog van, amiben tényleg nincs nagy különbség a végeredményben, akárhogy csinálod. Pl szerintem a kamillázás is ilyen lehet, ha olyan nagyon rosszat tenne, akkor már nem ajánlanák. Valószinűleg általában nem árt, de nem is használ, ezért aztán javasolják tovább.

Én azt látom, hogy az orvoslás nem egy egzakt tudomány (messze nem az), hanem az orvosoknak is megvan a saját hitrendszerük, hogy ő miben hisz, hogy gondolja jónak. Ez már nem orvosi tanács, hanem személyes, pl hogy milyen gyakran lehet/kell etetni egy babát. Attól hogy valaki az igény szerinti szopit reklámozza a pácienseinek vagy az ütemezettet, lehet ugyanolyan jó orvos, mert ez nem orvosi kérdés. Vagy hogy hol aludjon a baba, saját ágyában saját szobában vagy a szülőiben? Ez sem orvosi kérdés.

Szóval vagy találj egy olyan orvost, akiről úgy tudod, jó szakember ÉS (ami ugyanolyan fontos) egyeznek a nézeteitek a gyereknevelésről ÉS aki szükség esetén továbbküldi a gyereket kivizsgálásra szakorvoshoz, vagy általános bajokkal maradj a jelenlegi orvosodnál, és spéci gondokkal fordulj először mindig szakorvoshoz.

Azt semmiképpen nem javaslom, hogy azt kövesd mint orvosi tanácsot amit mi itt mondunk neked... mi nem vagyunk orvosok, és épp elég az, hogy minden orvos mást mond, még itt belekotyogunk mi laikusok is, akkor kapsz a kérdésedre hatféle választ, hogy hogy lenne a legjobb, pedig mi nem is látjuk a babát, nem tudHATjuk ténylegesen mi baja van, meg hát nem vagyunk szakemberek.

Szóval mindenféleképpen orvoshoz fordulj.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

sziasztok!
kihagytam 2 napot, remélem ma lesz időm visszaolvasniKép
ma megyek fodrászhoz és kozmetikushoz, végreKépKép apa hazajön és vigyáz a kis MókuskáraKép
most kellene kiszednem a fagyiból a tejcsit, hogy délre legyen, de fogalmam sincs mennyit eszik EsztiKép kb 120 ml elég szerintetek? és ha nem elég a fagyitejet hogyan lehet a legrövidebb idő alatt megmelegíteni, mit mondjak apának?
valaki válaszoljon légyszi! kösziKép

nem olvastam vissza, de látom, Lívikénak begyulladt a szemeKép gyors gyógyulást neki!!

KépKép
KépKép
and

ja, Eszti ma 8 hetes, és tegnap 4,04 kg voltKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Mindenki Babája még mindig gyönyörű!!!!!

Mea!

Mi is betegek voltunk egy-két hete kezdődött orrfolyással és utána a szeme bepirosodott és elkezdett könnyezni. Nekünk szívni kellett az orrát, úgy hogy befújni sterimarral, leszívni. Elöször az egyik orrlyukát, addig a másikat befogni, és utána a másikat. ezt 3-szor kellett megismételni mert azt mondta a doktornő , hogy az orrnak 3 lépcsője van és így tud kitisztulni. Utána csöppenteni nasivint. A szeme amikor begyulladt neki akkor viszont mi brulamicint kaptunk, ami antibiotikumos. Mert akkor már tudható volt, hogy a betegség húzódott rá. Azt 3-4 napig kellett használni de már másnapra szép volt a szeme, csak hát mivelhogy antibiotikum nem lehet abbahagyni félúton.

Szerintem vidd a Kislányodat minél hamarabb szemorvoshoz. Az a biztos.

Mindenkinek szép napot!

Titi
titii

Roki!Titii!Kép

KöszönömKép
Még egy kérdés, nekem azt mondta a doki, hogy csak akkor hazsnáljak Nasivint ha sárgás zöldes az orrváladéka, ha átlátszó (amilyen most Lívinek) akkor sóoldatot használjak csak?!?
Merthogy akkor ez nem vírusos.
A szeme nem rosszabb szerencsére de még picit piros.
Ma mindenképpen hívom, hogy mi legyen a további teendő.
Köszönök még egyszer minden tippet, tanácsotKép
Azért jó, hogy meg tudtam írni nektekKép

Mea
mea

And!Kép
KösziKép
Remélem hamar elmúlik neki.
Szépüljél csak jól fog esni az tutiKép
Én tegnap mentem el fodrászhoz végre!
Júl. közepén voltam utoljára, addig anyukám vigyázott Lívire aki aludt szerencsére.
Délelőtt még nálam viszont nagyon nagyon sírt, elég nyűgi volt, lehet a hidegfront is mert ő általában annál nyűgös a melegnél nem.
Legalábbis észerevettem ezt nála.
De jól esett végre kicsit megszépülniKép

Mea
mea

HencsiKép
Neked is kösziKép

Mea
mea

Mea!

Nekem a doktornő úgy mondta a nasivint, hogy az első 2-3 napban csöpögtessem mert ugyebár addig nem tudni, hogy lesz-e zöld-sárga, utána pedig attól függően hogy színes-e a váladék. És max 1O napig lehet használni.

Jobbulást nektek!

Titi
titii

Szép jó reggelt!

Úgy látszik, mindenkinél most jött el a szépülés ideje. Tegnap Mea, ma And, és holnap VÉGRE ÉN IS ELJUTOK fodrászhoz és kozmetikushoz.
Addig anyu fog vigyázni Gergőre. Már most délelőtt elmegyek hozzá Szentendrére, nemsokára jön is az öcsém értünk. Ott is alszunk, és reggel korán indulok Vácra (odajárok fodrászhoz). Majd gyorsan vissza Szentendrére, a kozmetikushoz. A párom meg holnap este jön értünk.
Szegény, ma megint egyedül alszik. Úgy hiányzik ilyenkor nekem. MEg mi is neki.

Kép
kuha

Rokica,
Milyen édes a lányod és a férjed együtt, ahogy hajnalban játszanak! Kép

Zsófy,
Lilla a hasonfekvős képeken milyen csibész szemekkel néz! Kép
TGYÁS ügyben még nyomozok, ha tudok valamit majd megírom.

Heni,
Vegyél az egy számmal nagyobból egy csomagot, úgy is fog kelleni, és próbáld fel rá.
Meglátod, hogy az komplettebb rá, vagy még jó a másik is egy pár hétig. Minden esetre nagy csomagot már ne vegyél 1-es méretből. Kép

Benianyu és Dani 6+3

benianyu

Hencsi,
Lilla csak anyatejet kap és ő is eléggé hízik, 3100grammal született, 2980grammal jöttünk haza, 3hetesen volt 3650gramm, most 16hetes lesz holnap és 6150grammos.
Ne izgulj, ha csak anyatejet kap, attól nem hÍzik el!
zsofy

Rokica!Kép

Gergő még ma is emlegette Zsuzsát!Kép Ha egy szőke göndör kisfiúval beszélgettél, az ő volt. Nem mindig hajlandó megmondani a nevét.Kép Mutattam a fényképeken is Zsuzsát, Gergő áhítattal nézte.Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Jó reggelt! Kép

Úúúúgy fáj a fejem, asszem be fogok venni vmit sajna.. Kép Pedig ma vendégségbe megyünka legjobb barátnőmhöz ki Csepelre. Tök jó, úgy örülök neki! Kép

Tegnap nagyon gáz nap volt, Viki is nagyon nyügi volt, fél 12-kor evett még éjjel (addig bömbi, még ha járkáltunk vele akkor is Kép) aztán elaludt, de 1-kor felsírt (tuti nem a hasa fájt) felvette a férjem,böfizett egyet, aztán kézben is sírt, lerakta, sírdogált még 5-10 percet, aztán elaludt és fél 8-kor ébredt. Evett, azóta alaszik. De szerintem mindjárt felébred. , remélem ma jobb passzban lesz szegényem.. Kép

Mea,
az a "jó" a babák szemproblémáiban, hogy tényleg viszonylag hamar elmúlnak, nálunk is asszem szemcseppell naponta 5x cseppentettünk, mosogattam neki vízzel, és 3 nap alatt kutya baja sem volt. Biztos Nálatok is elmúlik hamar, ,de egy szemész nem árt, főleg, ha oda a bizalom a gyerekdokiban. Bár szerintem is kizárólag a kamilla miatt ne váltsál dokit. Jobbulást Lívinek! Kép

Basszus, ez az őszi-tél időszak nem túl szerencsés a babáknak, sokkal több az elkapható nyavalya, szegények, olyan rossz látni, amikor betegek, mégha 1 nátháról is vanszó. Olyan kis védtelenek még Õk. Én nem is akarom vinni tömeghelyekre épp ezért(Auchan és társai), hiába anyatejes csecsemő.

Dóri & Viki (6+4)
Vendég

Zsofy!

Lilla milyen szép kislány! És hason is tök jól elvan! Kép Kép Kép
Vendég

Játékok:
Gergő szeret építeni, van neki Clemmy puha gumi építőkockája, meg fakockája is. Most kapott a nagyszülőktől műanyag vasutat, de azt még összerakni nem tudja. Szereti még a készségfejlesztő játékokat is. Karácsonyra vettünk neki hintalovat, fapuzzle-t, szájharmonikát, az építőhöz kiegészítőt, meg cicás bodyt, mert nagyon szereti a cicákat.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Rokica,

milyen jól eljátszik kora reggel a lányod! Pedig általában vissza szoktak még aludni a babák. Kép Legalább így apukája is játszhat vele. Kép
Vendég

Sziasztok!

Jó pár napja csak olvasgatok, a frontok miatt totál kész voltam, amikor csak tudtam aludtam a gyerekkel, de így is mindig álmosnak éreztem magam.

Dudukly/nászasszonyom Kép
Fogalmam sincs mi most hogy állunk az Oli súlyát illetően, mivel 21-e óta nem mérettem. Nekünk már rég nincs itthon paráztatócsodaszerszám (azaz mérleg) és bevallom hősiesen, azért nem vittem a héten tanácsadásra méretni, mert nem akarom magam paráztatni. Majd a jövőhéten. Nem idegesítem magam, mert szemmel látható, hogy nő, hurkásodik. Az meg hogy most 10 dekát vagy 20 dekát hízik oly mindegy, mert tényleg nem egy kismalac. És szerencsére tényleg tök nyugis gyerek, gondolom ha éhezne nem így lenne. Szopizásnál azért azt csinálom, hogy amikor 10 perc után abbahagyja, akkor hagyom egy 20 percet nézelődni, és aztán újra próbálkozunk, van hogy elfogadja még.
Ha egy kicsit jobb idő lesz, megszervezhetnénk egy randit a porontyoknak ott a sógorodnál fél úton (eszembe nem jut a helység név) egy kicsit nekem is jót tenne a kimozdulás, azt hiszem.

Hétvégén átmentünk Pécsre karácsonyi ajándékot venni az Árkádba. Olivér annyira élvezte a sok fényt, a karácsonyi díszek csillogását, hogy egész délután egy nyikkanása sem volt, csak tátott szájjal hatalmas szemekkel bámészkodás ment Kép Az autóutat végig aludta.
Én is élveztem. A C&A-ben tök jó overálok, illetve téli együttesek vannak elfogadható áron (én az itteni bababoltok horror áraihoz viszonyítok)

Benianyu! Látom találtál zenélő forgóhoz zenélő részt, egyébként a sógorom a Budaörsi baby depóban vette nekünk.
Dani baba meggyógyult már?

Zsofy! Lillácska nagyon husi Kép Jó látni róla ismét képeket.

Mea! Mivel nem jártunk erre, mikor aktuális volt, így utólag kívánunk Neked Olival boldog születésnapot!
(Megkaptam a levelet, köszi!)

Fagyasztott tejcsivel vigyázzatok! Mindig meg kell kóstolni előtte. Én azért szoktam megkóstolni, hogy érezzem milyen meleg, csuklópróbából mindig csak tejcsiszétfolyatás lesz. Legutóbb, mikor adtam a babának fagyit romlott volt, fujjjjj olyan hányingerem lett tőle, brrrr rágondolni is rossz. Mikor kevés volt a tejcsim akkor több zacsival is megevett Oli, sosem volt gond. Lehet azt a romlottat később tettem a fagyasztóba Kép Fájó szívvel öntöttem ki a csapba.

No és mégvalami. Ha van valaki, aki szedi az Urtica Urenset tejfenntartás céljából, annak ajánlom az osztrák gyártmányút (Remedia). Sokkal olcsóbb, mint a francia boironos. 1000 szem van benne és 970 Ft az ára, míg a másikban 90 szem van és 490 Ft.

Ildi

Kép
vrucsincá

Játékkal kapcsolatban, anyuék vettek karácsonyra Gergőnek Magnetics-et, tesómék barátjánál nagyon bejött, lehet vele építeni mindenfélét, kisebb-nagyobb csomagok is vannak és világít a sötétben. Háát kiváncsi vagyok mit szól hozzá. Kép

Mondjuk Gergő rá van kattanva ezekre a sötétben világítós dolgokra (ágya felett-körött fel van ragasztva csillagokkal meg bolygókkal), meg van olyan bögréje, ami hő hatására világít, meg hasonlók. Kép
Vendég

Sziasztok lányok,
kicsit lepukkant már a gépem, és marha lassú, azért nem írok sűrűn, mert nem győzöm kivárni...de nemsokára lesz új, ami gyorsabb lesz.
Most van egy kis gondom...használ vagy használt közületek valaki légzésfigyelőt? Kérlek írjatok tapasztalatokat, mert nem tudom milyet vegyünk...itt veresen besz@rattak, mert pár hónapja meghalt egy baba (csecsemőhalál) és persze ott nem volt légzésfigyelő. Tudom azt is tudni kell mi a teendő. Így erősen gondolkodom rajta, hogy veszek...Vi a véleményetek?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi,

nekünk van Baby Control, nem riasztott tévesen (meg egyáltalán sehogyan sem szerencsére), Gergőnél nem volt anno, de most én is parázni kezdtem, ezért van. Megnyugtató a tudat. Bár nem tudom hogyan állnék helyt vészhelyzetben.

Használtan tudsz venni 20 ezer körül, vagy bérelhetsz is.

Te jó ég, szörnyű, amit mondasz arról a babáról.. KépKépKépKépKépKép:
Vendég

hé lányok, ne büntessetek már így, mert nem voltam két napig!
hogy lehet a fagyi tejet hamar megmelegíteni? közvetlenü ble lehet tenni a hideg vízbe és melegíteni egy lábosban? vagy hogyan? most kb 130-140 ml-t szedtem elő, annyi csak elég lesz, és remélem felolvad a frigóban pár óra alatt.
Vrucsincá, köszi, bár nem tudom, hogy veszem rá apát, hogy kóstolja meg, mielőtt beletölti a cumisüvegbe (a 140 ml 4 dobozban vanKép)

KépKép
KépKép
and

And, Kép

nálam nincs anyatej a fagyiban. Dehogy büntetünk! Kép
Vendég

And! Én előbb megmelegítem (nem forróra, csak melegre) a vizet, úgy teszem bele a zacsit. 5 perc alatt kiolvad.
Apácskátokat rávenni a kóstolásra biztos nem lesz egyszerű, én sem tudtam rávenni enyém párt Kép Jómagam sem szeretem kóstolgatni, de muszáj.

Prüntyi! Egyet tudok a légzésfigyelővel kapcsolatosan ajánlani, hogy Medicor-t ne vegyetek! Kicsi az érzékelő lapja. Oli már 3 hetesen lefordult róla, és riasztott. Egy éjszaka 6x keltem fel, 6x kaptam infarktust, hogy baj van, 6x ráztuk fel a gyereket...
Nem is használjuk.

Ildi

Kép
vrucsincá

Vrucsincá! megnyugodtam, kösziKép fogalmam sincs mennyit eszik Eszti, akkor ha kell még, apa tud gyorsan új adagot gyártani.
DóriKép

Hari, nem tudom, mi a helyzet (sírás-alvás-hasfájás stb), de kitartás!! Eszti is úgy néz ki, kezd jó útra térni, hurráKép de azért lekopogom... és mindenkinek köszi az együttérzést ez ügyben!!
a nagy mosoly napja azért még nem jött el, de reméljük mihamarabb eljön annak is az ideje

KépKép
KépKép
and

Prütyi: nekünk angelcare van, légzésfigyu+bébiőr, asszem 25 körül van, bár most láttam, hogy van új széria, nem tudom mennyibe kerül. meg vagyok vele elégedve, de amikor én néztem a kütyüket, nekem a baby sense vagy baby controll (nem emlékszem pontosan) szimpibb volt (hamarabb riaszt, talán 3 lapátja is van, nagyok), csak én bébiőrt is akartam venni, így együtt a kettő viszont már nagyon húzós lett volna

KépKép
KépKép
and

Ildi, And, Dóri,
Köszönöm az infókat!
Kaptunk egyet kölcsön az első pár hétben, amivel az a bajom, hogy ha be vagy ki kapcsolom, akkor egy marha nagyot sípol, és állandóan megijedt tőle.Így nem is használtuk. Már már kezdtem megnyugodni, hogy már nem kell, merthogy csak 3 hónapos korig van a veszély, aztán kiderült, hogy ált. 1 éves korig van a veszély, szóval ezért is veszek inkább nem kölcsönzök, meg lesz majd még egy baba, így oda is jó lesz majd.

És a tieitek is sípol bekapcsolásra?

Ja, még egy...van kiságya ahol csak este alszik, oda kellene inkább, viszont van járóka is ahol napközben alszik...hurcibáljam ide-oda a kütyüt?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: